ГоДадди вс. Мрежна решења: Које треба да користите?

Упоредите услуге хостинга ГоДадди и мрежних решења


Одабир добављача веб хостинга често је последњи корак у процесу покретања и покретања веб локације, али то не би требало да буде случај само одабира прве компаније која се појави код ваше веб претраживања. Услуге веб хостинга значајно се разликују у могућностима које нуде, тако да је важно да схватите ко може испоручити управо оно што вам је потребно.

Овдје радимо за вас док истражујемо и упоређујемо два велика пружатеља услуга веб хостинга – ГоДадди и Нетворк Солутионс. Постављамо важна питања и детаљно описујемо функције које бисте требали тражити.

И ГоДадди и Нетворк Солутионс су добро познате компаније које имају сличан спектар услуга: регистрација имена домена, веб локације, е-трговина, веб хостинг, професионална е-пошта и мрежни маркетинг.

Услуге хостинга мрежних решења намењене су предузећима и организацијама, а фокус је на њиховој веб локацији. Тржиште ГоДадди је опћенитије и покрива све који желе да имају веб локацију.

Нема стварне разлике у дужини времена у којем ГоДадди и Нетворк Солутионс послују: ГоДадди је основан 1997. године, док су Нетворк Солутионс у 1993. прешли на интернет арену..

Хостинг око 730.000 веб локација, ГоДадди је скоро двоструко већи од Мрежних решења са нешто више од 440.000 сајтова – али то су оба значајно великог броја у поређењу са конкурентима неких ових компанија.

Упоредите перформансе ГоДадди и Нетворк Солутионс

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. Прекидач и поузданост две су од тих функција у које не доводите у питање све док веб локација не буде покренута и читаоци или купци не могу да стигну до ње. И ГоДадди и Нетворк Солутионс су премашили њихова рекламирана и стандардна индустријска искоришћења за 99,9%. Мрежна решења имају малу предност са измереним 100% продуженим радним временом током шестомесечног периода који је посматрала независна компанија за надзор.

Перформансе. Стручњаци високо оцењују ГоДадди за брзину у тестовима трећих произвођача; међутим, корисничке рецензије су мијешане и извјештавају о врло малим и великим брзинама пуњења. Сваки план ГоДадди-овог хостинг простора има ограничен приступ брзим серверима чврстог стања за чување података.

Нетворк Солутионс нуди двоструко већу брзину обраде са својим пакетима Профессионал Хостинг и Профессионал Плус.

Поузданост. Вишеструки податковни центри, по могућности у различитим државама, омогућавају услугу веб хостинга да пребаци локацију веб локација како би искористили мала оптерећења, као и прекид напајања електричном енергијом и друге..

ГоДадди има седам центара података у САД-у, као и један у Европи, а други у Азији. Мрежна решења не стижу ни са локацијом својих податковних центара, ни колико их одржава. Поузданост такође обезбеђују обе компаније са вишком снаге, хлађењем, изолованим електричним системима и системима за надгледање зграда у својим центрима података.

Мишљење о перформансама ГоДадди и мрежних решења

Овде је кравата – Нетворк Солутионс добија бодове за брзину, а ГоДадди за светске центре података.

Карактеристике ГоДадди и мрежних решења

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: Иако услуге веб хостинга нуде широк спектар функција, ми се фокусирамо на оне од највеће важности за ваш успех на веб хостингу.

Регистрација домена. ГоДадди и Нетворк Солутионс овде не могу одабрати. Име домена можете купити од обе компаније, а обе вам омогућавају пренос на било којем домену који већ поседујете.

Уз то, сваки вам даје једно бесплатно име домене са једногодишњим уговором. Само имајте на уму да је тренутно цена обнављања имена домена са Нетворк Солутионс невероватних 37,99 УСД годишње за .цом адресу.

Вебсите Буилдер. Не морате ићи другде да бисте направили веб локацију ако користите мрежна решења или ГоДадди.

Програм за прављење веб локација који долази са мрежним решењима је бесплатан и помоћу њега можете креирати прилично софистицирану и атрактивну веб локацију. За разлику од већине других бесплатних алата за прављење веб локација, уз овај можете ставити код за ЈаваСцрипт и основни ХТМЛ на страницу.

