Како започети Интернет продавницу

Јесте ли размишљали о покретању властите интернетске продавнице? Предвиђа се да ће продаја интернета бити хит 1,5 билиона долара до 2018. Међутим, оно што држи многе људе је несигурност око постављања и одржавања интернетског тржишта.


Постављање интернетске трговине јефтиније је и једноставније него што можда мислите. Ако имате производ који желите да продате, онда је интернетска продавница одличан начин да тестирате продају тог и осталих артикала како бисте видели шта је потражња..

Иако можете да продајете артикле на веб локацијама попут Амазон-а, Ебаи-а и Етси-а, подешавање сопствене интернетске продавнице омогућава вам потпуну контролу над брендирањем и изградњу времена на путу уместо да ризикујете да редовни купци изгубе конкуренте такође на тим веб локацијама.

Да бисте поставили и покренули успешну интернетску трговину, морате неколико ствари које бисте требали размотрити.

Започните са Интернет продавницом

Contents

Пронађи профитабилни производ

Будући да ће ваш циљ вероватно зарадити новац, прво морате пронаћи производ који ће вам бити исплатив за продају. То значи да морате одабрати производе који су тражени и који имају разумну маржу између цене коју можете купити / направити и цене коју ће тржиште сносити.

Бирање нише за вашу Интернет продавницу

Једна од најтежих одлука с којом ћете се суочити је која ниша желите за своју интернетску трговину. Важно је да одаберете нишу која је довољно уска да вам помогне да пласирате свој бренд, али довољно широка да вам омогући ширење на додатну додатну опрему / производе.

Одабир сегмента производа који се односи на страст или интерес који имате

Ако мрзите кување, продаја кухињског прибора вероватно није најбољи избор за вашу интернет продавницу. С друге стране, ако волите све кухање, продаја најбољих лонаца и лонаца на тржишту даје вам одлично почетно место одакле се можете проширити на уређаје за кување, па чак и зачине и зачине.

Одабир нише у коју можете додати вредност

Једна од кључних компоненти проналажења нише за вашу интернетску трговину је одабир оне којој можете додати вредност. Као што Андрев Иоудериан у свом чланку о еЦоммерце гориву наводи, ако покушате да се надметате са Амазоном у вези са ценама, нестаћете са посла.

Уместо тога, морате бити сигурни да имате нешто вредније од Амазона које можете понудити купцу. Раствор? Одговорите на корисникова питања и едукујте купца одличним садржајем. Прво морате разумети проблем са којим се купац суочава, понудити начин да се тај проблем реши и наредбе ће уследити.

Одабир тржишне нише која има простора за раст

Немојте се фокусирати само на једну или две предмете са великим улазницама које ће вам донети висок поврат добити. Ово је сјајно када нови купац посети вашу веб локацију, али како ћете ићи на тржиште у тренутну базу корисника?

Потражите тржиште које има додатке и додатке које можете да створите како бисте остварили даљњу продају. Један пример би била опрема за фотографирање. Почетна куповина врхунског ДСЛР фотоапарата је велика и донеће вам велику зараду ако је продате. Међутим, додатно можете повећати своју интернетску продају нудећи додатке за фотоапарате. Можете да продајете сочива, бљескалице, каишеве, торбе, статива и тако даље.

Циљање исправног типа купаца

Важно је да откријете који тип купца желите да циљате. То су људи којима можете додати вредност у њихов живот. Један пример би био модел хобија аутомобила. Можда ће бити вољан потрошити новац на организовање делова свог модела аутомобила, на одличну нову боју или чак на књиге и информације како би му помогао да побољша хоби. Кључ је у проналажењу корисничке базе која страствено занима нишу.

Купци могу да укључују:

 • Хобисти
 • Предузетници
 • Професионалци

Такође ћете желети да размотрите сваки аспект те базе клијената, као што су пол, расположиви приход и старост. Да ли имају довољно додатног новца да уложе у оно што продајете у својој онлине продавници?

Проналажење правих производа за продају

Једном када сузите своју страст, морате разабрати које производе желите продати. Андрев Иоудериан предлаже да потражите производ који ће вам омогућити да додате вредност. Под тим се подразумева једноставно да је то нешто што је људима потребно и на неки ће им начин помоћи или побољшати живот.

У четворочасовној радној недељи Тима Феррисса, он препоручује избор производа са ценом од 100 до 200 долара. Разлог зашто је ово идеалан распон је тај што је довољно велик да су марже исправне, али да још увек пружају вредност.

Такође морате узети у обзир чињеницу да ћете продати више предмета у горе поменутом ценовном рангу. Што је артикл виши по цени, то је нижа стопа конверзије. Већина људи је спремна да потроши 100-150 УСД на мрежи. Поред тога, Иоудериан истиче да предмети са вишим ценама, рецимо, кухињски апарат од 1000 долара, често имају нижу профитну маржу.

Дакле, можете да зарадите 30 долара на том уређају од 100 УСД, али само 100 УСД на уређају од 1000 УСД. То значи да ставка од 100 УСД доноси профит од 30%, а ви ћете их продати више, али апарат од 1000 УСД доноси вам само 10% профита, а ви ћете продати мање.

Такође је важно покушати пронаћи производ који сви други већ не продају. Потражите јединствене производе које нико други не нуди и барем ћете неко вријеме заобићи тржиште. Један од начина за откривање производа за продају је присуствовање сајмовима у вашој ниши.

Процјена потражње на тржишту за ваше производе

Пре него што донесете коначну одлуку о производима које желите да продате, темељно потражите конкуренте на мрежи. Ко продаје исте или сличне производе? Можете ли се ефикасно такмичити са том компанијом? Ако су лако препознатљиво име и имају врхунски ранг у претраживачима, обавјештавање ваше интернетске трговине може бити прави изазов.

Процена потражње производа

Узмите времена да проверите да ли постоји разумна количина тржишне потражње за производом који желите да продате.

Ако покушавате да се одлучите између више производа, испуните следеће задатке:

 • Тестирајте име производа због интересовања кључних речи. Који производи добијају више претрага? Много претрага имена производа може указивати на велико интересовање.
 • Проверите места на друштвеним мрежама да ли има постова на производу и колико пута се ти постови воле и деле.
 • Погледајте Гоогле трендове и видите да ли се тема креће према горе или према доле или остаје стабилна.

Валидирајући географски захтјев

Сада када сте погледали трендове и засићеност кључним речима и знате да људи заправо траже производ који желите да понудите, копајте мало дубље и схватите ко су тачно ти људи. Повремено ће производ бити популарнији у једном географском подручју него у другом. На пример, ако продајете стругач за ветробранско стакло, боље је да се продаје тамо где је зима продужена сезона.

Важно је осигурати да је највећа потражња за вашим производом на месту на које лако можете да стигнете. Ако су трошкови за испоруку сувише превелики, то може убити вашу продају.

Можете да користите Гоогле трендове да откријете које земље претражују кључне речи повезане са вашим производом и који градови имају највећи број претрага (ово може помоћи у подацима о отпреми).

Валидација друштвених медија

Такође ћете желети да поново проверите валидацију друштвених медија да бисте видели колико вучне снаге ваш производ може тамо. Желели бисте да погледате интересовање тржишта и производа на више платформи друштвених медија како бисте открили не само колико је тема популарна, већ ако постоје људи који деле информације о вашем производу.

Можете да користите сајтове попут Топси да бисте сазнали колико твеета дневно постоји. На пример, рецимо да ћете продавати одређену врсту објектива за фотоапарате, усмерене према фотографима из дивљих животиња. Можете потражити изразе као што су „камера“, „дивљина“ и „напољу“ да бисте видели шта је у тренду.

Процена потенцијалних такмичара

Започните сортирањем различитих врста конкуренције с којима ћете се суочавати у продаји овог производа. Да се ​​вратимо на пример објектива специјалне камере. Такодје ћете се такмичити са људима који продају објективе за друге врсте фотографија, хобијима у неким случајевима и тако даље.

Колико је такмичара на мрежи? Да ли је тржиште толико пуно да ћете се тешко стајати из гомиле? Постоји само толико много купаца који обилазе, па ако доступност надмаши потражњу на тржишту, вероватно нећете бити успешни.

