Блуехост вс ДреамХост: Које треба да користите?

Без обзира на разлог који желите веб страницу, пронађите веб хостинг компанију која је тачна
можете бити збуњујући јер постоји толико много планова са толико различитих функција. Ово
поређење главе-на-глави између БлуеХост-а и ДреамХост-а може вам помоћи да сузите свој избор.


И БлуеХост и ДреамХост су у послу са веб хостингом од 1990-их – БлуеХост од 1996, а ДреамХост од 1997. Оба су добро успостављена. БлуеХост на својим серверима има више од 2 милиона веб локација, док ДреамХост на својим серверима има преко 1,5 милиона.

БлуеХост и ДреамХост пружају дељено хостирање, управљани ВордПресс хостинг и ВПС и наменске планове за сервер – иако су БлуеХост-ове ВПС и наменске опције сервера недавно додавање..

БлуеХост је освојио низ награда “најбољи од”, укључујући “Најбољи повољни хостинг” и “Најбољи
Валуе Хост. “ ДреамХост је освојио свој део награда за „најбоље од“, укључујући ПЦМаг-ов „најбољи пословни домаћин“ у 2014. и 2015. години.

У 2010. години БлуеХост је купила Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ), компанија која је власник
бројне хостинг компаније, али дозвољава да свака од њих ради под својим именом. Чак
иако локације ЕИГ-а међусобно нису клонови, постоји неколико сличности између ЕИГ-а
компаније за хостинг.

Треба да знате да ако имате проблема са једном ЕИГ компанијом, можда ћете је пронаћи
питања са другим. ДреамХост је хостинг компанија у приватном власништву и сједиште јој је
Цалифорниа.

Упоредите перформансе БлуеХост-а и ДреамХост-а

Contents

Непрекидност и поузданост

Уптиме монитор

Уптиме. Иако статистике за продужетак БлуеХоста показују да редовно буду 99,9% или боље, немају гаранцију за продужење рада. С друге стране, ДреамХост има 100% продужену гаранцију. Повраћају се једнодневни хостинги за сваки сат станке, након што се проблем пријави.

Перформансе. БлуеХост гради сопствене сервере и користи 16-језгрене АМД Оптеронс. ДреамХост такође користи АМД процесоре и на својим серверима је инсталиран ССД.

Тест сајта хостираног на БлуеХост-у резултирао је временом учитавања 2,37с, бржим од 65% локација тестираних на Пингдому. Упоредива ДреамХост локација резултирала је временом учитавања 2,10с, бржим од 70% тестираних локација.

Поузданост. Дата центар за БлуеХост налази се у Јути. Дата центар се напаја и хлади из сувишних извора, а резервне копије дизела постоје за хитне случајеве. БлуеХост не зрцали нити сувишне резервне копије података, изузев њихових Цлоуд Планова. Резервне копије се чувају највише 30 дана.

ДреамХост има два калифорнијска дата центра, један у Лос Анђелесу и један у Ирвинеу. Планови су
у току за консолидацију калифорнијских податковних центара у ДреамХост дата центру у Портланду.
Такође имају дата центар у Ешбурну у Вирџинији. Сви податковни центри имају вишак у
напајање и хлађење, резервне копије дизела и 24/7 сигурност постоје на свим центрима података.

Мишљење о БлуеХост и ДреамХост

Иако је поузданост одлична, а продужење рада добро, недостатак гаранције за продужење времена
БлуеХост би могао да брине. ДреамХост има једну од најбољих гаранција за продужење рада. ДреамХост такође има предност у временима оптерећења и одзива – али само са малим размаком.

БлуеХост вс ДреамХост

Упоредите кључне карактеристике

Поређене кључне карактеристике

Белешка: Пронаћи ћете „неограничено“ или „немерено“ које користе компаније за веб хостинг приликом описивања функција. То је маркетиншки термин и не значи „све што можете користити“. Уместо тога, појмови се односе на оно што хостинг компаније „сматрају разумном употребом“.

Регистрација домена. Оба домаћина су регистратори домена. И БлуеХост и ДреамХост пружају бесплатну годину за регистрацију домена за нове налоге.

Вебсите Буилдер. БлуеХост нуди превлачење и повлачење Веебли Басиц које је ограничено на 5 веб страница. Басиц је бесплатна, а уз надоплату је доступна надоградња на Веебли Премиум. ДреамХост не нуди програмере веб локација.

Базе података. И БлуеХост и ДреамХост нуде неограничене МиСКЛ базе података.

Рачуни е-поште. И БлуеХост и ДреамХост пружају неограничене налоге за е-пошту и прослеђивање е-поште.

