ДреамХост вс А2 хостинг: Које треба да користите?

Поређење ДреамХост вс А2 Хостинг


Одлучивање где ћете бити домаћин можда је најважнија одлука коју донесете са своје веб странице. Да би ваш потхват био успешан, потребан вам је поуздан хостинг који пружа функције које најбоље одговарају вашим потребама. Упоредите ово поређење између ДреамХост-а и А2 хостинга како бисте вам олакшали сужавање избора.

ДреамХост има дугу историју као компанија за хостинг. Основан 1997. године, на својим серверима има преко 1,5 милиона веб локација. С друге стране, А2 хостинг је први пут покренут 2003. године, имајући у виду програмере и био је један од првих који је понудио ПХП 5 и Руби он Раилс. Њихов нагласак је на перформансама.

И ДреамХост и А2 хостинг нуде заједнички хостинг, управљани ВордПресс хостинг и ВПС и наменске планове за сервер. Обе компаније су засноване на Линук-у.

ДреамХост је 2014. и 2015. године проглашен за ПЦМаг-овог „најбољег пословног домаћина“. А2 хостинг освојио је бројне награде за “најбоље од”, од којих је неколико недавно прошле године.

ДреамХост, са седиштем у Калифорнији, је домаћин у приватном власништву. А2 хостинг је такође у приватном власништву. Име је добио по чињеници да је седиште у Анн Арбор (две А), Мичиген.

Упоредите перформансе ДреамХост и А2 хостинга

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. ДреамХост не може гарантовати боље продужење радног времена. Има 100% продужену гаранцију, уз надокнаду једног дана хостинга за сваки сат застоја, када се проблем пријави. А2 Хостинг је скоро подједнако добар, са 99,9% гаранције. А2 хостинг ће вам надокнадити 5% месечне накнаде за сваки сат када ваша веб локација није доступна због квара опреме или мреже.

Перформансе. ДреамХост користи АМД процесоре и на својим серверима је инсталиран ССД. А2 користи Делл сервере са четворојезгреним процесорима, а сви њихови планови такође користе ССД. ССД-ови се користе за боље перформансе и поузданост.

Сајт хостован кроз ДреамХост резултирао је временом учитавања 2,10, што је било брже од 70% локација тестираних на Пингдому. Тест упоредивог А2 места довео је време учитавања 1,49с, брже од 81% тестираних локација.

Поузданост. ДреамХост има неколико дата центара у САД-у. Постоје два дата центра у Калифорнији, као и центар података у Асхбурн-у, Виргиниа. ДреамХост консолидује калифорнијске центре података у недавно отворен центар података у Портланду у Орегону. У свим центрима података постоји вишак снаге и хлађења, резервне копије дизела и 24/7 сигурност.

А2 хостинг има дата центре широм света, са центрима у Мицхигану, Амстердаму и Сингапуру. Дата центри имају сувишне могућности напајања и хлађења, као и четвороструку мрежну повезаност. Дизелске резервне копије доступне су за хитне случајеве. Надгледају се на лицу места ради сигурности и поузданости.

Мишљење о перформансама ДреамХост и А2 хостинга

И ДреамХост и А2 Хостинг поузданост и перформансе су кључне функције, а оба нуде импресивне резултате.

Карактеристике ДреамХост и А2 хостинга

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: Немојте да вас заводе маркетиншки изрази као што су „неограничено“ и „немерено“ када су описане функције. То не значи „користити онолико колико желиш“. Уместо тога, појмови се односе на оно што хостинг компаније „сматрају разумном употребом“. Компаније за домаћинство ће казнити или суспендовати веб локације за које верују да превазилазе то – понекад без упозорења. Међутим, компаније за хостинг наводе да већина корисника никада неће доћи близу упозорења.

Регистрација домена. Оба домаћина су регистратори домена. ДреамХост омогућава бесплатну годину регистрације домена за нове налоге. А2 хостинг нема ту могућност.

Вебсите Буилдер. Ни ДреамХост ни А2 Хостинг немају уграђене програмере веб локација, мада А2 Хостинг каже да подржава већину бесплатних и комерцијалних произвођача веб локација.

Базе података. ДреамХост нуди неограничене МиСКЛ базе података. А2 хостинг ограничава број на 5 база података на најнижем нивоу, али има неограничен број база података који су дозвољени на осталим слојевима и плановима. А2 хостинг такође подржава ПостгреСКЛ.

