Bluehost срещу SiteGround: Кой от тях трябва да използвате?

„Ако бизнесът ви не е в интернет, вашият бизнес ще бъде без работа“ – Бил Гейтс.


С бързината, с която се създават уебсайтове и хоства в интернет днес, изглежда, че хората най-накрая са разбрали важността на Интернет и изявлението на Бил Гейтс.

И това осъзнаване на необходимостта от онлайн присъствие за бизнеса породи възхода на много хостинг доставчици.

Но изборът на този, който най-добре отговаря на вашите изисквания, не е толкова лесен.

Ние ви помогнахме в тази задача, като избрахме два от най-популярните уеб хости, Bluehost и SiteGround.

Направихме обективен преглед на основните характеристики на Bluehost и SiteGround с цел да ви помогнем да направите процеса на подбор на уеб хостинг доставчик малко по-лесен.

Ние задълбочаваме сравнението на тези две компании, като разглеждаме техните хостинг функции, плюсове, минуси, отзиви на клиенти, цени и планове,

Bluehost е основана през 1996 г. и така е в хостинг бизнеса повече от 19 години SiteGround има по-малък опит около 12 години, тъй като е създаден едва през 2004 г..

И двете уеб хостинг компании обаче са спечелили позиция сред най-предпочитаните и най-добрите уеб хостове в света.

Със седалището си в Юта, САЩ, Bluehost е уеб хост, собственост на Endurance International Group (EIG), който има няколко други хостинг компании под името си. SiteGround не е един от тях; седалището му се намира в София, България.

Bluehost отдавна е един от водещите световни доставчици на хостинг сайтове, домакин на повече от 2 милиона сайта, съвместно със своите придружаващи компании EIG.

Въпреки че SiteGround може да не е толкова голям, колкото Bluehost, той се е изкачил по стълбата и се е наложил като едно от най-предпочитаните уеб хостинг решения.

С повече от 450 000 сайта, качеството на уеб хостинг услугите на Site Ground е добре известно.

Освен това и двамата уеб хостове предлагат споделен хостинг, VPS хостинг, специализиран хостинг на сървъри, хостинг на WordPress и облачен хостинг.

Въпреки това, SiteGround предлага и хостинг решения за CMS, включително Joomla и Drupal.

Освен това SiteGround участва като спонсор на такива общности с отворен код като Joomla, WordPress и Magenta.

Също така, SiteGround си партнира с множество компании, включително GlobalSign, cPanel, Softaculous, SingleHop, CloudFlare, SoftLayer, OpenSRS, 1H и Open Classifieds.

И Bluehost, и Siteground са спечелили награди.

Bluehost е носител на няколко награди от Host Review: Най-добра компания за уеб хостинг, Най-добър хостинг за бюджет, Най-добър хостинг на достъпни цени,

SiteGround също е носител на няколко награди, включително за най-добър достъпен хостинг през 2013 г. и най-добър управляван WordPress хостинг личен от WebHostingCat през 2015 г..

Сравнете производителността на Bluehost и SiteGround

Contents

Времетраене, надеждност, бързина и производителност

Монитор за неработно време

Uptime. Една от основните причини Bluehost и SiteGround да са толкова популярни е, че те гарантират, че вашите сайтове, хоствани на сървърите им, са достъпни през повечето време.

С други думи, те предлагат значително висок процент на ъптайм. Докато SiteGround дава гаранция за продължаване на 99,99%, Bluehost не дава изрично никаква гаранция.

Въпреки това, когато се тества в реално време за няколко от нашите уебсайтове, продължителността на предлаганите от двамата хостинг доставчици често се оказва, че е около 99,99%.

надеждност. Центровете за данни на SiteGround осигуряват високо ниво на излишък на електроенергия, заедно с множество опции за отказ, които се състоят от множество захранвания, собствени генератори на енергия и UPS технология за бизнес клас.

Всички тези центрове за данни също се наблюдават интензивно чрез денонощна човешка сигурност, контролиране на достъпа, биометрия, безпроблемни лобита и видеонаблюдение. Всички тези фактори правят сървърите на SiteGround едни от най-надеждните в света.

Центърът за данни Bluehost се намира в щата Юта. Центърът поддържа ключови функции като резервно захранване на UPS, огледално архивиране на дискове, дизелови генератори и други функции, свързани с захранването.

Bluehost също предлага отлична надеждност за вашите сайтове с модерни сървъри и хардуер.

Скорост и производителност. SiteGround има центрове за данни в четири различни страни, а именно САЩ, Великобритания, Холандия и Сингапур, на три различни континента.

