17 ingyenes webhelysebesség-tesztelő eszköz webhelyének teljesítményének javításához

Webmesterként talán a legfontosabb statisztika, amellyel szembesül, az az, amely tükrözi az átlagos internetfelhasználó türelmetlenségét: a webhely betöltési idejét. Kevesebb, mint néhány másodperc.


Valójában ha valamelyik weboldalának betöltése három másodpercnél tovább tart, valószínűleg elveszíti üzletét, mivel a legtöbb ember egyszerűen megérinti a Vissza gombot, vagy bezárja a fület.

Mivel ez negatív benyomást kelt webhelyéről, sok ilyen felhasználó valószínűleg nem zavarja, hogy visszatérjen.

A webhely sebessége szintén jelentős hatással van webhelye keresőmotorok rangsorolására, mivel a Google a weboldal betöltési idejét használja az egyik keresési rangsorolási paraméterként. (Erről bővebben a Google szavaiban olvashat itt.)

Tehát, ha webhelyének betöltése a szokásosnál hosszabb időt vesz igénybe, akkor a keresőmotor óriása gyorsabban rangsorolja a webhelyeket az Ön weboldala előtt. És mint valószínűleg kitalálni, ez azt jelenti, hogy nem részesül előnyben az online jelenlét miatt, amelynek oly kemény munkájában dolgoztál ki!

Ezért a webhely általános teljesítménye és gyors megjelenítési képessége nemcsak a használhatóságának, hanem a sikerének is elengedhetetlen. Miközben ezt szem előtt tartja, érdemes sebesség-tesztelő eszközöket használni, hogy jobb képet kapjon az esetleges webhely-sebességgel kapcsolatos problémákról..

A tesztelő eszközök megismerik webhelyének sebességét, valamint részletes adatokat és jelentéseket nyújtanak arról, hogyan lehet ezeket a problémákat valóban megoldani. A francba, ők szabadok, miért ne??

1. Google PageSpeed ​​Insights

A Google fejlesztette ki, PageSpeed ​​Insights egy ingyenes eszköz, amely lehetővé teszi webhelye teljesítményének elemzését asztali és mobil eszközökön egyaránt. Osztályozza az oldalt 0 és 100 pont között. A magasabb pontszám, lehetőleg 85 felett van, azt jelzi, hogy az oldal kivételesen jól teljesít.

Mindazonáltal, bármi ennél alacsonyabb, azt jelenti, hogy van még fejlesztési lehetőség. Bár a PageSpeed ​​Insights valójában nem biztosítja az Ön oldalának pontos betöltési idejét, mintegy 30 különböző javaslatot generál az oldal gyorsabbá tétele érdekében..

2. WebPagetest

Egy másik ingyenes online eszköz, WebPagetest lehetővé teszi egyszerű tesztek futtatását a weboldalak pontos betöltési idejének meghatározására. Azonban testreszabottabb tesztet is végezhet a speciális beállítások konfigurálásával, ahol lehetőségeket találhat a tartalom blokkolására, a videó blokkolására, a többlépcsős tranzakciókra és egyebekre.

A teszt elvégzése után válassza az „Oldalsebesség” lehetőséget, és átfogó minősítést kap, valamint teljes javaslat ellenőrző listáját, amely néhány javaslatot tartalmaz webhelyének sebességének javítására. Egy másik említésre méltó tulajdonság az, hogy a teszt megkezdése előtt több helyet és böngészőt választhat.

3. GTmetrix

Val vel GTmetrix, a látogatók számára hatékonyabb, gyorsabb és összességében jobb felhasználói élményt nyújthat. Az ingyenes online eszköz nemcsak megmutatja weblapjainak sebességét, hanem elemzi a webhely sebességének és teljesítményének javításának különböző módjait is. Emellett megismerheti webhelyének YSlow fokozatát.

Iratkozzon fel ingyenes fiókra, hogy hozzáférjen az eszköz néhány szolgáltatásához, amelyek elegendőek a sebesség-tesztelési igények nagy részéhez. Az egyik nagyszerű lehetőség az, hogy akár öt különböző webhely jelentéseinek történetét is nyomon tudja követni. De ahhoz, hogy hozzáférjen a fejlett funkciókhoz, fizetnie kell. A fizetett tervek havonta 15 USD-tól kezdődnek, ami olcsóbb, figyelembe véve a kapott eredményeket.

4. Pingdom

Pingdom egy nagyszerű webhely, hálózat és szerver figyelő szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ingyenes sebesség-teszteket végezzenek. Megjeleníti a webhely betöltési idejét, és számos jelentést nyújt Önnek, például a teljesítmény besorolásáról, különféle fontos tényezők alapján, valamint az oldalán lévő egyes objektumok (például JavaScript könyvtárak, képek és stíluslapok) időtartamának bontásával. Betöltés.

