Блуехост вс Нетворк Солутионс: Које треба да користите?

Упоређују се Блуехост и мрежна решења


Уз све планове, функције, опције и додатке, избор компаније за веб хостинг за вашу веб локацију може бити збуњујуће искуство. Употријебите овај упоредни поступак између Блуехоста и Нетворк Солутионс како бисте појаснили ствари и сузили изборе.

И Блуехост и Нетворк Солутионс су у послу веб хостинга већ две деценије. Блуехост нуди услуге од 1996. године. Нетворк Солутионс је почео са консултантском фирмом 1979. године, а 1993. године постао је први и једини регистратор домена док није започео отворени конкурс 1999. године..

Мрежна решења и даље добија 45% свог профита од пословања са регистрацијом домена. 2005. године почели су да нуде више производа, попут веб хостинга.

БлуеХост има више од 2 милиона веб локација на својим серверима. И БлуеХост и Нетворк Солутионс нуде заједнички хостинг, управљани ВордПресс хостинг и ВПС сервер планове. БлуеХост такође има наменске планове, мада су ВХС и опције наменског сервера БлуеХост скорашња допуна.

Нетворк Солутионс не нуди наменске планове за сервер. Нетворк Солутионс нуди Линук и Виндовс опције за дељено хостинг, док су његови ВПС планови само за Линук.

БлуеХост има много награда за „најбоље од“, укључујући „Најбољи повољни хостинг“ и „Најбољи вредност домаћин“. Мрежна решења названа су „Изванредна служба за кориснике“ за један од својих цалл центара од 2006. до 2010. године од стране Ј. Д. Повер-а и сарадника.

БлуеХост је купила Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ) 2010. године. ЕИГ је власник многих компанија за хостинг, али им омогућава да раде под својим банерима. ЕИГ локације нису клонови једни другима. Међутим, постоје неке сличности између ЕИГ хостинг хостинг компанија.

Можете открити да ако имате проблема са једном ЕИГ компанијом, можете пронаћи исте проблеме са другом. Мрежна решења су купљена више пута, а последње је било 2011. године од стране Веб.цом. Та куповина резултирала је новим руководством, смањењем броја запослених и затварањем неколико канцеларија.

Упоредите перформансе БлуеХост и Нетворк Солутионс

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. БлуеХост нема гаранцију за продужење рада, али статистике показују да време продужења редовно износи 99,9% или боље. Нетворк Солутионс каже да има 99,99% гаранције за Линук и 99,9% за Виндовс планове, међутим, у њиховим Условима коришћења услуга нема помена ако тај продужени продужени рок није испуњен.

Перформансе. БлуеХост гради сопствене сервере и користи 16-језгрене АМД Оптеронс.

Тест сајта хостираног на БлуеХост-у резултирао је временом учитавања 2,37с, бржим од 65% локација тестираних на Пингдому. Тест сајта Нетворк Солутионс дао је време учитавања 3,21с, спорије од 48% тестираних локација.

Поузданост. Дата центар за БлуеХост налази се у Јути. Због вишка података, дата центри се напајају и хладе из више извора, а резервне копије дизела постоје за хитне случајеве. БлуеХост нема зрцаљене или сувишне резервне копије података – осим у облачним плановима. Резервне копије се чувају највише 30 дана.

Нејасно је где се налазе датацентри за мрежна решења, осим оних у Северној Америци. Чини се да податковни центри користе кластериране сервере, израђене од ХП-ових и ИБМ-ових ножева, за сувишност. Дата центри се напајају и хладе помоћу резервних копија и резервних копија дизела, прате се на лицу места ради сигурности и поузданости и подржавају се сваке ноћи.

Мишљење о перформансама БлуеХост-а и мрежних решења

Мрежна решења имају гаранцију за продужење рада, али не садрже сигурносне копије. БлуеХост нема гаранцију за продужење рада, али стално одржава поузданост рада. Тестови за учитавање и време одзива за хостоване веб локације били су бржи за БлуеХост.

Значајке БлуеХост и мрежних решења

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: „Неограничено“ или „неомерено“ су изрази које користе компаније за веб хостинг приликом описивања пружених функција. Овај маркетиншки израз не значи „све што можете користити“. Уместо тога, термини се односе на оно што је од стране хостинг компаније „сматрано разумном употребом“. Компанија за хостинг може суспендовати веб странице због превелике употребе – понекад и без упозорења.

