InMotion хостинг срещу Arvixe: кой уеб хост трябва да използвате?

Въпреки че да вземат решение за доставчик на уеб хостинг услуги, не е блясъкът на създаването на уебсайта, той осигурява основата за изживяването на зрителите на вашия сайт от вашето присъствие в мрежата. Без бърз и надежден уебсайт, хората просто няма да бъдат достатъчно търпеливи, за да чакат или да посещават отново вашия сайт.


Тук разглеждаме InMotion хостинг и Arvixe, две популярни уеб хостинг услуги, и задаваме въпроси от ваше име. Нашият преглед ви дава информация, за да решите кой от тези хостинг доставчици, ако има такъв, ви предлага функциите и цените, от които се нуждаете.

Създаден през 2001 г., InMotion спечели солидна репутация на висококачествен доставчик на уеб хостинг за фирми, които искат да имат уеб присъствие. InMotion спечели списъка си като сертифициран хостинг доставчик на CNET и своята A + рейтинг от Better Business Bureau.

Arvixe се занимава с бизнес от 2003 г. и бързо се разраства от 2009 г. Arvixe е подходящ и за бизнес аудиторията, а също така спечели солидна репутация на хостинг блогове. EIG купи Arvixe през 2014 г. и го добави към стабилността си от уеб хостинг компании.

Сравнете производителността на InMotion и Arvixe

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Продължителността и надеждността трябва да бъдат една от първите ви проблеми при вземането на решение за уеб хостинг услуга. Независимите компании за мониторинг InMotion и Arvixe се държат отговорни за стандартния продължителен работен ден от 99,9% и двамата достигат марката последователно. InMotion използва уникален инструмент за управление на проактивната система, за да следи сървърите им, но не публикува резултатите; Статистическите данни за Arvixe се появяват едва над 99.9%.

производителност. И InMotion, и Arvixe имат Solid State Drive сървъри, които увеличават скоростта на обработка и са достъпни във всички техни хостинг планове. Също така, InMotion има зони за максимална скорост, която избира най-близкия център за данни за вашия уебсайт, и интелигентно маршрутизиране, което намалява времето за зареждане на уебсайта ви.

Arvixe използва своята система CloudFlare, която кешира статично съдържание за по-късна употреба, намалявайки необходимото количество обработка.

надеждност. Един от аспектите на надеждността на уеб хостинг услугата е, че те използват множество сървъри за съхранение на своите уебсайтове. Центровете за данни на InMotion са на източното и западното крайбрежие на Съединените щати и компанията има планове да изгради центрове в Европа, Азия и Южна Америка.

Световните центрове за данни приближават уебсайтове до местата, където са по-голямата част от техните зрители. Arvixe има сървъри в САЩ, Хонконг и Европа (Амстердам). Стандартните допълнителни мерки за гарантиране на надеждността, предприети от InMotion и Arvixe, включват излишна мощност и охлаждане и мониторинг на място.

Становище относно InMotion и Arvixe Performance

InMotion заема водеща позиция тук за своите оценки на производителността, макар и само с леко предимство.

Характеристики на InMotion и Arvixe

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: Характеристиките на уеб хостинг услугата често са това, което я отличава от нейните конкуренти. Разглеждаме най-важните функции и сравняваме какво могат да предложат InMotion и Arvixe.

И Arvixe, и InMotion са екологично чисти компании. Arvixe спонсорира засаждане на дървета, за да компенсира въглеродния си отпечатък и използва външно въздушно охлаждане в своите центрове за данни, вместо климатизация. Първият по рода си зелен технологичен център на InMotion е базиран в Калифорния, където използва най-модерна система за охлаждане.

Регистрация на домейни. Регистрацията и управлението на имена на домейни са подобни за InMotion и Arvixe. И двете компании продават имена на домейни и ви позволяват да прехвърляте в домейн, който вече притежавате. InMotion ви предоставя безплатно име на домейн за една година, когато се регистрирате за едногодишен или по-дълъг договор за уеб хостинг. За разлика от тях, Arvixe ви предлага безплатно име на домейн, стига да използвате неговите услуги.

Уебсайт строител. RVSiteBuilder, предоставен от Arvixe, може да не е твърде известен, но той предлага 500 различни шаблона, редактор на изображения и възможност за плъзгане и пускане, за да направи създаването на вашия уеб сайт опростен. И това е безплатно.

Безплатният създател на уебсайтове на InMotion се предлага с повече функции, включително някои, които по-напредналите създатели на уебсайтове ще се радват да видят, като например позволяване на потребителите да се регистрират в сайта. Изгледът на готовите страници със създателя на уебсайта Premium обаче не е твърде привлекателен.

