17 бесплатних алата за тестирање брзине веб локације за побољшање перформанси ваше веб локације

Као вебмастер, можда је најважнија статистика на коју наилазите нестрпљивост просечног корисника интернета: време учитавања ваше веб странице. Мање од неколико секунди је све што можете добити.


Заправо, ако се свакој вашој веб страници учитава дуже од три секунде, вероватно ћете изгубити посао јер ће већина људи једноставно притиснути дугме назад или затворити картицу.

Будући да ствара негативан утисак о вашој веб локацији, многи се вероватно неће мучити да се врате.

Брзина веб странице такође има значајан утицај на рангирање претраживача ваше веб локације, при чему Гоогле користи време учитавања веб страница као један од својих параметара рангирања за претрагу. (Више о томе можете прочитати у Гоогле-овим речима овде.)

Дакле, ако се вашој веб локацији треба дуже него што је уобичајено за учитавање, гигант претраживача ће рангирати брже веб странице испред ваше веб локације. И као што вјероватно можете претпоставити, то значи да немате користи од интернет присутности које сте толико напорно успоставили!

Стога је укупна учинковитост и могућност брзог приказивања ваше веб локације неопходна не само за њену употребљивост већ и за њен успех. Иако ово имате на уму, добро је користити алате за тестирање брзине да бисте добили бољу слику о било којим проблемима са брзином веб локације који бисте могли да имате.

Алат за тестирање ће вас обавестити о брзини ваше веб локације, као и пружити детаљне податке и извештаје о томе како заправо можете да решите те проблеме. Кврагу, слободни су, па зашто не?

1. Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс

Развио Гоогле, ПагеСпеед Инсигхтс је бесплатан алат који вам омогућава анализу перформанси ваше веб локације и на десктоп и на мобилним уређајима. Вашу страницу оцењује оценом од 0 до 100 бодова. Већа оцена, по могућности изнад 85, показатељ је да је страница изванредно добра.

Међутим, све што је ниже од овога значи да има простора за напредак. Иако вам ПагеСпеед Инсигхтс заправо неће дати тачно време учитавања странице, оно што чини је генерисати око 30 различитих предлога у вези са тим како да ту страницу убрзате брже.

2. ВебПагетест

Још један бесплатни онлине алат, ВебПагетест омогућава вам покретање једноставних тестова како бисте одредили тачно вријеме учитавања ваших веб страница. Међутим, такође можете извршити прилагођенији тест конфигурацијом напредних подешавања, где можете да пронађете опције за блокирање садржаја, блокирање видеа, трансакције у више корака и још много тога.

Након што покренете тест, изаберите „Брзина странице“ и добићете општу оцену као и потпун списак од неколико предлога за побољшање брзине ваше веб локације. Још једна значајка коју треба поменути је могућност одабира више локација и различитих прегледача пре него што започнете тест.

3. ГТметрик

Са ГТметрик, својим посетиоцима можете пружити ефикасније, брже и укупно побољшано корисничко искуство. Бесплатни алат путем Интернета не само да вам показује брзину веб страница, већ анализира и различите начине за побољшање брзине и перформанси веб локације. Такође ћете видети ИСлов оцену своје веб локације.

Можете да се пријавите за бесплатан налог да бисте добили приступ неким функцијама алата, које су довољне за већину ваших потреба за тестирањем брзине. Једна одлика је могућност праћења историје ваших извештаја за највише пет различитих веб локација. Али да бисте добили приступ напредним функцијама, морате платити. Плаћени планови почињу од 15 УСД месечно, што је јефтино с обзиром на резултате које добијете.

4. Пингдом

Пингдом је сјајна услуга праћења веб локација, мреже и сервера која омогућава корисницима да извршавају бесплатне тестове брзине. Приказује време учитавања ваше веб локације и пружа вам бројне извештаје, као што су оцене перформанси, засноване на различитим важним факторима, и пробијање трајања које сваки објект на вашој страници (на пример, ЈаваСцрипт библиотеке, слике и табеле стилова) треба учитавање.

