GoDaddy vs. FatCow: Кой трябва да използвате?

Опитвали ли сте се да прережете цялото объркване и да намерите уеб хостинг компания, която да е подходяща за вашите уебсайтове? Ето едно сравнение на два бизнеса, които се занимават с бизнес от 90-те години – GoDaddy започва през 1997 г., FatCow през 1998 г..


GoDaddy е добре известен регистратор на домейни, но също така е домакин на 13 милиона клиенти. Фокусът на FatCow е да опрости нещата за клиента, като премахне онова, което те наричат ​​„техно-баба“. И GoDaddy, и FatCow имат споделен хостинг, управлявани WordPress, VPS и специални планове за сървър. GoDaddy предлага опции за Linux и Windows за всички планове; FatCow е базиран на Linux. GoDaddy и FatCow предоставят споделен хостинг, управляван хостинг на WordPress и VPS и специални планове за сървър. Arvixe има както опции за Linux, така и Windows, докато iPage е само Linux.

GoDaddy спечели многобройни награди за „най-доброто от“ и спечели известност за своите противоречиви рекламни кампании. През 2012 г. беше обявен за Fortune 100 „Най-добрата компания за работа.“ FatCow също е спечелил много награди – въпреки че по-голямата част от отличията за „най-доброто от“ бяха присъдени в началото на средата на 2000 г..

Започвайки като Jomax Technologies през 1997 г., Go Daddy през 1999 г. и става GoDaddy през 2006 г. (двете имена бяха комбинирани), GoDaddy е собственост на частна инвестиционна група – въпреки че основателят Боб Парсънс все още е най-големият акционер. FatCow беше закупена от Endurance International Group (EIG) през 2007 г..

EIG притежава много уеб хостинг компании, но ги управлява под собствените си оригинални имена. Въпреки че не са клонинги, те са подобни и ако сте имали проблем с хост, притежаван от EIG, може да имате същите проблеми с друг хост, собственост на EIG.

Сравнете представянето на GoDaddy и FatCow

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Uptime е едно от най-важните неща, които един уеб хост може да предостави. Ако сървърите им са изчезнали, сайтът ви е свален и губите зрители и клиенти. GoDaddy гарантира продължителност на поне 99,9%. Ако сайтът падне .1% или повече от 99.9% за един месец, получавате 5% от хостинг таксата за този месец. FatCow не предлага гаранция за продължаване.

производителност. GoDaddy използва Core i7 процесори в своите споделени планове, а Xeons в своите VPS и специализирани планове. FatCow използва SSD съхранение в своя WordPress Essentials план.

Тестване на сайт, хостван на GoDaddy, даде време за зареждане от 2,91s, по-бързо от 56% от тестовете с Pingdom. Сравним сайт FatCow, зареден за 2,54s, по-бърз от 62% от тестваните сайтове.

надеждност. GoDaddy има център за данни, който притежава във Финикс, Аризона, и наема два други центъра в Аризона в Меса и Скотсдейл. GoDaddy има други центрове за данни в Чикаго, Лос Анджелис и Ашбърн, Вирджиния. Европейски център се намира в Амстердам, а азиатски център се намира в Сингапур. Центровете за данни се захранват и охлаждат с резерви и дизелови резервни копия.

FatCow използва два центъра за данни в района на Бостън, Масачузетс. Центровете за данни имат денонощен мониторинг на място за сигурност и управление. Те също са напълно излишни и надеждни с излишни интернет връзки. Сървърите за центрове за данни са балансирани по натоварване и използват NetApp клъстери, което подобрява скоростта и надеждността.

Становище относно изпълнението на GoDaddy и FatCow

FatCow няма гаранция за ъптайм, което би могло да бъде проблем, въпреки че FatCow е малко по-бърз от GoDaddy в теста за време на зареждане и отговор.

