ИнМотион хостинг против ФатЦов: Који веб хост треба да одаберете?

Желите да пронађете компанију веб хостинга која одговара вашим потребама? Збуњујуће је, зар не, проћи кроз све планове, слојеве и опције? Изборе можете сузити коришћењем ове поређења између две популарне компаније за хостинг, ИнМотион Хостинг и ФатЦов.


И ИнМотион Хостинг и ФатЦов су у послу са веб хостингом већ деценију – ФатЦов од 1997. ФМ је усредсређен на мала и средња предузећа, концентришући се на услуге и подршку. Циљ ФатЦов-а је да купцима олакша ствари елиминишући оно што називају „техно баблом“. ИнМотион и ФатЦов пружају заједнички хостинг, управљани ВордПресс хостинг и ВПС и наменске планове за сервер. И ИнМотион хостинг и ФатЦов су базирани на Линуку.

ИнМотион је доследни добитник награда „бест оф“, укључујући „Бест Манагед ВордПресс хостинг“, „Бест Перформанце“ и „Бест Веб Хостинг“. ФатЦов је освојио и бројне награде за „најбоље од“, иако је већина њих била рана до средине 2000-их.

ИнМотион је базиран у Калифорнији и у власништву је запослених. Од 2007. године, ФатЦов је под капом Ендуранце Интернатионал групе (ЕИГ). Иако странице ЕИГ-а међусобно нису клонови, постоје бројне сличности између ЕИГ-ових хостинг компанија. Ако сте имали проблем са компанијом ЕИГ, можда ћете имати исте проблеме са другим домаћином у власништву ЕИГ-а.

Упоредите перформансе ИнМотион хостинга и ФатЦов-а

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. ИнМотион Хостинг има 99,9% гаранције, уз бесплатан месец хостинга ако падне испод тог процента. ФатЦов не нуди гаранцију за продужење рада.

Перформансе. ИнМотион користи Делл ПоверЕдге сервере, са било где од 16 ГБ до 64 ГБ РАМ-а, у зависности од типа плана који се користи – и сви њихови планови користе ССД меморију. ФатЦов користи ССД складиште у свом ВордПресс Ессентиалс плану.

Тестирање ИнМотион сајта резултирало је временом учитавања од 1,98с, бржим од 73% места тестираних Пингдом-ом. Тест упоредиве веб локације са ФатЦов-ом резултирао је временом учитавања 2,54с, бржим од 62% тестираних сајтова.

Поузданост. ИнМотион има центре података у Лос Анђелесу, Калифорнији и Херндону у Вирџинији. Дата центри се напајају и хладе помоћу резервних копија и резервних копија дизела, а надгледају се на лицу места ради сигурности и отклањања проблема пре него што постану проблем. Да бисте додатно побољшали перформансе веб локација, приликом куповине плана имате могућност било центра података са западном обалом или источне обале.

ФатЦов има два дата центра у области Бостон, Масачусетс. Дата центри имају 24/7 праћења на лицу места ради сигурности и управљања, као и потпуно сувишни извори енергије. Послужитељи податковних центара користе НетАпп кластере и уравнотежени су за побољшање брзине и поузданости. Свакодневно праве сигурносну копију својих сервера.

Мишљење о ИнМотион хостингу и ФатЦов перформансама

ИнМотион хостинг има знатно брже време одзива и учитавања него ФатЦов. Недостатак гаранције за продужетак за ФатЦов могао би бити разлог за забринутост.

Карактеристике ИнМотион хостинга и ФатЦов-а

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: Компаније за веб хостинг редовно користе изразе „неограничено“ и „немерено“, када разговарају о функцијама. Међутим, изрази заправо не значе оно што мислите – односе се на оно што хостинг компаније „сматрају разумном употребом“.

