ГоДадди вс. ФатЦов: Које треба да користите?

Да ли сте покушавали да пресечете сву збрку и пронађете компанију за веб хостинг који ће бити прави за ваше веб странице? Ево један на један поређење два предузећа која послују од деведесетих – ГоДадди је почео 1997., ФатЦов 1998..


ГоДадди је познати регистратор домена, али такође угошћује 13 милиона клијената. ФатЦов је фокусиран на поједностављење ствари за купца елиминишући оно што они називају „техно-баб“. ГоДадди и ФатЦов имају заједничко хостовање, управљање ВордПресс-ом, ВПС-ом и планове наменских сервера. ГоДадди нуди Линук и Виндовс опције за све планове; ФатЦов је базиран на Линуку. ГоДадди и ФатЦов пружају заједнички хостинг, управљани ВордПресс хостинг и ВПС и наменске планове за сервер. Арвике има и Линук и Виндовс опције, док је иПаге само Линук.

ГоДадди је освојио бројне награде за „најбоље“ и стекао је ноту за своје контроверзне рекламне кампање. У 2012. години проглашена је Фортуне 100 „Најбољом компанијом за рад“. ФатЦов је такође освојио мноштво награда – иако је већина признања „најбоље од“ додељена од почетка до средине 2000-их.

Почев од Јомак Тецхнологиес 1997, Го Дадди 1999, и постајући ГоДадди 2006. (та два имена су комбинована), ГоДадди је у власништву приватне инвестиционе групе – иако је оснивач Боб Парсонс и даље највећи акционар. ФатЦов је купила Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ) 2007. године.

ЕИГ поседује многе компаније за хостинг, али их ради под својим оригиналним именима. Иако нису клонови, они су слични и ако сте имали проблема са домаћином у власништву ЕИГ-а, можда ћете имати исте проблеме са другим домаћином у власништву ЕИГ-а.

Упоредите перформансе ГоДадди-а и ФатЦов-а

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. Уптиме је једна од најважнијих ствари коју веб домаћин може да пружи. Ако су њихови сервери у паду, ваша веб локација је у паду и губите гледаоце и купце. ГоДадди гарантује продужење радног времена од најмање 99,9%. Ако веб локација падне .1% или више са 99.9% у току једног месеца, биће вам додељено 5% од цене гостовања тог месеца. ФатЦов не нуди гаранцију за продужење рада.

Перформансе. ГоДадди користи Цоре и7 процесоре у својим заједничким плановима, а Ксеонс у својим ВПС и наменским плановима. ФатЦов користи ССД складиште у свом ВордПресс Ессентиалс плану.

Тестирање странице на којој се налази ГоДадди донијело је вријеме учитавања 2,91с, брже од 56% веб локација тестираних Пингдомом. Упоредива ФатЦов локација учитана је за 2.54с, брже од 62% тестираних локација.

Поузданост. ГоДадди има дата центар који поседује у Пхоенику у Аризони, а закупљује још два центра Аризоне у Меси и Сцоттсдалеу. ГоДадди има друге дата центре у Чикагу, Лос Анђелесу и Ешбурну у Вирџинији. Европски центар смештен је у Амстердаму, а азијски центар у Сингапуру. Дата центри се напајају и хладе помоћу резервних и дизел резервних копија.

ФатЦов користи два дата центра у области Бостон, Массацхусеттс. Дата центри имају 24/7 праћења на лицу места ради сигурности и управљања. Такође су у потпуности редундовани и поуздани са сувишним интернетским везама. Послужитељи податковних центара су оптерећени и користе НетАпп кластере, што побољшава брзину и поузданост.

Мишљење о перформансама ГоДадди-а и ФатЦов-а

ФатЦов нема гаранцију за продужење рада, што би могло представљати забринутост, мада је ФатЦов нешто бржи од ГоДадди у тесту времена учитавања и реакције..

