ГоДадди вс. СитеГроунд: Који веб хост треба да одаберете?

Проналажење веб хостинг компаније која најбоље одговара вашим потребама може бити фрустрирајуће. Један од начина да се то олакша јесте да се успореди један на један поређење хостинг компанија. Погледајмо два добро позната веб хостинг предузећа која су свака била у послу већ дужи низ година, ГоДадди и СитеГроунд.


И ГоДадди и СитеГроунд нуде читав низ функција које су привлачне вебмастерима. ГоДадди има скоро 13 милиона клијената, а СитеГроунд домаћин готово 500.000. И ГоДадди и СитеГроунд омогућавају дељени хостинг, управљани ВордПресс хостинг и ВПС и наменске планове за сервер. ГоДадди нуди Линук и Виндовс опције за све планове, док је СитеГроунд само Линук.

ГоДадди је 2012. године проглашен за Фортуне 100 „Најбољом компанијом за рад“. ГоДадди је такође познат по контроверзним рекламним кампањама – посебно током недавних Супер Бовлс. СитеГроунд су препознали часописи и веб организације и освојили су бројне награде за „најбоље“.

Почевши од 1997. године као консултантска компанија под називом Јомак Тецхнологиес, ​​1999. године је добила име Го Дадди. ГоДадди је у власништву приватне инвестиционе групе, иако је оснивач Боб Парсонс и даље највећи појединачни акционар.

СитеГроунд је основан 2004. године и компанија је у приватном власништву са главним седиштем у Софији, Бугарска – мада као што ћете видети касније у прегледу, има светску присутност.

Упоредите перформансе ГоДадди-а и СитеГроунд-а

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. Уптиме је важан. Када вашу веб локацију не можете видети јер је сервер искључен, губите гледаоце.

ГоДадди гарантује продужење радног времена од најмање 99,9%. Ако веб локација падне .1% или више са 99.9% у току једног месеца, биће вам додељено 5% од цене гостовања тог месеца.

СитеГроунд има још јачу гаранцију за продужење рада од најмање 99,9%. Ако веб локација падне између 99,9% и 99%, добићете бесплатно месечно хостинг; за сваки 1% испод 99%, добијате додатни месец бесплатно.

Перформансе. ГоДадди користи Цоре и7 процесоре у својим заједничким плановима, а Ксеонс у својим ВПС и наменским плановима. СитеГроунд сервери се мењају јер годинама једноставно не седе на истој технологији. Када се појаве нове методе или брже технологије, СитеГроунд ће ажурирати своје центре података – и то не само за нове кориснике. Они приликом ажурирања изврше потпуни ремонт. Такође се ретко чује за дељено гостовање да СитеГроунд користи Суперцацхе за све своје планове, а не само успешни ВордПресс хостинг као и већина компанија.

Тестирање странице на којој се налази ГоДадди донијело је вријеме учитавања 2,91с, брже од 56% веб локација тестираних Пингдомом. Тестирање СитеГроунд странице резултирало је временом учитавања од 1,2 секунде, бржим од 87% тестираних локација.

Поузданост. ГоДадди има свој главни центар података у Пхоенику у Аризони и закупа још два центра Аризоне у Меси и Сцоттсдале-у. ГоДадди има друге дата центре у Чикагу, Лос Анђелесу и Ешбурну у Вирџинији. Европски центар је у Амстердаму, а азијски центар у Сингапуру. Дата центри се напајају и хладе помоћу резервних и дизел резервних копија.

СитеГроунд такође има дата центре широм света како би што боље опслужио своје међународне клијенте. Постоје дата центри у Чикагу, Лондону, Амстердаму и Сингапуру. Дата центри се напајају и хладе помоћу резервних и дизел резервних копија. У 2015, дељени сервери су надограђени да користе Линук контејнере, који обједињују сервере за убрзавање приступа и већу поузданост, а сви планови су пребачени на ССД за складиштење као и МиСКЛ базе података.

Мишљење о перформансама ГоДадди-а и СитеГроунд-а

Иако је продужење радног времена загарантовано за оба, велики број ГоДадди клијената жали се на станке. СитеГроунд има бољу гаранцију за продужење рада и много је бржи у времену учитавања и реаговања током изведених тестова. Такође имају предност у технологији због чињења потпуног ремонта приликом развоја бољих сервера.

Карактеристике ГоДадди-а и СитеГроунд-а

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: Много пута ћете у хостинг плану видети реч „неограничено“ или „неомерено“. Морате имати на уму да не значи „све што можете да користите“, већ је то што хостинг компанија „сматра разумном употребом“.

Регистрација домена. Док су оба домаћина регистратори домена, ГоДадди је највећи свјетски регистратор са преко 60 милиона домена под управљањем. ГоДадди нуди једну годину бесплатне регистрације домена за почетни термин када је рок 12 месеци или дуже. СитеГроунд нуди и бесплатну регистрацију домена током годину дана.

