Bluehost срещу мрежови решения: кое от тях трябва да използвате?

Bluehost и мрежови решения в сравнение


С всички планове, функции, опции и добавки, изборът на уеб хостинг компания за вашия уеб сайт може да бъде озадачаващо изживяване. Използвайте това сравнение между Bluehost и Network Solutions, за да изясните нещата и да стесните избора.

Както Bluehost, така и мрежовите решения са в уеб хостинг бизнеса повече от две десетилетия. Bluehost предлага услуги от 1996 г. Network Solutions стартира като консултантска фирма през 1979 г., а през 1993 г. става първият и единствен регистратор на домейни, докато не започне открита конкуренция през 1999 г..

Network Solutions все още получава 45% от печалбата си от бизнеса с регистрация на домейни. През 2005 г. те започнаха да предлагат повече продукти, като уеб хостинг.

BlueHost има повече от 2 милиона сайтове, хоствани на своите сървъри. BlueHost и мрежовите решения предоставят споделен хостинг, управляван хостинг на WordPress и VPS сървърни планове. BlueHost също има специални планове, въпреки че VPS и специалните опции за сървър на BlueHost са последните допълнения.

Network Solutions не предлага специални планове за сървър. Network Solutions предлага опции за Linux и Windows за споделен хостинг, докато плановете му за VPS са само за Linux.

BlueHost има много награди за „най-доброто от“, включително „Най-добър хостинг на достъпни цени“ и „Домакин с най-добра стойност“. Network Solutions беше обявен за „Изключително обслужване на клиенти“ за един от своите центрове за обаждания от 2006 до 2010 г. от J.D. Power и Associates.

BlueHost беше купен от Endurance International Group (EIG) през 2010 г. EIG притежава много уеб хостинг компании, но им позволява да работят под собствените си банери. EIG сайтовете не са клонове един на друг. Има обаче някои прилики между хостинг компаниите, притежавани от EIG.

Може да откриете, че ако имате проблеми с една компания EIG, може да намерите същите проблеми с друга. Мрежовите решения са купувани няколко пъти, като най-новата е през 2011 г. от Web.com. Тази покупка доведе до ново ръководство, съкращение на персонала и затваряне на няколко офиса.

Сравнете ефективността на BlueHost и мрежовите решения

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. На BlueHost липсва гаранция за продължаване, но статистиката показва, че продължителността на работа редовно е 99,9% или по-добра. Network Solutions твърди, че има 99,99% гаранция за Linux и 99,9% за плановете за Windows, но в Общите им условия за връщане на суми не се споменава, ако това не е спазено.

производителност. BlueHost изгражда свои собствени сървъри и използва 16-ядрени AMD Opterons.

Тест на сайт, хостван на BlueHost, доведе до време за зареждане от 2.37s, по-бързо от 65% от тестваните сайтове на Pingdom. Тестът на сайта на Network Solutions даде време за зареждане от 3.21s, по-бавно от 48% от тестваните сайтове.

надеждност. Центърът за данни за BlueHost се намира в Юта. За излишък центровете за данни се захранват и охлаждат от множество източници, а за спешни случаи са създадени резервни дизелови резервни копия. BlueHost няма огледални или излишни архиви на данни – с изключение на облачните им планове. Архивирането се съхранява за максимум 30 дни.

Не е ясно къде се намират центровете за данни на Network Solutions, различни от тези в Северна Америка. Изглежда, центровете за данни използват клъстерирани сървъри, изработени от ножове на HP и IBM, за излишък. Центровете за данни се захранват и охлаждат с резерви и дизелови резервни копия, наблюдават се на място за сигурност и надеждност и се архивират през нощта.

Становище относно ефективността на BlueHost и мрежовите решения

Network Solutions има гаранция за ъптайм, но не я подкрепя с никакви специфики. BlueHost няма гаранция за продължаване, но постоянно поддържа надеждността на ъптайма. Тестовете за време на зареждане и реакция за хостваните сайтове бяха по-бързи за BlueHost.

Характеристики на BlueHost и мрежови решения

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: “Неограничен” или “немерен” са термини, използвани от уеб хостинг компании, когато описват предоставените функции. Този маркетингов термин не означава “всичко, което можете да използвате.” Вместо това, термините се отнасят до това, което се счита за разумно използване от хостинг компанията. Хостинг компанията може да спре уебсайтове за прекомерно използване – понякога без предупреждение.