Azt is lehetővé teszi, hogy több helyről teszteket futtasson, és nyomon kövesse a teljesítmény előzményeit, ami hasznos. Ha azonban azt akarja, hogy ellenőrizze webhelye teljesítményét, működési idejét és sebességét a nap 24 órájában, akkor havi tervet kell vásárolnia, amely havonta 13,95 dollárral kezdődik..

5. Lassú megjelenítése

Mutasd lassan, egy nyílt forráskódú szerver alkalmazás webalapú verziója, amely ugyanazon a néven működik, és idővel számos webhely-teljesítménymutatót figyel. Miután hozzáadta az URL-t, a szoftver nyilvánosan figyeli webhelyét, rendszeresen rögzítve az eredmények a négy legnépszerűbb sebességmérő eszközről, ideértve a Dynatrace, YSlow, WebPagetest és PageSpeed ​​Insights.

Az eredmények grafikonokon vannak feltüntetve, amelyek megkönnyítik annak megértését, hogy a webhely különböző változásai milyen hatással vannak a webhely teljesítményére. Az eszköz használatához regisztrálnia kell. Ha azt akarja, hogy a webhely megőrizze a méréseit, akkor le kell töltenie és telepítenie az eszközt a saját szervereire.

6. Neustar

Míg más eszközök több helyet kínálnak, amelyek közül választhat a teszt megkezdése előtt, Neustar kissé eltérő megközelítést alkalmaz. Miután megadta az URL-t, az eszköz négy különböző helyszínen egyidejűleg teszteli webhelye sebességét. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze a webhely betöltéséhez szükséges pontos időt, például San Francisco-ban; Washington DC; Dublin; és Szingapúrban.

A megfelelő betöltési idők diagramban vannak, tehát meg kell határoznia azokat a fájlokat, amelyeket optimalizálnia kell a webhely betöltési idejének javításához. Arra is lehetősége van, hogy eredményeit exportálja PDF-be, amelyet később letölthet és megnézhet.

7. Terhelési hatás

Terhelési hatás egy ingyenes online teljesítmény- és terhelésellenőrző eszköz a mobil alkalmazások, webes alkalmazások és webhelyek számára. Elegendő adatot szolgáltat arról, hogy webhelye képes-e kezelni a webhely forgalmát. Ezenkívül különféle mutatókat is megjeleníthet, például a „másodpercenkénti kérelem” és a „tartalomtípus betöltési ideje” egy grafikonon.

Akár 10 különféle helyről is tesztelhet egyszerre, és kérésre további helyeket is felvehet. Noha a legtöbb szolgáltatáshoz ingyenes próbaverzióval férhet hozzá, előfizetnie kell a prémium csomagok egyikére, ha valami fejlettebbet szeretne. A tervek havi 89 USD-tól kezdődnek.

8. YSlow

A Yahoo fejlesztette ki, YSlow egy ingyenes plugin a böngészőjéhez. Különböző népszerű böngészők számára érhető el, például Opera, Firefox, Chrome és Safari. Az eszköz szinte azonnal megvizsgálja a meglátogatott weboldalakat. Noha nem adja meg pontosan az oldal betöltési idejét, akár 20 különböző teljesítményminőséget nyújt a Yahoo nagy teljesítményű webhelyekre vonatkozó szabályzata alapján.

De ez még nem minden. Ezenkívül statisztikákat jelenít meg az oldalról, összefoglalja az oldal összetevőit, eszközöket nyújt a teljesítmény elemzéséhez, valamint különféle javaslatokat és tippeket kínál a webhely teljesítményének és sebességének javításához.

9. Weblap-elemző

Talán az egyik legrégebbi sebesség-tesztelő eszköz (az első verzió 2003-ban jelent meg), Weblap-elemző segíthet a felhasználóknak webhelye teljesítményének javításában. Miután megadta az URL-t, a hatékony eszköz leíró elemzést nyújt Önnek a webhelyről, kiszámítva és összeadva a weboldal minden elemét..

Az eszköz figyelembe veszi ezeket a jellemzőket, majd értékes tanácsokat kínál a webhely betöltési idejének javítására. A javaslatokba beépíti a legjobb webhely-optimalizálási technikákat és gyakorlatokat is.

10. Oldalmegőrzés

PageScoring egy másik egyszerű eszköz, amely betölti a megadott URL-t, és részletes megjelenítést nyújt az egyes tartalmak betöltéséhez szükséges időtartamról. Ez nem csak a teljes időt mutatja, hanem számos más átviteli folyamatot is, amely akkor fordul elő, amikor valaki webhelyre kéri egy web böngészőt, ideértve a letöltési időt, a domain keresést, az oldal méretét, a csatlakozási időt és egyebeket.

A PageScoring az egyik leghatékonyabb eszköz a webhely teljesítményének valós időben történő méréséhez, mivel egyszerű és egyszerűen érthető teljesítményjelentést nyújt a felhasználóknak, minimalista kialakítással.