Овде се појављују ти јединствени производи. Шта можете понудити да нико други не нуди на мрежи? Како то можете понудити на начин да вам дода вредност?

Проналажење извора за продају производа

Након што одлучите које производе желите да продајете у својој онлајн продавници, морате да поставите најбољи начин да их купите. Имате неколико избора.

 • Дропсхипперс: Овом методом чекате да купац наручи производ, а затим наруџбу предајете код велетрговца који ће предмет послати директним путем купцу..
 • Продавци велетрговаца: Неке компаније за велепродају захтевају огромне поруџбине како би вам омогућиле пристојан прекид цене производа. Међутим, неке велетрговце нуде опције расутих количина како бисте могли да купите мању количину производа (рецимо појединачни случај) и препродајете га ради зараде.

Једна ствар коју треба имати на уму како са отпремницима отпада, тако и са велетрговцима већих количина је да они не би требали имати властите интернетске продавнице, или ћете бити присиљени да се такмиче са нижим цијенама које могу понудити директно продајом. Најбоље је да прво испробате произвођача производа. Одбацују ли брод? Да ли ће продати малопродају? Једном када пронађете произвођача производа који вам се свиђа који ће урадити једну или обе ове ствари, тада сте на путу да пронађете производе које требате продати у својој онлине продавници..

ПЛАНИРАЊЕ ПОСЛОВАЊА ЕЦОММЕРЦЕ

Почните да планирате посао е-трговине

Иако је примамљиво прво ускочити у ноге, јер је то „само“ интернетска продавница, ако желите заиста успети, мораћете да направите план за свој посао на е-трговини. Кад то схватите „2014 године у колицима за куповину на мрежи је напуштено четири билиона долара,“ лако је схватити зашто треба да идете са планом акције.

Писање пословног плана за е-трговину

НОЛО правни сајт објашњава да је имати пословни план важно јер је то камен темељац зграде. То вам може помоћи да ваше пословање буде структурно здраво. Администрација за мала предузећа (СБА) нуди: чаробњак за пословни план да вам помогне да брзо напишете свој пословни план.

Израда маркетинг стратегије е-трговине

Промоција ваше Интернет продавнице је мало другачија од промоције продавнице опека и малтера. Пре свечаног отварања желећете да се уверите да имате чврсту стратегију маркетинга е-трговине. Требаће да донесете неке фундаменталне одлуке, као што су:

 • Ко вам је циљна демографска група?
 • На којим платформама друштвених медија желите најбоље да присуствујете и како до тамо доћи до те циљне демографске групе?
 • Који је ваш буџет за оглашавање и где је најбоље место да то употребите за привлачење купаца на вашу веб локацију?
 • Како ћете претворити посетиоце сајта у купце?

Једно од главних правила у пословању је да је далеко лакше продати 20% више садашњим купцима него пронаћи новог купца. Дакле, размислите о додатним потребама које можете испунити како ваш посао расте и стекнете лојалну корисничку базу.

Истраживање ваше потенцијалне конкуренције

Ако желите да будете главна продавница на мрежи, морате да схватите не само ко је конкуренција, већ и шта они раде. Требали бисте користити алате као што су:

 • СЕОБоок – Упоредите како конкуренти називају своје странице, које мета информације користе и фразе које су сличне.
 • Гоогле АдВордс – Помоћу ове алатке можете видети колико промета одређене кључне речи добијају. Иако су кључне речи само део једначине, ове информације могу вам помоћи да одлучите коју врсту производа или садржаја желите да додате на своју веб страницу да бисте привукли посетиоце.
 • СпиФу – Ово је услуга која се плаћа, али информације које ћете добити су драгоцене. Можете лако да видите шта АдВордс користи ваша конкуренција. Можете чак да видите који су били успешни, а који нису. Ово је у основи начин да научите из онога што ваши конкуренти раде исправно, као и од онога што за њих не ради.

Поред коришћења алата, узмите времена и да проучите како су веб локације конкурената распоређене, који садржај имају и које посебне функције које нуде посетиоцима, као што су билтен или купони.

Препознавање ваших циљних купаца

Један од кључних састојака успешног маркетинга купцима је откривање ко су вам циљни купци. Пре него што започнете са истраживањем, требало би да одаберете одређену демографију за циљање.

Бирање специфичне демографије за циљање

Познавање вашег циљног купца омогућава вам не само прилагођавање маркетинга, већ чак и прилагођавање производа које одаберете да наведете у својој продавници. Ово је ствар у којој вам креирање персонала корисника може заиста добро доћи.

У суштини, креирате профил идеалног купца за вашу продавницу. Одговорите на питања као што су старост, где та особа живи, који су јој интереси да је удата, да ли има децу, па чак и разлоге зашто би купила ваш производ.

Требаће да дефинишете и демографске и психолошке информације. Демографске информације укључују:

 • Пол
 • Старост
 • Локација
 • образовање
 • Брачно стање
 • Годишњи приход
 • Опис посла

Психолошке информације укључују:

 • Хоби
 • Интереси
 • Морали и вредности
 • Понашање
 • Начин живота

Такође треба да узмете у обзир и тренутне купце које имате или очекујете да имате и како спадају у горе наведене описе.

Креирање корисничког профила

Профил клијента или корисничка персонализација је образац изгледа вашег идеалног купца. Једном када прикупите горе наведене податке, напишите кратку биографију за свог корисника идеје. Напиши то као био. Можете чак и именовати свог подсмеха да то остане лично.

Једном када направите своју персонализацију корисника, желећете да користите ове информације у свим аспектима покретања ваше Интернет продавнице. Да ли је корисник ваше идеје радна мама? Тада ће вероватно посјетити вашу страницу увечер или викендом. То значи да бисте требали да водите посебне попусте или догађаје у време које је погодно за њу.

Ако је одређеног доба, имајте то на уму приликом креирања величине фонта вашег садржаја. Корисничку персонацију можете применити на све, одмах до понашања у кошарици и постићи стопе конверзије што је могуће више. Што боље разумете свог типичног купца, боље можете да прочистите своје циљеве и пронађете успех.

Дефинисање тржишне нише

Када први пут започнете, проналажење циљане нише може вам уштедјети пуно времена и новца. Нећете трошити рекламна средства стављајући огласе људима који се не уклапају у ваше циљно тржиште.

Када први пут започнете, може бити мало тешко одредити ко су вам циљни купци. Један од начина за препознавање циљних перспектива је путем истраживања конкурената као што је горе споменуто. На пример, користите Куантцаст да бисте добили информације о томе који типови људи посећују веб локације ваших конкурената. Ово је одлична информација за одређивање ваше циљне демографске.

Ове информације се могу променити након што заиста покренете и покренете своју продавницу. Можете прикупити додатне демографске податке узимајући анкете својих купаца и проучавајући статистику веб анализе путем алата на контролној табли веб локације, као што су Вебализер и АВСтатс.

Израда стратегије марке

Ваша стратегија брендирања дефинише вашу продавницу купцима. Након што истражите конкуренте и схватите своју циљну демографску категорију, такође ћете желети да истражите опште информације о тој демографској групи. Можете да користите алате као што су Цомпете.цом и Ниелсон да би утврдили шта вас та циљна публика највише занима.

Постављање апартмана за еБусинесс

Важно је да свој посао раздвојите од свих осталих сличних. Које су неке речи које описују ваше пословање у целини? Покушајте лоцирати речи које ваши конкуренти не користе, али ће говорити са циљаном демографском групом.

На пример, ако сте у свом истраживању открили да је ваша циљна муштерија радна мама, можда ће потражити помоћ да остане на врху свега што мора да уради. Можете користити речи попут „корисно“ и „уштеда времена“ да бисте привукли ту циљну публику.

Познавање својих циљних купаца

До сад бисте требали имати прилично добру идеју ко су вам циљни купци. Ископајте још дубљу прошлост те корисничке персоне и схватите шта тачно та особа жели кад посети вашу интернет продавницу. Шта она тражи?

Можда постоји више нивоа ствари које овом купцу највише требају. С временом, што боље упознајете своју корисничку базу, вероватно ћете развити додатне персоналије, тако да најбоље знате како доћи до сваке врсте купаца.