Регистрация на домейни. И двамата хостове са регистратори на домейни – като Network Solutions е първият признат регистратор на домейни. BlueHost осигурява безплатна година на регистрация на домейни за нови акаунти. Network Solutions предлага безплатен домейн за една година. Цените за подновяване на домейна обаче през следващата година от Network Solutions са два до три пъти по-високи от това, което таксуват повечето регистратори.

Уебсайт строител. BlueHost осигурява плъзгане и пускане Weebly Basic, което е ограничено до 5 уеб страници. Basic е безплатен, но надстройка до по-мощния Weebly Premium се предлага срещу допълнително заплащане. Network Solutions има уебсайт. Този конструктор има и интерфейс за плъзгане и пускане. Срещу заплащане мрежовите решения предлагат goMobi за изграждане на уебсайт за мобилни устройства.

Данни на Guide-Bulgaria.com. BlueHost предлага неограничени бази данни MySQL. Разрешенията за база данни MySQL за мрежови решения варират в зависимост от избрания план. За трите споделени плана лимитите са 25, 50 и неограничени.

Имейл акаунти. BlueHost осигурява неограничени имейл акаунти и препращане по имейл. Надбавките по имейл за споделените планове на мрежовите решения са 1000, 2500 и неограничени за трите плана.

WordPress хостинг. BlueHost и Network Solutions предлагат управлявани планове на WordPress. Управляваните планове на WordPress често струват повече от стандартен споделен план. Някои от тези допълнителни разходи са, защото управляваните планове на WordPress обикновено се хостват на оптимизирани сървъри с кеширане и допълнителна сигурност, за да осигурят подобрена производителност и стабилност. Основното предимство на управлявания хостинг на WordPress обаче е, че автоматичното архивиране и актуализиране на вашите WordPress сайтове се извършва за вас. Можете да оставите техническите неща сами и да се съсредоточите върху това, което е важно – вашето съдържание.

Решение за електронна търговия. BlueHost осигурява безплатни колички за пазаруване чрез своите контролни панели, като Magneto, ZenCart, PrestaShop и други. Network Solutions предлага вграден строител в три плана с месечни такси – един позволява 25 продукта, друг 300 продукта и най-високият 100 000 продукти. Мрежовите решения също имат Jumpstart функция, която настройва вашия магазин с до 25 продукта срещу еднократна такса от 299 долара.

Архивите. BlueHost осигурява ежедневни, седмични и месечни резервни копия, а също така предлага SiteBackup Pro срещу заплащане – въпреки че е безплатен с споделения план на Business Pro. SiteBackup Pro позволява архивиране и възстановяване на ниво файл. Network Solutions предлага безплатни резервни копия на уебсайтове и възстановяване през контролния панел и ги съхранява в продължение на седем дни.

Хостинг сигурност. BlueHost предоставя основната услуга SiteLock, която търси и елиминира зловреден софтуер, безплатен на долните си нива и SiteLock Pro безплатно на плановете си на по-високи нива. BlueHost също има вътрешни процеси за защита от DDoS. Мрежовото решение сканира и активно действа срещу DDoS заплахи, злонамерен софтуер и вируси за своите WordPress планове. С горните два нива на споделен хостинг, Network Solutions прави автоматично премахване на зловреден софтуер и предотвратява често срещаните хакерски атаки. Той също така предоставя SiteLock за месечна такса.

Всички планове Bluehost имат безплатен споделен SSL сертификат, като най-горният споделен план идва с безплатен частен SSL сертификат. Мрежовите решения предлагат безплатен споделен SSL за горната му степен на споделен хостинг и може да бъде закупен частен SSL.

Контролен панел. Контролният панел на BlueHost е базиран на cPanel, но има модифициран интерфейс. Network Solutions разполага със собствен контролен панел. Той има основните функции, необходими, но отнема някои да свикнете, особено ако преди това сте дошли от хост cPanel.

Партньорски и риселърски програми. Можете да спечелите 65 долара на реферал, без месечни ограничения, с партньорската програма BlueHost. С партньорската програма на Network Solutions е възможно да се правят до 150 долара на месец. Реселърската програма на Network Solutions се осъществява чрез трета страна, SRSplus.

