Поређење квадрата и Вик-а: Који градитељ веб локација одабрати?

Нешто што можда схватите, убрзо након што одлучите да покренете своју прву веб страницу, јесте да је одабир правог веб сајта много важнији и изазовнији него што сте прво мислили.


Са толико доступних опција од којих већина на први поглед изгледа исто, тешко је знати коју одабрати. Не желите да изаберете погрешан, губите време на прављење веб странице и на крају откријете да морате да пређете на другог градитеља веб локација. Стога, одвојите мало времена да бисте прво пажљиво размотрили све своје могућности.

Ако сте заглавили у покушају бирања између Вик-а и Скуареспаце-а, стигли сте на право место. Знамо да истраживање и упоређивање ваших опција може бити прилично напорно и дуготрајно, тако да смо уложили напоран посао за вас.

Поређење квадрата и Вик-а

У овом посту ћете пронаћи оно што требате знати и о Скуареспаце-у и Вик-у да бисте донели одлуку. Крените од почетка или прескочите на оне секторе који су вам најрелевантнији.

Contents

1. Општи преглед Скуареспаце-а и Вик-а

Да бисмо вам дали представу о томе шта сваки произвођач веб локација може и не може да вам понуди, ево кратког поређења предности и недостатака за Скуареспаце и Вик:

Скуареспаце Вебсите Буилдер

ПРОСЦОНС
Веома професионални предлози високог квалитета

Напредна платформа за блогање

Добри планови е-трговине доступни

Уграђена контролна табла за аналитику

Одговарајући дизајни за мобилну оптимизацију

Бесплатна верзија није доступна

Није тако лако прилагодити као неки други градитељи веб локација

Мали број доступних шаблона

Само један ниво навигације

Недостаје интеграција само са ПаиПал-ом – Стрипе

Вик Буилдер веб локација

ПРОСЦОНС
Једноставан, интуитиван интерфејс

Није потребно техничко или дизајнерско знање

Велики број професионално дизајнираних шаблона за избор

Одвојени приказ за оптимизацију мобилних уређаја

Опсежно тржиште апликација за додатну функционалност

Не може се пребацити са одабраног шаблона

Нема приступа изворном коду

Ограничене могућности платформи за блогање

Лоша функционалност е-трговине

Који је најбољи део Скуареспаце-а и Вик-а?

Коришћење Скуареспаце-а има много сјајних предности, попут планова за е-трговину и напредне платформе за блог, тако да је тешко смислити само један разлог зашто бисте га требали користити. Али, ако бисте га морали смањити на његову најбољу карактеристику, постоји једна која се истиче: Модерни предлошци Скуареспаце-а.

Већина људи се слаже да је Скуареспаце избор висококвалитетних дизајна шаблона главни део зашто су га изабрали у односу на друге програмере сајтова јер можете да направите лепу, професионалну и брзу интернет локацију чак и без техничког или дизајнерског знања.

Дизајн Вик-ових шаблона такође је одлична карактеристика, али најбољи део Вика је то што је тако једноставан за употребу. То је једноставан алат за прављење и повлачење веб локација који је лакше прилагодити него Скуареспаце, а за употребу вам није потребно никакво техничко или дизајнерско знање.

Па, како знате које су снаге боље имати? Или Вик-ова квадратног простора? Па, све зависи од тога што тражите у програму за прављење веб локација.

На пример, људи који су нови у прављењу веб локација и желе само нешто што је једноставно и једноставно за употребу, више воле Вик. А појединци који желе да професионална веб локација покрене малу интернетску продавницу више воле Скуареспаце.

Колико је једноставно користити Скуареспаце и Вик?

Градитељ веб локација Скуареспаце омогућава вам да направите веб страницу професионалног изгледа без икаквог техничког знања, али то није најлакши градитељ веб локација. Главни проблем је да иако не требате знати како да кодујете ако само користите предлошке какви јесу, морат ћете знати како да кодујете ако желите да прилагодите било шта.

