БлуеХост вс А2 хостинг: Које треба да користите?

Постоји много компанија које пружају услуге веб хостинга од којих можете бирати за своју веб страницу. У ствари, постоји толико много планова и карактеристика да вам може завртјети главу. Уложите мало стабилности у овај поступак и употријебите овај упоредни поступак да бисте сузили своје изборе.


БлуеХост је посао веб хостинга од 1996. године, тако да је добро успостављена хостинг компанија са преко 2 милиона веб локација на својим серверима.

А2 Хостинг је новији у индустрији, основан је 2003. А2 Хостинг је први пут покренут с обзиром на програмере и био је један од првих који је понудио ПХП 5 и Руби он Раилс. Сада је њихов фокус на перформансама.

И БлуеХост и А2 пружају дељено хостирање, управљани ВордПресс хостинг и ВПС и наменске сервер планове и засновани су на Линуку.

БлуеХост је освојио бројне награде, укључујући „Најбољи повољни хостинг“ и „Најбољи вредност домаћин“. А2 је добитник многих награда “најбоље од”, од којих је неколико недавно прошле године.

Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ), компанија која поседује многе хостинг компаније, купила је БлуеХост 2010. године. ЕИГ омогућава свакој од својих хостинг компанија да послује под својим именом.

Иако ЕИГ хостинг компаније међусобно нису клонови, постоји довољно сличности да ако имате проблема са једном ЕИГ компанијом, можда ћете имати исте проблеме са другом.

А2 је у приватном власништву. Име хостера А2 у А2 долази из чињенице да су они са седиштем у Анн Арбору, Мичиген.

Упоредите перформансе БлуеХост и А2 хостинга

БлуеХост вс. А2 Хостинг: Непрекидност и поузданост

Уптиме. Иако статистике за продужетак БлуеХоста показују да редовно буду 99,9% или боље, немају гаранцију за продужење рада. А2 хостинг има гаранцију 99,9% продуженог времена. А2 хостинг ће вам надокнадити 5% месечне накнаде за сваки сат када ваша веб локација није доступна због квара опреме или мреже.

Перформансе. БлуеХост гради сопствене сервере и користи 16-језгрене АМД Оптеронс. А2 хостинг користи Делл сервере са четворојезгреним процесорима, а фокус на перформансе види се коришћењем ССД стораге.

Сајт с хостом Блуехост тестиран на Пингдому резултирао је временом учитавања 2,37с, бржим од 65% тестираних сајтова. А2 локација довела је до брзине учитавања 1,49с, брже од 81% тестираних локација.

Поузданост. Дата центар за БлуеХост налази се у Јути. Дата центар се напаја и хлади из сувишних извора, а резервне копије дизела постоје за хитне случајеве. БлуеХост не зрцали нити сувишне резервне копије података, изузев њихових Цлоуд Планова. Резервне копије се чувају највише 30 дана.

А2 хостинг има центре података у Сједињеним Државама (Мичиген), Европи (Амстердам) и Азији (Сингапур). Дата центри имају вишак снаге и хлађења, а постоје и дизел генератори за резервне копије.

Дата центри се прате на лицу места ради сигурности и поузданости. Такође имају четвороструку мрежну повезаност за сувишну и поуздану услугу.

Мишљење

Иако је поузданост БлуеХоста одлична, а продужење времена је добро, недостатак гаранције за продужење времена могао би бити проблем.
А2 хостинг има гаранцију, а време учитавања и одзива А2 хостинга било је знатно брже од БлуеХост-овог.

Упоредите карактеристике БлуеХост и А2 хостинга

БлуеХост вс А2 хостинг: кључне карактеристике

Белешка: Уобичајени маркетиншки израз који веб хостинг компаније користе у описивању карактеристика је „неограничен“. Ништа заиста није неограничено. Уместо тога, појмови се односе на оно што хостинг компаније „сматрају разумном употребом. Домаћинске компаније могу издати упозорења или обуставити веб локацију ако сматрају да је дошло до “претеране употребе”.

