GoDaddy срещу мрежови решения: Кои от тях трябва да използвате?

Сравнете хостинг услугите на GoDaddy с мрежово решение


Изборът на доставчик на уеб хостинг често е последната стъпка в процеса на изграждане и работа на уебсайт, но не бива да е случай само да изберете първата компания, която се появява при вашето търсене в мрежата. Уеб хостинг услугите се различават значително по това, какви функции предлагат, така че е важно да разберете кой може да ви предостави точно това, което ви е необходимо.

Ние работим тук за вас, докато проучваме и сравняваме два големи доставчика на уеб хостинг услуги – GoDaddy и Network Solutions. Задаваме важните въпроси и подробно описваме функциите, които трябва да търсите.

Както GoDaddy, така и мрежовите решения са добре известни компании, които имат подобен набор от услуги: регистрация на имена на домейни, уебсайтове, електронна търговия, уеб хостинг, професионален имейл и онлайн маркетинг.

Услугите за хостинг на Network Solutions са насочени към бизнеса и организациите и този фокус е насочен към уебсайта им. Пазарът на GoDaddy е по-общ и обхваща всички, които искат да имат уебсайт.

Няма реална разлика в продължителността на работата на GoDaddy и Network Solutions в бизнеса: GoDaddy е основана през 1997 г., а Network Solutions се премества в интернет арената през 1993 г..

Хоствайки около 730 000 уебсайта, GoDaddy е почти два пъти по-голям от мрежовите решения с малко над 440 000 сайтове – но и двете са значително по-голям брой в сравнение с конкурентите на някои от тези компании.

Сравнете ефективността на GoDaddy и Network Solutions

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Времето и надеждността са две от тези функции, за които не се съмнявате, докато уебсайтът ви не бъде спрян и читателите или клиентите ви не могат да стигнат до него. Както решенията GoDaddy, така и за мрежата надвишават рекламите си и стандартните за индустрията продължителност на 99,9%. Мрежовите решения имат лекото предимство с измерено 100% време на работа за шестмесечния период, гледано от независима компания за мониторинг.

производителност. Експертите оценяват GoDaddy високо за бързина при тестове на трети страни за измерване; обаче потребителските отзиви са смесени и отчитат както много бавни, така и бързи скорости на зареждане. Всеки от хостинг плановете на GoDaddy има ограничен достъп до бързи сървъри на твърдо състояние за съхранение на данни.

Network Solutions предлага двойно по-голяма скорост на обработка със своите пакети за професионален хостинг и Professional Plus.

надеждност. Множество центрове за данни, за предпочитане в различни страни, позволяват на уеб хостинг услугата да превключва местоположението на уебсайтове, за да се възползва от малки товари, както и прекъсвания на електрозахранването и други прекъсвания.

GoDaddy има седем центъра за данни в САЩ, както и един в Европа и друг в Азия. Мрежовите решения не предстоят с местоположението на нейните центрове за данни, нито колко поддържа. Надеждността се гарантира и от двете компании с излишна мощност, охлаждане, изолирани електрически системи и системи за наблюдение на сгради в техните центрове за данни.

Становище относно ефективността на GoDaddy и мрежовите решения

Тук е равенство – Network Solutions получава точки за бързина, а GoDaddy за световни центрове за данни.

Характеристики на GoDaddy и мрежови решения

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: Въпреки че уеб хостинг услугите предлагат широка гама от функции, ние се фокусираме върху тези от първостепенно значение за успеха на вашия уеб хостинг.

Регистрация на домейни. Тук няма какво да избирате между GoDaddy и Network Solutions. Можете да закупите вашето име на домейн от двете компании и двете ви позволяват да прехвърляте във всички домейни, които вече притежавате.

Освен това, всеки ви дава едно безплатно име на домейн с едногодишен договор. Само имайте предвид, че в момента цената за подновяване на име на домейн с Network Solutions е невероятните $ 37,99 на година за .com адрес.

Уебсайт строител. Не е необходимо да ходите другаде, за да създадете вашия сайт, ако използвате мрежови решения или GoDaddy.

Създателят на уебсайтове, който се предлага с Network Solutions, е безплатен и с него можете да създадете доста сложен и привлекателен уебсайт. За разлика от повечето други безплатни инструменти за изграждане на уебсайтове, с този можете да поставите код за JavaScript и основен HTML код на страницата.

