InMotion хостинг срещу FatCow: кой уеб хост трябва да изберете?

Опитвате се да намерите уеб хостинг компания, която да отговаря на вашите нужди? Объркващо, нали, да премине през всички планове, нива и опции? Можете да стесните избора си, като използвате това сравнение между две популярни уеб хостинг компании, InMotion хостинг и FatCow.


И InMotion хостинг, и FatCow са в уеб хостинг бизнеса повече от десетилетие – FatCow от 1997 г. Фокусът на InMotion е върху малкия и средния бизнес, съсредоточен върху обслужването и поддръжката. Целта на FatCow е да опрости нещата за клиента, като премахне това, което наричат ​​„техно баба“. InMotion и FatCow предоставят споделен хостинг, управляван хостинг на WordPress и VPS и специални планове за сървър. Както хостингът InMotion, така и FatCow са базирани на Linux.

InMotion е последователен носител на награди „най-доброто от“, включително „Най-добър управляван хостинг на WordPress“, „Най-добра производителност“ и „Най-добър уеб хостинг“. FatCow спечели и множество награди за „най-доброто от“, въпреки че по-голямата част от тях бяха в началото на средата на 2000 г..

InMotion е базирана в Калифорния и е собственост на служители. От 2007 г. FatCow е под чадъра на Endurance International Group (EIG). Въпреки че EIG сайтовете не са клонове един на друг, има редица прилики между хостинг компаниите, притежавани от EIG. Ако сте имали проблем с EIG компания, може да имате същите проблеми с друг собственик на EIG.

Сравнете производителността на InMotion хостинг и FatCow

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. InMotion хостинг има 99,9% гаранция с безплатен месец на хостинг, ако падне под този процент. FatCow не предлага гаранция за продължаване.

производителност. InMotion използва Dell PowerEdge сървъри, с къде ли не от 16 GB до 64 GB RAM, в зависимост от типа на използвания план – и всичките им планове използват SSD съхранение. FatCow използва SSD съхранение в своя WordPress Essentials план.

Тестването на InMotion сайт доведе до време на зареждане от 1.98s, по-бързо от 73% от тестовете с Pingdom. Тест на сравним уебсайт, домакин на FatCow, доведе до време за зареждане 2,54s, по-бързо от 62% от тестваните сайтове.

надеждност. InMotion има центрове за данни в Лос Анджелис, Калифорния и Хърдън, Вирджиния. Центровете за данни се захранват и охлаждат с резервиране и дизелови резервни копия и се наблюдават на място за сигурност и за отстраняване на проблемите, преди да станат проблематични. За да подобрите още повече ефективността на уебсайта, имате възможност или за центрове за данни на западно или на източно крайбрежие, когато закупувате плана си.

FatCow има два центъра за данни в района на Бостън, Масачузетс. Центровете за данни разполагат с денонощно наблюдение на място за сигурност и управление, както и с напълно излишно захранване. Сървърите за центрове за данни използват NetApp клъстери и са балансирани по натоварване, за да подобрят скоростта и надеждността. Те архивират сървърите си всеки ден.

Становище относно InMotion хостинг и FatCow Performance

InMotion хостингът има значително по-бързи времена за реакция и зареждане от FatCow. Липсата на гаранция за продължаване на времето за FatCow може да бъде причина за безпокойство.

Характеристики на InMotion хостинг и FatCow

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: Компаниите за уеб хостинг редовно използват термините „неограничен“ и „немерен“, когато обсъждат функции. Термините обаче всъщност не означават това, което мислите – те се отнасят до това, което хостинг компаниите „считат за разумно използване“.

Регистрация на домейни. И двамата хостове са регистратори на домейни. InMotion предлага една година безплатна регистрация на домейни за първоначалния срок, когато срокът е 12 месеца или повече, и предлага безплатен трансфер, ако вече имате домейн. FatCow също предлага безплатна регистрация на домейни за една година и безплатен трансфер на домейни, ако сте регистрирани на друго място и искате да го преместите в FatCow.

Уебсайт строител. InMotion предоставя BoldGrid, лесен за използване, пълнофункционален създател на уебсайтове, базиран на WordPress, безплатно. FatCow предоставя безплатно плъзгане и пускане Weebly Basic (въпреки че е ограничено до 5 или 6 уеб страници). Надстройка до Weebly Premium се предлага срещу допълнително заплащане.

Данни на Guide-Bulgaria.com. В зависимост от избрания план, InMotion осигурява от 2 до неограничен брой MySQL бази данни. InMotion също поддържа PostgreSQL. FatCow предлага неограничени бази данни MySQL.

Имейл акаунти. InMotion и FatCow предоставят неограничени имейл акаунти и препращане по имейл.

