GoDaddy vs. Arvixe: Кой уеб хост да изберете?

Ако сте решили да създадете уебсайт, може да се объркате повече от всички различни уеб хостинг компании и всички планове, които са там. Това сравнение едно към едно между GoDaddy и Arvixe е тук, за да ви помогне да преодолеете струпването и да намерите уеб хостинг компания, която е подходяща за вас.


GoDaddy е голяма компания с близо 13 милиона клиенти. Arvixe може да не е толкова добре познат като някои други хостинг компании, но бързо се разраства – като размер и репутация. И GoDaddy, и Arvixe предоставят споделен хостинг, управлявани WordPress, VPS и специални планове за сървър. И GoDaddy, и Arvixe предлагат опции за Linux и Windows за своите планове.

GoDaddy е носител на множество награди за „най-доброто от“, включително да бъде обявен за Fortune 100 „Най-добрата компания за работа“ през 2012 г. GoDaddy също получи признание за своите противоречиви рекламни кампании. Arvixe спечели много награди – включително „Редактор на избора“ на PCMag през 2015 г. и е една от най-бързо развиващите се компании в Америка на Inc. 500

GoDaddy започва през 1997 г. като Jomax Technologies и е ребрикиран като Go Daddy през 1999 г. През 2006 г. марката се променя на GoDaddy (двете имена се присъединяват). Частна инвестиционна група притежава GoDaddy, но основателят Боб Парсънс остава най-големият индивидуален акционер. Arvixe е купен от Endurance International Group (EIG) през 2014 г. EIG притежава много уеб хостинг компании и въпреки че сайтовете на EIG имат някои прилики, те работят под собствените си имена.

Сравнете представянето на GoDaddy и Arvixe

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Когато сървърите не стават, губите зрители и клиенти. Гарантираното време не означава, че сайтът ви винаги ще бъде готов, но това е индикация за значението, което уеб хостът придава на време за работа. GoDaddy гарантира продължителност на поне 99,9%. Ако сайтът падне .1% или повече от 99.9% за един месец, получавате 5% от хостинг таксата за този месец. Arvixe има същата гаранция от 99,9%, с възстановяване на безплатен месец, ако падне под този процент.

производителност. GoDaddy използва Core i7 процесори в своите споделени планове, а Xeons в своите VPS и специализирани планове. Arvixe използва най-новите Xeons и съхранява клиентски данни на 15K рейд десет диска. Базите данни и имейл сървърите на Arvixe са на SSD хранилище.

Тест на GoDaddy сайт даде време за зареждане от 2.91s, по-бързо от 56% от тестовете с Pingdom. Сравним сайт на Arvixe има време за зареждане 1,05s%, по-бързо от 89% от тестваните сайтове.

надеждност. GoDaddy има център за данни, който притежава във Финикс, Аризона, и наема два други центъра в Аризона в Меса и Скотсдейл. GoDaddy има други центрове за данни в Чикаго, Лос Анджелис и Ашбърн, Вирджиния. Международните нужди са посрещнати с европейски център в Амстердам и азиатски център, разположен в Сингапур. Центровете за данни се захранват и охлаждат с резерви и дизелови резервни копия.

Arvixe отговаря на глобалните изисквания с центрове за данни в Далас, Тексас, Амстердам и Хонконг. Центровете за данни са напълно излишни и се наблюдават на място за сигурност и надеждност.

Становище относно изпълнението на GoDaddy и Arvixe

Arvixe има по-добра гаранция за продължаване и много по-бързо време за натоварване и реакция в тестовете.

Характеристики на GoDaddy и Arvixe

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: “Неограничен” и “немерен” са маркетингови термини, често използвани от уеб хостинг компании. Противно на това, което може да вярвате, това не означава „всичко, което можете да използвате.“ Вместо това, тя се отнася до това, което хостинг компанията “счита за разумно използване.”

