ГоДадди вс. Арвике: Који веб домаћин треба да одаберете?

Ако сте одлучили да покренете веб страницу, можда ћете бити мало збуњени због свих различитих компанија које се баве веб хостингом и свих планова који су вани. Ово поређење између ГоДадди-а и Арвике-а је овде да вам помогне да решите неред и пронађете веб хостинг компанију која је баш за вас..


ГоДадди је велика компанија са скоро 13 милиона купаца. Арвике можда није толико познат као неке друге хостинг компаније, али брзо расте – у величини и репутацији. И ГоДадди и Арвике пружају заједнички хостинг, управљани ВордПресс, ВПС и наменске планове за сервер. И ГоДадди и Арвике нуде Линук и Виндовс опције за своје планове.

ГоДадди је освојио бројне награде за „најбоље од“, укључујући именовање Фортуне 100 „Најбољом компанијом за посао“ у 2012. ГоДадди је такође стекао признање за своје контроверзне рекламне кампање. Арвике је освојио бројне награде, укључујући ПЦМаг-ов „Едитор’с Цхоице“ 2015. године и један је од америчких компанија „најбрже растућих компанија у Америци“.

ГоДадди је започео 1997. године као Јомак Тецхнологиес, ​​а 1999. године је добио име Го Дадди. 2006. године марка се променила у ГоДадди (два имена су се придружила). Приватна инвестициона група поседује ГоДадди, међутим, оснивач Боб Парсонс и даље је највећи појединачни акционар. Арвике је купила Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ) 2014. године. ЕИГ је власник многих компанија које пружају услуге веб хостинга, и иако ЕИГ веб локације имају неке сличности, оне раде под својим именима..

Упоредите перформансе ГоДадди-а и Арвике-а

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. Када сервери нису у функцији, губите гледаоце и купце. Гарантовано време не значи да ће ваша веб локација увек бити у функцији, али то је показатељ важности коју веб домаћин даје радном времену. ГоДадди гарантује продужење радног времена од најмање 99,9%. Ако веб локација падне .1% или више са 99.9% у току једног месеца, биће вам додељено 5% од цене гостовања тог месеца. Арвике има исту гаранцију од 99,9%, уз повраћај бесплатног месеца ако падне испод тог процента.

Перформансе. ГоДадди користи Цоре и7 процесоре у својим заједничким плановима, а Ксеонс у својим ВПС и наменским плановима. Арвике користи најновије Ксеоне и чува податке о клијентима на 15К раид десет дискова. Арвике-ове базе података и сервери е-поште налазе се на ССД складишту.

Тест на ГоДадди локацији дао је време учитавања 2,91с, брже од 56% места тестираних Пингдом-ом. Упоредива локација Арвике-а имала је време учитавања 1,05с%, брже од 89% тестираних локација.

Поузданост. ГоДадди има дата центар који поседује у Пхоенику у Аризони и изнајмљује још два центра Аризоне у Меси и Сцоттсдале-у. ГоДадди има друге дата центре у Чикагу, Лос Анђелесу и Ешбурну у Вирџинији. Међународне потребе су задовољене европским центром у Амстердаму и азијским центром који се налази у Сингапуру. Дата центри се напајају и хладе помоћу резервних и дизел резервних копија.

Арвике испуњава светске потребе са дата центрима у Даласу, Тексасу, Амстердаму и Хонг Конгу. Подаци су потпуно непотребни и прате се на лицу места ради сигурности и поузданости.

Мишљење о перформансама ГоДадди-а и Арвике-а

Арвике има бољу гаранцију за продужење рада и много брже време учитавања и реакције у тестовима.

Карактеристике ГоДадди-а и Арвике-а

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: „Неограничено“ и „немерено“ су маркетиншки термини које често користе компаније за веб хостинг. Супротно ономе у шта верујете, не значи „све што можете да користите“. Уместо тога, односи се на оно што хостинг компанија „сматра разумном употребом“.