Характеристики на GoDaddy и FatCow

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: За съжаление, макар че са популярни думи при уеб хостинг компаниите, „Неограничен“ или „немерен“ не означава „всичко, което можете да използвате.“ Вместо това се отнася до това, което хостинг компанията “счита за разумно използване.”

Регистрация на домейни. Докато и двамата хостове са регистратори на домейни, GoDaddy е най-големият регистратор в бранша с над 60 милиона домейна под управление. GoDaddy предлага една година безплатна регистрация на домейни за първоначален срок, когато срокът е 12 месеца или повече.

FatCow също предлага безплатна регистрация на домейни за една година и безплатен трансфер на домейни, ако сте регистрирани на друго място и искате да го преместите в FatCow.

Уебсайт строител. GoDaddy има Builder на уебсайтове, който има интерфейс за плъзгане и пускане, започвайки от промо цена от $ 1 на месец. FatCow предлага Weebly Basic безплатно, което е ограничено до пет страници уебсайтове. Версията Pro се предлага срещу допълнително заплащане.

Данни на Guide-Bulgaria.com. В зависимост от избрания план GoDaddy предлага от 10 до неограничени MySQL бази данни. FatCow има неограничени бази данни MySQL във всичките си планове.

Имейл акаунти. GoDaddy предлага 100 до 1000 акаунта със 100 MB до 1 GB място за съхранение, в зависимост от вашия план. FatCow предоставя неограничени имейл акаунти и препращане на имейли за всички свои планове.

WordPress хостинг. GoDaddy и FatCow предлагат управлявани планове на WordPress. Въпреки че управляваните планове на WordPress обикновено струват малко повече, техническата страна, като актуализиране и кръпка за софтуер, се извършва за вас от домакина – освобождава ви да се концентрирате върху съдържанието на вашия сайт..

GoDaddyGoDaddy има четири WordPress плана. Basic, който е ограничен до един сайт, 25 000 посетители на месец и 10 GB SSD памет. Делукс с един сайт, 100 000 посетители и 15 GB хранилище. Ultimate с два сайта, 400 000 посетители и SSD памет от 30 GB; и разработчик с до 5 сайта, 800 000 посетители и 50 GB SSD памет. Всички планове идват с безплатен домейн при поръчка на годишен срок. Най-горните две нива също се предлагат със SSL сертификат безплатно за една година, а крайният план включва безплатен SiteLock.

Дебела крава.FatCow има два WordPress плана, Starter и Essential. И двете имат неограничено място за съхранение, неограничен брой сайтове, както и неограничена честотна лента. Основните разлики са, че Essential storage е SSD (Starter’s not) и Essential е включила подобрена сигурност.

Решение за електронна търговия. GoDaddy предлага безплатни колички за пазаруване, като Magneto, ZenCart, PrestaShop и други, през контролния панел. FatCow предлага ShopSite Basic безплатно и по-усъвършенствани ShopSite планове за допълнителни месечни такси.

Архивите. GoDaddy има план за архивиране и възстановяване на сайта за месечна такса със споделените си планове и безплатни ежедневни архиви за WordPress, VPS и специализирани планове. FatCow прави ежедневно архивиране на сървъри. За допълнителна месечна такса те предлагат Site Backup and Restore, което прави автоматично архивиране и позволява възстановяване на ниво файл.

Хостинг сигурност. GoDaddy сканира и активно действа срещу DDoS заплахи и предоставя това, което нарича „CageFS“. CageFS ви позволява да настроите потребителски привилегии, за да ограничите достъпа до съдържание. GoDaddy предоставя SpamAssasin, както и BoxTrapper, за филтриране по имейл. FatCow също има филтриране на спам за имейл.

FatCow предлага безплатен споделен SSL и могат да бъдат закупени частни SSL. GoDaddy предоставя безплатен споделен SSL за своите планове, като най-горните нива получават Private SSL безплатно.

GoDaddy предлага опции за Windows или Linux за всички свои планове; FatCow е базиран на Linux.