Наравно, постоје упуте за почетнике који вам могу помоћи, али ако изградња веб локације захтева много прилагођавања, а ако се и даље борите за коришћење Скуареспаце-а након бесплатне пробне верзије, вероватно је боље да се пребаците на нешто лакше, попут Вик-а.

Вик буилдер веб локација је један од најједноставнијих мрежних програма за прављење веб странице и невероватно је једноставан за употребу. Не треба дуго да научите основе, тако да ћете бити у могућности да креирате веб локацију професионалног изгледа у било којем тренутку. Не треба вам никакво техничко знање да бисте користили једноставно сучеље за повлачење и испуштање.

Ако желите нешто мало напредније, можда ћете више вољети Скуареспаце. Али, у погледу једноставне употребе, Вик је очигледно боља опција.

Ко треба да користи Скуареспаце и Вик?

Скуареспаце је одлична опција за комерцијална предузећа, како мала и велика приватна веб места, тако и мала предузећа која желе интернет продавницу. Посебно је корисно за странице догађаја, ресторане и креативце (нпр. Фотографе, уметнике, дизајнере, музичаре итд.). Платформа за писање блогова позната је по томе што је друга најбоља након ВордПресс-а, тако да је такође одлична опција за блогере. То није за средња или велика предузећа која траже високо прилагодљиву платформу.

Вик је одлична опција за почетнике, фрееланцере и мала предузећа. Посебно је корисно за креативце који желе да направе интернет портфељ, хобисте и мала предузећа којима не треба интернет продавница. Наравно, и даље можете да употребите Вик за креирање интернетске продавнице, али нећете добити толико тога као што бисте добили са Скуареспаце, који има напредније планове за е-трговину..

Колико су скалабилни Скуареспаце и Вик?

Сви планови Скуареспаце-а укључују неограничену пропусност и складиштење. Ако желите продати дигиталне производе (нпр. Е-књиге, аудио датотеке итд.), Ограничење величине датотеке је 300МБ, а аудио датотеке ограничене су на 160МБ, а учитавање датотека ограничено на 20МБ. Ваша веб страница је ограничена на 20 страница на личном плану или 1000 страница на свим осталим плановима. Ако планирате да додате велику количину информација на своју веб локацију, Скуареспаце препоручује коришћење блога уместо страница.

За разлику од Скуареспаце-а, Вик не укључује неограничен простор за похрану, као највећи износ који нуди 20 ГБ на е-цоммерце плану и ВИП плану; међутим, он укључује неограничене странице на свим Премиум плановима. Такође укључује неограничену пропусност, али само за Неограничени и ВИП план.

Какву врсту репутације имају квадрат и простор Вик-а?

И Скуареспаце и Вик имају добру репутацију и углавном позитивне критике у пословној заједници и међу корисницима, али познати су по различитим стварима. Иако је Скуареспаце стекао репутацију због свог задивљујућег дизајна и због кривуље учења коју корисници доживљавају на почетку, Вик је стекао репутацију за чување ваших података и за невероватно лагану употребу.

Имају ли квадрат и Вик гаранцију поврата новца?

Испробајте 14-дневно бесплатно пробно раздобље прије него што се одлучите за план, јер Скуареспаце нема гаранцију поврата новца. Претпостављају да ће вам бесплатно пробно време пружити довољно времена да га тестирате и одлучите да ли желите да наставите да га користите или не.

За разлику од Скуареспаце-а, Вик има гаранцију поврата новца за све Премиум планове. Ако сте забринути да нећете имати довољно времена да га прво тестирате, Вик је можда боља опција, јер нема временског ограничења за Вик-ов бесплатни план. Али ако сте се одлучили за Скуареспаце, искористите бесплатан пробни период.

Нека добију било какве награде?

