InMotion хостинг срещу A2 хостинг: кой уеб хост трябва да използвате?

Изборът на доставчик на уеб хостинг услуги може да не е най-бляскавата част от изграждането на уебсайт, но вероятно е най-важният. Въпреки че можете да проектирате уебсайта си така, че да изглежда страхотно и да впечатли всички, без надежден уеб хост никой няма да го види.


Изборът на подходящия доставчик на уеб хостинг изисква проучване и тук идваме. Ето сравнение между две от най-добрите хостинг услуги: InMotion и A2 хостинг.

Проучихме какво може да предложи всеки доставчик и какво мислят клиентите за услугите си и събрахме резултатите тук за вас.

Създаден през 2001 г., InMotion спечели солидна репутация на висококачествен доставчик на уеб хостинг за фирми, които искат да имат уеб присъствие. Тази репутация е отражение в A + класацията на InMotion от Better Business Bureau и в списъка й като сертифициран хостинг доставчик на CNET.

A2 хостинг се занимава от 2003 г. и е със седалище в Ан Арбър, Мичиган. Компанията е спечелила много награди, включително няколко през 2015 и 2016 г. от онлайн организации и рейтинг A от Better Business Bureau.

Сравнете производителността на InMotion и A2 хостинг

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Времето и надеждността обикновено остават незабелязани, докато уебсайтът ви не е наличен. InMotion и A2 хостинг предлагат гаранции за стандартната продължителност на производството за 99,9% и двете достигат марката последователно според независими компании за мониторинг. InMotion използва уникален инструмент за управление на проактивната система, за да следи сървърите им, но не публикува резултатите.

производителност. Както A2 хостинг, така и InMotion използват сървъри на твърди дискове, които увеличават скоростта на обработка и са достъпни във всички техни хостинг планове. В допълнение, InMotion има технологии, наречени Max Speed ​​Zones, която избира най-близкия център за данни за вашия уебсайт и Smart Routing, който помага на времето за зареждане на уебсайта ви..

И трите плана на A2 хостинг се захранват от сървъри на твърдото устройство за бързо увеличаване на скоростта, които работят до 20 пъти по-бързо от обикновените сървъри. SSD дисковете на някои компании се използват само за съхранение на ограничено количество от вашите уебсайтове; с A2 хостинг цялата обработка на вашия уеб сайт се извършва на тези бързи сървъри. A2 хостингът също така публикува своите статистически данни за времето и скоростта, които се наблюдават от трета компания.

надеждност. Многобройните центрове за данни увеличават надеждността на услугите на уеб хостинг доставчика. Центровете за данни на InMotion се намират на източното и западното крайбрежие на Съединените щати, а компанията има планове да изгради центрове в Европа, Азия и Южна Америка.

Центровете за данни на хостинга на A2 вече са по целия свят, със седем сървъра във Вашингтон, Колумбия и Калифорния в Съединените щати, един в Австралия и един в Германия. Допълнителните мерки за гарантиране на надеждността, предприети от двете компании, включват излишна мощност и охлаждане и мониторинг на място.

Становище относно InMotion и A2 хостинг изпълнение

И InMotion, и A2 хостингът имат отлично време и надеждност, но ръбовете InMotion предстоят, защото са само малко по-бързи.

Характеристики на InMotion и A2 хостинг

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: Основните разлики често се срещат в обхвата на функциите. По-лесно е да вземете решение, ако знаете какво трябва да гарантирате, че уебсайтът ви работи успешно.

И A2 хостингът, и InMotion са екосъзнателни компании. От 2007 г. насам A2 хостингът е неутрален за въглерод, като насърчава служителите си да комуникират, да рециклират стари сървъри, да засаждат дървета и да намаляват боклука. Първият по рода си център за зелени технологии на InMotion е базиран в Калифорния и разполага с усъвършенствана система за охлаждане.

Регистрация на домейни. Регистрацията и управлението на имена на домейни е еднакво както за A2 хостинг, така и за InMotion. И двете компании ще ви продадат име на домейн и ще ви позволят да прехвърлите такова, което вече притежавате. Въпреки това, само InMotion ви дава безплатно име на домейн за една година, когато се регистрирате за годишен или по-дълъг уеб хостинг договор.