Данни на Guide-Bulgaria.com. И InMotion, и Arvixe предлагат SQL Бази данни с всичките си планове. InMotion разполага с неограничени бази данни MySQL за своя основен план, Pro; Arvixe предоставя неограничени MySQL5 и Postgre SQL бази данни с всичките си планове PersonalClass и BusinessClass.

WordPress хостинг. Управляваният хостинг на WordPress е достъпен както чрез InMotion, така и от Arvixe.

Управляваният хостинг на WordPress на InMotion печели наградата за избор на член на AWA за тази услуга. Можете да имате WordPress предварително инсталиран, когато закупите всеки хостинг план. Управляваният хостинг на WordPress на InMotion обработва всички актуализации на WordPress и корекции за сигурност за вас, така че просто трябва да се притеснявате за съдържанието си в WordPress. BoldGrid е безплатният инструмент на InMotion, който ви позволява бързо и лесно да изградите вашия WP сайт.

Управляваният хостинг на WordPress с Arvixe идва с предварително инсталиран и предварително конфигуриран WordPress – цялата техническа работа е свършена за вас. Имате неограничено съхранение на данни и месечни трансфери, но можете да имате само 6 управлявани WordPress сайта. InMotion ви позволява неограничен брой сайтове.

И при двамата доставчици на услуги разходите за управлявания WP хостинг са включени в техните редовни планове.

Решение за електронна търговия. Arvixe хостинг и InMotion подхождат към електронната търговия по различен начин.

Arvixe има връзки на своя сайт към някои от водещите имена в решенията за електронна търговия, включително Magento и OpenCart. Arvixe твърди, че ако съществува софтуер за електронна търговия, той може да го хоства.

InMotion се предлага с различни интегрирани функции за електронна търговия. Можете да включите eStore във вашия уебсайт с помощта на Premium web builder и можете да изтеглите PrestaShop или OpenCart като количка за пазаруване. Допълнителното надграждане на магазина ви или използването на различна опция за плащане изисква плъгини.

Архивите. Нашият съвет – и той идва и от някои уеб хостинг услуги – е да правите редовни архиви, дори ако вашата уеб хостинг услуга предоставя това като функция за вас.

Въпреки това InMotion и Arvixe предоставят някои резервни услуги за вас.

С InMotion получавате автоматизирани резервни копия за акаунти, по-малки от 10 GB и по-малко – и услугата е безплатна.

Arvixe предоставя и безплатна ежедневна услуга за архивиране, въпреки че трябва да платите, за да възстановите уебсайта си, ако заема повече от 10 GB пространство. Уебсайтове над 20 GB изобщо не са архивирани.

Хостинг сигурност. Услугите за сигурност са продаваща точка и на тези уеб хостинг компании.

Сигурността е налична в InMotion за различни месечни такси. Вашият имейл е защитен със софтуер за защита от спам и защита от вируси McAfee, а SSL сертификат се грижи за всякакви чувствителни данни, въведени във вашия уебсайт. Потребителите на WordPress имат безплатен плъгин Sucuri Security, за да запазят своите сайтове на WordPress.

Arvixe предоставя SpamAssassin за защита на вашите имейл кутии от спам и използва 6Scan всеки ден за проверка на уебсайтове и за преглед на отчетите в черния списък. Можете също така да ограничите достъпа до части от вашия уебсайт с пароли.

Контролен панел. Стандартният за индустрията и високо прегледан cPanel се използва както от InMotion, така и от Arvixe за техните хостинг опции за Linux. Пакетът за бизнес клас на InMotion има cPanel 11 без персонализирани теми или брандиране за чист вид. Arvixe също не е маркувал cPanel, така че да бъде незабавно познат на потребителите. С Windows хостинг опцията на Arvixe, контролният панел е DotNetPanel, а не по-често срещаният Plesk панел.

Становище относно основните характеристики на InMotion и Arvixe

InMotion и Arvixe съвпадат почти като функция за това сравнение. Arvixe е водещ, водещ към функции, със своя безжичен домен за целия живот и по-високи граници на уебсайтове.

Сравнете уеб хостинг плановете и цените на InMotion и Arvixe

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Трудно е да разберем реалната цена на уеб хостинга. Има промоционални, високо намалени разходи, но обикновено това е дългосрочен договор от две или три години.

Тогава има месечните разходи, до които цената скочи след първоначалния срок.

След това има създател на уебсайтове, SSL сертификат, архивиране и т.н., за да вземете предвид и те могат или не могат да бъдат безплатни.

И внимавайте за понякога невероятно високата цена на обновяването на вашето име след първата година!

В движение. InMotion има три уеб хостинг плана на Linux, всички от които се предлагат с безплатни SSD сървъри, неограничено пространство на диска и месечни трансфери, безплатен домейн, безплатни резервни копия на данни и възможност за избор на кой център за данни да бъде хостван.