Регистрација домена. Оба домаћина су регистратори домена. ИнМотион нуди једну годину бесплатне регистрације домена за почетни термин када је рок 12 месеци или дуже, а нуди и бесплатан пренос ако већ имате домен. ФатЦов такође нуди бесплатну регистрацију домена на годину дана и бесплатан пренос домена ако сте регистровани негде другде и желите да је преместите у ФатЦов.

Вебсите Буилдер. ИнМотион нуди БолдГрид, програм за прављење веб локација који је једноставан за употребу и који се заснива на ВордПрессу. ФатЦов нуди бесплатан превлачење Веебли Басиц (иако је ограничено на 5 или 6 веб страница). Надоградња на Веебли Премиум доступна је уз додатну накнаду.

Базе података. Овисно о одабраном плану, ИнМотион пружа од 2 до неограниченог броја МиСКЛ база података. ИнМотион такође подржава ПостгреСКЛ. ФатЦов нуди неограничене МиСКЛ базе података.

Рачуни е-поште. ИнМотион и ФатЦов пружају неограничене налоге е-поште и прослеђивање е-поште.

ВордПресс хостинг. И ИнМотион и ФатЦов нуде ВордПресс планове којима се управља. Управљани ВордПресс планови обично коштају више од стандардног дељеног плана – мада су цене ИнМотион-а исте. Предност управљаног ВордПресс хостинга је та што се ажурирање ВордПресс-а и додатака и креирање дневних сигурносних копија раде за вас, што вам омогућава да се фокусирате на садржај своје веб локације..

ИнМотион има три плана. Лансирање, ограничено на две веб странице и 2 базе података; Снага, са 50 база података и ограничењем 6 веб локација; и Про, са неограниченим веб локацијама и базама података. Сви планови су засновани на ССД-у и имају неограничено складиштење и неограничену пропусност. ВордПресс је унапред инсталиран при одјави приликом куповине хостинга. БолдГрид је укључен у планове. ИнМотион нуди неке од најбољих цена у односу на функције за управљање ВордПресс хостингом у индустрији.

ФатЦов нуди заједничке ЕИГ ВордПресс планове којима се управља – Стартер и Ессентиал. Обе имају неограничено складиштење, неограничен број веб локација и неограничен пропусни опсег. Главне разлике су у томе што је Ессентиал стораге ССД (Стартер’с нот), а Ессентиал је побољшао сигурност која је укључена.

е-цоммерце решење. И ИнМотион и ФатЦов пружају бесплатне колица са отвореним кодом путем своје контролне табле, као што су Магенто, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други. ИнМотион ће унапред инсталирати ПрестаСхоп при одјави, а такође пружа и услуге веб дизајна. СхопСите Басиц, софтвер комерцијалне продавнице, доступан је од компаније ФатЦов бесплатно. Напредније верзије СхопСите-а доступне су за додатну месечну накнаду. Недостатак је што продавница није лако пренета негде другде, уколико одлучите да промените хостове. Градитељ веб страница ИнМотион-а, заснован на ВордПресс-у, такође има уграђене опције е-трговине.

Сигурносне копије. ИнМотион бесплатно прави резервне копије веб страница свака два до два дана. Такође је бесплатно враћање резервне копије. ФатЦов свакодневно прави резервне копије сервера. За додатну месечну накнаду, они нуде Сигурносне копије и обнављање локације, које раде аутоматске резервне копије и омогућавају обнављање на нивоу датотеке.

Хостинг Сецурити. ИнМотион скенира и проактивно дјелује против пријетњи ДДоС-а. Користи СПАМ сигурну е-пошту са ИМАП-ом за сигурне е-поруке. ФатЦов такође омогућава филтрирање нежељене поште путем е-поште.

И ИнМотион и ФатЦов пружају бесплатни заједнички ССЛ за своје планове, а приватни ССЛ-ови се могу купити.

ИнМотион и ФатЦов су базирани на Линуку за све своје планове.

Контролна табла. ИнМотион користи индустријски стандардни цПанел. ФатЦов користи релативно нови вДецк, који је моћан, али може отежати пренос ваше веб локације уколико касније промените хостове.