Регистрација домена. Оба домаћина су регистратори домена – при чему је Нетворк Солутионс први признати регистар домена. БлуеХост омогућава бесплатну годину регистрације домена за нове налоге. Нетворк Солутионс нуди бесплатан домен на годину дана. Међутим, цијене за обнову домена сљедеће године од Нетворк Солутионс-а су два до три пута веће од онога што наплаћује већина регистрара.

Вебсите Буилдер. БлуеХост нуди превлачење и повлачење Веебли Басиц које је ограничено на 5 веб страница. Басиц је бесплатна, али надоградња на моћнији Веебли Премиум доступна је уз додатну накнаду. Нетворк Солутионс има Буилдер веб локација. Овај градитељ такође има интерфејс пребацивања и падања. Уз плаћање, Нетворк Солутионс нуди гоМоби за израду веб странице за мобилне уређаје.

Базе података. БлуеХост нуди неограничене МиСКЛ базе података. Накнаде МиСКЛ базе података мрежних решења варирају у зависности од одабраног плана. За три заједничка плана, ограничења су 25, 50 и неограничена.

Рачуни е-поште. БлуеХост пружа неограничене налоге е-поште и прослеђивање е-поште. Накнаде за е-пошту за заједничке планове мрежних решења су 1000, 2500 и неограничене за три плана.

ВордПресс хостинг. И БлуеХост и Нетворк Солутионс нуде управљане ВордПресс планове. Управљани ВордПресс планови често коштају више од стандардног дељеног плана. Неки од тих додатних трошкова су зато што се управљани ВордПресс планови обично смештају на оптимизованим серверима са кеширањем и додатном сигурношћу како би се побољшали перформансе и стабилност. Међутим, главна предност коју ВордПресс хостинг води управља је да се аутоматско копирање и ажурирање ваших ВордПресс веб локација обавља за вас. Техничке ствари можете оставити саме и фокусирати се на оно што је важно – ваш садржај.

е-цоммерце решење. БлуеХост пружа бесплатне колица за куповину преко својих контролних панела, као што су Магнето, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други. Нетворк Солутионс нуди уграђеног градитеља продавница у три плана са месечним накнадама – један омогућава 25 производа, други 300 производа, а највиши 100.000 производа. Нетворк Солутионс такође има Јумпстарт функцију која вашу продавницу поставља до 25 производа уз једнократну накнаду од 299 УСД.

Сигурносне копије. БлуеХост пружа дневне, недељне и месечне резервне копије, а такође нуди и СитеБацкуп Про уз накнаду – иако је бесплатан са дељеним планом Бусинесс Про. СитеБацкуп Про омогућава прављење резервних копија и обнављање на нивоу датотеке. Нетворк Солутионс нуди бесплатне сигурносне копије и обнављање веб страница путем управљачке плоче и чувају их седам дана.

Хостинг Сецурити. БлуеХост пружа основну услугу СитеЛоцк која тражи и уклања злонамјерни софтвер, бесплатна на доњим слојевима, а СитеЛоцк Про бесплатно на својим вишим нивоима. БлуеХост такође има интерне процесе за заштиту од ДДоС-а. Мрежно решење скенира и проактивно делује против ДДоС претњи, злонамјерног софтвера и вируса за своје ВордПресс планове. Са горња два нивоа дељеног хостинга, Нетворк Солутионс врши аутоматско уклањање злонамјерног софтвера и спречава уобичајене хакерске нападе. Такође обезбеђује СитеЛоцк уз месечну накнаду.

Сви планови Блуехоста имају бесплатни заједнички ССЛ сертификат, а горњи дељени план долази са бесплатним приватним ССЛ сертификатом. Нетворк Солутионс нуди бесплатни заједнички ССЛ за горњи ниво дељеног хостинга, а приватни ССЛ се може купити.

Контролна табла. Контролна табла БлуеХоста заснована је на цПанелу, али има модификован интерфејс. Нетворк Солутионс има власничку контролну таблу. Има основне функције које су потребне, али на неке се навикава, посебно ако сте раније долазили од домаћина цПанел.

Аффилиате анд Реселлер Програмс. Можете да зарадите 65 УСД по препоруци, без месечних ограничења, са БлуеХост партнерским програмом. Помоћу партнерског програма Нетворк Солутионс могуће је зарадити и до 150 УСД месечно. Програм препродавача мрежних решења је путем треће стране, СРСплус.