Планът за стартиране е план за начинаещи уебсайтове с два уебсайта; струва $ 5,99 на месец с двугодишен договор. Малките предприятия трябва да разгледат плана за захранване, който струва $ 7,99 месечно; можете да имате до 6 уебсайта и е готова електронната търговия. Планът за най-високо ниво, Pro, е за разработчици и разрастващ се бизнес; за $ 13,99 на месец получавате неограничен брой уебсайтове и поддръжка на ниво Pro.

InMotion предлага VPS хостинг, базиран на Linux, с избор от 3 плана, вариращи в цената от 30 долара на месец до 75 долара, всички на SSD сървъри. Всички планове идват с безплатен домейн.

Arvixe. Arvixe предлага както хостинг на Linux, така и Windows хостинг. Услугите му за уеб хостинг са разделени на PersonalClass и BusinessClass, като всеки от тях има два плана както за Linux, така и за Windows хостинг. Всички планове имат неограничено дисково пространство и месечен трансфер.

Двата плана на PersonalClass Linux са PersonalClass при $ 4 на месец и PersonalClass Pro при $ 7 на месец, за двугодишен договор. Разликата между двата плана е броят на уебсайтовете: 6 с PersonalClass и Неограничен с Pro план.

Двата планове за Windows PersonalClass са малко по-скъпи, съответно от $ 5 и $ 8 на месец. Както и преди, Pro планът има неограничени уебсайтове и специални пулове за приложения, а обикновеният план има шест уебсайта и специализирани пулове за приложения.

Плановете за BusinessClass също се разбиват на BusinessClass (22 долара на месец за Linux и 27 долара за Windows) и BusinessClass Pro (35 долара месечно за Linux и 40 долара за Windows) с идентичен уебсайт и специални лимити на пулове за приложения към плановете PersonalClass.

BusinessClass планира да увеличи надеждността и продължителността на работа чрез намаляване на броя потребители на всеки сървър. Всеки план за BusinessClass се предлага с безплатен SSL сертификат за цял живот и специален IP адрес.

Arvixe предлага VPS хостинг в два плана, VPSClass и VPSClass Pro, които се различават по дисково пространство и памет. Наличен е както Linux, така и Windows VPS хостинг. Специализиран хостинг също се предлага в Linux и Windows опции и избор на единичен или много сървър.

Гарантирано връщане на парите. И InMotion, и Arvixe имат политика за връщане на пари. InMotion има впечатляваща безусловна 90-дневна гаранция за връщане на парите. Получавате обратно всичките си пари – тук няма частични възстановявания. Политиката на Arvixe не е чак толкова щедра, но все пак е по-добра от повечето други доставчици на услуги – 60-дневен период на пълно възстановяване, без зададени въпроси.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

Arvixe печели убедително тук за по-евтините си планове, когато използвате щедрия купон за отстъпка и за пълния си набор от хостинг планове за Linux и Windows

Колко лесно да използвате InMotion и Arvixe

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. Контролният панел на Arvixe е общият стандарт за cPlanel за индустрията. Високо цененият интерфейс ви позволява да получите достъп до всички функции, които са ви необходими за управление на вашия уеб сайт. Можете да получите достъп до всичките си уебсайтове от този един интерфейс.

Начинаещите в уеб дизайна ще намерят cPanel на InMotion за лесен за научаване и използване. Инсталационният скрипт на Softaculous с едно кликване е достъпен през контролния панел, заедно с всички други основни инструменти и услуги.

Инсталиране с едно щракване. InMotion има инсталация с едно кликване за повече от 310 приложения в библиотеката си, въпреки че приложенията на Google предприемат 3 стъпки, ръководени от Wizard, за да инсталират. Arvixe използва библиотеката Softaculous, която има над 100 приложения за Linux и Windows хостинг, които се инсталират с едно щракване.

Навигация в уебсайта. Невероятно лесно е да намерите информация, плановете и цените на уебсайта на Arvixe. Има отделни страници за плановете за лични и бизнес класове, заедно с таблица с всичките им функции, с отделни раздели в Linux и Windows хостинг. Уебсайтът InMotion също представя ясно цялата необходима информация; структурата на плановете и цените и таблицата за сравнение на характеристиките на всеки от тях са точно там, на началната страница на уеб хостинга.

Становище относно лесното използване

За пореден път, това е близко обаждане тук, но InMotion продължава напред с големия обем на приложенията с едно кликване, с които разполага.

Поддръжка на InMotion и Arvixe

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

Никога не се подценява значението на леснодостъпния и знаещ екип за техническа поддръжка. Любезността и готовността да се придържате към вас, докато проблемът ви бъде решен, също не боли.