Карактеристике ГоДадди-а и ФатЦов-а

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: Нажалост, иако су популарне речи код компанија које се баве веб хостингом, „Неограничено“ или „немерено“ не значи „све што можете да користите“. Уместо тога, односи се на оно што хостинг компанија „сматра разумном употребом“.

Регистрација домена. Док су оба домаћина регистратори домена, ГоДадди је највећи регистратор у индустрији са преко 60 милиона домена под управљањем. ГоДадди нуди једну годину бесплатне регистрације домена за почетни термин када је рок 12 месеци или дуже.

ФатЦов такође нуди бесплатну регистрацију домена на годину дана и бесплатан пренос домена ако сте регистровани негде другде и желите да је преместите у ФатЦов.

Вебсите Буилдер. ГоДадди има Буилдер веб локација, који има драг-анд-дроп интерфејс, почевши од промотивне цене од 1 УСД месечно. ФатЦов нуди Веебли Басиц бесплатно који је ограничен на веб странице са пет страница. Про верзија је доступна за додатну накнаду.

Базе података. Овисно о одабраном плану, ГоДадди нуди од 10 до неограничених МиСКЛ база података. ФатЦов има неограничене МиСКЛ базе података на свим својим плановима.

Рачуни е-поште. ГоДадди нуди 100 до 1.000 налога са 100 МБ до 1 ГБ простора за складиштење, зависно од вашег плана. ФатЦов пружа неограничене налоге е-поште и прослеђивање е-поште по свим својим плановима.

ВордПресс хостинг. ГоДадди и ФатЦов нуде управљане ВордПресс планове. Иако управљани ВордПресс планови обично коштају мало више, техничку страну, попут ажурирања и крпљења софтвера, за вас обавља домаћин – ослобађајући вас да се концентришете на садржај своје веб локације..

ГоДаддиГоДадди има четири ВордПресс плана. Басиц, која је ограничена на једну локацију, 25.000 посетилаца месечно и 10 ГБ ССД-а. Делуке с једном страницом, 100.000 посјетилаца и 15 ГБ простора за похрану. Ултимате са две веб локације, 400.000 посетилаца и ССД-ом од 30 ГБ; и Девелопер са до 5 веб локација, 800 000 посетилаца и 50 ГБ ССД простора. Сви планови долазе са бесплатном доменом приликом наручивања годишњег термина. У прва два нивоа је и ССЛ сертификат бесплатан на годину дана, а Ултимате план укључује бесплатни СитеЛоцк.

Дебела крава.ФатЦов има два ВордПресс плана, Стартер и Ессентиал. Обе имају неограничено складиштење, неограничен број веб локација и неограничен пропусни опсег. Главне разлике су у томе што је Ессентиал стораге ССД (Стартер’с нот), а Ессентиал је побољшао сигурност која је укључена.

е-цоммерце решење. ГоДадди нуди бесплатне колица за куповину, као што су Магнето, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други, преко контролне табле. ФатЦов нуди СхопСите Басиц бесплатно и напредније СхопСите планове за додатне месечне накнаде.

Сигурносне копије. ГоДадди има план за резервно копирање и обнављање веб места са месечном накнадом са заједничким плановима и бесплатним дневним копијама за ВордПресс, ВПС и наменске планове. ФатЦов свакодневно прави резервне копије сервера. За додатну месечну накнаду, они нуде Сигурносне копије и обнављање локације, које раде аутоматске резервне копије и омогућавају обнављање на нивоу датотеке.

Хостинг Сецурити. ГоДадди скенира и проактивно дјелује против пријетњи ДДоС-а и пружа оно што назива “ЦагеФС”. ЦагеФС омогућава подешавање корисничких привилегија за ограничавање приступа садржају. ГоДадди пружа СпамАссасин, као и БокТраппер, за филтрирање е-поште. ФатЦов такође има филтрирање нежељене поште за е-пошту.

ФатЦов нуди бесплатни заједнички ССЛ, а приватни ССЛ се могу купити. ГоДадди пружа бесплатни заједнички ССЛ за своје планове, а горњи нивои су приватни ССЛ бесплатни.

