5 WordPress alternatíva, amelyeket meg kell próbálnia

Kétségtelen, hogy a WordPress a világ egyik leginkább használt tartalomkezelő rendszere. Népszerű, erőteljes és rugalmas, de a legfontosabb kérdés: a megfelelő weboldal-készítő az Ön számára?


A WordPress nem mindenki számára elérhető. Ha úgy érzi, hogy a WordPress nem a csésze tea, akkor nincs értelme ezt használni.

WordPress alternatív beállítások

Ha ezt a bejegyzést olvassa, akkor azt gondoljuk, hogy néhány alternatívát keres a WordPress számára.

Tehát fedezzük fel a WordPress öt népszerű alternatíváját. Ha azonban többet akar kipróbálni, A 000webhost javasol néhány további WordPress alternatívát.

1. Joomla

Joomla Vezérlőpult

Nem lenne rossz, ha azt mondjuk, hogy a Joomla a WP egyik legnagyobb riválisa. A WordPress után a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik a weboldalon. A Joomla közössége meglehetősen aktív, mivel több mint 8000 Joomla kiterjesztés van.

Ez egy ingyenes CMS platform, amelyet 2003-ban indítottak. Elsősorban webes alkalmazási keretre tervezték. A Joomla PHP-ben van írva, és az OOP-t (Object-Oriented Programming) használja..

Ha funkciókról beszélünk, akkor a Joomla-on a blogok létrehozása rendkívül egyszerű. Csak át kell másolnia és beillesztenie a tartalmat a platformra, és meg kell nyomnia a „közzététel” gombot.

A rugalmasságról szólva nincs korlátozás arra, hogy a Joomla webhelyén testreszabhatja-e a webhelyet. A közösségi hálózatok integrációjától a komplex fizetési átjáróig a Joomla segítségével a különböző funkciók meglehetősen egyszerűen megvalósíthatók.

2. Drupal

Drupal adminisztráció

A Drupal a WordPress egyik legfontosabb alternatívája. A WordPresshez hasonlóan ez egy ingyenes, nyílt forrású tartalomkezelő rendszer, amely lehetővé teszi egy szép, rugalmas és professzionális webhely létrehozását.

Használata meglehetősen egyszerű, nem kell sokáig tartania, hogy egy kezdő megtanulja ennek a platformnak a funkcionalitását.

Ha azonban a biztonságról beszélünk, a Drupal egy lépéssel a WordPress előtt van. A platform rendkívül csodálatos eredményeket ért el a biztonság szempontjából. Szervezett folyamata van a különféle biztonsági kérdések ellenőrzésére, kivizsgálására és közzétételére.
Könnyen fenntarthatja a teljesítmény- és biztonsági paramétereket közvetlenül az adminisztrációs konzolon keresztül.

Ezen felül a Drupal hatalmas, aktív közösséggel rendelkezik, ahol több mint 16 000 ingyenes modult találhat, amelyek felhasználásával támogatást lehet keresni különböző kérdésekben, például adatbázis-biztonsági mentés, CRM, egy bizonyos funkció hozzáadása a webhelyhez, közösségi média-integráció, SEO, stb..

A témákról és a sablonokról szólva a Drupal hatalmas tervezői és fejlesztői közösséggel rendelkezik, amelyek rugalmas, funkciókban gazdag sablonokat hoznak létre. Számos harmadik féltől származó szolgáltatót talál, amelyek érzékeny témákat és bővítményeket kínálnak. Sőt, minden témáját úgy tervezték, hogy szem előtt tartsa a különböző SEO szempontokat.

Ezen kívül a Joomla tartalmának kezelése egy szelet tortát tartalmaz. Rengeteg lehetőséget kínál a különböző engedélyszintek kezelésére a lapok váltása nélkül.

Egy másik dolog, amely a WordPress legjobb alternatívájává teszi a skálázhatóságot: 2 oldallal kezdheti és 2000-re növekszik anélkül, hogy egyetlen változtatást végrehajtana.

Úgy gondoljuk, hogy itt ne felejtsük el megemlíteni, hogy a világ számos olyan forgalmú webhelye, mint a Nascar, a Grammys és a Fehér Ház, a Drupal választotta.

