GoDaddy vs. SiteGround: Кой уеб хост да изберете?

Намирането на уеб хостинг компания, която може да отговаря най-добре на вашите нужди, може да бъде разочароващо. Един от начините да се улесни е да се направи едно към едно сравнение на хостинг компаниите. Нека разгледаме два добре известни уеб хостинг бизнеса, всеки от които работи в продължение на много години, GoDaddy и SiteGround.


И GoDaddy, и SiteGround предлагат пълен набор от функции, които са привлекателни за уебмастърите. GoDaddy има близо 13 милиона клиенти, а SiteGround е домакин на близо 500 000. И GoDaddy, и SiteGround предоставят споделен хостинг, управляван хостинг на WordPress и VPS и специални планове за сървър. GoDaddy предлага опции за Linux и Windows за всички планове, докато SiteGround е само за Linux.

GoDaddy е обявен през 2012 г. за Fortune 100 „Най-добрата компания за работа.“ GoDaddy е известен и с противоречивите си рекламни кампании – особено по време на последните Super Bowls. SiteGround е признат от списания и уеб организации и печели многобройни награди за „най-доброто от“.

Започвайки през 1997 г. като консултантска компания, наречена Jomax Technologies, тя е ребрикирана като Go Daddy през 1999 г. През 2006 г. двете имена са комбинирани и марката става GoDaddy. GoDaddy е собственост на частна инвестиционна група, въпреки че основателят Боб Парсънс остава най-големият индивидуален акционер.

SiteGround е основана през 2004 г. и е частна компания с главно седалище в София, България – макар че както ще видите по-нататък в прегледа, тя има световно присъствие.

Сравнете производителността на GoDaddy и SiteGround

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Времето има значение. Когато уебсайтът ви не може да се гледа, защото сървърът е изгубен, губите зрители.

GoDaddy гарантира продължителност на поне 99,9%. Ако сайтът падне .1% или повече от 99.9% за един месец, получавате 5% от хостинг таксата за този месец.

SiteGround има още по-голяма гаранция за продължителност от поне 99,9%. Ако сайтът падне между 99,9% и 99%, получавате един месец безплатно хостинг; за всеки 1% под 99%, получавате допълнителен месец безплатно.

производителност. GoDaddy използва Core i7 процесори в своите споделени планове, а Xeons в своите VPS и специализирани планове. SiteGround сървърите се променят, защото те просто не седят на една и съща технология от години. Когато се въведат нови методи или по-бързи технологии, SiteGround ще актуализира своите центрове за данни – и не само за нови потребители. Те правят пълен ремонт, когато се актуализират. Също така рядко се чува за споделен хостинг е, че SiteGround използва Supercache за всичките си планове, а не само за управляван хостинг на WordPress, както повечето компании.

Тестване на сайт, хостван на GoDaddy, даде време за зареждане от 2,91s, по-бързо от 56% от тестовете с Pingdom. Тестът на SiteGround сайт доведе до време на зареждане от 1,2 секунди, по-бързо от 87% от тестваните сайтове.

надеждност. GoDaddy притежава основния си център за данни във Финикс, Аризона, и дава под наем други два центъра в Аризона в Меса и Скотсдейл. GoDaddy има други центрове за данни в Чикаго, Лос Анджелис и Ашбърн, Вирджиния. Европейски център е в Амстердам, а азиатски център се намира в Сингапур. Центровете за данни се захранват и охлаждат с резерви и дизелови резервни копия.

SiteGround също има центрове за данни по целия свят, за да обслужва по-добре своите международни клиенти. Има центрове за данни в Чикаго, Лондон, Амстердам и Сингапур. Центровете за данни се захранват и охлаждат с резерви и дизелови резервни копия. През 2015 г. споделените сървъри бяха надстроени да използват Linux контейнери, които обединяват сървъри, за да ускорят достъпа и да осигурят по-голяма надеждност, а всички планове бяха прехвърлени на SSD за съхранение, както и бази данни MySQL.

Становище за GoDaddy и SiteGround Performance

Докато и двете са гарантирани, голям брой клиенти на GoDaddy се оплакват от време на престой. SiteGround има по-добра гаранция за продължаване на времето и е много по-бърз във времето за натоварване и реакция при извършените тестове. Те също имат предимство в технологиите, поради извършването на пълен ремонт при по-добри сървъри.

Характеристики на GoDaddy и SiteGround

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: Много пъти ще видите думата „неограничен“ или „немерен“ в хостинг план. Трябва да имате предвид, че това не означава “всичко, което можете да използвате”, но това е, което хостинг компанията “счита за разумно използване.”