Регистрација домена. Оба домаћина су регистратори домена. БлуеХост омогућава бесплатну годину регистрације домена за нове налоге; А2 хостинг не.

Вебсите Буилдер. БлуеХост обезбеђује „Веебли Басиц“ повлачењем и испуштање, који је ограничен на 5 веб страница. Басиц је бесплатна, а уз надоплату је доступна надоградња на Веебли Премиум.

А2 хостинг нема интегрисаног програмера веб локација ни у једном од својих планова, али подржава већину бесплатних и комерцијалних градитеља веб локација.

Базе података. БлуеХост нуди неограничене МиСКЛ базе података. А2 хостинг ограничава најнижи ниво на 5 база података, с неограниченим базама података на осталим слојевима и плановима. А2 хостинг такође подржава ПостгреСКЛ.

Рачуни е-поште. БлуеХост пружа неограничене налоге е-поште и прослеђивање е-поште. А2 хостинг ограничава најнижи ниво на 25 налога, док остали нивои могу имати неограничен број.

ВордПресс хостинг. БлуеХост и А2 Хостинг нуде и ВордПресс планове којима се управља. Управљани ВордПресс план обично кошта више од стандардног дељеног плана, мада А2 Хостинг цене и заједничке и управљане ВордПресс планове исте.

Управљани ВордПресс планови се обично налазе на оптимизованим серверима, са таквим функцијама као што су кеширање и додатна сигурност за побољшање перформанси и стабилности. Још једна предност управљаног ВордПресс хостинга је та што резервне копије и ажурирање ваших ВордПресс веб локација обавља аутоматски компанија за хостинг за вас, ослобађајући вас да се фокусирате на оно што је за вас важно – ваш садржај.

е-цоммерце решење. БлуеХост и А2 хостинг пружају бесплатне колица за куповину преко својих контролних панела, као што су Магнето, ЗенЦарт, ПрестаСхоп и други. ВП е-цоммерце додаци доступни су са оба домаћина за ВордПресс веб локације.

Сигурносне копије. БлуеХост пружа дневне, недељне и месечне резервне копије. Такође нуди СитеБацкуп Про бесплатно за дељени план Бусинесс Про и додатну накнаду за друге планове. СитеБацкуп Про омогућава прављење резервних копија и обнављање на нивоу датотеке.

А2 хостинг нуди Сервер Ревинд, који прави периодичне аутоматске снимке ваше веб странице и омогућава бесплатно враћање датотека, база података или целокупног вебсајта – мада није доступан за најнижи ниво.

Хостинг Сецурити. Да бисте претражили, уклонили и забранили злонамјерни софтвер, БлуеХост пружа основну услугу СитеЛоцк бесплатно на доњим слојевима, а СитеЛоцк Про бесплатно на својим вишим нивоима. БлуеХост наводи да такође има интерне процесе за заштиту од ДДоС-а.

А2 скенира и проактивно делује против ДДоС претњи, злонамјерног софтвера и вируса помоћу Перпетуал Сецурити-а и ХацкСцан-а – пружа се бесплатно. Користи стандардну заштиту од нежељене поште, као и Баррацуда Адванцед Спам Филтеринг за е-пошту.

А2 хостинг такође нуди безбедносни алат Патцхман Енханцед, који скенира софтвер и апликације којима је потребна закрпа и обавештава вас када су апликације застареле..

Сви планови Блуехоста имају бесплатни заједнички ССЛ сертификат. Најбољи дељени план на БлуеХост-у долази са бесплатним приватним ССЛ сертификатом. А2 хостинг пружа бесплатан заједнички ССЛ за своје планове путем цПанела, а приватни ССЛ се може купити.

Контролна табла. БлуеХост користи цПанел али је интензивно изменио интерфејс. А2 хостинг такође користи индустријски стандард цПанел.

