ГоДадди вс. ДреамХост: Који веб хост треба да одаберете?

Ово упоређивање један на један се врши тако да лакше прођете кроз збрку и пронађете веб хостинг компанију која задовољава ваше потребе. Погледајмо два која су у послу од краја деведесетих – ГоДадди и ДреамХост.


ГоДадди има скоро 13 милиона клијената, а ДреамХост више од 1,5 милиона веб локација. И ГоДадди и ДреамХост пружају заједнички хостинг, управљани ВордПресс, ВПС и наменске планове за сервер. ГоДадди нуди Линук и Виндовс опције за све планове, док ДреамХост има Линук-ове планове.

ГоДадди је 2012. године проглашен Фортуне 100 „Најбољом компанијом за рад“, освојио је бројне награде „бест оф“ и стекао ноторну за своје контроверзне рекламне кампање. ДреамХост је освојио и многе награде – укључујући ПЦМаг-ову награду за најбољи пословни домаћин у 2014. и 2015. години

ГоДадди је започео 1997. године као Јомак Тецхнологиес, ​​а 1999. године је поново назван Го Дадди. 2006. године та два имена су комбинована, а бренд је постао ГоДадди. Приватна инвестициона група поседује ГоДадди. Међутим, Боб Парсонс, оснивач, остаје највећи појединачни акционар. ДреамХост су започела четворица студената на факултету 1997. године и даље је у приватном власништву, са седиштем у Лос Анђелесу у Калифорнији.

Упоредите перформансе ГоДадди-а и ДреамХост-а

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. Једна од најважнијих ствари које би веб хостинг компанија требало да обезбеди је продужење рада. Када сервери не раде, ваша веб локација се не може видети, а ви губите гледаоце и купце. ГоДадди гарантује продужење радног времена од најмање 99,9%. Ако веб локација падне .1% или више са 99.9% у току једног месеца, биће вам додељено 5% од цене гостовања тог месеца. ДреамХост нуди нешто бољу 100% продужену гаранцију, уз надокнаду једног дана хостинга за сваки сат станке, након што се проблем јави.

Перформансе. ГоДадди користи Цоре и7 процесоре у својим заједничким плановима, а Ксеонс у својим ВПС и наменским плановима. ДреамХост користи АМД процесоре и ССД меморију.

Тестирање странице на којој се налази ГоДадди донијело је вријеме учитавања 2,91с, брже од 56% веб локација тестираних Пингдомом. Упоредива ДреамХост локација учитана је за 2.10 секунди, брже од 70% тестираних сајтова.

Поузданост. ГоДадди има дата центар који поседује у Пхоенику у Аризони и изнајмљује још два центра Аризоне у Меси и Сцоттсдале-у. ГоДадди има друге дата центре у Чикагу, Лос Анђелесу и Ешбурну у Вирџинији. Међународне потребе су задовољене европским центром у Амстердаму и азијским центром који се налази у Сингапуру. Дата центри се напајају и хладе помоћу резервних и дизел резервних копија.

ДреамХост има центре података у Лос Ангелесу и Ирвинеу, Калифорнији, Портланду, Орегону и Асхбурн-у, Виргиниа. Планови су да објединимо калифорнијске податковне центре у Портланд Центер. Редукција снаге и хлађења и безбедност 24 сата дневно су у ДреамХост центрима података.

Мишљење о перформансама ГоДадди и ДреамХост

ДреамХост има мало бољу гаранцију за продужење рада и брже време учитавања и реакције од ГоДадди-а на тестовима.

Карактеристике ГоДадди-а и ДреамХост-а

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: “Неограничено” или “немерено” популарне су речи код компанија које пружају услуге хостинга. Нажалост, то не значи оно што мислите – „све што можете користити“. Уместо тога, односи се на оно што хостинг компанија „сматра разумном употребом“.