Рачуни е-поште. ДреамХост пружа неограничене налоге е-поште и прослеђивање е-поште. А2 Хостинг, опет, ограничава најнижи ниво, дозвољавајући 25 налога. Остали нивои и планови нуде неограничене налоге за е-пошту. Неограничени рачуни су корисни ако имате пуно запослених. Омогућава и постављање засебних рачуна за свако одељење у вашем предузећу, као што су продаја, подршка и информације.

ВордПресс хостинг. ДреамХост и А2 хостинг нуде и ВордПресс планове којима се управља. Обично ће управљани ВордПресс планови коштати више од стандардног дељеног плана, мада је А2 хостинг другачији – његова управљана цена за ВордПресс иста је као и стандардни дељени планови.

Део додатног трошка је зато што се управљани ВордПресс планови обично постављају на оптимизоване сервере са кеширањем и додатном сигурношћу како би се побољшала перформанса и стабилност. Још једна предност управљаног ВордПресс хостинга је та што се резервне копије и ажурирања ваших ВордПресс веб локација раде за вас. То вам омогућава да се фокусирате на свој садржај уместо на техничке ствари.

е-цоммерце решење. ДреамХост и А2 хостинг подржавају бесплатне колица за куповину доступне преко контролних плоча, као што су Магнето, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други. ДреамХост такође подржава комерцијалног стручњака за е-трговину, Цафе Цоммерце – иако није бесплатан.

Сигурносне копије. Смернице ДреамХоста забрањују да се резервне копије креиране од стране корисника креирају на серверу. Свака сигурносна копија направљена од стране корисника мора се преузети и уклонити са главног сервера што је пре могуће након што су направљене.

Подаци и веб локације се аутоматски сигурносно копирају, али сигурносне копије нису загарантоване. А2 хостинг нуди Сервер Ревинд за све осим најнижих нивоа. Сервер Ревинд прави аутоматске снимке ваше веб локације и омогућава обнављање појединачних датотека, база података или целокупне веб локације.

Хостинг Сецурити. ДреамХост користи Спамхаус за филтрирање е-поште и користи Арбор Нетворкс за пружање ДДоС заштите. А2 хостинг такође сигурност схвата веома озбиљно. Скенира и проактивно дјелује против пријетњи, злонамјерног софтвера и вируса ДДоС-ом са својим Перпетуал Сецурити-ом и ХацкСцан-ом који се пружају бесплатно. Користи стандардну заштиту од нежељене поште, као и Баррацуда Адванцед филтрирање нежељене поште за е-пошту.

А2 хостинг такође користи Алат за унапређење безбедности Патцхман који скенира софтвер и апликације којима је потребна закрпа и обавештава вас када су апликације застареле..

ДреамХост пружа ССЛ путем Лет’с Енцрипт у својим плановима. А2 нуди бесплатне дељене ССЛ сертификате за своје планове путем цПанела, а може се купити и приватни ССЛ.

Контролна табла. ДреамХост користи власнички управљачки панел који је више заснован на тексту него иконо сучеље индустријског стандардног цПанела, које А2 хостинг користи.

Зелена. ДреамХост купује кредите за обновљиве изворе енергије и има отисак који не садржи угљеник. А2 такође има стопроцентни отисак без угљеника. А2 такође активно учествује у еколошким активностима, попут садње дрвећа, у области Анн Арбор.

Аффилиате анд Реселлер Програмс. Партнерски програм компаније ДреамХост плаћа 97 долара за сваку препоруку, до укупно 1164 долара годишње. А2 Хостингов придружени програм плаћа 85 УСД за сваку препоруку, без ограничења. А2 такође има реселерски програм који омогућава брендирање.

Додаци. ДреамХост продаје складиште података на својим цлоуд серверима за месечну накнаду, у зависности од тога колико складиштите. А2 хостинг има Бинг / Иахоо бонусе у вредности од 50 долара.

Мишљење о кључним карактеристикама хостинга ДреамХост и А2

ДреамХост продаје складиште података на својим цлоуд серверима за месечну накнаду, у зависности од тога колико складиштите. А2 хостинг има Бинг / Иахоо бонусе у вредности од 50 долара.

Упоредите планове за веб хостинг и цене за ДреамХост и А2 хостинг

Планови хостинга и цене

Упоређени планови цена

Белешка: Цијене на вебу које се стално мијењају због конкурентне природе индустрије. То такође доводи до великог броја промотивних цена. Будући да су промотивне цене обично ограничене на први рок услуге, пријава на дужи рок једнака је већој уштеди. Чак и без промоција, дужи услови услуге обично резултирају падима цена. Цене испод одражавају цене у време овог поређења.

