Квадратни простор у односу на ВордПресс: кога треба да одаберете?

Одабир веб локације за прављење веб страница је довољан тежак задатак, а упоређивање градитеља веб локација Скуареспаце и ВордПресс софтвера са сопственим хостом (ВордПресс.орг) додаје још један ниво сложености при одабиру програмера веб локације, односно хостованог или самосталног хостинга.


Хостирани градитељ веб локација је онај у којем компанија води вашу веб локацију на својим рачунарима; самостални градитељ веб локација пружа софтвер за изградњу веб странице, али морате пазити да пронађете услугу веб хостинга да бисте покренули веб локацију за вас..

Ова компликација проширује уобичајена питања да се запитате о својој веб локацији – шта желите од ње и колико времена и труда сте спремни уложити у реализацију тог сна – и уводи читав нови сет.

Сада је, више него икад, важно бити искрен према себи колико комплексно желите да ваша веб локација буде, како практични можете да будете у њеном креирању и одржавању, какав је заиста ваш буџет и да ли можете да се придржавате тог износа долара.

Наш преглед Скуареспацеа у односу на ВордПресс.орг води вас кроз овај поступак доношења одлука наглашавајући сличности и разлике између хостог Скуареспаце-а и ВордПресс.орг-а, који хостира сам, показујући вам шта је сваки производ најбољи.

На путу ће вам одговори на питања помоћи у одабиру најбољег произвођача веб локације за вашу веб страницу из снова.

Contents

Ово није игра бројева

Постоје два кључна разлога зашто гледање бројева за Скуареспаце и ВордПресс.орг не помаже баш у избору између њих. Прво, Скуареспаце је производ за прављење веба, који вам омогућава да креирате вероватне веб локације.

ВордПресс.орг је пре свега систем за управљање садржајем који, иако још увек можете да направите изузетно атрактивне веб странице, омогућава и ефикасно и ефикасно управљање великим количинама података..

Тако Скуареспаце и ВордПресс.орг могу задовољити различите потребе. Друго, бројеви ВордПресс.орг-а уништавају све остале.

Скуареспаце има нешто више од 700,00 веб локација широм интернета (у време писања); ово значи 0,2% свих веб локација тамо и 0,4% од најпопуларнијих 10 000 веб локација како утврђује Куантцаст.

Овде је занимљиво да су све ове веб локације плаћене претплате јер Скуареспаце нема бесплатан план. Супротно томе, ВордПресс.орг има око 17 милиона веб локација за око 5% целокупног Интернета.

Од првих 10.000 веб локација, око 27% је креирано помоћу ВордПресс.орг, и то углавном у областима пословања и технологије. ВордПресс.орг има највише веб локација било ког система за управљање садржајем.

Популарност наших градитеља веб страница:

Бројеви су занимљиви и показују да запањујући број људи и предузећа користи ВордПресс.орг, а угледан број људи је изградио веб странице користећи Скуареспаце. То је то.

Израда прелепе веб странице

Колико избора шаблона требате?

Идемо одмах до тачке о броју доступних предложака:

 • Квадратни простор: 52 (укупно)
 • ВордПресс.орг: хиљаде

Само на бројевима, ВордПресс.орг побеђује рукама. Предлоге ВордПресс.орг, назване теме, развили су особље компаније, трећи програмери и независни дизајнери који своје шаблоне постављају на веб страницу ВордПресс.орг.

Неке су основне теме бесплатне, док за многе имају додану цену, обично између 50 и 100 долара. Трошак може да покрије додатне функције, подршку програмера или надоградње. Постоје теме за ВордПресс.орг за сваку врсту посла, индустрије и личне потребе.

Неки рецензенти упозоравају да квалитет бесплатних предложака често недостаје и програмери немају потицај да их стално ажурирају или поправљају грешке у њима. Међутим, теме са вишим издањем плаћене теме су у потпуности професионалне, софистициране и међу веб локацијама најлепших изгледа које ћете икада видети.

