DreamHost срещу SiteGround: Кой уеб хост трябва да използвате?

SiteGround срещу DreamHost


Изборът на хостинг компания за изпълнение на уникалните изисквания на вашия бизнес е труден дори когато сте стеснили опциите си до две или три, тъй като, от своя страна, повечето хостинг компании предлагат подобни функции. Да попаднем под капака на две бюджетни хостинг компании: DreamHost и SiteGround, които и двете твърдят, че предлагат ниски цени и функция за премиум.

DreamHost и SiteGround са печеливши награди в хостинг индустрията. DreamHost хоства над 1 500 000 уебсайтове, приложения и блогове, а SiteGround около 450 000. По-голям ли е по-добре и как тези две хостинг компании наистина сравняват? Нека първо да разгледаме моментна снимка на двете компании.

Когато стартира през 1997 г., мисията на DreamHost беше да използва силата на отворен код, за да помогне на всеки, който иска присъствие в интернет, просто и евтино. Основана през 2004 г., SiteGround избра да се фокусира върху персонализирани софтуерни решения и оптимизация на скоростта на своите сървъри.

И двамата домакини имат добра репутация в бранша. Alexa Класиране, което може да ви даде много широка индикация за популярността на дадена компания, дава SiteGround глобална класация от 3 642, а DreamHost една от 5,318.

Сравнете производителността на DreamHost и SiteGround

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Надеждното актуализиране и бързото зареждане на страници не подлежат на договаряне, тъй като тези функции влияят пряко на възприятието на клиентите ви за вашия бизнес всеки път, когато посещават вашия сайт.

Uptime.DreamHost гарантира 100% продължителност на работа, а SiteGround гарантира 99,9% продължителност. HowsHost.com тества и двамата хостове за период от 30 дни и открива, че DreamHost има средно време за работа от 99,92%, а SiteGround 99,91%. Тези цифри са добри.

Зареждане на страница. Според тестовете, извършени от codeinwp.com, времето за реакция за уебсайт на SiteGround беше между .4 и 3.76 секунди, а за DreamHost – между 0.93 и 2.74 секунди. Тестовете от howshost.com показаха средното време за реакция за уебсайтовете на SiteGround да бъде 6 секунди, а за DreamHost – 5 секунди. И двете скорости са само достатъчни в сравнение с хост като InMotion, който е средно 100% по-бърз.

Резервни копия и съкращения. Що се отнася до опциите за архивиране и резервиране, и двамата хостове правят ежедневно архивиране, но SiteGround предлага 30 копия на ден със своите планове за GrowBig и GoGeek. Premium планове за архивиране и възстановяване са допълнителна цена и за двамата хостове.

надеждност.SiteGround има центрове за данни в Чикаго, Лондон, Амстердам и Сингапур. SiteGround управлява своите сървъри, записва собствени софтуерни лепенки, когато е необходимо и съхранява цели резервни сървъри на място. Той използва най-новите съвременни уеб сървъри Apache. Клиентите могат да избират най-близкото място до своите клиенти, за да получат най-добрите скорости за зареждане на страницата.

През 2015 г. DreamHost пренасочи стратегията си за центрове за данни от работа със собствени сървъри към услуги за колокация. Сега ViaWest в Орегон управлява двата си центъра за данни в Калифорния, а RagingWire управлява своя център Вирджиния. Предимството е, че управлението на центровете за данни се възлага на специалисти. DreamHost разполага със здрави DELL сървъри, използващи твърди дискове, които увеличават хостинг скоростите с 200%.

Становище относно представянето на DreamHost и SiteGround

Времето и надеждността могат да бъдат аргументативни проблеми, а резултатите от тестовете подвеждащи. Ако потребителските рецензии предстоят, и двата хоста са изключително надеждни, въпреки различните стратегии за центрове за данни.

Характеристики на DreamHost и SiteGround

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: И двамата хостове предлагат най-новата версия на MySQL, PHP, Perl и Python, множество мерки за сигурност като ежедневно архивиране, защита от СПАМ и гореща връзка, както и множество домейни и имейл акаунти.

Регистрация на домейни. Както с DreamHost, така и с SiteGround Shared хостинг акаунти можете да регистрирате име на домейн с едно от най-популярните разширения (напр. .Com, .net, .org, .info и др.) Безплатно за живота на вашия акаунт. В DreamHost регистрацията на домейни цените идват с безплатна поверителност на домейна.