Създателят на уебсайтове на GoDaddy (това е истинското му име) е много популярен и добре преразгледан, за да предостави атрактивни сайтове. Тя обаче има приложена месечна такса.

База данни. GoDaddy предлага SQL Бази данни с всичките им планове. Планът за най-високо ниво на GoDaddy Windows (The Ultimate) има неограничени бази данни MySQL. Не е ясно кои планове за мрежови решения имат прикрепени към тях бази данни SQL.

WordPress хостинг. Напълно управляваният хостинг на WordPress се предлага както от GoDaddy, така и от мрежови решения.

GoDaddy ви позволява да създадете вашия WordPress сайт в среда GoDaddy или да въведете съществуващия си WordPress сайт. Управляваният хостинг на WordPress ви предоставя безплатни ежедневни резервни копия (с възстановяване с едно кликване) на вашите WordPress сайтове и интерактивни инструкции и учебни видеоклипове.

Има 4 WordPress планове с GoDaddy. Основният план с един уебсайт на WordPress започва от $ 3,99 месечно, а програмистът от най-високо ниво, Developer, обработва пет сайта и до 800 000 посетители за $ 13,99 на месец. Най-добрите два плана включват SSL сертификат (стойност от 70 долара). Както при обикновените хостинг планове, безплатен домейн е осигурен с договори от дванадесет месеца или повече.

Настройването на WordPress за мрежови решения е сравнително лесно: има бутон ADD за приложението и вие се ръководите чрез съветника за настройка. Потребителите съобщават обаче, че е трудно да се намери опцията за това.

Network Solutions има WordPress Secure, който използва сървъри, които са конфигурирани за максимална производителност на WordPress. WordPress Secure осигурява много високо ниво на сигурност, което сканира и премахва злонамерен софтуер и създава ежедневни архиви. Също така, той предоставя актуализации за сигурност на платформата WordPress и плъгини.

Плановете за WordPress Secure се предлагат със SSL сертификат, неограничено съхранение и честотна лента и 60-дневна помощ при настройка. Цената започва от $ 35 на месец за годишен договор, въпреки че се отстъпва, ако купувате годишен контакт.

Решение за електронна търговия. Мрежови решения Хостинг и GoDaddy подхождат към електронната търговия малко по-различно.

С GoDaddy ефективно купувате вашия магазин за електронна търговия в кутия – уебсайт, хостинг и QuickCart (собствена собствена количка за пазаруване) с месечна такса. Вашият магазин може да остане с GoDaddy, докато расте, с неограничени продукти, собствени купони и възможност за отваряне на магазин във Facebook,

Network Solutions предлага три пакета за електронна търговия, които започват от $ 7,89 на месец и включват контролен панел, от който управлявате всичко. И трите плана имат неограничен трансфер на данни, идеален за кога транзакциите ви в магазина се увеличават. Има различни опции за плащане, включително Paypal и Google Checkout. Инструментът за създаване на магазини не е толкова удобен за потребителя, колкото инструмента за създаване на мрежови решения.

Архивите. Каквото и да предоставя услугата ви за уеб хостинг по пътя на архивирането, ние твърдо ви препоръчаме да носите отговорност за създаването на резервни копия на вашия сайт. (Искаме просто да можем да настояваме за това!).

Въпреки това GoDaddy и Network Solutions предоставят някои резервни услуги за вас.

GoDaddy таксува своите услуги за архивиране и възстановяване. Получавате автоматично ежедневно архивиране с зададено количество съхранение на данни за резервното копие.

Network Solutions предоставя безплатни нощни архиви, но отново, вие сте ограничени до това колко данни можете да съхранявате в процеса. Тези резервни копия се съхраняват в продължение на седем дни. С месечна такса можете да получите достъп до AnyTime On Demand Backup, което ви позволява да съхранявате три допълнителни резервни копия на максимум 5 GB дисково пространство.

Хостинг сигурност. Сигурността е сериозно значение за уеб хостинга и надхвърля физическата безопасност на сървърите на компанията в техните центрове за данни спрямо самите ваши данни.