Регистрация на домейни. Докато и двамата хостове са регистратори на домейни, GoDaddy е най-големият регистратор в света с над 60 милиона домейни под управление. GoDaddy предлага една година безплатна регистрация на домейни за първоначален срок, когато срокът е 12 месеца или повече. SiteGround предлага безплатна регистрация на домейни и за една година.

Уебсайт строител. GoDaddy има интерфейс за плъзгане и пускане със своя Builder на уебсайтове, започвайки от промо цена от $ 1 на месец. SiteGround също предоставя безплатен интерфейс за създаване на интерфейс за плъзгане и пускане на уебсайтове с Weebly Basic.

Данни на Guide-Bulgaria.com. В зависимост от избрания план GoDaddy предлага от 10 до неограничени MySQL бази данни. SiteGround има неограничени бази данни за всички свои планове.

Имейл акаунти. GoDaddy предлага 100 до 1000 акаунта със 100 MB до 1 GB място за съхранение, в зависимост от вашия план. SiteGround предоставя неограничени имейл акаунти и препращане по имейл на всички свои планове.

WordPress хостинг. Плановете за WordPress управляваха както GoDaddy, така и SiteGround. Управляваните WordPress планове обикновено струват повече от стандартен споделен план. Резервните копия и актуализациите обаче са направени за вас, което ви позволява да се съсредоточите върху важното – съдържанието на вашия сайт.

GoDaddyGoDaddy има четири плана. Те са Basic, който е ограничен до един сайт, 25 000 посетители на месец и 10 GB SSD памет. Делукс с един сайт, 100 000 посетители и 15 GB хранилище. Ultimate с два сайта, 400 000 посетители и SSD памет от 30 GB; и разработчик с до 5 сайта, 800 000 посетители и 50 GB SSD памет. Всички планове идват с безплатен домейн при поръчка на годишен срок. Най-горните две нива също се предлагат със SSL сертификат безплатно за една година, а крайният план включва безплатен SiteLock.

SiteGround.SiteGround има три плана; Стартиране, което е ограничено до един сайт и 10 GB място за съхранение, GrowBig с 20 GB място за съхранение и GoGeek с 30 GB. Плановете GrowBig и GoGeek осигуряват неограничен брой сайтове, безплатен SSL за година и приоритетен статус на билети за поддръжка. Планът GoGeek добавя Git и има по-малко потребители на сървър. И трите плана идват с безплатен домейн, безплатна CDN, поддръжка на WordPerfect и неограничен трафик. SiteGround не ограничава броя на посетителите. Вместо това използването на процесора се измерва от SiteGround, а за прекомерно използване се издават предупреждения.

Решение за електронна търговия. И GoDaddy, и SiteGround предоставят безплатни колички за пазаруване чрез своите инсталатори на cPanel, като Magneto, ZenCart, PrestaShop и други. WP eCommerce приставки като WooCommerce са достъпни от двамата хостове за WordPress сайтове.

Архивите. GoDaddy има план за архивиране и възстановяване на сайта за месечна такса със споделените си планове и безплатни ежедневни архиви за WordPress, VPS и специализирани планове. SiteGround прави ежедневни архиви, които се съхраняват 30 дни, а също така препоръчва на потребителите да правят свои собствени архиви и да ги съхраняват извън сайта.

Хостинг сигурност. GoDaddy прави сканиране и проактивно действа срещу DDoS заплахи и предоставя това, което нарича „CageFS.“ CageFS ви позволява да настроите потребителски привилегии, за да ограничите достъпа до съдържание. GoDaddy предоставя SpamAssasin, както и BoxTrapper, за филтриране по имейл.

За филтриране по имейл, SiteGround предоставя и SpamAssasin. SiteGround има персонализиран софтуер, който може да изолира акаунти, които имат проблеми. Това поддържа вашия сайт защитен, дори ако грешният сайт е на същия споделен сървър. SiteGround също следи сървърите в реално време и неговият софтуер може да реагира автоматично на повечето проблеми без човешка намеса.

GoDaddy предоставя безплатен споделен SSL за своите планове, като най-горните нива получават Private SSL безплатно. Всички, освен плановете с най-ниско ниво на SiteGround, получават безплатен SSL сертификат за една година.

GoDaddy предлага опции за Windows или Linux за всички свои планове; SiteGround е строго базиран на Linux.

Контролен панел. SiteGround използва индустриалния стандарт cPanel. GoDaddy също използва cPanel, но направи някои персонализиране, което може да го направи непознат за обикновените потребители на cPanel..