Това ви дава възможност да хоствате сайтовете си на сървъри, разположени най-близо до местоположението на основните посетители на вашия сайт, което води до по-добра скорост и ефективност на уебсайта..

Няма такова предоставяне на различни центрове за данни на континентите за сървърите на Bluehost.

SiteGround също използва Apache, CentOS, MySQL, PHP и WHM / cPanel за повечето си сървъри. Той създаде персонализирани софтуерни решения под марката 1H за изолиране и наблюдение на акаунти и за оптимизиране на скоростта на своите сървъри.

Максималното време, което е било отделено за отговор на заявка за зареждане на страница, често помага да се определи качеството на сървърите и произтичащата от това производителност.

Тествахме времето за зареждане на период на сайт, хостван на сървърите Bluehost и го сравняваме с това на сайт, хостван на сървър на SiteGround. Средното време за натоварване за Bluehost се оказа около 2.4s, докато това за SiteGround се оказа около 2.2s.

Считаме, че времето за зареждане и на двамата хостове е отлично.

Също така, SiteGround дава тласък на скоростта на уебсайтовете ви чрез използване на кеширане на лак, Memcache, SuperCacher и CloudFare. Това помага на уебсайтовете да постигнат малко по-добри резултати по време на интензивен трафик.

Становище относно производителността на Bluehost и SiteGround

И Bluehost, и SiteGround успяват да поддържат уебсайтовете ви достъпни през повечето време, като осигуряват висока производителност и бързина с отлична надеждност.
Фактът, че SiteGround използва широко статично кеширане с оптимизирани сървъри и има центрове за данни, разположени в четири различни страни, го прави предпочитаният вариант.

Характеристики на Bluehost и SiteGround

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Уебсайт строител. SiteGround не предоставя инструмент за създаване на уебсайт. Въпреки това, той предлага много полезни уроци и инструкции, базирани на съветника. Те ви помагат да създадете уебсайт, да настроите Joomla и т.н..

Всъщност те ви ръководят с инструкции стъпка по стъпка през целия процес на настройка за вашия сайт. Освен това трябва само да управлявате съдържателната част.

Освен това можете да настроите блог с помощта на WordPress, wiki с помощта на софтуер на сайта или форумната платформа phpBB3.

Що се отнася до разработването на уебсайтове с минимално или никакво кодиране чрез използване на функцията за плъзгане и пускане, Bluehost ви предоставя популярния създател на сайтове на Weebly.

Можете да създадете прост, минималистичен уебсайт, използвайки безплатната версия на Weebly или да изберете достъп до множество разширени функции, като надстроите до платен план ($ 8,99 на месец). Също така, Bluehost предлага и създателя на мобилни уебсайтове goMobi.

Сигурност. Вие ще бъдете доволни както от SiteGround, така и от Bluehost по отношение на техните широки функции за сигурност. Те се състоят от защита от горещи връзки, както и различни инструменти срещу спам, като Apache Spam Assassin, Spam Experts и Spam Hammer.

Bluehost също предлага CloudFlare, за да подобри сигурността на вашия сайт със SSL и защита срещу атаки срещу разпространено отказване на услуга (DDoS). SiteGround предлага и интеграция в CloudFlare.

Освен това Bluehost разширява поддръжката на други функции за защита, като черни списъци с IP адреси, защитени с парола директории, управление на цифрови сертификати и частни ключове.

Също така ви позволява да използвате защитата на домейна SiteLock, която е достъпна за около 1,67 долара на месец. Достъпът на Secure Shell (SSH) позволява сигурен достъп до конфигурационни файлове за администраторите на вашия уебсайт.

SiteGround е известен със своите функции за сигурност. В допълнение към вече обсъжданите функции за защита, SiteGround предлага и черни списъци с IP адреси и мониторинг на добавките HackAlert Monitoring (около $ 1 на месец), който ви информира дали уебсайтът ви е атакуван.

SiteGround също така позволява на администраторите да не позволяват на потребителите да разкриват или публично публикуват паролите си в определени части от вашия уебсайт чрез много ефективна функция за защита, означена с „Leech Protect“.

Управляван хостинг на WordPress. С управляваният от WordPress хостинг на Bluehost не е необходимо да инсталирате софтуера на WordPress CMS, тъй като той е предварително инсталиран.

SiteGround също предлага управляван хостинг на WordPress и се грижи за инсталирането, за да гарантира по-добра сигурност, ежедневно архивиране и автоматични актуализации на плъгини за вашите WordPress сайтове.