Регистрация на домейни. Докато и двамата хостове са регистратори на домейни, GoDaddy е най-големият регистратор в света с над 60 милиона домейни под управление. GoDaddy предлага една година безплатна регистрация на домейни за първоначален срок, когато срокът е 12 месеца или повече. Arvixe предлага безплатен домейн, стига да имате план с тях, и предлага безплатен трансфер, ако вече имате домейн.

Уебсайт строител. GoDaddy има интерфейс за плъзгане и пускане със своя Builder на уебсайтове, започвайки от промо цена от $ 1 на месец. Arvixe предоставя RvSiteBuilder, който разполага с WSYWIG редактор и над 600 уеб шаблона.

Данни на Guide-Bulgaria.com. В зависимост от избрания план GoDaddy предлага от 10 до неограничени MySQL бази данни. Arvixe предлага неограничени бази данни MySQL и PostgreSQL.

Имейл акаунти. GoDaddy предлага 100 до 1000 акаунта със 100 MB до 1 GB място за съхранение, в зависимост от вашия план. Arvixe предоставя неограничени имейл акаунти и препращане по имейл на всички свои планове.

WordPress хостинг. И GoDaddy, и Arvixe предлагат управлявани планове на WordPress. Управляваният план на WordPress има хостинг компания, която прави резервни копия и актуализации на вашия сайт, което ви позволява да се съсредоточите върху важното – съдържанието на вашия сайт.

GoDaddyGoDaddy има четири WordPress плана. Basic, който е ограничен до един сайт, 25 000 посетители на месец и 10 GB SSD хранилище; Deluxe, с един сайт, 100 000 посетители и 15 GB хранилище; Ultimate, с два сайта, 400 000 посетители и SSD памет от 30 GB; и Developer, с до 5 сайта, 800 000 посетители и 50 GB SSD памет. Всички идват с безплатен домейн при поръчка на годишен срок. Крайният план включва безплатен SiteLock.

ArvixeArvixe предлага два споделени WordPress плана – Personal Class и Personal Class Pro. Ако вашият сайт расте, техният хостинг мащаб над споделени, VPS, специализирани и облачни сървъри, в зависимост от вашите нужди. Те имат неограничено пространство и честотна лента и 24/7 чат и телефонна поддръжка за хостинга си в WordPress.

Решение за електронна търговия. И двете GoDaddy и Arvixe предлагат безплатни колички за пазаруване, като Magneto, ZenCart, PrestaShop и други, през контролния панел. Arvixe поддържа голяма част от безплатните и търговски опции за електронна търговия, много с поддръжка 24/7 и автоматична инсталация.

Архивите. GoDaddy има план за архивиране и възстановяване на сайта за месечна такса със споделените си планове и безплатни ежедневни архиви за WordPress, VPS и специализирани планове. Arvixe прави ежедневно архивиране на моментни снимки на своите сървъри. Arvixe препоръчва на клиентите да правят свои резервни копия и да ги съхраняват извън сайта (което е добър съвет, независимо от всеки план).

Хостинг сигурност. GoDaddy прави сканиране и проактивно действа срещу DDoS заплахи и предоставя това, което нарича „CageFS.“ CageFS ви позволява да настроите потребителски привилегии, за да ограничите достъпа до съдържание. GoDaddy предоставя SpamAssasin, както и BoxTrapper, за филтриране по имейл. Arvixe сканира и активно действа срещу DDoS заплахи, както и да има груба защита. Arvixe осигурява SpamAssassin и Spamhaus филтриране.

GoDaddy предоставя безплатен споделен SSL за своите планове, като най-горните нива получават Private SSL безплатно. Arvixe използва за предоставяне на споделен SSL за своите споделени планове за Linux, но от края на 2015 г. споделените SSL вече не са налични за споделените планове за Linux или Windows PersonalClass. Могат да бъдат закупени частни SSL файлове. Плановете на Arvixe BusinessClass имат безплатен SSL, стига да имате план с Arvixe.

GoDaddy и Arvixe предлагат Windows или Linux сървъри.