ВордПресс хостинг. БлуеХост и ДреамХост оба нуде планове за управљање ВордПрессом.
Управљани ВордПресс планови обично коштају више од стандардног дељеног плана. Део додатка
цена је зато што се управљани ВордПресс планови обично налазе на оптимизованим серверима са таквим
има кеширање и додатну сигурност за побољшање перформанси и стабилности.

Главна предност управљаног ВордПресс хостинга је аутоматско прављење резервних копија и ажурирање
ваше ВордПресс веб локације раде за вас, омогућавајући вам да се фокусирате на оно што је најважније – ваше веб локације. “
садржај.

е-цоммерце решење. И БлуеХост и ДреамХост пружају бесплатне колица за куповину преко својих контролних панела, као што су Магнето, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други. ВП е-цоммерце додаци доступни су са оба домаћина за ВордПресс веб локације. ДреамХост такође подржава рекламу
Градитељ веб локација еЦоммерце, Цафе Цоммерце – иако није бесплатан.

Сигурносне копије. БлуеХост пружа дневне, недељне и месечне резервне копије, а такође нуди и СитеБацкуп Про уз накнаду, мада је бесплатан са дељеним планом Бусинесс Про. СитеБацкуп Про омогућава прављење резервних копија и враћање на нивоу датотеке.

Смернице ДреамХоста забрањују да се резервне копије локација чувају на серверу, па су корисници креирали резервне копије
морају се преузети и уклонити са главног сервера што је пре могуће након што су направљени. ДреамХост аутоматски подржава резервне копије података о веб локацијама и базе података, али сигурносне копије нису загарантоване.

Хостинг Сецурити. За претраживање, уклањање и забрану злонамјерног софтвера БлуеХост пружа основну услугу СитеЛоцк бесплатно на доњим слојевима, а СитеЛоцк Про бесплатну на вишим нивоима. БлуеХост наводи да такође има интерне процесе за заштиту од ДДоС-а. ДреамХост користи Спамхаус за филтрирање е-поште и пружа ДДоС заштиту путем услуга Арбор Нетворкс.

Сви планови Блуехоста имају бесплатни заједнички ССЛ сертификат. Долази горњи дељени план на БлуеХост-у
са бесплатним приватним ССЛ сертификатом. ДреамХост пружа ССЛ путем Лет’с Енцрипт у својим плановима.

Контролна табла. БлуеХост користи цПанел али је интензивно изменио интерфејс. ДреамХост користи власнички управљачки панел који је више заснован на тексту него интерфејс који је заснован на икони цПанела.

Зелена. ДреамХост купује кредите за обновљиве изворе енергије и наводи да је она неутралан.

Додаци. БлуеХост има 150 УСД у огласним кредитима; БлуеХост има 100 УСД кредита. Обе имају партнерске програме. БлуеХост ће преселити успостављену веб страницу ако је имате негде другде, мада наплаћује премију за услугу. ДреамХост нема услуге преноса веб локација.ДреамХост такође месечно продаје складиште података на својим цлоуд серверима, зависно од тога колико складиштите.

Мишљење о БлуеХост и ДреамХост кључним значајкама

Обе хостинг компаније пружају добар спектар функција. Међутим, због тога што ДреамХост не користи цПанел, нема израду веб локација, нема политике миграције и мање робустан резервни план, БлуеХост добија климу у функцијама.

Упоредите планове за веб хостинг и БлуеХост вс ДреамХост

Планови хостинга & Цене

Упоређени планови цена

Белешка: Агресивна конкуренција доводи до сталних промена у ценама и до великог броја промотивних цена. Промотивне цене обично су ограничене на први рок услуге, па је пријава на дужи рок једнака већој уштеди. Чак и без промоција, дужи услови услуге обично резултирају прекидом цијена. Цене доле су наведене на веб локацијама у време ове поређења.

БлуеХост. БлуеХост нуди три дељена плана. Основне дозволе један сајт обезбеђује 50 ГБ простора за складиштење и омогућава неограничен опсег протока и налога за е-пошту, по промо цени од 3,95 УСД месечно. Поред тога, са 6,95 долара месечно, повећава се број дозвољених веб локација на 10, а складишни простор на 150 ГБ. ЦДН је такође део Плус плана. Бусинесс Про нуди 14,95 УСД месечно
неограничене веб локације, као и неограничени опсег протока, складиштења и е-поште.

ЦДН, приватни ССЛ, наменски ИП и Сите Бацкуп Про укључени су у овај горњи ниво нивоа. Све
дељени планови БлуеХост такође долазе са бесплатном регистрацијом домена у трајању од једне године. БлуеХост понуде
три скалабилна Цлоуд плана планирају уз додатну накнаду, која зрцали ваше податке на три места
поузданост и брже време учитавања.