Педесет две шаблоне квадратног простора подељене су у две групе. Двадесет и шест предложака доступно је за редовне веб странице, а двадесет шест за насловне странице. Насловне странице су појединачне странице које се могу користити за одредишне странице или за оне странице или блогове.

Све шаблоне је креирао тим Скуареспаце-а и дизајниране су за визуелно искуство, тако да морате имати своје бујне фотографије које ћете увести у њих или бити спремни за куповину слика. Рецензенти одушевљени високим квалитетом и софистицираним изгледом предложака Скуареспацеа.

Откривање дизајнера у вама

Можда не можете да пронађете тему или предложак који вам у потпуности говори и желите да је промените. ВордПресс.орг је платформа отвореног кода, што значи да су њихови кодови отворени свима за употребу и прилагођавање. Имајући то у виду, углавном су то програмери тема и алата.

У зависности од теме коју одаберете, можете брзо променити стандардне функције, фонтове, боје и друге елементе са напредним опцијама за стилизовање. Напредније прилагођавање тема захтева барем основно знање о ХТМЛ кодирању и ЦСС модификацији.

Квадратни простор је много више ограничен у својим могућностима прилагођавања. Постоји моћан уређивач стилова који вам омогућава да промените фонтове, боје, непрозирност слике, позадинске слике и неке друге елементе без потребе да знате комадић кодирања. Ако знате мало о кодирању, функција Девелопер Скуареспаце вам омогућава да измените ЦСС да бисте додатно прилагодили веб локацију..

Изгледа добро на мобителима

Већина веб локација које се данас гледају изводи се на мобилном уређају, најчешће мобилном телефону. Паметни градитељи веб страница креирају изглед свог вебсајта који је погодан за ове уређаје. Скуареспаце то ради аутоматски за вас јер су сви њихови предлошци мобилни.

Неке теме ВордПресс.орг нуде преглед прилагођен мобилним уређајима, док код других морате користити додатак да бисте осигурали да ваша веб локација правилно ради на мобилном уређају. Можда се питате да ли бисте се због тога требали чак и бринути, стога будите свјесни да Гоогле фаворизује веб локације прилагођене мобилним уређајима у својим резултатима претраге за претраживања покренута са мобилних уређаја.

Наш узимање:

Заиста се своди на контролу у односу на практичност. И ВордПресс.орг и Скуареспаце производе прелепе веб странице; све је питање колико времена и труда желите да уложите у то и колико сте одлучни да ваша веб локација изгледа тачно како то предвиђате.

Хиљаде тема ВордПресс-а и отворена прилагођавање осигуравају вам да можете имати веб локацију својих снова ако сте спремни да радите за њу или платите неком другом да то учини..

Поређења ради, ограничени број тема и функција прилагођавања Скуареспаце-а драстично је смањио могућности дизајнирања, али можете да веб страницу добро изгледате и покренете самостално, а да не знате ништа о кодирању..

Кривуља учења

Приступ

И у Скуареспаце-у и у ВордПресс-у, приступ вашој веб локацији да бисте је креирали и одржавали је са контролне табле. Главна разлика је у томе како изгледа свака командна плоча. Управљачка плоча Скуареспаце-а је чиста и елегантна, што одражава њену корисничку базу људи који не воле људе. Све је доступно са овог једног места.

ВордПресс.орг нуди мање прочишћену командну таблу, али све што можете да учините на својој веб локацији, укључујући промену кодирања, је доступно од тамо.

Превуци и отпусти

Превлачење и испуштање је најлакши начин за прављење веб странице. На овај начин можете позиционирати оквире за текст, слике, видео, графику и тако даље. Међутим, неки су предлошци рестриктивнији од осталих у вези са тим где можете поставити те елементе.

Све предлошке Скуареспаце-а имају ову могућност превлачења и испадања, тако да можете да се играте око изгледа оног колико вам предлога омогућава..