ДреамХост. ДреамХост не компликује ствари са пуно различитих слојева и планова. Постоји само један план, чија цена је 7,95 УСД за трогодишњи мандат. План долази са неограниченим свиме – неограниченим складиштем, неограниченим пропусним опсегом, неограниченим рачунима е-поште и неограниченим доменима.

Бесплатна регистрација домена у трајању од једне године, као и бесплатни ССЛ, долазе у плану. Намјенски ИП је доступан за мјесечну накнаду од 5,95 долара. ДреамХост такође нуди шест високо скалабилних слојева хостинга у облаку који се зрцале на три места ради сувишности. Цена је од 4,50 УСД месечно до 96 УСД месечно.

ДреамХост такође нуди само један план управљаног ВордПресс хостинга. Долази са 30 ГБ ССД-а и неограниченим посетиоцима месечно. ВордПресс се аутоматски инсталира при одјави. План долази са наменским ИП-ом и домаћин је на ВПС-у са ССД-овима. План ДреамХост-а је ограничен на једну локацију и једну МиСКЛ базу података и кошта 19,95 УСД, са годишњим планом. А2 хостинг има три управљана ВордПресс плана.

А2 хостинг. А2 хостинг нуди три заједничка плана. Лите дозвољава једну локацију, пет база података, а цијена јој је 3,92 УСД мјесечно. Свифт и Турбо омогућавају неограничене веб странице и неограничене базе података. Свифт је цена 4,90 УСД месечно, а Турбо 9,31 УСД месечно. Сва три имају неограничено ССД складиште и неограничену пропусност. А2 хостинг такође има ЦлоудЛинук, верзију ОС Центос која је бржа и има мање клијената на серверу него већина.

А2 хостинг има три управљана ВордПресс плана. Цене су исте као и дељени планови од 3,92, 4,90 и 9,31 долара. Лите је ограничен на једну веб страницу и пет база података; Свифт и Турбо нуде неограничене веб странице и базе података. Сви планови су засновани на ССД-у и имају кеширање, мада је Турбо план оптимизовао кеширање. Сви имају ЦДН и додатне могућности безбедности. Свифт и Турбо такође долазе са Сервер Ревинд за прављење резервних копија.

ВПС и наменски планови: ДреамХост има четири ВПС плана, који садрже ССД дискове и почињу од 15 УСД месечно, а највиши ниво од 120 УСД месечно. Нудећи неограничену пропусност и неограничене домене, ДреамХост ВПС планови су погодни за мала и средња предузећа која су прерасла дељење хостинга.

А2 хостинг има два ВПС плана са по три нивоа у сваком. Неуправљани нивои цене су од 5, 10 и 15 долара месечно. Управљани нивои су 32,99 УСД, 46,19 УСД и 65,99 УСД месечно. А2 Хостинг-ови планови такође садрже ССД дискове, али постоје ограничења у опсегу ширине и складиштења.

ДреамХост има неке наменске опције почев од 149 УСД месечно, са ценама у зависности од одабране конфигурације. ДреамХост омогућава неограничен број ИП адреса као и неограничену пропусност на њиховим наменским слојевима. А2 хостинг има два плана са три нивоа у сваком, као и у ВПС плановима. Неуправљан почиње од 99,59 УСД месечно, а управљани план почиње од 141,09 УСД месечно. А2 хостинг има ограничење пропусности и меморије, али они су прилично издашни.

Гаранција за повраћај новца: ДреамХост има 97-дневну гаранцију поврата новца у индустрији. Гаранција А2 хостинга је такође боља од индустријске стандардне 30 дана, са понудом поврата новца у било којем тренутку. Првих 30 дана у целости се рефундира; након 30 дана, повраћај је процијењен. ДреамХост ће задржати накнаду за регистрацију домена ако сте искористили бесплатну годину регистрације.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

ДреамХост има најбољу гаранцију поврата новца у индустрији – иако је А2 хостинг такође бољи од индустријског стандарда. ДреамХост чини одабир заједничког или управљаног ВордПресс плана једноставним, са само једним слојем у сваком. Цијене А2 Хостинг-а на ВПС-у и намјенски послужни планови чине га врло атрактивним за мала и средња предузећа.

Како лако користити ДреамХост и А2 хостинг

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. Власнички контролни панел компаније ДреамХост има обиље функција, али непостојање индустријског стандарда могло би проузроковати проблеме ако касније пребаците веб локацију. А2 хостинг користи интерфејс цПанел-а прилагођен кориснику, на икони.

Инсталацијом једним кликом. ДреамХост има одељак за инсталацију једним кликом, мада нема толико апликација колико нуде други инсталатери. А2 хостинг користи Софтацулоус као инсталацију једним кликом за стотине апликација.