Контролен панел. Arvixe използва индустриалния стандарт cPanel. GoDaddy използва cPanel, но направи някои персонализиране, което може да го направи непознат за обикновените потребители на cPanel.

Екстри. Освен хостинг планове, GoDaddy предлага и SEO, онлайн маркетинг и дизайнерски услуги за допълнителни такси. И GoDaddy, и Arvixe имат планове за дистрибутори и партньорски програми. Arvixe предоставя 100 $ рекламен кредит на Bing / Yahoo и $ 100 в Google AdWords.

Становище относно основните характеристики на GoDaddy и Arvixe

Двете хостинг компании имат много общи неща – и двете използват cPanel, и двете имат Linux и Windows сървъри, и двете имат добри възможности за сигурност. GoDaddy се счита за лидер в бранша в регистрацията на домейни, но неограничената лента, бази данни и имейл функция на Arvixe дава своите предимства.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на GoDaddy и Arvixe

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Цените за уеб хостинг компаниите са движеща се цел. За да останете конкурентоспособни, през цялата година се провеждат специални промоции. Цената тук е това, което се предлагаше по време на това сравнение. Трябва да обърнете внимание, че промо цените като цяло са добри само за първия мандат на услугата, така че записването за по-дълъг срок означава по-големи спестявания. Обикновено записването за по-дълги срокове, независимо от продължаващите промоции, означава, че най-вероятно ще има пробив в цената.

GoDaddy. GoDaddy предлага три споделени планове на Linux и три споделени планове на Windows – като двете опции имат сходни функции. Икономията позволява един сайт, неограничена честотна лента и 100 GB място за съхранение, за $ 3,99. Deluxe, с $ 4,99 на месец, и Ultimate, със $ 7,99 на месец, предлагат неограничен брой уебсайтове, неограничена честотна лента и неограничено пространство за съхранение. Всички планове идват с безплатна година на регистрация на домейн на годишен план. Електронните акаунти са ограничени съответно до 100, 500 и 1000. Планът Ultimate добавя безплатен SSL сертификат за една година.

Arvixe. Arvixe предлага четири споделени плана – два в PersonalClass и два в BusinessClass. Имате възможност да изберете центрове за данни в САЩ, Европа или Азия при касата. И личните, и бизнесът предлагат неограничено пространство, честотна лента, имейли и бази данни. PersonalClass (4 долара на месец) и BusinessClass (22 долара на месец) се различават от версиите Pro, PersonalClassPro (7 долара на месец) и BusinessClassPro (35 долара на месец) по това, че прорезиите имат разрешено неограничено количество сайтове, докато само непрофесионалните нива разреши шест. Разликата между PersonalClass и BusinessClass е, че BusinessClass има по-малко потребители на сървъра – основно той е споделен хостинг с VPS функции. Опцията ASP работи с няколко долара повече за всеки план и ниво. Споделените планове на Arvixe предоставят неограничени бази данни MySQL и PostgreSQL. Също така, BusinessClass плановете имат безплатен SSL сертификат, стига сайтът да бъде хостван с Arvixe.

И двете предложения управляват хостинг на WordPress. GoDaddy предлага четири плана. Сайтовете позволяват диапазон от 1 уебсайт на най-ниското ниво до 5 на най-високото. GoDaddy ограничава броя на посетителите на месец въз основа на вашия план, а количеството SSD хранилище варира според плана. Цените на GoDaddy са $ 3,99, 4,49, 7,99 долара и 13,99 долара на месец. Arvixe предлага PersonalClass WordPress план за $ 4 на месец и PersonalClassPro план за $ 7 на месец. Неограничената честотна лента, неограниченото съхранение и неограничен брой бази данни идват с двата плана. Планът PersonalClassPro позволява неограничен брой уебсайтове. Плановете на Arvixe WordPress лесно се мащабират, въпреки че цените се повишават за WordPress на VSP или специализирани сървъри.

