ДреамХост вс СитеГроунд: Који веб хост треба да користите?

СитеГроунд вс. ДреамХост


Одабир хостинг компаније да испуни јединствене захтеве вашег предузећа је тежак чак и када сте своје могућности сузили на две или три, јер, с обзиром на то, већина хостинг компанија нуди сличне функције. Нека се нађу под капом две буџетске хостинг компаније: ДреамХост и СитеГроунд које обе тврде да нуде ниске цене и врхунску функцију.

ДреамХост и СитеГроунд су добитници награда у индустрији хостинга. ДреамХост угошћује преко 1.500.000 веб локација, апликација и блогова, а СитеГроунд око 450.000. Да ли је веће боље и како се ове две компаније за хостинг заиста упоређују? Погледајмо прво снимке обе компаније.

Када је покренута 1997. године, мисија ДреамХост-а била је да искористи снагу отвореног кода да помогне свима који желе присуство интернета, једноставно и јефтино. Основан 2004. године, СитеГроунд се одлучио фокусирати на прилагођена софтверска решења и оптимизацију брзине својих сервера.

Оба домаћина имају добру репутацију у индустрији. Алека Ранкинг, које вам може дати врло широк показатељ популарности компаније, даје СитеГроунд глобални ранг од 3,642, а ДреамХост један од 5,318.

Упоредите перформансе ДреамХост-а и СитеГроунд-а

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

О поузданом продуженом времену и брзом учитавању страница не може се преговарати, јер ове функције директно утичу на перцепцију вашег предузећа о вашем послу приликом сваке посете вашој веб локацији.

Уптиме.ДреамХост гарантира 100% продужење рада, а СитеГроунд гарантира 99,9% продуженог времена. ХовсХост.цом је тестирао оба домаћина током периода од 30 дана и утврдио да је ДреамХост имао просечан продужени период од 99,92% и СитеГроунд 99,91%. Ове бројке су добре.

Учитавање странице. Према тестирању које је урадило цодеинвп.цом, време одзива за веб локацију СитеГроунд износило је између 4 и 3,76 секунди, а за ДреамХост између 0,93 и 2,74 секунди. Тестови портала ховсхост.цом показали су просечно време одзива за веб локације СитеГроунд 6,6 секунди, а за ДреамХост 5 секунди. Обе брзине су само одговарајуће у поређењу са домаћином попут ИнМотион-а који је у просеку 100% бржи.

Резервна копија и вишак. Што се тиче резервних копија и могућности резервисања, оба домаћина свакодневно праве резервне копије, али СитеГроунд нуди 30 примјерака дневно са својим ГровБиг и ГоГеек плановима. Премиум планови за прављење резервних копија и обнављања представљају додатни трошак за оба домаћина.

Поузданост.СитеГроунд има центре података у Чикагу, Лондону, Амстердаму и Сингапуру. СитеГроунд управља својим серверима, пише сопствене софтверске закрпе по потреби и спрема читаве резервне сервере на лицу места. Користи најновије напредне веб сервере Апацхе. Купци могу одабрати најближу локацију својим клијентима како би постигли најбољу брзину учитавања страница.

У 2015. години ДреамХост је своју стратегију података пребацио са управљања сопственим серверима на услуге колокације. ВиаВест из Орегона сада управља својим два калифорнијска дата центра, а РагингВире управља својим Виргиниа центром. Предност је у томе што се управљање дата центрима додељује професионалцима. ДреамХост има робусне ДЕЛЛ сервере који користе ССД уређаје који повећавају брзину хостинга за 200%.

Мишљење о перформансама ДреамХост-а и СитеГроунд-а

Непостојање и поузданост могу бити аргументирани проблеми, а резултати тестова погрешни. Ако корисничке рецензије не могу да ураде, оба домаћина су изузетно поуздана упркос различитим стратегијама дата центра.

Карактеристике ДреамХост-а и СитеГроунд-а

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: Оба домаћина нуде најновију верзију МиСКЛ-а, ПХП-а, Перл-а и Питхона, бројне мере безбедности као што су дневне сигурносне копије, СПАМ заштита и хотлинк, те више домена и налога е-поште..

Регистрација домена. Помоћу ДреамХост и СитеГроунд Схаред хостинг рачуна можете регистровати име домена са једним од најпопуларнијих проширења (нпр. .Цом, .нет, .орг, .инфо, итд.) Бесплатно током живота вашег налога. На ДреамХост регистрацију домена цене долазе са бесплатном приватношћу домена.