SiteGround има по-добри възможности за евтин хостинг на WordPress с минимална конфигурация от Bluehost.

Въпреки това, Bluehost предлага по-добри конфигурационни WordPress хостинг планове, които са подходящи за изключително голям обем на трафик.

Решение за електронна търговия. С SiteGround получавате опции за автоматично инсталиране на различни приложения за електронна търговия, като CSCart, Magento и PrestaShop, които ви позволяват бързо да настроите вашия онлайн магазин.

Като алтернатива можете да използвате всяка от опциите за електронна търговия, налични в Softaculous, като Showare, OpenCart и ZenCart. SiteGround също предлага различни опции, фокусирани само върху количките за пазаруване или допълнително само върху фактуриране и фактуриране.

Bluehost също предоставя множество функции, свързани с електронната търговия. Тя ви позволява лесно да изградите вашия онлайн магазин с помощта на функцията за плъзгане и пускане на приложението Magento.

Освен това можете да използвате колички за пазаруване, като Cube Cart, ZenCart и Agora, и да използвате шлюза за плащания TransFirst за осигуряване на сигурни платежни транзакции за вашите клиенти.

Становище относно основните характеристики на Bluehost и SiteGround

Въпреки че и двамата уеб хостове предлагат солидна сигурност, SiteGround предлага по-иновативни решения за сигурност, които са длъжни да запазят нови уебсайтове напълно безопасни от атаки. По отношение на създателите на уебсайтове Bluehost предлага по-добри и лесни за използване опции под формата на Weebly и goMobi.

Сравнете уеб хостинг плановете и цените на Bluehost и SiteGround

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: И двамата уеб хостове предлагат само хостинг планове за Linux; тук са основните им характеристики и цени.

Най-евтиният хостинг план Bluehost (споделен такъв) се предлага около $ 3.95 на месец (Bluehost Starter план); докато най-евтиният хостинг план на SiteGround (споделен такъв) около $ 6,95 на месец (план за стартиране).

Ако първоначално уебсайт и огромен обем на трафик, 10 тези евтини планове биха били достатъчни за начало.

Споделени планове за хостинг. Ето сравнението на споделените хостинг планове Bluehost с споделените хостинг планове на SiteGround.

Bluehost Starter започва от около 3,95 долара на месец (тригодишен абонамент) или 4,95 долара на месец (двугодишен абонамент) или 5,95 долара на месец (едногодишен абонамент), с 50 GB дисково пространство, пет имейл акаунта и неограничен брой MySQL бази данни за един уебсайт.

Bluehost Plus започва от около 6,95 долара на месец (тригодишен абонамент) или 7,95 долара на месец (двугодишен абонамент) или 8,95 долара на месец (едногодишен абонамент), със 150Gb дисково пространство, 100 имейл акаунта и неограничен брой MySQL бази данни за десет уебсайтове.

Bluehost Business Pro стартира от $ 14.95 на месец (тригодишен абонамент) или $ 16.95 на месец (двугодишен абонамент) или $ 19.95 на месец (едногодишен абонамент), с неметрирано дисково пространство, неограничено имейл акаунти и неограничен брой MySQL бази данни за неограничен брой сайтове.

Всички планове за споделяне на хостинг на SiteGround предлагат неограничени бази данни MySQL, безплатни домейни, безплатни трансфери на сайтове и безплатни имейл акаунти.,

SiteGround Startup започва от $ 6,95 на месец (годишен абонамент или по-висока), с 10 GB хранилище за един уебсайт за обработка на около 10 000 месечни посетители.

SiteGround GrowBig започва от $ 9.95 на месец (годишен абонамент или по-висока), с 20GB хранилище за множество уебсайтове, за да се справи с около 25 000 посетители на месец. Той също така идва с WordPress SuperCacher, приоритетна техническа поддръжка и едногодишен безплатен SSL сертификат.

SiteGround GoGeek започва от $ 14,95 на месец (годишен абонамент или по-висока), с 30 GB място за съхранение на множество уебсайтове за обработка на около 100 000 месечни посетители.

GoGeek също предлага WordPress SuperCacher, едногодишен безплатен SSL сертификат, приоритетна техническа поддръжка, поставяне на WordPress с едно щракване, предварително инсталиран Git за WordPress и безплатен PCI съответствие.

WordPress управлявани хостинг планове. И двамата уеб хостове предлагат управляван хостинг на WordPress:

SiteGround StartUp започва от $ 9.95 на месец (предлага се с 30% отстъпка; $ 6.95 на месец), с 10GB хранилище за един уебсайт за обработка на около 10 000 посетители месечно.

