Како убрзати учитавање своје ВордПресс странице

Да ли сте знали да врхунски дражари горива рутински достижу брзину већу од 300 миља на сат и могу да пређу четвртину километра за мање од 4 секунде? Невероватно брзо.


То је такође и то колико ће брзо посетилац веб локације одустати и кренути даље док чека да се веб страница учита. У ствари, а студија из КИССметрицс наводи да ће 47% посетилаца веб странице напустити сајт за мање од две секунде! Срећом, не морате изгубити тог посетиоца. Погледаћемо како да оптимизирате вашу ВордПресс локацију како би убрзали перформансе и прешли од кламерице до драгстера.

Све што треба да знате о оптимизацији перформанси ВордПресс-а

Трепните очима. Вероватно вам је требало један милисекунд за један трептај.

Амазон и Валмарт установио је да за свако смањење учитавања страница за 100 милисекунди долази до одговарајућег повећања прихода од 1%. Брже учитавање страница значи и више конверзија, чак и ако вам се повећање може чинити безначајно. Без обзира да ли радите е-трговину или не, брже учитавање странице на вашој ВордПресс веб локацији значи да ће ваш посетилац бити срећан што може довести до дужег задржавања на страници.

То такође значи да ће се ваша страница боље рангирати у претраживањима, наводи Гоогле. Наравно, брзина учитавања страница је само један од стотина критеријума који се користе у рангирању, али вреди приметити да Гоогле сам пружа алате за вебмастере да оптимизирају странице за брзину.

Дакле, перформансе су критични део успеха веб локације. Потрошили сте пуно времена и труда да створите одличан садржај који обавештава или убедјује, али све је за ништа ако посетиоци одскоче пре него што чак и прегледају вашу веб локацију. Морате бити сигурни да се то не догађа.

Јесте ли пуж или гепар?

Први корак за оптимизацију ваше веб локације је успостављање основне линије анализом која је брзина учитавања страница пре него што унесете било какве промене. Корисни бесплатни алати (доступне су плаћене верзије које нуде више функција) које се темеље на веб локацији:

 • ПагеСпеед Инсигхтс – Гоогле-ов алат за анализу брзина оптерећења. Овај је посебно користан јер анализира и перформансе мобилних уређаја. На страници се налази и веза до других Гооглеових алата за веб перформансе.
 • Вебпагетест – Помоћу овог алата видите како функционише ваша веб локација са различитим прегледачима. Такође нуди графички приказ резултата.
 • ГТМетрик – Овај алат користи неколико различитих програма за анализу и наводи резултате по редоследу утицаја на учитавање странице.
 • Пингдом – Ова страница нуди анализу, надгледање перформанси и перформанси у стварном времену, провјере неисправних веза и још много тога. Нуди пробни месечни пробни период, а затим је настављено коришћење месечне наплате.

ВордПресс специфичан алат је П3 (Плугин Перформанце Профилер), који је ВордПресс додатак који проверава инсталиране додатке и пружа детаљне информације о перформансама. Још једно корисно средство за ВордПресс је Нев Релиц, који прецизно постављају додатке и теме које можда успоравају вашу МиСКЛ базу података.

Ови програми ће указати на подручја која је потребно поправити и дати неке приједлоге за оптимизацију. За сада само забележите резултате. Затим ћемо погледати неке кораке које треба предузети за убрзање ВордПресс-а за побољшање времена учитавања странице.

„Они који историју не познају, суђени су да је понављају“ – Едмунд Бурке

Неки фактори утичу на перформансе ВордПресс-а који се могу наћи на месту после сајта. Проверите да ваша веб локација није једна од њих. Уобичајени проблеми и могућа решења укључују:

Застарели код

Застарели код односи се на ВордПресс инсталацију, теме и додатке. Ажурирања нису увек у вези са сигурношћу. Много пута се објављују ажурирања како би се исправили грешки који могу успорити вашу веб локацију.

Решење – Ажурирајте своје ВордПресс и верзије тема. Ако додатак нема ажурирање за најновију верзију ВордПресс-а, искључите га и покушајте да пронађете сличну која ради.

Обуздана база података

Ваша ВордПресс база података има табеле које садрже уносе за све ваше похрањене податке. Што се више редова користи у табели, то је већа и величина табеле. Временом ће се подаци који више нису релевантни или потребни накупљати у таблицама ваших база података. Постоји и привремена меморија (надземна) која чува упите у вашој бази података, а такође ће временом расти.

Велика, претрпана база података може утицати на време учитавања. Неискориштени и избрисани редови морају се очистити, надземни дијелови би се требали уклонити када постане превисок, а потребно је подузети и друге радње како бисте прецизно прилагодили базу података ради побољшања перформанси.