Навигација веб страницама. И сајтови ДреамХост-а и А2 хостинг пружају све што је потребно за одабир плана. Обе имају корисне упоредне карте за упоређивање слојева у својим плановима, мада А2 хостинг додаје корисне линкове до скочних прозора за многе термине и опције приказане на њеним табелама. Боце су чисте и једноставне за употребу. Међутим, ДреамХост отежава проналажење неких информација без прибегавања Гооглеу или читања викија.

Мишљење о лакоћи употребе

Оба домаћина су довољно једноставна за употребу, али А2 хостинг има предност захваљујући кориштењу стандардног цПанела, снажнијем инсталатеру апликације једним кликом и олакшавању проналажења информација од ДреамХост-а.

Подршка за ДреамХост и А2 хостинг

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

ДреамХост и А2 хостинг добијају високе оцене од купаца за услугу и подршку, а особље за подршку се сматра пријатељским и образованим.

А2 хостинг има телефон, е-пошту и чет уживо 24/7. ДреамХост има страницу за контакт на којој шаљете питања е-поштом. Постоји више опција подршке од компаније ДреамХост када их купите, али телефон није један од њих. ДреамХост има другачији вики који се ажурира по потреби и садржи пуно информација, слично као база знања. ДреамХост и А2 хостинг имају блог и форум, а А2 хостинг има Фацебоок страницу.

Мишљење о корисничкој подршци

Обе компаније за хостинг добијају високе оцене за знање и корисност сервисног и помоћног особља. Обоје пружају много савета и информација. Међутим, за многе то што немају телефонску подршку чини ДреамХост не пријатељским као подршка.

Корисничке рецензије ДреамХост и А2 хостинга

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Будући да рецензије постављају они који се осећају веома снажно и последично су или изразито негативни или снажно позитивни, они не би требало да буду пресудни фактор за избор веб домаћина. Међутим, када се нешто досљедно појави, можда би требало и нешто размотрити.

Негативне рецензије за ДреамХост и А2 хостинг

ДреамХост. Најчешћа жалба ДреамХост купаца је недостатак телефонске подршке. Неки такође пријављују штрајк подршку.

А2 хостинг. А2 добија мање негативних критика од већине компанија. Обично су то само случајеви лоших искустава са корисничком подршком.

Позитивне критике за ДреамХост и А2 хостинг

ДреамХост. Корисничка подршка компаније ДреамХост већину времена добија позитивне коментаре. ДреамХост такође добија кудос за свој готово неограничен све што се дели план за тако ниску цену.

А2 хостинг. А2 добија много позитивних критика за корисничку подршку. Купци су такође импресионирани бројем функција за цену и брзину сервера А2 хостинга.

Мишљење о рецензијама корисника

Све у свему, обје ове хостинг компаније су добро прихваћене од стране купаца. Међутим, А2 хостинг добија мање негативних критика од ДреамХост-а.

Закључак о поређењу ДреамХост-а и А2 хостинга

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

ДреамХост и А2 хостинг имају много сличних карактеристика, али постоје разлози да једну учинимо пожељнијом од друге.

Разлози да одаберете А2 хостинг преко ДреамХост-а:

 • Било када гаранција поврата новца
 • Конкурентски ВПС и наменски планови по конкурентним ценама
 • Користи индустријски стандард цПанел
 • 24/7 подршка за телефон и ћаскање

Разлози да одаберете ДреамХост преко А2 хостинга:

 • Једноставност плана за заједнички и управљани ВордПресс хостинг
 • Најдужа гаранција поврата новца
 • “Неограничено” могућности на свим нивоима заједничких планова

Иако је ДреамХост добар за предузећа средње и велике величине, са повољним ценама ВПС-а и наменским плановима сервера са неограниченом пропусном ширином, цене А2 Хостинг-а на ВПС-у и наменске послужне планове чине га такође атрактивним избором. ДреамХост једноплански заједнички хостинг план атрактиван је за оне који желе „неограничено све“ без да одлучују између слојева.

Међутим, почетник можда није погодан јер не постоји градитељ веб страница и нема телефонска подршка. Обе ове хостинг компаније нуде повољне цене по броју функција које пружају у својим плановима.

Ово поређење наводи само два од многих избора које су доступне у веб хостингу. Ако можете да потрошите неколико долара више од буџетских цена, можете да добијете брза времена учитавања и одговора и премиум функције уз СитеГроунд. За другог домаћина који би био одличан избор за управљање ВордПрессом, можете погледати у ИнМотион Хостинг

Имате ли питања о ДреамХост-у или А2 хостингу? Каква су ваша искуства са веб хостингом уопште? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map