Според отзивите на клиентите InMotion хостингът се отличава с поддръжката на клиентите. Всички служители за поддръжка са базирани в Съединените щати и имат най-малко четири години опит като персонал за обслужване на клиенти.

Приятно докосване е, че след като се регистрирате за уеб хостинг, получавате телефонно обаждане от нов специалист по акаунти, който ви помага при всякакви въпроси, свързани с пакети и цени. Екипът за поддръжка на клиенти на InMotion чрез достъп по имейл, телефон и чат на живо.

Техническият персонал и екипът за поддръжка на Arvixe също са базирани в САЩ, а телефонната поддръжка е достъпна 24 часа в денонощието. Не можахме обаче да намерим телефонния номер на уебсайта. Можете да ги достигнете и по имейл и чат на живо.

С месечна такса можете да закупите Приоритетна поддръжка, която ви осигурява достъп до елитна група технически съветници по всяко време на деня или нощта. Последните прегледи съобщават, че качеството на поддръжката на клиентите се е влошило. Последната актуализация на страницата за поддръжка е шест месеца преди момента на писане на този отзив.

Становище относно поддръжката на потребителите

InMotion излиза ясно напред за непрекъснатото си отлично обслужване на клиенти и техническо обслужване и поддръжка. Плюс това имаме и телефонния му номер.

Отзиви на потребители за InMotion и Arvixe

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Докато експертните прегледи ви казват повече за техническите аспекти на доставчиците на уеб хостинг, прегледите на клиентите ви информират какво е да използвате тези услуги ден и ден. Клиентите често са доста страстни за своите истории както за лошите, така и за добрите преживявания, така че вземете техните отзиви по номинална стойност.

Отрицателни отзиви за InMotion и Arvixe

В движение. Няма много негативи за InMotion. Някои потребители изразяват безпокойство относно ограничения брой уебсайтове и бази данни, които могат да бъдат хоствани в InMotion. Други клиенти не са твърде доволни от датиращите шаблони на създателя на уебсайта.

Арвикс хостинг. От края на 2015 г. (за времето на покупката от EIG) оплакванията за Arvixe се увеличават и много центрове около лоша поддръжка на клиенти, Потребителите съобщават също, че времето за престой се е увеличило, като уебсайтовете се увеличават и намаляват като yoyos.

Положителни отзиви за InMotion и Arvixe

В движение. Клиентите оценяват InMotion за превъзходното обслужване на клиентите, лекотата му на използване и безплатните архиви на данни. Бързата скорост на неговата обработка, благодарение на SSD сървърите, също е хит.

Арвикс хостинг. Клиентите са доволни от цената на хостинг плановете в Arvixe, особено когато се прилагат купони за отстъпка.

Становище относно потребителски отзиви

InMotion хостинг остава предпочитана уеб хостинг услуга със своите клиенти, като постоянно добрите отзиви надвишават негативните истории. След закупуването си от EIG, предишната много добра репутация на Arvixe пое хит от своите абонати.

Заключение за сравнение на InMotion и Arvixe

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

И двете тези хостинг компании имат своите предимства и недостатъци.

Причини да изберете хостинг в InMotion през Arvixe:

 • Безплатни резервни копия на данни
 • 90 дни гаранция за връщане на парите
 • Висока скорост
 • Над 300 приложения
 • Предварително инсталиран WordPress
 • Лесна инсталация на Google Apps

Причини да изберете Arvixe над InMotion

 • Безплатен домейн толкова дълго, колкото с Arvixe
 • Неограничени месечни трансфери на данни
 • Linux-и Windows-сървъри
 • Много ниска цена при използване на талони за отстъпки

На хартия това е тясно обаждане между InMotion и Arvixe, но скорошните изпълнения на всеки доставчик на уеб хостинг направи InMotion наш избор. Щедрият 90-дневен период на връщане на парите в InMotion ви позволява да го вземете за цял тестов драйв, за да могат новите собственици на уебсайтове да се чувстват в безопасност. Много от приложенията с едно кликване и предварително инсталираният WordPress също го правят лесен за използване. Arvixe предлага хостинг на Windows и бизнес план, така че опитни собственици на електронна търговия трябва да разгледат тези функции.

И InMotion, и Arvixe са добри опции като уеб хостинг доставчици за бизнеса, но може би

имате нужда от личен уебсайт. SiteGround може да има отговорите за вас и удобството е ключът там, тъй като е едно гише за всички нужди на вашата уеб сграда. Много приложения са достъпни чрез инсталиране с едно кликване, а създателят на уебсайта е лесен за използване.

Имате ли въпроси относно InMotion или Arvixe? Имате ли опит с някой от тези доставчици или сте ентусиазирани от изцяло различен? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map