DreamHost срещу A2 хостинг: Кой от тях трябва да използвате?

Сравнение на DreamHost срещу A2 Хостинг


Да решите къде да хоствате може да бъде най-важното решение, което вземате с вашия уебсайт. За да бъде вашето начинание успешно, имате нужда от надежден хостинг, който предоставя функции, които най-добре отговарят на вашите нужди. Използвайте това сравнение между DreamHost и A2 хостинг, за да ви помогне да стесните избора си.

DreamHost има дълга история като уеб хостинг компания. Основана през 1997 г., тя има над 1,5 милиона уебсайтове, хоствани на своите сървъри. A2 хостингът, от друга страна, е пуснат за първи път през 2003 г., като разработчиците имат предвид и е един от първите, които предлагат PHP 5 и Ruby on Rails. Акцентът им е върху представянето.

Както DreamHost, така и A2 хостингът предоставят споделен хостинг, управляван хостинг на WordPress и VPS и специални планове за сървър. И двете компании са базирани на Linux.

DreamHost беше обявен през 2014 и 2015 г. за PCMag „Най-добрият бизнес домакин.“ A2 хостинг спечели многобройни награди „най-доброто от“, няколко от тях доскоро миналата година.

DreamHost, със седалище в Калифорния, е частна хостинг компания. A2 хостингът също е частна собственост. Името му идва от факта, че е със седалище в Ан Арбър (две A’s), Мичиган.

Сравнете ефективността на DreamHost и A2 хостинг

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. DreamHost не може да гарантира по-доброто време на работа. Той има 100% гаранция за продължаване на времето, с възстановяване на един ден хостинг за всеки час престой, след като проблемът бъде докладван. Хостингът на A2 е почти толкова добър, с 99,9% гаранция. A2 хостингът ще възстанови 5% от месечната такса за всеки час вашият уебсайт не е достъпен поради повреда в оборудването или мрежата.

производителност. DreamHost използва AMD процесори и на своите сървъри са инсталирани SSD дискове. A2 използва сървърите на Dell с четириядрени процесори и всичките им планове също използват SSD дискове. SSD дисковете се използват за по-добра производителност и надеждност.

Сайтът, хостван от DreamHost, доведе до време за зареждане от 2.10 секунди, което беше по-бързо от 70% от тестваните сайтове на Pingdom. Тестът на сравнителен A2 сайт даде време за зареждане 1,49s, по-бързо от 81% от тестваните сайтове.

надеждност. DreamHost има няколко центъра за данни в САЩ. Има два центъра за данни в Калифорния, както и център за данни в Ашбърн, Вирджиния. DreamHost консолидира калифорнийските центрове за данни в наскоро отворен център за данни в Портланд, Орегон. Във всички центрове за данни има излишък на мощност и охлаждане, резервно копие на дизелите и 24/7 сигурност.

A2 хостинг има центрове за данни по целия свят, с центрове в Мичиган, Амстердам и Сингапур. Центровете за данни имат излишни възможности за захранване и охлаждане, както и четворна мрежова свързаност. Дизелови резервни копия са достъпни за спешни случаи. Те се наблюдават на място за сигурност и надеждност.

Становище относно DreamHost и A2 хостинг изпълнение

Двете DreamHost и A2 хостинг обявяват надеждността и производителността като основни характеристики и двете предлагат впечатляващи резултати.

Характеристики на DreamHost и A2 хостинг

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: Не се подвеждайте от маркетингови термини като „неограничен“ и „немерен“, когато характеристиките са описани. Това не означава „използвайте колкото искате“. Вместо това, термините се отнасят до това, което хостинг компаниите “считат за разумно използване.” Хостинг компаниите ще глобят или прекратяват сайтове, за които смятат, че надхвърлят това – понякога без предупреждение. Хостинг компаниите обаче заявяват, че повечето потребители никога няма да се доближат до предупреждение.

Регистрация на домейни. И двамата хостове са регистратори на домейни. DreamHost осигурява безплатна година на регистрация на домейни за нови акаунти. A2 хостингът няма тази опция.

Уебсайт строител. Нито DreamHost, нито A2 хостинг имат вградени разработчици на уебсайтове, въпреки че A2 хостинг заявява, че поддържа повечето от безплатните и търговски създатели на уебсайтове.

Данни на Guide-Bulgaria.com. DreamHost предлага неограничени бази данни MySQL. A2 хостингът ограничава броя до 5 бази данни на най-ниското ниво, но има неограничен брой бази данни, разрешени за други нива и планове. A2 хостингът също поддържа PostgreSQL.