ГоДадди нуди Виндовс или Линук опције за све своје планове; ФатЦов је базиран на Линуку.

Контролна табла. ГоДадди користи цПанел, али је извршио одређену прилагодбу која га може учинити непознатим редовним корисницима цПанела. ФатЦов користи вДецк. Најновија верзија 4 учинила га је снажнијим, али непостојање цПанела може бити проблем у преношењу веб локације ако касније промените хостове.

Зелена. ФатЦов користи снагу ветра да би постигао 100% своје снаге. Ако желите да рекламирате чињеницу, ФатЦов испоручује значке за постављање на вашу веб локацију.

Додаци. Поред хостинг планова, ГоДадди нуди и СЕО, мрежни маркетинг и услуге дизајнирања уз накнаду. И ГоДадди и ФатЦов имају планове за препродаје и придружене програме. ФатЦов пружа Бинг / Иахоо огласни кредит у износу од 100 УСД и Гоогле АдВордс кредит од 100 УСД.

Мишљење о кључним карактеристикама ГоДадди-а и ФатЦов-а

ГоДадди је сајт за регистрацију домена у индустрији, али неограничена пропусност, базе података и адреса е-поште за све његове планове даје предност, а ФатЦов наводи да се фокусира на мала предузећа. Међутим, ГоДадди има боље сигурносне карактеристике и користи индустријски стандардни цПанел.

Упоредите планове за веб хостинг и цене ГоДадди и ФатЦов

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Да би остала конкурентна, у индустрији су уобичајене посебне цијене за промоцију цијена. Овде се нуде цене које се нуде у време ове поређења. Треба напоменути да су промотивне цене добре само за први рок услуге, а цене обнављања су често много веће, па пријава на дужи рок значи већу уштеду. У ствари, пријављивање на дуже услове, без обзира на тренутне промоције, обично резултира падом цене.

Заједнички веб хостинг

ГоДадди. ГоДадди нуди шест дељених планова – три за Виндовс и три за Линук сервере. Економија омогућава једну веб локацију, неограничену пропусност и 100 ГБ простора за складиштење, за 3,99 УСД. Делуке, са 4,99 УСД месечно и Ултимате, са 7,99 УСД месечно, нуде неограничене веб странице, неограничену пропусност и неограничено складиштење. Сви планови долазе са бесплатном годином регистрације домена на годишњем плану. Рачуни за е-пошту су ограничени на 100, 500 и 1000, респективно. План Ултимате-а додаје бесплатни ССЛ сертификат у трајању од једне године.

Дебела крава. ФатЦов делује на уверењу да је једноставно боље. Они нуде један заједнички план за 49 долара годишње (цене обнове готово три пута више). Долази са бесплатном регистрацијом домена у трајању од једне године. Садржи неограничену пропусност, е-пошту, МиСКЛ базе података и складиште.

Управљани ВордПресс хостинг ГоДадди нуди четири плана. Омогућује једну локацију на два доња слоја, док горња разина допушта пет веб локација. ГоДадди ограничава број посетилаца месечно на основу вашег плана, а количина ССД меморије варира од плана. Цене ГоДадди-ја су 3,99, 4,49, 7,99 и 13,99 долара месечно. ФатЦов нуди два плана, оба са неограниченим простором за складиштење и пропусним опсегом. Стартер је 3,75 УСД месечно, а Ессентиалс 6,95 УСД месечно – с тим што је главна разлика брзина и безбедносне карактеристике боље за Ессентиалс план.

ВПС и наменски хостинг послужитеља ГоДадди нуди више ВПС планова, са пет планова за Линук и пет за Виндовс – Виндовс планови коштају око 10 долара месечно више. ГоДадди планови нуде неограничену пропусност и 40 ГБ до 250 ГБ простора за похрану (у зависности од нивоа). ФатЦов нуди три плана, чија је цена нешто нижа од ГоДадди цијене за сличне карактеристике. Међутим, планови ФатЦов-а имају ограничену пропусност и складиштење.