Зелена. ИнМотион је посвећен зеленом стању. ИнМотион је имао први зелени податковни центар са центром у Лос Анђелесу. Користећи технологију спољног ваздуха за хлађење, смањује трошкове за хлађење за 70% и смањује свој отисак угљеника за 2000 тона годишње. ФатЦов користи енергију ветра за постизање 100% своје снаге и испоручује значке за стављање на вашу веб локацију ако желите да рекламирате као зелени.

Додаци. ИнМотион има 250 УСД кредита Гоогле Адвордс и Бинг; ФатЦов има 100 УСД кредита за сваког. ИнМотион ће унапред инсталирати Јоомла при одјави, ако се то затражи. ФатЦов нуди бесплатно складиштење у облаку од 1 ГБ.

Мишљење о главним значајкама ИнМотион хостинга и ФатЦов-а

Обе хостинг компаније пружају мноштво функција по повољним ценама хостинга. Ако постоји предност, то би могло да буде с ИнМотион-ом за коришћење цПанела, пружање ПостгреСКЛ подршке и бољи градитељ бесплатних веб локација.

Упоредите планове за веб хостинг и цене ИнМотион хостинга и ФатЦов

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Иако је дошло до консолидације компанија које пружају услуге хостинга по групама као што је ЕИГ, цене су и даље веома конкурентне. Промотивне цене смањују редовне цене за чак 80%, мада су обично добре само за први рок услуге – тако да се пријава на дужи рок резултира већом уштедом. Чак и без промоција, дужи услови услуге изједначавају се с падом цена.

ИнМотион хостинг. ИнМотион нуди три дељена плана – лансирање које омогућава две веб локације, две базе података и кошта 5,99 долара месечно; Снага која омогућава до шест веб локација, 50 база података, и износи 7,99 УСД месечно; и Про, који има неограничене веб странице и неограничене базе података, а цена је 13,99 УСД месечно. Сви планови долазе са бесплатном годином регистрације домена на годишњем плану, бесплатним сигурносним копијама података, а сви имају неограничену ССД меморију и неограничену пропусност. Премиум подршка долази са Про планом. Повер и Про су спремни за е-трговину.

Дебела крава. ФатЦов је једна од компанија за веб хостинг који послује у уверењу да је једноставно боље. Они нуде један заједнички план за 49 долара годишње (мада цене обнове готово три пута више). Долази са бесплатном регистрацијом домена у трајању од једне године. Садржи неограничену пропусност, е-пошту, МиСКЛ базе података и складиште.

И ИнМотион и ФатЦов нуде ВордПресс хостинг који је управљао. ИнМотион нуди три плана, са истим карактеристикама као и у заједничким плановима. Лансирање је 5,99 долара, Снага 7,99 долара, а Про 13,99 долара (иста цена као и редовни дељени планови). Сва три су спремна за е-трговину, а ВордПресс долази унапријед инсталиран. ФатЦов нуди два плана, оба са неограниченим простором за похрану и пропусним опсегом. Стартер је 3,75 УСД месечно, а Ессентиалс 6,95 УСД месечно – главна разлика је брзина (Ессентиалс се заснива на ССД-у) и безбедносне карактеристике су боље за Ессентиалс план.

ИнМотион и ФатЦов нуде три ВПН плана. Цене ИнМотион-а и ФатЦов-а су врло блиске, мада су ИнМотион-ове спецификације сервера нешто боље – с изузетком што ИнМотион ограничава број веб локација по плану (горњи ниво дозвољава 3), док ФатЦов дозвољава неограничене домене.