Вебсите Буилдер. Само СитеГроунд има програмера веб локација. Веебли је популаран градитељ веб локација који се једноставно користи и омогућава вам да направите професионалну веб локацију чак и ако никада пре нисте направили веб локацију. На страницу можете додати текст, фотографије, мапе, аудио и видео записе једноставним превлачењем и стављањем елемената на место. Веебли укључује теме продавнице, тако да можете створити функционалну страницу за е-трговину са што мање напора као стварање блога.

За љубитеље ДреамХост-а, учење ВордПресс-а може бити добра алтернатива, јер постоји више форума који вам помажу да започнете и будући да ВордПресс покреће 17% светских веб локација, корисна је вештина за учење. Такође, постоје ВордПресс додаци и предлошке који вам помажу да направите прилагођену веб локацију користећи исту функцију превлачења и повлачења као и Веебли.

МиСКЛ база података. И СитеГроунд и ДреамХост нуде неограничене МиСКЛ базе података, и неограничене поруке е-поште и аутоматске одговоре.

ВордПресс хостинг.Сви ВордПресс хостинг планови за СитеГроунд нуде сличне карактеристике као и планови заједничког хостинга. Његов СтартУп план (3,95 УСД / месечно) је лош по карактеристикама, али се његов план ГоГеек (14,94 УСД / месечно) топло препоручује. ГоГеек план нуди бесплатно име домена за време трајања плана, бесплатан пренос сајта, 30 ГБ веб простора, бесплатну ПЦИ сагласност, једногодишњи бесплатни ССЛ сертификат, неограничене СКЛ базе података и више веб локација. СитеГроунд каже да има мање налога на ВордПресс серверу што смањује конкуренцију за ресурсе.

ДреамХост ВордПресс хостинг хостинг план (19,95 УСД ако се пријавите за годишњи план) нуди једну локацију по плану, 30 ГБ простора за складиштење, Хип Хоп виртуелну машину (ХХВМ) која је Фацебоок алтернатива ПХП-у, кеширању лака, ЦДН интеграцији, аутоматском скалирању РАМ-а и изоловани сервери база података МиСКЛ. ВордПресс рачуни су смештени на изолованим ВПС-овима.

Оба домаћина нуде ВордПресс инсталацију у једном клику, аутоматско ажурирање, Суперцацхер, ВордПресс фазу (која олакшава тестирање и имплементацију промјена без изградње засебног тестног сервера), унапријед инсталирани Гит (омогућава вам да локално унесете промјене, а затим притиснете ове промене на вашем веб месту после тестирања) и Управљање командном линијом.

е-цоммерце решење. План за покретање заједничког хостинга СитеГроунд-а не препоручује се за веб локације са е-трговином. Да бисте угостили страницу е-трговине, морате се пријавити на ГоГеек план (14,95 УСД / месечно) који нуди бесплатну ПЦИ усклађеност (законски услов за трансакције с кредитним картицама) и наменску ИП адресу. Бесплатни софтвер за е-трговину укључује ССЛ, Зен Царт, Магенто, Агора и ЦубеЦарт. Ако су ваши купци изван САД-а, можда ћете имати користи од тога да имате сервер у близини географског подручја ваше циљне публике (који вам може пружити СитеГроунд). Ако су ваши купци у САД-у, то није важно.

Заједнички хостинг компаније ДреамХост (од 7,95 УСД / месечно) нуди бесплатну ПЦИ сагласност. Бесплатни софтвер за е-трговину укључује СЛЛ, Зен Царт и ЦубеЦарт.

Да бисте подржали своју веб локацију е-трговине: и ДреамХост и СитеГроунд план ГоГеек нуде ССЛ цертификате (за аутентификацију веб локације), ФТП приступ, постављање окружења за тестирање промена на веб локацији, дневно прављење резервних копија и наменске ИП адресе.

Сигурносне копије. ДреамХост врши аутоматске „снимке“ ваших података у различитим редовним интервалима (два сата, два дневно и два недељно). Можете ручно да направите сигурносну копију веб локација, база података и рачуна са управљачке плоче (само једна ручна израда резервних копија за сваки месец).

Софтакулозан инсталатер од 1 клика СитеГроунд даје вам могућност прављења резервних копија и обнављања веб локација једним кликом. СитеГроунд чува резервне копије дељених и полу-наменских хостинг рачуна клијената до 30 дана.

