Веебли вс. ВордПресс: Које треба да одаберете?

Да ли сте нови власник предузећа са стрпљењем и временом да изградите сопствену веб локацију? Да ли сте блогер са паметним рачунаром коме треба боља платформа за управљање садржајем? Јесте ли паметни техничар који би могао да креира пуно веб локација за агенције или појединце? Ако спадате у неку од ових категорија, мислимо да би Веебли или ВордПресс могли бити само решење за вас.


Па шта је проблем? Избор између хостог градитеља веб локација или самосталног система за управљање садржајем (ЦМС) не треба схватити олако, посебно ако градите посао. Прави избор може вам уштедјети време, новац и фрустрацију ако унапријед знате у шта се бавите.

Иако ти избори за изградњу веб странице дају сличне крајње резултате, има тона разматрања која треба укључити у свој пословни план. Да, требало би да имате пословни план веб локације који дефинише ваше потребе и садржи одељак за ваше присуство на мрежи, ситемап, архитектуру веб локације и навигацију (најмање).

Први корак у одабиру веб локације за израду веб локација Веебли или ВордПресс ЦМС са властитим хостом је читање свих прегледа које можете пронаћи. Пре него што се узбудите над било којим производом, имајте на уму да већина укључује бесплатни почетни план или пробни период како бисте могли да видите интерфејс, погледате дизајне и одлучите да ли платформа задовољава ваше потребе и уклапа се у ваше вештине и искуство.

У овом прегледу изабрали смо два моћна, али различита производа на веб локацији који ће вам помоћи да омотате главу око различитих опција у овој класи. Пре него што започнете, оно што је важно имати на уму је да су платформе веб локација познате по претварању и преобликовању јер напредак технологије и клијенти дају драгоцене повратне информације. Видећемо да се то дешава у одређеној мери и са Вееблиом и са ВордПрессом.

Имајте на уму да је Веебли у класи самосталних градитеља веб страница, док је Ворд-Пресс на ЦМС платформи са отвореним извором. Кад упоредимо ово двоје, почећете да уочавате разлике. Надамо се да ћете боље разумети који производ на веб локацији ради.

Contents

Популарност Веебли-а и ВордПресс-а

Популарност градитеља веб локација често се одлучује на основу броја претплатника и посетилаца сајта. То је помало заблуда из три разлога.

Прво, ако се неком јавно не тргује, тешко је пратити ове цифре. Претплатници који се региструју могу одустати, креирати више веб локација или потпуно напустити своје веб локације. Такође, од раније, претплате за веб хостинг и називе домена понуђене су преко друге компаније од произвођача веб сајтова, док се ова услуга обично нуди. То отежава и праћење.

Друго, бројеви оглашени на страницама Абоут за већину ових веб страница су прецијењени и обично нису тачни. Гледаоци могу погрешно прочитати број „претплатника“ (корисника), посетилаца и стварних веб локација. Различити бројеви збуњују оне у потрази за савршеним решењем.

Треће, како се платформе за изградњу веб страница развијају и мењају у складу са пословним захтевима, њихова популарност расте или опада, а ти се подаци углавном не одражавају.

Док читате даље, имајте на уму да је популарност платформе импресивна, али немојте превише пазити на ову одређену категорију када се одлучите за веб локацију или програм за управљање садржајем.

ВордПресс

Популарност ВордПресс-а

Једна од првих платформи за блогирање, основана у Сан Франциску 2003. године, ова верзија ВордПресс-а је дефинисана као систем за управљање садржајем отвореног кода (ЦМС) који је заснован на ПХП и МиСКЛ.

ВордПресс чини 37,3 милиона веб локација са сопственим хостом (и то много више на веб локацијама са хостом). У потпуно сопственој услузи ВордПресс, где ВордПресс веб локација може да се смешта на сопствени сервер корисника, то чини скоро 25% свих веб локација. Да, то је популарно!

Веебли

Популарност Вееблиа

Веебли, градитељ веб локација за повлачење и пуштање, основана у Силиконској долини 2006. године, услуга је домаћин којом се ваши подаци чувају на Веебли-овом серверу. Веебли је прешао са 80 запослених у 2014. на преко 600 у 2016. Веебли тврди да људи свакодневно посећују преко 30 милиона веб локација Веебли.

Мораћеш да урадиш математику на том. Веебли редовно добија на популарности и сврстава се на високо место међу произвођачима веб локација које раде сами. Веебли је такође популаран!

