РЕАЛНА мерка о креирању веб странице професионалног изгледа

Имате отприлике седам секунди да убедите посетиоца да је вредно времена остати на вашој веб локацији. Ако имате проблема са напуштањем саобраћаја, без обзира да ли вам се свиђа или не, вероватно је време да хладно и тешко погледате своју веб локацију јер СОМЕТХИНГ својим посетиоцима креће према брдима одмах након слетања.


Да ли је то твоја копија? Да ли је то твоја графика? Да ли је то целокупни дизајн? Да ли су све три? Постоји само један начин да се то сазна.

Одмакните се и добро погледајте како бисте могли поново да нагнете вагу у своју корист. Уосталом, да ли заиста желите да наставите да губите од својих конкурената? Ако не, наставите да читате.

Contents

Основе веб дизајна

Неугодна истина је да је ваша веб локација директан одраз квалитета посла, услуге или појединца који представља. Основни дизајн ваше веб странице може одмах да напомени посетиоца о томе да ли ју је аматер створио или професионални.

Фонтови, дизајн изгледа садржаја, па чак и шеме боја могу да вриште да је ваш зет, који добро познаје прављење Блогспот сајтова, креирао вашу најновију веб локацију. Ако желите да повећате своје професионално присуство у дигиталном простору, ево неколико основних најбољих пракси на које желите да се фокусирате.

Будите једноставни

Не морате заглавити што више ступаца или оквира у страницу. Изгледа неспретно и непривлачно. Једноставни изглед је вероватнији да добије одговор и не захтева посетиоце да се скрену на стране како би видели читаву страницу. Добар основни дизајн за почетак је распоред у три ступа. Посетиоци могу лако да скенирају и брзо пронађу оно што траже на вашој веб локацији.

Пригрлите фонт који се лако чита

Једна од карактеристика сајта професионалног изгледа је да је то лако разумети. Једном када одредите добру боју текста, погледајте вашу фонтови и величине фонта. Проверите своју веб локацију на различитим уређајима. Важно је користити фонт који ће приказивати исти за најчешће коришћене платформе.

Посетиоци би требали уживати у доживљају гледања ваше веб локације путем мобилних уређаја колико на радној површини. Добар фонт који се користи је сваки сериф фонт (онај са малим ознакама на крајевима слова) за већи текст, као што су наслови. Санс сериф фонтови (без ситних ознака) неки су од најлакших за читање фонтова на било ком екрану.

Користите одговарајуће величине графике

Иако је важно да користите најбољу графику која одговара вашем садржају, требало би да их сачувате и за брзо и чисто учитавање. Запамтите, што је слика већа, то је страница спорија.

Фокусирајте се на доследност марке

Брендирање је одлика професионалне веб странице. Уверите се да су ваш лого и тагове јасно видљиви на свакој страници. Ово је основни темељни корак упознавања посетилаца са вашим брендом и поруком.

Укључите јасне услове

Проверите да ваша веб локација садржи политику приватности, услове услуге као и било које друге посебне напомене за које сматрате да би посетиоци могли да брину. Будите што транспарентнији према ономе што ваша веб локација чини подацима о посетиоцима, чак и ако уопште не радите ништа.

Елементи доброг веб дизајна

Постоје врло основни фактори који имају све заједничке веб странице професионалног изгледа и то је много више од чистог дизајна и добре графике. Кориштење најбољих пракси дизајнирања резултираће тако да се направи веб локација која ће задовољити и посетиоце и претраживаче.

Фокусирајте се на навигацију

Кад дизајнирате навигацију, будите чисти и јасни. Главно што ће ваши корисници желети од ваше навигације је оквир који им говори где су и даје им једноставну опцију да се врате на почетну страницу. Поставите свој навигациони мени на заједничко место, на пример у близини врха или бочне траке.

Делите информације о контактима

Што више покажете корисницима да могу да ступе у контакт са вама, више ћете имати комфора у интеракцији са вашом компанијом или организацијом на мрежи. Додајте своју физичку адресу ако имате повезану са веб локацију. Такође, посетиоцима је згодно да имају контакт образац за испуњавање.

Максимизирајте информације о подножју

Подножје је одлично мјесто за постављање веза и других корисних информација за кориснике. Подножје можете користити и за елементе дизајна који можда немају место у распореду горе на страници. Многе компаније стављају своје физичке податке о контакт у део подножја.

Користите одговарајуће стилове за дугмад

Очи ваших корисника брзо ће научити дизајн тастера ваше веб локације и потражит ће их као акцију у вашем дизајну. Проверите да ли су било који тастери коришћени за навигацију конзистентни на целој вашој веб локацији.

Реците ко сте

Учините своју страницу „О нама“ информативном и привлачном. Покажите ентузијазам. Немојте само давати суве чињенице. На овом месту ћете рећи ко сте и шта је мисија ваше компаније или организације. Слике људи који су укључени ће дати страницу још више.

Пригрлите бели простор

Бели простор не мора бити бел. То је у основи само основна „соба за дисање“ на страници. То је област у којој нема текста, слика или графике. Ово често налазите на професионално развијеним веб локацијама равног дизајна.