Регистрација домена. Док су оба домаћина регистратори домена, ГоДадди је највећи свјетски регистратор са преко 60 милиона домена под управљањем. ГоДадди нуди једну годину бесплатне регистрације домена за почетни термин када је рок 12 месеци или дуже. Арвике нуди бесплатни домен све док имате план са њима, а нуди и бесплатан трансфер ако већ имате домен.

Вебсите Буилдер. ГоДадди поседује интерфејс превлачења и пада са својим Буилдером веб страница, почевши од промотивне цене од 1 УСД месечно. Арвике нуди РвСитеБуилдер који садржи ВСИВИГ едитор и преко 600 веб предложака.

Базе података. Овисно о одабраном плану, ГоДадди нуди од 10 до неограничених МиСКЛ база података. Арвике нуди неограничене базе података МиСКЛ и ПостгреСКЛ.

Рачуни е-поште. ГоДадди нуди 100 до 1.000 налога са 100 МБ до 1 ГБ простора за складиштење, зависно од вашег плана. Арвике пружа неограничене налоге е-поште и прослеђивање е-поште по свим својим плановима.

ВордПресс хостинг. И ГоДадди и Арвике нуде управљане ВордПресс планове. Управљани ВордПресс план има хостинг компанија која прави резервне копије и ажурирања на вашој веб локацији, омогућавајући вам да се фокусирате на важну ствар – садржај ваше веб локације.

ГоДаддиГоДадди има четири ВордПресс плана. Басиц, која је ограничена на једну локацију, 25.000 посетилаца месечно и 10 ГБ ССД-а; Делуке, са једном страницом, 100 000 посетилаца и 15 ГБ простора за складиштење; Ултимате, са две веб локације, 400.000 посетилаца и 30 ГБ ССД простора; и Девелопер, са до 5 веб локација, 800 000 посетилаца и 50 ГБ ССД простора. Сви долазе са бесплатном доменом приликом наручивања годишњег термина. Ултимате план укључује бесплатни СитеЛоцк.

АрвикеАрвике нуди два заједничка ВордПресс плана – Персонал Цласс и Персонал Цласс Про. Ако ваша веб локација расте, њихова хостинг лествица се дели на заједничким, ВПС, наменским и Цлоуд серверима, у зависности од ваших потреба. Имају неограничен простор и ширину опсега, и 24/7 чет и телефонску подршку за своје ВордПресс хостинг.

е-цоммерце решење. ГоДадди и Арвике нуде бесплатна колица за куповину, као што су Магнето, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други, преко контролне табле. Арвике подржава велики број бесплатних и комерцијалних опција за е-трговину, многе са подршком 24/7 и аутоматском инсталацијом.

Сигурносне копије. ГоДадди има план за резервно копирање и обнављање веб места са месечном накнадом са заједничким плановима и бесплатним дневним копијама за ВордПресс, ВПС и наменске планове. Арвике свакодневно прави резервне копије својих сервера. Арвике препоручује купцима да праве резервне копије и чувају их ван места (што је добар савет без обзира на било који план).

Хостинг Сецурити. ГоДадди скенира и проактивно дјелује против пријетњи ДДоС-а и пружа оно што назива “ЦагеФС.” ЦагеФС омогућава подешавање корисничких привилегија за ограничавање приступа садржају. ГоДадди пружа СпамАссасин, као и БокТраппер, за филтрирање е-поште. Арвике скенира и проактивно делује против ДДоС претњи, као и заштиту од грубе силе. Арвике пружа филтрирање СпамАссассин-а и Спамхаус-а.

ГоДадди пружа бесплатни заједнички ССЛ за своје планове, а горњи нивои су приватни ССЛ бесплатни. Арвике је некада пружао дељени ССЛ за своје дељене планове за Линук, међутим, од краја 2015., дељени ССЛ-ови више нису доступни за дељене планове за Линук или Виндовс ПерсоналЦласс. Приватни ССЛ-ови се могу купити. Арвике БусинессЦласс планови имају бесплатан ССЛ све док имате план са Арвике-ом.