11. DareBoost

DareBoost egy viszonylag új eszköz, és több mint 100 különböző ellenőrzési pontot kínál webhelyének sebességének elemzésekor. Ezután 0 és 100 közötti pontszámmal osztályozza a webhelyet. Az eszközt felhasználhatja webhelyének teljesítményének tesztelésére asztali és mobil eszközökön egyaránt, és akár 10 különböző helyszínen is képes felismerni a minőségi és betöltési időbeli problémákat (attól függően, hogy mely helyeken te választasz).

Az eredmények egy jelentésben vannak, amelyet a kijelölt prioritások felosztanak. A jelentést akár PDF formátumba is exportálhatja, és összehasonlíthatja webhelye teljesítményét másokkal. Az eszköz – a webhely sebességének javítását célzó javaslatokon kívül – a kód minõségével, elérhetõségével és SEO tanácsokkal is szolgál.

12. Varvy oldalas sebesség optimalizálása

Patrick Sexton fejlesztette és karbantartotta, Varvy oldalas sebesség optimalizálása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teszteljék a weboldalakat a gyakori sebességgel kapcsolatos kérdések szempontjából. A megadott URL jelentése öt különálló részre bontható, ideértve a „használt szolgáltatásokat”, „erőforrásdiagramot”, „az oldal sebességével kapcsolatos problémákat” és „JavaScript használatát”.

Ez az eszköz elmagyarázza, mit javíthat a webhelyén egy grafikusabb megközelítés alkalmazásával, de tartalmaz dokumentációt arról is, hogy miként optimalizálhatja webhelyét informatív útmutatókkal a böngésző gyorsítótárának kihasználásáról, a kritikus megjelenítési út elhalasztásáról és egyebekről.

13. OctaGate SiteTimer

Ez egy egyszerű, mégis hasznos eszköz, amely lehetővé teszi az egyes felhasználók vagy webhelyek tulajdonosai számára, hogy figyelemmel kísérjék azt az időtartamot, amely alatt a felhasználók letöltik az Ön webhelyének egy (vagy több) oldalát. Miután megadta a tesztelni kívánt URL-t, az eredményeket egy oszlopdiagramon jeleníti meg, amely tartalmazza az összes elemét az oldalon, és értékes információkat tartalmaz, például a letöltés kezdési ideje és időtartama.

Ha lassan betöltő oldalobjektumokat szeretne felfedezni, OctaGate SiteTimer segíthet könnyedén azonosítani őket. Ezután viszont optimalizálhatja ezeket a konkrét objektumokat a webhely sebességének javítása érdekében.

14. KeyCDN

KeyCDN egy könnyű és hihetetlenül gyors teszt eszköz, amely részletes információkat nyújt a webhely teljesítményéről. Világszerte 10 különböző hely közül választhat, és dönthet úgy is, hogy eredményeit nyilvános vagy magánjellegűvé tegye. Az eszköz vizuális weboldal-előnézetet és vízesés-bontást is biztosít, lehetővé téve a gyors töltési időket, a PPTP-kérelmeket, valamint a weboldal teljes méretét..

15. Dotcom-monitor

Val vel dotcom-monitor, hét különböző böngészővel és 23 különböző hely közül választhat, mielőtt elkezdi a sebességtesztét. Az eszköz egyedülálló az, hogy lehetővé teszi az összes földrajzi teszt egyidejű futtatását. Ez viszont időt takarít meg, mivel a legtöbb más eszköz csak a helyszínenkénti teszt elvégzését teszi lehetővé.

A teszt eredményei egy jelentésben találhatók, amelyet a webhely öt különböző szakaszra oszt fel, beleértve „teljesítmény”, „hibák”, „összefoglaló”, „host” és „vízesés diagram”.

16. WebToolHub

Az egyik alapvető sebességmérő eszköz, WebToolHub lehetővé teszi, hogy ellenőrizze webhelyének betöltési problémáit, és értékes betekintést nyújt, például táblázatos formátumban, például az átlagos sebességet, az oldal méretét, a letöltési sebességet és a betöltési időt..

17. Zoomph

Val vel Zoomph, elemezheti webhelyét a lassú töltési idő több mint 400 általános okáért. Beolvassa a weboldalt, és bemutatja a teljesítményével kapcsolatos adatokat. Más funkciók, például a megfigyelés és a jelentések eléréséhez azonban regisztrálnia kell egy próbafiókot.

Rajtad a sor

Mint láthatja, számos online sebesség-tesztelési eszköz közül választhat, amelyek mindegyikének megvan a saját tulajdonságai. A webhely rendszeres tesztelése jelentősen segíthet az esetleges sebességgel kapcsolatos problémák megoldásában. Gondoskodnia kell arról, hogy mindig a megfelelő eszközöket használja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map