Диференцирање вашег бренда

Каква је твоја личност као власник интернет продавнице? То би требало доћи до вашег става, ваших страница, па чак и на било који начин који враћате свету у целини. Неке компаније се поносе тиме што су еколошки прихватљиви. Шта вас и вашу марку раздваја? Како можете то показати и даље ће остати веран вашој изјави о мисији.

Желећете да копате још дубље у свом бренду. На пример, ако обећате услугу уштеде времена, шта то значи? Да ли то значи да је наруџба упакована и отпремљена у року од сат времена од пријема? Шта је потребно да учините да би се то догодило? Колико запослених ће вам требати да запослите или можете то сами ријешити?

Ово такође може да направи разлику у томе да ли испоруку стављате у руке произвођача (дропсхиппинг), или сами то подносите како бисте били сигурни да ће производ брзо изаћи..

Персонализовање вашег бренда

Замислите два различита е-маила који слете у примљену пошту. Једно имејл каже:

“Хеј, Јане. Само сам хтео да вам дам линију и захвалим вам на недавној наруџби АБЦ Видгет-а. Пошто сте волели АБЦ Видгет, такође сам желео да вас обавестим да је КСИЗ Видгет у продаји до сутра у поноћ. Хвала вам што сте лојални купац. “

Други емаил каже:

„КСИЗ виџети су у продаји до сутра у поноћ. Дођи и купи га. “

На који е-маил ћете одговорити боље? Морате прилагодити свој бренд да бисте удовољили потребама својих купаца. Ово укључује корисничко искуство на вашој веб локацији, е-пошту коју шаљете и чак маркетинг друштвених медија. Чак и вашу изјаву о мисији треба прилагодити потребама ваших купаца.

Приликом израде изјаве о мисији имајте на уму ту циљну публику. Који проблем решавате? Како се односи ваш назив бренда? Како можете направити тај бренд у главама купаца?

Развијање јединствене понуде продаје

Јединствени продајни предлог (УСП) може вам помоћи да се одвојите од конкуренције. То је оно што чини ваш бренд јединственим. Да бисте развили УСП, потребно је уско да се усредсредите на своје купце, односно идеалне купце и шта они желе.

То значи да можете разочарати друге људе. Међутим, то није важно све док сте одабрали активну циљну публику и добро их разумете. Међу тим купцима развићете лојално следење. Снажан УСП:

 • Испуњава велику потребу
 • Показује да знате своју циљну публику
 • Може се сумирати у реченицу или две

Ако желите бити запамћени у препуно тржиште интернет света, ваш се бренд на неки начин једноставно мора истакнути.

Цене производа за вашу Интернет продавницу

Откривање како да цене производе за своју интернетску продавницу и на тај начин остварујете профит док још увек привлачите купце је чин уравнотежења. Схопифи нуди следеће формула која ће вам помоћи да схватите како цене производа за интернет продавницу:

„Малопродајна цена = [(цена предмета) ÷ (100 – проценат марке)] к 100“

Дакле, само да вам дам идеју. Ако желите да остварите 60% профита на артиклу који кошта 20,00 УСД, формула ће изгледати овако:

Малопродајна цена = [(20,00 долара) ÷ (100 – 60)] к 100
Малопродајна цена = [$ 20,00 ÷ 40)] к 100
Малопродајна цена = (.50 УСД) к 100
Малопродајна цена = 50,00 УСД

Дакле, предмет који вас кошта 20,00 УСД продао би се за 50,00 УСД. Такође ћете морати да сазнате да ли желите да користите само препоручену произвођачку малопродајну цену или ако је потребно да померите неки производ снижењем.

Кључ је у томе да осигурате да зарађујете чак и након плаћања било каквих режијских трошкова, попут накнада за веб хостинг и трошкова запослених.

Одређивање профитне марже

Као што је већ поменуто, не треба покушавати да се такмичите са ценама на Амазону. Амазон ће коштати артикле само са губитком мањих продавница. Имају финансирање и величину да то лако постигну, али ако покушате да потцените своје производе, брзо ћете нестати са посла.

Зато је тако важно знати своје марже. Важно је да знате своје марже како бисте могли да коштате довољно ниско да бисте били конкурентни, али свеједно били сигурни да остварујете мали профит.

Знајући свој УСП

УСП означава јединствену понуду продаје. Који је ваш јединствени фактор због којег се купци враћају изнова и изнова? Неки УСП-ови укључују:

 • Добра корисничка услуга
 • Бесплатна достава
 • Предмети нису доступни другде
 • Осећај љубави

Без обзира на ваш УСП, важно је схватити како ћете се издвојити од конкуренције.

Понуда подстицаја

Други разлог због којег је толико важно разумети ваше марже је то што можете схватити које подстицаје можете понудити својим купцима.

Да ли ће вам зарада омогућити бесплатну доставу? Да ли бисте понудили половину одмора? Можда ћете можда желети да осигурате губитника. Ово је једноставно производ који губите новац продајући по ниској цени у нади да ће и други ваши предмети који доносе добит такође продати.

Нуди диверзификацију производа

Ако сте направили домаћи задатак и темељно разумете потражњу тржишта и свог циљног купца, лако ћете моћи диверзификовати производе које нудите за продају додатних предмета. Такође можете једноставно понудити више избора за производе које већ продајете.

Добар пример за то би била мајица. Можда започнете с продајом у малим, средњим и великим и црним бојама. Овде можете брзо да разноврстите додавањем дечјих величина, плус величина и различитих избора боја.

Постављање временске траке пројекта

Много ствари може утицати на то колико је потребно да се ваша интернетска продавница покрене и покрене. Ако користите платформу која је спремна за покретање, као што је Схопифи, временска линија ће можда ићи брже. Међутим, ако заиста желите да прилагодите своју интернетску трговину и самостално хостирање, потребно је знатно дуже да се веб локација постави.

Желећете да направите време за:

 • Проведите комплетно тестирање како бисте били сигурни да све исправно функционише пре него што покренете продавницу.
 • Неочекивани проблеми у којима наиђете на то могли би одложити покретање.
 • Пре лансирања промоција.

Боље је планирати у више времена него што мислите да ће вам требати. Далеко је боље лансирати мало раније него касно.

Процјена трошкова за покретање посла с е-трговином

Према Предузетник, основна интернетска продавница која се базира на шаблону може да покрене само 250 долара месечно, али решење „све у једном“ које је потпуно прилагођено може коштати више од 500 000 долара годишње. Очигледно, постоји много нивоа између. Неки од трошкова које ћете сносити укључују:

 • Накнада за регистрацију домена и хостинг услуге
 • Трошкови веб дизајна
 • Прилагодба софтвера за е-трговину
 • Набавка иницијалног производа
 • Трошкови путовања на сајмове или сусрета са произвођачима
 • Трошкови оглашавања
 • Шест месеци финансирања за плаћање запослених и било какве режијске трошкове

Неке накнаде можете уштедјети започињући с малим растом и развојем. На пример, нема потребе да плаћате скупи систем за приступ плаћања приликом првог отварања. Уместо тога, можете лако да користите ПаиПал или Гоогле Паи.

Потом, како се обим ваше продаје повећава, има смисла плаћати накнаде за обраду плаћања кредитном картицом, јер ћете уштедјети на накнадама за обраду, то можете додати у свој пословни план.

Финансирање вашег е-пословања

Чак и ако започнете са најосновнијом представом на мрежи, имаћете неких трошкова. На неки начин можете финансирати своје пословање.

Ако имате производ који развијате, можете користити Цровдфундинг да бисте дошли до новца за развој почетног производа и снабдевање продавнице. Неке друге идеје за прикупљање довољно новца:

 • Домаћите разне прикупљање средстава како на мрежи, тако и ван ње. Продајте производе, отворите ГоФундМе рачун, итд.
 • Затражите од пријатеља и породице да уложе за проценат будућег профита. Међутим, увек одржавајте већинску контролу над својим пословањем.
 • Потражите анђеоске инвеститоре.
 • Узми зајам за мало предузеће.
 • Прво плаћајте месечно за веб локацију е-трговине док не будете могли да приуштите да развијете сопствену платформу за хостовање.

