GoDaddy vs. Bluehost: Кой от тях трябва да използвате?

Сравнение на GoDaddy срещу Bluehost


В тази епоха на дигитализация е доста често срещано присъствие онлайн под формата на уебсайт – независимо дали сте индивидуален професионалист, имате стартиране или имате средно предприятие с големи размери.

И тъй като поддръжката и хостингът на уебсайтове изискват специфични умения, не бихте искали да се стресирате към тези неща, като направите това от доставчик на услуги на трети страни..

Също така е по-вероятно да отидете с уеб хостинг компания, която извършва бизнес в бранша от доста време и е добре позната и доверена от много бизнеси в световен мащаб.

Тук влизат двама популярни хостинг доставчици – Bluehost и GoDaddy.

Bluehost (основана през 1996 г.) и GoDaddy (създадена през 1997 г.) правят бизнес в бранша повече от 19 години. По този начин е трудно да се избере между тези два уеб хоста по отношение на техния богат хостинг опит.

Следователно, ще трябва да знаете различните функции и функционалности, предлагани от всеки, за да вземете информирано решение въз основа на вашите изисквания за хостинг.

Докато Bluehost е собственост на известната Endurance International Group (EIG), GoDaddy не попада под нито една такава група.

Известно е, че EIG има голям набор от уеб хостове под него, включително други популярни имена като iPage и Hostgator.

Фактът, че Bluehost е хоствал над два милиона сайта досега, е свидетелство за фокуса му върху хостинг услугите.

GoDaddy е видно име, когато става въпрос и за регистрация на домейни. През 2014 г. GoDaddy достигна значителна крачка от това да има над 59 милиарда имена на домейни под своето управление и по този начин да се превърне в най-големия в света акредитиран ICANN регистратор.

GoDaddy е известен и със своите евтини споделени хостинг планове, докато Bluehost не изостава по отношение на достъпността за планове за споделен хостинг..

И двата уеб хоста предлагат също VPS хостинг, WordPress хостинг, специален хостинг на сървъри и т.н..

Докато Bluehost предлага само Linux хостинг услуги, GoDaddy ви дава възможност да избирате между хостинг на Linux или хостинг на Windows.

Нещо повече, GoDaddy е спечелил няколко награди за своите услуги, като наградата Gold Stevie за компютърни услуги (през 2012 г.) и наградата Bulby за най-добро използване на домейн с една буква.

Bluehost спечели и няколко награди, като най-добрият бюджетен хостинг, най-добрият уеб хостинг компания и най-добрият достъпен хостинг от HostReview.

Тъй като и двамата имат огромен опит и предлагаме подобни награди услуги, ние ще ви помогнем да разберете по-добре тези доставчици и да опростим вашето решение, като сравним хостинг функциите и услугите, предлагани от Bluehost и GoDaddy, и техните различни хостинг планове в тази статия.

Сравнете представянето на Bluehost и GoDaddy

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Един от ключовете за успех за онлайн бизнес е наличието на неговия уебсайт и свързаните с него функции по всяко време.

Докато GoDaddy дава гаранция за ъптайм от 99,99%, Bluehost не дава такава гаранция за ъптайм.

И като използваме Bluehost за няколко уебсайта, можем да кажем, че процентът на продължителност на действително е около 99,99% в реално време. Действителният процент на продължителност на GoDaddy често е малко по-малък от 99,99%, но все още е толкова добър.

надеждност. GoDaddy разполага с масивен център за данни, разположен във Феникс, докато Bluehost има свой център за данни със седалище в Юта.

Центърът за данни на Bluehost поддържа огледално архивиране на съхранение, резервно захранване на UPS, дизелов генератор и няколко други функции, свързани с захранването.

Центърът за данни GoDaddy също поддържа дизелови генератори и непрекъснато захранване и осигурява висока скорост от около 20 гигабита в секунда, като е свързан към DWDM Ethernet опора с оптично влакно.

производителност. Времето, необходимо за зареждане на страниците на вашия уеб сайт, също е от решаващо значение, за да създадете положително впечатление за вашия сайт.

Максималното време, което беше отнето за отговор на заявка за зареждане на страница от хост сървъра GoDaddy, беше намерено доста високо в сравнение със сървъра, хостван от BlueHost, особено по време на скока в трафика на сайта.