Скуареспаце је освојио 2015 награду за иновацију дизајном за веб дизајн и многе су га прогласиле једном од најбољих компанија за које ће радити у НИЦ-у 2015. Такође је освојио и четири награде на 18. годишњим Вебби наградама у следећим категоријама: Веб услуге & Апликације, Најбољи визуелни дизајн – Естетски вебсајт, Веб услуге & Апликације (Људски глас), Најбоља почетна / Почетна страница (Људски глас).

2. Доступни дизајни и предлошке

Ево кратког прегледа Дизајнерске карактеристике и предлошци квадратног простора:

 • Преко 40 предложака и преко 20 изгледа насловница за избор
 • Одговарајући дизајни за мобилну оптимизацију
 • Можете пребацити се на други предложак кад год желите и радити на више дизајна истовремено

Галерија узорака квадратних простора

Предлошци Скуареспаце-а нису само лепи, професионалног изгледа и флексибилни, већ су и прилагођени специфичним потребама. Доступне су три различите врсте: предлошци веб локација, обрасци за складиштење и изглед насловница.

Предлошци веб локација Скуареспаце-а усредсређени су прво на приказивање вашег предузећа или идеје, а на друго на приказивање ваших производа. Предлошци продавница посебно су дизајнирани за мрежне продавнице, али можете и да бирате између предложака веб локације ако сте на комерцијалном плану. Ако сте на почетној страници, можете да изаберете између више од 20 изгледа дизајнираних посебно за насловне странице.

Ево кратког прегледа Вик-ове дизајнерске карактеристике и предлошци:

 • Преко 510 шаблона за избор
 • Предлошци не реагују, али Вик има засебну страницу за уређивање мобилних уређаја
 • Не можете прећи на други предложак након што га изаберете

Узорак галерије шаблона Вик-а

Вик нуди широк избор шаблона професионалног изгледа за различите индустрије, са категоријама и подкатегоријама које ће вам помоћи да пронађете праву. На пример, ако кликнете на категорију Бизнис, можете да изаберете следећу подкатегорију: Консалтинг & Тренирање, услуге & Одржавање, оглашавање & Маркетинг, аутомобилизам & Аутомобили, некретнине, финансије & Закон, технологија & Апликације и кућни љубимци & Животиње.

Што је боље за тебе?

Дакле, шта је боље? Дизајни и предлошци и предлошци квадрата или квадрата Вик-а?

Па, упоредимо их Прво, Вик има на располагању много више предложака него Скуареспаце, тако да можда имате веће шансе да пронађете савршен предложак са Вик-ом. Али иако нема толико могућности, тешко је занемарити задивљујуће предлошке Скуареспаце-а. Док Вик побеђује у погледу количине, Скуареспаце побеђује у погледу квалитета.

Друго, можете имати одговарајуће дизајне који су аутоматски оптимизовани за мобилне уређаје ако користите Скуареспаце, док не можете ако користите Вик, мада можете користити и засебну страницу за уређивање мобилних уређаја компаније Вик. Дакле, запитајте се: Да ли желите да потрошите мање времена на оптимизацију мобилних уређаја или желите напредне опције за уређивање мобилних уређаја које вам дају већу контролу над оним што виде ваши купци?

Треће, Скуареспаце вам омогућава промену образаца, тако да можете експериментирати да видите који од њих делује најбоље. Али, Вик то не дозвољава. Нажалост, ако промените предлошке на Вику, изгубит ћете сав садржај и морати поново да започнете.

Вик и Скуареспаце имају своје предности, али ако тражите најбоље дизајнерске карактеристике и предлошке високог квалитета који ће се издвојити из гомиле, требало би да користите Скуареспаце.

