GoDaddy срещу A2 хостинг: Кой уеб хост да изберете?

При цялото вълнение от създаването на уебсайт, което го прави да изглежда точно както и да се гарантира, че зрителите имат страхотен опит там, уеб хостингът често се забравя. Каква е ползата от ефектен уебсайт, ако той не е достъпен 24/7?


Изборът на подходящия доставчик на уеб хостинг не трябва да бъде задълбочен и тук идваме. Ето сравнението между две от най-добрите хостинг услуги: GoDaddy и A2 хостинг Направихме проучването, за да ви предоставим достатъчно информация, за да решите дали всяка услуга е най-подходящата за вас.

И GoDaddy, и A2 хостинг са уважавани компании, които оперират в малко различни сфери. A2 хостингът е от 2005 г., а GoDaddy е основана през 1997г.

По размер GoDaddy е приблизително десет пъти по-голям от A2 хостинг, като хоства около 730 000 уебсайта на A2 с малко над 63 000. Фокусът на A2 хостинг е върху уеб хостинга, докато GoDaddy е най-известен с регистрацията на домейни, а също така се занимава отделно с имейл и маркетинг, както и уеб сигурност. GoDaddy предлага и програма Pro специално за разработчици.

Сравнете производителността на GoDaddy и A2 хостинг

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Времето и надеждността са два аспекта на уеб хостинга, които привличат разгорещени коментари от потребителите, ако уебсайтовете им не винаги са достъпни. GoDaddy и A2 хостинг предлагат стандартната гаранция от 99,9% време за продължаване; и двамата доставчици на услуги непрекъснато удряха тази марка, като A2 има лек ръб със 100% продължаване през същия период като 99,94% време на GoDaddy.

производителност. GoDaddy класира високо за бързина в тестовете за измерване от експерти на трети страни. Прегледите на потребителите обаче са смесени, с истории за много бавни скорости и хора, които са доволни от това колко бързо се зареждат уебсайтовете им. GoDaddy използва Solid State Drive сървъри, но ограничава обема на SSD съхранение за всеки от хостинг плановете си.

И трите планове на A2 хостинг се захранват от сървъри на твърдото устройство за бързо увеличаване на скоростта, за които те твърдят, че се представят до 20 пъти по-бързо от обикновените сървъри на своите конкуренти. И за разлика от някои от конкурентите, които предлагат тази бърза услуга само за определени функции на уебсайта, A2 обхваща всички файлове, операционната система и бази данни.

В допълнение, A2 хостинг сключва договори с трета компания за проследяване на техните времена и скорости, които се показват в мрежата, за да могат всички да видят.

надеждност. Един от аспектите на надеждността на уеб хостинг услугата са множество центрове за данни, така че компаниите могат да превключват вашия уебсайт между тях в случай на неуспех в такъв. Центровете в различни страни са бонус! Центровете за данни на GoDaddy са в САЩ (7 центъра), Амстердам и Сингапур.

Центровете за данни на хостинга на A2 също са по целия свят, със сървъри във Вашингтон, Колумбия и Калифорния в САЩ, Австралия и Германия. И двете компании използват излишна мощност и охлаждане и мониторинг на място, за да поддържат надеждността висока.

Становище за GoDaddy и A2 хостинг изпълнение

A2 хостинг и GoDaddy доста се връзват в бързината и надеждността на обработката, така че ние правим A2 хостинг лидер тук за използване на своите SSD сървъри за всички аспекти на уеб хостинга.

Характеристики на GoDaddy и A2 хостинг

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: Функциите, които предлага уеб хостинг услугата, често могат да бъдат прекъсвач на сделките във вашето решение. Не е особеност като такава, но е интересът, че A2 хостингът има ангажимент да бъде екологичен. От 2007 г. насам A2 е неутрален за въглерод, насърчава служителите си да комутират, рециклират стари сървъри, да засаждат дървета и да намаляват боклука.