Уебсайт строител. Само SiteGround има създател на уебсайтове. Weebly е лесен за използване, популярен създател на уебсайтове с плъзгане и пускане, който ви позволява да създадете професионален уебсайт, дори ако никога не сте създавали уебсайт преди. Можете да добавяте текст, снимки, карти, аудио и видео към вашия сайт, просто като плъзнете и пуснете елементи на място. Weebly включва теми от магазина, за да можете да създадете функционален сайт за електронна търговия с толкова малко усилия, колкото създаването на блог.

За феновете на DreamHost изучаването на WordPress може да бъде добра алтернатива, тъй като има множество форуми, които да ви помогнат да започнете и тъй като WordPress захранва 17% от уебсайтовете в света, това е полезно умение да се научат. Освен това има някои приставки и шаблони за WordPress, които ще ви помогнат да създадете персонализиран уебсайт, използвайки същата функционалност за плъзгане и пускане като Weebly.

MySQL база данни. Както SiteGround, така и DreamHost предлагат неограничени бази данни MySQL и неограничен брой имейли и автоматични отговори.

WordPress хостинг.Всички хостинг планове на SiteGround за WordPress предлагат подобни функции като тези на плановете за споделен хостинг. Планът му за стартиране ($ 3,95 / месец) е лош, но неговият GoGeek план ($ 14,94 / месец) е силно препоръчителен. Планът GoGeek предлага безплатно име на домейн за живота на плана, безплатен трансфер на сайта, 30 GB уеб пространство, безплатни PCI-съвместимост, 1-годишен безплатен SSL сертификат, неограничен SQL бази данни и множество уебсайтове. SiteGround казва, че хоства по-малко акаунти на сървъра на WordPress, което намалява конкуренцията за ресурси.

WordPress хостинг план на DreamHost ($ 19.95, ако се регистрирате за годишен план) предлага един сайт на план, 30 GB място за съхранение, Hip Hop виртуална машина (HHVM), която е алтернатива на Facebook за PHP, кеширане на лакове, интегриране на CDN, автоматично мащабиране на RAM и изолирани сървъри на база данни MySQL. WordPress акаунти са хоствани на изолирани VPS.

И двата хоста осигуряват инсталатор на WordPress с едно кликване, автоматично актуализиране, Supercacher, WordPress Staging (което улеснява тестването и прилагането на промените без изграждане на отделен тестов сървър), предварително инсталиран Git (позволява ви да правите промени локално и след това натискате тези промени на вашия сайт на живо след тестване) и управление на командния ред.

Решение за електронна търговия. Планът за стартиране на споделения хостинг на SiteGround не се препоръчва за сайтове за електронна търговия. За да хоствате сайт за електронна търговия, трябва да се регистрирате за плана GoGeek ($ 14.95 / мес.), Който предлага безплатни PCI-съответствие (законово изискване за транзакции с кредитни карти) и специален IP адрес. Безплатният софтуер за електронна търговия включва SSL, Zen Cart, Magento, Agora и CubeCart. Ако вашите клиенти са извън САЩ, може да се възползвате от това да имате сървър в близост до географския район на вашата целева аудитория (който SiteGround може да ви предложи). Ако вашите клиенти са в САЩ, това няма значение.

Споделеният хостинг на DreamHost (от $ 7.95 / месец) предлага безплатен PCI-съответствие. Безплатният софтуер за електронна търговия включва SLL, Zen Cart и CubeCart.

За да подкрепите вашия сайт за електронна търговия: както планът DreamHost, така и планът GoGeek на SiteGround предлагат SSL сертификати (за удостоверяване на вашия сайт), FTP достъп, стационарни среди за тестване на промени в сайта, ежедневни архиви и специални IP адреси.

Архивите. DreamHost извършва автоматични „снимки“ на вашите данни през различни редовни интервали (два часа, два на ден и две седмично). Можете ръчно да архивирате вашите уебсайтове, бази данни и данни от акаунта от контролния панел (само по едно ръчно архивиране за всеки месец).

Софтуерният инсталатор с едно кликване на SiteGround ви дава възможност да архивирате и възстановява сайтовете си с едно щракване. SiteGround запазва резервни копия на споделените и полуотделни хостинг акаунти на клиентите до 30 дни.