Extras.BlueHost има 150 долара рекламни кредити; Network Solutions има кредити на стойност 50 долара за маркетинговите програми на Network Solutions. BlueHost ще мигрира утвърден уебсайт, ако имате такъв на друго място, въпреки че начислява премия за услугата. Network Solutions има някои възможности за маркетинг, SEO и електронна търговия, достъпни за месечни такси.

Становище относно основните характеристики на BlueHost и мрежовите решения

Има много подобни характеристики между тези две. BlueHost обаче има повече „неограничени” функции в своите общи планове. Ако се нуждаете от споделен хостинг план на Windows, мрежовите решения са вашият единствен избор между тези два.

Сравнете уеб хостинг плановете и цените на BlueHost и мрежовите решения

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Постоянните промени в ценообразуването са често срещани при уеб хостинг компаниите заради интензивната конкуренция. Промоционалното ценообразуване е типично. Промоционалните цени обикновено са ограничени до първия срок на услугата, така че ще имате по-големи спестявания, като се регистрирате за по-дълги условия на услуга. Дори и без промоции, по-дългите условия на обслужване обикновено водят до нарушаване на цените. Цените по-долу са базирани на цените на уеб хоста по време на това сравнение.

BlueHost. Има три споделени планове, предлагани от BlueHost. Най-ниският слой, Basic, позволява един сайт, осигурява 50 GB пространство за съхранение и позволява неограничена честотна лента и имейл акаунти за $ 3,95 на месец. Плюс това, при $ 6,95 на месец, увеличава паметта до 150 GB, позволява десет сайта и се предлага с CDN. Business Pro, с $ 14.95 на месец, предлага неограничен брой сайтове, както и неограничена честотна лента, съхранение и имейл акаунти. CDN, Private SSL, специализиран IP и Sitebackup Pro са включени в този план от най-високо ниво. Всички споделени планове BlueHost идват с безплатна регистрация на домейн за една година.

BlueHost предлага три мащабируеми облачни плана за допълнителна такса, които отразяват вашите данни на три места за надеждност и по-бързо време за зареждане.

BlueHost има четири управлявани WordPress плана, базирани на VPS технология. Най-малкият план, блогър, с $ 12.95 на месец, е ограничен до 100 милиона посещения, 30 GB хранилище и пет сайта. Най-добрият план, предприятие, на цена от $ 85 на месец, има 240 GB място за съхранение, неограничена честотна лента и 30 сайта. Другите двама, професионални на $ 37,50 и бизнес на $ 60, падат между тях. Всички имат безплатен CDN. SiteLock Pro се предлага на долните две нива; бизнес слоят има SiteLock Premium, а най-горният слой идва с SiteLock Enterprise.

Мрежови решения. Ценообразуването на уеб страницата на мрежовите решения е ненужно объркващо. Изглежда цените се променят (без обяснение) на различни страници. Network Solutions предлага три споделени плана. Привидното ценообразуване от 9,96 долара на месец за план с най-ниско ниво, Уеб хостинг, ограничава дисковото пространство до 300 GB. Тя позволява 25 бази данни, неограничена честотна лента и неограничено препращане на имейли – въпреки че има ограничение от 1000 имейл кутии. Професионалният хостинг е 15,78 долара на месец за неограничено съхранение, 2500 имейл кутии, 50 бази данни, безплатен CDN и неограничена честотна лента. Premium хостингът е 21,26 долара на месец за безплатен CDN, безплатен SSL, неограничен имейл, бази данни, честотна лента и съхранение. Всички планове идват с една година безплатна регистрация на домейни.

Network Solutions има един управляван план на WordPress, започващ от $ 35 на месец. Планът предвижда сканиране за злонамерен софтуер и вируси, има експертна поддръжка на WordPress, осигурява неограничено съхранение и честотна лента, има SSL сертификат и осигурява Staging. Функцията Staging ви позволява да създавате уебсайта си офлайн и, когато сте доволни, го използвайте на живо. Тя ви позволява да променяте и настройвате, без да засягате сайта на живо. Изглежда, че един домейн е разрешен от плана на WordPress.