Вебсите Буилдер. ГоДадди поседује интерфејс превлачења и пада са својим Буилдером веб страница, почевши од промотивне цене од 1 УСД месечно. СитеГроунд такође нуди алатку за прављење драг-анд-дроп интерфејса са Веебли Басиц бесплатно.

Базе података. Овисно о одабраном плану, ГоДадди нуди од 10 до неограничених МиСКЛ база података. СитеГроунд има неограничене базе података о свим својим плановима.

Рачуни е-поште. ГоДадди нуди 100 до 1.000 налога са 100 МБ до 1 ГБ простора за складиштење, зависно од вашег плана. СитеГроунд пружа неограничене налоге за е-пошту и прослеђивање е-поште по свим својим плановима.

ВордПресс хостинг. ВордПресс планови управљали су и ГоДадди и СитеГроунд понудом. Управљани ВордПресс планови обично коштају више од стандардног дељеног плана. Међутим, резервне копије и ажурирања се раде за вас, што вам омогућава да се фокусирате на важну ствар – садржај ваше веб локације.

ГоДаддиГоДадди има четири плана. Они су Басиц, која је ограничена на једну локацију, 25.000 посетилаца месечно и 10 ГБ ССД-а. Делуке с једном страницом, 100.000 посјетилаца и 15 ГБ простора за похрану. Ултимате са две веб локације, 400.000 посетилаца и ССД-ом од 30 ГБ; и Девелопер са до 5 веб локација, 800 000 посетилаца и 50 ГБ ССД простора. Сви планови долазе са бесплатном доменом приликом наручивања годишњег термина. У прва два нивоа је и ССЛ сертификат бесплатан на годину дана, а Ултимате план укључује бесплатни СитеЛоцк.

СитеГроунд.СитеГроунд има три плана; Стартуп, који је ограничен на једну локацију и 10 ГБ простора за складиштење, ГровБиг са 20 ГБ простора за складиштење и ГоГеек са 30 ГБ. Планови ГровБиг и ГоГеек пружају неограничене веб локације, бесплатан ССЛ током годину дана и приоритетни статус на улазницама за подршку. План ГоГеек додаје Гит и има мање корисника на серверу. Сва три плана долазе са бесплатним доменом, бесплатном ЦДН-ом, подршком за ВордПерфецт и неограниченим прометом. СитеГроунд не ограничава број посетилаца. Уместо тога, употреба ЦПУ-а мери се СитеГроунд, а упозоравају се прекомерна употреба.

е-цоммерце решење. И ГоДадди и СитеГроунд пружају бесплатне колица за куповину путем својих инсталатера за цПанел, као што су Магнето, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други. Додаци ВП еЦоммерце као што је ВооЦоммерце доступни су од оба домаћина за ВордПресс веб локације.

Сигурносне копије. ГоДадди има план за резервно копирање и обнављање веб места са месечном накнадом са заједничким плановима и бесплатним дневним копијама за ВордПресс, ВПС и наменске планове. СитеГроунд свакодневно прави резервне копије које се чувају 30 дана, а такође препоручује корисницима да праве своје резервне копије и чувају их ван места.

Хостинг Сецурити. ГоДадди скенира и проактивно дјелује против пријетњи ДДоС-а и пружа оно што назива “ЦагеФС.” ЦагеФС омогућава подешавање корисничких привилегија за ограничавање приступа садржају. ГоДадди пружа СпамАссасин, као и БокТраппер, за филтрирање е-поште.

За филтрирање е-поште, СитеГроунд такође нуди СпамАссасин. СитеГроунд има прилагођени софтвер који може изоловати рачуне који имају проблеме. Ово чува вашу веб локацију заштићену, чак и ако је погрешна веб локација на истом заједничком серверу. СитеГроунд такође надгледа сервере у реалном времену и његов софтвер може аутоматски реаговати на већину проблема без људске интервенције.

ГоДадди пружа бесплатни заједнички ССЛ за своје планове, а горњи нивои су приватни ССЛ бесплатни. Сви осим планова најнижег нивоа на СитеГроунд-у добијају бесплатни ССЛ сертификат у току једне године.

ГоДадди нуди Виндовс или Линук опције за све своје планове; СитеГроунд је строго заснован на Линуку.

Контролна табла. СитеГроунд користи индустријски стандардни цПанел. ГоДадди такође користи цПанел, али је извршио одређено прилагођавање, што га може учинити непознатим редовним корисницима цПанела..