Такође вам омогућава покретање тестова са више локација и праћење историје перформанси, што је корисно. Међутим, ако желите да надгледа перформансе, време рада и брзину веб локације 24/7, морате да купујете месечни план, почевши од 13,95 УСД месечно.

5. Прикажи споро

Прикажи споро, веб верзија верзије апликације са отвореним кодом сервера која иде под истим именом и надгледа бројне метрике перформанси веб страница током времена. Након што додате свој УРЛ, софтвер јавно прати вашу веб локацију редовно снимајући резултате од четири најпопуларнија алата за тестирање брзине, који укључују Динатраце, ИСлов, ВебПагетест и ПагеСпеед Инсигхтс.

Резултати су у графиконима који ће вам помоћи да схватите како различите промене на вашем веб месту утичу на његове перформансе. Морате се регистровати да бисте користили овај алат. Ако желите да веб локација чува ваша мерења приватнима, морате да преузмете и инсталирате алат на своје сервере.

6. Неустар

Док други алати пружају више локација на којима можете бирати пре него што започнете тест, Неустар има мало другачији приступ. Након уношења УРЛ адресе, алат тестира брзину ваше веб локације на четири различите локације истовремено. То вам омогућава да видите тачно време које је потребно да се ваша веб локација учита на локацијама као што је Сан Францисцо; Васхингтон, ДЦ; Дублин; и Сингапуру.

Одговарајућа времена учитавања су на табели, тако да морате идентификовати датотеке које су вам потребне за оптимизацију да бисте побољшали време учитавања ваше веб локације. Такође имате могућност извоза резултата у ПДФ који можете касније преузети и погледати.

7. Утицај оптерећења

Утицај оптерећења је бесплатно мрежно средство за тестирање перформанси и тестирање оптерећења за ваше мобилне апликације, веб апликације и веб локације. Омогућава довољно података о способности вашег вебсајта да обрађује саобраћај на веб локацији. Такође, у графикону може да прикаже различите метрике као што су „захтев у секунди“ и „време учитавања врсте садржаја“.

Можете истовремено да покренете тестове са највише 10 различитих локација истовремено, а на захтев можете додати и више локација. Иако можете да приступите већини функција помоћу бесплатне пробне верзије, морате се претплатити на један од премијум планова ако желите нешто напредније. Планови почињу од 89 УСД месечно.

8. Илов

Развио Иахоо, ИСлов је бесплатан додатак за ваш прегледач. Доступан је за разне популарне прегледаче, као што су Опера, Фирефок, Цхроме и Сафари. Алат анализира све веб странице које посетите готово одмах. Иако вам не пружа тачно време учитавања странице, даје вам до 20 различитих оцена перформанси на основу Иахоо-овог скупа правила за веб локације са високим перформансама.

То ипак није све. Такође приказује статистику о страници, резимира компоненте странице, пружа алате за анализу перформанси и нуди разне предлоге и савете који ће вам помоћи да побољшате перформансе и брзину веб локације..

9. Веб Паге Анализер

Можда један од најстаријих алата за тестирање брзине (његова прва верзија објављена 2003.), Анализер веб страница може помоћи корисницима да побољшају перформансе своје веб локације. Једном када унесете УРЛ, моћан алат ће вам пружити описну анализу ваше веб локације израчунавањем и збрајањем сваког елемента ваше веб странице.

Алат узима у обзир ове карактеристике, а затим нуди драгоцене савете о томе како да побољшате време учитавања ваше веб локације. Такође, у своје препоруке укључује најбоље технике и праксе за оптимизацију места.

10.Сцоринг Паге

СтраницаСцоринг је још један једноставан алат који учитава унесени УРЛ и пружа детаљан приказ времена трајања сваког садржаја. Показаће не само целокупно време већ и неколико других процеса преноса који се догађају када неко затражи локацију путем веб прегледача, укључујући време преузимања, претрагу домена, величину странице, време везе и још много тога.

СтраницаСцоринг је једно од најефикаснијих алата када је у питању мерење перформанси ваше веб странице у реалном времену јер корисницима пружа једноставан и једноставан за разумевање извештај о перформансама и минималистички дизајн.