Регистрација домена. Док су оба домаћина регистратори домена, ГоДадди је највећи свјетски регистратор са преко 60 милиона домена под управљањем. ГоДадди нуди једну годину бесплатне регистрације домена за почетни термин када је рок 12 месеци или дуже. ДреамХост такође нуди бесплатну регистрацију домена на годину дана.

Вебсите Буилдер. ГоДадди поседује интерфејс превлачења и пада са својим Буилдером веб страница, почевши од промотивне цене од 1 УСД месечно. ДреамХост нема интегрисаног програмера веб локација у својим плановима.

Базе података. Овисно о одабраном плану, ГоДадди нуди од 10 до неограничених МиСКЛ база података. ДреамХост има неограничене базе података о свим својим плановима.

Рачуни е-поште. ГоДадди нуди 100 до 1.000 налога са 100 МБ до 1 ГБ простора за складиштење, зависно од вашег плана. ДреамХост пружа неограничене налоге за е-пошту и прослеђивање е-поште по свим својим плановима.

ВордПресс хостинг. И ГоДадди и ДреамХост нудили су управљане ВордПресс плановима. У управљаном ВордПресс-у, резервне копије и ажурирања на вашој веб локацији раде се за вас, што вам омогућава да се фокусирате на важну ствар – изградњу садржаја веб локације..

ГоДадди.ГоДадди има четири ВордПресс плана. Основни план, који је ограничен на једну локацију, 25.000 посетилаца месечно и 10 ГБ ССД-а. Делуке план, са једном веб страницом, 100 000 посетилаца и 15 ГБ простора за складиштење. Крајњи план, са две веб локације, 400.000 посетилаца и 30 ГБ ССД простора. План за програмере, са до 5 локација, 800 000 посетилаца и 50 ГБ ССД простора. Сви долазе са бесплатном доменом приликом наручивања годишњег термина. У прва два нивоа је и ССЛ сертификат бесплатан на годину дана, а Ултимате план укључује бесплатни СитеЛоцк.

ДреамХост ДреамХост нуди један управљани план ВордПресс-а који садржи брзину и вредност. Хостован је на ВПС-у и укључује 30 ГБ ССД меморије, бесплатни ССЛ, кеширање, одвојено хостинг за МиСКЛ базу података, неограничено посетиоце и без ограничења на додатке.

е-цоммерце решење. ГоДадди и ДреамХост нуде бесплатна колица за куповину, као што су Магнето, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други, преко контролне табле. ДреамХост такође подржава Цафе Цоммерце, комерцијалног произвођача е-трговине. Додаци за ВордПресс схоп, као што је ВооЦоммерце, доступни су од оба домаћина за ВордПресс веб локације.

Сигурносне копије. ГоДадди има план за резервно копирање и обнављање веб места са месечном накнадом са заједничким плановима и бесплатним дневним копијама за ВордПресс, ВПС и наменске планове. Смернице ДреамХоста забрањују да се резервне копије локација спремају на сервер у својим дељеним плановима – резервне копије морају бити уклоњене уклоњене са главног сервера што је пре могуће након што су направљене. Подаци и веб локације се аутоматски сигурносно копирају, али сигурносне копије нису загарантоване.

Хостинг Сецурити. ГоДадди скенира и проактивно дјелује против пријетњи ДДоС-а и пружа оно што назива “ЦагеФС.” ЦагеФС омогућава подешавање корисничких привилегија за ограничавање приступа садржају. ГоДадди пружа СпамАссасин, као и БокТраппер, за филтрирање е-поште. ДреамХост пружа анти-спам за своју е-пошту са Спамхаус-ом и пружа ДДоС заштиту путем услуга Арбор Нетворкс.

ГоДадди пружа бесплатни заједнички ССЛ за своје планове, а горњи нивои су приватни ССЛ бесплатни. ДреамХост нуди ССЛ са Лет’с Енцрипт на својим плановима.

ГоДадди нуди Виндовс или Линук опције за све своје планове; ДреамХост је базиран само на Линуку.