Хостинг Сецурити. СитеГроунд тврди да је први домаћин који је увео изолацију налога, механизам који спречава било који налог да утиче на туђе перформансе и спречи могуће кршење безбедности. СитеГроунд проактивно надгледа и открива сигурносне експлоатације и пише сопствене закрпе да одмах поправи рањивости уместо да чека званичне исправке софтвера. Он имплементира дневне сигурносне копије, ЦлоудФларе ЦДН, ССХ приступ, редовне надоградње хардвера и ССЛ сертификате.

ДреамХост има свеобухватан Вики чланак који вас води кроз процесе потребне за подешавање сигурне адресе е-поште, преноса датотека, корисничких налога итд. Нуди ЦлоудФларе интеграцију, ССЛ / ТЛК сертификате, дневне копије и заштиту приватности домена.

Контролна табла. И ДреамХост и СитеГроунд имају резервне интерфејсе које ћете користити за управљање налогом, доменама, е-маиловима, резервним копијама, датотекама, базама података, наплате, итд., Прегледавање статистика веб локација и инсталирање софтвера. Оба домаћина нуде алате за повећање брзине учитавања страница, заштиту веб локације од хаковања и нежељене поште, прецизно подешавање ресурса и тестирање промена на веб локацији пре него што их омогућите уживо.

СитеГроунд користи популарни, цПанел контролни панел који је једноставан за употребу. Садржи Софтацулоус за инсталирање софтверских скрипти у 1 клику, е-пошту без СПАМ-а, Цлоудфларе ЦДН, АутоУпдатес за Јоомла и ВордПресс, СуперЦацхер и окружење за постављање када желите да тестирате промене на својој веб локацији..

ДреамХост има власнички контролни панел који одступа од индустријског стандардног цПанела у томе што делује више као традиционална контролна табла са левом навигационом таблом. Можете да превучете и спустите навигацијске ставке да бисте прилагодили различите области панела. Такође можете да користите контролну таблу за инсталирање ВордПресс-а (и других апликација и додатака) помоћу Инсталатора за један клик.

Аффилиате анд Реселлер Програмс. Можете да зарадите 65 УСД по препоруци, без месечних ограничења, са БлуеХост партнерским програмом. Помоћу партнерског програма Нетворк Солутионс могуће је зарадити и до 150 УСД месечно. Програм препродавача мрежних решења је путем треће стране, СРСплус.

Ектрас.БлуеХост има 150 УСД у огласним кредитима; Нетворк Солутионс има 50 УСД кредита у програмима Нетворк Солутионс Маркетинг. БлуеХост ће преселити успостављену веб страницу ако је имате негде другде, мада наплаћује премију за услугу. Мрежна решења имају неке могућности маркетинга, СЕО и е-трговине доступне за месечне надокнаде.

Мишљење о кључним карактеристикама ДреамХоста и СитеГроунд-а

Оба домаћина су богата значајкама и док је ДреамХост очигледно поуздан и ефикасан домаћин, СитеГроунд, ново дете у блоку, има проактивнији и иновативнији приступ. Међутим, СитеГроунд има тенденцију да сакрије неке своје трошкове.

Упоредите планове за веб хостинг и цене за ДреамХост и СитеГроунд

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Појединости о хостинг пакету пишу људи из маркетинга и продаје. Дизајнирани су да вас збуњују. Да бисте то поједноставили, погледајмо неке од минималних и максималних цена које можете очекивати да платите за сличне пакете које нуде ова два домаћина. Имајте на уму да појам „неограничено“ треба узимати са прстохватом соли. На пример, такозвани неограничени саобраћај за план покретања СитеГроунд ефективно преведе на 10 000 посетилаца месечно. Такозвана неограничена пропусност и складиштење од ДреамХост-а су у ствари ограничени његовом „нормалном употребом“.

Дељено гостовање.

 • СитеГроунд – Покренути план (3,95 УСД / месец) са 10 ГБ веб простора; ГровБиг план ($ 7,95 / месец) са веб простора од 20 ГБ и ГоГеек план ($ 14.95 / месец) са веб простора од 30 ГБ (када се пријављујете најмање једну годину.)
 • ДреамХост – од $ 7,95 / месечно до $ 9,95 / месечно (када се пријављујете најмање 36 и 12 месеци респективно) и нуде неограничене адресе е-поште, опсег и складиштење.

