БлуеХост вс Арвике: Које треба да користите?

Покушај да одаберете праву веб хостинг компанију је важна одлука – али може бити збуњујуће на све могућности и планове вани. Уживајте у избору овом упоређивањем између Блуехоста и Арвике-а.


И Блуехост и Арвике су дугогодишње компаније за веб хостинг. БлуеХост послује од 1996. Арвике је основан 2003. године. БлуеХост је добро успостављен са више од 2 милиона сајтова хостираних на својим серверима. Арвике није толико познат, али је брзо растућа компанија за веб хостинг.

Блуехост и Арвике пружају заједнички хостинг, ВордПресс хостинг и ВПС и наменске планове за сервер. БлуеХост-ове ВПС и наменске опције сервера прилично су недавна допуна. БлуеХост је заснован на Линуку, док Арвике пружа опције Линук и Виндовс за све своје планове.

Поређење Арвике-а и Блуехоста

БлуеХост је проглашен за „Најбољи повољни хостинг“ и „најбољи вредност домаћин“. Арвике је био избор за уређивање ПЦМаг-а у 2015. години и Инц.цом га је прогласио једном од најбрже растућих компанија у САД-у..

У 2010. години БлуеХост је купила Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ), а ЕИГ је купио Арвике 2014. године. ЕИГ посједује бројне хостинг компаније, али им дозвољава да послују под властитим оригиналним именима.

ЕИГ компаније међусобно нису клонови. Међутим, постоје многе сличности међу њима. Ако имате проблема са једном компанијом ЕИГ, можда ћете имати исте проблеме са другом.

Упоредите перформансе Блуехоста и Арвике-а

Блуехост вс. Арвике: Непрекидност и поузданост

Уптиме. Иако статистике за продужетак БлуеХоста показују да је редовно 99,9% или боље, немају гаранцију за продужење рада. Арвике има 99,9% гаранције и они пружају бесплатни месецни повраћај новца ако месечни просек падне испод тог процента.

Перформансе. БлуеХост гради сопствене сервере и користи 16-језгрене АМД Оптеронс. Арвике сервери користе најновије Ксеонове, а подаци о клијентима се чувају на 15К раид десет дискова. Арвике-ове базе података и сервери е-поште налазе се на ССД складишту.

Тестирање веб локације са БлуеХост-ом дало је време учитавања 2,37, брже од 65% места тестираних на Пингдому. Упоредива Арвике локација је произвела време учитавања од 1,05с, брже од 89% тестираних локација.

Поузданост. ДатаХотел центар БлуеХост налази се у држави Јута. Дата центар се напаја и хлади из сувишних извора, а резервне копије дизела доступне су за хитне случајеве. БлуеХост не зрцали нити сувишне резервне копије података, осим Цлоуд Цлоуд планова, а сигурносне копије се чувају највише 30 дана.

Арвике има центре података у Северној Америци (Далас, Тексас), Европи (Амстердам) и (Хонг Конг). Сви податковни центри су у потпуности сувишни, са вишеструким могућностима напајања и хлађења. Дата центри се прате на лицу места ради сигурности и поузданости.

Мишљење

За Блуехост и Арвике поузданост је одлична, а продужење времена је добро. Међутим, недостатак гаранције за продужење рада БлуеХост-а могао би бити забрињавајући. Тестови показују да ће Арвике странице бити знатно брже у реакцијским и оптерећеним временима.

Упоредите карактеристике Блуехоста и Арвике-а

Упоредите кључне карактеристике

Белешка: “Неограничено” и “немерено” су популарни изрази које користе компаније за веб хостинг приликом описивања функција. То, међутим, не значи „користити све што желиш“. Термини се односе на оно што компаније које хостинг сматрају „разумним коришћењем“.

Регистрација домена. Оба домаћина су регистратори домена. БлуеХост такође омогућава бесплатну годину регистрације домена за нове налоге. Арвике нуди бесплатни домен све док имате план, а нуди и бесплатан трансфер ако већ имате домен.

Вебсите Буилдер. БлуеХост омогућава превлачење и повлачење Веебли Басиц које је ограничено на 5 веб страница. Басиц је бесплатна. За додатне функције и странице, надоградња на Веебли Премиум доступна је уз додатну накнаду. Арвике планови долазе са РвСитеБуилдер, програмом богатим градитељем са ВСИВИГ уређивачем и са преко 600 веб предложака.

Базе података. Блуехост и Арвике нуде неограничене МиСКЛ базе података. Арвике такође подржава ПостгреСКЛ базе података.
Рачуни е-поште. Блуехост и Арвике пружају неограничене налоге е-поште и прослеђивање е-поште.

