Как да направите вашето WordPress сайт за зареждане по-бързо

Знаете ли, че най-добрите драгачи на гориво рутинно достигат скорост над 300 мили в час и могат да изминат писта на четвърт миля за по-малко от 4 секунди? Невероятно бързо.


Това е също колко бързо типичният посетител на уебсайт ще се откаже и ще продължи, когато чака да се зареди уеб страница. Всъщност а проучване от KISSmetrics съобщава, че 47% от посетителите на уебсайта ще изоставят сайт за по-малко от ДВА секунди! За щастие, не е нужно да губите този посетител. Ще разгледаме как да оптимизираме вашия сайт WordPress, за да ускорите производителността и да преминете от clunker към dragster.

Всичко, което трябва да знаете за оптимизацията на производителността на WordPress

Мигайте очи. Вероятно ви отне 300 милисекунди за едно мигане.

Амазонка и Валмарт установихме, че за всяко намаляване на зареждането на страници със 100 милисекунди има съответно увеличение на приходите с 1%. По-бързото зареждане на страници означава повече реализации, дори ако увеличението може да ви се стори незначително. Независимо дали правите електронна търговия или не, по-бързото зареждане на страницата на вашия WordPress сайт означава, че посетителят ви ще бъде щастлив, което може да доведе до престой на страницата по-дълго.

Това означава също, че страницата ви ще се класира по-добре в търсенията, според Google. Разбира се, скоростта на зареждане на страниците е само един от стотиците критерии, използвани при класирането, но си струва да се отбележи, че самият Google предоставя инструменти за уебмастъри за оптимизиране на страниците за скорост.

Така че, ефективността е важна част от успеха на сайта. Прекарали сте много време и усилия, за да създадете страхотно съдържание, което информира или убеждава, но всичко е за нищо, ако посетителите отскачат, преди дори да са прегледали вашия сайт. Трябва да сте сигурни, че това не се случва.

Ти си охлюв или гепард?

Първата стъпка за оптимизиране на вашия сайт е да установите базова линия, като анализирате каква е скоростта на зареждане на страниците, преди да направите каквито и да било промени. Полезни безплатни инструменти (налични са платени версии, предлагащи повече функции), които са базирани на уеб:

 • PageSpeed ​​Insights – Инструмент на Google за анализ на скоростите на натоварване Този е особено полезен, защото анализира и мобилната производителност. На страницата има и връзка към други инструменти за уеб изпълнение на Google.
 • WebPageTest – С този инструмент виждате как се представя вашия сайт с различни браузъри. Той също така предлага графични изгледи на резултатите.
 • GTMetrix – Този инструмент използва няколко различни анализиращи програми и изброява резултатите в реда на това как те влияят върху работата на вашата страница.
 • Pingdom – Този сайт предлага анализ, мониторинг в реално време на работата и продължителността на потребителите, проверки за прекъснати връзки и други. Той предлага безплатен месечен пробен период, след което има месечна такса за продължаване на използването.

Специален инструмент за WordPress е P3 (Plugin Performance Profiler), която е приставка за WordPress, която проверява инсталираните ви приставки и предоставя подробна информация за производителността. Друг полезен инструмент за WordPress е Нова реликва, кой точно определя плъгини и теми, които може да забавят вашата база данни MySQL.

Тези програми ще посочат области, които се нуждаят от коригиране, и ще направят някои предложения за оптимизиране. За сега просто отбележете резултатите. След това ще разгледаме някои стъпки, които трябва да предприемем, за да ускорите WordPress, за да подобрите пъти за зареждане на страницата си.

„Тези, които не знаят историята, им е предопределено да я повторят“ – Едмънд Бърк

Някои фактори влияят на производителността на WordPress, които могат да бъдат намерени в сайта след сайта. Уверете се, че сайтът ви не е един от тях. Общите проблеми и възможните решения включват:

Остарял код

Остарелият код се отнася до инсталацията, теми и плъгини на WordPress. Актуализациите не винаги са свързани със сигурността. Много пъти се издават актуализации за коригиране на грешки, които биха могли да забавят вашия сайт.

Решение – Актуализирайте версиите си за WordPress и теми. Ако приставката няма актуализация за най-новата версия на WordPress, деактивирайте я и се опитайте да намерите подобна, която прави.

Раздута база данни

Вашата база данни WordPress има таблици, които съдържат записи за всички ваши съхранени данни. Колкото повече редове се използват в таблица, толкова по-голям е размерът на таблицата. С течение на времето в таблиците на базата ви данни ще се натрупват данни, които вече не са необходими или необходими. Има и временно съхранение (режийни), което съхранява заявки към вашата база данни и то също ще расте с времето.

Голяма, затрупана база данни може да повлияе на времето за зареждане. Неизползваните и изтритите редове трябва да бъдат пречистени, режийните трябва да бъдат премахнати, когато стане твърде високо, и трябва да се предприемат други действия за фина настройка на вашата база данни за подобряване на производителността.