ГоДадди’с Буилдер веб локација (то је његово право име) веома је популаран и добро прегледан како би пружио атрактивне веб локације. Међутим, уз месечну накнаду је у прилогу.

База података. ГоДадди нуди СКЛ базе података са свим својим плановима. План врхунског ГоДадди-а за Виндовс (Ултимате) има неограничене МиСКЛ базе података. Нејасно је који планови Нетворк Солутионс имају за њих приложене СКЛ базе података.

ВордПресс хостинг. Потпуно управљани ВордПресс хостинг доступан је и преко ГоДадди-а и од Нетворк Солутионс.

ГоДадди вам омогућава да креирате своју ВордПресс веб локацију у окружењу ГоДадди или да унесете постојећу ВордПресс локацију. Управљани ВордПресс хостинг пружа вам бесплатне дневне копије (са једним кликом враћања) ваших ВордПресс веб локација и интерактивних упутстава и видео записа о тренингу.

Постоје 4 ВордПресс плана са ГоДадди-ом. Основни план са једном веб страницом ВордПресс-а почиње од 3,99 УСД месечно, а програмер са највишим нивоом, Девелопер, обрађује пет веб локација и до 800 000 посетилаца за 13,99 УСД месечно. Прва два плана укључују ССЛ сертификат (вредност од 70 УСД). Као и код редовних хостинг планова, бесплатни домен је обезбеђен уговорима од дванаест месеци или више.

Подешавање ВордПресс-а на мрежним решењима релативно је једноставно: постоји АДД дугме за апликацију и ви се водите кроз чаробњака за подешавање. Међутим, корисници извештавају да је тешко наћи могућност да се то уради.

Нетворк Солутионс има ВордПресс Сецуре, који користи сервере који су конфигурисани за максималне перформансе ВордПресс-а. ВордПресс Сецуре пружа веома висок ниво сигурности који скенира и уклања злонамерни софтвер и ствара дневне резервне копије. Такође, обезбеђује безбедносне исправке за ВордПресс платформу и додатке.

ВордПресс Сецуре планови поседују ССЛ сертификат, неограничено складиштење и пропусност и помоћ у подешавању од 60 дана. Трошак почиње од 35 УСД месечно за годишњи уговор, мада се дисконтира ако купите годишњи контакт.

е-цоммерце решење. Мрежна решења Хостинг и ГоДадди приступају е-трговини нешто другачије.

Помоћу ГоДадди-а ефективно купујете своју трговину е-трговине у кутији – веб локацији, хостингу и КуицкЦарт-у (сопствена власничка колица) уз месечну накнаду. Ваша продавница може остати уз ГоДадди како расте, уз неограничене производе, сопствене купоне и могућност отварања продавнице на Фацебооку,

Нетворк Солутионс нуди три пакета е-трговине који почињу од 7,89 УСД месечно и садрже контролни панел са којег управљате свим. Сва три плана имају неограничен пренос података, погодно за повећање трансакција у вашој трговини. Постоје разне опције плаћања, укључујући Паипал и Гоогле Цхецкоут. Алат за прављење продавача није толико једноставан као алат за прављење веб мрежа мрежних решења.

Сигурносне копије. Без обзира што услуга веб хостинга пружа у правилу резервних копија, чврсто смо вам саветовали да сте одговорни за резервно копирање веб локације на свој начин. (Само желимо да на томе можемо инсистирати!).

Уз то, и ГоДадди и Нетворк Солутионс пружају неке резервне услуге за вас.

ГоДадди наплаћује услуге сигурносних копија и обнављања. Свакодневно добијате аутоматску израду сигурносних копија са постављеном количином података за похрану података.

Мрежна решења пружају бесплатне ноћне резервне копије, али, опет, ограничени сте колико података можете да похраните у току поступка. Ове резервне копије чувају се седам дана. Уз месечну накнаду, можете да приступите било којој копији АниТиме Он Деманд која вам омогућава да сместите три резервне копије на максимално 5 ГБ простора на диску.

Хостинг Сецурити. Сигурност је озбиљна пажња за веб хостинг и превазилази физичку сигурност сервера компаније у њиховим центрима података до ваших података.