Амазонова веб локација је добар пример како ово функционише. Свака страница има огромне количине информација које треба пренијети, али ниједна од њих није претјерана због паметне употребе бијелог простора.

Олакшајте проналажење информација

Посетиоци који се враћају можда ће желети да пронађу информације које су видели раније. Олакшајте им функцију претраге. Користите бешавни оквир за претрагу који се уклапа у ваш дизајн. Најчешће се налази у горњем десном углу сајта.

Најбоље праксе веб дизајна за сјајну веб страницу

Није тајна да су се елементи дизајна развијали током година, али једно је сигурно: Не можете погријешити с једноставним дизајном веб страница. Професионални веб дизајн не односи се само на клизаче или на најновија звона и звиждаљке. Своди се на једноставну навигацију и реакцију како локације тако и елемената на веб локацији.

Фокусирајте се на конзистентност странице

Ваш би распоред требало да остане исти на целој веб локацији. Немојте клонути изглед страница изненађења својим корисницима. У реду је прећи из три ступца у један ступац на страницама са позивом на радњу, али припазите да навигација, подножја и други елементи остану доследни, тако да се корисници никада не осећају „заглављеним“ на страници.

Уравнотежите употребу боје

Важно је подесити боје у свом распореду као и одабрати комплементарну палету боја.

Организујте свој садржај у категорије

Категорије су одличне и за људе и за претраживаче. Останите што је могуће организованији са својим садржајем. Такође је добра идеја да се навигациони елемент постави на бочну траку, тако да посетилац који жели видети одређену категорију производа или информација може то учинити једним кликом.

Осигурајте да је ваша веб локација доступна свима

Обавезно оптимизирајте веб локацију за све своје посетиоце. Требало би да подржава функције за особе са инвалидитетом, као и да имају најновије слике високе резолуције.

Пролеће за ССЛ сертификат

Ако прикупите податке о плаћању, набавите ССЛ сертификат за своју веб локацију. То је кратак поступак и помаже да заштитите своје посетиоце када изврше трансакцију на вашој веб локацији. То је и непрофесионално, а дефинитивно није у домену добре веб праксе да се неко затражи да унесе податке о својој кредитној картици у небезбедно окружење.

Трендови веб дизајна

Пошто постоји толико различитих платформи за изградњу веб странице, спектар дизајна се заиста отворио. Равни и полу-равни дизајни постају све чешћи на професионалним веб локацијама, као и на локацијама које се покрећу, јер ове врсте дизајна помажу да се задовољи све већа потражња за респонзивним веб локацијама које се прилагођавају било којој врсти уређаја на којој се локација приказује..

Ево неколико кључних ствари које морате имати на уму:

Равни дизајн се најбрже оптерећује

Многе велике компаније прешле су на равне и полу-равне дизајне јер се брже учитавају. Равни дизајн је управо оно што звучи као да изгледа равно, без икаквих тродимензионалних карактеристика.

Остале карактеристике равног дизајна су оштре ивице са минималним осјенчавањем. Веб локација која се брзо учитава не само да ће изгледати професионалније, већ ће и ваше посетиоце задржати на страници док не доврше жељену радњу.

Проверите да ли ваша веб локација реагује

То је нешто што не можете занемарити. Када одређује где се веб локација налази, Гоогле сада санкционише веб локације које нису прилагођене мобилним уређајима. Дакле, ако желите да се добро рангирате, морате да кренете мобилно. Важно је да осигурате да дизајн који користите приказује на одговарајући начин, у зависности од уређаја који се користи за приступ вашој веб локацији.

Користите картице за навигацију

Јесте ли видели Пинтерест? Основне копче заснива на дизајнерском елементу који се обично назива картицама. Коришћење картица с висококвалитетним сликама у навигацији ствара професионалну, чисту страницу која привлачи посетиоце.

Ово је посебно атрактивно за странице са производима или услугама или када имате пуно чланака или садржаја који желите да организујете. Користите привлачне слике и имаћете места на картици да напишете наслов, а можда чак и мало текста да привучете клик.

Занатски победнички садржај

Професионална веб локација не рукује садржај. Уместо тога, свака реч на страници постоји са сврхом. Нема пунила. Нема пахуљица. И сигурно нема напуњених кључних речи! Веб локација професионалног изгледа може пренијети копље информација без преоптерећења информацијама. Испитајте сваки блок садржаја на вашој веб локацији. Увјерите се да служи сврси.

Користите слике хероја до краја

Веб локација професионалног изгледа посетиоцу ће без несигурних речи рећи о чему се у ствари ради. Један од начина да се то лако постигне је коришћење слика јунака изнад преклопа са текстуалним слојевима који објашњавају основне основе о вашој веб локацији..

Не заборавите видео

Видео снимци брзо постају херојска слика 2.0. Коришћење видео снимка изнад преклопа на који традиционално постављате звездану слику је одличан начин да одмах привучете пажњу посетиоца – и задржите је.

Према истраживању компаније Псицхологи Тодаи, људски мозак може обрадити информације са видео записа 60.000 пута брже од читања текста. Главна ствар приликом укључивања видеа на вашу почетну страницу је да изгледа као да је то бешавни део остатка дизајна веб локације. Ако тражите утицај, као и трајан начин да направите сјајан први утисак, користите видео.