Контролен панел. GoDaddy използва cPanel, но направи някои персонализиране, което може да го направи непознат за обикновените потребители на cPanel. FatCow използва vDeck. Последната версия 4 го направи по-мощен, но липсата на cPanel може да е проблем при прехвърлянето на вашия сайт, ако промените хостове по-късно.

зелен. FatCow използва вятърната енергия, за да постигне 100% от мощността си. Ако искате да рекламирате факта, FatCow доставя значки, които да поставите на вашия уебсайт.

Екстри. Освен хостинг планове, GoDaddy предлага и SEO, онлайн маркетинг и дизайнерски услуги срещу такси. И GoDaddy, и FatCow имат планове за дистрибутори и партньорски програми. FatCow предоставя 100 $ рекламен кредит на Bing / Yahoo и 100 $ кредит на Google AdWords.

Становище относно ключовите функции на GoDaddy и FatCow

GoDaddy е идеалният сайт за регистрация на домейни, но неограничената честотна лента, бази данни и имейл на FatCow за всичките му планове му дават предимство и FatCow заявява, че се фокусира върху малкия бизнес. GoDaddy обаче има по-добри защитни функции и използва стандартния cPanel в индустрията.

Сравнете уеб хостинг плановете и цените на GoDaddy и FatCow

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: За да останат конкурентоспособни, специалните промоции за цените са често срещани в индустрията. Цената тук е това, което се предлагаше по време на това сравнение. Трябва да обърнете внимание, че промоционалните цени са добри само за първия мандат на услугата, а цените за подновяване често са много по-високи, така че записването за по-дълъг срок означава по-добри спестявания. Всъщност, записването за по-дълги срокове, независимо от продължаващите промоции, обикновено води до ценови прекъсвания.

Споделен уеб хостинг

GoDaddy. GoDaddy предлага шест споделени плана – три за Windows и три за Linux сървъри. Икономията позволява един сайт, неограничена честотна лента и 100 GB място за съхранение, за $ 3,99. Deluxe, с $ 4,99 на месец, и Ultimate, със $ 7,99 на месец, предлагат неограничен брой уебсайтове, неограничена честотна лента и неограничено пространство за съхранение. Всички планове идват с безплатна година на регистрация на домейн на годишен план. Електронните акаунти са ограничени съответно до 100, 500 и 1000. Планът Ultimate добавя безплатен SSL сертификат за една година.

Дебела крава. FatCow работи на вярата, че просто е по-добре. Те предлагат един споделен план за $ 49 на година (цените за подновяване са близо три пъти повече). Той идва с безплатна регистрация на домейн за една година. Той разполага с неограничена честотна лента, имейл, MySQL бази данни и съхранение.

Управляван хостинг на WordPress GoDaddy предлага четири плана. Той позволява един сайт на двата долни нива, докато горният слой позволява пет уебсайта. GoDaddy ограничава броя на посетителите на месец въз основа на вашия план, а количеството SSD хранилище варира според плана. Цените на GoDaddy са $ 3,99, $ 4,99, $ 7,99 и $ 13,99 на месец. FatCow предлага два плана, както с неограничен капацитет за съхранение и честотна лента. Стартера е 3,75 долара на месец, а Essentials е 6,95 долара на месец – като основната разлика е скоростта и защитните функции са по-добри за плана на Essentials.

VPS и специален хостинг на сървъри GoDaddy предлага повече VPS планове, с пет плана за Linux и пет за Windows – плановете за Windows струват около $ 10 на месец повече. Плановете GoDaddy предлагат неограничена честотна лента и 40 GB до 250 GB място за съхранение (в зависимост от нивото). FatCow предлага три плана, цени малко по-ниски от цените на GoDaddy за подобни функции. Плановете на FatCow обаче имат ограничена честотна лента и съхранение.