Уебсайт строител. RVSiteBuilder на A2 хостинг е безплатен с всички свои хостинг планове, което ви позволява да създадете полезен уебсайт. Безплатният създател на уебсайтове на InMotion предлага още функции, включително някои разширени такива, като например регистрация на потребителя на вашия сайт. Изгледът на готовите страници обаче няма да бъде особено привлекателен.

Данни на Guide-Bulgaria.com. И InMotion, и A2 хостинг предлагат SQL бази данни с всички свои планове. InMotion има неограничени бази данни MySQL за своя най-добър план, Pro, докато A2 хостинг ограничава броя на базите данни само за най-ниския си план.

WordPress хостинг. Както A2 хостинг, така и InMotion осигуряват страхотен хостинг на WordPress.

A2 хостингът има приставка за WordPress, наречена A2 Optimized, която ускорява вашите страници на WordPress до 6 пъти над нормалната скорост на обработка. Той също така осигурява сигурност над и отвъд сигурността на вашите WordPress сайтове.

Управляваният хостинг на WordPress на InMotion печели наградата за избор на член на AWA за тази услуга. Имате възможност да имате предварително инсталиран WordPress на касата с всички редовни хостинг планове на InMotion; в допълнение, те доставят BoldGrid, за да ви помогне бързо да изградите вашия WordPress сайт.

Решение за електронна търговия. A2 хостинг и InMotion подхождат към електронната търговия по различен начин.

A2 хостингът няма собствено решение за електронна търговия, но предлага партньорства чрез настройки с едно кликване с изключително популярни услуги за електронна търговия, включително Magento, OpenCart, PrestaShop и AbanteCart. Трябва обаче сами да сглобите битовете.

InMotion се предлага с много интегрирани функции за електронна търговия. Можете да включите eStore във вашия уебсайт с помощта на Premium web builder и можете да изтеглите PrestaShop или OpenCart като количка за пазаруване. Допълнителното надграждане на магазина ви или използването на друга опция за плащане изисква добавки.

Архивите. Въпреки че е чудесно, че някои уеб хостинг компании предоставят резервни копия за вас, не разчитайте на тях – направете свои собствени архиви редовно. Някои хостинг компании дори съветват това!

Въпреки това, InMotion и A2 хостинг предоставят някои резервни услуги за вас.

С InMotion получавате автоматични резервни копия за акаунти, по-малки от 10 GB, и услугата е безплатна.

A2 хостингът предоставя Server Rewind, програма за възстановяване на файлове, която е безплатна с първите две планове. Server Rewind периодично прави снимки на вашия уебсайт, но не и вашите бази данни, и можете да получите достъп до тях от контролния панел.

Хостинг сигурност. И двамата доставчици на уеб хостинг приемат сигурността изключително сериозно.

Отлична сигурност е налична в InMotion, за различни месечни такси. Софтуерът за защита от спам и защита от вируси McAfee защитава вашите имейл акаунти, а SSL сертификат се грижи за всякакви чувствителни данни, въведени във вашия уебсайт. Потребителите на WordPress имат безплатен плъгин Sucuri Security, за да запазят своите сайтове в безопасност.

A2 хостингът предоставя безплатна постоянна сигурност с всички свои хостинг планове. Защитата включва мониторинг на сигурността 24/7/365, сканиране на вируси, двойна защитна стена и други защити на сървъра. Трябва да се отбележи HackScan, безплатна защита, която блокира хакове, преди да нанесат щети на уебсайтовете на клиента си. SSL сертификатите се предлагат и за закупуване.

Контролен панел. И двете уеб хостинг услуги използват cPanel, за да поддържат своите потребители на Linux, но всеки панел изглежда и работи по различен начин. Версията на A2 е стандартният cPanel и навигацията му ще бъде лесна за намиране за вече познатите с него. InMotion осигурява cPanel 11 с пакета си за бизнес клас и тази версия няма персонализирани теми или брандиране на интерфейса.

Становище относно основните функции на хостинга InMotion и A2

InMotion хостинг и A2 хостинг имат отлични предложения за функции, с много общи функции. InMotion хостинг има предимство с безплатен домейн и неговите функции за електронна търговия; обаче ако сигурността е голяма грижа, отидете с A2 хостинг.

Сравнете уеб хостинг плановете и цените на InMotion и A2 хостинг

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Доставчиците на уеб хостинг услуги остават конкурентоспособни, така че ценообразуването обикновено не е решаващият фактор при избора на уеб хост. Важното е какво може да предложи всеки от плановете и каква е цената на плана, след като приключи промоционалният период.