Хостинг сигурност. SiteGround твърди, че е първият хост, приложил изолация на акаунта, механизъм, който не позволява на всеки акаунт да повлияе на работата на другия и да предотврати възможни нарушения на сигурността. SiteGround активно следи и открива подвизи за сигурност и записва свои собствени корекции, за да коригира уязвимостите незабавно, вместо да чака официални актуализации на софтуера. Той осъществява ежедневно архивиране, CloudFlare CDN, SSH достъп, редовни надстройки на хардуера и SSL сертификати.

DreamHost има изчерпателна статия в Wiki, за да ви преведе през процесите, необходими за настройка на защитен имейл, трансфер на файлове, потребителски акаунти и др. Той предлага интеграция в CloudFlare, SSL / TLK сертификати, ежедневно архивиране и защита на поверителността на домейна.

Контролен панел. И DreamHost, и SiteGround имат резервни интерфейси, които ще използвате за управление на вашия акаунт, домейни, имейли, архивиране, файлове, бази данни, фактуриране и др., Преглед на статистиката на сайта и инсталиране на софтуер. И двамата хостове предлагат инструменти за увеличаване на скоростта на зареждане на страниците, защита на вашия сайт от хакване и спам, прецизно разпределение на ресурсите и тестване на промените в сайта ви, преди да ги направите.

SiteGround използва популярния, лесен за използване cPanel контролен панел. Той разполага с Softaculous за инсталиране на софтуерни скриптове с едно кликване, имейл без спам, Cloudflare CDN, AutoUpdates за Joomla и WordPress, SuperCacher и стадионна среда, когато искате да тествате промени в сайта си.

DreamHost има собствен контролен панел, който се отклонява от стандартния cPanel в индустрията, тъй като се чувства по-скоро като традиционно табло с ляв навигационен панел. Можете да плъзгате и пускате навигационни елементи, за да персонализирате различни области на панела. Можете също да използвате контролния панел, за да инсталирате WordPress (и други приложения и добавки) с помощта на инсталатора с едно кликване.

Партньорски и риселърски програми. Можете да спечелите 65 долара на реферал, без месечни ограничения, с партньорската програма BlueHost. С партньорската програма на Network Solutions е възможно да се правят до 150 долара на месец. Реселърската програма на Network Solutions се осъществява чрез трета страна, SRSplus.

Extras.BlueHost има 150 долара рекламни кредити; Network Solutions има кредити на стойност 50 долара за маркетинговите програми на Network Solutions. BlueHost ще мигрира утвърден уебсайт, ако имате такъв на друго място, въпреки че начислява премия за услугата. Network Solutions има някои възможности за маркетинг, SEO и електронна търговия, достъпни за месечни такси.

Становище относно ключовите функции на DreamHost и SiteGround

И двамата хостове са богати на функции и докато DreamHost очевидно е надежден и ефективен хост, SiteGround, новото дете на блока, има по-активен и иновативен подход. Въпреки това, SiteGround има тенденция да крие част от разходите си.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на DreamHost и SiteGround

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Данните за хостинг пакетите са написани от маркетингови и търговски хора. Те са създадени да ви объркат. За да е лесно, нека разгледаме някои от минималните и максимални цени, които можете да очаквате да плащате за подобни пакети, предлагани от тези два хоста. Имайте предвид, че понятието „неограничен“ трябва да се приема с щипка сол. Например, така нареченият неограничен трафик за план за стартиране на SiteGround ефективно превежда до 10 000 посетители месечно. Така наречената неограничена честотна лента и съхранение от DreamHost всъщност са ограничени от нейната политика за „нормално използване“.

Споделен хостинг.

 • SiteGround – Стартиране план (3.95 $ / месец) с 10GB уеб пространство; GrowBig план (7.95 $ / месец) с 20GB уеб пространство и GoGeek план (14.95 $ / месец) с 30 GB уеб пространство (при регистрация за минимум една година.)
 • DreamHost – От $ 7.95 / месец да се $ 9.95 / мес (при записване съответно за минимум 36 и 12 месеца) и предлагане на неограничени имейл адреси, честотна лента и съхранение.