ВордПресс хостинг. И Блуехост и Арвике нуде управљане ВордПресс планове. Управљани ВордПресс планови хостовани су на оптимизованим серверима који садрже кеширање и додатну сигурност за побољшање перформанси и стабилности.

Велика предност управљаног ВордПресс хостинга је та што су резервне копије ваше веб локације и ажурирање ВордПресс-а и његових додатака направљени за вас, што вам омогућава да се фокусирате на садржај ваше веб локације..

Управљани ВордПресс планови обично коштају више од стандардног дељеног плана. Међутим, Арвике-ови дељени хостинг и управљани ВордПресс планови коштају исто.

е-цоммерце решење. Блуехост пружа бесплатне колица за куповину преко своје контролне табле, као што су Магенто, ПрестаСхоп, ЗенЦарт и други. Арвике такође подржава неке бесплатне и комерцијалне опције е-трговине, многе са подршком 24/7 и аутоматском инсталацијом.

Сигурносне копије. БлуеХост ствара дневне, недељне и месечне резервне копије. Они такође нуде СитеБацкуп Про, који прави резервну копију и обнављање на нивоу датотеке, уз додатну надокнаду. СитеБацкуп Про је бесплатан са заједничким слојем Бусинесс Про.

Арвике свакодневно прави резервне копије својих сервера. Без обзира на смернице за резервно копирање, препоручује се израда ручних резервних копија и њихово складиштење ван места ради додатне сигурности и поузданости.

Хостинг Сецурити. За борбу против злонамјерног софтвера БлуеХост пружа основну услугу СитеЛоцк на својим нижим нивоима, а СитеЛоцк Про бесплатну на вишим нивоима. БлуеХост има интерне процесе да би се заштитио од ДДоС напада.

Арвике скенира и проактивно делује против ДДоС претњи, као и пружа заштиту од грубих напада. Арвике планови долазе са СпамАссассин и Спамхаус филтрирањем за е-пошту.

Сви планови Блуехоста имају бесплатни заједнички ССЛ сертификат. Најбољи дељени план БлуеХост-а, Бусинесс Про, долази са бесплатним приватним ССЛ сертификатом.

Арвике је користио да пружа бесплатан заједнички ССЛ за Линук дељене хостинг планове, али чини се да бесплатни ССЛ-ови више нису доступни за Линук или Виндовс планове, осим Бусинесс планова, који имају бесплатан ССЛ све док имате план са Арвике-ом..

Контролна табла. Арвике користи индустријски стандардни цПанел. БлуеХост такође користи цПанел, али је увелико изменио интерфејс.

Аффилиате анд Реселлер Програмс. Арвике има програм препродавача. БлуеХост такође има реселерски програм, али за услугу сарађује са трећим произвођачем РеселлерЦлуб. Партнерски програм БлуеХост-а плаћа 65 УСД по препоруци. Арвикеов партнерски програм плаћа од 70 до 135 УСД по препоруци, у зависности од броја препорука које месечно радите.

Додаци. БлуеХост има 150 УСД у огласним кредитима; Арвике долази са 200 УСД рекламних кредита. Обоје ће мигрирати успостављену веб страницу ако је имате негдје другдје. БлуеХост наплаћује премију за услугу миграције, док Арвике пружа једну миграцију бесплатно.

Мишљење

Обе хостинг компаније пружају врхунске функције, са многим „неограниченим“ опцијама, по повољним ценама хостинга. Арвике има предност са робуснијим градитељем веб локација, стандардним цПанел-ом и подршком за ПостгреСКЛ и Виндовс.

Упоредите планове за веб хостинг и цене Блуехоста и Арвике-а

Планови хостинга & Цене

Напомена: Због велике конкуренције, промотивне цене су уобичајена пракса код компанија за веб хостинг. Промотивне цене су обично ограничене на први рок услуге, тако да пријава на дужи рок доноси веће уштеде. Чак и без промоције, пријава на дуже услуге обично се изједначава са прекидом цена. Цене доле су наведене на веб локацијама у време ове поређења.

БлуеХост

Дељено гостовање БлуеХост нуди три нивоа заједничких планова за хостинг. Басиц омогућава једној веб локацији, са 50 ГБ простора за складиштење, и неограниченим пропусним опсегом и рачунима е-поште, за промо цене од 3,95 УСД.

Плус, 6,95 долара месечно омогућава до 10 места, а складишни простор је повећан на 150 ГБ. ЦДН је такође део Плус плана.

Бусинесс Про, са 14,95 УСД месечно, нуди неограничене веб локације, као и неограничен пропусни опсег, складишне податке и налоге за е-пошту.

ЦДН, приватни ССЛ, наменски ИП и Сите Бацкуп Про укључени су у овај горњи ниво нивоа. Планови БлуеХоста такође долазе са бесплатном регистрацијом домена у трајању од једне године.