ГоДадди и Арвике нуде и Виндовс или Линук сервере.

Контролна табла. Арвике користи индустријски стандардни цПанел. ГоДадди користи цПанел, али је извршио одређену прилагодбу која га може учинити непознатим редовним корисницима цПанела..

Додаци. Поред хостинг планова, ГоДадди уз додатне накнаде нуди и СЕО, мрежни маркетинг и услуге дизајна. И ГоДадди и Арвике имају планове за препродаје и придружене програме. Арвике обезбеђује кредит за Бинг / Иахоо у износу од 100 УСД и Гоогле АдВордс 100 УСД.

Мишљење о кључним карактеристикама ГоДадди-а и Арвике-а

Две хостинг компаније имају много тога заједничког – обе користе цПанел, обе имају Линук и Виндовс сервере, а обе имају добре безбедносне могућности. ГоДадди се сматра водећим у индустрији у регистрацији домена, али неограничена пропусност, базе података и адреса е-поште за Арвике својим плановима дају предност.

Упоредите планове за веб хостинг и цене ГоДадди и Арвике

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Цене за веб хостинг компаније су покретни циљ. Да би остале конкурентне, током цијеле године дају се посебне промоције. Овде се нуде цене које се нуде у време ове поређења. Треба напоменути да су промотивне цене углавном добре само за први рок услуге, тако да пријава на дужи рок значи већу уштеду. Обично пријављивање на дуже услове, без обзира на тренутне промоције, значи да ће највероватније доћи до пада цена.

ГоДадди. ГоДадди нуди три дељена плана за Линук и три дељена плана за Виндовс – при чему две опције имају сличне карактеристике. Економија омогућава једну веб локацију, неограничену пропусност и 100 ГБ простора за складиштење, за 3,99 УСД. Делуке, са 4,99 УСД месечно и Ултимате, са 7,99 УСД месечно, нуде неограничене веб странице, неограничену пропусност и неограничено складиштење. Сви планови долазе са бесплатном годином регистрације домена на годишњем плану. Рачуни за е-пошту су ограничени на 100, 500 и 1000, респективно. План Ултимате-а додаје бесплатни ССЛ сертификат у трајању од једне године.

Арвике. Арвике нуди четири дељена плана – два у ПерсоналЦласс-у и два у БусинессЦласс-у. Имате могућност одабира америчких, европских или азијских дата центара при одјави. Особно и пословно нуде неограничен простор, ширину појаса, е-пошту и базе података. ПерсоналЦласс (4 УСД месечно) и БусинессЦласс (22 УСД месечно) разликују се од Про верзија, ПерсоналЦлассПро (7 УСД месечно) и БусинессЦлассПро (35 УСД месечно), по томе што Про нивои имају неограничене веб локације, док су само за оне који нису професионални дозволи шест. Разлика између ПерсоналЦласс-а и БусинессЦласс-а је у томе што БусинессЦласс има мањи број корисника на серверу – у основи је дељено хостинг са ВПС функцијама. АСП опција покреће неколико долара више за сваки план и ниво. Арвике дељени планови омогућавају неограничене базе података МиСКЛ и ПостгреСКЛ. Такође, БусинессЦласс планови имају бесплатан ССЛ сертификат све док се веб локација налази код Арвике-а.

Обје понуде су управљале ВордПресс хостингом. ГоДадди нуди четири плана. Веб локације допуштају распон од 1 веб странице на најнижем нивоу до 5 на највишој. ГоДадди ограничава број посетилаца месечно на основу вашег плана, а количина ССД меморије варира од плана. Цене ГоДадди-ја су 3,99, 4,59, 7,99 и 13,99 долара месечно. Арвике нуди ПерсоналЦласс ВордПресс план за 4 УСД месечно и ПерсоналЦлассПро план за 7 УСД месечно. Неограничена пропусност, неограничено складиштење и неограничен број база података долазе са два плана. ПерсоналЦлассПро план омогућава неограничен број веб локација. Арвике ВордПресс планови се лако мењају, мада цене иду за ВордПресс на ВСП или наменским серверима.