GoDaddy също предлага пет специални планове за Linux и 5 за Windows. Плановете за Windows на GoDaddy работят с около 30 долара повече от своите Linux планове. Всички планове на GoDaddy имат неограничена честотна лента. FatCow има три специализирани предложения. Плановете на FatCow са с цена малко по-ниска от тази на GoDaddy, но имат по-малко място за съхранение и ограничена честотна лента.

Кредити GoDaddy предлага различни маркетингови кредити в зависимост от вашето местоположение. FatCow предоставя безплатен маркетинг със 100 долара кредит за Bing / Yahoo и 100 долара за Google AdWords. И двете продават имена на домейни и двете FatCow и GoDaddy предоставят една безплатна година на регистрация за нови акаунти.

Гарантирано връщане на парите: GoDaddy и FatCow предлагат гаранции за връщане на пари. GoDaddy предлага стандартната 30-дневна гаранция за годишни и по-горе условия. При месечни планове пълното възстановяване на средствата на GoDaddy е ограничено до 48 часа и след това се определя с рейтинг. FatCow има стандартна 30-дневна гаранция (ако е закупена с кредитна карта). Ако имате безплатна регистрация на домейн в GoDaddy или FatCow, те ще задържат таксата за регистрация на домейна от възстановяването и вие ще запазите името на домейна.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

При промо ценообразуването FatCow има предимство в ценообразуването. Дори при ценообразуването за подновяване, планът на FatCow е по-малък от подобни планове на GoDaddy (но само леко). Ако обаче нямате нищо против ограничените функции, GoDaddy предлага избор на нива за по-малко от единния план на FatCow. Потребителите на Windows ще трябва да изберат GoDaddy, тъй като FatCow е само Linux.

Колко лесно да използвате GoDaddy и FatCow

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. GoDaddy и FatCow използват различни контролни панели. GoDaddy използва cPanel, но донякъде променя интерфейса. Лесният за потребителя интерфейс на cPanel е индустриалният стандарт и има повечето функции, необходими за администриране на вашия уебсайт. За плановете си за Windows GoDaddy използва Plesk. FatCow предоставя по-малко използвания vDeck, който също е базиран на икони, но по-рационализиран. Той също е персонализиран.

Инсталиране с едно щракване. GoDaddy предлага инсталиране на приложение с едно щракване на стотици приложения чрез cPanel. FatCow осигурява инсталиране на някои приложения с едно кликване чрез MOJO Marketplace. И двете имат инсталация на WordPress с едно щракване.

Навигация в уебсайта. И двата сайта на GoDaddy и FatCow предоставят необходимата информация, за да изберете планове, които да отговарят на вашите нужди. GoDaddy предлага още продукти в допълнение към хостинга, така че е малко по-объркващо да се движите, а страниците му включват много превъртане. Началната страница на GoDaddy разполага с регистрацията на своя домейн повече от хостинг. FatCow е любезен със своята тема, свързана с кравите, но информацията е ясно представена и лесна за намиране.

Становище относно лесното използване

И FatCow, и GoDaddy имат своите плюсове тук. FatCow прави избора на споделен хостинг план прост – има само един план. GoDaddy обаче ви дава опции с по-ниски цени (макар и с по-малко функции). Контролният панел на GoDaddy е базиран на индустриалния стандарт cPanel. Уебсайтът на FatCow е по-лесен за навигиране.

Поддръжка на GoDaddy и FatCow

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

GoDaddy би трябвало да се счита за не по-добър от средния, въз основа на отзивите на клиентите. FatCow обещава висококачествена поддръжка и заявява, че ако не изпълнят обещанията си, ще получите един месец безплатен хостинг. И двамата имат помощен персонал, който се счита за приятелски и знаещ.

И GoDaddy, и FatCow имат телефон, имейл и чат на живо 24/7, както и обширни бази от знания. GoDaddy предоставя информационни статии в допълнение към блога си в „GoDaddy Garage.“ FatCow има общностен указател, който изброява уебсайтовете, хоствани на FatCow, по жанр. И GoDaddy, и FatCow имат блог (макар че последният запис в FatCow беше през октомври 2015 г.).