Код ВордПресс.орг све зависи од теме коју користите; уопште, ВордПресс.орг није произвођач веб локација за повлачење и испуштање. Неке од врхунских тема имају функцију превлачења и пребацивања, али ви плаћате за ову погодност.

Али ово је ВордПресс и зато се окрећете додацима да бисте решили свој проблем. Доступан је избор додатака за прављење драг и падајућих страница са рецензијама мешовитог успеха. Обично их и даље морате платити, али они су неовисни о теми.

ВИСИВИГ шта?

“Оно што видите је оно што добијате” визуелни уређивач “је онај у којем одмах видите резултат свих промена које сте унели у свој текст, слике, графику или било који други елемент ваше веб странице. На овај начин видите како ће бити објављена ваша објављена веб страница и по потреби можете прилагодити своју промену.

Скуареспаце има ВИСИВИГ уређивач, тако да можете радо унети промене у свој садржај и прегледати их, све на истом екрану.

Са ВордПрессом је мало другачије. Да бисте видели промене које извршите, морате да кликнете на дугме Превиев и да одете на други екран да бисте видели промењену веб страницу. Потом се враћате на екран за уређивање да бисте изменили своје измене, понављајући ово по потреби.

Одржавање

И Скуареспаце и ВордПресс.орг непрестано ажурирају своје платформе како би повећали сигурност, исправили грешке и, у случају Скуареспаце-а, побољшали перформансе. Разлика између њих је колико сте тога свесни.

Скуареспаце све то ради иза кулиса, и не морате се бринути ни о чему – све промене које се унесу претходно се тестирају и аутоматски уносе у систем Скуареспаце..

ВордПресс.орг је подједнако савесан у прављењу таквих промена, али овде имате неко учешће. На контролној табли добијате поруку када су промене спремне за употребу, а затим кликните на дугме да бисте их инсталирали.

Али то је тек почетак Ваша тема и сви ваши додаци такође морају да се ажурирају за ове промене, а програмери ових програма (посебно ако су бесплатни) можда то неће учинити за вас, тако да бисте тамо могли бити сами. Ако не примените ове промене, ваша веб локација може бити изложена проблемима са сигурношћу или перформансама.

Наш узимање:

Скуареспаце је једноставнији за употребу алата за прављење веб страница, са малом кривуљом учења; превлачење и испуштање заиста има значаја. Иако је могуће брзо креирати основну веб страницу на ВордПресс.орг-у, она сигурно неће имати исти вов фактор.

Карактеристике сваког од њих

Гледајући скупове функција Скуареспаце и ВордПресс.орг наглашава њихово порекло. Скуареспаце је од почетка осмишљен као платформа за дигитално објављивање богатог значајкама, која покрива много тога што би свако могао да жели на веб локацији.

Супротно томе, ВордПресс.орг се развио из врло успешне апликације за блогирање и отворио је изворни код за јавност, подстичући програмере да пишу додатке потребне за његову еволуцију на све што вам треба – што смо добили – то креирамо веб локацију.

Флексибилност алата

Разлика у филозофији између Скуареспаце-а и ВордПресс.орг-а види се у флексибилности њихових алата за прављење веб локација.

Скуареспаце нуди добар избор интерних апликација и видгета које граде, тестирају и инсталирају. Ово су алати које користите да бисте прилагодили веб локацију и који добро функционишу – али то су једини алати које можете да користите.

ВордПресс.орг вам такође нуди неке основне алате, али осим ових, доступни су на десетине хиљада додатака (бесплатних и уз наплату) за изградњу ваше веб странице. Ово може изгледати као неограничена слобода, али пазите: неће се сви додаци играти заједно и сукоб између њих или ваше теме може вам потрајати довољно времена да схватите.

Хостинг и сигурност

Овде се највише очитује разлика између хостиране и самопослужене.