ГоДадди такође нуди пет наменских планова за Линук и 5 за Виндовс. Планови ГоДадди-а за Виндовс раде око 30 долара више од његових Линук планова. Сви планови ГоДадди-ја имају неограничену пропусност. ФатЦов има три специјализоване понуде. ФатЦов-ови планови су мало нижи од ГоДадди-ових, али имају мање простора за складиштење и ограничену пропусност.

Кредити ГоДадди нуди различите маркетиншке кредите у зависности од ваше локације. ФатЦов пружа бесплатан маркетинг са 100 УСД за Бинг / Иахоо и 100 УСД за Гоогле АдВордс. Оба продају имена домена, и ФатЦов и ГоДадди пружају једну бесплатну годину регистрације за нове налоге.

Гаранција за повраћај новца: ГоДадди и ФатЦов нуде гаранције поврата новца. ГоДадди нуди стандардну гаранцију од 30 дана за годишње и изнад услова. За месечне планове, пуни повраћај ГоДадди-ја је ограничен на 48 сати и након тога се процењује. ФатЦов има стандард 30-дневну гаранцију (ако је купљена кредитном картицом). Ако имате бесплатну регистрацију домена на ГоДадди или ФатЦов, они ће задржати накнаду за регистрацију домена из поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

У промотивним ценама, ФатЦов има предност у ценама. Чак и код цена за обнову, план ФатЦов-а је мањи од сличних планова ГоДадди-ја (али незнатно). Међутим, ако немате ништа против ограничених функција, ГоДадди нуди избор слојева за мање од појединачног плана ФатЦов. Корисници Виндовса би морали да одаберу ГоДадди, пошто је ФатЦов само Линук.

Како се једноставно користе ГоДадди и ФатЦов

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. ГоДадди и ФатЦов користе различите контролне табле. ГоДадди користи цПанел, али помало модификује интерфејс. цПанел-ово корисничко сучеље је индустријски стандард и има већину функција потребних за администрацију ваше веб странице. ГоДадди за своје Виндовс планове користи Плеск. ФатЦов нуди мање широко кориштен вДецк, који је такође заснован на иконама, али једноставнији. Такође је прилагодљив.

Инсталацијом једним кликом. ГоДадди нуди инсталацију апликације једним кликом на стотине апликација путем цПанела. ФатЦов омогућава инсталирање неких апликација једним кликом преко МОЈО Маркетплацеа. Обоје имају инсталирање ВордПресс-а једним кликом.

Навигација веб страницама. Веб странице ГоДадди и ФатЦов пружају информације које су вам потребне да одаберете планове који одговарају вашим потребама. ГоДадди поред хостинга нуди и више производа, тако да је навигација навигација, а његове странице укључују много померања. Почетна страница ГоДадди-а садржи регистрацију свог домена више од хостинга. ФатЦов је љубазан са темом везаном за краве, али информације су јасно представљене и лако их је пронаћи.

Мишљење о лакоћи употребе

И ФатЦов и ГоДадди имају своје плусеве. ФатЦов поједностављује избор дељеног хостинг плана – постоји само један план. ГоДадди вам, међутим, пружа опције са нижим ценама (додуше, с мање функција). Контролни панел ГоДадди-а заснован је на индустријском стандарду цПанел. Веб страницама ФатЦов је лакше за кретање.

Подршка ГоДадди и ФатЦов

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

ГоДадди би се морао сматрати не бољим од просека, на основу прегледи купаца. ФатЦов обећава висококвалитетну подршку и наводи да ћете, уколико не испуне своја обећања, добити месец дана бесплатног хостинга. Обоје имају помоћно особље које се сматра пријатељским и познаваним.

ГоДадди и ФатЦов имају телефон, е-пошту и чет уживо 24/7, као и опсежне базе знања. ГоДадди поред свог блога у „ГоДадди Гаражи“ пружа и информативне чланке. ФатЦов има директориј заједнице који наводи веб локације на ФатЦов-у, по жанру. И ГоДадди и ФатЦов имају блог (мада је последњи улазак у ФатЦов био у октобру 2015.).