ГоДадди обезбеђује СитеЛоцк, уз месечну накнаду, да свакодневно потражи било који злонамерни софтвер на вашој веб локацији и да га уклони. Такође можете да купите ССЛ сертификат да бисте заштитили осетљиве податке који су унети на вашу веб локацију.

Сигурност у мрежи решења такође долази по (месечној) цени. Само врхунски хостинг хостинг план долази са бесплатним ССЛ сертификатом; сви остали купци морају купити сопствену мрежу путем мрежних решења.

ТРУСТе је доступан и са месечном накнадом ако желите политику приватности и можете да додате у СитеЛоцк по номиналној цени ако имате годишњи уговор. Мрежна решења такође нуде нсПротецт Сафе, уз месечну накнаду, као заштиту од хакера; ова функција такође омогућава надгледање продуженог времена сервера у интервалима од 5 минута.

Контролна табла. ГоДадди и Нетворк Солутионс користе варијације индустријског стандардног цПанела као интерфејса своје контролне табле за Линук хостинг веб хостинг. Такође, ГоДадди пружа контролну таблу Один Плеск за своју опцију веб хостинга за Виндовс.

Мишљење о главним карактеристикама ГоДадди-а и мрежних решења

ГоДадди је победио у одељењу за функције. Његова веб страница за прављење веб страница је једноставна за употребу и може произвести неке прелепе странице; решење за е-трговину је складишта у кутији коју је лако подесити.

Упоредите планове за веб хостинг и цене ГоДадди и мрежних решења

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Наш савет је да увек упоређујете фину штампу када упоређујете цене. Већина провајдера мрежа нуди дисконтне цене за ваш почетни период, али ниске цене су обично за дво- или трогодишњи уговор. Цене тада скоче на редовне трошкове, који често могу бити прилично високи. Пазите и на додатке, као што су безбедност и алат за прављење веб локација.

ГоДадди. ГоДадди нуди три Линук веб хостинг плана, Басиц, Делуке и Ултимате, а подразумевани уговор за сваки је 36 месеци. Све цене овде су дисконтне цене за овај трогодишњи мандат.

Основни план је 3,99 УСД месечно за само једну веб локацију и 100 адреса е-поште – добро за почетак са. Прелазак је Делуке са 4,49 УСД месечно са неограниченим веб локацијама и 500 адреса е-поште. За јако посећене веб локације или продавнице е-трговине, Ултимате који кошта 7,99 УСД месечно вреди погледати. Сви планови долазе с неограниченом пропусном ширином и бесплатном доменом са годишњим или дужим уговором.

Планови за веб хостинг за Виндовс са ГоДадди-ом су слични, али укључују различите бројеве база података СКЛ и МИСКЛ уз сваки план. Овде се поново примењују дисконтне цене и трогодишњи уговори. Економски план за једну веб локацију износи 3,99 УСД месечно, а Делуке план (неограничене веб локације, пропусност и складиштење) долази на нивоу од 4,59 УСД месечно. Неограничено све је заштитни знак Ултимате плана од 7,99 УСД месечно. Као и раније, сви планови имају бесплатан домен са уговором од 12 месеци или више.

ГоДадди нуди ВПС, Цлоуд и Дедицатед планове за веб хостинг путем Про одељка на својој веб локацији.

Мрежна решења. Имате могућност три Линук хостинг пакета са Нетворк Солутионс. Основни план, назван Веб хостинг, је 9,96 УСД месечно у трајању од 1 године. Простор на диску је ограничен, а имате 1000 сандучића за пошту. Професионално хостинг за 15,78 УСД месечно (једногодишњи уговор) додаје неограничен простор на диску и поља за е-пошту и веће брзине. Главни план је Профессионал Плус за 21,62 долара месечно (такође једногодишњи термин) који само додаје ССЛ сертификат. Сваки пакет долази с бесплатним техничким саветником (њихов правопис) за помоћ у техничким ФТП и безбедносним стварима.

Али овде постаје врло збуњујуће са Мрежним решењима. Пакети за хостинг на ФАК страници су идентификовани као Ессентиал, Профессионал и Премиум, заједно са ценама које су много скупље од оних које су наведене на почетној страници.

