Блуехост вс СитеГроунд: Које треба да користите?

„Ако ваше пословање није на интернету, ваше пословање ће престати пословати“ – Билл Гатес.


С брзином којом се данас креирају и хостирају веб странице, чини се да су људи коначно схватили важност интернета и изјаве Билла Гатеса.

Ова спознаја о потреби интернетског присуства за предузећа генерирала је пораст многих хостинг услуга.

Али, избор оног који најбоље одговара вашим захтевима није тако лако.

Помогли смо вам у овом задатку одабиром два најпопуларнија веб домаћина, Блуехост и СитеГроунд.

Обавили смо објективни преглед кључних карактеристика Блуехоста и СитеГроунд-а са циљем да вам помогнемо да олакшате поступак избора веб хостинг добављача.

Детаљно упоређујемо ове две компаније гледајући њихове могућности хостинга, предности, недостатке, прегледе купаца, цене и планове,

Блуехост је основан 1996. године и тако је у послу са хостингом већ више од 19 година СитеГроунд има мање искуства око 12 година од свог оснивања тек 2004. године.

Међутим, обе компаније за хостовање веб локација стекле су позицију међу најпожељнијим и најбољим веб домаћинима на свету.

Са седиштем у Јути, САД, Блуехост је веб домаћин у власништву Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ) који под својим именом има још неколико хостинг компанија. СитеГроунд није један од ових; њено седиште је у Софији у Бугарској.

Блуехост је одавно један од водећих светских пружатеља услуга хостинга сајтова, угостивши више од 2 милиона веб локација, заједно са својим ЕИГ компанијама.

Иако СитеГроунд можда није толико велик као Блуехост, попео се на мердевине и такође се појавио као једно од најпожељнијих решења за веб хостинг.

Са више од 450.000 веб локација, квалитет веб хостинг услуга Сите Гроунд је добро познат.

Штавише, оба веб домаћина нуде дељени хостинг, ВПС хостинг, наменски хостинг сервер, ВордПресс хостинг и цлоуд хостинг.

Међутим, СитеГроунд нуди и хостинг рјешења за ЦМС, укључујући Јоомла и Друпал.

СитеГроунд је додатно укључен као спонзор за заједнице отвореног кода попут Јоомла, ВордПресс и Магента.

Такође, СитеГроунд се удружио са више компанија, укључујући ГлобалСигн, цПанел, Софтацулоус, СинглеХоп, ЦлоудФларе, СофтЛаиер, ОпенСРС, 1Х и Опен Цлассифиедс.

И Блуехост и Ситегроунд су освојили награде.

Блуехост је добитник више награда од Хост Ревиев: Најбоља компанија за веб хостинг, најбољи хостинг буџет, Најбољи повољни хостинг,

СитеГроунд је такође био добитник неколико награда, укључујући најбољи приступачни хостинг у 2013. и најбоље управљање ВебПостинг хостингом за ВордПресс у 2015. години.

Упоредите перформансе Блуехоста и СитеГроунд-а

Contents

Уптиме, поузданост, брзина и перформансе

Уптиме монитор

Уптиме. Један од главних разлога зашто су Блуехост и СитеГроунд толико популарни је тај што они обезбеђују да су веб локације које се налазе на њиховим серверима доступне већину времена.

Другим речима, они нуде значајно висок проценат продуженог времена. Док СитеГроунд даје гаранцију за продужење рада од 99,99%, Блуехост не даје изричито никакву гаранцију.

Међутим, када се у реалном времену тестирају за пар наших веб локација, често се нађе да је продужено време које пружају оба пружаоца услуга хостинга око 99,99%.

Поузданост. СитеГроунд-ови податковни центри обезбеђују висок ниво вишка електричне енергије, заједно са вишеструким опцијама преклапања које се састоје од више извора напајања, сопствених генератора напајања и УПС технологије корпоративне класе..