Имейл акаунти. DreamHost предоставя неограничени имейл акаунти и препращане по имейл. A2 хостингът отново ограничава най-ниското ниво, позволявайки 25 акаунта. Останалите нива и планове предлагат неограничени имейл акаунти. Неограничените акаунти са полезни, ако имате много служители. Той също така позволява да се създават отделни акаунти за всеки отдел във вашия бизнес, като продажби, поддръжка и информация.

WordPress хостинг. DreamHost и A2 хостинг предлагат управлявани планове на WordPress. Обикновено управляваните WordPress планове ще струват повече от стандартен споделен план, въпреки че A2 хостингът е различен – управляваното му ценообразуване на WordPress е същото като стандартните споделени планове.

Част от допълнителните разходи е, защото управляваните планове на WordPress обикновено се поставят на оптимизирани сървъри с кеширане и допълнителна сигурност за повишаване на производителността и стабилността. Друго предимство на управлявания хостинг на WordPress е, че архивирането и актуализациите на вашите WordPress сайтове се правят за вас. Това ви позволява да се съсредоточите върху съдържанието си вместо върху технологичните неща.

Решение за електронна търговия. DreamHost и A2 хостинг поддържат безплатните колички за пазаруване, достъпни чрез контролните панели, като Magneto, ZenCart, PrestaShop и други. DreamHost също така поддържа комерсиален уебсайт за електронна търговия, Café Commerce – въпреки че не е безплатен.

Архивите. Правилата на DreamHost забраняват създаването на потребителски резервни копия на сайта на сървъра. Всички ръчно създадени от потребителя резервни копия трябва да бъдат изтеглени и премахнати от хост сървъра възможно най-бързо, след като са направени.

Данните за уебсайта и базите данни се архивират автоматично, но архивирането не е гарантирано. A2 хостингът предлага Server Rewind за всички освен най-ниските му нива. Server Rewind прави автоматични снимки на вашия сайт и позволява възстановяване на отделни файлове, бази данни или на целия сайт.

Хостинг сигурност. DreamHost използва Spamhaus за филтриране на имейли и използва Arbor Networks за осигуряване на DDoS защита. A2 хостингът също приема сериозно сигурността. Той сканира и активно действа срещу DDoS заплахи, злонамерен софтуер и вируси със своята Perpetual Security и HackScan – които се предоставят безплатно. Използва стандартна защита от спам, плюс Barracuda Advanced Spam Filtering за имейл.

A2 хостингът използва и инструмента за защита на Patchman Enhanced, който сканира софтуера и приложенията, които се нуждаят от кръпка и ви уведомява, когато приложенията са остарели..

DreamHost предоставя SSL чрез Let’s Encrypt за своите планове. A2 предлага безплатни споделени SSL сертификати за своите планове чрез cPanel, а частните SSL също могат да бъдат закупени.

Контролен панел. DreamHost използва патентен контролен панел, който е по-базиран на текст от иконизирания интерфейс на индустриалния стандарт cPanel, който A2 хостинг използва.

зелен. DreamHost купува кредити за възобновяема енергия и има неутрален въглероден отпечатък. A2 може да се похвали и със 100% отпечатък без въглерод. A2 също участва активно в екологични дейности, като засаждане на дървета, в района на Ан Арбор.

Партньорски и риселърски програми. Партньорската програма на DreamHost плаща 97 долара за всяко препращане, до общо 1164 долара годишно. Партньорската програма на A2 хостинг плаща 85 долара за всяка препоръка, без ограничения. A2 също има реселърска програма, която позволява брандиране.

Екстри. DreamHost продава хранилище на облачните си сървъри срещу месечна такса, в зависимост от това колко съхранявате. A2 хостинг има 50 долара кредити на Bing / Yahoo.

Становище относно ключовите характеристики на хостинг на DreamHost и A2

DreamHost продава хранилище на облачните си сървъри срещу месечна такса, в зависимост от това колко съхранявате. A2 хостинг има 50 долара кредити на Bing / Yahoo.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на DreamHost и A2 хостинг

Хостинг планове и цени

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Ценообразуването в мрежата постоянно хоства промени поради конкурентния характер на индустрията. Това също води до много промоционални цени. Тъй като промоционалните цени обикновено са ограничени до първия срок на услугата, записването за по-дълъг срок се равнява на по-големи спестявания. Дори и без промоции, по-дългите условия на обслужване обикновено водят до ценови паузи. Цените по-долу отразяват цените към момента на това сравнение.