GoDaddy предлага повече VPS планове, с пет плана за Linux и пет за Windows – плановете за Windows струват около $ 10 на месец повече. Плановете GoDaddy предлагат неограничена честотна лента и 40 GB до 250 GB място за съхранение (в зависимост от нивото). Arvixe предлага два плана всеки в Linux и ASP (Windows). Arvixe е с около 30 долара или по-високи цени. Въпреки това, GoDaddy ограничава броя на сайтовете до 3. Arvixe е неограничена честотна лента и неограничен брой сайтове, разрешен – плюс безплатен SSL сертификат, стига да имате план. GoDaddy предлага 5 специални планове за Linux и 5 за Windows. Плановете за Windows на GoDaddy работят с около 30 долара повече от своите Linux планове. Плановете на GoDaddy имат неограничена честотна лента. Arvixe предоставя шест единични процесорни планове, като сравнително представените планове са малко по-високи от тези на GoDaddy. Arvixe предлага и два впечатляващи многопроцесорни специализирани планове – макар и на цена от над $ 350 на месец.

GoDaddy предлага различни маркетингови кредити в зависимост от вашето местоположение. Arvixe предоставя безплатен маркетинг със 100 $ кредит за Bing / Yahoo и $ 100 за Google AdWords. И двете продават имена на домейни. GoDaddy предоставя една безплатна година на регистрация за нови регистрации, докато Arvixe предоставя безплатна регистрация на домейни, стига да спазвате плана си.

GoDaddy и Arvixe предлагат гаранции за връщане на пари. GoDaddy предлага стандартната 30-дневна гаранция за годишни и по-горе условия. При месечни планове пълното възстановяване на средствата на GoDaddy е ограничено до 48 часа и след това се определя с рейтинг. Arvixe предлага по-дълга 60-дневна гаранция. Ако имате безплатна регистрация на домейн в Arvixe или GoDaddy, те ще задържат таксата за регистрация на домейна от възстановяването и вие ще запазите името на домейна.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

За споделения хостинг, Arvixe има предимството със своите „неограничени” функции, с цени, подобни или по-ниски от GoDaddy. Arvixe има предимството и в VPS със своите „неограничени” функции. Специализираните планове на GoDaddy са на по-ниски цени, въпреки че ако се нуждаете от сериозен сървър (на значително по-висока цена), Arvixe отново е вашият избор от тези два.

Колко лесно да използвате GoDaddy и Arvixe

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. И GoDaddy и Arvixe използват cPanel, въпреки че GoDaddy променя интерфейса донякъде. Подходящият за потребителя графичен интерфейс на cPanel е индустриалният стандарт и има повечето функции, необходими за администриране на уебсайта ви чрез лесно идентифицирани икони. GoDaddy предоставя на индустриалния стандарт Plex своите планове за Windows, Arvixe използва WebSitePanel.

Инсталиране с едно щракване. GoDaddy осигурява инсталиране на приложение с едно щракване на стотици приложения чрез контролния панел. Arvixe осигурява инсталиране на приложение с едно щракване на стотици приложения чрез Softaculous. И двете имат инсталация на WordPress с едно щракване.

Навигация в уебсайта. И сайтовете на GoDaddy, и Arvixe предоставят необходимата ви информация. GoDaddy предлага още продукти в допълнение към хостинга, така че е малко по-объркващо да се движите, а страниците му включват много превъртане. Arvixe е неразбран и право на мястото. Лесните за четене графики за сравнение на Arvixe ясно ви показват разликите в нивата.

Становище относно лесното използване

Това може да се счита за равенство, тъй като и двамата използват cPanel и двете предоставят на много приложения инсталация с едно щракване. Arvixe може да получи леко кимване, поради по-лесното си навигиране в уебсайта.

Поддръжка на GoDaddy и Arvixe

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

GoDaddy би трябвало да се счита за не по-добър от средния, въз основа на отзивите на клиентите. Arvixe е в същата ситуация. След изкупуването на EIG, оценките за обслужване на клиенти са пострадали за Arvixe. PCMag обяви Arvixe за избор на редактор през 2015 г., но в началото на 2016 г. той понижи рейтингите си поради лоша поддръжка на клиенти и дълги времена на чакане.