БлуеХост има четири управљана ВордПресс плана заснована на ВПС технологији. Најмањи план,
Блоггер, са 12,95 УСД месечно, је ограничен на 100 милиона посета, 30 ГБ простора за складиштење и пет веб локација. Главни план, предузеће, чија цена је 85 долара месечно, има 240 ГБ простора за складиштење, неограничену пропусност и 30 места. Друга два, професионална по 37,50 УСД и пословна по 60 УСД, падају између. Сви имају бесплатан ЦДН и СитеЛоцк (доња два нивоа имају СитеЛоцк Про, посао има СитеЛоцк
Премиум и највиши ниво пружа СитеЛоцк Ентерприсе).

ДреамХост. ДреамХост поједностављује ствари са једним дељеним планом, чија цена је 7,95 УСД за трогодишњи мандат. У плану је неограничено све – неограничено складиштење, неограничена пропусност, неограничен број налога е-поште и неограничена домена. Бесплатна регистрација домена у трајању од једне године, као и бесплатни ССЛ, долазе у плану. Намењени ИП доступан је за месечну накнаду од 5,95 долара. ДреамХост такође пружа опцију облака која се огледа на три места ради вишка. Шест високо скалабилних нивоа креће се од 4,50 УСД месечно до 96 УСД месечно.

ДреамХост нуди један план управљаног ВордПресс хостинга са 30 ГБ ССД-а и неограниченим бројем посетилаца месечно. ВордПресс се аутоматски инсталира при одјави. План долази са наменским ИП-ом и домаћин је на ВПС-у са ССД-овима. План је ограничен на једну локацију и једну
МиСКЛ база података, а цена је 19,95 УСД са годишњим планом.

ВПС и наменски планови: И БлуеХост и ДреамХост имају четири ВПС плана. Стандардни ВПС ниво БлуеХост-а од 14,99 УСД месечно био би погодан за појединца или мала предузећа којима је потребно мало више перформанси него што би дељени план дозвољавао, али је превише ограничен за много више од тога. Остала три плана имају боље карактеристике и цене су од 29,99, 44,99 и 55,99 долара месечно. Планови БлуеХост ВПС имају ограничење пропусности од 1 ТБ до 4 ТБ.

ДреамХост-ови ВПС планови садрже ССД дискове, почев од 15 УСД месечно и максимум од 120 УСД месечно.
Нудећи неограничену пропусност и неограничене домене, ДреамХост ВПС планови су погодни
мала и средња предузећа која су прерасла дељење хостинга.

БлуеХост има три наменска нивоа, који омогућавају 3, 4 и 5 ИП-ова, по цени од 74,99, 99,99 долара и
124,99 УСД месечно. ДреамХост има неке опције почевши од 149 УСД по
месец, са ценама у зависности од одабране конфигурације. ДреамХост омогућава неограничен број
број ИП-ова, као и неограничена пропусност, на њиховим наменским слојевима.

Гаранција за повраћај новца: БлуеХост поседује стандардну 30-дневну гаранцију. ДреамХост има 97-дневну гаранцију поврата новца у индустрији. Ако имате бесплатну регистрацију домена на БлуеХост-у или ДреамХост-у, они ће задржати накнаду за регистрацију домена од било каквог поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење о одређивању цене хостинг планова

ДреамХост има само један заједнички план који се упоређује са највишим нивоом БлуеХост-а у дељеном хостингу по пола цене. Поред тога, ДреамХост има најбољу гаранцију поврата новца у индустрији.

Како лако користити БлуеХост вс ДреамХост

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Контролна табла. БлуеХост користи цПанел, али са модификованим интерфејсом, тако да ће редовни корисници цПанела имати нека подешавања. Власнички контролни панел ДреамХоста има потребне функције, али не заснивање на индустријском стандарду цПанел може изазвати неке проблеме са корисницима.

Инсталацијом једним кликом. БлуеХост користи МОЈО Маркетплаце програм једним кликом за лако инсталирање готово стотину апликација. ДреамХост има одељак за инсталацију једним кликом, мада нема толико много могућности колико има МОЈО Маркетплаце.

Навигација веб страницама. Веб локације БлуеХост-а и ДреамХост пружају информације које су вам потребне да одаберете план. Обоје имају корисне упоредне карте за упоређивање слојева у својим плановима. Међутим, чисти су и једноставни за употребу, међутим ДреамХост отежава проналажење неких информација без прибегавања Гооглеу или читања викија.