3. Цене

Ево кратког прегледа различитих планова на располагању за Скуареспаце и Вик:

Преглед Скуареспаце-а и Вик-ових планова

Квадратни простор:

 • Нема бесплатне верзије (само 14-дневно бесплатно пробно раздобље)
 • План насловне странице
 • Веб странице – Лични план и пословни план
 • Интернет продавнице – Основни план е-трговине и Напредни план е-трговине

Вик:

 • Бесплатни план
 • Премиум планови – повежите план домена, комбинирани план, неограничен план, план е-трговине, ВИП план

Цене квадрата

Цену је важно узети у обзир пре него што донесете одлуку, зато детаљније размотрите сваки план.

Сви планови.

Сви планови Скуареспаце-а укључују неограничену пропусност и складиштење, бесплатни прилагођени домен (са годишњом куповином), веб локацију оптимизовану за мобилне уређаје, моћну аналитику веб локација и корисничку подршку 24 сата дневно.

План насловне странице. Већ од 3 УСД месечно.

План насловне странице квадрата је савршен за оне који желе једноставну почетну страницу. Садржи једну страницу са прилагодљивим изгледом, два сарадника (укључујући власника веб локације), уграђени мобилни дизајн и бесплатни прилагођени домен у трајању од једне године.

Појединости плана закривања квадратног простора

Лични план. 12 УСД месечно или 16 УСД месечно.

Лични план Скуареспаце-а је одлична опција за оне који желе малу веб страницу и треба им више од онога што план за насловну страницу може да понуди. Овим планом можете додати 20 страница, галерија и блогова. Имате приступ и предлошцима веб локација и изгледима насловних страница. Такође можете да прихватите донације и продате неограничене производе уз накнаду од 3% продаје.

Бизнис план. 18 УСД месечно или 26 УСД месечно.

Ако се желите прво усредсредити на своју идеју или посао, а на друго на приказивање својих производа, онда је пословни план Скуареспаце-а за вас. За предузећа је бољи од личног плана, али једноставнији је од планова за е-трговину. Можете да додате неограничене странице, галерије и блогове и имате сараднике. Такође можете да продајете неограничене производе уз накнаду за купопродајне трансакције од 2%, као и да имате приступ платформи за програмере, Гоогле АдВордс кредиту од 100 УСД и Гооглеовој бесплатној професионалној е-пошти..

Детаљи пословног плана квадрата

Основни план е-трговине. 26 УСД месечно или 30 УСД месечно.

Основни план е-трговине Скуареспаце-а укључује све у Бизнис плану, осим њега, укључује моћну трговинску аналитику, штампање налепница путем Схипстатион-а, интегрисано рачуноводство путем Ксеро-а и без накнада за трансакције. Такође вам омогућава приступ напредним опцијама залиха, наруџбама, порезима и попустима. Овај план је одлична опција за оне који планирају да развијају свој посао.

Напредни план е-трговине. 40 УСД месечно или 46 УСД месечно.

За веће мрежне продавнице можда ћете желети да надоградите на овај план. Поред свега у основном плану е-трговине Скуареспаце-а, Напредни план е-трговине укључује аутоматско опоравак наплате и отпрему у стварном времену..

Цијене Вика

Сада, погледајмо поближе сваки од Викових планова.

Појединости о плановима Вик цена

Сви планови.

Сви планови Вика укључују неограничене странице и приступ Мобиле Едитору. Сви Премиум планови Вик-а укључују Гоогле Аналитицс, бесплатан хостинг, премиум подршку, везу са доменом, прилагођени фавицон и уређивање мобилних уређаја.

Бесплатни план.

Вик-ов бесплатни план је одлична опција ако желите да тестирате Вик пре него што наставите или ако само желите личну веб локацију, али не толико ако желите веб страницу професионалног пословања, јер Вик приказује огласе са робним маркама на вашој веб локацији, а ваш УРЛ је такође Вик-брендиран. Имате неограничен број страница и потпуни приступ Вик уређивачу и обрасцима, али ограничење складиштења је 500 МБ, а ограничење пропусности је 1 ГБ.

Повежите план домена. 4 УСД месечно у трајању од 2 године, 4,50 УСД месечно или 7 УСД месечно.