Завршно мишљење

Док ВордПресс има више претплатника између својих хостираних и не хостинг рачунара, Веебли је одмах иза њих. Иако је популарност некима битна, са ове две платформе упоређујемо јабуке и наранџе. Проведите више времена дефинишући своје потребе и упоређујући их са правом платформом и заборавите на бројеве.

Дизајн и прилагођавање у поређењу

Поређење дизајна и прилагођавања

Када упоредите карактеристике дизајна и прилагођавања на ове две различите платформе, односи се на предлошке и опције дизајна за вашу веб локацију, могућност уређивања у ХТМЛ-у, интеграцију апликација и брзи одзив мобилних уређаја.

Крајњи резултати у коришћењу ЦМС-а насупрот градитељу веб страница биће врло слични, али начин на који га стигнете је врло другачији. Погледајмо детаљније сваку платформу у погледу дизајна и могућности прилагођавања:

ВордПресс

ВордПресс Дизајн и прилагођавање

Лепота ВордПресс-а је могућност да радите у систему отвореног кода за масовну функционалност, прилагођавање и комплексно програмирање. Морат ћете га инсталирати, а тада ћете добити широк избор додатних додатака (као у 37.000 њих) и алата који ће вам пружити пуно опција дизајна и прилагођавања.

Можете изабрати између хиљада предложака и тема или можете дизајнирати властити. Имате пуни приступ уређивању ХТМЛ-а и ЦСС-а. Интегрирајте апликације по избору и одаберите или направите тему која је направљена за мобилне уређаје. Теме можете лако да мењате.

Веебли

Веебли дизајн и прилагођавање

Веебли нуди стотине „тема“ за усклађивање са било којим личним или пословним субјектом, а њихове теме одговарају мобилним уређајима. Веебли пружа функционалност због привлачности очију, али могућности дизајнирања и прилагођавања помоћи ће вам да превазиђете било које мане дизајна, а изгледа да је Веебли недавно модернизован.

Бићете у могућности да искористите предност за уређивање превлачењем и испуштањем како бисте прилагодили веб локацију садржајем, колонама, сликама и видео записима. Постоји пуно могућности за опције интеграције апликација и мало могућности за елемент ХТМЛ кода. Мењање тема је једноставно.

Завршно мишљење

Обе две платформе за изградњу веб локација нуде свестрани дизајн и прилагођавање, али начин на који је остварите је потпуно другачији. Код ВордПресс-а небо је граница, али боље је да имате вештину да радите с тим или стрпљење да га научите.

Постоје многи ресурси, интернетске часове и опције помоћи. Помоћу Веебли-а, готово свако може креирати основну веб локацију која је погодна за мала предузећа, е-трговину, блогање и још много тога. Кривуља учења је много краћа, али не можете учинити толико (а можда не морате).

Интерфејс / једноставност употребе у поређењу

Како лако се користи интерфејс

Интерфејс се односи на стил и функције уређивања веб страница, на навигацију до веб локације и на опције архитектуре веб локације. Када упоређујете интерфејс између ВордПресс-а и Веебли-а, једноставност употребе у великој мери зависи од нивоа вештине корисника. Ове две платформе су различите животиње дизајниране за разне врсте програмера, иако исход може бити сличан. Ево зашто:

ВордПресс

ВордПресс интерфејс

ВордПресс сучеље нуди странице и постове у уређивачу стила у који стављате елементе и затим прегледавате резултате. Са неким ХТМЛ знањем, можете ефикасно да управљате својим страницама и постовима и на крају добијете жељене резултате.

Предност ВордПресс платформе отвореног кода је у томе што можете да мењате и мењате код. Оно што видите на екрану, углавном није оно што добијате за резултате. Архитектура и навигација места могу се планирати и осмислити према спецификацијама, али не без техничког знања.

Веебли

Веебли Интерфаце

Интерфејс Веебли је интуитивна контролна табла за дизајн и уређивање страница, а оно што видите на екрану ближе је ономе што сте добили на својој веб локацији. Унутар интерфејса постоји пуно опција помоћи у облику дугмади, скочних прозора и контролних листа. Веебли користи контејнере за елементе садржаја, што представља неколико ограничења. Навигација по веб локацији и архитектура веб странице у великој мјери овисе о темама предложака.

Завршно мишљење

ВордПресс је значајка, додатак и платформа отвореног кода богата кода за оне који имају искуства и желе да дизајнирају прилично компликовану веб страницу. Ако сте техничар или програмер који жели опције у напредном интерфејсу за потпуну дизајнерску могућност, ВордПресс са властитим домаћинима је погодан за било који пословни вебсајт или блог.