SiteGround GrowBig започва от $ 14.95 на месец (предлага се с 33% отстъпка; $ 9.95 на месец), с 20GB хранилище за множество уебсайтове за обработка на около 25 000 посетители на месец. Той също така идва с WordPress SuperCacher, приоритетна техническа поддръжка и едногодишен безплатен SSL сертификат.

SiteGround GoGeek започва от $ 29.95 на месец (достъпно с 50% отстъпка; $ 14.95 на месец), с 30 GB място за съхранение на множество уебсайтове за обработка на около 100 000 посетители на месец.

GoGeek също предлага WordPress SuperCacher, едногодишен безплатен SSL сертификат, приоритетна техническа поддръжка, поставяне на WordPress с едно щракване, предварително инсталиран Git за WordPress и безплатен PCI съответствие.

Bluehost Blogger започва от $ 24,99 на месец (около 12,49 долара само за първия месец), с 30 GB място за съхранение и един IP адрес за пет уебсайта за обработка на около 100 милиона посетители на месец.

Bluehost Professional започва от $ 74,99 на месец (около $ 37,50 само за първия месец), с 60 GB място за съхранение и един IP адрес за десет уебсайта за обработка на около 300 милиона посетители месечно.

Bluehost Business започва от 119,99 долара на месец (около 60 долара само за първия месец), със 120 GB хранилище и един IP адрес за 20 уебсайта, за да се справят с около 600 милиона посетители на месец.

Bluehost Enterprise започва от $ 169,99 на месец (около $ 85 за първия месец), с 240 GB място за съхранение и един IP адрес за 30 уебсайта за обработка на неограничен брой месечни посетители.

VPS хостинг планове: И двата сайта хостинг компании предлагат четири VPS хостинг плана. Докато SiteGround предлага 5TB честотна лента с всички свои хостинг планове VPS, Bluehost предлага честотна лента, варираща от 1TB до 4TB за техните планове.

Най-високата RAM, предлагана от Bluehost, е 8GB, докато най-голямата предоставена от SiteGround е 4GB. По същия начин, максималното предлагано от Bluehost място за съхранение е 240GB, докато SiteGround предлага само 80GB.

Цените на VPS хостинг плановете на Bluehost варират от около $ 29,99 на месец до максимум около $ 119,99 на месец.

За сравнение цените на VPS хостинг плановете на SiteGround варират от около 60,00 долара на месец до най-високата стойност от около 140,00 долара на месец. SiteGround също се оказва малко по-скъп за по-малко VPS планове за конфигурация от Bluehost.

Специализирани планове за хостинг: И двамата уеб хостове предлагат три вида специализирани хостинг планове. SiteGround предлага максимално съхранение от около четири пъти 500GB в сравнение с 1TB максимум, предоставен от Bluehost.

Bluehost също предлага максимална честотна лента от 15TB (с плана Bluehost Premium), докато SiteGround предлага само 5TB честотна лента с цялостните си планове за посветен сървър. И двете предлагат максимална RAM от 16GB.

Най-ниската цена за специален план за Bluehost е $ 149,99 на месец, докато тази за SiteGround е $ 229,00 на месец.

В другия край на ценовата скала, най-високата цена за хостинг план, посветен на Bluehost, е $ 249,99 на месец, докато максималната цена за специален хостинг на SiteGround ни прави $ 429,00 на месец.

За пореден път SiteGround е малко по-скъп от Bluehost.

Гарантирано връщане на парите. И Bluehost, и SiteGround предлагат подобни периоди на гаранция за връщане на пари от около 30 дни.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

Споделените хостинг планове на SiteGround са по-подходящи за абсолютно начинаещи, които се нуждаят от минимална конфигурация и не желаят да харчат много пари през първоначалния период.
Въпреки това, докато преминавате към VPS хостинг планове с висока конфигурация или специални хостинг планове, Bluehost предлага по-добри или подобни конфигурации на по-ниски цени от SiteGround.

Колко лесно да използвате Bluehost и SiteGround

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

SiteGround и Bluehost използват и cPanel, стандартния контролен панел. Този контролен панел е невероятно лесен за използване и, ако сте опитен уеб администратор, вероятно сте използвали подобни видове контролни панели преди.

Освен това и двамата уеб хостове се хвалят с лесните за използване инсталатори с едно щракване.

Становище относно лесното използване

Има връзка между SiteGround и Bluehost по отношение на тяхната лекота на използване.

Поддръжка на Bluehost и SiteGround

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

SiteGround и Bluehost предлагат различни опции да се свържете със своя екип за поддръжка, за да разрешавате бързо всякакви въпроси или проблеми.

