GoDaddy vs. DreamHost: Кой уеб хост трябва да изберете?

Това сравнение се прави едно към едно, за да можете по-лесно да прережете объркването и да намерите уеб хостинг компания, която отговаря на вашите нужди. Нека да разгледаме две, които работят в края на 90-те години – GoDaddy и DreamHost.


GoDaddy има близо 13 милиона клиенти, а DreamHost има повече от 1,5 милиона сайта. И GoDaddy, и DreamHost предоставят споделен хостинг, управлявани WordPress, VPS и специални планове за сървър. GoDaddy предлага опции за Linux и Windows за всички планове, докато DreamHost има базирани на Linux планове.

GoDaddy беше обявен за Fortune 100 „Най-добрата компания за работа“ през 2012 г., спечели много награди „най-доброто от“ и спечели известност за своите противоречиви рекламни кампании. DreamHost също спечели много награди – включително наградата за най-добър бизнес домакин на PCMag през 2014 и 2015 г.

GoDaddy започва през 1997 г. като Jomax Technologies и е ребрикиран като Go Daddy през 1999 г. През 2006 г. двете имена са комбинирани и марката става GoDaddy. Частна инвестиционна група е собственик на GoDaddy. Въпреки това, Боб Парсънс, основателят, остава най-големият индивидуален акционер. DreamHost е започнат от четирима студенти в колеж през 1997 г. и все още е частна собственост, със седалище в Лос Анджелис, Калифорния.

Сравнете производителността на GoDaddy и DreamHost

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Едно от най-важните неща, които една уеб хостинг компания трябва да предостави, е ъптайм. Когато сървърите са изчезнали, сайтът ви не може да бъде видян и губите зрители и клиенти. GoDaddy гарантира продължителност на поне 99,9%. Ако сайтът падне .1% или повече от 99.9% за един месец, получавате 5% от хостинг таксата за този месец. DreamHost предлага малко по-добра 100% гаранция за продължаване на времето, с възстановяване на един хостинг ден за всеки час престой, след като проблемът бъде докладван.

производителност. GoDaddy използва Core i7 процесори в своите споделени планове, а Xeons в своите VPS и специализирани планове. DreamHost използва AMD процесори и SSD хранилище.

Тестване на сайт, хостван на GoDaddy, даде време за зареждане от 2,91s, по-бързо от 56% от тестовете с Pingdom. Сравним DreamHost сайт, зареден за 2.10 секунди, по-бърз от 70% от тестваните сайтове.

надеждност. GoDaddy има център за данни, който притежава във Финикс, Аризона, и наема два други центъра в Аризона в Меса и Скотсдейл. GoDaddy има други центрове за данни в Чикаго, Лос Анджелис и Ашбърн, Вирджиния. Международните нужди са посрещнати с европейски център в Амстердам и азиатски център, разположен в Сингапур. Центровете за данни се захранват и охлаждат с резерви и дизелови резервни копия.

DreamHost има центрове за данни в Лос Анджелис и Ървайн, Калифорния, Портланд, Орегон и Ашбърн, Вирджиния. Плановете са да се консолидират калифорнийските центрове за данни в Portland Center. В центровете за данни на DreamHost има съкращение на мощност и охлаждане и 24/7 сигурност.

Становище за GoDaddy и DreamHost Performance

DreamHost има малко по-добра гаранция за продължаване и по-бързо време за зареждане и реакция от GoDaddy в тестовете.

Характеристики на GoDaddy и DreamHost

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: „Неограничен” или „немерен” са популярни думи при уеб хостинг компаниите. За съжаление, това не означава какво мислите – “всичко, което можете да използвате.” Вместо това, тя се отнася до това, което хостинг компанията “счита за разумно използване.”

Регистрация на домейни. Докато и двамата хостове са регистратори на домейни, GoDaddy е най-големият регистратор в света с над 60 милиона домейни под управление. GoDaddy предлага една година безплатна регистрация на домейни за първоначален срок, когато срокът е 12 месеца или повече. DreamHost също предлага безплатна регистрация на домейн за една година.

Уебсайт строител. GoDaddy има интерфейс за плъзгане и пускане със своя Builder на уебсайтове, започвайки от промо цена от $ 1 на месец. DreamHost няма интегриран конструктор на уебсайтове в своите планове.

Данни на Guide-Bulgaria.com. В зависимост от избрания план GoDaddy предлага от 10 до неограничени MySQL бази данни. DreamHost има неограничени бази данни за всички свои планове.

Имейл акаунти. GoDaddy предлага 100 до 1000 акаунта със 100 MB до 1 GB място за съхранение, в зависимост от вашия план. DreamHost осигурява неограничени имейл акаунти и препращане на имейли за всички свои планове.