Ектрас.БлуеХост има 150 УСД у огласним кредитима; Нетворк Солутионс има 50 УСД кредита у програмима Нетворк Солутионс Маркетинг. БлуеХост ће преселити успостављену веб страницу ако је имате негде другде, мада наплаћује премију за услугу. Мрежна решења имају неке могућности маркетинга, СЕО и е-трговине доступне за месечне надокнаде.

Мишљење о главним карактеристикама БлуеХост-а и мрежних решења

Постоје многе сличне особине између ове две. Међутим, БлуеХост има више “неограничених” функција у својим заједничким плановима. Ако вам је потребан план заједничког хостинга за Виндовс, мрежна решења су ваш једини избор између ова два.

Упоредите планове за веб хостинг и цене БлуеХост и мрежних решења

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Константне промене у ценама уобичајене су код компанија које пружају услуге хостинга због велике конкуренције. Промотивне цене су типичне. Промотивне цене су обично ограничене на први рок услуге, тако да ћете имати веће уштеде тако што ћете се пријавити на дуже услове услуге. Чак и без промоција, дужи услови услуге обично резултирају прекидом цијена. Цене испод су засноване на ценама веб страница у време ове поређења.

БлуеХост. Постоје три заједничка плана која нуди БлуеХост. Најнижи ниво, Басиц, дозвољава једну локацију, пружа 50 ГБ простора за похрану и омогућава неограничену пропусност и налоге е-поште, за 3,95 УСД месечно. Уз то, 6,95 долара месечно повећава простор за складиштење података на 150 ГБ, омогућава десет веб локација и долази са ЦДН-ом. Бусинесс Про, са 14,95 УСД месечно, нуди неограничене веб локације, као и неограничен опсег пропусности, складиштења и е-поште. ЦДН, приватни ССЛ, наменски ИП и Ситебацкуп Про су укључени у овај план виших нивоа. Сви дељени планови БлуеХост долазе са бесплатном регистрацијом домена у трајању од једне године.

БлуеХост нуди три скалабилна Цлоуд планова уз додатну накнаду, који ваше податке огледају на три места за поузданост и брже време учитавања.

БлуеХост има четири управљана ВордПресс плана заснована на ВПС технологији. Најмањи план, блогер, са 12,95 долара месечно, ограничен је на 100 милиона посета, 30 ГБ простора за складиштење и пет веб локација. Главни план, предузеће, чија цена је 85 долара месечно, има 240 ГБ простора за складиштење, неограничену пропусност и 30 места. Друга два, професионална по 37,50 УСД и пословна по 60 УСД, падају између. Сви имају бесплатан ЦДН. СитеЛоцк Про нуди се на доња два нивоа; пословни ниво има СитеЛоцк Премиум, а највиши слој долази са СитеЛоцк Ентерприсе.

Мрежна решења. Цијене на веб страници мрежних рјешења непотребно су збуњујуће. Изгледа да се цене на различитим страницама мењају (без објашњења). Нетворк Солутионс нуди три заједничка плана. Привидна цијена од 9,96 УСД мјесечно за план најнижег нивоа, Веб Хостинг, ограничава простор на диску на 300 ГБ. Омогућава 25 база података, неограничену пропусност и неограничено прослеђивање е-поште – иако постоји ограничење од 1000 сандучића. Професионални хостинг је 15,78 УСД месечно за неограничено складиштење, 2500 поштанских сандучића, 50 база података, бесплатни ЦДН и неограничену пропусност. Премиум хостинг је 21,26 УСД месечно за бесплатан ЦДН, бесплатан ССЛ, неограничен број е-поште, базе података, пропусност и складиштење. Сви планови долазе са годину дана бесплатне регистрације домена.

Нетворк Солутионс има један управљани ВордПресс план, почев од 35 УСД месечно. План предвиђа скенирање злонамјерног софтвера и вируса, има стручну подршку за ВордПресс, обезбеђује неограничено складиштење и пропусност, има ССЛ сертификат и обезбеђује фазе. Функција инсценирања омогућава вам да креирате веб локацију ван мреже, а када сте задовољни, користите је уживо. Омогућује вам измене и подешавање без утицаја на веб локацију уживо. Чини се да је ВордПресс план дозвољен један домен.