Контролна табла. ГоДадди користи цПанел, али је извршио одређену прилагодбу која га може учинити непознатим редовним корисницима цПанела. ДреамХост користи власничку контролну таблу. То је богато значајкама, али свако ко има искуство цПанела у почетку га може збунити.

Зелена. ДреамХост купује кредите за обновљиве изворе енергије и каже да је њен отисак неутралан на угљеник.

Додаци. Поред хостинг планова, ГоДадди уз додатне накнаде нуди и СЕО, мрежни маркетинг и услуге дизајна. ГоДадди такође има планове за препродаје. И ГоДадди и ДреамХост имају партнерске програме. ДреамХост такође пружа Бинг / Иахоо огласни кредит у износу од 100 УСД.

Мишљење о кључним значајкама ГоДадди-а и ДреамХост-а

ГоДадди је можда сајт индустрије за регистрацију домена, али ДреамХост-ова неограничена пропусност, базе података и адреса е-поште за све његове планове даје предност за компаније средње и веће величине и појединце са веб локација са великим прометом. ДреамХост такође поједностављује управљани ВордПресс са једним планом са карактеристикама једнаким или бољим плановима од ГоДадди-а. ГоДадди има предност за оне којима је потребан Виндовс јер је ДреамХост само Линук.

Упоредите планове за веб хостинг и цене ГоДадди и ДреамХост

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Цене за веб хостинг компаније су покретни циљ. Да би остале конкурентне, током цијеле године дају се посебне промоције. Овде се нуде цене које се нуде у време ове поређења. Треба напоменути да су промотивне цене добре само за први рок услуге, тако да пријава на дужи рок значи већу уштеду. Обично пријављивање на дуже услове, без обзира на тренутне промоције, значи да ће највероватније доћи до пада цена.

Заједнички веб хостинг.

ГоДадди. ГоДадди нуди три заједничка плана и на својим Виндовс и Линук опцијама. Економија омогућава једну веб локацију, неограничену пропусност и 100 ГБ простора за складиштење, за 3,99 УСД. Делуке, са 4,99 УСД месечно и Ултимате, са 7,99 УСД месечно, нуде неограничене веб странице, неограничену пропусност и неограничено складиштење. Сви планови долазе са бесплатном годином регистрације домена на годишњем плану. Рачуни за е-пошту су ограничени на 100, 500 и 1000, респективно. План Ултимате-а додаје бесплатни ССЛ сертификат у трајању од једне године.

ДреамХост. ДреамХост олакшава један заједнички план. У плану је неограничено све – неограничено складиштење, неограничена пропусност, неограничен број налога е-поште и неограничена домена. За трогодишњи мандат, цена је 7,99 УСД месечно. Бесплатна регистрација домена у трајању од једне године, као и бесплатни ССЛ, долазе у плану. Намјенски ИП је доступан за додатних 5,95 УСД мјесечне накнаде.

Управљани ВордПресс хостинг

ГоДадди. ГоДадди нуди четири плана. Најнижа два омогућавају једну веб локацију, док следећа за врх дозвољава две веб локације, а горња разина допушта 5. ГоДадди ограничава број посетилаца месечно на основу вашег плана, а количина ССД меморије варира у зависности од плана. Цене ГоДадди-ја су 3,99, 4,59, 7,99 и 13,99 долара месечно.

ДреамХост. ДреамХост има један план са 19,95 УСД месечно, тако да је нешто виши од највишег нивоа ГоДадди-ја. Међутим, ДреамПестов ВордПресс план долази са наменским ИП-ом, користи ССД инфраструктуру, омогућава неограничено посетиоце месечно и налази се на ВПС серверима. Ограничено је на једну локацију и једну МиСКЛ базу података.