Мишљење о лакоћи употребе

Инсталациони програм БлуеХост једним кликом има више апликација. Ниједан не користи обичан цПанел, али БлуеХост је у основи цПанел са прилагођеним интерфејсом. Веб локација БлуеХост-а је нешто више
усер-фриендли.

Подршка БлуеХост-а против ДреамХост-а

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

На основу прегледа купаца, ово је једно подручје где недостаје БлуеХост. ДреамХост добија високе оцјене од купаца за услугу и подршку, а његово особље за подршку се сматра љубазним
и образован.

БлуеХост има телефон, е-пошту и чет уживо 24/7. И БлуеХост и ДреамХост имају блог и
форум.

ДреамХост има страницу за контакт на којој шаљете питања е-поштом. Постоји више опција подршке
од ДреамХоста након што их купите, али телефон није један од њих. ДреамХост има јединствени вики који се ажурира по потреби и садржи пуно информација, слично као база знања.

Мишљење о корисничкој подршци

Ниједан домаћин овде није савршен. БлуеХост пружа више метода за контакт унапред, међутим, корисничка подршка није високо оцењена од стране купаца. ДреамХост има ограничене могућности контактирања, али купци високо оцењују корисничку услугу коју добијају.

Коментари корисника на БлуеХост и ДреамХост

Кориснички прегледи

Упоређивање рецензија корисника

Белешка: Никада не бисте требали користити рецензију као одлучујући фактор при избору веб домаћина. Рецензије обично постављају они који су страствени, па је већина купаца који објављују критике или изразито негативна или снажно позитивна. Међутим, када се нешто непрестано извештава, можда би требало узети у обзир и нешто.

Негативне критике за БлуеХост и ДреамХост

БлуеХост. Негативне критике за БлуеХост претежно се односе на подршку. Дуга времена чекања, непристојност и поновљене карте за исту емисију нису реткост.

ДреамХост. Не чуди што је најчешћа жалба недостатак телефонске подршке. Неки такође пријављују штрајк подршку. Купци су такође коментарисали да за компанију која има тако јаку гаранцију продужења рада постоји изненађујући број притужби на станке..

Позитивне критике за БлуеХост и ДреамХост

БлуеХост. Већина позитивних критика купаца БлуеХост-а хвале цене и карактеристике дате у плановима.

ДреамХост. Корисничка подршка компаније ДреамХост добија већину позитивних коментара.ДреамХост такође добија похвале за свој готово неограничен све заједнички план за ниску цену.

Мишљење о рецензијама корисника

Генерално, ДреамХост добија више позитивних критика од својих купаца него БлуеХост. Међутим, БлуеХост добија добре критике за већину свега осим корисничке подршке.

Закључак о поређењу БлуеХост-а и ДреамХост-а

Који је хостинг најбоље за вас?

Избор најбоље платформе

И БлуеХост и ДреамХост имају функције које се свиђају онима који траже веб хостинг компанију.

Разлози да одаберете ДреамХост преко БлуеХост-а:

 • Један заједнички план са “неограниченим” свему
 • Дужа гаранција поврата новца
 • 100% гаранција за продужење рада
 • Није ЕИГ компанија

Разлози да одаберете БлуеХост преко ДреамХост-а:

 • Више опција у дељеном хостингу
 • Бесплатно СитеЛоцк
 • Користи цПанел – иако са модификованим интерфејсом
 • Доступно је више апликација за инсталацију једним кликом

Иако су планови ВордПресс-а којима управља БлуеХост скупљи од оних других
домаћини, карактеристике у њима чине их врло популарним. На то говори чињеница да се на БлуеХост-у налази више од милион ВордПресс веб локација.

Ако сте средње или веће, можда бисте разумно погледали или Блуехост или ДреамХост
ВПС или наменски планови за сервере, иако ДреамХост може да поднесе веће компаније
његова неограничена пропусност.

Са својим једнопланским заједничким хостингом, ДреамХост је привлачан онима који желе неограничен број
све локације без одлучивања између слојева. Међутим, можда није прикладан за
почетник јер не постоји градитељ веб страница и нема телефонска подршка.

Обе ове хостинг компаније нуде повољне цене због могућности које нуде.

Ово су само две од многих компанија које нуде веб хостинг. Ако немате ништа против трошити неколико
долара више за брзо учитавање и вријеме одзива и премиум функције, СитеГроунд би било вриједно провјерити.

За домаћина који је одличан избор за управљани ВордПресс и који има поврат новца
ако гарантујете друго место само ДреамХост-у, можда бисте требали размотрити ИнМотион хостинг.

Имате ли каквих питања о БлуеХост или ДреамХост? Каква су ваша искуства са веб хостингом уопште? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map