ГоДадди нуди више ВПС планова, са пет планова за Линук и пет за Виндовс – Виндовс планови коштају око 10 долара месечно више. ГоДадди планови нуде неограничену пропусност и 40 ГБ до 250 ГБ простора за похрану (у зависности од нивоа). Арвике нуди два плана сваки у Линуку и АСП-у (Виндовс). Арвике кошта око 30 долара или више. Међутим, ГоДадди ограничава број веб локација на 3. Арвике је неограничена пропусност и неограничен број веб локација – плус бесплатан ССЛ сертификат све док имате план. ГоДадди нуди 5 наменских планова за Линук и 5 за Виндовс. Планови ГоДадди-а за Виндовс раде око 30 долара више од његових Линук планова. Планови ГоДадди-ја имају неограничену пропусност. Арвике пружа шест планова за један процесор, а упоредиви планови су нешто већи од ГоДадди-ових. Арвике такође нуди два импресивна намењена мултипроцесорским плановима – иако по цени од преко 350 УСД месечно.

ГоДадди нуди различите маркетиншке кредите у зависности од ваше локације. Арвике пружа бесплатан маркетинг са 100 УСД за Бинг / Иахоо и 100 УСД за Гоогле АдВордс. Обе продају имена домена. ГоДадди пружа једну бесплатну годину регистрације за нове пријаве, док Арвике пружа бесплатну регистрацију домена све док држите свој план.

ГоДадди и Арвике нуде гаранције поврата новца. ГоДадди нуди стандардну гаранцију од 30 дана за годишње и изнад услова. За месечне планове, пуни повраћај ГоДадди-ја је ограничен на 48 сати и након тога се процењује. Арвике нуди дужу гаранцију од 60 дана. Ако имате бесплатну регистрацију домена на Арвике или ГоДадди, они ће задржати накнаду за регистрацију домена из поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

За дељени хостинг, Арвике има предност са својим “неограниченим” карактеристикама, са ценама сличним или нижим од ГоДадди-а. Арвике има предност у ВПС-у и са својим “неограниченим” карактеристикама. ГоДадди-ови наменски планови ниже су цене, мада вам је потребан озбиљан сервер (по знатно вишој цени), Арвике је, опет, ваш избор ове две.

Како се једноставно користе ГоДадди и Арвике

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. И ГоДадди и Арвике користе цПанел, иако ГоДадди помало модификује интерфејс. цПанел-ово корисничко графичко сучеље је индустријски стандард и има већину функција потребних за администрирање ваше веб странице путем лако идентификованих икона. ГоДадди пружа индустријски стандард Плек својим Виндовс плановима, Арвике користи ВебСитеПанел.

Инсталацијом једним кликом. ГоДадди омогућава инсталацију апликације једним кликом стотинама апликација преко своје контролне табле. Арвике омогућава инсталацију апликације једним кликом на стотине апликација путем апликације Софтацулоус. Обоје имају инсталирање ВордПресс-а једним кликом.

Навигација веб страницама. И веб локације ГоДадди и Арвике пружају потребне информације. ГоДадди поред хостинга нуди и више производа, тако да је навигација навигација, а његове странице укључују много померања. Арвике је неспретан и право на ствар. Лакша за читање упоредних графикона на Арвике-у јасно вам показује разлике у слојевима.

Мишљење о лакоћи употребе

Ово би се могло сматрати изједначавањем, јер обје користе цПанел и обје пружају многим апликацијама инсталацију једним кликом. Арвике би могао да лагано климне због лакшег прегледавања веб страница.

Подршка ГоДадди и Арвике

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

ГоДадди би се морао сматрати не бољим од просека, на основу прегледи купаца. Арвике је у истој ситуацији. Од откупа ЕИГ-а за Арвике трпе оцјене корисничких услуга. ПЦМаг је именовао Арвике као избор уредника у 2015. години, али почетком 2016. године је смањио рејтинг због лоше корисничке подршке и дугог чекања.