WordPress хостинг. И InMotion, и FatCow предлагат управлявани планове на WordPress. Управляваните планове на WordPress обикновено струват повече от стандартен споделен план – макар че InMotion е на една и съща цена. Предимството на управлявания хостинг на WordPress е, че актуализирането на WordPress и плъгините и създаването на ежедневни резервни копия се правят за вас, което ви позволява да се съсредоточите върху съдържанието на вашия сайт.

InMotion има три плана. Пускане, ограничено до два уебсайта и 2 бази данни; Мощност, с 50 бази данни и ограничение за 6 уебсайта; и Pro, с неограничен брой уебсайтове и бази данни. Всички планове са базирани на SSD и имат неограничено съхранение и неограничена честотна лента. WordPress е предварително инсталиран при напускане при закупуване на хостинга. BoldGrid е включен в плановете. InMotion предлага едни от най-добрите цени спрямо функции за управляван хостинг на WordPress в индустрията.

FatCow предлага общи планове за управление на WordPress, управлявани от EIG – Starter и Essential. И двете имат неограничено място за съхранение, неограничен брой сайтове, както и неограничена честотна лента. Основните разлики са, че Essential storage е SSD (Starter’s not) и Essential е включила подобрена сигурност.

Решение за електронна търговия. И InMotion, и FatCow предоставят безплатни колички за пазаруване с отворен код чрез контролния панел, като Magento, ZenCart, PrestaShop и други. InMotion ще инсталира предварително PrestaShop при напускане, а също така предоставя услуги за уеб дизайн. ShopSite Basic, софтуер за търговски магазини, се предлага от FatCow безплатно. По-модерните версии на ShopSite се предлагат срещу допълнителна месечна такса. Недостатък е, че магазинът не се прехвърля лесно на друго място, ако решите да смените хостове. Създателят на уебсайтове на InMotion, базиран на WordPress, също има вградени опции за електронна търговия.

Архивите. InMotion прави резервни копия на уебсайтове на всеки един до два дни, безплатно. Възстановяването на резервно копие също е безплатно. FatCow прави ежедневно архивиране на сървъри. За допълнителна месечна такса те предлагат Site Backup and Restore, което прави автоматично архивиране и позволява възстановяване на ниво файл.

Хостинг сигурност. InMotion сканира и активно действа срещу DDoS заплахи. Използва SPAM Safe Email с IMAP за сигурни имейли. FatCow осигурява и филтриране на спам по имейл.

И InMotion, и FatCow предоставят безплатен споделен SSL за своите планове и могат да бъдат закупени частни SSL.

InMotion и FatCow са базирани на Linux за всичките им планове.

Контролен панел. InMotion използва индустриалния стандарт cPanel. FatCow използва сравнително новия vDeck, който е мощен, но може да затрудни прехвърлянето на вашия сайт, ако промените хостове по-късно.

зелен. InMotion е посветен на това, че е зелен. InMotion имаше първия зелен център за данни, със своя център в Лос Анджелис. Използвайки технологията за охлаждане на външен въздух, тя намалява разходите за охлаждане със 70% и намалява въглеродния си отпечатък с 2000 тона годишно. FatCow използва вятърната енергия, за да постигне 100% от мощността си, и доставя значки за поставяне на вашия уебсайт, ако искате да рекламирате като зелено.

Екстри. InMotion има кредити на стойност $ 250 за Google Adwords и Bing; FatCow има 100 долара кредит за всеки. InMotion ще инсталира предварително Joomla при напускане, ако бъде поискано. FatCow предлага 1GB безплатно облачно съхранение.

Становище относно хостинг InMotion и ключови функции на FatCow

И двете хостинг компании предоставят множество функции на бюджетни цени за хостинг. Ако има предимство, може да е с InMotion за използване на cPanel, предлагане на PostgreSQL поддръжка и по-добър безплатен създател на уебсайтове.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на хостинг InMotion и FatCow

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Въпреки че има известно консолидиране на уеб хостинг компании от групи като EIG, ценообразуването все още е много конкурентно. Промо цените намаляват редовните цени с до 80%, въпреки че обикновено са добри само за първия срок на обслужване – така че записването за по-дълъг срок води до по-големи спестявания. Дори и без промоции, по-дългите условия на обслужване се равняват на пробив в цените.

InMotion хостинг. InMotion предлага три споделени плана – стартиране, което позволява два сайта, две бази данни и е на цена 5,99 долара на месец; Мощност, която позволява до шест уебсайта, 50 бази данни и е $ 7,99 на месец; и Pro, който има неограничени уебсайтове и неограничени бази данни и е на цена от 13,99 долара на месец. Всички планове идват с безплатна година на регистрация на домейн на годишен план, безплатни резервни копия на данни и всички имат неограничено SSD съхранение и неограничена честотна лента. Поддръжката на Premium идва с плана Pro. Power и Pro са готови за електронна търговия.