11. ДареБоост

ДареБоост је релативно нов алат и нуди више од 100 различитих контролних тачака приликом анализе брзине ваше веб локације. Затим оцењује вашу веб локацију са оценом који се креће између 0 и 100. Алат можете користити за тестирање перформанси ваше веб локације и на радној површини и на мобилном уређају, а откриће и проблеме са квалитетом и временом учитавања са до 10 различитих локација (у зависности од локације ви бирате).

Резултати су у извјештају, који ће вам одредити приоритете. Можете чак да извозите извештај у ПДФ и упоредите перформансе веб локације са другима. Поред пружања препорука за побољшање брзине веб локације, алат такође нуди квалитет кода, приступачност и СЕО савете.

12. Различита оптимизација страница

Развио и одржавао Патрицк Сектон, Оптимизација на различитим странама омогућава корисницима да тестирају веб странице за уобичајена питања у вези са брзином. Извештаји пружене УРЛ адресе рашчлањују се на пет различитих одељка, укључујући „коришћене услуге“, „дијаграм ресурса“, „пронађена су питања о брзини странице“, као и „коришћење ЈаваСцрипт-а“.

Овај алат објашњава шта можете поправити на својој веб локацији графичкијим приступом, али такође садржи документацију о томе како да оптимизујете веб локацију информативним водичима о коришћењу кеширања претраживача, одлагању критичног пута приказивања и још много тога.

13. ОцтаГате СитеТимер

Овај је једноставан, али користан алат који омогућава појединим корисницима или власницима веб локација да прате трајање које је потребно корисницима да преузму једну (или више) страница ваше веб локације. Једном када наведете УРЛ који желите да тестирате, резултати ће бити приказани на графикону, који садржи све ставке на страници и садржи драгоцене информације као што су време почетка преузимања и њихово трајање.

Ако желите да откријете споро учитавање објеката на страници, ОцтаГате СитеТимер могу вам лако помоћи да их идентификујете Затим можете заузврат оптимизирати те конкретне објекте да побољшају брзину веб локације.

14. КеиЦДН

КеиЦДН је лаган и невероватно брз алат за тестирање брзине који пружа детаљне информације о перформансама ваше веб локације. Можете бирати између 10 различитих локација широм света, а такођер се можете одлучити да своје резултате учините јавним или приватним. Алат такође омогућава визуелни преглед веб локације и пропадање водопада, омогућавајући вам да брзо видите време учитавања, ППТП захтеве, као и пуну величину веб локације.

15. Дотцом-монитор

Са дотцом-монитор, имате седам различитих веб претраживача и 23 различите локације које можете одабрати пре него што започнете тест брзине. Оно што је јединствено у овом алату је то што вам омогућава истовремено покретање свих географских тестова. То са друге стране штеди ваше време јер већина других алата омогућава само појединачно покретање теста по локацији.

Налази теста су у извештају који место дели на пет различитих одељка, укључујући „перформансе“, „грешке“, „резиме“, „домаћин“ и „карту водопада“.

16. ВебТоолХуб

Један од основних алатки за испитивање брзине, ВебТоолХуб омогућава вам да проверите вашу веб страницу због проблема са учитавањем и пружа вредне увиде, као што су просечна брзина, величина странице, брзина преузимања и време учитавања у табеларном формату.

17. Зоомпх

Са Зоомпх, можете да анализирате своју веб локацију на више од 400 уобичајених узрока спорог учитавања. Он ће скенирати вашу веб страницу и представити податке који се односе на њене перформансе. Међутим, да бисте приступили другим функцијама, као што су надгледање и извештавање, морате да се пријавите за пробни налог.

Над вама

Као што видите, постоји читав низ интернетских алата за тестирање брзине које можете изабрати, а сваки има свој скуп функција. Редовно тестирање ваше веб странице може вам значајно помоћи у решавању проблема с брзином који се могу суочити. Међутим, морате бити сигурни да увек користите праве алате!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map