WordPress хостинг

 • SiteGround – план за стартиране (3.95 $ / месец) с 10GB уеб пространство; GrowBig план (7.95 $ / месец) с 20GB уеб пространство и GoGeek план (14.95 $ / месец) с 30 GB уеб пространство (при регистрация за минимум една година.)
 • DreamHost – ежегодно (19.95 $ / месец); Месечно ($ 24.95 / месец).

Виртуални частни сървъри (DreamHost) и облак (SiteGround) хостинг
Основното предимство на SSD устройствата е, че те могат да извличат данни по-бързо от традиционните устройства.

 • SiteGround
  • влизане план с 2GB DDR RAM & 20 GB дисково пространство ($ 60 / месец).
  • начинание план с 4GB DDR RAM & 80 GB дисково пространство ($ 140 / месец).
 • DreamHost
  • 2 GB RAM & 60GB SSD ($ 30 / месец).
  • 8 GB RAM & 120GB SSD ($ 120 / месец).

Специализиран хостинг
Основното предимство на SATA устройствата е, че почти винаги могат да бъдат извлечени така наречените „изгубени“ данни.

 • SiteGround
  • влизане План на сървъра с 4GB RAM & 500GB SATA II HDD ($ 229 / месец).
  • начинание Сървър план с 16GB RAM & 4 x 500GB SATA III HDD ($ 429 / месец).
 • DreamHost
  • стартер ПОВЕЧЕ 4 план с 4GB RAM & 1TB HDD ($ 149 / месец).
  • Premium ПОВЕЧЕ 12 план с 32B RAM & 240GB SDD ($ 329 / месец)($ 329 / месец).

Най-добро за начинаещи. Общият хостинг план на DreamHost е идеален за нов бизнес и осигурява достатъчно ресурси за блог, стартиращ бизнес или малък сайт за електронна търговия. Планът за стартиране на SiteGround е за лична употреба и фирми, които знаят, че в крайна сметка ще трябва да надстроят, но биха искали да “тестват водите”, като създават основно присъствие в мрежата.

Гарантирано връщане на парите: И в двата случая няма такси за настройка или такси за регистрация на имена на домейни. И двете предлагат гаранции за връщане на пари (97 дни за DreamHost и 30 дни за SiteGround). Въпреки че гаранцията на DreamHost звучи впечатляващо, имайте предвид, че е валидна само за споделен хостинг.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

Рамо до рамо, плановете и цените за тези два хоста изглежда малко объркващо, но е сравнимо, характеристика за функция. Колкото повече RAM можете да си позволите, толкова по-добре. Необходимото количество съхранение зависи от това, което планирате да съхранявате, напр. видеоклиповете и снимките заемат много място, така че ако сте фотограф, вашите изисквания по отношение на съхранението ще са по-големи. Препоръчваме ви изчерпателен списък на вашите изисквания и функционалността на вашия сайт и се свържете с отделите за поддръжка на двамата домакини с въпроси. Това също е отвратително умен начин да оцените качеството на тяхната поддръжка и да получите безплатни съвети за това, от което се нуждаете.

Колко лесно да използвате DreamHost и SiteGround

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. Както видяхме по-рано, DreamHost и SiteGround имат различни интерфейси. Ако сте свикнали да cPanel, контролния панел на DreamHost може да ви смути; ако сте начинаещ, имате нужда от подобна крива на обучение, който и хост да изберете, така че няма значение.

Инсталиране с едно щракване. Повечето контролни панели предлагат инсталация с едно кликване за популярен софтуер и скриптове като WordPress, ZenCart и помощни програми за календар и фотогалерия. Инсталаторите с едно кликване също се използват, за да активират оптимизацията на страниците, да направят вашия сайт на живо, да активират софтуер за сигурност и да създадат имейл акаунти. Има много малко хостинг компании, които не предлагат инсталиране на софтуер с едно кликване за повечето добавки за приложения и както SiteGround, така и DreamHost.

Становище относно лесното използване

DreamHost и SiteGround имат лесни за използване интерфейси. Съвети за DreamHost SiteGround със своите уроци за Wiki, които включват екранни снимки и инструкции стъпка по стъпка за изпълнение на повечето задачи в контролния панел.

Поддръжка на DreamHost и SiteGround

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

DreamHost има официален блог, включващ 96 урока при последно броене, потребителски форум и изчерпателна Wiki.