Скуареспаце домаћин је вашој веб локацији што укључује да се осигура да ради на њиховим серверима и брине се за сигурност, физичку и дигиталну. Скуареспаце осигурава да су њихови предлошци у складу са најновијим веб стандардима, да ваша веб локација не буде хакована и управља њиховом платформом, тако да су све веб локације раширене по целој њиховој мрежи сервера.

Са ВордПресс.орг ви сте одговорни за проналажење услуге веб хостинга за вашу веб локацију. Пре преузимања софтвера ВордПресс.орг морате да се пријавите за налог за веб хостинг.

Већина добављача веб хостинга има ВордПресс дугме за инсталирање у 1 клику што олакшава ово. За савет о одабиру најбоље услуге веб хостинга за вас погледајте наше прегледе таквих провајдера.

Прилагођени домен

Не треба да имате прилагођено име домена ако за прављење веб локације изаберете Скуареспаце, јер имате могућност да имате поддомену типа Иоурситенаме.скуареспаце.цом.

Међутим, ако сте кренули у проблем дизајнирања феноменалне веб странице, требало би да размислите о прилагођеном домену, који долази бесплатно са годишњим планом Скуареспаце.

Ваша веб хостинг услуга ВордПресс очекује да имате своје име домена, али може понудити попуст или чак бесплатно име домена са одређеним плановима.

СЕО

Још једном, ВордПресс пружа озбиљну функционалност употребом додатака, овај пут у области оптимизације за претраживаче. Ако вам је СЕО приоритет за посао, размислите о најнапреднијим опцијама које вас подсећају на које кључне речи циљате и осигуравају да су ваше странице тако оптимизоване.

СЕО функције Скуареспаце-а су основне. Омогућавају вам да оптимизирате све основе за вашу укупну веб локацију и сваку страницу, тако да их претраживачи лако могу индексирати. Корисни додатак је да Скуареспаце аутоматски креира ситемап за подношење Гоогле-у.

е-трговина

Разлика између понуде е-трговине ВордПресс-а и Скуареспаце-а могла би се свести на то да ли се видите на челу огромне мегасторе или скромнијег предузећа у кутку.

Ако сањате да имате сопствени интернетски хипермаркет, употпуњен неиспричаним врстама небројивих производа, уредно организованим и означеним и спремни за испоруку у све крајеве света, онда ВордПресс има додатке који то могу учинити за вас.

Започните одабиром теме која је посебно дизајнирана за е-трговину и идите одатле, одабиром придруженог маркетинга, управљања залихама, фактура и додатака за отпрему и било којег процесора плаћања који желите.

Да бисте поставили продавницу у Скуареспаце-у, само повуците и испустите Продуцт Блоцк елемент на своју Скуареспаце веб локацију. Корпа за куповину Скуареспаце-а је потпуно интегрисана у веб локацију, како по изгледу, тако и у функционалности; купци остају на вашој веб локацији током процеса одјаве тако да можете контролисати целокупно искуство куповине.

Међутим, пословни планови са нижим трошковима ограничавају број производа које можете продати у својој продавници, а Стрипе можете користити само као добављач платних услуга.

Блоггинг платформу

Док можете да постављате атрактивне и функционалне блогове и на ВордПресс-у и у Скуареспаце-у, ВордПресс је започео живот као врло добро прегледана и широко коришћена блогерска платформа.

Скуареспаце добро нуди све стандардне блокове садржаја блога (слика, видео, текст, звук, итд.) И има Подцаст подршку, као и подршку ознакама и категоријама. Такође можете да увезете свој постојећи блог у Скуареспаце. Међутим, ВордПресс побеђује рукама са многобројних функција за блогање, плус има све врсте додатака који их проширују и додају још много нових.

Менаџмент саџаја

Још једном, овде се истиче ВордПресс.орг јер је његово порекло било у управљању садржајем. Ако се бавите великом количином садржаја, ревидирате садржај као део тима или је потребно да одржавате веб локацију заједно са другим људима, онда је ВордПресс.орг најбољи избор за вас.