Сви ови податковни центри такође се интензивно прате кроз целодневну заштиту људи, контроле приступа, биометрије, непробојне лобије и видео надзор. Сви ови фактори чине сервере СитеГроунд-а најпоузданијим на свету.

Податковни центар Блуехост смештен је у Јути. Центар подржава кључне карактеристике као што су резервне копије УПС-а, огледало резервне резервне копије, дизел генератори и друге функције повезане са напајањем.

Блуехост такође нуди одличну поузданост за ваше веб локације са напредним серверима и хардвером.

Брзина и перформансе. СитеГроунд има центре података у четири различите земље, наиме у САД-у, Великој Британији, Холандији и Сингапуру, на три различита континента.

То вам даје могућност да своје веб локације угостите на серверима који су најближи локацији главних посетилаца ваше веб локације, што доводи до боље брзине и перформанси веб локације..

Не постоји таква понуда различитих центара података на континентима за Блуехостове сервере.

СитеГроунд такође користи Апацхе, ЦентОС, МиСКЛ, ПХП и ВХМ / цПанел за већину својих сервера. Креирао је прилагођена софтверска решења, под робном марком 1Х, за изоловање и надгледање налога и за оптимизацију брзине својих сервера.

Максимално време потребно за одговор на захтев за учитавање странице често помаже у утврђивању квалитета сервера и резултирајућих перформанси.

Тестирали смо вријеме учитавања веб локације која се налази на Блуехост серверима и упоређивали је са временом веб локације која се налази на серверу СитеГроунд. Просјечно вријеме учитавања за Блуехост показало се око 2,4 с, док је за СитеГроунд изашло око 2,2 с.

Сматрамо да су времена учитавања оба домаћина одлична.

Такође, СитеГроунд повећава брзину веб локација користећи Варшавање кеширања, Мемцацхе, СуперЦацхер и ЦлоудФаре. Ово помаже веб локацијама да постигну нешто боље перформансе током великог промета.

Мишљење о перформансама Блуехост-а и СитеГроунд-а

И Блуехост и СитеГроунд успевају да већину времена учине доступним веб странице испоручујући високе перформансе и брзину, уз одличну поузданост.
Чињеница да СитеГроунд увелико користи статичко кеширање са оптимизованим серверима и да има центре података који се налазе у четири различите земље, чини га пожељнијом опцијом.

Карактеристике Блуехоста и СитеГроунд-а

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Вебсите Буилдер. СитеГроунд не нуди алатку за прављење веб локација. Међутим, нуди много корисних туторијала и упутстава заснованих на чаробњаку. Они вам помажу да направите веб локацију, подесите Јоомла и тако даље.

У ствари, они вас брзо воде кроз детаљна упутства кроз целокупни поступак подешавања ваше веб локације. Штавише, морате само да управљате садржајем.

Поред тога, можете поставити блог користећи ВордПресс, вики користећи Сите Софтваре или форумску платформу пхпББ3.

Што се тиче развоја веб локација са минималним или никаквим кодирањем коришћењем функције повуци-и-пусти, Блуехост вам пружа популарног Веебли градитеља сајтова.

Можете креирати једноставну, минималистичку веб страницу помоћу бесплатне верзије Веебли или одабрати приступ напредним функцијама надоградњом на плаћени план (8,99 УСД месечно). Такође, Блуехост нуди и гоМоби веб локацију за прављење мобилних уређаја.

Сигурност. Бићете задовољни и са СитеГроундом и са Блуехост-ом што се тиче њихових опсежних сигурносних карактеристика. Они се састоје од хитне заштите као и различитих алата против нежељене поште, као што су Апацхе Спам Ассассин, Екпертс Спам и Спам Хаммер.

Блуехост такође нуди ЦлоудФларе да побољша безбедност ваше веб локације ССЛ-ом и заштиту од дистрибуираних напада ускраћивања услуге (ДДоС). СитеГроунд нуди и ЦлоудФларе интеграцију.