Дебела крава. FatCow е една от уеб хостинг компаниите, която работи с убеждението, че простото е по-добро. Те предлагат един споделен план за $ 49 на година (въпреки че цените за подновяване са близо три пъти повече). Той идва с безплатна регистрация на домейн за една година. Той разполага с неограничена честотна лента, имейл, MySQL бази данни и съхранение.

И InMotion, и FatCow предлагат управляван хостинг на WordPress. InMotion предлага три плана, със същите функции, както са намерени в споделените му планове. Стартирането е $ 5,99, мощността е $ 7,99, а Pro е $ 13,99 (същата цена като обикновените споделени планове). И трите са готови за електронна търговия и WordPress се предлага предварително инсталиран. FatCow предлага два плана, както с неограничено място за съхранение, така и с честотна лента. Starter е 3,75 долара на месец, а Essentials е 6,95 долара на месец – като основната разлика е скоростта (Essentials са базирани на SSD) и защитните функции са по-добри за плана на Essentials.

И InMotion, и FatCow предлагат три VPN плана. Цените на InMotion и FatCow са много близки, въпреки че спецификациите на сървъра на InMotion са малко по-добри – с изключение на това, че InMotion ограничава броя на сайтовете на план (най-високо ниво позволява 3), докато FatCow позволява неограничени домейни.

InMotion предлага шест специални планове за сървър. Първите три нива на това, което наричат ​​сървъри на търговски клас, имат впечатляващи RAM и SSD хранилище, но те идват на много по-висока цена – от 419,99 долара до 589,99 долара на месец. Те се управляват и идват с Premier Support. Трите стандартни планове за посветен сървър на InMotion са много сходни по характеристики с трите плана, предлагани от FatCow, макар и с малко по-високи цени. Друга разлика е, че за пореден път InMotion ограничава домейните (най-високо ниво позволява 15 IP), докато FatCow позволява неограничен брой на трите специални нива.

InMotion предлага 250 долара маркетингови кредити, а FatCow предлага 200 долара. И двамата продават имена на домейни и предлагат безплатна година на регистрация на домейни.

InMotion и FatCow предлагат политики за връщане на пари. InMotion предлага 30-дневна гаранция за специализирани сървъри и месечни планове. За всички останали планове гаранцията е 90 дни. FatCow има стандартна 30-дневна гаранция (ако е закупена с кредитна карта). Ако имате безплатна регистрация на домейн във FatCow или InMotion, те ще задържат такса за регистрация на домейн от възстановяване, но вие ще можете да запазите името на домейна.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

FatCow има леко предимство в ценообразуването, докато InMotion има по-добра гаранция за връщане на парите и малко по-добра инфраструктура. Ако имате нужда от специализиран сървър, сървърите на InMotion имат впечатляващи характеристики за неговите търговски специализирани планове – но те идват на премия цена. FatCow прави избора на план лесен, а неговите функции „неограничено всичко“ го правят добър избор за начинаещи или сайта за малък бизнес. InMotion е насочен към малкия и средния бизнес – техните споделени планове са изброени в Бизнес хостинг на уебсайта им..

Колко лесно да използвате хостинг InMotion и FatCow

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. InMotion използва cPanel, който е индустриалният стандарт, а неговият иконичен интерфейс има повечето от функциите, необходими за администриране на вашия сайт. FatCow използва по-новия vDeck, който във Версия 4 предлага функции, сравними с cPanel, но би отнел малко да свикнете, ако дойдете от хост cPanel.

Инсталиране с едно щракване. InMotion осигурява инсталиране на приложение с едно щракване на стотици приложения чрез Softaculous. FatCow осигурява инсталиране с един щракване на редица приложения през MOJO Marketplace. FatCow има инсталиране на WordPress с едно кликване – което е предварително инсталирано на хостинг InMotion.

Навигация в уебсайта. Искате сайт, който е чист и лесен за обикаляне, за да намерите информацията, която ви е необходима, за да изберете план. И двата уебсайта на тези хостинг компании имат удобни сравнителни схеми за сравняване на нивата в своите планове. FatCow има, изненада, тема, свързана с кравите, която е любезен трик – но информацията е ясно представена и лесна за намиране.

Становище относно лесното използване

И InMotion, и FatCow са лесни за използване, но лек ръб може да отиде до InMotion за използване на индустриалния стандарт cPanel. VDeck на FatCow не е толкова лесен за прехвърляне, ако някога смените хостове.