Регистрация на домейни. Регистрацията на имена на домейни е може би първото нещо, което ви идва на ум, когато мислите за GoDaddy, така че не е изненадващо, че можете да закупите домейна на уебсайта си там, заедно с неговия уеб хостинг план.

GoDaddy предоставя едно безплатно име на домейн с всеки годишен (или по-дълъг) план за продължителността на първоначалния договор. С A2 хостинг можете да закупите името на вашия домейн директно от тях. И двамата доставчици на услуги ви позволяват да прехвърлите в съществуващо име на домейн.

Уебсайт строител. И GoDaddy, и A2 хостингът предоставят създател на уебсайт, за да създадете своя уебсайт. GoDaddy’s (подходящо наречен) Builder на уебсайтове има прикрепена към него месечна такса, докато RVSiteBuilder на A2 хостинг е безплатен с всички свои хостинг планове. Website Builder е много популярен и има някои функции от висок клас за създаване на привлекателен уебсайт.

Данни на Guide-Bulgaria.com. И GoDaddy, и A2 хостингът предлагат SQL бази данни с всичките им планове. GoDaddy ограничава броя на базите данни, които сте разрешени за всеки план, докато A2 хостинг просто ограничава базите данни за най-ниския си план.

WordPress хостинг. A2 хостинг и GoDaddy имат отличен хостинг на WordPress.

В края на 2014 г. A2 хостингът въведе A2 Optimized, WordPress плъгин, който осигурява автоматична конфигурация за WordPress сайтове, за да гарантира възможно най-бързото (6x) зареждане на страниците. Заедно с тази скорост идва и по-добра сигурност за WordPress сайтовете.

WordPress хостингът на A2 включва възможността за пълно управление на множество WordPress сайтове от едно табло и масово премахване на спам коментари. Управляваните хостинг планове на WordPress са същата цена като обикновените хостинг планове.

GoDaddy ви позволява да създадете вашия WordPress сайт в среда GoDaddy или да въведете съществуващия си WordPress сайт. Управляваният хостинг на WordPress ви предоставя безплатни ежедневни резервни копия (с възстановяване с едно кликване) на вашите WordPress сайтове и интерактивни инструкции и учебни видеоклипове.

Има 4 WordPress планове с GoDaddy. Основният план с един уебсайт на WordPress започва от $ 3,99 месечно, а програмистът от най-високо ниво, Developer, обработва 5 уебсайта и до 800 000 посетители за $ 13,99 на месец. Най-добрите два плана включват SSL сертификат (стойност от $ 70). Както при обикновените хостинг планове, безплатен домейн е осигурен с договори от дванадесет месеца или повече.

Решение за електронна търговия. A2 хостинг и GoDaddy подхождат към електронната търговия по различен начин.

GoDaddy обединява уебсайт, хостинг и QuickCart (собствена собствена количка за пазаруване) срещу месечна такса. С неограничени продукти, собствени купони и възможност за отваряне на магазин във Facebook, GoDaddy предоставя едно гише за вашите пълни нужди в електронната търговия.

A2 хостингът няма собствено решение за електронна търговия, но предлага партньорства чрез настройки с едно кликване с изключително популярни услуги за електронна търговия, включително Magneto, OpenCart, PrestaShop и AbanteCart. С този метод трябва сами да сглобите битовете.

Архивите. Просто трябва да кажем предварително, че независимо от това, което предлага уеб хостинг услугата за архивиране, все пак трябва редовно да архивирате сами уебсайта си. За всеки случай.

Въпреки това GoDaddy и A2 хостингът предоставят някои резервни услуги за вас.

A2 хостингът предоставя Server Rewind, програма за възстановяване на файлове, която е безплатна с първите две планове. Server Rewind периодично прави снимки на вашия уебсайт, но не и вашите бази данни, и можете да получите достъп до тях от контролния панел.

GoDaddy таксува своите услуги за архивиране и възстановяване. Срещу хонорара получавате автоматично ежедневно архивиране с зададено количество съхранение на данни за резервното копие.