Веебли је погодан за почетнике или дизајнере којима је потребан брзи ДИИ вебсајт који је једноставан за постављање, једноставан за управљање и потпуно домаћин за вас.

Кључне карактеристике у поређењу

Поређене кључне карактеристике

Као власник предузећа или блогер, постоје многе кључне карактеристике о којима ћете желети више знати. Било да дизајнирате веб локацију испочетка помоћу ВордПресс-а или одаберете пословни образац од произвођача веб локације Веебли, постављене су кључне карактеристике које ће вам бити потребне.

Оно што је занимљиво јесте да се ове карактеристике разликују између производа и планова цена. Пронаћи ћете неке планове који укључују функције, а други користе додатне функције за функције. Погледајмо како се ВордПресс и Веебли разликују у скуповима функција:

ВордПресс

Кључне карактеристике ВордПресс-а

Алати за изградњу веб локација. ВордПресс нуди велику контролу у изградњи веб страница јер дизајнери имају могућност рада са темама или рада на отвореном платну да би дизајнирали, прилагодили и управљали веб страницом. На обе странице и у посту, ВордПресс има изузетну флексибилност за оне који нису застрашени.

Теме се могу модификовати, навигација се може мењати, додавати странице и код може уређивати како би се добили жељени резултати. Доступни су сви алати за израду веб локација и још много тога, за оне који имају сет вештина да схвате како да их користе.

Прилагођени домен. У програму ВордПресс морате пронаћи извор из кога ћете купити име домена и хостинг.

СЕО. ВордПресс нуди месец у вези додатака за СЕО и повећани ранг, укључујући ВордПресс СЕО од Иоаст. Не постоје уграђене аутоматизоване функције. Мораћете да то испланирате.

е-трговина. ВордПресс нуди моћне додатке за е-трговину за интернетске продавнице: Воооммерце, иТхемес Екцханге, Еаси Дигитал Довнлоадс и још много тога. Можете додати купоне, рачуне, колица и друге компоненте које су вам потребне за продају производа.

Додавање блога. ВордПресс може бити превише посла ако нисте озбиљан блогер и у том случају бисте се обратили ВордПресс.цом-у, направљеном за блогање.

Интеграција апликација. Не постоји ограничење интеграције апликација на ВордПресс. Требамо ли рећи више?

Извоз сајта. Због платформе отвореног кода у ВордПрессу, можете да извозите податке на било где, у неким форматима, укључујући КСМЛ, базу података и још много тога.

Веебли

Кључне карактеристике Веебли-а

Алати за изградњу веб локација. Веебли нуди основне елементе и минималистички стил у издашном сету дизајнерских шаблона. Иако нећете наћи низ могућности прилагођавања као што бисте радили на платформи отвореног кода, већина корисника може пронаћи алате и странице прилагодити њиховим потребама. Такође је могућ и неки ХТМЛ код.

Прилагођени домен. Веебли нуди три плана цена, од којих сваки треба да садржи обновљиво име домена у трајању од једне године.

СЕО. Веебли нуди широк скуп алата потребан за побољшање рангирања претраживања, заједно са датотекама помоћи о оптимизацији страница.

е-трговина. Веебли је дизајниран за мале и средње е-трговине са много опција интеграције. Пронаћи ћете неке од уграђених Вееблеових алата за е-трговину или можете додати могућност уновчавања и пролаза. За то се може користити и неки ХТМЛ / ЦСС код.

Додавање блога. Веебли је још једна платформа намењена блогању. Уређивач превлачења и повлачења савршен је за једноставно управљање блогом, и имаћете контролу над друштвеним медијима.

Интеграција апликација. Као и ВордПресс, Веебли има сопствени Апп Центер или можете извршавати апликације које желите да интегришете.

Извоз сајта. Веебли нуди поједностављену функцију извоза веб локација.

Завршно мишљење

Скуп функција и за ВордПресс и Веебли су прилично компатибилне иако је процес рада са њима потпуно другачији. Ако сте власник е-трговине, ВордПресс има неке озбиљне предности и функционалности које су вам можда потребне. За блогере и почетнике ДИИ дизајнере, Веебли је једноставан за употребу и прилично робустан у погледу функција.

