Арвике вс. СитеГроунд: Који треба да користите?

Можда је најважнија одлука коју можете донети у вези с вашом веб страницом проналажење праве хостинг компаније и плана. Међутим, толико фирми од којих да одаберете. Ово упоређивање између компаније Арвике и СитеГроунд можете да користите да бисте сузили своје изборе.


СитеГроунд је још новији, основан је 2004. године, али на својим серверима налази готово 500 000 локација. Арвике и СитеГроунд нуде заједнички хостинг, управљани ВордПресс хостинг и ВПС и наменске планове за сервер. Арвике има и Линук и Виндовс опције, док је СитеГроунд само Линук.

Арвике је 2015. године проглашен ПЦМаг Едитор’с Цхоице-ом, а Инц.цом га је прогласила једном од најбрже растућих компанија на америчком СитеГроунд-у освојила је многе награде за „најбоље“, али многи су са веб локација које су креирали за самопромоцију – нешто што је превише уобичајено код компанија које пружају услуге хостинга. СитеГроунд је освојио легитимне награде за продужење рада и корисничку услугу.

Арвике је купила компанија Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ) 2014. године. Много је компанија које пружају услуге веб хостинга под ЕИГ заставом, али све раде под својим оригиналним именима. Док ЕИГ компаније међусобно нису клонови, ако имате проблема са једним, довољно су слични да бисте могли имати исте проблеме са другим.

СитеГроунд је основан 2004. године и приватно је предузеће са главним седиштем у Софији, Бугарска, иако има светску присутност.

Упоредите перформансе Арвике-а и СитеГроунд-а

Арвике вс. СитеГроунд: време и поузданост

Уптиме. Арвике има 99,9% гаранције, уз повраћај бесплатног месеца ако месечни просек падне испод тог процента. СитеГроунд има сличну гаранцију за продужење рада од најмање 99,9%. Ако веб локација падне између 99,9% и 99%, добићете бесплатно месечно хостинг; за сваки 1% испод 99%, добијате додатни месец бесплатно.

Перформансе. Арвике поставља већи део података повезаних са веб локацијама на ССД дискове, укључујући базе података и сервере за е-пошту, за брже перформансе. СитеГроунд годинама не стоји само на истој технологији.

Када се појаве нове методе или брже технологије, СитеГроунд ће ажурирати своје центре података – за све своје кориснике, а не само за новопридошле кориснике. СитеГроунд користи Суперцацхе за све своје планове, а не само за управљање ВордПресс хостингом као и већина компанија.

Веб локација са Арвике-ом донела је време учитавања 1,05, брже од 89% тестираних локација. Тест упоредиве странице СитеГроунд резултирао је временом учитавања од 1,2 секунде, бржим од 87% тестираних локација.

Поузданост. Арвике има центре података широм света – у Северној Америци (Далас, Тексас), Европи (Амстердам) и (Хонг Конг). Сви податковни центри су у потпуности сувишни, са вишеструким могућностима напајања и хлађења. Дата центри се прате на лицу места ради сигурности и поузданости.

СитеГроунд такође има дата центре широм света. Постоје дата центри у Чикагу, Лондону, Амстердаму и Сингапуру. Дата центри имају сувишну снагу и хлађење, са резервним копијама на дизел.

У 2015. години, дељени сервери су надограђени како би користили Линук контејнере, који спајају сервере да убрзају приступ и обезбеде већу поузданост. Сви њихови планови пребачени су на ССД за складиштење, као и на МиСКЛ базе података.

Мишљење

Било који од ових услуга пружит ће брзу и поуздану услугу. Обе имају изванредне гаранције за продужење рада, а обе имају врло брз одзив и време учитавања.

Упоредите карактеристике Арвике-а и СитеГроунд-а

Упоредите кључне карактеристике

Белешка: Док свака веб хостинг компанија приликом описивања функција користи “неограничено” или “неограничено”, то је мало погрешно. Овај маркетиншки термин не значи „користити онолико колико желите“. Уместо тога, појмови се односе на оно што хостинг компаније „сматрају разумном употребом.