ВордПресс хостинг

 • СитеГроунд – СтартУп план (3,95 УСД / месец) са 10 ГБ веб простора; ГровБиг план ($ 7,95 / месец) са веб простора од 20 ГБ и ГоГеек план ($ 14.95 / месец) са веб простора од 30 ГБ (када се пријављујете најмање једну годину.)
 • ДреамХост – годишње ($ 19.95 / месец); Месечно ($ 24.95 / месец).

Виртуелни приватни сервери (ДреамХост) и облак (СитеГроунд) хостинг
Примарна предност ССД дискова је у томе што они могу брже дохватити податке од традиционалних.

 • СитеГроунд
  • Улаз план са 2 ГБ ДДР РАМ-а & 20 ГБ простора на диску (60 УСД / месец).
  • Ентерприсе план са 4 ГБ ДДР РАМ-а & Простор на диску од 80 ГБ ($ 140 / месечно).
 • ДреамХост
  • 2 ГБ РАМ-а & 60ГБ ССД ($ 30 месечно).
  • 8ГБ РАМ-а & 120ГБ ССД (120 УСД / месец).

Наменски хостинг
Примарна предност САТА уређаја је што се такозвани „изгубљени“ подаци готово увек могу дохватити.

 • СитеГроунд
  • Улаз План сервера са 4 ГБ РАМ-а & САТА ИИ ХДД од 500 ГБ (229 УСД / месец).
  • Ентерприсе План сервера са 16 ГБ РАМ-а & САТА ИИИ ХДД 4 к 500ГБ ($ 429 / месец).
 • ДреамХост
  • Стартер ЦОРЕ 4 план са 4 ГБ РАМ-а & 1ТБ ХДД (149 УСД / месец).
  • Премиум ЦОРЕ 12 план са 32Б РАМ-а & 240ГБ СДД (329 УСД / месец)(329 УСД / месец).

Најбоље за почетнике. ДреамХост-ов заједнички план хостинга идеалан је за ново предузеће и пружа довољно ресурса за блог, почетно предузеће или малу страницу за е-трговину. План за покретање СитеГроунд-а намењен је личној употреби и предузећима која знају да ће на крају морати да надограде, али желе да “тестирају воде” креирањем основног веб садржаја.

Гаранција за повраћај новца: У оба случаја не постоје накнаде за подешавање нити накнаде за регистрацију имена домена. Обе нуде гаранције поврата новца (97 дана за ДреамХост и 30 дана за СитеГроунд). Иако гаранција ДреамХоста звучи импресивно, имајте на уму да важи само за Дељено гостовање.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

Један поред другог, планови и цене за ова два домаћина изгледају мало збуњујуће, али су упоредиве карактеристике за карактеристике. Што више РАМ-а можете себи да приуштите, то боље. Количина складиштења која вам је потребна зависи од тога шта планирате за складиштење, нпр. видео снимци и слике заузимају пуно простора, па ако сте фотограф, ваши захтеви у вези са складиштем ће бити већи. Препоручује се свеобухватна листа ваших захтева и функционалности веб локације и контактирајте оба одељења за подршку домаћина са питањима. Ово је такође одвратно паметан начин да процените квалитет њихове подршке и добијете бесплатан савет о томе шта вам је потребно.

Како се лако користе ДреамХост и СитеГроунд

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. Као што смо видели раније, ДреамХост и СитеГроунд имају различите интерфејсе. Ако сте навикли на цПанел, контролна табла ДреамХоста може вам сметати; ако сте почетник, тражите сличну криву учења без обзира који домаћин одаберете, тако да није важно.

Инсталацијом једним кликом. Већина контролних панела нуди инсталацију у једном клику за популарни софтвер и скрипте као што су ВордПресс, ЗенЦарт, алате календара и фотогалерија. Инсталатери са једним кликом се такође користе да омогуће оптимизацију странице, побољшају веб локацију, активирају сигурносни софтвер и креирају налоге е-поште. Постоји врло мало компанија које пружају услуге хостинга које не нуде инсталацију софтвера у једном клику за већину додатака за апликације и СитеГроунд и ДреамХост.

Мишљење о лакоћи употребе

ДреамХост и СитеГроунд имају једноставне интерфејсе који се лако користе. Савети за ДреамХост СитеГроунд са својим Вики водичима који укључују снимке заслона и детаљна упутства за обављање већине задатака на контролној табли.

Подршка за ДреамХост и СитеГроунд

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

ДреамХост има службени блог који укључује последње бројање од 96 туторијала, форум корисника и свеобухватни Вики.