WordPress хостинг. Както GoDaddy, така и DreamHost предлагат управлявани планове на WordPress. В управлявания WordPress архивирането и актуализациите на вашия сайт се правят за вас, което ви позволява да се съсредоточите върху важното – изграждането на съдържанието на вашия сайт.

GoDaddy.GoDaddy има четири WordPress плана. Основният план, който е ограничен до един сайт, 25 000 посетители на месец и 10 GB SSD памет. Делукс план, с един сайт, 100 000 посетители и 15 GB хранилище. Краен план, с два сайта, 400 000 посетители и SSD памет от 30 GB. План за разработчици с до 5 сайта, 800 000 посетители и 50 GB SSD памет. Всички идват с безплатен домейн при поръчка на годишен срок. Най-горните две нива също се предлагат със SSL сертификат безплатно за една година, а крайният план включва безплатен SiteLock.

DreamHost DreamHost предлага един управляван план за WordPress, който се отличава с бързина и стойност. Той се хоства на VPS и включва 30 GB SSD хранилище, безплатен SSL, кеширане, отделен хостинг за базата данни на MySQL, неограничен брой посетители и няма ограничения за плъгини.

Решение за електронна търговия. И двете GoDaddy и DreamHost предлагат безплатни колички за пазаруване, като Magneto, ZenCart, PrestaShop и други, през контролния панел. DreamHost също поддържа Café Commerce, създател на търговски сайтове за електронна търговия. Приставки за WordPress shop, като WooCommerce, са достъпни и от двамата хостове за WordPress сайтове.

Архивите. GoDaddy има план за архивиране и възстановяване на сайта за месечна такса със споделените си планове и безплатни ежедневни архиви за WordPress, VPS и специализирани планове. Политиката на DreamHost забранява архивирането на сайтове да се съхранява на сървъра в споделените му планове – резервните копия трябва да бъдат изтеглени премахнати от хост сървъра възможно най-скоро след като са направени. Данните за уебсайта и базите данни се архивират автоматично, но архивирането не е гарантирано.

Хостинг сигурност. GoDaddy прави сканиране и проактивно действа срещу DDoS заплахи и предоставя това, което нарича „CageFS.“ CageFS ви позволява да настроите потребителски привилегии, за да ограничите достъпа до съдържание. GoDaddy предоставя SpamAssasin, както и BoxTrapper, за филтриране по имейл. DreamHost осигурява анти-спам за електронната си поща със Spamhaus и осигурява защита на DDoS чрез услугите на Arbor Networks.

GoDaddy предоставя безплатен споделен SSL за своите планове, като най-горните нива получават Private SSL безплатно. DreamHost предлага SSL с Let’s Encrypt за своите планове.

GoDaddy предлага опции за Windows или Linux за всички свои планове; DreamHost е базиран само на Linux.

Контролен панел. GoDaddy използва cPanel, но направи някои персонализиране, което може да го направи непознат за обикновените потребители на cPanel. DreamHost използва патентен контролен панел. Той е богат на функции, но всеки с опит в cPanel може да го обърка в началото.

зелен. DreamHost купува кредити за възобновяема енергия и казва, че нейният отпечатък е неутрален за въглерод.

Екстри. Освен хостинг планове, GoDaddy предлага и SEO, онлайн маркетинг и дизайнерски услуги за допълнителни такси. GoDaddy също има планове за дистрибутори. И GoDaddy, и DreamHost имат партньорски програми. DreamHost предоставя и рекламен кредит в размер на 100 долара на Bing / Yahoo.

Становище относно ключовите функции на GoDaddy и DreamHost

GoDaddy може да е най-посещаваният сайт за регистрация на домейни, но неограничената лента, базите данни и електронната поща на DreamHost за всичките му планове дава предимство за бизнеса със средни и по-големи размери и лица с сайтове с голям трафик. DreamHost също опростява управлявания WordPress с един план с функции, равни или по-добри на плановете от GoDaddy. GoDaddy има предимство за тези, които изискват Windows, тъй като DreamHost е само Linux.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на GoDaddy и DreamHost

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Цените за уеб хостинг компаниите са движеща се цел. За да останете конкурентоспособни, през цялата година се провеждат специални промоции. Цената тук е това, което се предлагаше по време на това сравнение. Трябва да отбележите, че промоционалните цени са добри само за първия мандат на услугата, така че записването за по-дълъг срок означава по-големи спестявания. Обикновено записването за по-дълги срокове, независимо от продължаващите промоции, означава, че най-вероятно ще има пробив в цената.

Споделен уеб хостинг.

GoDaddy. GoDaddy предлага три споделени плана както за своите опции за Windows, така и за Linux. Икономията позволява един сайт, неограничена честотна лента и 100 GB място за съхранение, за $ 3,99. Deluxe, с $ 4,99 на месец, и Ultimate, със $ 7,99 на месец, предлагат неограничен брой уебсайтове, неограничена честотна лента и неограничено пространство за съхранение. Всички планове идват с безплатна година на регистрация на домейн на годишен план. Електронните акаунти са ограничени съответно до 100, 500 и 1000. Планът Ultimate добавя безплатен SSL сертификат за една година.