GoDaddy и Arvixe имат имейл и чат на живо 24/7. Телефонът на GoDaddy е 24/7, докато телефонната поддръжка на Arvixe е ограничена до работно време. И двете имат обширна база знания с уроци. GoDaddy предоставя информационни статии в допълнение към блога си в „GoDaddy Garage.“ Arvixe има активен блог.

Становище относно поддръжката на потребителите

Arvixe може да има предимство тук за обслужване на клиенти, тъй като GoDaddy’s се счита за средна или малко над. Въпреки това, наскоро времето на работа на Arvixe и обслужването на клиентите изостава, а времето за изчакване на клиентите е твърде дълго.

Отзиви на потребители за GoDaddy и Arvixe

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Рецензиите често се купуват – направо или като стимули при хостинг кредити. Дори законните отзиви обикновено са от страстния клиент, така че повечето отзиви имат силни отрицателни или силни положителни позиции. Ако обаче постоянно се появява нещо положително или отрицателно, то трябва да се изследва.

Отрицателни отзиви за GoDaddy и Arvixe

GoDaddy. Повечето отрицателни отзиви за GoDaddy се справят с лошата му поддръжка на клиенти, строгите ограничения, поставени в някои планове, и досадното прекъсване..

Arvixe. Последните отрицателни отзиви за Arvixe се справят с лошо обслужване на клиентите и дълги времена на чакане.

Положителни отзиви за GoDaddy и Arvixe

GoDaddy. Положителните отзиви от клиентите на GoDaddy коментират услугите му за регистрация на домейни и цените им.

Arvixe. Arvixe е оценена високо от своите клиенти за това, че разполага с толкова много функции на такава бюджетна цена. Клиентите на Windows пишат за това, че са доволни да намерят хостинг на достъпна цена.

Становище относно потребителски отзиви

Отзивите обикновено показват, че GoDaddy се концентрира върху това, че е регистратор на домейн, а хостингът е последна мисъл. Въпреки че Arvixe получава някои отрицателни оплаквания по отношение на обслужването на клиентите, тя все още се счита високо оценена от своите клиенти.

Заключение за сравнение на GoDaddy и Arvixe

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

Има положителни характеристики и отрицателни характеристики, касаещи двете хостинг компании.

Причини да изберете Arvixe над GoDaddy:

 • Безплатен домейн, докато се хоства план
 • Още неограничени функции в плановете
 • По-дълга гаранция за връщане на парите

Причини да изберете GoDaddy над Arvixe:

 • Продава множество уеб продукти в допълнение към хостинга
 • Повече нива за повече възможности в плановете
 • Безплатен телефон 24/7

GoDaddy може да е най-подходящ за начинаещи, тъй като всичко, свързано в мрежата, от име на домейн до SSL, маркетингови и SEO услуги и онлайн счетоводство, може да бъде получено от един сайт. Arvixe е атрактивна опция за тези, които искат „неограничено всичко“ на бюджетни цени. Малките фирми ще намерят за неограничена честотна лента и съхранение привлекателни. Фирмите, които изискват VPS или специализирани сървъри, ще намерят GoDaddy за привлекателен избор, въпреки че тези, които се нуждаят от сериозни изчисления, може да искат да погледнат плановете на Arvixe, посветени на двойния процесор.

Има много други опции, които можете да проверите, когато търсите уеб хост. Един, който трябва да бъде на вашия радар, е InMotion хостинг, поради отличните си управлявани планове за WordPress. Той предлага една от най-добрите гаранции за връщане на пари в бранша – 90-дневна гаранция за връщане на парите в сравнение с 30-дневната гаранция на GoDaddy и 60-дневна гаранция от Arvixe. Ако нямате нищо против да направите малка стъпка в цените от бюджетните хостинг цени, за да получите премиум функции и бързо зареждане и време за реакция, SiteGround е хостинг компания, която трябва да помислите.

Имате ли въпроси за GoDaddy или Arvixe? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map