SiteGround има голяма база знания за често задавани въпроси и задълбочени уроци за WordPress, Joomla и Magento.

И двамата създадоха много неофициални уеб страници, за да помогнат на новите потребители да започнат.

Свържете се с DreamHost:

Twitter: @DreamHost и @DreamHostCare

Телефон: 7147064182

Контакт на SiteGround:

Twitter: @SiteGround и

Телефон: 1.866.605.2484

Становище относно поддръжката на потребителите

Докато и двамата домакини гарантират 24/7 поддръжка – чат на живо и билети за поддръжка (имейл) – само SiteGround предлага безплатна телефонна поддръжка. Това е може би най-големият провал на DreamHost, споменат от повечето рецензенти и в половината оплаквания, публикувани в интернет.

Отзиви на потребители за DreamHost и SiteGround

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Имайте предвид, че потребителските отзиви са субективни и понякога потребителите, главно ако не са технически, разбират погрешно условията на споразумението си с хост. Това е често срещан спор между хостове и клиенти, когато става въпрос за затваряне на уебсайтове на споделени сървъри, защото те прекаляват с ресурсите.

Положителни отзиви.

И DreamHost, и SiteGround получават признания от по-голямата част от клиентите за своята млада, ентусиазирана и енергична подкрепа. SiteGround получава допълнителни точки за превъзходен, макар и скъп, облачен хостинг.

Отрицателни отзиви.

DreamHost предизвиква три основни оплаквания в интернет от своите клиенти. Първо, че няма телефонна поддръжка; второ, че техният нестандартен, спорен контролен панел не е интуитивен; и трето, че за потребителите извън САЩ достъпът до поддръжка може да бъде неудобен и да забави решаването на проблеми.

SiteGround намалява палците в три области, като основно се върти около допълнителни разходи. Много потребители се възмущават, че трябва да плащат допълнително за защита на имена на домейни и да плащат за трансфери на сайта. Третото основно оплакване е „проблеми с връзката“ или с 500 грешки или CloudFlare; някои от тези грешки потребителите приписват на ограничени ресурси в плановете за споделен хостинг.

Становище относно потребителски отзиви

Поддръжката над средната е от съществено значение, ако имате бизнес в електронната търговия или сте начинаещ. Изглежда, че и двамата домакини са поели ангажимент да обслужват своите постижения и взимат сериозно своите клиенти. Съдейки по прегледите, и двата сайта смело са внедрили уникални, дори непопулярни функции или избрани нестандартни бизнес модели, които като цяло се оказаха успешни по свой начин.

Заключение за сравнение на DreamHost и SiteGround

Кой уеб-домакин е подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

Причини да изберете Dreamhost:

 • Повече опит и повече награди
 • Превъзходна гаранция за връщане на парите
 • Аутсорсинг центрове за данни на професионалисти
 • Прозрачна структура на ценообразуването

Причини за избор на SiteGround:

 • Традиционен, лесен за използване cPanel контролен панел
 • Глобална сървърна мрежа
 • Иновативен подход към сигурността
 • Супербюджетно предложение за начално ниво

DreamHost е най-подходящ за фирми и сайтове за електронна търговия, които изискват надеждност, гъвкавост и възможност за надграждане на плановете си. Вероятно е свръхкин за някой, който пише блог или чийто бизнес просто се нуждае от присъствие в мрежата.

SiteGround е идеален за домашна употреба, за предприемачи и малки предприятия на бюджет, но и за по-големи компании, които ценят иновативното предприемачество, което SiteGround се конкурира с по-големи домакини от себе си.

Ако този отзив не ви е задушил, погледнете някои конкурентни уебсайтове в подобна лига.

WebHostingHub има споделен хостинг план за входно ниво, наречен SPARK, който съперничи със стартиращия план на SiteGround. Член на Endurance International Group (EIG), моделът за поддръжка на WebHosting Hub, е първокласен и подкрепен от сестрите и братята си под чадъра EIG.

За да съперничи на DreamHost, BlueHost, роден през 1996 г., е една от най-големите хостинг компании в света, дом на повече от 1.9 милиона домейна. Той се намира в горната част на почти всички списъци „Топ 10 хостинг компании“.

Пуснете ни линия, ако имате въпроси, коментари или приятно изживяване с уеб хостинга, които искате да споделите. Ще се радваме да чуем от вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map