Међутим, графикон повезан са упоређивањем три плана приказује још једну верзију месечних цена. То могу бити напредни планови хостинга, али то није баш јасно. Страница Хот Деалс има још једну цену без икаквог објашњења разлике.

Нетворк Солутионс нуди два ВПС хостинг пакета: Ессентиал Хостинг је за почетне веб локације, а Профессионал Хостинг је бољи за веб локације са великим прометом.

Гаранција за повраћај новца: ГоДадди има добро утврђену политику поврата за претплатнике веб хостинга. Месечни претплатници са ГоДадди-ом имају 48 сати да захтевају поврат новца. Они који имају годишње уговоре имају релативно издашних 45 дана да врате сав новац; након тог времена њихов повраћај је прокњижен. Морате да наведете разлог отказивања уговора.

Правила поврата за Мрежна решења нису доступна на његовој веб локацији, а особа за корисничку службу коју смо контактирали у вези с тим није могла пронаћи ни информације.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

ГоДадди је неприкосновени победник овде са прецизним информацијама о ценама и правилима. Информације о мрежним решењима су контрадикторне и чак непостојеће, тако да је тешко сазнати колико им дугујете или можете ли добити новац ако се предомислите..

Како се једноставно користе ГоДадди и мрежна решења

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. Мрежна решења и ГоДадди су своје контролне табле засновали на стандардном цПанелу.

Верзија Нетворк Солутионс пружа темељно, али сложено сучеље. Напредне функције ове контролне табле могу бити превише збуњујуће за новорођенче, а толико су препуне ствари које можете да радите да је понекад тешко било шта наћи: сама библиотека апликација сахранила је четири клика доле.

ГоДадди је направио цПанел свој сопственим мењајући изглед тако да одговара ГоДадди стилу и додавањем прилагођених икона како би олакшао употребу интерфејса..

Инсталацијом једним кликом. ГоДадди има више од 125 Линук апликација и 50 Виндовс апликација, све са инсталацијом у 1 клику. Али не постоји потпуна листа ових апликација пре него што се пријавите за услугу веб хостинга. Нетворк Солутионс оглашава инсталацију за ВордПресс у једном клику.

Навигација веб страницама. Ни веб локација ГоДадди ни мрежна решења не нуде информације с предње стране и на средини ради лакшег читања. Веб локација ГоДаддија је претрпана, али картице су јасно означене и информације су ту иако ћете можда морати да проверите да бисте је пронашли.

Супротно томе, веб локација Нетворк Солутионс има контрадикторне информације, посебно о плановима и ценама и недостају неке суштинске информације, укључујући потпуну листу карактеристика које сваки план укључује.

Мишљење о лакоћи употребе

ГоДадди поново излази овде напред. Избор веб плана је једноставан, а знате шта добијате. Иако је цПланел ГоДадди-а нестандардан, крива учења је мала, а прилагођене иконе прилично интуитивне. Супротно томе, прилично сте у мраку са мрежним решењима, шта купујете, колико ће коштати и како да користите оно што сте добили.

Подршка за ГоДадди и мрежна решења

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

Нажалост, чланови тима за корисничку подршку постају ваши најбољи пријатељи, тако да је кључно да их можете достићи и разумети када то требате. Ни ГоДадди ни Нетворк Солутионс немају звјездане могућности корисничке подршке.

Да бисте стигли до тима за подршку ГоДадди-а, можете да користите телефон или да посегнете преко њихове функције за ћаскање уживо – а телефонски број није бесплатан. Сав тим за подршку ГоДадди-ја је са седиштем у САД, у Ајови и Аризони. Квалитет подршке је прилично висок, посебно за непосредне и мање сложене проблеме. ГоДадди такође поседује релативно велику базу знања и видео туторијале.

Нетворк Солутионс такође нуди телефонску подршку, овај пут са бесплатним бројем оних у Сједињеним Државама и Канади; неке линије су доступне само на ограничено време. Телефонски позиви су бесплатни за кориснике у Сједињеним Државама и Канади. Ако желите помоћ путем е-маила, већ морате бити клијент. База знања садржи избор најчешћих питања и видео туторијала, а МиТиме подршку можете купити од напредних веб стручњака уз месечну накнаду.