Поред тога, Блуехост проширује подршку за друге безбедносне функције, као што су црне листе ИП адреса, директоријуми заштићени лозинком, управљање дигиталним сертификатима и приватни кључеви.

Такође вам омогућава коришћење домене СитеЛоцк која је доступна за око 1,67 УСД месечно. Приступ безбедној шкољци (ССХ) омогућава сигуран приступ конфигурацијским датотекама за администраторе ваше веб локације.

СитеГроунд је веома познат по својим безбедносним карактеристикама. Поред сигурносних функција које су већ дискутоване, СитеГроунд нуди и црне листе ИП адреса и додатак ХацкАлерт Мониторинг (око 1 УСД месечно) који вас обавештава да ли је ваша веб локација нападнута.

СитеГроунд такође омогућава администраторима да спрече кориснике да откривају или јавно објављују своје лозинке на одређеним деловима веб локације помоћу врло ефикасне безбедносне функције која носи ознаку „Леецх Протецт“.

Управљани ВордПресс хостинг. С ВордПресс хостингом којим управља Блуехост, не морате инсталирати ВордПресс ЦМС софтвер јер је унапред инсталиран.

СитеГроунд такође нуди управљани ВордПресс хостинг и брине се за инсталацију како би се осигурала боља безбедност, дневно прављење резервних копија и аутоматско ажурирање додатака за ваше ВордПресс локације.

СитеГроунд има боље могућности за јефтини ВордПресс хостинг са минималном конфигурацијом од Блуехоста.

Међутим, Блуехост нуди боље ВордПресс хостинг планове високе конфигурације, који су погодни за изузетно велику количину саобраћаја.

е-цоммерце решење. Помоћу СитеГроунд-а добијате опције аутоматског инсталирања за различите апликације за е-трговину, као што су ЦСЦарт, Магенто и ПрестаСхоп, које вам омогућавају да брзо подесите своју онлајн продавницу.

Алтернативно, можете користити било коју од опција е-трговине доступне у компанији Софтацулоус, као што су Сховаре, ОпенЦарт и ЗенЦарт. СитеГроунд такође нуди разне могућности усмерене само на колица за куповину или додатно само на фактурисање и фактурирање.

Блуехост такође пружа мноштво функција повезаних са е-трговином. Омогућава вам да лако направите своју интернетску трговину користећи функцију превлачења и испуштања Магенто апликације.

Поред тога, можете користити колица за куповину, као што су Цубе Царт, ЗенЦарт и Агора, и користити ТрансФирст гатеваи за плаћање да бисте осигурали сигурне платне трансакције за своје купце..

Мишљење о кључним карактеристикама Блуехоста и СитеГроунд-а

Иако оба веб домаћина нуде чврсту сигурност, СитеГроунд нуди иновативнија сигурносна рјешења која ће бити сигурна да ће интернетске веб странице бити потпуно сигурне од напада. Што се тиче градитеља веб локација, Блуехост нуди боље и једноставније могућности коришћења у облику Веебли-а и гоМоби.

Упоредите планове за веб хостинг и цене Блуехоста и СитеГроунд-а

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Оба веб домаћина нуде само Линук хостинг планове; овде су њихове кључне карактеристике и цене.

Најјефтинији Блуехост хостинг план (заједнички) доступан је око 3,95 УСД месечно (Блуехост Стартер план); док је најјефтинији хостинг хостинг план (заједнички) око 6,95 УСД месечно (план за покретање).

Ако су почетне веб странице и огромне количине промета, 10 јефтиних планова било би довољно за почетак.

Заједнички планови за хостинг. Ево упоређивања планова за дељење хостинга Блуехост са плановима дељеног хостинга СитеГроунд.

Блуехост Стартер започиње са око 3,95 УСД месечно (трогодишња претплата) или 4,95 УСД месечно (двогодишња претплата) или 5,95 УСД месечно (једногодишња претплата), са 50 ГБ простора на диску, пет налога е-поште и неограниченим МиСКЛ базама података за једна веб локација.