Хостинг компаније ће санкционисати сајтове за које сматрају да превазилазе то, понекад и без упозорења – иако већина корисника никада неће прећи разумну употребу.

Регистрација домена. Оба домаћина су регистратори домена. Арвике се разликује од индустријског стандарда – нуди бесплатан домен онолико дуго колико имате план. Арвике такође нуди бесплатан трансфер ако већ имате домен на другом месту. СитеГроунд нуди једну бесплатну годину регистрације домена.

Вебсите Буилдер. Арвике нуди РвСитеБуилдер, програмера богатог функцијама, са ВСИВИГ уређивачем и са преко 600 веб предложака. СитеГроунд нуди Веебли Басиц бесплатно – иако је ограничен у броју страница које можете да креирате. За додатну месечну накнаду, можете надоградити на Веебли верзије које су богате функционалностима.

Базе података. Арвике нуди неограничене МиСКЛ базе података и подржава ПостгреСКЛ базе података. СитеГроунд нуди неограничене МиСКЛ базе података.

Рачуни е-поште. Арвике и СитеГроунд нуде неограничене налоге е-поште и прослеђивање е-поште. Неограничени рачуни су предност ако сте велика компанија са многим запосленима, јер омогућава постављање засебних рачуна за сваког од њих. Плус свако одељење у вашем предузећу, као што су продаја, подршка и информације, може имати посебан налог.

ВордПресс хостинг. И Арвике и СитеГроунд понуда управљали су ВордПресс плановима. Обично ће управљани ВордПресс планови коштати више од стандардног дељеног плана. Део додатног трошка је зато што се управљани ВордПресс планови обично постављају на оптимизоване сервере са кеширањем и додатном сигурношћу како би се побољшала перформанса и стабилност.

Још једна предност управљаног ВордПресс хостинга је та што се аутоматски раде резервне копије ваших ВордПресс веб локација, као и заказивање и инсталирање ажурирања. То вам омогућава да се фокусирате на оно што је најважније – ваш садржај.

И Арвике и СитеГроунд су јединствени по томе што не плаћају додатну зараду за своје ВордПресс планове.

е-цоммерце решење. Арвике и СитеГроунд подржавају неке бесплатне и комерцијалне опције е-трговине, многе са подршком 24/7 и аутоматском инсталацијом.

Сигурносне копије. Арвике свакодневно прави резервне копије својих сервера помоћу Р1Софт, којем су купци доступни путем контролне табле. Резервне копије се хостују на засебном серверу ради вишка. СитеГроунд свакодневно прави резервне копије које се чувају 30 дана.

Хостинг Сецурити. Арвике скенира и проактивно делује против ДДоС претњи, као и пружа заштиту од грубих напада. Арвике планови долазе са СпамАссассин и Спамхаус филтрирањем за е-пошту.

СитеГроунд пружа СпамЕкпертс путем контролне табле. СитеГроунд такође има прилагођени софтвер који може да изолује рачуне који имају проблеме, што чува вашу веб локацију заштићену, чак и ако је лоша веб локација на истом дељеном серверу. СитеГроунд прати сервере у реалном времену и његов софтвер може аутоматски реаговати на већину проблема без људске интервенције.

Арвике је некада пружао дељени ССЛ за своје дељене планове за Линук, али чини се да заједнички ССЛ-ови више нису доступни за Линук или Виндовс ПерсоналЦласс планове. Међутим, пословни планови имају бесплатан ССЛ све док имате план са Арвике-ом, а приватни ССЛ-ови су доступни за куповину. СитеГроунд пружа бесплатни ССЛ сертификат у трајању од годину дана за све, осим најнижих нивоа.

Контролна табла. Арвике и СитеГроунд користе индустријски стандардни цПанел.