Становище относно поддръжката на потребителите

И двамата предлагат много методи за контакт, така че получаването на помощ е лесно. Поддръжката на GoDaddy се оценява средно от повечето клиенти, които коментират. Всяка компания обаче би осигурила адекватна поддръжка и обслужване на клиентите.

Отзиви на потребители за GoDaddy и FatCow

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Никога не използвайте отзивите като единственият определящ фактор при избора на хост. Ако обаче в рецензиите на клиенти постоянно се появява нещо, може да се наложи да се проучи. Имайте предвид, че тези, които отделят време да напишат отзиви, обикновено са страстен клиент – така че повечето отзиви са силно отрицателни или силно позитивни.

Отрицателни отзиви за GoDaddy и FatCow

GoDaddy.. Повечето отрицателни отзиви за GoDaddy се отнасят до лоша поддръжка на клиенти, строги ограничения, поставени в някои планове и престой.

Дебела крава. FatCow получи отрицателни отзиви за начина, по който се справя прекомерното използване на споделени планове. Клиентите смятат, че трябва да има по-голяма прозрачност по отношение на това, което причинява спиране.

Положителни отзиви за GoDaddy и FatCow

GoDaddy.. Положителните отзиви от клиентите на GoDaddy коментират услугите му за регистрация на домейни и хостинг цените.

Дебела крава. FatCow получава положителни отзиви от клиентите за своята услуга и простотата на хостинг в един план.

Становище относно потребителски отзиви

Изглежда прегледите показват, че GoDaddy се концентрира върху това, че е регистратор на домейн, а хостингът на уебсайтове е следствие. FatCow получава справедливия си дял от отрицателни отзиви, но мнозинството изглежда е по-положително. Само въз основа на прегледите и двете могат да се считат малко над средното ниво при уеб хостинг.

Заключение за сравнение на GoDaddy и FatCow

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

Има плюсове и минуси и за двете хостинг компании.

Причини да изберете FatCow над GoDaddy:

 • Простота при избора на план
 • Още неограничени функции в плановете
 • SSD хранилище в плана на Essentials WordPress
 • По-ниски цени

Причини да изберете GoDaddy над FatCow:

 • Продава множество уеб продукти в допълнение към хостинга
 • Опции за Linux и Windows за всички планове
 • Повече нива за повече възможности в плановете
 • Индустриален стандарт cPanel (макар и модифициран)
 • Не е собственост на EIG (което може да е фактор за някои)

GoDaddy може да е най-подходящ за начинаещи, тъй като всичко, свързано в мрежата, от име на домейн до SSL, маркетингови и SEO услуги и онлайн счетоводство, може да бъде получено от един сайт.

FatCow предлага простотата на един или два плана, което прави избора по-лесен. Малките фирми ще намерят за неограничена честотна лента и съхранение FatCow привлекателни.

Ако смятате, че можете да прехвърлите хостове в бъдеще, cPanel на GoDaddy ще ви улесни пристанището към повече компании, отколкото vDeck на FatCow.

Ако имате нужда от Windows сървъри, GoDaddy е вашият единствен избор между тези два, тъй като FatCow предлага само Linux планове.

Разбира се, има и други алтернативи, които да се проучат при търсене на уеб хост. InMotion хостинг предлага една от най-добрите гаранции за връщане на пари в бранша – 90-дневни гаранции за връщане на парите в сравнение с 30-дневните гаранции на GoDaddy и FatCow.

За тези, които нямат нищо против да похарчите само няколко долара повече от бюджета за хостинг, за да получите премиум функции и някои от най-бързите времена за зареждане и реакция, SiteGround е хостинг компания, на която си струва да разгледате.

Имате ли въпроси относно GoDaddy или FatCow? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map