Мишљење о корисничкој подршци

Обе нуде бројне методе контакта, па је добијање помоћи лако. Већина корисника који коментаришу подршку за ГоДадди просечно је оцењена као просечна. Међутим, свака компанија би пружила одговарајућу подршку и корисничку услугу.

Корисничке рецензије ГоДадди и ФатЦов

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Никада не користите рецензије као једини одлучујући фактор при избору домаћина. Међутим, ако се нешто непрестано наводи у прегледу купаца, можда ће требати бити истражено. Имајте на уму да су они који одвоје време за писање рецензија углавном страствени купац – тако да је већина критика снажно негативна или снажно позитивна.

Негативне критике за ГоДадди и ФатЦов

ГоДадди.. Већина негативних критика ГоДадди-а односи се на слабу корисничку подршку, строга ограничења која се постављају на неке планове и станке.

Дебела крава. ФатЦов је добио негативне критике због начина на који се решава прекомерна употреба дељених планова. Купци сматрају да би требало да постоји већа транспарентност у вези са тим што узрокује суспензије.

Позитивне критике за ГоДадди и ФатЦов

ГоДадди.. Позитивне критике купаца ГоДадди-ја коментирају његове услуге регистрације домена и цијене хостинга.

Дебела крава. ФатЦов добија позитивне критике купаца због своје услуге и једноставности хостинга у једном плану.

Мишљење о рецензијама корисника

Чини се да прегледи показују да се ГоДадди концентрише на томе да је регистратор домена, а хостинг вебсајта је мисао. ФатЦов добија поприличан удео негативних критика, али чини се да је већина позитивнија. На основу самих прегледа, оба се могу сматрати незнатно изнад просјека у веб хостингу.

Закључак о поређењу ГоДадди-а и ФатЦов-а

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

Постоје предности и недостаци за обе ове компаније за хостинг.

Разлози да одаберете ФатЦов над ГоДадди-ом:

 • Једноставност у избору плана
 • Више неограничених функција у плановима
 • ССД складиште у програму Ессентиалс ВордПресс
 • Ниже цене

Разлози да одаберете ГоДадди преко ФатЦов:

 • Поред хостинга продаје и више веб производа
 • Линук и Виндовс опције за све планове
 • Више слојева за више опција у плановима
 • Индустријски цПанел (иако модификован)
 • Није у власништву ЕИГ-а (што може бити фактор за неке)

ГоДадди је можда најприкладнији за почетнике, јер све везано за веб, од имена домена до ССЛ-а, маркетинга и СЕО услуга, као и мрежно књиговодство, може се добити са једне веб локације.

ФатЦов нуди једноставност једног или два плана, што олакшава избор. Мала предузећа ће сматрати да је неограничена пропусност и складиштење уређаја ФатЦов привлачни.

Ако сматрате да бисте у будућности могли да пребаците домаћине, ГоДадди-ин цПанел олакшаваће вам да се прикључите већем броју компанија него вДецк компаније ФатЦов.

Ако вам требају Виндовс сервери, ГоДадди је ваш једини избор између ова два, јер ФатЦов нуди само Линук планове.

Постоје, наравно, и друге алтернативе које треба истражити када тражите веб хост. ИнМотион Хостинг нуди једну од најбољих гаранција за поврат новца у индустрији – гаранцију за поврат новца у трајању од 90 дана, у поређењу са 30-дневним гаранцијама ГоДадди-а и ФатЦов-а.

За оне којима не смета да потроше само неколико долара више од хостинга буџета како би добили премиум функције и нека од најбржих времена учитавања и реаговања, СитеГроунд је хостинг компанија коју вреди погледати..

Имате ли каквих питања о ГоДадди или ФатЦов? Каква су ваша искуства са веб хостингом? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map