Аффилиате анд Реселлер Програмс. Арвикеов партнерски програм плаћа од 70 до 135 УСД по препоруци, у зависности од броја препорука које имате месечно. Арвике такође има реселерски програм и за Линук и за Виндовс. СитеГроунд има препродавачки програм који нуди попуст на количину, а његов придружени програм плаћа од 50 до 125 долара по препоруци, такође у зависности од броја препорука месечно.

Додаци. Арвике долази са укупно 200 УСД рекламних кредита за Гоогле и Иахоо. Арвике нуди „Приоритетну подршку“ за додатну месечну накнаду. СитеГроунд нуди рачуне само за е-пошту уз малу месечну накнаду. СитеГроунд такође подржава Јоомла и Друпал хостинг.

Мишљење

Обе су компаније са веб перформансама за веб хостинг. Међутим, подршка ПостгреСКЛ-а, његовог „бесплатног домена све док имате план“, Арвике-ове подршке за Линук и Виндовс, као и његов бољи програмер за веб-сајтове, даје Арвике-у мало предности над СитеГроунд-ом због могућности.

Упоредите планове за веб хостинг и цене за Арвике и СитеГроунд

Планови хостинга & Цене

Белешка: Веб хостинг је конкурентна индустрија. Као резултат тога, долази до сталних промена у ценама и великог броја промотивних цена. С обзиром да су промотивне цене обично ограничене на први рок услуге, дугорочна пријава значи и значајније уштеде. Чак и без промоција, дужи услови услуге обично резултирају падима цена. Цене испод су тренутне за време овог поређења.

Арвике. Арвике нуди четири дељена плана – два у ПерсоналЦласс-у и два у БусинессЦласс-у. За брже вријеме учитавања и одзива за вашу главну корисничку базу, приликом одласка можете одабрати америчке, европске или азијске центре података..

Сви нивои ПерсоналЦласс и БусинессЦласс нуде неограничен простор, ширину појаса, е-пошту и базе података. ПерсоналЦласс је 4 УСД месечно, а БусинессЦласс 22 УСД месечно. ПерсоналЦлассПро је 7 УСД месечно, а БусинессЦлассПро 35 УСД месечно. Про нивои омогућавају неограничен број веб локација, док обични слојеви омогућавају само шест.

Разлика између ПерсоналЦласс-а и БусинессЦласс-а је у томе што БусинессЦласс има мање корисника на серверу, што у основи чини дељено хостинг са ВПС функцијама. АСП (Виндовс) опција покреће неколико долара више за сваки план и ниво. Арвикеови заједнички планови омогућавају неограничене базе података МиСКЛ и ПостгреСКЛ. Такође, БусинессЦласс планови имају бесплатан ССЛ сертификат све док се веб локација налази код Арвике-а.

Арвике нуди два управљана ВордПресс плана, са 4 и 7 УСД месечно, исто као и дељени хостинг. Неограничена пропусност, неограничено складиштење и неограничен број база података долазе са свим плановима. План од 4 долара ограничен је на 6 веб локација, док план од 7 долара омогућава неограничен број.

Веб локације за ВордПресс лако се скалирају од дељеног до ВПС-а и наменског хостинга, иако цене Арвике-а расту за ВПС или наменске сервере.

СитеГроунд. СитеГроунд нуди три заједничка плана. Стартуп омогућава једну локацију, 10 ГБ простора за складиштење, а цена је 3,95 УСД месечно. ГровБиг, са 7,95 УСД месечно, и ГоГеек, од 14,95 УСД месечно нуде неограничене веб странице и 20 ГБ и 30 ГБ простора за складиштење, респективно.

Сви планови долазе са бесплатном годином регистрације домена, неограниченим рачунима е-поште, неограниченим прометом, дневним копирањем и бесплатним ЦДН-ом. Планови ГровБиг и ГоГеек додају приоритетну техничку подршку и бесплатни ССЛ током једне године. ГоГеек план додаје мање налога по серверу, ПЦИ усклађеност и Гит.