Понекад је заиста најбоље започети мањим и оставити простора за раст. У првим данима новог пословања важније је имати довољно новчаног тока да ваше предузеће може расти, него започети с великим.

Успостављање пословног ентитета

Важно је да заштитите себе и своју личну имовину тако што ћете поставити неколико ствари пре него што покренете своју веб продавницу.

Подношење имена предузећа

Требаће да изаберете правну структуру свог предузећа. Овде је кључно да одаберете шта ће бити у вашој корпорацији, тако да ако вас неко нападне на легалном нивоу, ви лично не одговарате за штету коју сте дужни да платите.

Можете формирати С Цорп или ЛЛЦ. Најпаметније је разговарати с пословним одвјетником о најбољој структури за ваше пословање. Папирологија за подношење корпорације може бити компликована.

Иако се потенцијално можете сами регистровати у својој држави, требаће вам много сати да схватите папирологију и пратећу папирологију која је потребна сваке године. Можда ће бити исплативије ићи напријед и запослити стручњака који ће овај посао обављати умјесто вас.

Такође ћете морати да одаберете име за обављање посла или „послујте као“ (ДБА). Када се пријавите за корпорацију, државни секретар ће проверити базу података како би се уверили да не постоји ниједан други посао који већ послује под тим именом..

Добијање идентификационог броја вашег послодавца (или „порезни број“)

Будући да не желите да дате свој сопствени број социјалног осигурања добављачима, такође ћете се морати регистровати за порески идентификациони број за ваше предузеће или матични идентификациони број послодавца (ЕИН). Можете региструјте се на мрежи преко Службе за унутрашње приходе за овај број.

Подношење захтева за добијање пословних дозвола и дозвола

Које су вам лиценце и дозволе потребне за ваше пословање, зависи од тога где живите. Морате проверити са државним и окружним званичницима да бисте видели шта вам треба. Неке типичне ствари укључују:

Дозвола за храну ако се баве храном (можда има и других разлога за храну)
Малопродајна лиценца за омогућавање наплате пореза на промет за вашу државу

Кључ је у томе да будете сигурни да поштујете сва правила за своју индустрију и да прикупљате све порезе које ваша држава захтева од вас.

Отварање рачуна пословне банке

Легал Зоом препоручује да пословни банковни рачун и лични рачуни буду одвојени. Постоји много разлога за то, али главни разлог је тај што ваша средства одржавају транспарентним за пореске сврхе и ако постоји свака ревизија, прво ће прегледати ваш пословни рачун, а не ваш лични рачун. То може да уштеди пуно погоршања и неспоразума.

Потражите банку која нуди неке специфичне функције које ће вам требати сада или у будућности за ваше интернет пословање, као што су:

 • Директни депозити
 • Електронско плаћање рачуна
 • Могућности обраде кредитних картица

Пазите на накнаде јер се оне могу брзо сакупити, посебно када тек почињете. Увек читајте фину штампу и будите сигурни да разумете структуру накнаде било којег пословног рачуна који отворите.

Отварање трговачког рачуна како бисте прихватили плаћање кредитном картицом

Као што је горе поменуто, требало би да потражите или банку или засебну компанију која вам омогућава обраду плаћања кредитним картицама. Рачун трговца даје вам ову могућност за ваше пословање. Постоји неколико начина на које можете прихваћати кредитне картице путем интернета, укључујући ПаиПал када тек кренете на потпуно развијени рачун трговца након што унесете количину која ће га натерати да уштедите у накнадама.

То ћете желети избегавајте преплаћивање пазећи на скривене трошкове. Први корак је пажљиво читање месечних изјава.

Неке накнаде које ћете желети да питате и потражите на својим изјавама укључују:

 • Неквалификоване накнаде за попуст
 • Размењујте различите накнаде
 • Минималне месечне накнаде (ако не погодите одређени износ трансакције)
 • Накнаде за ПЦИ процену
 • Квартални трошкови
 • Подешавања накнада
 • Накнаде за рани раскид (многи процесори имају потребно трајање уговора)

Провера флексибилности за обраду више продајних трансакција

Још једна ствар коју ћете желети питати прије него што одаберете компанију за прераду кредитних картица је како ће се они носити с тим ако вам продаја изненада одустане. Да ли имају могућност да лако обрађују више трансакција? Каква је структура накнаде? Смањују ли накнаде ако имате више продаје?

Одабир трговца са добром репутацијом

Коначно, желећете да изаберете трговца са одличном репутацијом. Прочитајте рецензије на мрежи и проверите код Беттер Бусинесс Буреау-а у држави у којој је предузеће са седиштем. Неке црвене заставе на које бисте требали обратити пажњу укључују:

 • Лоша корисничка услуга (ово такође може учинити да изгледате лоше према купцима)
 • Неплаћање или закашњело плаћање
 • Превише скривених трошкова
 • Неисправна опрема

Запамтите ко још користи исту компанију за обраду трансакција и не оклевајте да се обратите тим компанијама и питајте да ли су задовољни услугом.

Постављање пословног интернета

Сада када имате планирање, време је да се пребаците на успостављање свог пословања на е-трговини. Кораци које ћете морати предузети наведени су у наставку.

Регистрација домена

Једном када одаберете нишу и снимите своје име, мораћете да пронађете име домена које није узето и које ће такође омогућити клијентима да лако памте пут до ваше веб локације. Ово није тако једноставан задатак као некада. Можда ћете требати да потрошите мало новца да бисте купили премиум доменско име или га купили од некога ко увек има права на тај домен.

Очекујте да платите минимум око 15,00 УСД годишње за дот цом. Међутим, више него вероватно да ћете морати да платите много више за премиум име које ће бити лако упамтити и које ће се добро рангирати у претраживачима.

Разумевање имена домена

Веб странице заправо живе на ИП адресама или серверима. Тхе ИП адреса је број што показује где се та веб страница налази. Међутим, бројеви би били тешки да их се људи сећају. Уместо тога, регистратори имена домена нуде лакше упамћивање имена која се састоје од речи (а повремено и бројева). Дакле, уместо да морате да запамтите да укуцате “54.239.25.200”, једноставно морате запамтити да укуцате “амазон.цом.”

Поред тога .цом можете одабрати и друга проширења, али будући да је тачка цом задана, већина се лакше сећа.

Важност избора правог имена домена

Одабир имена домена сличан је именовању предузећа са циглама и малтерима. Желите нешто што је лако запамтити, излаже о чему се ради ваш бренд и што нико други не користи. А .цом је име које се највише памти, али у Сједињеним Државама .биз је солидан други избор. У другим земљама можда ћете морати да користите локацију одређену локацију, као што је .цо.ук.

Ако можете, потражите име домена са популарним кључним речима. Дакле, ако сте истраживали трендове и открили да је „кондитор за уље са аргоном“ веома тражен термин и можете да зграбите назив домене „аргоноилцондитионер.цом“, онда је то паметан потез.

Међутим, нека недавна истраживања указују на то домене тачних подударања (ЕМД-ови) нису тако ефикасне као раније, тако да не трошите новац који не морате само да га осигурате Ако можете да га уграбите по повољној цени, онда то учините. Ако је то 10.000 УСД, можда ћете хтјети размислити два пута.

Посједовање ваше веб странице тешко ће запамтити име домена које је тешко запамтити, превише времена или превише неуобичајено. Ако посетилац сајта не обележи вашу веб локацију, можда је више никада неће пронаћи јер неће моћи да се сети имена.

Једна од кључних предности куповине ЕМД-а је та што он можда већ прима саобраћај само због фразе кључне речи унутар назива. Урадите истраживање и видите да ли је вредно трошкова куповине тог имена домене или не. Имајте на уму да вам сав промет на свијету неће помоћи ако ипак није циљани промет.