DreamHost. DreamHost го прави просто с един споделен план. Планът идва с неограничено всичко – неограничено съхранение, неограничен трафик, неограничен имейл акаунт и неограничен домейн. За тригодишен срок цената е 7,99 долара на месец. Безплатната регистрация на домейни за една година, както и безплатен SSL, идва заедно с плана. Специален IP е достъпен за допълнителна такса от 5,95 долара месечно.

Управляван хостинг на WordPress

GoDaddy. GoDaddy предлага четири плана. Най-долните два позволяват един уебсайт, докато следващият в горния позволява два сайта, а най-горният слой позволява 5. GoDaddy ограничава броя на посетителите на месец въз основа на вашия план, а количеството SSD съхранение варира според плана. Цените на GoDaddy са $ 3,99, 4,49, 7,99 долара и 13,99 долара на месец.

DreamHost. DreamHost има един план с 19,95 долара на месец, така че е малко по-висок от най-високия рейтинг на GoDaddy. Въпреки това, WordPress планът на DreamHost идва със специален IP, използва SSD инфраструктура, позволява неограничен брой посетители на месец и се намира на VPS сървъри. Тя е ограничена до един сайт и една база данни MySQL.

VPS и специален хостинг на сървъри. GoDaddy предлага повече VPS планове, с пет плана за Linux и пет за Windows – плановете за Windows струват около $ 10 на месец повече. Плановете GoDaddy предлагат неограничена честотна лента и 40 GB до 250 GB място за съхранение (в зависимост от нивото). DreamHost предлага четири плана, на цени много близки до цените на GoDaddy за подобни функции. Плановете на DreamHost обаче предлагат неограничена честотна лента и неограничено SSD съхранение.

DreamHost предлага един специален план, който може да бъде персонализиран за допълнителни месечни такси. GoDaddy предлага пет специални планове за Linux и 5 за Windows. Плановете за Windows на GoDaddy работят с около 30 долара повече от своите Linux планове. Плановете на GoDaddy и всички от DreamHost имат неограничена честотна лента.

Кредити. GoDaddy предлага различни маркетингови кредити в зависимост от вашето местоположение. DreamHost предлага безплатен маркетинг със 100 долара кредит за Bing / Yahoo. И двете продават имена на домейни, и двата DreamHost и GoDaddy предоставят една безплатна година на регистрация за нови регистрации.

Гарантирано връщане на парите. GoDaddy и DreamHost предлагат гаранции за връщане на пари. GoDaddy предлага стандартната 30-дневна гаранция за годишни и по-горе условия. При месечни планове пълното възстановяване на средствата на GoDaddy е ограничено до 48 часа и след това се оценява предварително. DreamHost има водеща в бранша 97-дневна гаранция (по споделените си планове, ако е закупена с кредитна карта). Ако имате безплатна регистрация на домейн в GoDaddy или DreamHost, те ще задържат таксата за регистрация на домейна от възстановяването и вие ще запазите името на домейна.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

За споделения хостинг DreamHost има предимството с неограничените си функции и простотата да разполагате с един план – макар че, ако искате по-малко функции за по-ниски цени, GoDaddy ви предоставя тази опция. DreamHost е най-подходящ за малки и средни предприятия.

Колко лесно да използвате GoDaddy и DreamHost

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. GoDaddy и DreamHost използват различни контролни панели. GoDaddy използва cPanel, но донякъде променя интерфейса. Подходящият за потребителя графичен интерфейс на cPanel е индустриалният стандарт и има повечето функции, необходими за администриране на уебсайта ви чрез лесно идентифицирани икони. GoDaddy използва индустриалния стандарт Plesk за планове за Windows. Собственият контролен панел на DreamHost е лесен за използване и мощен, след като свикнете с него. Това обаче може да бъде объркващо за някой, идващ от cPanel.

Инсталиране с едно щракване. GoDaddy осигурява инсталиране на приложение с едно щракване на стотици приложения чрез контролния панел. DreamHost осигурява инсталиране на някои приложения с едно щракване през контролния панел. И двете имат инсталация на WordPress с едно щракване.

Навигация в уебсайта. И сайтовете на GoDaddy и DreamHost предоставят много информация, ако можете да я намерите. GoDaddy предлага още продукти в допълнение към хостинга, така че е малко по-объркващо да се движите, а страниците му включват много превъртане. DreamHost затруднява намирането на някаква информация, без да се прибягва до Google или да се чете чрез уикита.