Мишљење о корисничкој подршци

Од ове двије, ГоДадди има боље могућности за корисничку подршку, са функцијом за разговор уживо за оне који неугодно говоре енглески са особом за техничку подршку. Ниједна компанија није позната по одличној подршци.

Корисничке рецензије ГоДадди и мрежних рјешења

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Чувши унутрашњу причу тренутних корисника провајдера веб хостинга може вам помоћи да препознате предности и слабости услуга. Само имајте на уму да људи имају већу шансу да се жале на проблеме, него да хвале шта им добро успева.

Негативни прегледи за ГоДадди и мрежна решења

ГоДадди. Прекиди и проблеми са веб локацијама стварају најнегативнију пажњу ГоДадди-а. Људима такође сметају понекад збуњујуће праксе наплате и тешкоће при налажењу људи да пониште двоструке трошкове или откажу уговоре. Неколико агресивне технике надоградње на веб локацији ГоДадди такође привлаче притужбе.

Мрежна решења. Надоградња је такође притужба која је на Нетворк Солутионс уложила од људи који нису задовољни што морају да купе прилично стандардни основни хостинг пакет, а затим плаћају да додају комадиће и комаде који су им потребни. ЦПанел интерфејс такође долази због критике младих вебмастера због своје дуге криве учења и неинтуитивне навигације.

Позитивне критике за ГоДадди и мрежна решења

ГоДадди. Људи који желе почетну веб страницу и не смета им да имају велику компанију, и све што је повезано, хвале ГоДадди. Цене су конкурентне и могућност да се све купи на једном месту, па чак и заједно у пакету, њихов живот креирања на мрежи чини једноставним.

Мрежна решења. Рецензенти попут Мрежних решења усредсређени су на власнике предузећа и функције које су усмерене према њима. Широк спектар функција е-трговине, посебно, проналази одушевљену публику. Корисници ВордПресс-а цене велику сигурност мрежних решења у којима је ВордПресс успео да угости.

Мишљење о рецензијама корисника

Постоје мешовити рецензенти за оба пружатеља услуга веб хостинга, с више негативних критика од позитивних. Многе компаније против ГоДадди-а односе се на то да је то велика компанија, а људи мрзе фокус продаје који се налази на обе веб странице.

Закључак о поређењу ГоДадди и мрежних решења

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

Обе ове хостинг компаније имају своје предности и мане.

Разлози да одаберете ГоДадди преко мрежних решења:

 • Све потребе за изградњу веба могу да купе у једном пакету
 • Велика, проверена, основана компанија
 • Доступни су и Линук и Виндовс веб хостинг
 • Професионални хостинг пакети дају простор за раст
 • Инсталација у једном клику за стотине апликација
 • Интегрисани пакет е-трговине

Разлози да одаберете мрежна решења која ће угостити ГоДадди:

 • Усредсредите се на посао
 • Сигурни, управљани ВордПресс хостинг
 • Има врло благу предност у продужетку

Нетворк Солутионс се фокусира на људе са пословним апликацијама који желе да успоставе веб присуство. Ако сте искусни власник ВордПресс-а, онда безбедност управљаног ВордПресс хостинга на мрежи Нетворк Солутионс можда вреди погледати.

Осим тога, не можемо га заиста препоручити преко ГоДадди-а као хостинг провајдера на основу ове упоредне рецензије. Погодност куповине на једном месту за креирање и покретање веб локација пронађеног на ГоДадди ће се свидети почетницима, као и онима који се не желе превише фокусирати на механику вебмастера..

ГоДадди планови су такође јефтинији (мислимо) од многих верзија планова доступних на Нетворк Солутионс.

ГоДадди и Нетворк Солутионс су атрактивне опције као услуге веб хостинга, али ни оне не могу понудити баш оно што вам треба. Ако тражите мању компанију и флексибилније хостинг планове, погледајте Мали наранџасти.

Сви планови хостинга долазе са неограниченим доменима, али ограничењима на дисковном простору и пропусном опсегу, тако да не плаћате ресурсе, никада нећете користити. Такође добијате врло популарни и високо оцењени бесплатни алат за израду веб страница Веебли.

Имате ли питања о ГоДадди или Нетворк Солутионс? Да ли се ваша искуства разликују од онога што показују наша истраживања? Да ли су ваши односи са потпуно другачијим провајдером? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map