Зелена. ДреамХост купује кредите за обновљиве изворе енергије и ради са угљеничним отиском. А2 хостинг такође има стопостотни отисак без угљеника и активно учествује у садњи дрвећа и другим еколошки прихватљивим активностима у Анн Арбор.

Аффилиате анд Реселлер Програмс. Партнерски програм БлуеХост-а плаћа 65 УСД по препоруци. А2 Хостинг-ов придружени програм плаћа 85 УСД по препоруци. А2 такође има програм препродавача који се може брендирати са именом ваше компаније.

Додаци. БлуеХост има 150 УСД у огласним кредитима. БлуеХост ће преселити успостављену веб страницу ако је имате негде другде, мада наплаћује премију за услугу. А2 хостинг има 50 долара огласног кредита за Бинг / Иахоо.

Мишљење

И БлуеХост и А2 хостинг пружају добар распон функција. Обоје су зелене боје, обојица користе цПанел, оба имају атрактивне партнерске програме, а оба пружају сигурносне карактеристике како би ваша веб локација била безбедна.

БлуеХост има малу предност у могућностима нудећи бесплатну годину регистрације домена и пружајући Вееблиу, стручњака за израду веб локација.

Упоредите планове за веб хостинг и цене БлуеХост и А2 хостинга

Планови хостинга & Цене

Белешка: Агресивна конкуренција доводи до сталних промена у ценама и до великог броја промотивних цена. Промотивне цене обично су ограничене на први рок услуге, па је пријава на дужи рок једнака већој уштеди.

Чак и без промоција, дужи услови услуге обично резултирају прекидом цијена. Цене доле су наведене на веб локацијама у време ове поређења.

БлуеХост. БлуеХост нуди три дељена плана. Басиц, са 3,95 УСД месечно, омогућава једну веб локацију, обезбеђује 50 ГБ простора за складиштење и омогућава неограничену пропусност и налоге е-поште. Осим тога, са 6,95 долара месечно, дозвољава до 10 места и повећава складишни простор на 150 ГБ.

ЦДН је такође део Плус плана. Бусинесс Про, са 14,95 УСД месечно, нуди неограничене веб локације, као и неограничен опсег пропусности, складиштења и е-поште. ЦДН, приватни ССЛ, наменски ИП и Сите Бацкуп Про укључени су у овај горњи ниво нивоа.

Сви дељени планови БлуеХост долазе са бесплатном регистрацијом домена у трајању од једне године. БлуеХост нуди три скалабилна Цлоуд планова уз додатну накнаду, који ваше податке огледају на три места за поузданост и брже време учитавања.

БлуеХост има четири управљана ВордПресс плана који се заснивају на ВПС технологији. Најмањи план, блогер, са 12,95 долара месечно, ограничен је на 100 милиона посета, 30 ГБ простора за складиштење и пет веб локација. Главни план, предузеће, има 240 ГБ простора за складиштење, неограничену пропусност, 30 локација, а цена је 85 УСД месечно.

Два средња нивоа су професионална по 37,50 УСД и пословна по 60 УСД месечно. Професионални слој омогућава 300 милиона посетилаца и има 60 ГБ простора за складиштење. Пословни ниво омогућава 600 милиона посетилаца и има 120 ГБ простора за складиштење.

Сви имају бесплатан ЦДН и СитеЛоцк (доња два нивоа имају СитеЛоцк Про, посао има СитеЛоцк Премиум, а горњи ниво пружа СитеЛоцк Ентерприсе).

А2 хостинг. А2 такође нуди три заједничка плана. Лите дозвољава једну локацију, пет база података, а цијена јој је 3,92 УСД мјесечно. Планови Свифт и Турбо омогућавају неограничене веб странице и неограничене базе података. Свифт је 4,90 УСД месечно, а Турбо 9,31 УСД месечно.