План домена Цоннецт је најосновнији Премиум план компаније Вик. Разлика између овог плана и Слободног плана је у томе што вам овај омогућава да пренесете ваш тренутни домен на Вик.

Цомбо план. 8 УСД месечно у трајању од 2 године, 8,50 УСД месечно или 12 УСД месечно.

Вик препоручује Цомбо план за личне пројекте а не за предузећа. Садржи све у Цоннецт Домаин План, заједно са пропусним опсегом од 2 ГБ, 3 ГБ простора за похрану и бесплатним доменом у трајању од једне године. Такође уклања Вик огласе.

Неограничен план. 11,50 УСД месечно у трајању од 2 године, 12,50 УСД месечно или 16 УСД месечно.

Према Вик-у, Неограничени план савршен је за предузетнике и слободњаке који не требају интернет продавницу. Поред свега у Цомбо плану, он садржи 10 ГБ простора за складиштење и неограничену пропусност. Такође укључује две сјајне пословне апликације: апликацију Буилдер обрасца (вредност од 48 долара) и апликацију за покретање веб сајта (вредност од 60 долара).

План е-трговине. 15 УСД месечно у трајању од 2 године, 16,50 УСД месечно или 20 УСД месечно.

Вик-ов план е-трговине обухвата све у Неограниченом плану, као и пропусни опсег од 10 ГБ, складиште од 20 ГБ и веб продавницу. Ово је најбољи план за мала предузећа.

ВИП план. 23 УСД месечно у трајању од 2 године, 24,50 УСД месечно или 30 УСД месечно.

Ово је крајњи план. Вик-ов ВИП план укључује све у плану е-трговине, као и неограничену пропусност, 20 кампања путем е-поште месечно и професионални преглед сајта.

Што је боље за тебе?

Ко нуди боље планове? Скуареспаце или Вик?

Одговор на то ће се разликовати овисно о томе шта конкретно желите учинити са својом веб страницом. Али упоредимо најважније тачке.

Прво, очигледна разлика је у томе што Вик има слободан план, а квадратни простор не; међутим, то не значи да је Вик боља опција. Ако ваш веб-сајт није само за личну употребу, Вик-ов бесплатни план није одличан избор, јер ће његови рекламни огласи на марки одузети веб локацију вашег професионалног пословања. С друге стране, квадратни простор је без огласа.

Друго, постоји стварна разлика у ценама. Ако тражите најјефтинију опцију, Вик може изгледати као најбоља опција. Али иако Скуареспаце кошта више, он има одличне карактеристике које су вредне додатних трошкова.

На пример, ако упоредимо пословни план Скуареспаце-а (18 УСД месечно) са Вик-овим ВИП планом (24,50 УСД месечно), план Скуареспаце-а је заправо јефтинији и укључује више предности.

Треће, Скуареспаце вам нуди већу пропусност и складиштење од Вик-а. Иако сви планови Скуареспаце-а укључују неограничену пропусност и складиштење, Вик нуди само неограничену пропусну ширину и то само на Неограниченом и ВИП плану. Ово можда није најбоља опција ако планирате да проширите своје пословање.

На основу ових тачака, чини се да је Скуареспаце најбоља опција ако желите професионалну веб страницу са потенцијалом да расте. Али, опет, све зависи од тога шта вам треба. На пример, можда бисте више волели Вик ако вам је потребан једноставан план личног пројекта и не требају вам неограничена пропусност и складиштење.

Без обзира да ли сте изабрали Вик или Скуареспаце, боље је раније схватити да ли се желите обавезати или не, а затим се придржавајте. На тај начин је исплативије.