Блуехост Плус почиње од око 6,95 УСД месечно (трогодишња претплата) или 7,95 УСД месечно (двогодишња претплата) или 8,95 УСД месечно (једногодишња претплата), са 150 Гб простора на диску, 100 налога е-поште и неограниченим МиСКЛ базама података за десет веб странице.

Блуехост Бусинесс Про почиње од 14,95 УСД месечно (трогодишња претплата) или 16,95 УСД месечно (двогодишња претплата) или 19,95 УСД месечно (једногодишња претплата), са несмереним дисковним простором, неограниченим рачунима е-поште и неограниченим МиСКЛ базама података за неограничени веб сајтови.

Сви дијељени хостинг планови СитеГроунд нуде неограничене МиСКЛ базе података, бесплатне домене, бесплатне пријеносе веб локација и бесплатне налоге е-поште.,

СитеГроунд Стартуп креће се од 6,95 УСД месечно (годишња претплата или више), са 10 ГБ складиштења за једну веб локацију која може да прими око 10.000 месечних посетилаца.

СитеГроунд ГровБиг почиње од 9,95 УСД месечно (годишња претплата или више), са 20 ГБ складиштења за више веб локација које могу да обраде око 25.000 посетилаца месечно. Такође долази са ВордПресс СуперЦацхер-ом, приоритетном техничком подршком и једногодишњим бесплатним ССЛ сертификатом.

СитеГроунд ГоГеек креће се од 14,95 УСД месечно (годишња претплата или више), са 30 ГБ складиштења за више веб локација за руковање око 100 000 месечних посетилаца.

ГоГеек такође долази са ВордПресс СуперЦацхер-ом, једногодишњим бесплатним ССЛ сертификатом, приоритетном техничком подршком, ВордПресс-ом са једним кликом, унапред инсталираним Гит-ом за ВордПресс и бесплатном ПЦИ усаглашеношћу.

ВордПресс управљани планови хостинга. Оба веб домаћина нуде управљани ВордПресс хостинг:

СитеГроунд СтартУп почиње од 9,95 УСД месечно (доступно са 30% попуста; 6,95 УСД месечно), са 10 ГБ складиштења за једну веб локацију која може да прими око 10 000 месечних посетилаца.

СитеГроунд ГровБиг почиње са 14,95 УСД месечно (доступан са попустом од 33%; 9,95 УСД месечно), са 20 ГБ складиштења за више веб локација које могу да обраде око 25 000 посетилаца месечно. Такође долази са ВордПресс СуперЦацхер-ом, приоритетном техничком подршком и једногодишњим бесплатним ССЛ сертификатом.

СитеГроунд ГоГеек почиње од 29,95 УСД месечно (доступно са 50% попуста; 14,95 УСД месечно), са 30 ГБ простора за складиштење на више веб локација за руковање око 100 000 месечних посетилаца.

ГоГеек такође долази са ВордПресс СуперЦацхер-ом, једногодишњим бесплатним ССЛ сертификатом, приоритетном техничком подршком, ВордПресс-ом са једним кликом, унапред инсталираним Гит-ом за ВордПресс и бесплатном ПЦИ усаглашеношћу.

Блуехост Блоггер почиње са 24,99 УСД месечно (око 12,49 УСД само првог месеца), са складиштем од 30 ГБ и једном ИП адресом за пет веб локација које могу да обраде око 100 милиона посетилаца месечно.

Блуехост Профессионал почиње од 74,99 УСД месечно (око 37,50 УСД само првог месеца), са 60 ГБ складиштења и једном ИП адресом на десет веб локација које могу да обраде око 300 милиона посетилаца месечно.

Блуехост Бусинесс почиње од 119,99 УСД месечно (око 60 долара само за први месец), са складишним простором од 120 ГБ и једном ИП адресом за 20 веб локација које могу да обраде око 600 милиона месечних посетилаца.