Хостинг сигурност. И двамата доставчици на уеб хостинг приемат сигурността изключително сериозно. GoDaddy премахва притесненията от злонамерен софтуер на вашия уебсайт, като предлага SiteLock на месечна такса, за да сканира всеки ден уебсайта ви, за да идентифицира и премахне зловреден софтуер. Можете също така да закупите SSL сертификат, за да гарантирате защитата на чувствителни данни, въведени във вашия сайт.

A2 хостинг разполага с безплатна услуга Perpetual Security с всички свои хостинг планове. Защитата включва мониторинг на сигурността 24/7/365, сканиране на вируси, двойна защитна стена и други защити на сървъра. Трябва да се отбележи HackScan, безплатна защита, която блокира хакове, преди да нанесат щети на уебсайтовете на клиентите. SSL сертификатите се предлагат и за закупуване.

Контролен панел. Тези уеб хостинг услуги използват cPanel за поддръжка на своите потребители на Linux, но всеки панел изглежда и работи по различен начин. A2 използва стандартния cPanel и навигацията му ще бъде лесно да се вземе за тези, които вече са запознати с него. GoDaddy персонализира стандартния cPanel; във вид и усещане, че отговаря на стила на GoDaddy и потребителите съобщават, че е добре обзаведен и лесен за навигация.

Тези, които избират опцията за уеб хостинг на Windows с GoDaddy, използват контролния панел Odin Plesk.

Становище за ключовите характеристики на хоста на GoDaddy и A2

A2 хостинг изпреварва GoDaddy тук за своите безплатни функции, по-специално архивиране, създаване на уебсайтове и SQL бази данни. GoDaddy обаче е по-добър за интегрираното си решение за електронна търговия.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на GoDaddy и A2 хостинг

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Винаги е трудно да се пише за цените, тъй като цените подлежат на промяна, отстъпките се предлагат редовно, а промоционалните цени са добри само за първоначалния договор и след това се връщат към, често много по-висока, редовна цена. Винаги четете дребния шрифт за ценообразуване и имайте предвид, че колкото по-дълъг е договорът, толкова по-малко е цената на месец.

GoDaddy. GoDaddy предлага три Linux хостинг плана, Basic, Deluxe и Ultimate, а договорът по подразбиране за всеки е 36 месеца.

Основните в $ 3,99 на месец за отстъпката се препоръчват за стартов уебсайт, тъй като сте ограничени само до един сайт и 100 имейл адреса. Ако имате няколко сайта, помислете за Deluxe на $ 4.49 на месец (цена с отстъпка) с неограничен брой уебсайтове и 500 имейл адреси. Тези, които имат магазин за електронна търговия или с наистина интензивен трафик, трябва да погледнат в най-горния план, The Ultimate на $ 7,99 месечно. Всички планове идват с неограничена честотна лента и безплатен домейн с 12-месечен или повече договор.

Плановете за уеб хостинг на Windows с GoDaddy са сходни, но включват различни числа SQL и MYSQL бази данни във всеки план. Икономическият план за един уебсайт започва с отстъпката от $ 3,99 на месец, а Deluxe планът с неограничен брой уебсайтове, честотна лента и съхранение идва от $ 4.49 на месец (отстъпка). Неограничени уебсайтове, хранилище, честотна лента и бази данни са достъпни с плана Ultimate на $ 7,99 месечно. Всички планове идват с безплатен домейн с годишен (или по-дълъг) договор.

GoDaddy предлага VPS, Cloud и специализирани уеб хостинг планове чрез секцията Pro на своя уебсайт.

A2 хостинг. A2 хостингът също има три Linux хостинг плана и те са подобни на тези на GoDaddy. За един уебсайт Lite струва $ 3,92 на месец (36-месечен договор) с 5 бази данни и 25 имейл адреси. Планът на Swift при $ 4.90 на месец има неограничени уебсайтове, бази данни и имейл адреси. Скоростта на турбо, 20 пъти по-бърза от нормалната, е отличителният белег на плана Turbo при $ 9.31 месечно, който също идва с акселератора на сайта A2. Всички планове имат неограничено съхранение и постоянна сигурност. A2 хостингът не предлага хостинг на Windows.