Иако СитеГроунд не броји посетиоце према употреби вашег пропусног опсега, он мери употребу процесора и издаће упозорења за оно што оцени прекомерном употребом ресурса ЦПУ-а.

СитеГроунд има три управљана ВордПресс плана; Стартуп који је ограничен на једну локацију и 10 ГБ простора за складиштење, ГровБиг са 20 ГБ простора за складиштење и ГоГеек са 30 ГБ. Планови ГровБиг и ГоГеек пружају неограничене веб локације, бесплатан ССЛ током годину дана и приоритетни статус на улазницама за подршку. План ГоГеек додаје Гит и има мање корисника на серверу.

Сва три плана долазе са бесплатним доменом, бесплатном ЦДН-ом, подршком за ВордПерфецт и неограниченим прометом. Као и код дељених планова, СитеГроунд не ограничава број посетилаца. Уместо тога, употреба ЦПУ-а мери се СитеГроунд, а упозоравају се прекомерна употреба.

ВордПресс планови којима управља СитеГроунд цене су исте као и њихови дељени планови од 3,95, 7,95 УСД и 14,95 УСД месечно.

ВПС и наменски планови: Арвике нуди два ВПС нивоа и у Линуку и Виндовс-у. Арвике-ови планови су 40 и 70 УСД месечно за Линук опцију. Два нивоа ВПС-а за Виндовс су 60 и 100 УСД месечно.

Сва четири Арвике плана имају неограничену пропусност и долазе са бесплатним ССЛ сертификатом онолико дуго колико имате план. Четири ВПС планова СитеГроунд налазе се под облаком хостинга на веб локацији и цене су од 60 до 140 долара месечно. Ограничени су на 5 ТБ опсега и 20 до 80 ГБ простора за складиштење. Њима се у потпуности управља и налазе се на ССД-овима ради брзине и поузданости.

У зависности од конфигурације, шест једноструких процесора намењених послужитељима од Арвике цене су од 128,70 УСД месечно до 227,50 УСД месечно. За оне којима је потребно више перформанси, Арвике поседује два вишепроцесорска слоја по цени од 357,30 УСД месечно.

Арвике такође нуди опције облака, почевши од 108 УСД месечно. Сви наменски планови Арвике управљају за вас. СитеГроунд има три наменска плана од 229 до 429 долара месечно.

Гаранција поврата новца: 60-дневна гаранција поврата новца Арвике боља је од индустријске норме. СитеГроунд има индустријску стандардну 30-дневну гаранцију. Ако имате бесплатну регистрацију домена на Арвике или СитеГроунд, они ће задржати накнаду за регистрацију домена од било каквог поврата новца, а ви ћете задржати име домена.

Мишљење

Корисницима ВордПресс-а сматрат ће се да је цена домаћина или атрактивна. Међутим, највиши ниво СитеГроунд-а, који је еквивалентан горњем нивоу Арвике-а, двоструко је већи од цене. Ако вам је потребан Виндовс, Арвике је ваш једини избор између ова два, пошто СитеГроунд нема Виндовс планове. Цене и функције компаније Арвике боље су од понуде СитеГроунд-а у ВПС-у и опцијама наменског сервера.

Упоредите колико је једноставно користити Арвике и СитеГроунд

Лакоћа коришћења

Контролна табла. Арвике и СитеГроунд користе интерфејс цПанел-а прилагођен кориснику, што је индустријски стандард с разлогом..

Инсталацијом једним кликом. И Арвике и СитеГроунд користе Софтацулоус као инсталацију једним кликом за стотине апликација.

Навигација веб страницама. И Арвике и СитеГроунд су добро постављене. Обоје имају погодне упоредне карте за упоређивање слојева у својим плановима.