Решење – Постоје два високо оцењена ВордПресс додатка који чисте неискоришћене ставке и оптимизују базу података ВП-Оптимизе и Оптимизирајте базу података након брисања ревизија. Још један врло популаран и високо оцењен додатак је ВП-Манагер. То превазилази оптимизацију и даје вам могућности за поправак, резервне копије и обнављање ваше базе података.

Ручно решење – Можете да користите пхпМиАдмин за оптимизацију базе података без додатка. Можете користити СКЛ упит „ОПТИМИЗЕ_ТАБЛЕ“ за оптимизацију појединачних табела. ОПТИМИЗЕ_ТАБЛЕ „вп_цомментс“, на пример, користиће се за оптимизацију табеле коментара.

Или можете да користите опцију „Оптимизујте таблицу“ из падајућег менија пхпМиАдмин. Означите табеле које желите да оптимизирате или једноставно кликните на поље „Провери све“ за све табеле и кликните на „Иди“. Када је оптимизација завршена, пхпМиАдмин ће вам рећи да ли је успешно завршена или не.

Превише додатака

Када имате додатак активан сваки пут када посетилац слети на страницу, шаље се захтев сервера. Имате превише посетилаца и превише додатака, а одговор сервера да учита вашу страницу почиње да пати. Ипак, квалитет је већи од броја. Чак и ако имате само један или два додатка, када су лоше написани или попуњени грешкама, учитавање страница успорава.

Решење – Користите само додатке за које сматрате да су потребни за рад ваше веб странице. Ако сумњате на додатак, тестирајте га искључењем и проверите да ли се страница брже учитава. Ако се учитава брже, замените додатак другим.

Теме које нису оптимизоване

Тешко је одољети бљештавим клизачима и видгетима које имају неке теме. Међутим, све то успорава оптерећење.

Решење – Ако вам нису потребне или их не користите, функције због којих успоравате учитавање страница с непотребним позивима сервера? Изаберите теме које су већ оптимизоване или су ограничене на функције које су вам потребне или направите подређене теме које уклањају нежељене функције.

Превише виџета

Обично вам не треба сваки виџет на свакој страници. Слично као додаци, позиви сервера извршавају се за сваки видгет сваки пут када корисник слети на ту страницу. Странице које имају видгете који повлаче ресурсе са других локација посебно су подложне успоравању учитавања страница.

Решење – Ограничите број видгета на оне који су вам заиста потребни и користите их само на потребним страницама. Покушајте да их локализујете или да се учитају након остатка странице, кад год је то могуће.

Споро сервер

Дељени сервери значе дељење ресурса. То није проблем ако је перформанс кључна карактеристика вашег веб домаћина. Међутим, ако, на пример, ваш веб домаћин стави превише корисника на заједничку платформу, онда ће се ваша веб локација и даље полако учитавати, без обзира колико подешавали.

Решење – Ако се чини да је успорење сервер, можда бисте желели да пређете на веб домаћин који је посебно оптимизован за покретање ВордПресс-а. Друга опција је да потражите управљаног провајдера за ВордПресс хостинг хостинг. Ти веб домаћини ће извршити ажурирања и оптимизације за вас, тако да су перформансе ваше веб локације много боље – неке тврде да су 300% брже – него што то могу да пруже неки хостови са дељеним платформама са ниским ценама..

Чини се као магија, али …

Поред решења која су већ дата у чланку, можете предузети неколико једноставних корака који ће побољшати вашу ВордПресс локацију за боље перформансе.

Улепшајте своју почетну страницу костију

Обично је ово страница на коју ће већина посетилаца прво доћи. Ако се брзо учитава, можда ћете имати више слободног простора уз брзину учитавања других страница како бисте задржали посетиоце на веб локацији. На веб локацији блога смањите број објављених на првој страници и прикажите одломке уместо пуних постова. Уклоните све непотребне видгете. На пример, виџети за дељење морају бити само на страницама поста. Нека почетна страница буде чиста и наслоњена.

Смањите и обједините код

Кодекс за смањивање смањује величину датотеке ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт датотека уклањањем белог простора. Такође можете компресовати и комбиновати датотеке. То можете ручно да урадите ако вам одговара код или да користите ВордПресс додатак да вам помогне. Аутоматски прилагодите и Боље ВордПресс Минифи су два једноставна за употребу и прилагодљива додатака која спајају, комбинују и компримирају датотеке за вас.

Додај Истече заглавља

Ово је још један начин смањења ХТТП захтева, који успорава брзину учитавања страница. Истече заглавља која говоре прегледачу колико дуго треба да похрани датотеку у своју кеш меморију. Коришћењем заглава са истеком рока трајања неће се смањити брзина учитавања страница први пут када посетилац слети на страницу. Међутим, приликом следећег посета истог корисника, прегледач проверава да ли је у року који је постављен у заглављу истека.

Ако јесте, учитава се предмеморирана страница, а не преузима страницу поново. Можете да поставите „истекло заглавља“ тако што ћете уређивати своју .хтаццесс датотеку на Апацхе серверу, али за ВордПресс је лако решење употреба једног од два горе наведена додатка, Аутоматско подешавање или Боље ВордПресс Минифи јер имају опције за ово.