ИнМотион нуди шест наменских планова сервера. Прва три нивоа онога што називају сервери комерцијалне класе имају импресивне меморије за РАМ и ССД, али долазе по знатно вишој цени – од 419,99 УСД до 589,99 УСД месечно. Њима се управља и долазе са Премиер подршком. Три стандардна наменска послужитељска плана на ИнМотион-у су по карактеристикама врло слична оним три плана које нуди ФатЦов, иако мало виших цена. Још једна разлика је у томе што, опет, ИнМотион ограничава домене (горњи ниво дозвољава 15 ИП-ова), док ФатЦов дозвољава неограничен број на сва три наменска нивоа.

ИнМотион нуди 250 УСД маркетиншких кредита, а ФатЦов 200. Обе продају имена домена и нуде бесплатну годину регистрације домена.

ИнМотион и ФатЦов нуде политике враћања новца. ИнМотион нуди 30-дневну гаранцију за наменске сервере и месечне планове. За све остале планове гаранција је 90 дана. ФатЦов има стандард 30-дневну гаранцију (ако је купљена кредитном картицом). Ако имате бесплатну регистрацију домена на ФатЦов или ИнМотион, они ће задржати накнаду за регистрацију домена од било каквог поврата новца, али ви ћете моћи задржати име домена.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

ФатЦов има малу предност у ценама, док ИнМотион има бољу гаранцију поврата новца и нешто бољу инфраструктуру. Ако вам је потребан наменски сервер, ИнМотион сервери имају импресивне спецификације за своје комерцијалне наменске планове – али они долазе по премиум цени. ФатЦов олакшава избор плана, а његове могућности „неограничено све“ чине га добрим избором за почетнике или веб локацију за мали бизнис. ИнМотион је намењен малим и средњим предузећима – њихови заједнички планови наведени су под Бусинесс веб хостинг на њиховој веб локацији.

Како се једноставно користе ИнМотион хостинг и ФатЦов

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. ИнМотион користи цПанел, што је индустријски стандард, а његово иконско сучеље има већину функција потребних за администрацију ваше веб локације. ФатЦов користи новији вДецк, који у верзији 4 нуди карактеристике упоредиве са цПанелом, али би било потребно мало навикавања ако сте дошли из цПанел домаћина.

Инсталацијом једним кликом. ИнМотион омогућава инсталацију апликације једним кликом на стотине апликација путем апликације Софтацулоус. ФатЦов омогућава инсталацију бројних апликација једним кликом преко МОЈО Маркетплаце-а. ФатЦов има инсталацију ВордПресса једним кликом – која је унапред инсталирана на ИнМотион Хостингу.

Навигација веб страницама. Желите да је веб локација чиста и лака да бисте је обишли да бисте пронашли информације које су вам потребне за избор плана. Обје веб странице ових хостинг компанија имају погодне упоредне карте за упоређивање слојева у својим плановима. ФатЦов има, изненађење, тему везану за краве, а то је симпатични трик – али информације су јасно представљене и лако их је пронаћи.

Мишљење о лакоћи употребе

И ИнМотион и ФатЦов су једноставни за употребу, али незнатна предност може ићи ИнМотион-у за коришћење индустријског стандардног цПанела. ФатЦов-ов вДецк није тако лак за пренос уколико икада промените хостове.

Подршка ИнМотион хостинга и ФатЦов-а

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

ИнМотион има смисла да истакне да му је подршка у САД базирана као најбоље оцењена. ФатЦов има „хеиферкратску заклетву“ која обећава високу квалитетну подршку. Наводи да ће, ако не испуне своја обећања, добити мјесец дана бесплатног хостинга. И ИнМотион и ФатЦов купци извештавају да се помоћно особље сматра пријатељским и познаваним.

И ИнМотион и ФатЦов имају телефон, е-пошту и чет уживо 24/7. Обоје имају екстензивну базу знања која може одговорити на било које питање које имате. Инмотион има блог и форум. ФатЦов такође има и блог, иако се чини да није ажуриран од октобра 2015. године. ИнМотион Хостинг има ИоуТубе канал, а може се контактирати и путем ЛинкедИн-а, Твиттера, Скипе-а и Фацебоок-а. ФатЦов има каталог заједнице који наводи све веб странице које се налазе на ФатЦов-у по жанру.