Одабир услуге Веб хостинга

Једном када добијете име домена, ако планирате да направите сопствену продавницу уместо да користите услугу попут Схопифи или Фацебоок продавница, мораћете да пронађете компанију за хостинг у којој ће ваша веб локација пребивати. Трошкови и карактеристике могу варирати. За интернетску трговину, осигурајте да хостинг компанија нуди најмање:

 • ССЛ могућност
 • Неограничена ширина опсега (никад није потпуно неограничена, али ово је добро место за почетак)
 • Одлична корисничка услуга и 24/7 техничка подршка
 • Довољно простора да ваша веб локација расте како додајете производе и садржај

Пре него што донесете коначну одлуку о услузи хостинга, будите сигурни да детаљно прегледате онлајн критике. Неки захтијевају плаћање годину дана унапријед, а посљедња ствар коју желите учинити је исплатити накнаду за хостинг за годину дана само како би сазнали да је хостинг компанија непоуздана. Ако домаћин нуди бесплатно пробно раздобље, искористите то пре него што се обавезујете.

Одабир платформе за е-трговину

Ваш следећи корак је избор корпе за куповину ваше веб продавнице. Узмите си времена и одаберите платформу за коју мислите да можете расти. Ако је ваш сан да имате мега-продавницу, онда је вероватно само-домаћин решење бољи од хостованог.

 • Хостирана решења за е-трговину – Неколико њих је већ поменуто, као што су Схопифи. Неки други укључују Волусион и БигЦоммерце. Рјешење с хостом налази се на веб мјесту провајдера софтвера и користи њихову платформу. Опције прилагођавања су ограничене, али већина се може мало прилагодити.
 • Колица за самостално организовање – Самостални домаћин вам омогућава да инсталирате софтвер по вашем избору на свој сопствени сервер. Ово би могао бити софтвер за е-трговину отвореног кода или је то нешто што сте дизајнирали посебно за вашу мрежну продавницу. Мање скупе двије опције су да узмете софтвер отвореног кода и да га прилагодите својим потребама. Већина колица са отвореним кодом имају програмере који раде на темама и додацима који ће проширити способност.

Одабир Гатеваи-а за плаћање

Одабир могућности приступника плаћања једна је од најтежих одлука коју многи власници интернетских трговина могу донијети. Најбоље је да погледате неке од најбољих пролаза и видите које су функције на располагању, а које се најлакше интегришу са одабраном корпом. Ево неких од најпопуларнијих опција:

 • ПаиПал
 • Квадрат
 • Стрипе

Доступно је и много других опција, укључујући локалне и националне трговинске рачуне који ће се интегрисати у систем онлајн наручивања. Кључно је да схватите који ће вам понудити најбоље трошкове обраде на основу обима посла који обављате данас. Увек се касније можете пребацити у другу компанију ако то има више смисла за ваше пословање и трошкове обраде ваше кредитне картице.

Различите платформе за е-трговину интегришу се с различитим приступницима плаћања. На пример, због ограничења које имају Скуаре-ове апликације, он не интегрише лако многа места. С друге стране, ПаиПал има много других произвођача и развио је апликације које му омогућавају да се интегрише са скоро свим гатеваи-има за плаћања.

Узимајући у обзир све даватеља услуга плаћања у једном

Ако желите да поједноставите књиговодство и колико извора плаћања морате да пратите, пронађите пружатеља услуга плаћања све у једном.

Све у једном провајдеру омогућиће вам:

 • Процесна трансакција
 • Покретање извештаја
 • Подесите откривање преваре
 • Процес се враћа
 • Преузмите пореске информације

Одабир добављача који све ради такође ће вам пружити одређену флексибилност како ваша интернетска продавница расте без потребе за поновним истраживањем рачуна трговаца пре него што кренете на обраду трансакција.

Упоређивање накнада пружалаца услуга плаћања

Накнаде за обраду могу брзо искористити вашу зараду. Важно је да у потпуности разумете било које трошкове који су укључени пре него што се пријавите за рачун трговца.

 • Накнада за трансакцију: Неке компаније наплаћују накнаду по трансакцији за сваку наруџбу која се обрађује. Обично је ово фиксна накнада мања од 1,00 УСД. Међутим, ово може варирати.
 • Проценат продаје: Већина компанија са трговачким рачунима наплаћује накнаду на основу продајне цене предмета. То може бити око 2,99% ако не обављате веома велик обим пословања, али има тенденцију да опада више што је већа продаја.
 • Накнаде за рачун: Неке компаније наплаћују годишњу, тромесечну или месечну накнаду само да би рачун био отворен. Потражите предузећа која вам не наплаћују накнаду све док остварите неколико продаја.

На пример, Ауторизе.нет наплаћује месечну накнаду од око 25 УСД плус трансакционе накнаде од 2,9% + 0,30 УСД. Међутим, новац можете узети из 5 земаља у 6 различитих валута и оне прихватају све главне кредитне картице и мобилна плаћања.

С друге стране, Беанстреам не наплаћује месечну накнаду и 2,25-2,65% накнада за трансакције. Доступан је само за три државе у 2 различите валуте.

Можете наћи комплетан графикон који описује накнаде и проценте он ФормСтацк. На први поглед можете упоредити који пролазни уређаји имају потребне функције са најнижим трошковима.

ИЗГРАДЊА ОНЛИНЕ ТРГОВИНЕ

Једном када одаберете софтвер који желите да користите, време је да се пређете на што прилагођавање ваше продавнице. Иако сте можда уморни од доношења одлука у овом тренутку, пажљиво размишљање о неколико ствари помоћи ће да ваша веб локација буде привлачнија и кориснику прилагођена..

Одабир праве теме за своју интернетску трговину

Према Часопис Тиме, имате око 15 секунди да привучете интерес посетиоца сајта који слети на вашу страницу. Неки ће можда тврдити да имате још мање времена од тога, али чак и ако имате пуних 15 секунди, запамтите да је то врло кратак прозор да бисте направили одличан први утисак.

Да бисте направили одличан први утисак, требаће вам:

 • Јасна навигациона структура. Читалац треба да види како брзо доћи од тачке А до тачке Б.
 • Пишите невероватне садржаје који привлаче читаочево интересовање.
 • Незадовољан поглед који привлачи око тамо где желите. На пример, ако желите да повежете посетиоце своје веб странице са подацима о царињењу, шта је прво што виде када слете на своју почетну страницу? Да ли су то подаци о одобрењу или веза до њих?

Имајте на уму све ове ствари док бирате тему. Да ли ће вам пружити нејасну, лаку за кретање по страници коју тражите?

Прилагођавање изгледа ваше продавнице

Ако ваша продавница изгледа као и свака друга продавница вани, тада ће бити тешко успоставити вашу марку. Поред додавања вашег логотипа и јединственог спина у целокупни изглед ваше продавнице, размислићете о бојама које користите и како се они повезују са целокупним имиџом бренда.

Према КИССметрицс, боја повећава препознатљивост вашег бренда за чак 80% и може довести до поверења потрошача.

Такође ћете желети да додате функције које имају смисла за вашу нишу. На пример, ако продајете одећу, мораћете да додате могућности за избор величине. С друге стране, ако продајете кухињски прибор, могућности боја и величине су вероватно ограничене, тако да вам ова функција можда неће требати.

Дизајн архитектуре информација о веб локацијама у е-трговини (ИА)

Иако архитектура информација можда дјелује помало као навигација по веб локацији, постоје неке фундаменталне разлике. Иако су њих двоје међусобно повезани, архитектура сајта је костур сајта. Архитектура укључује кости сајта и начин на који сви елементи раде заједно да би довели информације до крајњег корисника.

ИА може укључивати елементе као што су:

 • Инвентар садржаја
 • Стандардизовани стил именовања или уређивања
 • Како се ствари групирају

ИА је од виталног значаја јер ћете надоградити на овој основној структури како ваш сајт расте. Добра структура вас може створити или сломити када постигнете врхове раста.

Стварање сјајних слика производа

Можете да створите најневероватнију интернет продавницу икада, али ако потрошач не може јасно видети артикал који продаје, можда ћете завршити с недостатком продаје да бисте је показали.

Имате неколико основних опција када је у питању додавање слика производа:

 • Користите слике које пружа произвођач (све док за то имате дозволу). Многи произвођачи ангажују професионалне фотографе да би направили прелепе фотографије својих производа. Недостатак је што ће други људи који продају производ вероватно имати исту слику на својим веб локацијама.
 • Унајмите професионалног фотографа. Потенцијално можете запослити професионалца који ће сликати производе. То, међутим, може бити скупо, посебно у почетку када имате ограничен буџет.
 • Снимите фотографије сами. Ово може бити изазовно. За већину ставки требат ће вам бијела или црна позадина. Лака кутија може вам добро доћи. Можете је купити врло јефтино на веб локацијама попут Амазона за мање предмете. Такође је паметно уложити у добар ДСЛР фотоапарат за најбољу резолуцију.