По време на тестване с малки сайтове за трафик беше разкрито, че Bluehost успява да даде време за зареждане по-малко от 2,4 секунди и GoDaddy минава 2,6 секунди за същото.

Bluehost сървърите работят на AMD захранващи центрове, докато GoDaddy сървърите работят на Intel Core i7 процесори. И двамата успяват да осигурят добро представяне на съответните уебсайтове.

Становище относно изпълнението на Bluehost и GoDaddy

Поради способността на сървърите на Bluehost да управляват големи скорости на зареждане на страници, дори и по време на увеличен трафик, и малко по-висок процент на ъптайм, ние предпочитаме Bluehost по отношение на продължителност, скорост и надеждност.

Характеристики на Bluehost и GoDaddy

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Уебсайт строител. За да създадете уебсайт, Bluehost ви предлага конструктора на сайтове Weebly или създателя на мобилни уебсайтове goMobi. Можете лесно да създадете уебсайт без никакви познания за кодиране, като използвате функцията за плъзгане и пускане на Weebly.

Можете също така да използвате Weebly безплатно, за да създадете обикновен уебсайт с до шест страници. Ако обаче искате някои разширени функции, като защита на паролата за вашите уеб страници и персонализирани теми, тогава можете да надстроите вашия инструмент Weebly до платен план от около 8,99 долара на месец.

GoDaddy не предлага никаква безплатна версия на инструмента си за изграждане на уебсайт, като цените започват от $ 1 на месец (за личен план, който е доста евтин).

Създателят на уебсайтове GoDaddy е много популярен с няколко невероятни лесни за използване функции и полученият уебсайт вероятно ще бъде по-привлекателен, отколкото можете да изградите, като използвате конструктора на сайтове Bluehost.

Сигурност. Bluehost ни впечатлява с изчерпателния си набор от функции за защита, които се състоят от защита на горещи връзки и различни инструменти против спам, като Apache Spam Assassin, Spam Experts и Spam Hammer.

Той също така предлага CloudFare да предостави подобрена сигурност под формата на SSL и защита срещу атаки на разпределено отказване на услуга (DDoS).

Bluehost също поддържа директории, защитени с парола, създаване на черен списък с IP адреси, създаване на филтри за имейл акаунти и потребители и управление на цифрови сертификати и частни ключове. И администраторите на вашия сайт ще се чувстват сигурни при достъпа до конфигурационните файлове с осигуряването на достъп до Secure Shell (SSH).

Можете дори да се възползвате от сигурността на домейна SiteLock, която започва от около 1,67 долара на месец.

С GoDaddy сигурността идва с допълнителни разходи под формата на SiteLock, която започва от около $ 17,88 годишно. Използвайки тази опция, имате право на сканиране на приложения, наблюдение на спам и зловреден софтуер и сертификат за проверка на сайта. Той дори помага да се идентифицират уязвимите мрежи и да се премахне злонамерен софтуер.

MySQL база данни GoDaddy ви дава достъп до ограничени бази данни на MySQL, със своите споделени хостинг планове, докато Bluehost предлага достъп до неограничен MySQL бази данни за всичките си планове.

Освен това GoDaddy предлага значително по-малко имейл акаунти, с различните си хостинг планове, в сравнение с Bluehost.

резервно копие. Докато и двамата хостинг доставчици ви позволяват да провеждате ръчно архивиране като част от вашия хостинг акаунт, те се различават по отношение на техните автоматизирани опции за архивиране. Bluehost ви дава възможност да направите автоматично архивиране от cPanel (стандартен контролен панел).

Подобна опция не е налична при GoDaddy.

Управляван хостинг на WordPress. Нито GoDaddy, нито Bluehost не изискват от вас да инсталирате системата за управление на съдържанието WordPress (CMS), защото те са предварително инсталирани с нея.

Това ви позволява бързо да стартирате с платформата WordPress и да създавате страници, публикации, галерии и т.н. И двете предлагат автоматичен софтуер и актуализации за приставки, денонощна поддръжка и т.н..

И двамата уеб хостове предлагат четири различни WordPress хостинг планове. Те се сравняват по-долу:

GoDaddy Basic – при $ 3,99 на месец, с 10 GB място за съхранение и без IP адрес, за един уебсайт и за обработка на около 25 000 посетители месечно.

GoDaddy Deluxe – при $ 4.49 на месец, с 15 GB място за съхранение и без IP адрес, за един уебсайт и за обработка на около 1 000 000 посетители на месец.