Упоређивање цена

Упоређени планови цена

Још један атрактиван квалитет и у ВордПресс-у и у Веебли-у су опције са нижим трошковима. На тржишту постоје неки скупи градитељи веб страница, а ако неко дизајнира веб страницу за вас, то може коштати мало богатства. Ове су платформе неке од најприхватљивијих опција на тржишту. Ево ближег погледа на цене за ВордПресс и Веебли:

ВордПресс

ВордПресс цене

ВордПресс је бесплатан за инсталирање, али ћете морати да се претплатите на њиховог партнера Блуехост или неку другу партију за веб хостинг и име домена. Ако су вам потребне теме и додаци, очекујте додатне трошкове који се могу додати, мада су неки додаци бесплатни.

Опција за изградњу веб локације бесплатно је слична плановима бесплатних налога ДИИ градитеља веб локација, осим што у врхунском ЦМС-у добијате алате, функционалност и прилагођавање..

Веебли

Веебли Прицинг

Веебли нуди цене засноване на претплати у бесплатном плану или три разумна плана. Платићете 8, 12 УСД или 25 УСД, зависно од ваших потреба. Као и ВордПресс, можете бесплатно да поставите рачун, али са ограниченим могућностима. Веебли планови су Стартер, Про и Бусинесс и укључују бесплатно име домена у трајању од једне године. Можете поћи са Вееблиовим инклузивним хостингом или одабрати Блуехост опцију коју препоручује ВордПресс.

Завршно мишљење

Када желите вредност, ВордПресс дизајнерима бесплатно нуди продавницу слаткиша, али имајте на уму да се неки додаци могу брзо надоградити, а и даље ће вам требати веб домаћин и име домена. Веебли-ове месечне цене су конкурентне међу другим произвођачима веб страница у својој класи и можете добити функције које су вам потребне за било који основни веб-сајт или малу до средњу продавницу.

Тешко је упоредити ове две, али основна веб локација на било којој платформи је бесплатна. Већина накнада за веб хостинг је прихватљива од 3 до 10 долара месечно.

Корисничка подршка у поређењу

Упоређивање корисничке подршке

Ниво корисничке подршке прилично је сличан за ВордПресс и Веебли, што је типично за арену веб локације. Ево добрих детаља у опцијама за корисничку подршку за сваког:

ВордПресс

Корисничка подршка за ВордПресс

Пошто је ВордПресс бесплатан програм, за корисничку подршку се ослањате на ИоуТубе, форуме и мрежни садржај. На интернету постоји пуно ресурса, а корисници су смислили баш све. Само Гоогле треба вашу подршку.

Веебли

Веебли корисничка подршка

Веебли је увео неку телефонску подршку и они пружају функцију за разговор уживо током редовних дневних сати у САД-у. Подршка за Веебли зависи од плана, али укључује е-пошту, чет уживо, подршку путем телефона и базу знања.

Завршно мишљење

Направите сами градитељи веб локација нису познати по подршци. Дизајниране као самодовољне платформе, тешко је добити заиста добру корисничку подршку. Морате бити отворени и спремни да потражите помоћ на форумима и базама знања да бисте добили оно што вам је потребно. Опет, Гоогле је невероватан ресурс за приказивање резултата на тачном задатку који покушавате да испуните, било за ВордПресс или Веебли.

Препоруке за коришћење Веебли-а и ВордПресс-а

Препоруке

Иако и ВордПресс ЦМС и Веебли веб локација за прављење веб локација могу да удовоље потребама свакога коме је потребна веб локација, свака компанија проглашава одређену публику за своју платформу.

ВордПресс

За кога се препоручује ВордПресс?

ВордПресс наводи оне који желе да направе прелепе веб странице, блогове или апликације. Није за почетнике, осим ако нисте прилично техничар. Савршена за квалификоване дизајнере и програмере, ова платформа може радити готово све што се тиче веб способности. ВордПресс користи додатке за вишејезичне опције.

Веебли

За кога се Веебли препоручује?

Вероватно спомиње ресторан, наставнике, веб локације, мало предузеће и веб локације са фотографијама како би створио висококвалитетне веб странице, блогове или онлајн продавнице. Дизајниран за почетнике, Веебли је погодан за мале компаније и до средње е-трговине. Као што ВордПресс користи додатке за вишејезичне опције.

Завршно мишљење

Набавите све што вам је потребно за веб локацију и више са ВордПрессом, али будите спремни да научите ужад (осим ако већ немате искуства). Очекујте да ћете потрошити неколико дана до недеље да поставите веб локацију на ВордПрессу. Набавите све што вам треба без тона додатака на Веебли-у и саставите веб локацију за неколико дана (или мање). Подесити га је лако и лако се управља.