Решение – Два високо оценени WordPress приставки, които почистват неизползваните елементи и оптимизират базата данни WP-Optimize и Оптимизирайте базата данни след изтриване на ревизии. Друг много популярен и високо оценен плъгин е WP-Manager. Той надхвърля оптимизацията и ви дава опции за поправка, архивиране и възстановяване на вашата база данни.

Ръчно решение – Можете да използвате phpMyAdmin за оптимизиране на вашата база данни без приставка. Можете да използвате SQL заявката „OPTIMIZE_TABLE“, за да оптимизирате отделни таблици. OPTIMIZE_TABLE „wp_comments“ например ще бъде използван за оптимизиране на таблицата с коментари.

Или можете да използвате опцията „Оптимизиране на таблицата“ от падащото меню phpMyAdmin. Поставете отметка на таблиците, които искате да оптимизирате, или просто щракнете върху полето „Проверка на всички“ за всички таблици и кликнете върху „Отиди“. След като оптимизацията приключи, phpMyAdmin ще ви каже дали е завършена успешно или не.

Твърде много приставки

Когато имате активен плъгин всеки път, когато посетител кацне на страницата, се изпраща заявка за сървър. Имате твърде много посетители и прекалено много плъгини и отговорът на сървъра за зареждане на страницата ви започва да страда. Повече от броя обаче е качеството. Дори ако имате само един или два приставки, когато са написани лошо или са изпълнени с грешки, зареждането на страниците ви се забавя.

Решение – Използвайте само плъгини, които смятате, че са необходими за работа с вашия сайт. Ако подозирате даден плъгин, тествайте, като го деактивирате и проверявате дали страницата се зарежда по-бързо. Ако се зарежда по-бързо, заменете приставката с друга.

Теми, които не са оптимизирани

Трудно е да устоиш на наперените плъзгачи и джаджи, които имат някои теми. Всичко това обаче забавя времето за зареждане.

Решение – Ако не се нуждаете или не използвате функциите, защо забавяте зареждането на страницата с ненужни повиквания от сървъра? Изберете теми, които вече са оптимизирани или са ограничени до функции, от които се нуждаете, или създайте детски теми, които премахват нежеланите функции.

Твърде много джунджурии

Обикновено не се нуждаете от всяка джаджа на всяка страница. Подобно на приставките, сървърните обаждания се извършват за всяка джаджа всеки път, когато потребител кацне на тази страница. Страниците, които имат джаджи, които изтеглят ресурси от извън сайта, са особено податливи на забавяне на зареждането на страниците.

Решение – Ограничете броя на джаджи до тези, които наистина ви трябват, и ги използвайте само на необходимите страници. Опитайте се да ги локализирате или да ги заредите след останалата част от страницата, когато е възможно.

Бавен сървър

Споделените сървъри означават споделяне на ресурси. Това не е проблем, ако производителността е ключова характеристика на вашия уеб хост. Ако, обаче, вашият уеб хост постави твърде много потребители на споделена платформа, тогава вашият сайт все още ще се зарежда бавно, независимо колко ощипвате.

Решение – Ако забавянето изглежда сървърът, може да искате да преминете към уеб хост, който е специално оптимизиран за изпълнение на WordPress. Друг вариант е да потърсите управляван хостинг доставчик на WordPress. Тези уеб хостове ще направят актуализациите и оптимизациите за вас, така че ефективността на уебсайта ви е много по-добра – някои твърдят, че са с 300% по-бърза – отколкото някои уеб хостове на споделена платформа с ниска цена.

Може да изглежда като магия, но …

В допълнение към вече предоставените решения в статията, има няколко прости стъпки, които можете да предприемете, които ще оптимизират вашия WordPress сайт за по-добра производителност.

Поставете началната си страница на костта

Обикновено това е страницата, на която повечето посетители ще дойдат първи. Ако се зарежда бързо, може да имате повече свобода на движение със скоростта на зареждане на други страници, за да поддържате посетителите на сайта. На блог сайт намалете броя на публикациите, показани на първата страница, и покажете откъси, а не пълни публикации. Премахнете всички ненужни джаджи. Например джаджите за споделяне трябва да бъдат само на страници за публикации. Пазете началната страница чиста и постна.

Минимизиране и консолидиране на кода

Кодът за минимизиране намалява размера на файла на HTML, CSS и JavaScript файлове, като премахва бялото пространство. Можете също така да компресирате и комбинирате файлове. Можете ръчно да направите това, ако ви е удобно с кода или можете да използвате приставка за WordPress, за да помогнете. Autoptimize и По-добре WordPress Minify са два лесни за използване и персонализируеми приставки, които обединяват, минимизират и компресират файловете за вас.

Добавяне на изтичащи заглавки

Това е друг начин за намаляване на HTTP заявките, които забавят скоростта на зареждане на страниците. Изтичащите заглавки казват на браузъра колко време да се съхранява файл в кеша му. Използването на заглавки с изтекъл срок на годност няма да намали скоростите на зареждане на страниците, когато първият посетител кацне на страницата. Въпреки това, следващия път, когато страницата е посетена от същия потребител, браузърът проверява дали е в рамките на времето, определено в заглавката за изтичане.