ГоДадди и Арвике имају емаил и цхат уживо 24/7. Телефон ГоДадди је 24 сата дневно, док је подршка компаније Арвике ограничена на радно време. Обоје имају опсежну базу знања са туторијалима. ГоДадди поред свог блога у „ГоДадди Гаражи“ пружа и информативне чланке. Арвике има активни блог.

Мишљење о корисничкој подршци

Арвике је можда овде добио предност за корисничку службу с обзиром да се ГоДадди сматра просечним или мало изнад. Међутим, у задње вријеме продужење радног времена и корисничке услуге Арвика заостају, а времена чекања купаца су предугачка.

Корисничке рецензије ГоДадди и Арвике

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Рецензије се често купују – било у потпуности, било као потицај приликом хостинга кредита. Чак су и легитимни прегледи углавном од страственог купца, тако да већина рецензија има јака негативна или јака позитивна наклона. Међутим, ако се стално нешто појављује, позитивно или негативно, мора бити истражено.

Негативне критике за ГоДадди и Арвике

ГоДадди. Већина негативних критика ГоДадди-а говори о лошој корисничкој подршци, строгим ограничењима која се постављају на неке планове и досадним застојима..

Арвике. Најновије негативне критике Арвике-а баве се лошом корисничком услугом и дугим временима чекања.

Позитивне критике за ГоДадди и Арвике

ГоДадди. Позитивне критике купаца ГоДадди-ја коментирају његове услуге регистрације домена и његове цијене.

Арвике. Купци компаније Арвике високо оцењују доступност толико функција по тако повољној цени. Корисници Виндовс-а пишу о томе да им је драго што проналазе хостинг по приступачној цени.

Мишљење о рецензијама корисника

Рецензије обично показују да се ГоДадди концентрише на томе да буде регистратор домена, а хостинг је накнадна мисао. Иако Арвике сада добија неке негативне притужбе на корисничку услугу, њени купци и даље генерално сматрају.

Закључак о поређењу ГоДадди-а и Арвике-а

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

Постоје позитивне карактеристике и негативне карактеристике које се тичу обе ове компаније за хостинг.

Разлози да одаберете Арвике-а преко ГоДадди-а:

 • Бесплатан домен све док се план налази
 • Више неограничених функција у плановима
 • Дужа гаранција поврата новца

Разлози да одаберете ГоДадди због Арвике-а:

 • Поред хостинга продаје и више веб производа
 • Више слојева за више опција у плановима
 • Бесплатан телефон 24/7

ГоДадди је можда најприкладнији за почетнике, јер све веб везе, од имена домена до ССЛ-а, маркетинга и СЕО услуга, као и онлајн књиговодство, може да се добије са једног места. Арвике је атрактивна опција за оне који желе „неограничено све“ по буџетским ценама. Мала предузећа ће сматрати да је неограничена пропусност и складиштење привлачна. Предузећа којима је потребан ВПС или наменски сервери такође ће ГоДадди сматрати атрактивним избором – мада ће они којима је потребно озбиљно рачунање можда желети да погледају Арвикеве планове намењене дуалним процесорима..

Постоји много других опција које треба проверити када тражите веб домаћина. Оно што би требало да буде на вашем радару је ИнМотион Хостинг, због одличних управљаних ВордПресс планова. Она нуди једну од најбољих гаранција поврата новца у индустрији – гаранцију поврата новца од 90 дана у поређењу са 30-дневном гаранцијом ГоДадди-а и 60-дневну гаранцију компаније Арвике. Ако немате ништа против мало повећања цена од буџетских цена хостинга како бисте добили врхунске функције и брзо учитавање и време одзива, СитеГроунд је хостинг компанија коју бисте требали размотрити.

Имате ли каквих питања о ГоДадди или Арвике? Каква су ваша искуства са веб хостингом? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map