SiteGround ви осигурява 24x7xx52 телефонна поддръжка, чат на живо, билетна система и т.н. Тествахме тяхната функция за чат на живо два пъти и в двата случая получихме задоволителен отговор в рамките на минута, което е изключително бързо.

Освен това броят на статиите, ръководствата и много мощните магьосници, които ви водят през инсталациите на различни софтуерни решения, сте повече от достатъчен за вас и вашите уебсайтове.

Bluehost предлага подобни функции на SiteGround, но екипът им за поддръжка отнема повече време, за да отговори на чатове на живо, отколкото екипът за поддръжка на SiteGround.

За сравнение е вероятно да откриете, че екипът за поддръжка на SiteGround е по-ефективен в ръцете от екипа на Bluehost.

Становище относно поддръжката на потребителите

Нашият вот е в полза на екипа за поддръжка на клиенти на SiteGround, поради бързите им отговори на чат на живо и повече ръкохватка за уебмастъри, които имат малко или никакви технически познания.

Отзиви на потребители за Bluehost и SiteGround

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Никога, никога, никога не използвайте преглед като решаващ фактор при избора на уеб хост. Отзивите почти винаги се публикуват от тези, които са страстни, така че повечето клиенти, които публикуват отзиви, са или силно отрицателни, или силно позитивни. Въпреки това, трябва да използвате отзивите като ръководство, ако хостинг компания постоянно се оценява високо или лошо за нещо.

Отрицателни отзиви за Bluehost и SiteGround

Повечето отзиви на клиенти за Bluehost подчертаха техните скъпи споделени хостинг планове и необходимостта от инсталиране на много добавки за няколко функционалности.

Освен това има значително търсене сред техните клиенти този уеб хост да започне да предлага месечни хостинг планове.

За SiteGround много клиенти изразиха опасения относно скъпите си VPS и специални хостинг планове и значително по-малката честотна лента, предоставена им.

Положителни отзиви за Bluehost и SiteGround

Много нови стартиращи фирми, малки фирми и отделни професионалисти похвалиха ниските разходи за споделени хостинг планове, предлагани от SiteGround.

Имаше и положителни отзиви, свързани с функциите за сигурност, тяхната отлична поддръжка на клиенти и възможността за избор на местоположение на център за данни.

Положителните отзиви за Bluehost са главно за техните разумно изплатени VPS и специализирани хостинг планове, които лесно могат да се справят с огромни обеми трафик.

Много добри отзиви се въртяха и около отличните функции за сигурност, които се предлагат.

Заключение за сравнение на Bluehost и SiteGround

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

Причини да изберете Bluehost над SiteGround

  • Евтини VPS хостинг и специализирани хостинг планове за сървър
  • По-високи възможности за честотна лента за обработка на големи обеми трафик
  • По-голяма възможност за поддържане на голям обем на трафик за управлявани WordPress сайтове с по-високи планове за конфигурация
  • Наличие на по-добри инструменти за създаване на уебсайтове, като Weebly и goMobi

Причини да изберете SiteGround над Bluehost:

  • Възможност за избор между места за обработка на данни в три континента
  • Безплатно съоръжение за трансфер на уебсайтове за клиенти, които искат да преместят съществуващите си хоствани сайтове
  • Малко по-добра скорост и производителност на сървърите и уебсайтовете
  • По-бързи времена за отговор на запитвания за поддръжка на чат на живо

SiteGround е подходящ за малки фирми, стартъпи и професионалисти, които търсят по-евтин споделен хостинг план, по-добри насоки чрез хостинг процеса и по-високи нива на сигурност. Въпреки това, Bluehost е идеален за средни и големи предприятия, които имат голям обем на трафик и се нуждаят от разумни цени на хостинг планове, които предлагат по-висока конфигурация, особено честотната лента.

Малките фирми ще намерят за неограничена честотна лента и съхранение привлекателни. И двете тези хостинг компании предлагат добри цени за размера на предлаганите от тях функции.

Hostgator (също собственост на EIG) може да служи като алтернатива на Bluehost за по-добра поддръжка, мащабируемост, високо управление на трафика и други.

Всъщност той може да действа и като отлична алтернатива както за SiteGround, така и за Bluehost, тъй като предлага редовни хостинг планове за Linux, както и хостинг на Windows.

Използвали ли сте Bluehost или SiteGround като уеб хост преди? Имате ли някакви въпроси? Моля, не се колебайте да споделите опита и коментарите си по-долу и благодаря за четенето!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me