Мишљење

Ове две хостинг компаније скоро су идентичне што се тиче лакоће употребе, а обе су врло корисне.

Упоредите подршку Арвике-а и СитеГроунд-а

СитеГроунд вс. Арвике: Техничка и корисничка подршка

Арвике је донедавно имао изванредну репутацију у корисничкој подршци. Од откупа ЕИГ-а, порасле су жалбе купаца на услугу и подршку. Међутим, и даље је изнад просека у корисничкој подршци.

На основу прегледа купаца, СитеГроунд има одличну подршку. СитеГроунд каже да је време чекања на улазницама за подршку само 10 минута.

Арвике и СитеГроунд имају телефон, е-пошту и чет уживо 24/7. Обоје имају опсежну базу знања са туторијалима и видео записима, а оба имају активни блог.

Мишљење

До 2014. године, било која од ових компанија била би подједнако импресивна по питању подршке и услуге. Данас СитеГроунд, на основу прегледа купаца, има предност у овом одељењу.

Упоредите корисничке критике за Арвике и СитеГроунд

Кориснички прегледи

Белешка: Преглед никада не би требао бити оно што одлучује кога ће изабрати. Рецензије углавном објављују они који се осећају веома снажно, што значи да су критике или изразито негативне или снажно позитивне. Међутим, када се нешто непрестано спомиње, можда би требало сагледати нешто.

Негативне критике за Арвике и СитеГроунд

Арвике. Донедавно је било неколико негативних критика о Арвике-у. У последње време, међутим, критике се жале на лошу услугу корисника и дуга времена чекања.

СитеГроунд. Већина негативних критика СитеГроунд жале се на неке од њихових правила. Постоји незадовољство начином на који се рукује аутоматском обнављањем, као и недостатак упозорења пре гашења веб локације за коришћење ЦПУ-а.

Позитивне критике за Арвике и СитеГроунд

Арвике. Арвике добија велике похвале својих купаца за све функције које су доступне у буџетским ценама. Корисници Виндовса са задовољством могу наћи хостинг по приступачној цени.

СитеГроунд. Позитивне критике купаца СитеГроунд-а досљедно спомињу брзину и корисност подршке и поузданост СитеГроунд сервера.

Мишљење

Све у свему, обје ове хостинг компаније су добро прихваћене од стране купаца. Међутим, због недавних жалби подршке за Арвике, СитеГроунд добија више позитивних критика.

Закључак о поређењу Арвике-а и СитеГроунд-а

Закључак: Који је хостинг најбоље за вас?

Арвике и СитеГроунд имају функције које их раздвајају једна од друге.

Разлози да одаберете СитеГроунд преко Арвике-а:

 • Пренесите веб страницу бесплатно од другог домаћина
 • Хостинг Сецурити
 • Сви планови користе кеширање
 • Бесплатно ЦДН

Разлози за одабир Арвике-а преко СитеГроунд-а:

 • Бесплатна регистрација домена све док се план држи
 • Унапред инсталирани ВордПресс
 • Опције Виндовс сервера за све планове

Арвике-ини потпуно коришћени ВордПресс планови с цијенама исти као и дијељени хостинг је плус за ВордПресс кориснике. Арвике-ове цене такође чине бољи избор за веће веб локације или оне који имају значајан број посетилаца.

Заједнички планови СитеГроунд-а су по повољним ценама, али донекле ограничени у складишту и пропусном опсегу. Ако тек почињете или имате неку мању локацију, планови би били погодни.

Обе ове хостинг компаније нуде повољне цене по броју функција које пружају.

Ово су само две од многих опција веб хостинга које имате. Други домаћин који би се свидио корисницима ВордПресс-а је ИнМотион Хостинг, због одличних управљаних ВордПресс планова.

Имате ли каквих питања о Арвике или СитеГроунд? Каква су ваша искуства са веб хостингом уопште? Оставите своје коментаре и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map