DreamHost. DreamHost не усложнява нещата с много различни нива и планове. Има само един план, на цена от 7,95 долара за тригодишен мандат. Планът идва с неограничено всичко – неограничено съхранение, неограничен трафик, неограничен имейл акаунт и неограничен домейн.

Безплатната регистрация на домейни за една година, както и безплатен SSL, идва заедно с плана. Специален IP е на разположение срещу 5,95 долара месечна такса. DreamHost също така осигурява шест високо мащабируеми нива на облачен хостинг, който е огледален на три места за съкращаване. Цената е от 4,50 долара на месец до 96 долара на месец.

DreamHost също предлага само един план на управляван хостинг на WordPress. Той идва с 30 GB SSD памет и неограничен брой посетители на месец. WordPress се инсталира автоматично при напускане. Планът идва със специален IP и се хоства на VPS със SSD дискове. Планът DreamHost е ограничен до един сайт и една база данни на MySQL и е на цена 19,95 долара, с годишен план. A2 хостинг има три управлявани WordPress плана.

A2 хостинг. A2 хостинг предлага три споделени плана. Lite позволява един сайт, пет бази данни и е на цена от 3,92 долара на месец. Swift и Turbo позволяват неограничени уеб сайтове и неограничени бази данни. Swift е на цена от 4,90 долара на месец, а Turbo е 9,31 долара на месец. И трите имат неограничен SSD памет и неограничена честотна лента. A2 хостингът също има CloudLinux, версия на операционната система Centos, която е по-бърза и има по-малко клиенти на сървър от повечето.

A2 хостинг има три управлявани WordPress плана. Те са същите като на споделените планове на $ 3,92, $ 4,90 и $ 9,31. Lite е ограничен до един уебсайт и пет бази данни; Swift и Turbo предлагат неограничени уебсайтове и бази данни. Всички планове са базирани на SSD и имат кеширане, въпреки че Turbo Plan е оптимизирал кеширането. Всички те имат CDN и допълнителни опции за сигурност. Swift и Turbo също се предлагат със Rewind Server за архивиране.

VPS и специални планове: DreamHost има четири VPS плана, които включват SSD дискове и стартират от $ 15 на месец, като най-горният дял е $ 120 на месец. Предлагайки неограничена честотна лента и неограничен домейн, DreamHost VPS плановете са подходящи за малки и средни предприятия, които са прераснали споделен хостинг.

A2 хостингът има два VPS плана с три нива във всяка. Неуправляемите нива са на цена от 5, 10 и 15 долара на месец. Управляваните нива са 32,99 долара, 46,19 долара и 65,99 долара на месец. Плановете на A2 хостинг също включват SSD дискове, но има ограничения в честотната лента и съхранението.

DreamHost има някои специални опции, започващи от $ 149 на месец, като цените зависят от избраната конфигурация. DreamHost позволява неограничен брой IP адреси, както и неограничена ширина на честотната лента, на своите специални нива. A2 хостинг има два плана с три нива във всеки, както в плановете на VPS. Неуправляемите започват от $ 99,59 на месец, а управляваният план започва от $ 141,09 на месец. A2 хостингът има ограничения на честотната лента и съхранение, но те са доста щедри.

Гарантирано връщане на парите: DreamHost разполага с 97-дневна гаранция за връщане на парите в 97 дни. Гаранцията на A2 хостинг също е по-добра от стандартната за 30 дни, с оферта за връщане на пари по всяко време. Първите 30 дни се възстановяват изцяло; след 30 дни възстановяването на сумата се определя с рейтинг. DreamHost ще задържи такса за регистрация на домейн, ако сте се възползвали от безплатната година на регистрация.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

DreamHost има най-добрата гаранция за връщане на парите в отрасъла – въпреки че A2 хостингът също е по-добър от стандарт за индустрията. DreamHost прави избора на споделен или управляван план на WordPress прост, със само едно ниво във всяко. Цените на A2 хостинг на VPS и специализирани планове за сървъри го правят много привлекателен за малки и средни предприятия.

Колко лесно да използвате DreamHost и A2 хостинг

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. Патентованият контролен панел на DreamHost има много функции, но това, че не е стандартът за индустрията, може да причини проблеми, ако прехвърлите сайта си по-късно. A2 хостингът използва лесния за потребителя, базиран на икони интерфейс на cPanel.

Инсталиране с едно щракване. DreamHost има раздел за инсталиране с едно щракване, въпреки че няма толкова приложения, колкото предлагат другите инсталатори. A2 хостинг използва Softaculous като инсталатор с едно щракване за стотици приложения.