3. Umbraco

Umbraco

Az Umbraco egy újabb népszerű CMS platform, amelyet 2004-ben indítottak el. Rövid idő alatt a világ több ezer felhasználója számára népszerű választássá vált. Jelenleg több mint 85 000 telepítéssel rendelkezik.

A platform a Microsoft.Net technológiára épül, és elsősorban a nagyméretű szervezetek részesítik előnyben.

Az Umbraco büszke arra, hogy rendkívül felhasználóbarát és gyors. Még a fejlesztők és a nem tervezők is használhatják professzionális webhely létrehozására segítség nélkül.

Ezen felül ez egy SEO-barát platform, amely azt jelenti, hogy könnyedén végrehajthatja a webhelyén található különféle eszközöket a SEO fejlesztése és a keresőmotorok rangsorolásának javítása érdekében..

Mint sok népszerű CMS-platform, az Umbraco egy aktív fejlesztői közösséggel is rendelkezik, amelyek mindig rendelkezésre állnak, hogy megválaszolják az újszülöttek különböző kérdéseit..

Ezen kívül az Umbraconak kiterjedt támogatási rendszere is van. Több mint 100 oktatóanyagból álló könyvtárat tartalmaz, amelyet megnézhet, hogy a különböző kérdésekre gyorsan megoldást találjon.

Ha hajlandó költeni néhány dollárt, az Umbraco szintén prémium támogatást fizetett.

Az Umbraco népszerű felhasználói közé tartozik az asp.net és a wired.co.uk.

4. Textpattern

textpattern admin

A Textpattern egy népszerű blogplatform, amely 2003-ban jelent meg. Támogatja a gyors, mégis szabványos telepítési eljárást. Más CMS-platformhoz hasonlóan a program felkéri majd az adatbázis-hitelesítő adatok részleteit, készítsen egy konfigurációs fájlt és adjon hozzá felhasználói adatokat. És készen állsz arra, hogy használd.

A Textpattern egy korszerű szerkesztővel rendelkezik, amely megkönnyíti a különféle szolgáltatások szerkesztését. A felhasználók egyetlen kattintással szerkeszthetnek szöveget, cikkképeket és kategóriákat.

Ezen kívül van néhány nagyszerű szolgáltatás is, beleértve a be – és kikapcsolási lehetőséget a megjegyzések váltásához, a hozzászólás állapotához stb.

Ha azonban a plugin telepítéséről beszélünk, ez teljesen eltér a WordPressétől. A WordPresshez hasonlóan itt sem kap lehetőséget a plugin telepítésére a menüből. A plugin telepítéséhez a plugin kódját be kell másolnia és beillesztnie a Textpatternbe.

Bár a kezdőknek kicsit nehéz lehet, ugyanakkor többet is megtudhatnak belőle.

5. Közepes

Közepes képernyőkép

Bár ez teljesen eltér a WordPress-től, mivel nem egy teljes CMS-platform, mégis népszerű online közzétételi platform amatőr és profi blogger millióinak számára szerte a világon.

Eredetileg a Medium indult, hogy az embereket összekapcsolják számukra fontos ötletekkel. Az idő múlásával azonban felhasználóbarát írási platformmá vált a kiadók számára.

A Medium egy teljesen érzékeny platform, ami azt jelenti, hogy blogod gyönyörűnek fog kinézni minden képernyőméretben és eszközön. A WordPresshez hasonlóan itt is nem kell aggódnia a pluginok és témák miatt, mert ezek nem léteznek.

A közeg legjobb része az, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyéni domain-t használhassanak egy kiadó számára, ami azt jelenti, hogy bármilyen nehézség nélkül meg tudja adni a saját domain nevét médiumon.
A megjegyzések helyett a Medium online megjegyzéseket és válaszokat tartalmaz.

Csomagolás fel

Bár a WP a legelterjedtebb CMS-platform, mégis sokan hajlandóak megismerni annak alternatíváit. Remélem, ez a cikk valami izgalmasat és hasznosat kínál Önnek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map