GoDaddy предоставя SiteLock за месечна такса ежедневно да търси всеки злонамерен софтуер на вашия уебсайт и да го премахва. Можете също така да закупите SSL сертификат, за да защитите чувствителните данни, въведени на вашия сайт.

Сигурността при мрежовите решения също идва на (месечна) цена. Само хостинг планът на най-високо ниво Professional Plus се предлага с безплатен SSL сертификат; всички останали клиенти трябва да закупят свои собствени чрез мрежови решения.

TRUSTe се предлага и с месечна такса, ако искате политика за поверителност и можете да добавите в SiteLock с номинална такса, ако имате годишен договор. Мрежовите решения предлагат също nsProtect Safe срещу месечна такса като предпазител от хакери; тази функция също осигурява наблюдение на ъптайма на сървъра на интервали от 5 минути.

Контролен панел. И двете GoDaddy и Network Solutions използват разновидност на стандартния за индустрията cPanel като интерфейс на контролния си панел за своя уеб хостинг на Linux. Също така, GoDaddy осигурява контролния панел Odin Plesk за своята уеб хостинг опция.

Становище относно основните характеристики на GoDaddy и Network Solutions

GoDaddy печели в отдела за функции. Създателят на уебсайтове е лесен за използване и може да създаде няколко красиви сайта; неговото решение за електронна търговия е лесно за настройване.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на GoDaddy и мрежови решения

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Нашият съвет тук е винаги да четете дребния шрифт, когато сравнявате цени. Повечето доставчици на мрежи предлагат ценови отстъпки за началния период, но ниските цени обикновено са за дву- или тригодишен договор. След това цените скочат до редовните разходи, които често могат да бъдат доста високи. Внимавайте и за добавки, като сигурност и инструмент за създаване на уебсайт.

GoDaddy. GoDaddy предлага три Linux хостинг плана, Basic, Deluxe и Ultimate, а договорът по подразбиране за всеки е 36 месеца. Всички цени тук са отстъпките за този тригодишен срок.

Основният план е $ 3,99 на месец само за един уебсайт и 100 имейл адреса – добро за начало. Преминаването е Deluxe с $ 4.49 на месец с неограничен брой уебсайтове и 500 имейл адреси. За силно посещаваните сайтове или магазини за електронна търговия, Ultimate на $ 7,99 месечно си струва да разгледате. Всички планове идват с неограничена честотна лента и безплатен домейн с годишен или по-дълъг договор.

Плановете за уеб хостинг на Windows с GoDaddy са сходни, но включват различни числа SQL и MYSQL бази данни с всеки план. Тук отново се прилагат цени с отстъпка и тригодишни договори. Икономическият план за един уебсайт е $ 3,99 на месец, а планът Deluxe (неограничен брой сайтове, честотна лента и съхранение) идва в $ 4.49 на месец. Неограничено всичко е отличителният белег на плана Ultimate на $ 7,99 месечно. Както преди, всички планове имат безплатен домейн с 12-месечен или повече договор.

GoDaddy предлага VPS, Cloud и Специализирани уеб хостинг планове чрез секцията Pro на своя уебсайт.

Мрежови решения. Имате възможност за три Linux хостинг пакета с Network Solutions. Основният план, наречен Уеб хостинг, е 9,96 долара месечно за срок от 1 година. Дисковото пространство е ограничено и имате 1000 имейл кутии. Професионалният хостинг при $ 15,78 на месец (1-годишен договор) добавя неограничено дисково пространство и кутии за електронна поща и по-бързи скорости. Най-добрият план е Professional Plus за $ 21.62 месечно (също едногодишен срок), който просто добавя SSL сертификат. Всеки пакет се предлага с безплатен (техният правопис) технически съветник, който да помогне с технически FTP и неща за сигурност.

Но това става много объркващо с мрежовите решения. Хостинг пакетите на страницата с често задавани въпроси са идентифицирани като Essential, Professional и Premium, заедно с цени, които са много по-скъпи от тези, цитирани на началната страница.

Въпреки това, схемата за сравнение между трите плана показва още една версия на месечните цени. Това може да са планове за разширено хостинг, но не е много ясно. Страницата с горещи оферти има още една цена, без обяснение за разликата.