Сви имају неограничено ССД складиште и неограничену пропусност. А2 хостинг има ЦлоудЛинук, верзију ОС-а Центос бржег и наводи да има мање клијената на серверу него већина.

А2 хостинг има три управљана ВордПресс плана, чија је цена иста као и дељени хостинг планови. Лите је ограничен на једну веб страницу и пет база података, а цена је 3,92 долара месечно. Свифт, са 4,90 УСД месечно и Турбо, са 9,31 УСД месечно, нуде неограничене веб странице и базе података.

Сви планови су засновани на ССД-у и имају кеширање, мада је Турбо план оптимизовао кеширање. Сви имају ЦДН и додатне могућности безбедности. Свифт и Турбо такође долазе са Сервер Ревинд за прављење резервних копија.

ВПС и наменски планови: БлуеХост има четири ВПС плана. ВПС нивои БлуеХоста цене су по цени од 14,99, 29,99, 44,99 и 55,99 долара месечно. Планови БлуеХост ВПС имају ограничење пропусности од 1 ТБ до 4 ТБ.

А2 хостинг има три неуправљана и три управљана ВПС планова, а сви са ССД-овима. Неуправљани су 5, 10 и 15 УСД месечно и имају 2 ТБ допунске ширине. Омогућавају 20 ГБ, 30 ГБ и 50 ГБ простора за складиштење, респективно.

Управљани ВПС слојеви А2 хостинга коштају 32,99 УСД, 46,19 УСД и 65,99 УСД месечно. Имају 75, 100 и 150 ГБ простора за похрану и 2, 3 и 4 ТБ опсега.

БлуеХост има три наменска нивоа, који омогућавају 3, 4 и 5 ИП адреса, чија цена је 74,99, 99,99 и 124,99 долара месечно. А2 хостинг има три неуправљана и три одређена нивоа сервера.

Неуправљани су по цени од 99,59, 165,99 УСД и 248,99 УСД месечно. Управљани нивои су 141.09 УСД, 207.49 УСД и 290.49 УСД месечно.

Гаранција поврата новца: БлуеХост има индустријску стандардну 30-дневну гаранцију. А2 хостинг има поврат у целости од 30 дана и повраћај рејтинга након 30 дана. Ако имате бесплатну регистрацију домена на БлуеХост-у, накнада за регистрацију домена биће задржана од поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење

Дељено гостовање БлуеХоста мало је веће од планова А2 хостинга, али има више функција. Цијене и карактеристике А2 Хостинг-а за његове управљане ВордПресс планове чине га атрактивним избором за ВордПресс кориснике.

А2 хостинг пружа купцима већи избор у ВПС-у и наменским плановима пружајући опције управљања и управљања.

Упоредите колико је једноставно користити БлуеХост и А2 хостинг

Лакоћа коришћења

Контролна табла. БлуеХост користи цПанел, али са модификованим интерфејсом, тако да ће редовни корисници цПанела имати нека подешавања. А2 хостинг користи редован, индустријски стандард, цПанел.

Инсталацијом једним кликом. БлуеХост користи МОЈО Маркетплаце програм једним кликом за лако инсталирање готово стотину апликација. А2 омогућава инсталирање апликације једним кликом на стотине апликација путем апликације Софтацулоус.

Навигација веб страницама. Веб локације БлуеХост-а и А2 Хостинг пружају све информације које су вам потребне за одабир плана. Обоје имају погодне упоредне карте за упоређивање слојева у својим плановима. Обоје су чисти и једноставни за употребу. А2 има корисну функцију – везе до скочних прозора за многе термине и опције приказане на њеним листама.

Мишљење

Обе имају стотине апликација које се могу инсталирати једним кликом, обе имају једноставну навигацију до веб локација, а обе користе цПанел – иако је БлуеХост модификован. Већина корисника би била задовољна лакоћом употребе било које од ових хостинг компанија.