GoDaddy Ultimate – при 7,99 долара на месец, с 30 GB място за съхранение и без IP адрес, за два уебсайта и за обработка на около 4,00 000 посетители месечно.

GoDaddy Developer – при $ 13,99 на месец, с 50 GB място за съхранение и без IP адрес, за пет уебсайта и за обработка на около 8,00 000 посетители месечно.

Bluehost Blogger – при 24,99 долара на месец (12,49 долара само за първия месец), с 30 GB съхранение и 1 IP адрес, за пет уебсайта и за обработка на около 100 милиона посетители месечно.

Bluehost Professional – със 74,99 долара на месец (само 37,50 долара за първия месец), със съхранение от 60 GB и 1 IP адрес, за десет уебсайта и за обработка на около 300 милиона посетители месечно.

Bluehost Business – със 119,99 долара на месец (60 долара само за първия месец), със 120GB съхранение и 1 IP адрес, за 20 уебсайта и за обработка на около 600 милиона посетители месечно.

Bluehost Enterprise – при 169,99 долара на месец (85 долара само за първия месец), със 240 GB памет и 1 IP адрес, за 30 уебсайта и за обработка на неограничени месечни посетители.

Ясно е, че плановете за хостинг на WordPress на GoDaddy са по-евтини от Bluehost. Плановете на Bluehost обаче са по-подходящи за по-голям трафик.

Решения за електронна търговияС функционалността на онлайн магазина GoDaddy можете да получите продуктите си в списъка и да започнете да ги продавате за нула време. Вие получавате възможността да използвате и персонализирате теми, да изградите удобен за мобилни устройства онлайн магазин, да създадете количка, да използвате маркетингови инструменти, да използвате SEO възможности и т.н..

Той също така поддържа множество методи за плащане, включително кредитни карти, нетно банкиране, дебитни карти и портфейли. Онлайн премиум магазина на GoDaddy се предлага на цена от $ 19,99 на месец (годишен абонамент) или $ 29,99 на месец (месечен абонамент).

Bluehost също така ви дава достъп до подобен набор от функции за електронна търговия. Можете да използвате приложението Magneto, за да създадете вашия онлайн магазин, да използвате шлюза за плащания TransFirst, за да приемате плащания от вашите клиенти и да използвате някоя от различните колички за пазаруване, като Agora, Cube Cart, Zen Cart и OS Commerce.

Становище относно основните характеристики на Bluehost и GoDaddy

Поради по-добрите функции за защита и по-малко ограничения (или ограничения) в базите данни на MySQL, имейл акаунти и броя на уебсайтовете, управлявани от WordPress, Bluehost ни подсказва тук.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на Bluehost и GoDaddy

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Само ще сравняваме хостинг плановете на Linux, предлагани от двете, тъй като Bluehost не предлага никакви хостинг планове за Windows. Трябва да се отбележи, че GoDaddy предлага планове за хостинг на Windows.

Най-евтиният хостинг план на GoDaddy се предлага около $ 2,24 на месец (GoDaddy Starter), докато най-достъпният BlueHost хостинг план се предлага при $ 3,95 на месец (Bluehost Starter). И тези два плана могат да се окажат достатъчни, ако сте начинаещ, който изпробва всеки уеб хост за първи път.

Видове хостинг планове

Споделени планове за хостинг Сравняваме GoDaddy сподели хостинг планове и Bluehost сподели хостинг планове По-долу:

Всички споделени планове Bluehost използват cPanel като контролен панел за хостинг на Linux, докато споделените планове GoDaddy използват cPanel за хостинг на Linux и Plesk за хостинг на Windows.

С споделения хостинг на Bluehost можете да закупите SiteLock Security за $ 1,99 на месец (годишен абонамент), а с споделен хостинг на GoDaddy можете да изберете същото за $ 1,49 на месец (1-годишен абонамент).

Bluehost Starter – при $ 3,95 на месец (3-годишен абонамент) или $ 4,95 на месец (2-годишен абонамент) или $ 5,95 на месец (1-годишен абонамент), с 50 GB дисково пространство, 5 имейл акаунта и неограничена база данни MySQL за 1 уебсайт.

Bluehost Plus – при $ 6,95 на месец (3-годишен абонамент) или $ 7,95 на месец (2-годишен абонамент) или 8,95 $ на месец (1-годишен абонамент), със 150 GB дисково пространство, 100 имейл акаунта и неограничен брой бази данни MySQL за 10 уебсайта.