Скуареспаце нуди исту функцију управљања садржајем као и било који други редовни градитељ веб локација, али није осмишљен да обрађује велику количину информација.

Додаци и апликације

Поново идите према бројевима, за додатке и апликације:

Квадратни простор: 0         ВордПресс.орг: десетине хиљада

Скуареспаце није решење отвореног кода, тако да је само Скуареспацеов властити развојни тим одговоран за њихове предлошке и алате. Лоша страна је што можете да користите само оно што вам дају; Напретка је да су сви алати висококвалитетни, добро тестирани и да ће радити на платформи Скуареспаце. Не морате бринути о сукобима или падовима.

Као платформа отвореног кода, ВордПресс.орг има библиотеку са везама за буквално десетине хиљада свих врста апликација. Поред тога, слободно пишете и имплементирате своје, чак и да их продајете (или поклањате) путем њихове веб странице.

Преокрет је у томе што вероватно постоји најмање једна, ако не и много више апликација за оно што можете сањати, а то је и лоша страна. Лако се одузети и направити веб локацију пуну звона и звиждука који могу умањити његове перформансе.

Друга страна је да је квалитет ових алата често непознат, мада ће читање корисничких прегледа о њима помоћи.

Сигурносне копије и извоз

Хостирано насупрот само хостингу поново се игра у питањима израде резервних копија и извоза ваше веб странице. Скуареспаце редовно прави сигурносну копију веб локације, у реалном времену и периодично.

Скуареспаце такође нуди алате за извоз веб локације, а не пружају сви градитељи веб локација ову опцију. Не може се све извести; на пример, странице производа, странице албума, блокови текста, аудио и видео записа неће наићи.

Уз ВордПресс, резервне копије и извоз овисе искључиво о правилима ваше веб хостинг услуге. Многи провајдери веб хостинга нуде ограничене резервне услуге, али подсећамо вас да је сигурније да сматрате вашом одговорношћу да сами направите резервну копију веб локације..

Статистика веб локација

Уграђени у Скуареспаце су аналитика која даје у реалном времену статистику о вашем сатном, дневном, недељном и месечном промету, укључујући употребу људи са мобилних уређаја. Такође можете да уметнете Гоогле Аналитицс да заокружите слику информацијама о посетиоцима веб локације.

Са ВордПресс веб страницом, постоји мноштво додатака за статистику веб локација од скоро свега што бисте желели да знате.

Наш узимање:

Скуареспаце има добро заобљен и чврст сет функција које покривају већину свега што је редовно веб локација потребна. Ако тражите све врсте функционалности и тате за веб локацију, онда је веб локација ВордПресс, коришћењем додатака, права Аладинова пећина благо.

И цена за све то

Трошак за покретање и покретање ваше веб странице је игра бројева у којој морате бити веома свесни свог буџета и бити пажљиви у томе. Почећемо са опцијом једноставног управљања.

Трошак сајта у квадрату

Скуареспаце има пет различитих планова за избор, три за личне веб странице и два плана за е-трговину. Не постоји бесплатан план, али Скуареспаце нуди бесплатно пробно раздобље од 14 дана тако да можете вежбати прављење једне странице, офлајн веб странице. Да бисте веб локацију преузели уживо, морате да се пријавите за план.

У време писања, планови се крећу од једне странице на једној страници за 7 долара месечно до неограничених страница за 26 долара месечно, за месечну претплату. Добијате више функција са скупљим плановима.

Два посебна плана е-трговине намењена су основној продавници и већој продавници, мада производе можете продати у свим, осим најосновнијим личним плановима.

Ако плаћате унапред за годишњу претплату, смањују се месечни трошкови и добијате бесплатни прилагођени домен. Не заборавите да је хостинг укључен у ове трошкове – ваша месечна накнада све то покрива.