Док додајете слике својих производа, покушајте на артикал гледати као да сте муштерија. Шта желите да знате о производу? Из којих углова бисте желели да видите предмет? Који су детаљи важни за потрошача?

Писање сложеног описа производа

Ваш циљ са производом треба да буде да привучете интересе купца, а да му ипак пружите довољно детаља да зна да ли жели да купи производ или не. Ако можете да створите јединствен глас за своје описе, вероватно ћете видети повећање продајних конверзија.

На пример, рецимо да продајете кухињске пешкире. Можете само описати влакна, величину, боју и брзо време сушења на страни микрофибера као и свака друга локација вани.

Или можете створити причу о кућној кухарици која пешкире користи зато што воли разноликост боја, штеди јој време због бржег сушења микрофибера и тако даље. Да ли видите како је један убедљивији и личнији од другог?

Иако не морате да креирате измишљену причу за сваку ставку, требало би да је опишете на начин да читалац може да се замисли користећи ту ставку. Покушајте изазвати машту посетилаца сајта.

Оптимизација навигације по е-трговини

Када је ријеч о навигацији по мјесту, није довољно имати само структуру и дугмад које је лако пронаћи. Морате такође размотрити како корисници навигацију до одређених производа које желе пронаћи. Ово постаје још важније што више производа имате на својој веб локацији.

Према Смасхинг Магазине, кључно је осигурати да купци могу пронаћи производе које желе да купе. Дакле, морат ћете размотрити све, од како организирати категорије до најбољег начина да купци претражују и шта ће им они резултати претраживања на вашој веб локацији вратити.

То значи да ћете требати да имате јаке категорије родитеља. Такође би требало да додате филтере који кориснику омогућавају да сузи претрагу тако што су „оно што је ново,„ најпопуларније “и„ најнижа цена “.

Дизајн протока за наплату путем е-трговине

Тхе просечна стопа напуштања куповине у корпу је 68,95%. Ако то желите да побољшате и претворите посетиоце сајта у купце који наручују, морат ћете размислити о протоку ваше кошарице.

Купац треба да буде у могућности да јасно види како да наплати од тренутка када је додао први предмет у корпу за куповину до завршетка наруџбе..

 • Поставите дугмад за преглед и куповину на јасне локације.
 • Једноставно одјављивање – немојте присиљавати кориснике да се региструју за одлазак. Наведите и опцију за одјаву госта.
 • Инсталирајте софтвер који шаље понуду за другу прилику ако корисник напусти кошарицу.

Што лакше извршите наплату, већи ће вам бити стопа конверзије.

Израда страница са детаљима о производу

Детаљи о производу помоћи ће корисницима да у потпуности схвате шта купују и требало би да смање вашу стопу поврата. Желећете да унесете информације као што су:

 • Гаранције
 • Величине
 • Материјал коришћен за израду производа
 • Техничке спецификације

Што детаљније можете бити, купцима ће бити лакше да утврде да ли су производи оно што траже. Међутим, обично је најбоље не препуњавати странице предмета детаљима. Уместо тога, наведите везу на којој купац може кликнути, а више информација ће се појавити. Или, ставите информације испод слика и описа.

Упућивање купаца у поверење у вашу продавницу е-трговине

Постоји разлог због којег већина потрошача купује од марки које препознају. То је зато што су ти брендови стекли репутацију и купац зна да он може веровати том бренду да ће испоручити квалитетан производ и извршити оно што је обећано.

Ако још немате то препознавање имена, морате да дате више информација него веб локација која га има. Желите да укључите информације попут броја наруџби које сте већ испунили, јасне контакт податке и амблеме који показују да сте верификовани препродавач или продавац за одређене марке које су препознате.

Укључивање података о чланству за све организације којима припадате такође је начин за изградњу поверења и оданости.

Конфигурисање безбедности сајта е-трговине

Купци вам верују у личне податке. Најбржи начин да убијете поверење које вам указују јесте да оставите своју веб локацију е-трговине отвореном за хакере. Од виталног је значаја да инвестирате у сигурност и останете изнад нових сигурносних претњи током целог живота своје продавнице.

 • Прво што бисте требали учинити је започети са сигурном конфигурацијом веб сервера. ССЛ ће, на пример, шифровати осетљиве информације додајући још један слој заштите.
 • Додајте ватрозид вашем серверу или провјерите је ли ваш сервер инсталирао заштитни зид за заштиту. Већина колица има заштитне зидове које можете инсталирати.
 • Такође ћете желети да инсталирате софтвер који скенира претње, вирусе и покушаје хаковања.

Желите да анализирате безбедност веб локације помоћу а основни сигурносни анализатор као што је онај од Мицрософта. Ако нисте сигурни како да заштитите своју веб локацију, инвестирајте у безбедност ангажујући стручњака за безбедност на мрежи.

У складу са ПЦИ стандардима заштите података

Тхе Савет за стандарде безбедности ПЦИ поставила је неке стандарде сигурности за веб локације за е-трговину како би помогла власницима продавница да разумеју најбољи начин заштите осетљивих информација.

Веб локација нуди алате који вам помажу да заштитите своју безбедност и информације о клијентима, укључујући документе који објашњавају како да заштитите своју веб локацију и алате који вам помажу да процените безбедност своје веб локације и откријете начине за решавање свих безбедносних слабости.

ПРИПРЕМА ЗА ПОЧЕТАК ВЕБ ТРГОВИНЕ

Након што све поставите, требало би да завршите неке пре-провере и задатке пре него што заправо покренете продавницу. Бринући се за ове ствари пре времена, бићете у могућности да своју пуну пажњу усмерите на одличну корисничку службу и брзо испуњавање наруџби.

Подешавање надзора локације

Надгледање странице ће вас обавестити ако ваш сервер падне или постоје неки други проблеми са вашом веб страницом. Последња ствар коју желите је да потрошите свој тешко зарађени новац на оглашавање, да привучете саобраћај на своју веб локацију, само да посетилац схвати да веб локација не ради.

Такође ћете желети да поставите аналитику тако да можете да пратите како ваша веб локација уопште ради, одакле долази саобраћај и које кључне речи имају најбољу успешност.

Успостављање билтена

Нису сви који дођу на вашу веб локацију купили нешто при првој посети. Међутим, ако их можете завести да се пријаве за невслеттер, одједном имате начин да линије комуникације остану отворене. Такође их можете наговорити да се врате на вашу веб страницу тако што ћете им показати нове артикле, шта се продаје, или понудити попуст.

Почетак подешавања на друштвеним медијима

46% потрошача који се на мрежи окрећу друштвеним медијима пре куповине. Важно је да успоставите присуство на друштвеним мрежама и да наставите зујање пре него што икада покренете интернет продавницу. У најмању руку, требало би да присуствујете два највећа играча Твиттер и Фацебоок.

Међутим, требали бисте погледати и своју циљану демографску категорију и које би вам друге друштвене платформе могле добро одговарати. На пример, ако желите да тргујете младима, испробајте Инстаграм. Ако желите да привучете жене на своју страницу, погледајте Пинтерест.

Израда резервног плана веб локације

Без обзира на то колико сигурносних мера успоставите или колико се добро припремите, понекад се догоди незамисливо и ваша веб локација се поквари или хакери је преузму. Провјерите имате ли план који аутоматски израђује сигурносне копије ваших важних датотека базе података.

Такође је паметно имати више сигурносних копија. Већина компанија које пружају услуге хостинга креирају резервне копије веб страница које ће вам омогућити да унапред претворите веб локацију на претходни недељу до две. Такође ћете желети да сачувате резервне датотеке целог веб локације на спољном чврстом диску.

На крају, наставите и инсталирајте софтвер који редовно ствара резервне копије за вас. Већина платформи са садржајем садрже додатке које можете инсталирати и који ће ово радити за вас у позадини. Резервне копије постављате само колико често желите да их испуните.