В движение. InMotion има три уеб хостинг плана на Linux, всички от които се предлагат с безплатни SSD сървъри, неограничено пространство на диска и месечни трансфери, безплатен домейн, безплатни резервни копия на данни и възможност за избор на кой център за данни да бъде хостван.

Планът за стартиране е стартов план с два уебсайта и струва $ 5,99 на месец с двугодишен договор. Планът за захранване се препоръчва за малки фирми и струва $ 7,99 месечно; можете да имате до 6 уебсайта и е готова електронната търговия. Планът на най-високо ниво за разработчиците и разрастващите се бизнеси е Pro план. За $ 13,99 на месец получавате неограничен брой уебсайтове и поддръжка на ниво Pro.

InMotion предлага VPS хостинг, базиран на Linux, с избор от 3 плана, вариращи в цената от 30 долара на месец до 75 долара, всички на SSD сървъри. Всички планове идват с безплатен домейн.

A2 хостинг. A2 хостингът също има три хостинг плана, които са подобни на стартирането, планът Lite струва $ 3,92 на месец (36-месечен договор) с пет бази данни и 25 имейл адреса. Планът на Swift при $ 4.90 на месец има неограничени уебсайтове, бази данни и имейл адреси. Скоростта на турбо, 20 пъти по-бърза от нормалната, е отличителният белег на плана Turbo при $ 9.31 месечно, който също идва с акселератора на сайта A2. Всички планове идват с неограничено съхранение и постоянна сигурност.

С A2 хостинг имате възможност за избор на управляван и неуправляем Linux VPS хостинг, със само един план за всеки. Неуправлявания хостинг е за опитния разработчик и струва 5 долара на месец; управлявания хостинг е $ 33 месечно. Cloud VPS хостингът също е опция. На разположение е и специализиран уеб хостинг, управляван и неуправляем.

Гарантирано връщане на парите. И InMotion, и A2 хостинг имат политика за връщане на пари. InMotion има впечатляваща безусловна 90-дневна гаранция за връщане на парите. Получавате обратно всичките си пари – тук няма частични възстановявания. Политиката за връщане на пари при A2 хостинг не е чак толкова либерална. Имате само 30 дни, за да поискате пълно възстановяване; след този период ще получите обратно оценена сума.

Колко лесно да използвате InMotion и A2 хостинг

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. Контролният панел на A2 хостинг е общият стандарт за cPanel за индустрията. Лесният за потребителя интерфейс ви позволява да получите достъп до всички функции, които са ви необходими за управление на уебсайта ви, и той е високо ценен в индустрията. Начинаещите в уеб дизайна ще намерят cPanel на InMotion за лесен за научаване и използване. Инсталационният скрипт на Softaculous с едно кликване е достъпен през контролния панел, заедно с всички останали жизненоважни инструменти и услуги.

Инсталиране с едно щракване. InMotion има инсталация с едно кликване за повече от 310 приложения в библиотеката си, въпреки че приложенията на Google отнемат три кликвания. A2 хостингът също предлага настройка с едно кликване за популярни приложения, включително теми и плъгини за WordPress, както и за решенията за електронна търговия, с които си партнира..

Навигация в уебсайта. Много лесно е да намерите информация на уебсайта за хостинг на A2. По-конкретно, сравнение на всички характеристики на всички планове е ясно и чисто достъпно на маса на една страница. Уебсайтът InMotion също ясно представя цялата необходима информация; структурата на плановете и цените и таблицата за сравнение на характеристиките на всеки от тях са точно там, на началната страница на уеб хостинга.

Становище относно лесното използване

Уебсайтовете на двете услуги за уеб хостинг правят много лесно да разберете и закупите техните хостинг планове. InMotion печели заради своите 300+ приложения.

Поддръжка на InMotion и A2 хостинг

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

Дори опитни строители на уебсайтове понякога трябва да се свържат с поддръжката на клиенти, така че това помага, когато екипът за поддръжка е бързо и лесно достъпен и знае техните неща.

InMotion се отличава с поддръжката на клиентите според своите клиенти. Целият персонал за поддръжка е базиран в САЩ и има най-малко четири години опит като екип за обслужване на клиенти.