Мишљење о кључним карактеристикама ГоДадди-а и СитеГроунд-а

Обе компаније за хостинг нуде функције за које бисте очекивали да платите много више. ГоДадди је локација за регистрацију домена. СитеГроунд има боље карактеристике у својим ВордПресс плановима, а неограничена пропусност, базе података и е-пошта за све његове планове даје предност за компаније средње и веће величине и појединце са веб локацијама са великим прометом.

Упоредите планове за веб хостинг и цене ГоДадди-а и СитеГроунд

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Цене се стално мењају јер промоције често одржавају компаније које нуде услуге да би остале конкурентне. Промотивне цене су обично добре само за први рок услуге, тако да пријава на дужи рок значи већу уштеду. Обично пријављивање на дуже услове, без обзира на тренутне промоције, значи да ће највероватније доћи до пада цена.

ГоДадди. ГоДадди нуди три заједничка плана и на Виндовс и Линук опцијама, а могућности су сличне за обе. Економија омогућава једну веб локацију, неограничену пропусност и 100 ГБ простора за складиштење, за 3,99 УСД. Делуке, са 4,99 УСД месечно и Ултимате, са 7,99 УСД месечно, нуде неограничене веб странице, неограничену пропусност и неограничено складиштење. Сви планови долазе са бесплатном годином регистрације домена на годишњем плану. Рачуни за е-пошту су ограничени на 100, 500 и 1000, респективно. План Ултимате-а додаје бесплатни ССЛ током једне године.

СитеГроунд. СитеГроунд нуди три заједничка плана. Покретање омогућава једну локацију и 10 ГБ простора за складиштење. ГровБиг и ГоГеек нуде неограничене веб странице и 20 ГБ и 30 ГБ простора за складиштење. Сви планови долазе са бесплатном годином регистрације домена, неограниченим рачунима е-поште, неограниченим прометом, дневним копирањем и бесплатним ЦДН-ом. Планови ГровБиг и ГоГеек додају приоритетну техничку подршку и бесплатни ССЛ током једне године. ГоГеек план додаје мање налога по серверу, ПЦИ усклађеност и Гит. Иако СитеГроунд не броји посетиоце према употреби ваше пропусне ширине, он мери употребу процесора и издаће упозорење за оно што оцени прекомерном употребом ресурса ЦПУ-а.

Управљани ВордПресс хостинг

ГоГадди. ГоДадди нуди четири плана, при чему су доња два ограничена на једну локацију, а прва два имају 2 и пет места. ГоДадди ограничава број посетилаца месечно на основу вашег плана, а количина ССД меморије варира од плана.

СитеГроунд: СитеГроунд у своја три плана има неограничене посетиоце и ограничено складиштење. Цијене ГоДадди-ја су 3,99, 4,49, 7,99 и 13,99 долара, док се СитеГроунд по сличним цијенама креће од 3,95, 7,95, и 14,95 долара..

ВПС и наменски хостинг послужитеља ГоДадди нуди више ВПС планова, са пет планова за Линук и пет за Виндовс – Виндовс планови коштају око 10 долара месечно више. СитеГроунд нуди четири ВПС плана са ценама већим од ГоДадди-ја. Оба домаћина нуде прилагођено конфигурирање планова. ГоДадди планови имају неограничену пропусну ширину, док СитеГроунд планови нуде 5 ТБ пропусне ширине.

СитеГроунд нуди мање наменских планова од ГоДадди-а и они су значајно виши у цени. Планови ГоДадди-а за Виндовс раде око 30 долара више од његових Линук планова. Намјенски планови СитеГроунд-а имају брже сервере, али његови планови омогућавају мању пропусност. Планови ГоДадди-ја имају неограничену пропусност.

Кредити. ГоДадди нуди различите маркетиншке кредите у зависности од ваше локације. СитеГроунд нема маркетиншке кредите. Обе продају имена домена, а СитеГроунд и ГоДадди обезбеђују једну бесплатну годину регистрације за нове пријаве.

Гаранција за повраћај новца ГоДадди и СитеГроунд нуде правила о враћању новца без питања. ГоДадди нуди стандардну гаранцију од 30 дана за годишње и изнад услова. За месечне планове, пуни повраћај ГоДадди-ја је ограничен на 48 сати и након тога се процењује. СитеГроунд има 30-дневну гаранцију поврата новца за све своје планове. Ако имате бесплатну регистрацију домена на ГоДадди или СитеГроунд, они ће задржати накнаду за регистрацију домена из поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

На основу искључиво цене, ГоДадди има предност. Његове цене га чине погодним за личну страницу или блог или за мала предузећа. СитеГроунд има боље спецификације сервера и ССД складиште за своје планове, али има ограничено складиштење на дељеним плановима, што може да одврати купце са већим веб локацијама.