Кључне разлике између Веебли и ВордПресс-а

Кључне разлике између платформи

Иако обе ове платформе добијају одличне критике (заједно с неким лошим) и имају задивљујуће праћење, сваки програм има неке предности и недостатке:

ВордПресс

За и против ВордПресс-а

Прос

 • Рангиран на високој популарности међу софистицираним ЦМС-овима
 • Снажна флексибилност дизајна, теме, додаци, виџети и СЕО
 • Бесплатно преузимање ВордПресс-а; плаћате само за име домена и хостинг
 • За управљање информацијама користи странице и објаве
 • Одличан за е-трговину
 • Одлична за блогање
 • Интернет заједница подршке је огромна
 • Можете да мењате теме
 • Садржај за извоз
 • ХТМЛ / ЦСС пријатељски
 • Једноставно за програмере

Цонс

 • Унапред дизајниране, одговарајуће теме коштају додатно
 • Многи додаци и додаци коштају додатно
 • Није једноставан уређивач превлачења и повлачења (мада се ово може додати)
 • Тешко за почетнике без искуства
 • Оно што видите није баш оно што добијате
 • Ограничена телефонска подршка на самоорганизираној платформи

Веебли

За и против Веебли-а

Прос

 • Рангиран на високој популарности заједно са Скуареспаце-ом, Вик-ом и другим произвођачима веб локација
 • Добра флексибилност дизајна, предлошке тема и додаци
 • Добар СЕО
 • Једноставан уређивач превлачења и пребацивања; обично оно што видите је оно што добијете
 • Доступан је бесплатан рачун и разумни планови цена са именом домена
 • Изврсно за основну е-трговину
 • Изврсно за блогање
 • Можете да мењате теме
 • Садржај за извоз
 • ХТМЛ / ЦСС до неке мере пријатељски
 • Лако за почетнике
 • Телефонска подршка за одређене планове и велика заједница подршке

Цонс

 • Теме шаблона су минималистичке
 • Интерфејс је помало ограничен у погледу дизајна и прилагођавања (ослања се на предлошке)
 • Нема услуге е-поште, креатора билтена или увоза блога
 • Ограничени у погледу напредне функционалности коју програмер можда жели

Завршно мишљење

За предности и недостатке ових опција за изградњу врхунског вебсајта мало је тешко упоредити јер су ови производи у различитим класама. ВордПресс је ЦМС са високом платформом заснован на платформи отвореног кода, док је Веебли једноставан градитељ сопствених мајстора који ради сам.

Међутим, обојица нуде невероватне могућности да прилагоде готово свима којима је потребна веб локација. До сада би одлука требала бити прилично јасна, али закључимо је.

Закључак: Која је платформа најпогоднија за вас или ВордПресс?

Избор најбоље платформе

Када је реч о платформи коју бирате за прављење веб локације вашег предузећа или ваш професионални имиџ, или ВордПресс или Веебли могу вам дати резултате које желите. Иако многи корисници гледају могућности, цене и могућности прилагођавања, у случају ових различитих скупова алата размотрио бих своје скупове вештина и искуство у рачунарским и Интернет окружењима.

ВордПресс

Разлози за избор ВордПресс-а

Ако имате ниво искуства, желите да учините све што је могуће како бисте подржали напредни веб сајт за е-трговину или блоговање и разумете кодирање отвореног кода за потпуну флексибилност, изаберите ВордПресс.

Веебли

Разлози да се изабере Веебли

Ако сте власник малог предузећа или блогер са неким рачунарским вештинама и желите да брзо дизајнирате веб страницу у интерфејсу који је једноставан за употребу, са мноштвом опција е-трговине, изаберите Веебли. Ако желите, можете направити и мало ХТМЛ кода.

Алтернатива за ВордПресс и Веебли

Постоји много опција у погледу ЦМС платформи и платформи за прављење веб локација. Ево неких од најбољих конкурената:

Домаћини ДИИ градитељи веб страница: Вик, квадратни простор

Самосталне ЦМС платформе: Друпал, Јоомла, Магенто

Постоји много водича, видео записа и корисничких прегледа за ове програме. Одвојите време за истраживање и проналазак платформе која је погодна за ваше скупове вештина и погодна за потребе ваше веб странице. У случају ова два производа, ВордПресс и Веебли, одлука изгледа прилично једноставно, јер је ваш степен искуства са рачунаром изузетан. Надамо се да ће овај преглед помоћи.

Читаоци, ако имате питања, мисли или идеје које бисмо желели да чујемо од вас. Примећујемо да се ове платформе редовно мењају и побољшавају и отварамо нове информације. Ако имате лична искуства са ВордПресс-ом или Веебли-ом, молимо вас да их поделите са нама.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map