Заштита информација о клијентима

Ако желите да развијете поверење са својим купцима, морате да поставите безбедност и смернице да бисте заштитили приватне податке које ваши купци деле са вама. Такође бисте требали да објавите ове смернице како би клијенти могли да виде шта радите са њиховим подацима и кораке које сте предузели за додавање сигурности на вашу веб локацију.

Одабир стратегије отпреме

Може бити тешко знати најбоље решење за испоруку за ваше пословање. Морате схватити тежину производа које испоручујете, где се налази већина ваших купаца, како поступати са журним наруџбама и колика ће бити трошкова.

Можете пронаћи цене за неке од главних компанија за испоруку на мрежи, укључујући УСПС, ФедЕк и УПС. Ако тек почињете, можда ћете желети да упоредите куповину да бисте видели који ће добављач понудити најбољу цену. Можете да користите сајт као што је иСхип.цом да схватите који би био најбржи, најјефтинији или најбољи начин слања ваших наруџби.

Одлучивање о кључним показатељима перформанси ваше трговине (КПИ)

Бирање правих кључних показатеља перформанси (КПИ) за вашу трговину нешто је што би требало да имате пре него што је покренете. Међутим, ваши КПИ-и би такође требали бити течни јер се могу временом мењати. Будући да сте већ поставили неке циљеве и мисију свог пословања, они би се требали повезати са вашим КПИ.

Тако, на пример, ако је ваш циљ да повећате продају, гледали бисте дневне стопе конверзије, дневне бројеве продаје и статистику промета.

Довршавање промоције и стратегије покретања

Пре него што се припремите за лансирање, такође ћете желети састанак са вашим маркетиншким тимом. Како ћете сазнати реч о свом свечаном отварању? Ово је време када би требало да будете у прилици да привучете доста саобраћаја на своју веб страницу, саставите своју пошту и надамо се да ћете стећи неке лојалне купце.

Промоције за ваше лансирање треба да садрже најмање:

 • Изјаве за медије онлајн и локалним медијима
 • Журка на коју позовете кључне утицајне људе (може се одржати на мрежи)
 • Поклони или посебни попусти на дан догађаја
 • Онлине четови у које стручњаци долазе и разговарају са вашим купцима, чиме се промет на вашој веб локацији покреће путем платформе за ћаскање. На пример, ако продајете голф опрему, можда ћете са професионалним голф играчем разговарати о томе како да побољшате своје резултате.

Покушајте да размишљате изван оквира приликом планирања стратегије покретања. Све што можете да учините тако да се издвојите од конкуренције је добра ствар.

ВОЖЊИ ПРОМЕТ ДО ВАШЕ НОВЕ ОНЛИНЕ ТРГОВИНЕ

Чак ни најлепша интернет продавница није од велике користи ако ваши купци не знају где да вас нађу. Ако желите да будете успешни, морате да возите што више саобраћаја до своје продавнице.

Досезање блогера и штампе

Ко су кључни утицаји у вашој ниши? БуззСумо је фантастичан алат који ће вам помоћи да препознате блогове који се највише разговарају у оквиру кључне речи или фразе. Само упишите тему и погледајте шта се појављује. Најутицајнији блогери су они са којима желите да се повежете.

Искључите их и питајте да ли би их занимао интервју, чланак или дељење вика један за другог.

Објављивање своје продавнице у Реддит

Реддит је платформа коју људи користе како би пронашли садржај који их занима. Један од Смернице страница нуди није само оштро самопромоција. Овде вам може добро доћи блог везан за вашу трговину. Напишите само тему која се некако односи на вашу интернетску трговину, повезујући се на неки производ или два која имају смисла у оквиру овог чланка, а затим објавите корисне информације о чланку Реддиту да бисте промовирали садржај и надамо се да ће заузврат покренути нешто промета у вашој интернет продавници.

Стварање одбора за Пинтерест

Две трећине оних који су се пријавили за Пинтерест су жене. Ако су ваша циљна демографска група жене или чак делимично жене, паметно је направити плочу на Пинтересту. Међутим, такође морате да разумете динамику Пинтерест-а да бисте заиста разумели како се тамо продаје.

За већину журки они који посете Пинтерест су вештачка гомила. Ако желите да их контактирате и подстакнете да деле пинове, желећете да се вратите на свој садржај на вашој веб локацији. Продајете посуђе? Понуди рецепт. Одећа? Направите штипаљку која приказује савршену одећу за ноћ у граду.

Коришћење мотора за упоређивање за куповину

Мотори за упоређивање (ЦСЕ) постају све популарнији међу потрошачима који их користе како би пронашли најбољу цену на одређеном артиклу. Они су такође начин да можете повећати продају своје веб продавнице.

У основи се пријављујете и плаћате по клику када неко дође у вашу трговину преко ЦСЕ-а. Међутим, ово је изузетно циљано оглашавање. Особа која кликне на везу већ је потражила производ који продајете и тражи место које има повољну цену где га може купити. Стопе разговора ће вероватно бити много веће него од општег промета са претраживача.

Покретање блога

Као што је већ споменуто, блог може помоћи у пружању садржаја који можете делити на веб локацијама као што су Реддит, СтумблеУпон, па чак и на које ће други блогери повезати. Чланке на свом блогу такође можете користити да додате вредност редовним купцима док их едукујете о широком спектру тема везаних за ваше производе и нишу.

У идеалном случају, блог треба да буде део ваше веб странице, тако да кад људи дођу да прочитају чланак они се већ налазе на вашој веб локацији и могу лако да кликну да би отишли ​​у куповину или купили одређене ствари.

Досезање до Инстаграм корисника корисника

Од септембра 2015. године, Инстаграм је имао отприлике 400 милиона активних месечних корисника. Од тих корисника, неки су познати и као „енергетски корисници“. Ово су корисници који масовно прате и редовно објављују фотографије. Кључ повезивања са корисником напајања је објављивање фотографије која их на неки начин односи и која се спомиње у коментарима. Иако ова техника неће увек успети, вреди уложити време. Ако само један корисник струје спомиње вашу продавницу, то може повећати вашу изложеност.

Као и већина мрежа друштвених медија, кључ је додати нешто драгоцено и то ће привући интересовање следбеника корисника снаге.

Твеетинг на Твиттеру

Постоје више од 1,3 милијарде регистрованих корисника на Твиттеру. Барем део тих корисника ће бити заинтересован за оно што можете да понудите. Када је у питању Твиттер маркетинг, добићете назад оно што уложите у њега. Ако желите да вас људи прате, ретитишу и деле ваш садржај, мораћете да јој вратите услугу. Такође, водите рачуна о твитовањима које су вредне дељења и да нећете само себе само промовисати.

Ангажовање следбеника на Фацебооку

Фацебоок има око 1 милијарда дневно активних корисника. Једна од јединствених ствари у вези са Фацебоок-ом је та што можете да направите засебну страницу за ваше предузеће без да имате посебан налог. Фацебоок такође нуди високо циљано оглашавање у којем можете одредити све, од врста интересовања оних који би видели ваш оглас до старосног распона.

Упознавање пријатеља и породице са другима

Ако већ нисте схватили, имате прилично јак маркетиншки улични тим већ у свом унутрашњем кругу. Вас породица и пријатељи вероватно зеле да успете у својој интернет продавници. Не оклевајте да их тражите да поделе информације о вашој продавници са онима које познају.

КОНАЧНО ПОЧИЊИТЕ СВОЈУ ОНЛИНЕ ТРГОВИНУ

Провели сте месеце припремајући се за покретање ваше веб продавнице, промовишући је свима који знате и доводећи усмену реч. Једном када стигне датум лансирања, још увијек ћете морати радити на неким додатним задацима како би трговина несметано радила.

Управљање залихама

Једна од кључних предности интернет продавнице је то што је праћење залиха аутоматизовано. На први поглед можете видети који артикли имају малу залиху, а шта превише. Међутим, такође је важно да схватите колико дуго је потребно да се неки добављач добије од добављача. На примјер, ако наручите неке предмете из иноземства, може вам бити потребно неколико седмица да их примите.

Временом бисте требали моћи да видите неке обрасце продаје и знати да када дођете до одређеног броја производа који вам је потребан да бисте послали нову поруџбину.