Цена сајта за ВордПресс

Ушли смо у детаље са Скуареспацеом како бисмо истакли поређење са веб страницом ВордПресс. Цена ВордПресс ЦМС-а је 0 УСД. Тако је; је бесплатна – али то је само за софтвер.

Ево шта још треба да потрошите:

 • Услуга веб хостинга: месечни или годишњи планови
 • Назив домена: годишњи трошак; неке веб хостинг услуге дају ово бесплатно са годишњим планом
 • ВордПресс Тема: бесплатно или по цени
 • Додаци: бесплатни или за трошкове
 • СЕО додаци: важни су ако је рангирање високо у претраживачима кључно за ваше пословање
 • Ваше време: са тим је повезана вредност $ ако сами радите посао, посебно ако
 • постоји крива учења
 • Услуге развоја веб страница ВордПресс: накнада за ангажовање некога да покрене вашу веб локацију и ради (опционо)
 • Одржавање: ваше време или $$ да бисте били у току са ажурирањима, решавали проблеме итд

Наш узимање:

Све зависи од тога како гледате на то и колико сте технички стручни у изградњи и одржавању веб локација. Свако месечно исплаћујете познати износ у долару помоћу Скуареспаце-а или ниске месечне накнаде за хостинг и сопствено време ако можете да направите сопствену ВордПресс веб страницу.

С друге стране, ако сматрате да вам недостају све техничке вештине које су вам потребне и понекад можете да запослите некога, ту је непозната количина места за ВордПресс или предвидљив трошак новца сваког месеца уз помоћ Скуареспаце-а.

Веома атрактивне веб странице

И Скуареспаце и ВордПресс ЦМС имају високе кориснике са професионално дизајнираним веб локацијама и много корисника који су дизајнирали своје.

Веб локације Скуареспаце

Званична веб страница Дикие Цхицкс.
хттп://ввв.дикиецхицкс.цом/

мисле да кафа користи њихову веб локацију и као образовна и као продавница.
хттп://ввв.тхинкцоффее.цом/

Метал и мед је блог који у својим постовима користи предивне фотографије.
хттп://ввв.металандхонеи.цом/

ВордПресс Веб странице

Ринглинг Брос. и Барнум и Баилеи Цирцус користе широк избор различитих елемената странице.
хттпс://ввв.ринглинг.цом/

ТецхЦрунцх је технолошки блог.
хттп://тецхцрунцх.цом/

Цутест Пав је веб локација фотографија кућних љубимаца.
хттп://ввв.цутестпав.цом/

Помозите кад вам затреба

Неизбежно је да ће вам, ма колико лако било користити алат за прављење веб локација, понекад потребна помоћ. Постоје проблеми и за ВордПресс.орг и за Скуареспаце када вам је потребан, али на различите начине.

Скуареспаце има централизовани тим за подршку купцима који се налази у Сједињеним Државама. До њих можете доћи путем 24/7 е-маила или ливе цхат-а од 15:00 до 20:00. ЕСТ – не постоји телефонска подршка. Скуареспаце је посвећен одговарању на питања е-поште у року од једног сата од пријема.

Тим за подршку Скуареспаце-а такође је саставио обимну базу знања корак по корак, видео туторијале, чланке и снимке заслона који ће вам помоћи. Такође можете затражити помоћ других корисника Скуареспаце-а за помоћ на форуму заједнице.

Са ВордПресс веб сајтом, ваша корисничка подршка је огромна заједница других корисника ВордПресс.орг-а, јер сам ВордПресс.орг не пружа подршку било које врсте.

Имајући то у виду, постоји огроман низ чланака, видео записа, често постављаних питања, форума, упутстава и тако даље. Питање је времена (дуготрајно) проналажења правог места за тражење корисног одговора на ваше питање.

Постоји такође и ваш добављач хостинга за питања веб хостинга, можда ваш програмер због проблема са додацима или темом или можда подршка за ВордПресс веб локацију ако сте ангажовали некога да брине о вашој веб локацији. Подршка је вани; само је питање проналаска праве особе у правом тренутку.