Пригрлите снагу видео записа

Чврста студија магазина Инц. открила је да је више од 90 одсто Б2Б купаца користило мрежни видео за доношење одлука о куповини. Додавање видеа интерним веб страницама и блоговима о производима и услугама је стратешка методологија која функционише изравнавање. Али немојте се зауставити на томе. Додајте могућност за посетиоце да деле ове видео записе са другима за додатни ударац.

Уобичајене грешке у веб дизајну

Можда сте платили врхунски долар професионалцу који је развио веб локацију. Нажалост, неколико уобичајених грешака у дизајну може повући читав изглед ваше веб странице. Ево неколико главних преступника које треба имати на уму.

Информације препуне страница

На вашој почетној страници не треба да се каже одједном све што радите. У ствари, веб локација са сваким центиметром простора екрана препуном слика и текста је заштитни знак аматера. Ако унесете превише информација, она постаје неодољива, а вероватноћа је да ће ваш посетилац отићи.

Жалосно је рећи да многе странице производа постају жртве овога. Огромна страница производа треба да се учитава годинама, а посетиоци ће отићи ако су чекали више од неколико секунди да се информације појаве. Студија коју је објавио Схопифи открила је да продавнице са тоном производа дуже трају од пажње, али да је стварна продаја била знатно мања. Брзо учитавање страница организовано по категоријама много је корисније за омогућавање посетиоцима ваше веб странице да пронађу информације које желе него странице испуњене садржајем.

Фрустрирајућа навигација

Да ли сте икада били на веб локацији где су контактне информације или линкови на друштвеним медијима били готово невидљиви зато што су били сакривени у доњем углу странице? Веб локација професионалног изгледа подстиче ангажман и транспарентна је у политикама приватности, условима услуге и методама контакта. То је неопходно да то узмете у обзир током подешавања менија за своју веб локацију.

Један од начина да укључите чисту навигацију када на менију имате пуно опција је употреба менија хамбургера. Ова врста менија се слаже док се не кликне, а затим се отвара како би се откриле могућности навигације. Изузетно је чист, брз за учитавање и једноставан за употребу за посетиоце на разним различитим уређајима, укључујући десктоп рачунаре, таблете и мобилне телефоне.

Превише – или премало – боја

Сећате се раних дана веб дизајна када је било уобичајено трчати преко веб локације која је користила све боје хекс кода тамо? Једном када је тај избледе изблиједио, шеме боја су постале норма за спомињање, а неке од њих нису биле ни добро осмишљене. На пример, неко време је било у тренду дизајнирати странице са светлосивим текстом на белој позадини.

Тада је постало очигледно да ово није добар дизајн, јер је немогуће читати на радном екрану, а још горе на екрану мобилних уређаја. Користите ограничену палету шестерокутних боја и користите једну до три контрастне комбинације за оштар изглед који није елегантан, а не смеће.

Слике лошег квалитета

Једна ствар која је једнака међу свим веб локацијама професионалног изгледа је да користе слике високог квалитета. Важно је да слике остану оштре и да не постану пикселиране. Позадине пуне боје и беле боје имају тенденцију да прикажу већину производа у свом најбољем светлу. Ако одлучите да користите слике хероја, проверите да ли користите слику веће резолуције која одговара простору који ће слика заузети.

Блог о духовима

Професионални сајт је ажуриран. Ако одлучите да имате блог, морате га редовно ажурирати. Садржај треба да се фокусира на ваше производе и ствари које утичу на вашу индустрију. Овде такође можете промовисати своју листу поште и посебне понуде.

Ако установите да је изазов за редовно ажурирање блога изазов, искористите таленат у својој компанији или посудите задатак. Блог који изненада утихне изгледа врло непрофесионално.

Поп-уп прозори

Избегавајте скочне прозоре, ако можете. Већина људи их не воли. У ствари, многи их сматрају неугодним. Боље је да посетиоцима одаберете да кликну на оглас или се придруже листи е-поште у дизајнерском елементу на бочној траци уместо да заглаве скочни оквир испред њихових лица при учитавању странице..

Банери

Ако ваша веб локација садржи огласе са натписом, време је да их уклоните. Студија компаније Солве Медиа открила је да је веб сурферима вероватније да ће преживети авионску несрећу или освојити награду на лутрији Мега милионе него кликнути на оглас с натписом. Што више огласа са банерима има, страница ће мање професионално изгледати.

Запамтите, ваша веб локација је први начин на који ће вас многи “упознати” и упознати и веровати вашем бренду. Проверите да ли ваша веб локација користи најбоље праксе: лаку навигацију, бешавне огласе и видео записе, висококвалитетне слике и јединствени садржај.

Редовно ажурирајте своју веб локацију и немојте се превише везати за једну идејну идеју. Како технологија напредује за елементе веб дизајна, померите се са њом да бисте остали испред кривуље, тако да је веб локација она која се користи као пример исправног веб дизајна.

Шта је најпрофесионалнији елемент који сте видели на веб локацији?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map