Кеш странице

Уместо извршавања ПХП датотека и упућивања позива у базу података, кеширање је генерисање статичких ХТМЛ страница које се привремено чувају на серверу и служе посетиоцима. Два од најважнијих додатака за кеш меморију за ВордПресс су ВП Супер Цацхе и В3 Тотал Цацхе. Обоје чине више од кеширања обезбеђивањем унапред учитавања и компресије. Оптималне брзине учитавања постижу се ако се кеширање комбинује са минификацијом.

Користите мреже за испоруку садржаја (ЦДН-ове)

За веб локације са већим прометом, ЦДН-ови обично чувају ваше статичке ставке, као што су ЦСС и ЈаваСцрипт датотеке, и слике на више веб локација, тако да се послужују ближе посетиоцу ваше веб локације. ЦДН као што су Амазон ЦлоудФронт, ЦлоудФларе и МакЦДН могу послужити за целокупну вашу веб локацију. ЦлоудФронт и

ЦлоудФронт и ЦлоудФларе обојица имају ограничене бесплатне налоге, док МакЦДН има пробни налог за тестирање. Сва тројица имају пуније истакнуте рачуне на којима се користи колика је пропусност. Служивање са веб локација које су ближе посетиоцу смањује време преузимања и смањује преоптерећење пропусног опсега на вашој матичној веб страници, убрзавајући учитавање странице.

Стисните слике и користите лено учитавање

Слике су велика препрека пута за брзо учитавање. Стискање слика значајно ће убрзати ствари. ВП Смусх и ЕВВВ Оптимизер слике су додаци за ВордПресс који ће аутоматски компримовати ваше слике док их шаљете у своју медијску библиотеку у ВордПрессу. Ако месечно шаљете мање од 100 слика, постоји још једна опција додатка СхортПикел Оптимизер за слике.

Када се компресија комбинује са Лази Лоад, споро оптерећење због графике није елиминисано. Лази Лоад је ВордПресс додатак који захтева да се слике учитају само када су посетиоцу видљиве. Ово смањује време учитавања јер се слике које се налазе испод преклопа и нису видљиве у оквиру за приказ занемарују при учитавању странице.

Ограничите ревизије ВордПресс-а

ВордПресс чува верзију ваших постова сваки пут када направите промену и они се чувају у бази података. Ове додатне уносе у базу података мора обрадити сервер да би пронашли и учитали најновији пост. Заправо бисте могли онемогућити ревизије, али тада губите сигурносне копије у случају да се нешто догоди током креирања поста.

Уместо тога, ограничите број ревизија које ВордПресс задржава. На пример, ако желите да поставите ограничење на пет ревизија, користили бисте ову линију у вашој вп-цонфиг.пхп датотеци:

дефине (‘ВП_ПОСТ_РЕВИСИОНС’, 5);

Можете ли проћи овај тест?

Једном када предузмете кораке описане у овом посту, време је да се вратите и поново анализирате своју веб локацију помоћу алата или алата који сте користили за постављање основне линије. Покрените тестове и проверите своје резултате. Требали бисте бити близу оптимизираном сајту. Ако и даље постоје проблеми, направите предложене исправке и поновите анализу док не постигнете добар резултат. Тражите све Ас или Бс преко пута.

Закључак

Не може се избећи чињеница да су они који данас користе интернет брзи алкохоличари. Ваши посетиоци желе да се ваша веб локација учита јуче, а не сутра. Ако им не дате брзо учитавање страница, они ће ускоро отићи. Морате да оптимизујете своју веб страницу ВордПресс да бисте постигли најбоље могуће перформансе. Смањите и обједините код и користите компресију да бисте смањили странице и датотеке и користили кеширање за брже преузимање у прегледач посетиоца.

Задржавање почетне странице и осигуравање да се све датотеке, теме и ВордПресс софтвер увек ажурирају убрзаће рад ВордПресс-а. Будите једноставни за оптимизацију и користите доступне додатке који аутоматски чине много оптимизације за вас. Урадите ове ствари док избегавате уобичајене грешке у перформансама ВордПресс-а и бићете на брзом путу до привлачења и задржавања посетилаца на вашој ВордПресс веб локацији.

Будите једноставни за оптимизацију и користите доступне додатке који аутоматски чине много оптимизације за вас. Урадите ове ствари док избегавате уобичајене грешке у перформансама ВордПресс-а и бићете на брзом путу до привлачења и задржавања посетилаца на вашој ВордПресс веб локацији.

Имате ли још неких оптимизованих трикова и савета за побољшање перформанси ВордПресс-а? Колико брзина учитавања сајта утиче на ваше навике прегледавања? Коментирајте у наставку како бисте подијелили ове или било које друге мисли које имате о овом посту на блогу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map