Становище за ключовите функции на GoDaddy и SiteGround

И двете хостинг компании предлагат функции, за които бихте очаквали да платите много повече. GoDaddy е идеалният сайт за регистрация на домейни. SiteGround има по-добри функции в своите WordPress планове, а неограничената му честотна лента, бази данни и имейл функция за всичките му планове му дава предимство за бизнес със среден и по-голям размер и лица с сайтове с голям трафик.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на GoDaddy и SiteGround

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Цените постоянно се променят, защото промоциите често се управляват от хостинг компании, за да останат конкурентоспособни. Промо цените обикновено са добри само за първия мандат на услугата, така че записването за по-дълъг срок означава по-големи спестявания. Обикновено записването за по-дълги срокове, независимо от продължаващите промоции, означава, че най-вероятно ще има пробив в цената.

GoDaddy. GoDaddy предлага три споделени плана както за своите опции за Windows, така и за Linux, а функциите са сходни и за двете. Икономията позволява един сайт, неограничена честотна лента и 100 GB място за съхранение, за $ 3,99. Deluxe, с $ 4,99 на месец, и Ultimate, със $ 7,99 на месец, предлагат неограничен брой уебсайтове, неограничена честотна лента и неограничено пространство за съхранение. Всички планове идват с безплатна година на регистрация на домейн на годишен план. Електронните акаунти са ограничени съответно до 100, 500 и 1000. Планът Ultimate добавя безплатен SSL за една година.

SiteGround. SiteGround предлага три споделени плана. Стартирането позволява един сайт и 10 GB място за съхранение. GrowBig и GoGeek предлагат неограничени уеб сайтове и съответно 20 GB и 30 GB хранилище. Всички планове идват с безплатна година на регистрация на домейни, неограничен имейл акаунт, неограничен трафик, ежедневно архивиране и безплатен CDN. Плановете GrowBig и GoGeek добавят приоритетна техническа поддръжка и безплатен SSL за една година. Планът GoGeek добавя по-малко акаунти на сървър, PCI съответствие и Git. Въпреки че SiteGround не отчита посетителите спрямо използването на вашата честотна лента, той измерва използването на процесора и ще издаде предупреждение за това, което смята за прекомерно използване на ресурсите на процесора..

Управляван хостинг на WordPress

GoGaddy. GoDaddy предлага четири плана, като долните два са ограничени до един сайт, като първите два са с 2 и пет сайта. GoDaddy ограничава броя на посетителите на месец въз основа на вашия план, а количеството SSD хранилище варира според плана.

SiteGround: SiteGround има неограничени посетители и ограничено място за съхранение в трите си плана. Цените на GoDaddy са $ 3,99, 4,49, 7,99 долара и 13,99 долара, докато SiteGround има подобна цена на 3,95, 7,95 долара и 14,95 долара..

VPS и специален хостинг на сървъри GoDaddy предлага повече VPS планове, с пет плана за Linux и пет за Windows – плановете за Windows струват около $ 10 на месец повече. SiteGround предлага четири VPS плана, като цените са по-високи от GoDaddy. И двамата хостове предлагат персонализирано конфигуриране на плановете. Плановете GoDaddy имат неограничена честотна лента, докато плановете на SiteGround предлагат 5 TB честотна лента.

SiteGround предлага по-малко специализирани планове от GoDaddy и те са значително по-високи в цената. Плановете за Windows на GoDaddy работят с около 30 долара повече от своите Linux планове. Специалните планове на SiteGround имат по-бързи сървъри, но плановете му позволяват по-малка честотна лента. Плановете на GoDaddy имат неограничена честотна лента.

Кредити. GoDaddy предлага различни маркетингови кредити в зависимост от вашето местоположение. SiteGround няма маркетингови кредити. И двете продават имена на домейни, и SiteGround и GoDaddy предоставят една безплатна година на регистрация за нови регистрации.

Гарантирано връщане на парите GoDaddy и SiteGround предлагат политики за връщане на пари без въпроси. GoDaddy предлага стандартната 30-дневна гаранция за годишни и по-горе условия. При месечни планове пълното възстановяване на средствата на GoDaddy е ограничено до 48 часа и след това се определя с рейтинг. SiteGround има 30-дневна гаранция за връщане на парите за всички свои планове. Ако имате безплатна регистрация на домейн в GoDaddy или SiteGround, те ще задържат таксата за регистрация на домейна от възстановяването и вие ще запазите името на домейна.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

Въз основа само на цената GoDaddy има предимството. Цените му го правят подходящ за личния сайт или блог или за малкия бизнес. SiteGround има по-добри спецификации на сървъра и SSD хранилище за своите планове, но има ограничени места за съхранение в своите споделени планове, което може да възпре клиентите с по-големи сайтове.

Колко лесно да използвате GoDaddy и SiteGround

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. И GoDaddy, и SiteGround използват подобни контролни панели. Удобният за потребителя графичен интерфейс на cPanel е индустриалният стандарт и има повечето функции, необходими за администриране на уебсайта ви чрез лесно идентифицирани икони. GoDaddy има повечето функции на обикновения cPanel, но използва персонализиран интерфейс. Индустриалният стандарт Plesk се използва от GoDaddy за планове за Windows.