A2 хостингът също предлага VPS и специализирани Linux хостинг планове, с управлявани и неуправляеми опции за всеки.

Възстановявания. GoDaddy и A2 хостинг имат политика за връщане на пари. С GoDaddy, ако сте се абонирали или услуга от месец на месец, трябва да поискате възстановяване на сумата в рамките на 48 часа; с годишни договори имате 45 дни, за да поискате връщане на парите си. Трябва да посочите причина за заявката си. Политиката за връщане на пари при A2 хостинг не е чак толкова либерална. Имате само 30 дни, за да поискате пълно възстановяване; след този период ще получите обратно оценена сума.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

Както понякога се случва, това е равенство, когато се вземат предвид отстъпковите цени GoDaddy и A2 хостинг. Политиките им за възстановяване също са подобни.

Колко лесно да използвате GoDaddy и A2 хостинг

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. Ако сте запознати със стандартния cPanel, ще бъдете вкъщи с помощта на контролния панел на A2 хостинг, базиран на стандартния cPanel. GoDaddy взе стандартния cPanel и оправя не само как изглежда, но е добавил персонализирани икони; потребителските отзиви са изключително положителни относно тези промени.

Инсталиране с едно щракване. GoDaddy осигурява инсталация с 1 щракване за над 125 приложения за своите потребители на Linux и за над 50 приложения за абонати на хостинг на Windows. На уебсайта обаче няма списък с всички тези приложения. Има и настройка с едно кликване за регистрирани домейни домейни. A2 хостингът също предлага настройка с едно кликване за популярни приложения, включително теми и плъгини за WordPress, както и за решенията за електронна търговия, с които си партнира..

Навигация в уебсайта. Изключително лесно е да намерите информация на уебсайта за хостинг на A2. По-специално, сравнение на всички характеристики на всички планове е ясно и чисто достъпно в таблица на една страница. За разлика от тях, уебсайтът на GoDaddy е по-затрупан и трябва да преминете през няколко екрана, за да разберете цялата информация за плановете.

Становище относно лесното използване

GoDaddy заема водеща позиция тук за лесното си използване адаптация на стандартния интерфейс cPanel, както и броя на приложенията с едно кликване, които са налични.

Поддръжка на GoDaddy и A2 хостинг

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

Поддръжката на клиенти е една от тези функции на уеб хостинга, за който не се замисляте, докато не ви потрябва – и тогава тя става жизненоважна..

GoDaddy. Има само два начина да се свържете с поддръжката на клиентите на GoDaddy – да им се обадите по телефона или да използвате опцията за чат на живо. И телефонният номер не е безплатен, така че плащате за времето на чакане. Целият персонал за поддръжка на GoDaddy е в Аризона и Айова, САЩ.

Рецензенти твърдят, че качеството на обслужване на клиентите като цяло е високо, с най-добри резултати за прости и ясни заявки. Можете също да намерите информация в базата знания на GoDaddy или да видите техните видео уроци.

A2 хостинг. A2 хостинг има базиран в САЩ Guru Crew, който да ви подкрепи, като всички са експерти или разработчици. Можете да се свържете с екипа на Guru по телефон, имейл, като подадете билет или чрез чат на живо, 24/7/365. Приоритетна поддръжка за по-бърз отговор на билета е налична срещу месечна такса. Рецензенти са ентусиазирани от качеството на обслужването на клиентите от A2 хостинг, а през януари 2015 г. компанията получи рейтинг A + от по-доброто Business Bureau..

Становище относно поддръжката на потребителите

Поддръжката на клиенти на A2 хостинг е по-лесно достъпна от тази на GoDaddy и получи много повече признания както за знанието, така и за дружелюбността..