БлуеХост нуди три скалабилна Цлоуд планова уз додатну накнаду, који ваше податке огледају на три места за поузданост и брже време учитавања.

Управљани ВордПресс хостинг. БлуеХост има четири управљана ВордПресс плана заснована на ВПС технологији, тако да има мање веб локација на серверу.

Најмањи план, блогер, са 12,95 долара месечно, ограничен је на 100 милиона посета, 30 ГБ простора за складиштење и пет веб локација.
Главни план, предузеће, чија цена је 85 долара месечно, има 240 ГБ простора за складиштење, неограничену пропусност и 30 места. Друга два, професионална по 37,50 УСД и пословна по 60 УСД, падају између.

Сви планови имају бесплатне ЦДН и СитеЛоцк (доња два нивоа имају СитеЛоцк Про, посао има СитеЛоцк Премиум, а горњи ниво пружа СитеЛоцк Ентерприсе).

Арвике

Дељено гостовање Арвике нуди четири дељена плана – два у ПерсоналЦласс-у и два у БусинессЦласс-у. Ради бржег учитавања и времена одзива за клијентелу, приликом куповине имате могућност избора америчких, европских или азијских дата центара.

Особно и пословно нуде неограничен простор, ширину појаса, е-пошту и базе података. ПерсоналЦласс је 4 УСД месечно; БусинессЦласс износи 22 УСД месечно; ПерсоналЦлассПро је 7 УСД месечно; а БусинессЦлассПро је 35 УСД месечно.

Про нивои омогућавају неограничен број веб локација, док доњи слојеви омогућавају само шест.

Разлика између ПерсоналЦласс-а и БусинессЦласс-а је у томе што БусинессЦласс има мањи број корисника на серверу – у основи дељено хостинг са ВПС функцијама.

АСП (Виндовс) опција покреће неколико долара више за сваки план и ниво. Арвикеови заједнички планови омогућавају неограничене базе података МиСКЛ и ПостгреСКЛ. Такође, БусинессЦласс планови имају бесплатан ССЛ сертификат све док се веб локација налази код Арвике-а.

Управљани ВордПресс хостинг. Арвике нуди управљане ВордПресс планове који почињу од 4 УСД месечно, исто као и дељени хостинг планови. Неограничена пропусност, неограничено складиштење и неограничен број веб локација долази са свим плановима.

Веб локације за ВордПресс лако се скалирају од дељеног до ВПС-а и наменског хостинга, иако цене Арвике-а расту за ВПС или наменске сервере.

ВПС и наменски планови: БлуеХост има четири ВПС плана. Стандардни ВПС слој БлуеХоста за 14,99 УСД месечно био би погодан за појединца или мала предузећа којима је потребно мало више перформанси него што би дељени план омогућавао.

Арвике нуди по две у Линуку и Виндовс-у. Арвике-ови планови су 40 и 70 УСД месечно за Линук опцију. Два нивоа ВПС-а за Виндовс су 60 и 100 УСД месечно.

БлуеХост-ов највиши ВПС план износи само 59,99 УСД месечно, али је ограничен на 4 ТБ пропусне ширине, док сва четири Арвике-ова плана имају неограничену пропусност и долазе са бесплатним ССЛ сертификатом онолико дуго колико имате план.

БлуеХост има три наменска нивоа, који омогућавају 3, 4 и 5 ИП-а, респективно. Цене су им 74,99, 99,99 и 124,99 долара месечно. У зависности од конфигурације, шест једноструких процесора намењених серверима компаније Арвике кошта се од 128,70 УСД месечно до 227,50 УСД месечно.

За оне којима је потребно више перформанси, Арвике поседује два вишепроцесорска слоја по цени од 357,30 УСД месечно. Арвике такође нуди опције облака, почевши од 108 УСД месечно. Иако су скупљи од БлуеХоста, Арвике плановима се у потпуности управља.

Гаранција поврата новца: БлуеХост поседује стандардну 30-дневну гаранцију. Арвике има дужу гаранцију од 60 дана. Ако имате бесплатну регистрацију домена на БлуеХост-у или Арвике-у, они ће задржати накнаду за регистрацију домена од било каквог поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење

Цене Арвике-а су веће од БлуеХост-а, али нижи слојеви имају више функција него, доњи слојеви на БлуеХост-у. Арвике има дужу гаранцију поврата новца и нуди Виндовс планове за оне којима је потребан.

Упоредите колико је једноставно користити Блуехост и Арвике

Лакоћа коришћења

Контролна табла. БлуеХост користи цПанел, али са модификованим интерфејсом, тако да ће редовни корисници цПанела имати нека подешавања. Арвике користи регуларни цПанел који је једноставан за употребу, икону.