4. Популарност

Да бисте одредили популарност Вик-а и Скуареспаце-а, погледајмо бројеве:

Преглед веб локација Скуареспаце и Вик

Квадратни простор:

 • Скуареспаце је основан 2003
 • Има преко 500.000 хостованих места
 • Има преко 1 милион купаца који плаћају

Вик:

 • Вик је основан 2006
 • Има преко 87 милиона корисника
 • Има 2,12 милиона купаца који плаћају

Такође је важно размотрити шта корисници мисле о Вик-у и Скуареспаце-у, па је овде преглед најчешћих тачака које подижу:

Рецензије квадрата и Вик-а

Квадратни простор:

 • Уживајте у кориштењу моћног уређивача Скуареспаце-а за прављење атрактивних и сложених веб локација
 • Ценимо како се пренесене слике одмах скалирају на величину и како програмери имају приступ ЦСС-у и ХТМЛ-у
 • Лакше га је користити са претходним искуством, али није прилагођено почетницима
 • Дајем углавном позитивне критике, али не и савршене због лошег сервиса за клијенте и превише проблема
 • Препоручио бих другима углавном због ових карактеристика: моћни алати за е-трговину, не требају вам знање кодирања, леп дизајн и шаблоне, флексибилни и скалабилни – за било коју врсту пословања или величину

Вик:

 • Волио је невероватно једноставан за употребу уређивач превлачења и пребацивања
 • Уживао у креирању атрактивних веб локација без икаквог знања о кодирању
 • Уживао је у одличној корисничкој подршци, дизајнерским могућностима и могућностима обраде плаћања
 • Критичари су га сматрали толико корисним да су га описали као забавно за употребу
 • Жалбе су биле ретке, све до промене новог уређивача, што је споро и фрустрирајуће за коришћење

Што је боље за тебе?

Популарност не значи нужно да је нешто боље, али може вам помоћи да донесете одлуку. Имајте на уму да бројеви можда нису тачни, јер се они увек мењају. Такође имајте на уму да огромни 87 милиона корисника Вика укључују оне који су се пријавили за Бесплатни план и оне који га активно не користе.

И Вик и Скуареспаце стекли су приличну популарност и позитивне повратне информације од свог почетка. Иако су жалбе ретке, важно је размотрити негативне повратне информације јер ћете можда наићи на исте проблеме као и други.

Главна питања која су имали људи са Скуареспаце-ом јесу да он није прилагођен почетницима и корисничка подршка није најбоља. Ова два комбинована проблема не пружају велико самопоуздање почетницима јер ће се они можда борити да користе Скуареспаце и не могу да пронађу помоћ која им је потребна када им је потребна..

Главна питања која су имали људи са Вик-ом односе се на промену новог уређивача, коју су корисници описали као спору и фрустрирајућу за употребу, за разлику од старог уређивача. Али, иако су стручњаци такође били критични према томе, верују да ће се Вик позабавити тим проблемима.

На основу ових тачака, као и позитивних повратних информација корисника, чини се да је Скуареспаце популарнији код оних који већ имају одређено техничко искуство и не треба им много помоћи, док је Вик изгледа популарнији код оних који желе једноставније и лакша платформа.

Дакле, ако сте почетник, вероватно ћете више волети Вик са интерфејсом који је једноставан за употребу. А ако имате знање о кодирању или друго искуство вежбања веб локације, вероватно ћете више волети Скуареспаце са његовим напреднијим опцијама.

5. Главне карактеристике и корисничка подршка

Да бисмо вам дали представу о разлици између главних функција Скуареспаце-а и Вик-а, ево кратког прегледа:

Главне карактеристике за прављење веб локација

КвадратВИКС
 • Модерн Темплатес
 • Стиле Едитор
 • Уграђене мобилне веб локације
 • Пребацивање шаблона
 • Прилагодљиви изглед садржаја
 • Имаге Манагер
 • ЦДН укључен
 • Одговарајући утоваривач слика
 • Интеграција Гетти Имагес
 • Имаге СЕО
 • Блокови галерије
 • Видео у галеријама
 • Аудио колекције
 • Друштвено повезано
 • Лако увоз
 • Прилагођени ВИСИВИГ Едитор
 • Аутоматски одговорни дизајни
 • Уређивање преко целог екрана
 • Прикупљање корисничких података
 • Сите Цонтрол
 • Интуитивни уређивач повлачења и испуштања
 • Мобиле Фриендли
 • Бесплатан хостинг
 • Прилагођени домен
 • Преко 500 предложака дизајнираних
 • Више од 40 јединствених галерија
 • Параллак 3Д ефекти
 • Неограничене веб странице
 • ХТМЛ Ембед Цоде
 • Фацебоок Аппс
 • Персонализовани Гоогле поштански сандучић
 • Приватне и заштићене веб странице

Поређење функција Вик-а и Скуареспаце-а и корисничке подршке

КвадратВИКС
Подешавање – Добијање веб локације Скуареспаце је једноставно. Треба само да додате своје име и адресу е-поште.Подешавање – Добијање Вик веб локације је такође једноставно. Можете да користите своју адресу е-поште или друштвени налог (Фацебоок или Гоогле).
Корисничко име домена – сви планови укључују бесплатни прилагођени домен за прву годину.Прилагођено име домена – доступно само са Премиум плановима.
Безбедност веб локација – Подржана ПЦИ и ССЛ омогућена. Сви подаци се чувају на сигурним серверима Скуареспаце-а.Безбедност веб локација – Подржана ПЦИ и ССЛ омогућена. Веб локације се чувају на сигурним серверима компаније Вик. ТРУСТе сертификовано. Придржава се ЕУ и америчко-швајцарског оквира сигурне луке.
Оптимизација за мобилне уређаје – Предлошци аутоматски одговарају и раде на било којем мобилном уређају.Оптимизација за мобилне уређаје – не оптимизира се аутоматски за мобилне уређаје, али има наменску страницу за уређивање мобилних уређаја.
СЕО – СЕО-фриендли. Доступно је означавање и КСХТМЛ. Можете прилагодити УРЛ сваке странице.СЕО – Ограничени СЕО. Можете да оптимизујете наслове страница, мета описе и ознаке алт.
Интеграција капија – Само приступни систем плаћања Стрипе.Интеграција капија – ПаиПал, ВебМонеи, Скрилл, Аутхоризе.Нет, ПаиУ Латам (само за Латинску Америку) или опција плаћања ван мреже.
Интеграција друштвених медија – интегрише се са широким спектром опција друштвених медија.Интеграција друштвених медија – Има друштвену траку и разне апликације.
еЦоммерце – Сви планови укључују интернетску трговину и омогућавају вам продају неограничених производа. Планови веб локација имају накнаду за купопродајне трансакције, али планови е-трговине не постоје.е-трговина – план е-трговине укључује интернетску трговину; међутим, не препоручујемо употребу Вика ако желите продавати на мрежи. Главно питање је да постоји само једна опција тарифе за отпрему. Ако и даље желите да користите Вик, покушајте са додатном апликацијом попут Ецвида да бисте повећали функционалност.
Блог – Блогерска платформа је прилично свеобухватна. Можете заказивати постове и увозити садржај блога са Блоггер-а, Тумблр-а, Скуареспаце-а 5 и ВордПресс-а.Блог – Блогерска платформа је основна, а не прилагођава се СЕО. Можете заказивати постове, али не можете да увезете садржај блога.
Веб хостинг – Сви планови укључују у потпуности управљани цлоуд хостинг.Веб хостинг – Вик такође домаћин на својим серверима.
Апликације и видгети – корисни блокови за ствари попут ОпенТабле-а и БандсИнТовн. За све остало што није укључено, можете да додате свој код. Такође можете да користите додатне функције, као што су видгети за галерију и видгети за друштвене мреже.Апликације и видгети – Тржиште Вик апликација садржи преко 260 апликација и видгета.
Дубина пловидбе – Само један ниво дубине.Дубина пловидбе – Максимално два нивоа.
Уновчавање – Додајте Гоогле АдСенсе, АдВордс, увертира или огласе на банерима.Уновчавање – Додајте Гоогле АдСенсе, банер огласе или придружене везе.
Алат за билтен – Потребно је да се повежете на МаилЦхимп налог.Алат за билтен – Можете да користите Вик-ов СхоутОут.
Образац за контакт – доступан прилагодљив градитељ контактних образаца.Образац за контакт – доступан је једноставан алат за израду контактних образаца.
Форум – Можете додати Муут форум путем ХТМЛ кода.Форум – Можете да користите апликацију.
ХТМЛ едитор – доступан је блок уређивача ХТМЛ кода.ХТМЛ едитор – Можете да користите апликацију.
Заштита лозинке – Сваку страницу веб странице можете заштитити појединачном лозинком.Заштита лозинке – Сваку страницу веб странице такође можете заштитити засебном лозинком.
Простор за одлагање – Неограничено за све планове.Простор за складиштење – 500МБ до 20ГБ, у зависности од плана на коме се налазите.
Статистика посетилаца – користите апликацију Скуареспаце Аналитицс или подесите Гоогле Аналитицс.Статистика посетилаца – апликација Веб-Статс доступна је у Бесплатном плану. Гоогле Аналитицс доступан је на Премиум плановима.
Више језика – У уредник можете унијети све језике, али интерфејс је само на енглеском.Више језика – Текст веб страница може се унијети на све језике који подржавају УТФ8. Уређивач је доступан на 15 језика.
Корисничка подршка – Нема телефонске подршке. Подршка путем е-поште доступна је са сат времена преокрета. Цхат је доступан 24/7, али понекад постоје дуги редови. Опсежна база знања, упутства, видео туторијали и К&Доступан је и одељак. Једном месечно се одржавају радионице појединачно са тимом у НИЦ-у.Корисничка подршка – Нема подршке за ћаскање уживо. На располагању је опсежна база знања, приручници, видео туторијали, форуми и центар за помоћ 24 сата дневно. Телефонска подршка доступна је од понедељка до петка између 6 и 17 часова по пацифичком стандардном времену. ВИП план вам омогућава приступ ВИП тиму који ће одговарати на ваше позиве.