Bluehost Business Pro – при $ 14.95 на месец (3-годишен абонамент) или 16.95 USD на месец (2-годишен абонамент) или $ 19.95 на месец (1-годишен абонамент), с неметрирано дисково пространство, неограничени имейл акаунти и неограничен брой бази данни MySQL за неограничени уеб сайтове.

GoDaddy Starter – при $ 2,24 на месец (3-годишен или 2-годишен или 1-годишен абонамент) или $ 2,49 на месец (1-месечен абонамент), с 30 GB дисково пространство, 10 имейл акаунта и 1 x 1GB MySQL бази данни за 1 уебсайт.

GoDaddy Economy – при $ 3.99 на месец (3-годишен абонамент) или $ 4.49 на месец (2-годишен абонамент) или $ 4.99 на месец (1-годишен абонамент) или $ 6.99 на месец (3-месечен абонамент), със 100 GB дисково пространство, 100 имейл акаунта, и 10 x 1GB MySQL бази данни за 1 уебсайт.

GoDaddy Deluxe – при $ 4.49 на месец (3-годишен абонамент) или $ 4.99 на месец (2-годишен абонамент) или $ 5.99 на месец (1-годишен абонамент) или $ 8.99 на месец (месечен абонамент), с неограничено пространство на диска, 500 имейл акаунта и 25 x 1GB MySQL бази данни, за неограничен брой уебсайтове.

GoDaddy Ultimate – при $ 7.99 на месец (3-годишен абонамент) или 8.99 USD на месец (2-годишен абонамент) или $ 9.99 на месец (1-годишен абонамент) или $ 14.99 на месец (месечен абонамент), с неограничено дисково пространство, 1000 имейл акаунта и неограничен (x 1GB) MySQL бази данни, за неограничен брой сайтове.

VPS хостинг планове Bluehost предлага 4 VPS хостинг планове в сравнение с 5 VPS хостинг планове, предоставени от GoDaddy, с почти подобно съхранение, RAM и цени. GoDaddy обаче предлага неограничена честотна лента, докато Bluehost предлага честотна лента в диапазона от 1TB до 4TB.

Специализирани планове за хостинг GoDaddy предлага пет специализирани хостинг планове за сървър, докато Bluehost предлага около 3 от тях. Освен това, GoDaddy предлага максимално съхранение от 2 ТБ (в сравнение с максималния 1 ТБ на Bluehost) и максимална оперативна памет от 32 ГБ (в сравнение с максималния 16 ГБ на Bluehost).

Докато Bluehost предлага честотна лента от 15TB (с Bluehost Premium), GoDaddy предлага неограничена честотна лента с всички свои специални планове. Диапазонът на цените и за двамата хостове е почти сходен, въпреки че получавате по-евтини опции за посветен хостинг с GoDaddy.

Гарантирано връщане на парите И двамата уеб хостове предлагат гаранционен срок за връщане на парите, което означава, че са уверени в услугите, които предлагат.

Докато GoDaddy ви позволява да търсите парите си обратно в рамките на период от 45 дни, ако не сте удовлетворени, Bluehost разрешава същите само в продължение на 30 дни (политика за предварително възстановяване на средствата).

Другата разлика е, че GoDaddy предлага тази гаранция за връщане на парите само за годишните си абонаментни планове.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

Въпреки че някои от плановете на GoDaddy изглеждат по-евтини, това важи само за първия мандат на услугата. По време на подновяването на плана цените са много по-високи за GoDaddy. Така че, няма много да се разграничат тези два хоста по отношение на разнообразието от хостинг планове и техните цени. Според нас това е връзката между двете.

Колко лесно да използвате Bluehost и GoDaddy

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

И двамата уеб хостове предлагат индустриалния стандарт cPanel, който има удобен за потребителя интерфейс като контролен панел.

GoDaddy също така ви позволява да използвате Pralk панел Parallels, тъй като той също поддържа Windows хостинг, който Bluehost не прави. Тъй като cPanel е индустриален стандартен контролен панел, потребителите могат да свикнат с работния му стил доста бързо.

Освен това можете да използвате функционалността на инсталатора с едно щракване, за да инсталирате WordPress и различни други приложения и за двете доставчици на хостинг услуги. (Вижте пазара Mojo за Bluehost и GoDaddy пазара за GoDaddy.)