Блуехост Ентерприсе почиње од 169,99 УСД месечно (око 85 долара само за први месец), са 240 ГБ складиштења и једном ИП адресом за 30 веб локација за руковање неограниченом количином месечних посетилаца.

ВПС Хостинг Планови: Обе локације које нуде компаније нуде четири ВПС хостинг плана. Док СитеГроунд нуди пропусну ширину од 5 ТБ са свим својим ВПС хостинг плановима, Блуехост за своје планове нуди опсег опсега од 1ТБ до 4ТБ..

Највећа РАМ-а коју нуди Блуехост износи 8ГБ, док је највећа коју пружа СитеГроунд 4ГБ. Слично томе, максимална количина складиштења у понуди Блуехоста износи 240 ГБ, док СитеГроунд нуди само 80 ГБ.

Цене Блуехост-ових ВПС хостинг планова крећу се од око 29,99 УСД месечно до максимално око 119,99 УСД месечно.

Поређења ради, цене ВГ хостинг планова за СитеГроунд крећу се од око 60,00 УСД месечно до највише од око 140,00 УСД месечно. СитеГроунд се такође показује да је нешто скупљи за мање ВПС планова за конфигурацију од Блуехоста.

Намјенски планови хостинга: Оба веб домаћина нуде три врсте наменских хостинг планова. СитеГроунд нуди максималну меморију од око четири пута 500 ГБ у поређењу са 1ТБ максимумом који обезбеђује Блуехост.

Блуехост такође нуди максималну пропусну ширину од 15ТБ (са планом Блуехост Премиум), док СитеГроунд нуди само ширину опсега од 5ТБ са целокупним плановима наменског сервера. Обе нуде максималну меморију од 16ГБ.

Најнижа цена за Блуехост наменски план износи 149,99 УСД месечно, док је за СитеГроунд 229,00 УСД месечно.

На другом крају скале цена, највиша цена за Блуехост наменски хостинг план износи 249,99 УСД месечно, док максимална цена наменског хостинга за СитеГроунд планира нас 429,00 УСД месечно.

Још једном, СитеГроунд је мало скупљи од Блуехоста.

Гаранција поврата новца. И Блуехост и СитеГроунд нуде сличне периоде гаранције за поврат новца од око 30 дана.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

Дељени планови хостинга СитеГроунд-а више одговарају апсолутним почетницима којима је потребна минимална конфигурација и не желе да троше пуно новца у почетном периоду.
Међутим, док се крећете ка ВПС хостинг плановима високе конфигурације или наменским хостинг плановима, Блуехост нуди боље или сличне конфигурације по нижим ценама од СитеГроунд.

Како је једноставно користити Блуехост и СитеГроунд

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

СитеГроунд и Блуехост користе цПанел, индустријски стандардни контролни панел. Ова контролна табла је невероватно једноставна за употребу и, ако сте искусан вебмастер, вероватно сте раније користили сличне типове контролних панела.

Такође, оба веб домаћина хвале се инсталатерима једноставним за коришћење једним кликом.

Мишљење о лакоћи употребе

Постоји веза између СитеГроунд-а и Блуехоста-а с обзиром на њихову лакоћу коришћења.

Подршка за Блуехост и СитеГроунд

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

Оба СитеГроунд и Блуехост нуде различите опције за контакт са својим тимом за подршку како би брзо решили све упите или проблеме.

СитеГроунд вам пружа подршку телефона 24к7кк52, цхат уживо, систем издавања карата и тако даље. Двапут смо тестирали њихову ливе цхат функцију и оба пута смо добили задовољавајући одговор у року од једног минута, што је изузетно брзо.

Такође, број чланака, туторијала и веома моћних чаробњака који вас воде кроз инсталације различитих софтверских решења више је него довољан за вас и ваше веб локације.