Инсталацијом једним кликом. БлуеХост користи МОЈО Маркетплаце програм једним кликом за лако инсталирање готово стотину апликација. Арвике користи Софтацулоус као инсталацију једним кликом за стотине апликација.

Навигација веб страницама. Веб локације БлуеХост-а и Арвике пружају податке потребне за одабир плана, са корисним упоредним табелама за упоређивање слојева у њиховим плановима. Обоје су чисти, неуредни и прилагођени корисницима.

Мишљење

И Блуехост и Арвике имају програмере за инсталирање једним кликом, користе цПанел (иако је модификован у случају БлуеХост-а) и имају веб локације прилагођене корисницима. Оба су једноставна за употребу и подједнако су једноставна за употребу.

Упоредите подршку Блуехоста и Арвике-а

Техничка и корисничка подршка

На основу прегледа купаца, ово је једно подручје где недостаје БлуеХост. Арвике је имао сјајну репутацију у корисничкој подршци. Међутим, од тренутка куповине ЕИГ-а, претплата по службу за кориснике је претрпела. И даље је изнад просека.

Блуехост и Арвике имају е-пошту и разговор уживо 24/7. Подршка за БлуХост телефон је 24/7, док је Арвикева телефонска услуга ограничена на радно време, од понедељка до петка. Обоје имају велику базу знања са туторијали и видео записима. БлуеХост има блог и форум; Арвике има активни блог.

Мишљење

И Блуехост и Арвике пружају више начина контакта. Иако је у последње време све више пао на репутацију Арвике, она и даље добија позитивније критике за корисничку услугу и подршку него БлуеХост.

Упоредите корисничке критике Блуехост и Арвике

Кориснички прегледи

Белешка: Обично рецензије постављају они који су страствени, тако да је већина купаца који објављују критике или изразито негативна или снажно позитивна. Из тог разлога, никада не бисте требали користити рецензије купаца као свој главни разлог одабира домаћина. Међутим, ако постоји чест приговор многих корисника, можда би требало размотрити нешто.

Негативне критике за Блуехост и Арвике

БлуеХост. Негативне критике за БлуеХост готово су све повезане са подршком. Дуга времена чекања, креирање поновљених карата за исти проблем, па чак и непристојност, уобичајене су жалбе.

Арвике. Донедавно је било неколико негативних критика о Арвике-у. У посљедње вријеме неке критике су забринуте због лошег сервиса за купце и дугог чекања.

Позитивне критике за Блуехост и Арвике

БлуеХост. Већина позитивних критика купаца Блуехоста тиче се среће због пружених цена и могућности плана.

Арвике. Арвике добија високе оцјене својих купаца за стављање толико доступних функција по тако повољној цијени. Корисници Виндовса са задовољством могу да пронађу хостинг за њих по приступачној цени.

Мишљење

Све у свему, чак и уз недавне негативне критике корисничке подршке, Арвике добија високе оцјене од својих купаца. И БлуеХост се, осим великог броја притужби на корисничку подршку, воли.

Закључак о поређењу БлуеХост-а и Арвике-а

БлуеХост вс. Арвике: Који је хостинг најбоље за вас?

И Блуехост и Арвике имају предности због којих су привлачни.

Разлози да одаберете Арвике-а преко БлуеХост-а:

 • Бесплатна регистрација домена све док се план држи
 • Унапред инсталирани ВордПресс
 • Опције Виндовс сервера за све планове
 • Дужа гаранција поврата новца

Разлози да одаберете БлуеХост над Арвике-ом:

 • Ниже цене за први термин услуге за неколико слојева заједничког хостинга
 • Бесплатно СитеЛоцк
 • Ниже ВПН и наменске цене сервера

Иако су ВордПрессови планови којима управља БлуеХост скупљи од неких других, функције их чине веома популарним, што се види и из чињенице да је на БлуеХосту смештено више од милион ВордПресс веб локација..

Међутим, Арвике, са својим буџетским ценама, вреди проверити да ли сте корисник ВордПресс-а. Ако сте средње или веће величине, можете погледати БлуеХост-ове ВПС или наменске планове сервера.

Обе компаније су претрпеле прегледе купаца који укључују корисничку подршку, што би могло представљати забринутост. Међутим, обе ове компаније нуде велике планове по одличним ценама.

То су многе друге компаније за хостинг, које бисте могли размотрити. За оне који немају ништа против трошења више времена за брзо учитавање и одзив, као и врхунске функције, проверавање СитеГроунд вриједи вашег времена.

За хостинг компанију која је одличан избор за управљање ВордПрессом и која има једну од најбољих гаранција за поврат новца у индустрији, размислите о ИнМотион Хостингу.

Имате ли каквих питања о БлуеХост или Арвике? Каква су ваша искуства са веб хостингом уопште? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map