СитеГроунд има велику базу знања и детаљне водиче за ВордПресс, Јоомла и Магенто.

Обоје су створили пуно незваничних веб страница како би помогли новим корисницима да започну.

Контакт ДреамХост:

Твиттер: @ДреамХост и @ДреамХостЦаре

Телефон: 7147064182

Контакт СитеГроунд:

Твиттер: @СитеГроунд и

Телефон: 1.866.605.2484

Мишљење о корисничкој подршци

Док оба домаћина гарантују 24/7 подршку – цхат уживо и улазнице за подршку (е-пошта) – само СитеГроунд нуди бесплатну телефонску подршку. Ово је можда највећи недостатак компаније ДреамХост, коју спомиње већина рецензената и у половини жалби објављених на интернету.

Корисничке рецензије ДреамХост и СитеГроунд

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Имајте на уму да су рецензије корисника субјективне, а понекад корисници, углавном ако нису технички, погрешно разумију услове свог споразума са домаћином. Ово је уобичајена спона између домаћина и купаца када је реч о затварању веб локација на дељеним серверима јер претјерано користе ресурсе.

Позитивне критике.

И ДреамХост и СитеГроунд добијају похвале већине купаца за своју младу, ентузијастичну и енергичну подршку. СитеГроунд добија додатне бодове за супер, иако скупо, хостинг у облаку.

Негативне критике.

ДреамХост упућује три главне жалбе на Интернету од својих купаца. Прво, да не постоји телефонска подршка; друго, да њихова нестандардна, контроверзна контролна табла није интуитивна; и треће, да за кориснике који нису из САД-а приступ подршци може бити незгодан и одгодити решавање проблема.

СитеГроунд смањује палчеве у три области, претежно се врте око додатних трошкова. Многи корисници замерају да морају да плаћају додатну заштиту за заштиту имена домена и да морају да плаћају пренос на сајту. Трећа главна жалба су „проблеми са повезивањем“ било са 500 грешака или ЦлоудФларе; неке од ових грешака корисници приписују ограниченим ресурсима у плановима за дељени хостинг.

Мишљење о рецензијама корисника

Изнад просечне подршке је од суштинске важности ако имате е-трговину или сте почетник. Чини се да су оба домаћина посвећена изврсности услуга и озбиљно узимају своје клијенте. Судећи према рецензијама, обе странице су храбро имплементирале јединствене, чак и непопуларне, карактеристике или одабрале нестандардне пословне моделе који су се, у целини, на свој начин показали успешним..

Закључак о поређењу ДреамХост-а и СитеГроунд-а

Који веб домаћин је прави за вас?

Избор најбоље платформе

Разлози да одаберете Дреамхост:

 • Више искуства и више награда
 • Врхунска гаранција поврата новца
 • Ауторизирани податковни центри професионалцима
 • Транспарентна структура цена

Разлози да одаберете СитеГроунд:

 • Традиционални цПанел контролни панел који се лако користи
 • Глобална мрежа сервера
 • Иновативни приступ сигурности
 • Супербуџетна понуда на улазном нивоу

ДреамХост је најбољи за предузећа и веб локације за е-трговину која захтевају поузданост, флексибилност и могућност надоградње својих планова. То је вероватно претежак за некога ко пише блог или за чије пословање треба само присуство веба.

СитеГроунд је идеалан за кућну употребу, за предузетнике и мала предузећа по буџету, али и за веће компаније које цене иновативно предузетништво које има СитеГроунд који се такмичи са већим домаћинима од њега самог.

Ако вас ова рецензија ни на који начин није засметала, погледајте неке конкурентне веб локације у сличној лиги.

ВебХостингХуб има план дељеног хостинга на улазном нивоу који се зове СПАРК и који је ривал ривал почетном плану СитеГроунд-а. Члан групе Ендуранце Интернатионал (ЕИГ), модела подршке ВебХостинг Хуб-а, прве је класе и подржавају га сестре и браћа под окриљем ЕИГ-а.

За ривалство ДреамХосту, БлуеХост, рођен 1996. године, једна је од највећих хостинг компанија на свету, дом за више од 1,9 милиона домена. Садржи се на врху скоро свих листа „Топ 10 хостинг компанија“.

Назовите нас ако имате питања, коментара или угодно искуство са веб хостингом који желите да делите. Волели бисмо да чујемо од вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map