ВПС и наменски планови: БлуеХост има четири ВПС плана. Стандардни ВПС ниво БлуеХост-а од 14,99 УСД месечно био би погодан за појединца или мала предузећа којима је потребно мало више перформанси него што би дељени план дозвољавао, али је превише ограничен за много више од тога. Остала три плана имају боље карактеристике и цене су од 29,99, 44,99 и 55,99 долара месечно. Планови БлуеХост ВПС имају ограничење пропусности од 1 ТБ до 4 ТБ. Нетворк Солутионс има два ВПС плана, Ессентиал по цени од 40 УСД месечно и Профессионал за 80 УСД месечно. Редови БлуеХоста имају боље функције за мање, с изузетком да Мрежна решења подржавају више управљаних домена по нивоу од БлуеХост-а.

БлуеХост има три наменска нивоа, који омогућавају 3, 4 и 5 ИП адреса, чија цена је 74,99, 99,99 и 124,99 долара месечно. Нетворк Солутионс не нуди наменске планове за сервер.

Гаранција за повраћај новца: БлуеХост има индустријску стандардну 30-дневну гаранцију, као и мрежна решења. Међутим, ако откажете дугорочни уговор са Нетворк Солутионс, можда ћете бити одговорни за значајне накнаде за рани раскид. Ако имате бесплатну регистрацију домена на БлуеХост или Нетворк Солутионс, они ће одбити накнаду за регистрацију домене од било каквог поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

Превисоке казне мрежних решења за рано отказивање и веће цене дају предност БлуеХост-у, осим за управљани ВордПресс. Ако су вам потребне функције које наменски план нуди, БлуеХост је ваш једини избор овде, пошто Нетворк Солутионс нема наменски план. Стагинг и „неограничене“ карактеристике пружају Нетворк Солутионс предност ВордПресс корисницима.

Како се лако користе БлуеХост и мрежна решења

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. БлуеХост користи цПанел, али са модификованим интерфејсом, тако да ће редовни корисници цПанела морати да изврше нека подешавања. Власнички управљачки панел мрежног решења има већину функција које ће вам требати. Међутим, навигација је и збуњујућа и фрустрирајућа, узимање више копања и више кликова него што би требало да буде потребно. Виндовс Солутионс Нетворк Планови користе стандардни Плеск контролни панел.

Инсталацијом једним кликом. БлуеХост омогућава инсталацију МОЈО Маркетплаце једноставног за коришћење једним кликом за инсталацију готово стотину апликација. Нетворк Солутионс има инсталацију за ВордПресс и Јоомла једним кликом. Иако су на контролној табли доступне још неке апликације једним кликом, до тих апликација једним кликом може бити потребно до девет корака.

Навигација веб страницама. Веб локације Блуехоста и Мрежна решења пружају информације које су вам потребне да бисте изабрали план. Блуехост има корисне упоредне карте за упоређивање слојева у својим плановима. Мрежна решења се такође слажу, али потрају неколико кликова.

Цијене су збуњујуће на веб локацији Нетворк Солутионс. Заправо, на почетној страници Нетворк Солутионс, осим у менију који каже „Хостинг и ССЛ“, не спомиње се веб хостинг – уместо њега су наведени други производи и услуге из Нетворк Солутионс..

Мишљење о лакоћи употребе

Инсталациони програм једног клика БлуеХост има више апликација, а иако је измењен, контролна табла се заснива на индустријском стандарду цПанел. Изгледа да се Нетворк Солутионс концентришу на друге услуге више од веб хостинга.

Подршка БлуеХост и мрежних решења

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

Према прегледу купаца, ово је подручје БлуеХост кратко, према прегледу купаца. Упркос томе што је један од њених цалл центара освојио награде, и Нетворк Солутионс такође има много више притужби на услугу корисника него похвала.

И БлуеХост и Нетворк Солутионс имају телефон и е-пошту, 24/7. БлуеХост има ливе цхат, Нетворк Солутионс то нема. Обоје имају широку базу знања са туторијали и често постављаним питањима. Обоје имају форум, мада је мрежа мрежних решења заправо веза до форума Веб.цом.