Отзиви на потребители за GoDaddy и A2 хостинг

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Отзивите на клиентите дават само една част от картината на всяка уеб хостинг услуга – но тази част е вътрешната история. Ако имате предвид, че винаги има повече отрицателни отзиви, отколкото положителни, отзивите на клиентите са много полезни за идентифициране на проблемите, които хората имат, както и какво им харесва особено при доставчиците на услуги.

Отрицателни отзиви за GoDaddy и A2 хостинг

GoDaddy. Повечето отрицателни отзиви за GoDaddy са за продължителни периоди на престой и проблеми с „уебсайта не е на разположение“, както и ограничените начини за достигане до понякога съмнителната поддръжка на клиенти. В допълнение, хората взеха изключение от доста твърдите техники на продажба на уебсайта GoDaddy.

A2 хостинг. Оплакванията за хостинг център A2 около липсата на безплатна телефонна поддръжка извън Съединените щати и затрудненията с получаването на помощ за фактуриране, когато хората искат да анулират договорите.

Положителни отзиви за GoDaddy и A2 хостинг

GoDaddy. GoDaddy има добри отзиви от хора, които искат основен уебсайт и имат ограничени отношения с компанията. Хората смятат, че цените му са конкурентни и обичат, че това е едно гише за бързо създаване и работа на уебсайт.

A2 хостинг. Без съмнение A2 хостинг получава възторжени отзиви за поддръжката на клиентите си, както по отношение на дружелюбието, така и в познанието на екипа си за поддръжка. Хората също обичат скоростта на SSD сървърите и ясното и просто ценообразуване на плановете.

Становище относно потребителски отзиви

Отзивите на A2 хостинг са по-положителни и по-малко отрицателни от тези на GoDaddy. Много положителните отзиви за поддръжката на клиенти на A2 хостинг показват колко добре се отнася към абонатите.

Заключение за сравнение на GoDaddy и A2 хостинг

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

И двете тези хостинг компании имат своите предимства и недостатъци.

Причини за GoDaddy за A2 хостинг:

 • Удобно пазаруване на едно гише за всички нужди на вашия уебсайт
 • Голяма утвърдена компания с доказан опит
 • Предлага се уеб хостинг на Windows
 • Стая за растеж с налични професионални хостинг пакети
 • Обширен списък с инсталации с едно кликване
 • Интегриран пакет за електронна търговия

Причини да изберете A2 хостинг през GoDaddy

 • Отлична поддръжка на клиенти
 • Бързо време за зареждане на уебсайтове
 • Обширният пакет за сигурност е безплатен с всички планове
 • Безплатно създаване на уебсайт
 • WordPress ускорител функция за удобство, бързина и сигурност

A2 хостингът е подходящ за онези, които тепърва започват в света за изграждане на уебсайтове и предполагат, че се нуждаят от известна поддръжка от своята уеб хостинг компания. В другия край на скалата, планът Turbo би бил интересен за тези, за които скоростта на уебсайта е от първостепенно значение.

Пакетът с име на домейн, създател на уебсайт и хостинг на GoDaddy ще се хареса на начинаещия, който иска всичко на едно място, въпреки че някои от тези функции се предлагат срещу допълнително заплащане.

За клиентите на електронната търговия това е хвърляне: интегрираният пакет на GoDaddy с тяхната собствена количка за пазаруване спрямо връзката на A2 хостинг с едно кликване към някои от най-популярните решения за електронна търговия.

И A2 хостинг, и GoDaddy са добри опции като доставчици на уеб хостинг; Въпреки това, ако нито едно от тези не отговаря на вашите нужди, погледнете InMotion хостинг, компания, която спечели солидна репутация на страхотен уеб хост за бизнеса. Можете да се възползвате от 90-дневната му гаранция за връщане на пари, за да разгледате всички 300+ приложения, налични в инсталационната библиотека с 1 щракване.

Имате ли въпроси за GoDaddy или A2 хостинг? Имали ли сте опит или с доставчик на уеб услуги, или сте избрали да отидете с друга компания? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map