Ако е, кешираната страница се зарежда, вместо да я изтегляте отново. Можете да зададете „изтичащи заглавки“, като редактирате вашия .htaccess файл на сървър Apache, но за WordPress лесно решение е да използвате един от двата плъгина, споменати по-горе, Autoptimize или Better WordPress Minify, тъй като те имат опции за това.

Страници кеш

Вместо да изпълнява PHP файлове и да извършва обаждания към базата данни, кеширането е генериране на статични HTML страници, които временно се съхраняват на сървъра и се обслужват за посетители. Два от най-горните приставки за кеш за WordPress са WP Супер кеш и W3 Общ кеш. И двете правят повече от кеширане, като осигуряват предварително зареждане и компресия. Оптимални скорости на натоварване се получават, когато кеширането се комбинира с минификация.

Използвайте мрежи за доставка на съдържание (CDN)

За уебсайтове, които имат по-голям трафик, CDN обикновено съхраняват статичните ви активи като CSS и JavaScript файлове и изображения на множество сайтове, така че те се обслужват по-близо до посетителя на вашия уеб сайт. CDN като Amazon CloudFront, CloudFlare и MaxCDN могат да обслужват целия ви уебсайт. CloudFront и

CloudFront и CloudFlare и двамата имат ограничени безплатни акаунти, докато MaxCDN има пробен акаунт за вас, за да ги тествате. И трите имат по-пълни платени акаунти, където се използва колко такса за честотна лента се използва. Обслужването от сайтове, по-близки до вашия посетител, намалява времето за изтегляне и намалява претоварването на честотната лента на вашия домашен сайт, ускорява натоварването на страницата.

Компресирайте изображения и използвайте мързелив товар

Изображенията са голямо препятствие за бързо зареждане. Компресирането на вашите изображения ще ускори значително нещата. WP Smush и EWWW оптимизатор на изображения са приставки за WordPress, които автоматично ще компресират вашите изображения, докато ги качвате в медийната си библиотека в WordPress. Ако качвате по-малко от 100 изображения на месец, друга опция за плъгини е Оптимизатор на изображения на ShortPixel.

Когато компресията се комбинира с Мързелив товар, бавните натоварвания, дължащи се на графиката, са елиминирани. Lazy Load е приставка за WordPress, която призовава за зареждане на изображения само когато са видими за посетителя. Това намалява времето за зареждане, тъй като изображенията, които са под сгъваемата част и не се виждат в прозореца, се игнорират при зареждане на страницата.

Ограничете версиите на WordPress

WordPress записва версия на публикациите ви всеки път, когато направите промяна, и те се съхраняват в базата данни. Тези допълнителни записи в базата данни трябва да бъдат обработени от сървъра, за да се намери и зареди най-новата публикация. Всъщност можете да деактивирате ревизиите, но след това губите резервно копие, ако нещо се случи при създаването на публикацията ви.

Вместо това ограничете броя на ревизиите, поддържани от WordPress. Например, ако искате да зададете ограничението на пет ревизии, ще използвате този ред във вашия wp-config.php файл:

дефинирайте („WP_POST_REVISIONS“, 5);

Можете ли да преминете този тест?

След като направите стъпките, очертани в тази публикация, е време да се върнете и да анализирате отново сайта си с помощта на инструмента или инструментите, които сте използвали за задаване на основната си линия. Изпълнете тестовете и проверете резултатите си. Трябва да сте близо до оптимизиран сайт. Ако все още има проблеми, направете предложените корекции и повторете анализа, докато получите добър резултат. Вие търсите всички As или Bs от цялата страна.

заключение

Няма избягване от факта, че тези, които използват мрежата днес, са скороподобни. Посетителите ви искат вашия сайт да се зареди вчера, а не утре. Ако не им дадете бързо зареждане на страниците, те ще напуснат скоро. Трябва да оптимизирате вашия уебсайт WordPress, за да постигнете възможно най-добрата производителност. Минимизирайте и консолидирайте кода и използвайте компресия, за да поддържате по-малки страниците и файловете си, и използвайте кеширане за по-бързо изтегляне в браузъра на посетителя.

Поддържането на домашната ви страница и гарантирането, че всичките ви файлове, теми и софтуерът на WordPress са винаги актуализирани, ще ускорят работата на WordPress. Продължавайте лесно да оптимизирате и използвайте наличните плъгини, които автоматично правят голяма част от оптимизирането за вас. Направете тези неща, като избягвате често срещаните грешки в производителността на WordPress и вие ще бъдете по бързия път към получаване и задържане на посетители на вашия уебсайт WordPress.

Продължавайте лесно да оптимизирате и използвайте наличните плъгини, които автоматично правят голяма част от оптимизирането за вас. Направете тези неща, като избягвате често срещаните грешки в производителността на WordPress и вие ще бъдете по бързия път към получаване и задържане на посетители на вашия уебсайт WordPress.

Имате ли други оптимизиращи трикове и съвети за подобряване на производителността на WordPress? Колко скоростта на зареждане на сайта влияе върху навиците ви за сърфиране? Коментирайте по-долу, за да споделите тези или други мисли, които имате, относно тази публикация в блога.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map