Приятно докосване е, че след като се регистрирате за уеб хостинг, получавате телефонно обаждане от нов специалист по акаунта, който ви помага при всякакви въпроси, свързани с пакети и цени. Можете да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти на InMotion по имейл, телефон или чат на живо.

Всички гуру екипаж на A2 хостинг в САЩ са експерти или разработчици. Екипажът на Guru е на разположение 24/7/365 по телефон, имейл, чрез подаване на билет или чрез чат на живо. Ако искате по-бърз отговор на билетите ви за поддръжка, изберете Приоритетна поддръжка за месечна такса. A2 хостинг получи оценка от A + от Better Business Bureau през януари 2015 г..

Становище относно поддръжката на потребителите

И A2 хостинг, и InMotion предоставят отлично обслужване на клиенти, което получава много по-добри отзиви от много от техните конкуренти.

Отзиви на потребители за InMotion и A2 хостинг

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Отзивите на клиентите ви информират вътрешната история за уеб хостинг услугите, както добрите, така и лошите. Хората обикновено са по-гласни за проблемите, които имат, отколкото чертите, които работят за тях, но взети заедно; тези отзиви представят какво е да използвате тези хостинг услуги.

Отрицателни отзиви за InMotion и A2 хостинг

В движение. Няма много негативи за InMotion. Клиентите не са твърде доволни от датиращите изглеждащи шаблони на уебсайта. Някои потребители изразяват безпокойство относно ограничения брой уебсайтове и бази данни, които могат да бъдат хоствани в InMotion.

A2 хостинг. Оплакванията за хостинг център A2 около липсата на безплатна телефонна поддръжка извън Съединените щати и затрудненията с получаването на помощ за фактуриране, когато хората искат да анулират договорите си.

Положителни отзиви за InMotion и A2 хостинг

В движение. Клиентите оценяват InMotion за превъзходното обслужване на клиентите, лекотата му на използване и безплатните архиви на данни. Бързата скорост на неговата обработка, благодарение на SSD сървърите, също е хит.

A2 хостинг. Без съмнение A2 хостинг получава възторжени отзиви за поддръжката на клиентите си, както по отношение на дружелюбието, така и в познанието на екипа си за поддръжка. Хората също обичат скоростта на SSD сървърите и ясното и просто ценообразуване на плановете.

Становище относно потребителски отзиви

И за двете компании има много позитиви и няколко негативи, но клиентите на всяка от тях са много доволни от услугите си. Тук е вратовръзка.

Заключение за сравнение на InMotion и A2 хостинг

InMotion срещу A2 хостинг: Кой уеб хост е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

И двете тези хостинг компании имат своите предимства и недостатъци.

Причини да изберете InMotion през A2 хостинг:

 • Безплатни резервни копия на данни
 • 90 дни гаранция за връщане на парите
 • Висока скорост
 • Неограничено пространство на диска
 • Над 300 приложения

Причини да изберете A2 хостинг през InMotion

 • Бързо време за зареждане на уебсайтове
 • Обширният пакет за сигурност е безплатен с всички планове
 • WordPress ускорител функция за удобство, бързина и сигурност
 • Екип за поддръжка на Guru Crew
 • Европа и Азия центрове за данни

Това е близко обаждане, всъщност равенство между InMotion и A2 хостинг.

A2 хостингът е подходящ за онези, които тепърва започват в света за изграждане на уебсайтове и предполагат, че се нуждаят от известна поддръжка от своята уеб хостинг компания. В другия край на скалата, планът Turbo би бил интересен за тези, за които скоростта на уебсайта е от първостепенно значение.

InMotion има голям пробен период за възстановяване, така че можете да го изпробвате. Това е и по-добрият разговор за тези, които се нуждаят от функции за електронна търговия и за някои потребители на WordPress.

Ако търсите нещо, което не можете да намерите с InMotion и A2 хостинг, може би HostGator е отговорът. За своя създател на уебсайтове, HostGator ви дава достъп до безплатната версия на много популярния и много рецензиран инструмент за изграждане на уебсайтове Weebly. Можете лесно да създадете много атрактивни уебсайтове.

HostGator също е добър избор, ако очаквате, че уебсайтът ви ще се разраства бързо, тъй като предлага пълна гама VPS и специализирани уеб хостинг планове.

Имате ли въпроси относно InMotion или A2 хостинг? Успяхте ли да избирате между тях или друга уеб хостинг услуга предостави това, от което се нуждаете? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map