ВПС и наменски хостинг послужитеља. ГоДадди нуди више ВПС планова, са пет планова за Линук и пет за Виндовс – планови за Виндовс коштају око 10 долара месечно више. ГоДадди планови нуде неограничену пропусност и 40 ГБ до 250 ГБ простора за похрану (у зависности од нивоа). ДреамХост нуди четири плана, по цени врло близу ГоДадди-јевим ценама за сличне карактеристике. Међутим, ДреамХост-ови планови нуде неограничену пропусност и неограничену ССД меморију.

ДреамХост нуди један наменски план који се може прилагодити за додатне месечне накнаде. ГоДадди нуди пет наменских планова за Линук и 5 за Виндовс. Планови ГоДадди-а за Виндовс раде око 30 долара више од његових Линук планова. ГоДадди-ови планови и ДреамХост-ови планови имају неограничену пропусност.

Кредити. ГоДадди нуди различите маркетиншке кредите у зависности од ваше локације. ДреамХост нуди бесплатан маркетинг са 100 УСД кредита за Бинг / Иахоо. Обе продају имена домена, а обе ДреамХост и ГоДадди омогућавају једну бесплатну годину регистрације за нове пријаве.

Гаранција поврата новца. ГоДадди и ДреамХост нуде гаранције поврата новца. ГоДадди нуди стандардну гаранцију од 30 дана за годишње и изнад услова. За месечне планове, пуни надокнада ГоДадди-ја је ограничена на 48 сати и након тога се процењује. ДреамХост има гаранцију од 97 дана у индустрији (према дељеним плановима, ако се купи кредитном картицом). Ако имате бесплатну регистрацију домена на ГоДадди или ДреамХост, они ће задржати накнаду за регистрацију домена из поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

За дељени хостинг, ДреамХост има предност са својим неограниченим могућностима и једноставношћу само једног плана – мада ако желите мање функција за ниже цене, ГоДадди вам нуди ту могућност. ДреамХост је најприкладнији за мала и средња предузећа.

Како се једноставно користе ГоДадди и ДреамХост

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. ГоДадди и ДреамХост користе различите контролне табле. ГоДадди користи цПанел, али помало модификује интерфејс. цПанел-ово корисничко графичко сучеље је индустријски стандард и има већину функција потребних за администрирање ваше веб странице путем лако идентификованих икона. ГоДадди користи индустријски стандард Плеск за Виндовс планове. Власнички управљачки панел компаније ДреамХост једноставан је за употребу и моћан је када се навикнете на њега. Међутим, то може бити збуњујуће за некога ко долази из цПанела.

Инсталацијом једним кликом. ГоДадди омогућава инсталацију апликације једним кликом стотинама апликација преко своје контролне табле. ДреамХост омогућава инсталацију неких апликација једним кликом преко своје контролне табле. Обоје имају инсталирање ВордПресс-а једним кликом.

Навигација веб страницама. И ГоДадди-ове и ДреамХост-ове странице пружају пуно информација ако их можете пронаћи. ГоДадди поред хостинга нуди и више производа, тако да је навигација навигација, а његове странице укључују много померања. ДреамХост отежава проналажење неких информација без прибегавања Гооглеу или читања викија.

Мишљење о лакоћи употребе

ДреамХост олакшава избор дељеног хостинг плана – постоји само један план. ГоДадди вам, међутим, пружа опције са нижим ценама (иако мање истакнутих). Контролна табла ГоДадди-а заснива се на индустријском стандарду цПанел и нуди више апликација за инсталацију једним кликом.

Подршка ГоДадди и ДреамХост

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

ГоДадди би се морао сматрати не бољим од просека, на основу прегледи купаца. Корисници ДреамХост-а високо оцењују корисничку услугу. Обоје имају помоћно особље које се сматра пријатељским и познаваним.