Ако користите компаније које искрцају брод, морат ћете се координирати с њиховим системима како бисте били сигурни да не продајете предмете које су прекинули или који нису на складишту. Најгори начин за покретање репутације власника интернетске продавнице је навођење купаца на чекање на њихове наруџбе.

Руковање испуњењем и отпремом

Поред тога што мрежни систем несметано функционише, желећете да будете сигурни да имате процесе за брзо испуњавање налога и отпрему..

 • Ако носите предмете које складиштите у складишту (или чак само резервну собу у вашем дому за сада), хтећете бити сигурни да сте направили систем каталога који вам омогућава да лако пронађете тај предмет. Размислите о томе како су књиге распоређене у библиотеци и погледајте какав систем бројева или слова можете створити који ће радити за производе које нудите. Обавезно укључите овај број у систем колица као и за сигурну локацију.
 • До сада сте вероватно одлучили које ћете услуге слања користити за своју веб продавницу. Такође имајте на уму да ћете морати да имате залихе на рукама као што су кутије, пакети, трака за паковање и омот са мехурићима.
 • Увек два пута проверите да ли је наруџба исправно попуњена и да ли је све у пошиљци која је била наручена.
 • Желите да уз сваку поруџбину уврстите фактуру како би купац на први поглед могао да види да су све пошиљке послате.

Суочавање са проблемима купаца

Оглашавање од речи до уста снажна је сила. Људи ће ширити и добро и лоше у вези с вама. Један несретни купац може рећи десет других људи, или, у случају друштвених медија, хиљаде других. Када је купац незадовољан:

 • Одговорите одмах по пријему жалбе.
 • Отклоните проблем. Замените оштећене или нерадне предмете, обезбедите повратну поштарину или понудите размену.
 • Сјетите се мисије ваше странице. Да ли је ваша мисија само зарадити новац? Иако је новац важан, вјероватно желите да се упустите у властити посао из многих других разлога. Како се услуга за кориснике мери према вашим циљевима?

Ако можете да решите проблем, можда ћете добити лојалног купца за живот.

Руковање разменама и повратима производа

Ако неки артикал стигне до купца оштећен током процеса испоруке, мораћете да поднесете жалбу у њихово име код велетрговца који је пружио услугу отпреме робе. Или, ако артикл једноставно не функционира или на неки начин има грешку, произвођач би га морао радо заменити бесплатно. То значи да се брине о повратној поштарини за оштећени производ и да купца ништа не кошта.

С друге стране, ако је предмет оштећен у отпреми, свако осигурање које сте имали на предмету требало би да покрије ваше трошкове замене тог предмета. Морате, наравно, поднети захтев да бисте добили надокнаду и можда ће доћи до кашњења пре него што примите уплату. Међутим, не би требало натерати купца да чека пре него што замените предмет.

Оптимизација еСторе-а за повећање конверзија

Једном када покренете своју продавницу, требали бисте моћи да јасно видите неке обрасце. Желели бисте да направите неко А / Б раздвајање тестирања да бисте видели да ли одређене одредишне странице ефикасније лете кроз саобраћајну корпу и до закључене продаје.

Можете тестирати било шта замисливо праћењем аналитике и вршењем А / Б тестирања. Тестирајте дугмад у различитим бојама, бесплатну доставу или смањену доставу, па чак и различите описе или друге функције.

Неке друге ствари које можете да урадите да побољшате свој еСторе су:

 • Гледање на вашу веб локацију као купца. Шта вам привлачи око? Шта је компликовано или збуњујуће?
 • Проверите да ли су цене јасно означене.
 • Додајте рецензије и изјаве како бисте створили осећај поверења.
 • Користите посебне понуде за сегменте регистрованих корисника

Кориштењем Гоогле Аналитике и статистике веб локација можете научити пуно о томе шта не ради на претварању посетилаца у купце и у складу са тим извршити промене.

ТРЖИШТЕ СТРАНИ ПОЧЕТКА ЕЦОММЕРЦЕ

Након што покренете интернетску трговину, морат ћете наставити са редовним маркетиншким напорима или ћете рискирати да полако изгубите брзину. Неке ствари које ћете желети радити редовно укључују:

Додјела маркетиншког буџета

Без обзира да ли сте имали инвеститоре, узели кредит или искористили уштеду, ваш почетни маркетиншки буџет брзо ће се потрошити. Важно је да процените свој проценат од зараде ако желите да наставите да привлачите нове купце.

Добро правило је да трошите на њих 20% зараде од рекламирања.

Такође ћете морати да одлучите који су ваши циљеви. На пример, да ли вам је фокус на производњу олова или повећање продаје садашњим купцима? Затим, погледајте који су канали оглашавања најефикаснији за постизање тих циљева и доделите више финансирања тим просторима од осталих.

Покретање рекламне кампање

Као и код већине делова на мрежи, ваш први корак је да схватите шта је ваш циљ рекламне кампање. Шта желите да постигнете?

Затим ћете размислити о циљној демографској групи коју желите да постигнете кампањом. Ово ће вам рећи где треба да покренете огласну кампању и које платформе друштвених медија би најбоље функционисале како би испунили ваше циљеве.

Коначно, изградићете кампању на платформама по вашем избору и тестирати оглас на ефикасност. Можда бисте желели да извршите прилагођавања како бисте искористили највише утицаја из свог оглашавачког буџета.

Рад на СЕО е-трговини

Сада када сте покренули своју веб локацију, ваш следећи циљ требало би да буде рангирање виши од било којег вашег конкурента на претраживачима. Оптифи је спровео неко истраживање које је показало да веб локација која се налази на ранг листи за одређену кључну реч има стопу кликова двоструку од друге позиције.

Мораћете да наставите са истраживањем кључних речи и анализом конкурената као што је споменуто на врху овог водича. Када се не такмичите као такмичар, проучите њихову страницу и сазнајте зашто. Често је питање ко има бољи садржај ових дана, па вам блог може помоћи у томе, као и колико су детаљни описи вашег производа.

Поправите било какве проблеме, као што су погрешке у куцању или граматичке грешке. Укратко, учините своју страницу апсолутно најбољом која може бити.

Наставите маркетинг друштвених медија

Са маркетингом на друштвеним медијима развијате однос са својим следбеницима. Развој гласа и стила је важан. Такође ћете желети да делите проценат ствари само за забаву, а не са намером продаје. Пратиоци цене смисао за хумор или корисне информације и поделиће то са другима.

Подешавање маркетинга е-поште

Одлучите се за распоред маркетинга путем е-поште. Колико често желите да претплатницима шаљете билтен? Шта је са купонима и специјалним понудама? Како можете изаћи на крај с онима без да вам се чини да их тек продајете?

Размислите о томе да напишете књигу или водич и понудите је у замену за претплату на билтен. Ово може дати подстицај посетиоцима сајта да се пријаве.

Постављање партнерског програма

Да ли желите понудити партнерски програм другима? Ово може бити одличан начин за добијање јединственог производа на више веб локација.

 • Проверите да ли имате довољно инвентара за испуњавање наруџби.
 • Изаберите компензациону структуру која вам омогућава да остварите још увек довољно зараде да подмирите режијске трошкове.

Ако користите веб локацију као што је Схопифи, лако можете да интегришете придружени програм. Ако се самостално бавите хостингом, морат ћете размотрити опције које вам омогућавају да имплементирате ИД-ове за праћење партнера како бисте могли правилно кредитирати подружницу која вам је послала препоруку.

Изградња програма лојалности

Да ли желите да подстакнете купце да вам изнова и изнова наручују? Имплементирајте програм лојалности који награђује купце за наручивање одређене количине производа или одређени број прилика. Можете их наградити новцем који троше, попустом или чак малим поклонима од којих могу бирати. Неке веб локације које то ефективно раде укључују Сепхора, Кохл (Кохл’с Цасх) и Стару морнарицу.

Размислите о томе које ће награде задржати циљну корисничку базу изнова и изнова.

Закључак

Ако имате сопствену интернетску трговину, имате шансу да будете власник предузећа без улагања новца колико требате за продавницу опека и малтера. Ако правилно планирате и останете у току са трендовима и маркетингом, требали бисте бити у могућности да изградите веома успешно пословање у е-трговини.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map