Мрежна решења су у прошлости имала контроверзе. У 2009. години Мрежна решења почела су објављивати дневне спискове претраживања имена домена извршена у пољу за претрагу домена на веб локацији. У 2008, без дозволе корисника, Мрежна решења су почела да стављају огласе на поддомене ако нису били активни – претварајући их у паркиране странице у мрежи за решења са мрежом.

У 2008-2009, Нетворк Солутионс је оптужен за вођење домена. Они би задржали домене које претражују, привремено преузимајући власништво, тако да имена нисте могли регистровати на другом месту након претраге на Мрежним решењима. Појединци, познати као “тастери домена”, претплатили би се на ове информације, а чим би се Мрежна решења дерегистровала након четири дана, људи би одмах купили домен и понудили га на продају по вишој цени. Извештаји о тим врстама праксе престали су након куповине Веб.цома 2011. године.

Мишљење о корисничкој подршци

Ниједан домаћин овде није савршен. БлуеХост би могао имати благу предност због ћаскања уживо и због сумњи које су у прошлости изазивале сумњиве праксе Нетворк Солутионс..

Корисничке рецензије БлуеХост и мрежних рјешења

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Рецензије се никада не смију користити као одлучујући фактор у избору веб домаћина. Пошто критике обично објављују они који су страствени, већина критика је или изразито негативна или снажно позитивна. Међутим, када иста ствар добије доследан коментар, можда би требало узети у обзир нешто.

Негативни прегледи за БлуеХост и мрежна решења

БлуеХост. Рецензије БлуеХоста за корисничку подршку су изузетно негативни. Жалбе укључују дуго чекање, непристојност и поновљене карте за исти проблем.

Мрежна решења. Тешко је пронаћи веб домаћина који има више негативних критика него Нетворк Солутионс. Од лошег сервиса до потешкоћа у постављању веб локације, Нетворк Солутионс од корисника добијају ниске оцене. Скоро да је свака страна компаније имала притужби.

Позитивне критике за БлуеХост и мрежна решења

БлуеХост. Већина позитивних критика купаца БлуеХост-а хвале цене и карактеристике дате у плановима.

Мрежна решења. Позитивних прегледа купаца је мало и далеко између. Постоје само два сведочења корисника на веб локацији Нетворк Солутионс, а чини се да се тренутно једно од њих налази на другом месту..

Мишљење о рецензијама корисника

Као што је речено, прегледи купаца само су један показатељ квалитета веб хостинга. Међутим, огроман број негативних рецензија које мрежна рјешења добија од купаца требао би представљати потенцијалну црвену заставу.

Закључак о поређењу БлуеХост и мрежних решења

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

Постоје функције и БлуеХост и Нетворк Солутионс које их издвајају једна од друге.

Разлози да одаберете мрежна решења преко БлуеХоста:

 • Није у власништву ЕИГ-а (забринутост ако сте имали проблема са ЕИГ-ом у прошлости)
 • Линук и Виндовс дијеле планове за хостинг

Разлози да одаберете БлуеХост преко мрежних решења:

 • Бесплатно СитеЛоцк
 • Користи цПанел – иако са модификованим интерфејсом
 • Доступно је више апликација за инсталацију једним кликом
 • Посвећени планови сервера за оне којима је потребан
 • Много ниже накнаде за обнављање регистрације домена

Мрежна решења наводе да је она усмерена на мала предузећа. Првих месец дана нуди ниске цене, али оне убрзано падају након тога.

Планови ВордПресс-а којима управља БлуеХост могу бити скупљи од оних других домаћина, али понуђене функције изгледају веома популарно – на шта указује и чињеница да се на БлуеХост-у налази више од милион ВордПресс веб локација..

За мала и средња предузећа, ВПС и наменски планови БлуеХост-а били би привлачни.

Нудење наменских опција сервера може ограничити привлачност мрежних решења за веће компаније.

Ниједна компанија нема корисничку подршку, па ако је то важно питање, можда бисте могли потражити негде друго.

Ако желите домаћина са брзим временима учитавања и одзива и премиум функцијама – и не мислите да плаћате нешто више од буџетских цена хоста СитеГроунд, исплатиће се погледати..

За кориснике ВордПресс-а, ИнМотион Хостинг је хостинг компанија са одличним карактеристикама и једном од најбољих гаранција за поврат новца у послу..

Имате ли питања о БлуеХост или Нетворк Солутионс? Каква су ваша искуства са веб хостингом уопште? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map