Како се једноставно користе ГоДадди и СитеГроунд

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. И ГоДадди и СитеГроунд користе сличне контролне табле. цПанел-ово корисничко графичко сучеље индустријски је стандард и има већину функција потребних за администрирање ваше веб странице кроз лако идентификоване иконе. ГоДадди има већину функција регуларног цПанела, али користи прилагођени интерфејс. Индустријски стандард Плеск користи ГоДадди за Виндовс планове.

Инсталацијом једним кликом. ГоДадди омогућава инсталацију апликације једним кликом стотинама апликација преко своје контролне табле. СитеГроунд такође има стотине апликација једним кликом путем апликације Софтацулоус. Обоје имају инсталирање ВордПресс-а једним кликом.

Навигација веб страницама. Веб локације ГоДадди и СитеГроунд пружају све информације које требате да знате како бисте сазнали о различитим плановима. Обе пружају погодне карте за упоређивање слојева у својим плановима. ГоДадди поред хостинга нуди још производа, тако да је навигација навигација, а његове странице укључују много померања.

Мишљење о лакоћи употребе

Инсталатери са једним кликом су врло слични, оба нуде цПанел (мада је ГоДадди’с модификован), а обе веб локације су прилагођене корисницима. Можете ово назвати краватом.

Подршка ГоДадди и СитеГроунд

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

На основу прегледа купаца, ГоДадди се сматра не бољим од просека. Такође, на основу прегледа купаца, СитеГроунд има одличну подршку. СитеГроунд наводи да је чекање на улазницама за подршку само 10 минута. Обоје имају помоћно особље које се сматра пријатељским и познаваним.

ГоДадди и СитеГроунд имају телефон, е-пошту и чет уживо 24/7. Обоје имају опсежну базу знања са туторијалима и видео записима, а оба имају блог. ГоДадди поред свог блога у „ГоДадди Гаражи“ пружа и информативне чланке.

Мишљење о корисничкој подршци

И ГоДадди и СитеГроунд пружају више начина контакта, тако да је добијање помоћи лако. Подршка за ГоДадди већина корисника који су коментарисали је оцењена просеком или испод, док СитеГроунд рецензије говоре о одличној подршци.

Корисничке рецензије ГоДадди и СитеГроунд

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Никада не користите рецензије купаца као једини, или главни, извор за одлучивање с којим хостовом ићи. Мада, кад се нешто непрестано појављује у прегледу купаца, можда би требало узети у обзир нешто. Рецензије углавном објављују они који су страствени, тако да већина купаца који објављују критике има снажне негативне или снажне позитивне ставове.

Негативни прегледи за ГоДадди и СитеГроунд

ГоДадди. Већина негативних критика ГоДадди-а жали се на корисничку подршку, строге лимите постављене на неким плановима и станке.

СитеГроунд. Већина негативних критика СитеГроунд жале се на политике аутоматског обнављања и недостатак упозорења пре гашења веб локације за коришћење ЦПУ-а.

Позитивне критике за ГоДадди и СитеГроунд

ГоДадди.. Позитивне критике купаца ГоДадди-ја коментирају његове услуге регистрације домена и његове цијене.

СитеГроунд. Позитивне критике купаца СитеГроунда хвале брзину и корисност подршке и поузданост.

Мишљење о рецензијама корисника

Рецензије показују да се чини да се ГоДадди концентрише на томе да буде регистратор домена и хостинг је намера. Све у свему, има више позитивних критика купаца СитеГроунд-а.

Закључак о поређењу ГоДадди-а и СитеГроунд-а

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

Обе ове хостинг компаније имају своје добре погледе и недостатке.

Разлози да одаберете СитеГроунд преко ГоДадди-а:

 • Сигурност
 • Сви планови користе кеширање
 • Бесплатно ЦДН

Разлози да одаберете ГоДадди преко СитеГроунд:

 • Ниже цене
 • Поред хостинга продаје и више веб производа
 • Линук и Виндовс опције за све планове

ГоДадди је можда најприкладнији за почетнике, јер све веб везе од имена домена до ССЛ-а, маркетинга и СЕО услуга, као и мрежно књиговодство, могу се добити са једног места. Искуснији вебмастери могу сматрати да је ГоДадди превише ограничавајући.

СитеГроунд такође прилично ограничава складиштење у својим плановима, што би могло да представља проблем, али је погодно за мала и средња предузећа, посебно са управљаним ВордПресс плановима.

Алтернатива коју треба узети у обзир приликом куповине веб хостинга је ИнМотион хостинг, његови управљани ВордПресс планови јефтинији су и бржи од ГоДадди или СитеГроунд планова. ИнМотион нуди гаранцију поврата новца од 90 дана у поређењу са 30-дневним гаранцијама ГоДадди-а и СитеГроунд.

Имате ли каквих питања о ГоДадди или СитеГроунд? Каква су ваша искуства са веб хостингом? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map