Упоредите подршку БлуеХост и А2 хостинга

БлуеХост вс А2 хостинг: техничка и корисничка подршка

На основу прегледа купаца, ово је једно подручје у којем БлуеХост треба побољшати. Подршка А2 хостинга константно је оцењена, а особље за подршку сматра се пријатељским и познатим.

БлуеХост и А2 хостинг имају телефон, е-пошту и чет уживо 24/7. Обоје имају форум и велику базу знања. А2 хостинг има активан блог.

Мишљење

Иако БлуеХост пружа вишеструке методе контакта, рецензије купаца се више пута жале на подршку. А2 хостинг има исте вишеструке методе контакта, али његова подршка се веома цени. А2 је избор ако вам је подршка високи приоритет.

Упоредите рецензије корисника Блуехост и А2 хостинга

Кориснички прегледи

Напомена: Рецензије обично постављају они који имају јака мишљења, тако да је већина купаца који објављују критике или изразито негативна или снажно позитивна. Из тог разлога рецензије не би требало користити као главни фактор избора домаћина. Међутим, када се нешто непрестано извештава, можда би требало узети у обзир и нешто.

Негативне критике за БлуеХост и А2 хостинг

БлуеХост. Негативне критике за БлуеХост увелико су повезане са лошом подршком. Дуга времена чекања, непристојност и поновљене карте за исту емисију нису реткост.

А2 хостинг. Постоји мање негативних прегледа купаца за А2 него за већину компанија. Негативни који се објављују обично су за лоша искуства са корисничком подршком.

Позитивне критике за БлуеХост и А2 хостинг

БлуеХост. Већина позитивних критика купаца Блуехоста хвале цене и карактеристике дате у плановима.

А2 хостинг. А2 добија много више позитивних критика него негативних на корисничку подршку. Купци су такође импресионирани брзином веб страница на А2 и бројем функција које се нуде по цијени.

Мишљење

Све у свему, А2 хостинг до сада има више позитивних критика него негативних критика.

Закључак о поређењу БлуеХост и А2 хостинга

БлуеХост вс А2 хостинг: Који је хостинг најбоље за вас?

И БлуеХост и А2 хостинг имају карактеристике које би се сматрале плусима и минусима.

Разлози да одаберете А2 хостинг преко БлуеХоста:

 • ССД дискови о свим његовим плановима
 • Било која (про-оцењена) гаранција поврата новца
 • Гаранција непрекидног рада
 • Брзи сервери
 • ПостгреСКЛ подршка

Разлози да одаберете БлуеХост преко А2 хостинга:

 • Бесплатно СитеЛоцк
 • Више “неограничених” функција
 • Бесплатни градитељ веб локација

Иако су ВордПресс планови којима управља БлуеХост скупљи од оних других домаћина, они су веома популарни – што показује чињеница да се на БлуеХост-у налази више од милион ВордПресс веб локација..

Међутим, цене А2 Хостинг-а као и за дељење хостинга за своје управљане ВордПресс планове чине га врло атрактивним за кориснике ВордПресс-а. И БлуеХост и А2 хостинг имају конкурентне цене ВПС и наменских опција за сервере за оне са већим веб локацијама или већим прометом.

Оба домаћина имају и заједничке планове са повољним буџетом који имају пуну представу. Макер разлике између ове две хостинг компаније је најбољи резултат А2 Хостинг-а за корисничку услугу и подршку.

Постоје и друге веб хостинг компаније које треба размотрити. Ако немате ништа против трошити неколико долара више за брзо учитавање и време одзива, као и премиум функције, СитеГроунд би било вредно проверити.

Још један домаћин са атрактивним управљаним ВордПресс плановима и једном од најдужих гаранција поврата новца је ИнМотион хостинг.

Имате ли каквих питања о БлуеХост или А2 хостингу? Каква су ваша искуства са веб хостингом уопште? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map