Навигация в уебсайта. И сайтовете на DreamHost, и A2 хостинг предоставят всичко необходимо за избор на план. И двамата имат полезни сравнителни диаграми за сравняване на нивата в своите планове, въпреки че A2 хостингът добавя полезни връзки към изскачащи прозорци за много от термините и опциите, показани в неговите диаграми. Bot са чисти и удобни за използване. DreamHost обаче затруднява намирането на някаква информация, без да се прибягва до Google или да се чете през уикита.

Становище относно лесното използване

И двата хоста са достатъчно лесни за използване, но A2 хостингът има предимство поради използването на стандартния cPanel, разполага с по-здрав инсталатор на приложение с едно щракване и прави информацията малко по-лесна за намиране от DreamHost.

Поддръжка на DreamHost и A2 хостинг

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

DreamHost и A2 хостинг получават високи оценки от клиентите за обслужване и поддръжка, а персоналът за поддръжка се счита за приятелски и знаещ.

A2 хостингът има телефон, имейл и чат на живо 24/7. DreamHost има страница за контакт, на която изпращате въпроси по имейл. След като сте закупили от тях има още опции за поддръжка от DreamHost, но телефонът не е от тях. DreamHost има различна уики, която се актуализира според нуждите и има много информация, много като база от знания. DreamHost и A2 хостинг имат блог и форум, а A2 хостинг има страница във Facebook.

Становище относно поддръжката на потребителите

И двете хостинг компании получават високи оценки за знанията и полезността на обслужващия и обслужващия персонал. И двете предоставят много съвети и информация. Въпреки това, за мнозина липсата на поддръжка по телефона прави DreamHost не толкова приятелска поддръжка.

Отзиви на потребители за DreamHost и A2 хостинг

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Тъй като отзивите са публикувани от онези, които се чувстват много силно и следователно са или силно отрицателни, или силно позитивни, те не трябва да бъдат решаващ фактор за избора на уеб хост. Въпреки това, когато нещо се появява последователно, може да е нещо за разглеждане.

Отрицателни отзиви за DreamHost и A2 хостинг

DreamHost. Най-честото оплакване от клиентите на DreamHost е липсата на поддръжка по телефона. Някои съобщават и за петна на чат поддръжка.

A2 хостинг. A2 получава по-малко отрицателни отзиви от повечето компании. Обикновено те са за единични случаи на лоши преживявания с поддръжка на клиенти.

Положителни отзиви за DreamHost и A2 хостинг

DreamHost. Поддръжката на клиенти от DreamHost получава положителни коментари през повечето време. DreamHost също получава кудо за почти неограничения си всичко споделен план за толкова ниска цена.

A2 хостинг. A2 получава много положителни отзиви за поддръжка на клиенти. Клиентите също са впечатлени от броя на функциите за цената и скоростта на сървърите на A2 хостинг.

Становище относно потребителски отзиви

Като цяло и двете тези хостинг компании са добре приети от клиентите. Въпреки това, A2 хостингът получава по-малко отрицателни отзиви от DreamHost.

Заключение за сравнение на DreamHost и A2 хостинг

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

DreamHost и A2 хостинг имат много подобни функции, но има причини да направим едното по-желано от другото.

Причини да изберете A2 хостинг през DreamHost:

 • Гаранция за връщане на парите по всяко време
 • Конкурентни цени на VPS и специални планове
 • Използва индустриален стандарт cPanel
 • 24/7 поддръжка за телефон и чат

Причини да изберете DreamHost над A2 хостинг:

 • Простота на един план за споделен и управляван хостинг на WordPress
 • Най-дълга гаранция за връщане на парите
 • “Неограничен” функции на всички нива на споделени планове

Докато DreamHost е добър за бизнес със среден и голям размер със своите разумни цени VPS и специализирани сървърни планове с неограничена честотна лента, цените на A2 хостинг на VPS и специализирани сървърни планове го правят и атрактивен избор. Едноплановият хостинг план на DreamHost е привлекателен за тези, които искат „неограничено всичко“, без да се налага да решават между нива.

Той обаче може да не е подходящ за начинаещ, тъй като няма създател на уебсайтове и няма поддръжка по телефона. И двете тези хостинг компании предлагат добри цени за броя функции, които предоставят в своите планове.

Това сравнение изброява само два от многото възможности за избор в уеб хостинга. Ако можете да похарчите няколко долара повече от бюджетното ценообразуване, можете да получите време за бързо зареждане и реакция, както и премиум функции с SiteGround. За друг хост, който би бил отличен избор за управляван WordPress, можете да разгледате InMotion хостинг

Имате ли въпроси относно DreamHost или A2 хостинг? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга като цяло? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map