Наш узимање:

Да ли сте довољно сигурни да то можете учинити сами или бисте радије имали корисничку подршку на крају телефона / е-поште / ливе цхат бок-а?

Препоручени корисници

До сада сте схватили разлике између градитеља веб страница које хостирају и које хосте.
Оба градитеља веб страница наводе да свако може лако да користи њихове производе.

Али, осим питања о техничким могућностима, постоје још неки значајни проблеми при избору између Скуареспаце-а и ВордПресс ЦМС-а.

Предлошци Скуареспаце-а веома су тешки за фотографије и графике. Категорије предложака које представља Скуареспаце укључују музичари, ресторани и венчања, која су визуелно интензивна.

Ако планирате да створите текстуално засновану веб локацију, ограничен избор шаблона Скуареспаце-а не представља вам најбоље подударање и подсетите се, прилагођавање је ограничено. ВордПресс.орг има много шири спектар распореда и дизајна шаблона.

Ваш избор се може спустити на то колико желите да надгледате вашу веб локацију. Контрола над дизајном; контрола ко је домаћин; контрола колико он добија и шта можете да унесете у њега. У овом случају је ВордПресс.орг пут.

Ако вам је практичност више проблем – правите веб локацију брзо и лако и не брините поново о томе – онда је Скуареспаце ваш избор.

Ако сумњате у своју дизајнерску способност или, обрнуто, знате да имате превише идеја и требате их задржати, структура Скуареспаце-а ће вам одговарати.

Алтернативно, ако уживате у слободи и знате да се можете придржавати свог буџета и не претеривати се додацима, ВордПресс.орг је ваше игралиште.

Кључне разлике

Ако сте и даље раздвојени између Скуареспаце-а и ВордПресс.орг-а, ево сажетка основних разлика, и предности и недостатка, између два градитеља веб локација.

Квадратни простор

 • Цене све укључено
 • Уцело; све се пази
 • Кохерентан и контролисан
 • Превуци и отпусти
 • Ограничена функционалност
 • Ограничена прилагодљивост
 • Ограничени избор шаблона, нагнут према визуелном дизајну
 • Није укључено кодирање
 • 24/7 подршка
 • Предвидљиви трошкови

ВордПресс ЦМС

 • Софтвер је бесплатан; хостинг кошта новац и све осим тога бесплатно или уз накнаду
 • Додаци за мешање и подударање; блокови
 • Крива учења
 • Знање кодирања је озбиљна предност
 • Трошкови нису нужно предвидљиви
 • Опсежна функционалност путем додатака
 • Потпуно прилагодљив путем отвореног кода
 • Превлачење и испуштање зависи од теме или додатка
 • Подршка вршњака; може бити тешко пронаћи одговоре који су вам потребни

Одабир

До сад сте вероватно блистали и узбуђени због слободе и контроле коју вам даје ВордПресс.орг у изградњи веб странице, а ви сте спремни да преузмете све одговорности које долазе са коришћењем ВордПресс.орг. Или сте можда више него сигурни да су погодност и предвидивост за вас, а волите све функције Скуареспаце-а.

Или сте можда негде у средини Знате да нисте ВордПресс.орг, али још увек нисте сигурни у Скуареспаце, ми вам такође можемо помоћи у томе. Прочитајте наш упоредни преглед о Вик-у против Скуареспаце-а, или Вик-у против Веебли-а, два друга веома популарна хост градитеља веба који вам нуде већину истих функција и функционалности као Скуареспаце, али се мало разликују, сваки на свој начин..

Ако сте корисник Скуареспаце-а или ВордПресс ЦМС-а, волели бисмо да чујемо од вас о вашим искуствима. Или можда имате питања или размишљања о хостованим веб локацијама у односу на властите програмере веб страница које желите да водите код нас. Пошаљите их унутра.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map