Инсталиране с едно щракване. GoDaddy осигурява инсталиране на приложение с едно щракване на стотици приложения чрез контролния панел. SiteGround също има стотици приложения с едно кликване чрез Softaculous. И двете имат инсталация на WordPress с едно щракване.

Навигация в уебсайта. Както сайтовете на GoDaddy, така и на SiteGround предоставят цялата информация, която трябва да знаете, за да разберете за различните планове. И двете предоставят удобни схеми за сравнение на нивата в техните планове. GoDaddy предлага още продукти в допълнение към хостинга, така че е малко по-объркващо да се движите, а страниците му включват много превъртане.

Становище относно лесното използване

Инсталаторите с едно щракване са много сходни, и двата предлагат cPanel (въпреки че GoDaddy’s е модифициран) и двата уебсайта са удобни за потребителя. Можете да наречете това вратовръзка.

Поддръжка на GoDaddy и SiteGround

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

Въз основа на отзивите на клиентите GoDaddy се счита за не по-добър от средния. Също въз основа на отзивите на клиентите, SiteGround има отлична поддръжка. Условията на SiteGround за изчакване на билетите за поддръжка са само 10 минути. И двамата имат помощен персонал, който се счита за приятелски и знаещ.

И GoDaddy, и SiteGround имат телефон, имейл и чат на живо 24/7. И двамата имат обширна база знания с уроци и видеоклипове, и двете имат блог. GoDaddy предоставя информационни статии в допълнение към блога си в „GoDaddy Garage.“

Становище относно поддръжката на потребителите

И GoDaddy, и SiteGround предоставят множество методи за контакт, така че получаването на помощ е лесно. Поддръжката на GoDaddy е оценена като средна или по-ниска от повечето клиенти, които са коментирали, докато рецензиите на SiteGround казват за отлична поддръжка.

Отзиви на потребители за GoDaddy и SiteGround

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Никога не използвайте отзивите на клиентите като единственият или основен източник, за да решите с кой хост да отидете. Макар че, когато постоянно се появява нещо в прегледите на клиентите, може да се обърне внимание на нещо. Обикновено отзивите се публикуват от страстните хора, така че повечето клиенти, които публикуват отзиви, имат силни отрицателни или силни положителни нагласи.

Отрицателни отзиви за GoDaddy и SiteGround

GoDaddy. Повечето отрицателни отзиви за GoDaddy се оплакват от поддръжка на клиенти, строги ограничения, поставени в някои планове и престой.

SiteGround. Повечето отрицателни отзиви на SiteGround се оплакват от правилата за автоматично подновяване и липсата на предупреждение преди да изключите сайт за пренастройване на процесора.

Положителни отзиви за GoDaddy и SiteGround

GoDaddy.. Положителните отзиви от клиентите на GoDaddy коментират услугите му за регистрация на домейни и цените им.

SiteGround. Положителните отзиви от клиентите на SiteGround хвалят бързината и полезността на поддръжката и надеждността.

Становище относно потребителски отзиви

Отзивите показват, че GoDaddy изглежда е концентриран върху това да бъде регистратор на домейн и хостинг е последна мисъл. Като цяло има повече положителни отзиви от клиентите на SiteGround.

Заключение за сравнение на GoDaddy и SiteGround

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

И двете тези хостинг компании имат своите добри точки и недостатъци.

Причини да изберете SiteGround над GoDaddy:

 • Сигурност
 • Всички планове използват кеширане
 • Безплатно CDN

Причини да изберете GoDaddy през SiteGround:

 • По-ниски цени
 • Продава множество уеб продукти в допълнение към хостинга
 • Опции за Linux и Windows за всички планове

GoDaddy може да е най-подходящ за начинаещи, тъй като всичко, свързано в мрежата, от име на домейн до SSL, маркетингови и SEO услуги и онлайн счетоводство, може да бъде получено от един сайт. По-опитните уебмайстори могат да намерят GoDaddy за твърде ограничаващ.

SiteGround също ограничава съхранението в своите планове доста, което може да се окаже проблем, но е подходящо за малки и средни предприятия, особено с управляваните планове на WordPress.

Алтернатива, която трябва да се вземе предвид при пазаруване на уеб хост, е хостингът InMotion, плановете му за управление на WordPress са по-малко скъпи и по-бързи от плановете GoDaddy или SiteGround. InMotion предлага 90-дневна гаранция за връщане на пари в сравнение с 30-дневните гаранции на GoDaddy и SiteGround.

Имате ли въпроси относно GoDaddy или SiteGround? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map