Мишљење о корисничкој подршци

Када вам је потребна подршка, желите да је добијете одмах. И ИнМотион и ФатЦов олакшавају пружајући вишеструке методе контакта. Док ФатЦов купци високо оцењују корисничку услугу, ИнМотион се концентрише на подршку као кључни део својих услуга – и константно високе оцене клијената то подупиру. ИнМотион такође има предност овде својим већим присуством на друштвеним медијима.

Корисничке рецензије ИнМотион хостинга и ФатЦов-а

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Свака компанија која пружа услуге хостинга има своје проналаске и промоторе, тако да никада не бисте требали користити рецензију као одлучујући фактор за избор веб хостинга. Али, када се нешто непрестано појављује у прегледу купаца, то бисте требали узети у обзир. Сјетите се само да рецензије углавном објављују они који су страствени – тако да је већина критика или изразито негативна или снажно позитивна.

Негативни коментари за ИнМотион хостинг и ФатЦов

У покрету. Корисници ИнМотион-а незадовољни су надокнађивањем и на нетранспарентан начин решава прекомерно коришћење заједничких планова..

Дебела крава. Корисници ФатЦов се такође жале на нетранспарентно руковање прекомерном употребом. Запамтите, “неограничено” није неограничено.

Позитивне критике за ИнМотион хостинг и ФатЦов

У покрету. Корисници и рецензенти за своју услугу и планове хостинга, ИнМотион, константно оцењују услугу и планове хостинга, нарочито за успешан ВордПресс хостинг.

Дебела крава. ФатЦов добија позитивне критике купаца због своје услуге и једноставности једнопланског хостинга и ниске промотивне цене.

Мишљење о рецензијама корисника

ИнМотион Хостинг има позитивније критике купаца од већине других компанија које се баве веб хостингом, али уопштено гледано, и ИнМотион и ФатЦов се добро слажу у оценама купаца.

Закључак о поређењу ИнМотион хостинга и ФатЦов-а

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

Предности и недостаци могу се пронаћи и за ИнМотион и за ФатЦов.

Разлози да одаберете ФатЦов преко ИнМотион хостинга:

  • Ниже цене за први рок услуге
  • Једноставност једног плана
  • Више “неограничених” функција

Разлози за одабир ИнМотион хостинга преко ФатЦов-а:

  • Власништво запослених, а не под окриљем ЕИГ-а
  • ССД складиште на свим плановима
  • Дужа гаранција поврата новца
  • Унапред инсталирани ВордПресс

ФатЦов нуди једноставност само једног дељеног плана, што чини избор што једноставнијим. Појединци и мала предузећа ће сматрати да је неограничена пропусност и складиштење уређаја ФатЦов привлачни. Ако сматрате да бисте у будућности могли да преносите хостове, цПанел ИнМотион-а олакшаваће вам прелазак на више компанија него вДецк компаније ФатЦов, уколико одлучите да касније пребаците хостове. ИнМотион има добре цене на управљаном ВордПресс хостингу, а његов градитељ веб локација, БолдГрид, заснован је на ВордПрессу, тако да ако сте корисник ВордПресс-а, ИнМотион је одличан избор. Мала и средња предузећа ће сматрати да је ИнМотион добро прилагођен њиховим потребама. ИнМотион поставља ограничења за своје ниже слојеве планова, тако да ако сте средње величине или већег, можда ће вам требати план вишег нивоа, или се пребацити на ВПС или наменски хостинг. Обе ове хостинг компаније нуде тону функција по веома повољним ценама.

Ово су само две од многих компанија које пружају услуге веб хостинга. Ако немате ништа против трошити само неколико долара више за брзину и премиум функције, можда ћете пронаћи СитеГроунд вриједан истраге.

Имате ли питања о ИнМотион хостингу или ФатЦов-у? Каква су ваша искуства са веб хостингом уопште? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me