Становище относно лесното използване

И двата уеб хоста използват един и същ контролен панел и подобни инсталатори с едно щракване. Още веднъж оценяваме и двете еднакво, що се отнася до лекотата на използване.

Поддръжка на Bluehost и GoDaddy

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

И двамата уеб-домакини предлагат различни опции да се свържат с екипа си за поддръжка на клиенти по всяко време на деня или нощта.

Ако става въпрос за спешни случаи, можете лесно да се свържете с техните екипи за поддръжка, като използвате безплатен телефонен номер. И ако не бързате да разрешите проблема, все пак можете да получите бързи отговори чрез опцията за чат на двамата домакини в мрежата.

Като алтернатива можете дори да използвате системата за издаване на билети или да изпратите имейл до двама хостинг доставчици.

След като хоствахме сайтове и с тези два хоста, можем да споделим, че отговорите на екипа за поддръжка на GoDaddy се забавиха доста пъти..

Времето за реакция на екипа за поддръжка на Bluehost е постоянно добро.

Становище относно поддръжката на потребителите

Ние бихме предпочели да гласуваме за екипа за поддръжка на Bluehost, чисто на базата на нашия опит от тях бързо предлагат решения на нашите проблеми в много случаи през годините.

Отзиви на потребители за Bluehost и GoDaddy

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Може да не е отлична идея да разчитате изцяло на отзивите, публикувани от различни клиенти онлайн за всеки уеб хост. Те обаче ви помагат да разберете кои проблеми или кои предимства на определен хост се появяват отново и отново.

Отрицателни отзиви за Bluehost и GoDaddy

За GoDaddy повечето отрицателни отзиви се отнасят до значителното време, необходимо от екипа му за поддръжка, за да отговори по време на кризисни ситуации в реално време..

И това не е само първият отговор, а времето, необходимо за намиране на решение за проблеми на клиента.

За Bluehost много отзиви от клиенти се отнасят до недостатъка от това, че трябва да инсталирате много добавки за няколко функционалности. Също така много клиенти искат Bluehost да започне да предлага месечни хостинг планове.

Положителни отзиви за Bluehost и GoDaddy

Има много положителни отзиви от начинаещи, които намериха за изключително лесно да създадат сайт, когато използват създателя на уебсайтове на GoDaddy, и да получат своя сайт, хостван с най-основния план на GoDaddy (стартерния план).

За Bluehost положителните отзиви са запазени най-вече за VPS и специализирани сървърни планове. С тези планове работата на сървъра и наличието на неограничени бази данни и имейли на MySQL бяха много похвалени.

Освен това в повечето отзиви беше споменато специално за страхотната сигурност и поддръжката на Bluehost.

Заключение за сравнение на Bluehost и GoDaddy

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

Следните са причини да изберете Bluehost над GoDaddy:

 • Неограничени MySQL бази данни и имейл акаунти с няколко плана
 • Повишена сигурност
 • Страхотна техническа и клиентска поддръжка
 • Възможност за доставяне на високо време за работа, дори за повишени нива на трафик

Следните са причини да изберете GoDaddy през Bluehost:

 • Поддръжка за хостинг на Windows
 • По-евтини цени
 • Повече продукти и функции
 • По-дълъг гаранционен срок за връщане на парите от 45 дни

Ясно е, че ако сте напълно начинаещ и просто искате да започнете работа със сайт, без да имате технически познания, GoDaddy се оказва много по-евтин и по-удобен вариант.

Освен това, ако търсите хостинг платформа за Windows, GoDaddy е тази, която да изберете.

Ако обаче уебсайтът Ви получава много трафик и търсите надеждност и подобрена производителност, тогава Bluehost изглежда е идеалният уеб хост за вашите нужди.

Ако търсите алтернатива на Bluehost, няма нужда да търсите отвъд един от неговите сестри сайтове, включително Hostgator, който също е собственост на EIG.

По отношение на поддръжката, мащабируемостта и управлението на високия трафик, Hostgator също не е лош. Ако търсите евтина алтернатива на GoDaddy за стартиране на основен уебсайт, тогава можете да го хоствате на Dreamhost.

Имате ли предишен опит с използването на GoDaddy или Bluehost? Това сравнение отговори ли на въпроси, които сте имали или все още имате въпроси? Моля, не се колебайте да публикувате коментари или да споделяте опита си в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map