Network Solutions предлага два VPS хостинг пакета: Основният хостинг е за начинаещи уебсайтове, а Професионалният хостинг е по-добър за сайтове с голям трафик.

Гарантирано връщане на парите: GoDaddy има добре заявена политика за възстановяване на суми за абонати на уеб хостинг. Месечните абонати с GoDaddy имат 48 часа, за да поискат възстановяване. Тези с годишни договори имат сравнително щедри 45 дни, за да получат обратно всичките си пари; след този период възстановяването им се преценява. Трябва да посочите причина, че прекратявате договора си.

Правилата за възстановяване на средства за мрежови решения не са достъпни на уебсайта му и лицето за обслужване на клиенти, с което се свързахме с него, също не може да намери информацията.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

GoDaddy е безспорният победител тук с точна информация за цените и политиките си. Информацията на мрежовите решения е противоречива и дори не съществува, така че е трудно да разберете колко ще им дължите или дали можете да си върнете парите, ако промените решението си.

Колко лесно да използвате GoDaddy и мрежови решения

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. Мрежовите решения и GoDaddy базират своите контролни панели на стандартния за индустрията cPanel.

Версията на Network Solutions осигурява задълбочен, но сложен интерфейс. Разширените функции на този контролен панел може да са твърде объркващи за начинаещите и е толкова препълнен с неща, които можете да направите, че понякога е трудно да намерите нещо: самата библиотека с приложения е заровила четири щраквания надолу.

GoDaddy направи cPanel свое собствено, като промени външния вид, за да съответства на стила на GoDaddy и добави персонализирани икони, за да направи интерфейса по-лесен за използване..

Инсталиране с едно щракване. GoDaddy има повече от 125 Linux приложения и 50 Windows приложения, всички с инсталация с едно кликване. Но няма пълен списък на тези приложения на разположение, преди да се регистрирате за услугата за уеб хостинг. Network Solutions рекламира инсталиране с 1 щракване за WordPress.

Навигация в уебсайта. Нито GoDaddy, нито уебсайтът Network Solutions предлагат информация отпред и от центъра за лесно четене. Уебсайтът на GoDaddy е препълнен, но разделителите са ясно етикетирани и информацията е налице, въпреки че може да се наложи да разгледате, за да я намерите.

За разлика от тях, уебсайтът на мрежовите решения има противоречива информация, особено за плановете и цените и липсва някаква съществена информация, включително пълен списък на функциите, които включва всеки план.

Становище относно лесното използване

GoDaddy отново излиза напред тук. Изборът на уеб план е лесен и знаете какво получавате. Въпреки че cPlanel на GoDaddy е нестандартен, кривата на обучение е лека и персонализираните икони са доста интуитивни. За разлика от вас, вие сте почти в мрака с мрежовите решения, какво купувате, колко ще струва и как да използвате това, което получавате.

Поддръжка на GoDaddy и мрежови решения

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

За съжаление понякога членовете на екипа за поддръжка на клиенти стават вашите нови най-добри приятели, така че е важно да достигнете и да ги разберете, когато трябва. Нито GoDaddy, нито Network Solutions имат звездни възможности за поддръжка на клиенти.

За да стигнете до екипа за поддръжка на GoDaddy, можете да използвате телефона или да се свържете чрез тяхната функция за чат на живо – и телефонният номер не е безплатен. Целият екип за поддръжка на GoDaddy е базиран в САЩ в Айова и Аризона. Качеството на поддръжката е доста високо, особено при директни и не толкова сложни проблеми. GoDaddy също има сравнително обширна база знания и видео уроци.

Network Solutions предлага и телефонна поддръжка, този път с безплатен номер за тези в Съединените щати и Канада; някои линии са достъпни само за ограничени часове. Телефонните обаждания са безплатни за клиенти в Съединените щати и Канада. Ако искате помощ по имейл, вече трябва да сте клиент. В базата от знания има селекция от често задавани въпроси и видео уроци и можете да закупите MyTime Поддръжка от напреднали уеб експерти за месечна такса.

Становище относно поддръжката на потребителите

От двете GoDaddy има по-добри възможности за поддръжка на клиенти, с функция за чат на живо за тези, които неприятно говорят английски на лице за техническа поддръжка. Нито една компания не е известна с отличната си подкрепа.