Становище относно лесното използване

DreamHost прави избора на споделен хостинг план толкова лесен, колкото се получава – има само един план. GoDaddy обаче ви предлага опции с по-ниски цени (макар и с по-ниска цена). Контролният панел на GoDaddy е базиран на индустриалния стандарт cPanel и предлага повече приложения за инсталиране с едно щракване.

Поддръжка на GoDaddy и DreamHost

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

GoDaddy би трябвало да се счита за не по-добър от средния, въз основа на отзивите на клиентите. Клиентите на DreamHost високо оценяват обслужването на клиентите си. И двамата имат помощен персонал, който се счита за приятелски и знаещ.

GoDaddy има телефон, имейл и чат на живо 24/7, както и обширна база знания с уроци и видеоклипове. GoDaddy предоставя информационни статии в допълнение към блога си в „GoDaddy Garage.“ DreamHost има страница за контакти, на която можете да изпращате въпроси по имейл. След като сте закупили от тях има още опции за поддръжка от DreamHost, но телефонът не е от тях. DreamHost има уникална уики, която се актуализира според нуждите и има много информация, много като база от знания. DreamHost има форум и блог.

Становище относно поддръжката на потребителите

GoDaddy предлага още методи за контакт, включително телефон, така че получаването на помощ е лесно. Поддръжката на GoDaddy се оценява средно от повечето клиенти, които коментират, докато клиентите на DreamHost говорят за по-добра от средната поддръжка. Липсата на телефон или чат на живо (освен ако не сте влезли в акаунт) за DreamHost дава предимство на GoDaddy.

Отзиви на потребители за GoDaddy и DreamHost

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Въпреки че отзивите никога не трябва да са единственият определящ фактор при избора на хост, когато нещо постоянно се повдига в отзивите на клиентите, може да се наложи да се обмисли.

Рецензенти са страстният клиент, така че повечето отзиви имат силни отрицателни или силни положителни позиции.

Отрицателни отзиви за GoDaddy и DreamHost

GoDaddy. Повечето отрицателни отзиви за GoDaddy се отнасят до лоша поддръжка на клиенти, строги ограничения, поставени в някои планове, и престой.

DreamHost. Често срещано оплакване е липсата на телефонна поддръжка и спот чат поддръжка. Освен това, за компания, която има толкова силна гаранция за продължаване, има изненадващ брой оплаквания от прекъсване.

Положителни отзиви за GoDaddy и DreamHost

GoDaddy. Положителните отзиви от клиентите на GoDaddy коментират услугите му за регистрация на домейни и цените им.

DreamHost. По-голямата част от отзивите за поддръжка на клиенти са положителни. DreamHost получава рейв за почти „неограниченото си всичко“ за толкова ниска цена.

Становище относно потребителски отзиви

Отзивите обикновено показват, че GoDaddy се концентрира върху това, че е регистратор на домейн, а хостингът е последна мисъл. Като цяло има повече положителни отзиви от клиентите на DreamHost.

Заключение за сравнение на GoDaddy и DreamHost

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

Всяка една от тези хостинг компании има своите плюсове и минуси.

Причини да изберете DreamHost над GoDaddy:

  • Простота при избора на план
  • Още неограничени функции в плановете
  • По-дълга гаранция за връщане на парите
  • 100% гарантирана продължителност на работа

Причини да изберете GoDaddy през DreamHost:

  • Продава множество уеб продукти в допълнение към хостинга
  • Опции за Linux и Windows за всички планове
  • Повече нива за повече възможности в плановете
  • Индустриален стандарт cPanel (макар и модифициран)
  • Безплатен телефон и чат 24/7

GoDaddy може да е най-подходящ за начинаещи, тъй като всичко, свързано в мрежата, от име на домейн до SSL, маркетингови и SEO услуги и онлайн счетоводство, може да бъде получено от един сайт.

DreamHost е привлекателен за онези, които искат само сайт с неограничено количество, без да се разминават с опции в споделен хостинг. Може да не е подходящ за начинаещ, тъй като няма създател на уебсайтове и няма поддръжка по телефона. Малките фирми ще намерят за неограничена честотна лента и съхранение привлекателни. Компаниите, които изискват VPS или специализирани сървъри, ще намерят и DreamHost за привлекателен избор.

Алтернатива на разследването при пазаруване на уеб хост е InMotion хостинг. Въпреки че гаранцията за връщане на парите на InMotion е по-малка от тази на DreamHost, тя все още предлага една от най-добрите в бранша – 90-дневна гаранция за връщане на парите в сравнение с 30-дневната гаранция на GoDaddy. За тези, които нямат нищо против да харчите малко повече от бюджета за хостинг, за да получите премиум функции и бързо зареждане и време за реакция, SiteGround е хостинг компания, която може да искате да помислите.

Имате ли въпроси относно GoDaddy или DreamHost? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me