Блуехост нуди сличне функције као СитеГроунд, али њиховом тиму за подршку треба дуже да одговори на четове уживо него тим за корисничку подршку СитеГроунд-а.

За поређење, вероватно ћете видети да ће тим за подршку СитеГроунд-а бити ефикаснији у рукама од Блуехостовог тима.

Мишљење о корисничкој подршци

Наше гласање иде у прилог тиму за корисничку подршку СитеГроунд-а, због њихових брзих одговора на цхат уживо и већег држања руку за вебмастере који имају мало или никакво техничко знање.

Корисничке рецензије Блуехост и СитеГроунд

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Никада, никад, никад не користите рецензију као одлучујући фактор при избору веб домаћина. Рецензије готово увијек објављују они који су страствени, тако да је већина купаца који објављују критике или изразито негативна или снажно позитивна. Међутим, требали бисте користити рецензије као водич ако је хостинг компанија несто досљедно оцијењена врло или слабо.

Негативне критике за Блуехост и СитеГроунд

Већина прегледа купаца за Блуехост истакла је њихове скупе планове за заједнички хостинг и потребу да се инсталира пуно додатака за неколико функција.

Такође, постоји велика потражња међу њиховим купцима да овај веб домаћин почне да нуди месечне планове заједничког хостинга.

За СитеГроунд многи су купци поставили забринутост због њиховог скупог ВПС-а и наменских хостинг планова и знатно мање пропусне ширине која им је доступна.

Позитивне критике за Блуехост и СитеГроунд

Многи нови стартапови, мала предузећа и поједини професионалци похвалили су се јефтиним плановима дељеног хостинга који нуди СитеГроунд.

Такође је било позитивних критика везаних за сигурносне карактеристике, њихову одличну корисничку подршку и могућност избора локације дата центра.

Позитивне критике за Блуехост углавном се тичу њиховог ВПС-а по повољним ценама и наменских хостинг планова који лако могу да подносе огромне количине промета.

Много добрих критика се такође вртило око одличних сигурносних карактеристика у понуди.

Закључак о поређењу Блуехоста и СитеГроунд-а

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

Разлози да одаберете Блуехост преко СитеГроунд-а

 • Јефтини ВПС хостинг и наменски планови за хостинг сервера
 • Веће могућности опсега за руковање великим количинама саобраћаја
 • Већа способност да се подрже велике количине промета за управљане ВордПресс локације са вишим плановима конфигурације
 • Доступност бољих алата за прављење веб локација, као што су Веебли и гоМоби

Разлози да одаберете СитеГроунд преко Блуехоста:

 • Способност избора између локација података података распоређених на три континента
 • Бесплатан уређај за пренос веб локација за кориснике који желе да преселе постојеће хостиране сајтове
 • Нешто боља брзина и перформансе сервера и веб локација
 • Бржи одзивни одговори на упите о ливе цхат подршци

СитеГроунд је погодан за мала предузећа, стартапове и професионалце који траже јефтинији дељени план хостинга, боље смернице кроз процес хостинга и већи ниво сигурности. Међутим, Блуехост је идеалан за предузећа са великим и великим предузећима која имају велике количине промета и требају повољне цене хостинг планова који нуде већу конфигурацију, нарочито пропусну ширину..

Мала предузећа ће сматрати да је неограничена пропусност и складиштење привлачна. Обе ове хостинг компаније нуде повољне цене због могућности које нуде.

Хостгатор (такође у власништву ЕИГ-а) може послужити као алтернатива Блуехосту за бољу подршку, скалабилност, високо управљање саобраћајем и још много тога.

У ствари, може деловати и као одлична алтернатива и за СитеГроунд и Блуехост, јер нуди редовне Линук хостове планове као и Виндовс хостинг.

Да ли сте раније користили Блуехост или СитеГроунд као веб домаћин? Имате било каквих питања? Слободно поделите своја искуства и коментаре у наставку и хвала вам на читању!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map