Отзиви на потребители за GoDaddy и мрежови решения

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Чуването на вътрешната история от настоящите потребители на доставчици на уеб хостинг услуги може да ви помогне да идентифицирате силните и слабите страни на услугите. Само имайте предвид, че хората са по-склонни да се оплакват от проблеми, отколкото да хвалят това, което им работи добре.

Отрицателни отзиви за GoDaddy и мрежови решения

GoDaddy. Прекъсванията и проблемите с уебсайта не са налице най-негативното внимание на GoDaddy. Досадни за хората са понякога объркващите практики за таксуване и трудностите при достигане до хората да отменят двойните такси или да анулират договорите. Донякъде агресивните техники на продажба на уебсайта GoDaddy също привличат оплаквания.

Мрежови решения. Надстройването е също оплакване, изправено срещу Network Solutions от хора, които са недоволни, че трябва да закупят доста стандартен основен хостинг пакет и след това да плащат, за да добавят бита и парчетата, които им трябват. Интерфейсът на cPanel също идва от критики от младите уебмайстори заради дългата му крива на обучение и неинтуитивна навигация.

Положителни отзиви за GoDaddy и мрежови решения

GoDaddy. Хората, които искат стартиращ уебсайт и нямат нищо против да се занимават с голяма компания и всичко, което включва, хвалят GoDaddy. Цените са конкурентни и това, че могат да купуват всичко на едно място и дори да бъдат обединени заедно като пакет, правят техния живот чрез създаване на уебсайт прост.

Мрежови решения. Рецензенти като мрежови решения за фокуса му върху собствениците на фирми и функциите, които са насочени към тях. Най-вече широката гама от функции за електронна търговия намират ентусиазирана аудитория. Потребителите на WordPress оценяват голямата сигурност на мрежовите решения WordPress успя да бъде домакин.

Становище относно потребителски отзиви

И за двата хостинг хостинга има смесени рецензенти, с повече отрицателни отзиви от положителни. Много от компаниите срещу GoDaddy са свързани с това, че е голяма компания, а хората мразят фокуса върху продажбите, открит и на двата уебсайта.

Заключение за сравнение на GoDaddy и мрежови решения

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

И двете тези хостинг компании имат своите предимства и недостатъци.

Причини да изберете GoDaddy през мрежови решения:

 • Може да закупите всички нужди от уеб сгради в един пакет
 • Голяма, доказана, утвърдена компания
 • Налични са както Linux и Windows уеб хостинг
 • Професионалните хостинг пакети дават възможност за растеж
 • Инсталация с едно щракване за стотици приложения
 • Интегриран пакет за електронна търговия

Причини да изберете мрежови решения, хостинг през GoDaddy:

 • Фокусирайте се върху бизнеса
 • Сигурен, управляван хостинг на WordPress
 • Има много лек ръб при продължаване

Network Solutions се фокусира върху хора с бизнес приложения, които искат да установят присъствие в мрежата. Ако сте опитен собственик на WordPress, тогава сигурността на управлявания хостинг на WordPress в мрежовите решения може да си струва да разгледате.

Освен това не можем да го препоръчаме наистина през GoDaddy като хостинг доставчик въз основа на този сравнителен преглед. Удобството на пазаруването на едно гише за създаване и работа на уебсайт, открит в GoDaddy, ще се хареса както на начинаещи собственици на уебсайтове, така и на тези, които не искат да се съсредоточават твърде много върху механиката на уебмайстор.

Плановете GoDaddy също са по-евтини (според нас) от многото версии на плановете, налични в Network Solutions.

GoDaddy и Network Solutions са атрактивни опции като уеб хостинг услуги, но нито едното може да предложи точно това, от което се нуждаете. Ако търсите по-малка компания и по-гъвкави хостинг планове, разгледайте Малък портокал.

Всички хостинг планове идват с неограничени домейни, но ограничения на дисковото пространство и трафик, така че не плащате за ресурси, никога няма да използвате. Освен това получавате много популярния и високо оценен безплатен инструмент за уеб строители Weebly.

Имате ли въпроси относно GoDaddy или Network Solutions? Различават ли се вашите преживявания от това, което показват нашите изследвания? Вашите вярвания с изцяло различен доставчик? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map