ГоДадди има телефон, е-пошту и чет уживо 24/7, као и велику базу знања са туторијали и видео записима. ГоДадди поред свог блога у „ГоДадди Гаражи“ пружа и информативне чланке. ДреамХост има страницу за контакт на којој можете слати е-пошту. Постоји више опција подршке од компаније ДреамХост када их купите, али телефон није један од њих. ДреамХост има јединствени вики који се ажурира по потреби и садржи пуно информација, слично као база знања. ДреамХост има форум и блог.

Мишљење о корисничкој подршци

ГоДадди нуди више метода контакта, укључујући телефон, тако да је добијање помоћи лако. Подршка за ГоДадди већина корисника оцењује просечно, док ДреамХост купци говоре о бољој од просечне подршке. Недостатак телефона или ливе цхат (осим ако сте пријављени на налог) за ДреамХост даје ГоДаддију предност овде.

Корисничке рецензије ГоДадди и ДреамХост

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Иако рецензије никада не би требале бити једини одлучујући фактор у одабиру домаћина када се нешто досљедно одражава у рецензијама купаца, можда ће требати размотрити.

Рецензенти су страствени купац, тако да већина рецензија има јака негативна или снажна позитивна наклона.

Негативне критике за ГоДадди и ДреамХост

ГоДадди. Већина негативних критика ГоДадди-а говори о лошој корисничкој подршци, строгим ограничењима која су постављена на неке планове и станкама.

ДреамХост. Уобичајена жалба је недостатак телефонске подршке и штрајкашке подршке за ћаскање. Такође, за компанију која има тако јаку гаранцију продужења рада, постоји изненађујући број притужби на станке.

Позитивне критике за ГоДадди и ДреамХост

ГоДадди. Позитивне критике купаца ГоДадди-ја коментирају његове услуге регистрације домена и његове цијене.

ДреамХост. Већина рецензија за корисничку подршку је позитивна. ДреамХост прима реванш за готово „неограничено све“ за тако ниску цену.

Мишљење о рецензијама корисника

Рецензије обично показују да се ГоДадди концентрише на томе да буде регистратор домена, а хостинг је накнадна мисао. Све у свему, има више позитивних критика од ДреамХост купаца.

Закључак о поређењу ГоДадди-ја и ДреамХост-а

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

Свака од ових хостинг компанија има своје предности и недостатке.

Разлози да одаберете ДреамХост преко ГоДадди:

 • Једноставност у избору плана
 • Више неограничених функција у плановима
 • Дужа гаранција поврата новца
 • 100% загарантовано продужење рада

Разлози да одаберете ГоДадди преко ДреамХост-а:

 • Поред хостинга продаје и више веб производа
 • Линук и Виндовс опције за све планове
 • Више слојева за више опција у плановима
 • Индустријски цПанел (иако модификован)
 • Бесплатан телефон и цхат 24/7

ГоДадди је можда најприкладнији за почетнике, јер све везано за веб, од имена домена до ССЛ-а, маркетинга и СЕО услуга и мрежне књиговодствене услуге, може да се добије са једне веб локације.

ДреамХост је атрактиван за оне који желе само „неограничено све“, без пробијања опција у дељеном хостингу. Можда није погодан за почетнике с обзиром на то да не постоји градитељ веб локација и нема телефонска подршка. Мала предузећа ће сматрати да је неограничена пропусност и складиштење привлачна. Компаније којима је потребан ВПС или наменски сервери наћи ће и ДреамХост атрактивним избором.

Алтернатива истраживању приликом куповине веб хостинга је ИнМотион хостинг. Иако је гаранција за поврат новца ИнМотион-а мања од гаранције за ДреамХост, она и даље нуди једну од најбољих у индустрији – гаранцију поврата новца у трајању од 90 дана, у поређењу са 30-дневном гаранцијом ГоДадди-ја. За оне којима не смета да потроше само мало више од хостинга буџета како би добили врхунске функције и брзо учитавање и време одзива, СитеГроунд је хостинг компанија коју бисте можда желели да размислите..

Имате ли каквих питања о ГоДадди или ДреамХост? Каква су ваша искуства са веб хостингом? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map