Поддръжка на хостинг InMotion и FatCow

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

InMotion има смисъл да подчертае поддръжката си в САЩ като най-високо оценена. FatCow има „хейферкратската клетва“, която обещава висококачествена подкрепа. В него се посочва, че ако не изпълнят обещанията си, ще получите един месец безплатен хостинг. И клиентите на InMotion и FatCow съобщават, че обслужващият персонал се счита за приятелски настроен и познаващ.

И InMotion, и FatCow имат телефон, имейл и чат на живо 24/7. И двете имат разширена база от знания, която може да отговори на всеки въпрос, който може да имате. Inmotion има блог и форум. FatCow също има блог, въпреки че изглежда, че не е актуализиран от октомври 2015 г. InMotion хостинг има канал в YouTube, а също така може да се свържете с него чрез LinkedIn, Twitter, Skype и Facebook. FatCow има общностен указател, който изброява всички уебсайтове, хоствани на FatCow по жанр.

Становище относно поддръжката на потребителите

Когато имате нужда от поддръжка, искате да можете да я получите веднага. И InMotion, и FatCow улесняват, като предоставят множество методи за контакт. Докато клиентите на FatCow високо оценяват обслужването на клиентите, InMotion се концентрира върху поддръжката като ключова част от техните услуги – и постоянно високите оценки на клиентите подкрепят това. InMotion също има предимство тук с по-голямото си присъствие в социалните медии.

Отзиви на потребители за InMotion хостинг и FatCow

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Всяка уеб хостинг компания има своите наисеери и промоутъри, така че никога не трябва да използвате преглед като решаващ фактор за избора на уеб хост. Но когато нещо постоянно се появява в отзивите на клиентите, трябва да вземете това под внимание. Само не забравяйте, че отзивите обикновено са публикувани от страстните, така че повечето отзиви са или силно отрицателни, или силно положителни.

Отрицателни отзиви за хостинг InMotion и FatCow

В движение. Клиентите на InMotion са недоволни от продажбата и по непрозрачния начин се справя прекомерното използване на споделени планове.

Дебела крава. Потребителите на FatCow се оплакват и от непрозрачното управление на прекомерната употреба. Не забравяйте, че “неограничен” не е неограничен.

Положителни отзиви за InMotion хостинг и FatCow

В движение. InMotion постоянно се оценява високо от клиенти и рецензенти за своите услуги и хостинг планове – по-специално за управлявания хостинг на WordPress.

Дебела крава. FatCow получава положителни отзиви от клиентите за своята услуга и простотата на едноплановия хостинг и ниските си промо цени.

Становище относно потребителски отзиви

InMotion хостингът има повече положителни отзиви от клиентите, отколкото повечето други уеб хостинг компании, но като цяло InMotion и FatCow се отразяват добре в отзивите на клиентите.

Заключение за сравнение на InMotion хостинг и FatCow

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

Предимства и недостатъци могат да бъдат открити както за InMotion, така и за FatCow.

Причини да изберете FatCow над хостинг InMotion:

  • По-ниски цени за първия срок на обслужване
  • Простота на един план
  • Още „неограничени” функции

Причини да изберете хостинг на InMotion през FatCow:

  • Собствен служител, а не под чадъра EIG
  • SSD съхранение във всички планове
  • По-дълга гаранция за връщане на парите
  • Предварително инсталиран WordPress

FatCow предлага простотата само един споделен план, който прави избора толкова лесен, колкото се получава. Индивидите и малките фирми ще считат неограничената честотна лента и съхранение на FatCow за привлекателни. Ако смятате, че можете да прехвърлите хостове в бъдеще, cPanel на InMotion ще ви улесни при преминаването към повече компании, отколкото vDeck на FatCow, ако решите да прехвърлите хостове по-късно. InMotion има добри цени на управлявания хостинг на WordPress, а неговият създател на уебсайтове, BoldGrid, се базира на WordPress, така че ако сте потребител на WordPress, InMotion е чудесен избор. Малък и среден бизнес ще намери InMotion добре подходящ за техните нужди. InMotion поставя ограничения за своите планове с по-ниски нива, така че ако сте със среден или по-голям размер, може да ви е необходим план от по-висок клас или да преминете към VPS или специализиран хостинг. И двете тези хостинг компании предлагат много функции на много добри цени.

Това са само две от многото уеб хостинг компании там. Ако нямате нищо против да похарчите само няколко долара повече за бързина и премиум функции, може да намерите SiteGround, който си струва да проучите.

Имате ли въпроси относно InMotion хостинг или FatCow? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга като цяло? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me