6. Закључак и препоруке

Ако сте прочитали овај пост од почетка до краја, вероватно сте се већ нагнули више ка Вик-у или Скуареспаце-у, али ево наших последњих препорука:

Скуареспаце препоручујемо људима који желе да направе сјајне веб странице којима није потребно много прилагођавања, посебно за портфеље, странице догађаја, уметнике, дизајнере и мала предузећа. Планови е-трговине су прилично скупи, али ако желите једноставну веб локацију са повољним ценама, професионални изглед, онда је насловница или лични план одлична опција.

Вик препоручујемо особама које желе да направе прву веб локацију, али немају техничко или дизајнерско знање. Изаберите Вик ако желите да градитељ веб страница буде толико једноставан за употребу да је забавнији него фрустрирајући. Ако тражите нешто напредније или са више алата за е-трговину, испробајте Скуареспаце или погледајте друге опције.

Али, како стално кажемо, избор веб странице за прављење веб страница је важна одлука и све зависи од ваших специфичних потреба. Дакле, користите овај пост као водич, али немојте само узимати нашу реч за њега. Такође, могло би да вас занима читање наше поређења Скуареспаце буилдер веб локација и ВордПресс софтвера.

Топло препоручујемо да испробате бесплатно пробно раздобље Скуареспаце-а и Вик-ов бесплатни план пре доношења било каквих одлука. Истражите, експериментирајте и сазнајте који је прави за вас.

Надамо се да сте овај пост сматрали корисним и пуно среће у изградњи веб странице!

Да ли више волите Вик или Скуареспаце? Имате ли неке друге разлоге да одаберете један преко другог? Радо бисмо их чули, па их молимо да их поделите у коментарима испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map