VPS и специални планове: BlueHost има четири VPS плана. Стандартният VPS ред на BlueHost $ 14,99 на месец би бил подходящ за отделен или малък бизнес, който се нуждае от малко повече резултати, отколкото би позволил споделен план, но е твърде ограничен за много повече от това. Останалите три плана имат по-добри характеристики и са на цена от 29,99, 44,99 долара и 55,99 долара на месец. Плановете на BlueHost VPS имат ограничения на честотната лента от 1 TB до 4 TB. Network Solutions има два VPS плана, Essential по $ 40 на месец и Professional за $ 80 на месец. Подрежданията на BlueHost имат по-добри функции за по-малко, с изключение на това, че Network Solutions поддържа повече управлявани домейни на ниво от BlueHost.

BlueHost има три специални нива, позволяващи 3, 4 и 5 IP, съответно на цена от $ 74.99, $ 99.99 и $ 124.99 на месец. Network Solutions не предлага специални планове за сървър.

Гарантирано връщане на парите: BlueHost има стандартната 30-дневна гаранция, както и Network Solutions. Ако обаче анулирате дългосрочен договор с Network Solutions, може да бъдете отговорни за значителни такси за предсрочно прекратяване. Ако имате безплатна регистрация на домейн в BlueHost или Network Solutions, те ще задържат такса за регистрация на домейн от всяко възстановяване и вие ще запазите името на домейна.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

Прекомерните санкции на Network Solutions за ранно отменяне и по-високата му цена дава предимство на BlueHost, с изключение на управлявания WordPress. Ако имате нужда от функции, които специалният план предлага, BlueHost е единственият ви избор тук, тъй като Network Solutions няма специален план. Функциите за поставяне и „неограничен“ дават предимство на Network Solutions с потребителите на WordPress.

Колко лесно да използвате BlueHost и мрежови решения

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. BlueHost използва cPanel, но с модифициран интерфейс, така че редовни потребители на cPanel ще трябва да направят някои корекции. Патентованият контролен панел на Network Solutions има повечето функции, от които ще се нуждаете. Обаче е объркващо и смущаващо да се движите, като правите повече копаене и повече кликвания, отколкото би трябвало. Плановете на Windows за мрежови решения използват стандартния контролен панел Plesk.

Инсталиране с едно щракване. BlueHost осигурява лесния за използване MOJO Marketplace инсталатор с едно щракване за инсталиране на почти сто приложения. Network Solutions има инсталация с едно кликване за WordPress и Joomla. Въпреки че има някои други приложения с едно кликване, достъпни на контролния панел, може да отнеме до девет стъпки, за да стигнете до тези приложения с едно щракване.

Навигация в уебсайта. И сайтовете на Bluehost и Network Solutions предоставят необходимата информация, за да изберете план. Bluehost има полезни диаграми за сравнение за сравняване на нивата в техните планове. Network Solutions също се справя, но те отнемат няколко кликвания.

Ценообразуването е объркващо в сайта на Network Solutions. Всъщност на началната страница на Network Solutions, с изключение на менюто, казващо „Хостинг и SSL“, не се споменава за уеб хостинг – вместо това са включени другите продукти и услуги от Network Solutions..

Становище относно лесното използване

Инсталаторът на BlueHost с едно щракване има повече приложения и, макар и модифициран, контролния панел се основава на индустриалния стандарт cPanel. Изглежда, че Network Solutions се концентрира върху други услуги повече от уеб хостинг.

Поддръжка на BlueHost и мрежови решения

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

Това е една област, която BlueHost закъснява, според отзивите на клиентите. Въпреки че един от неговите кол-центрове печели награди, Network Solutions също има много повече оплаквания от обслужването на клиентите, отколкото похвали.

BlueHost и мрежовите решения имат телефон и имейл, 24/7. BlueHost има чат на живо, Network Solutions не. И двете имат обширна база знания с уроци и често задавани въпроси. И двамата имат форум, въпреки че форумът на Network Solutions всъщност е връзка към форума на Web.com.

Мрежовите решения имаха противоречия в миналото си. През 2009 г. мрежовите решения започнаха да публикуват ежедневно списъци с търсенето на имена на домейни, проведени в полето за търсене на домейн в уебсайта му. През 2008 г., без разрешение на потребителя, мрежовите решения започнаха да пускат реклами в поддомейни, ако не бяха активни – превръщайки ги в паркирани страници за реклами за мрежови решения.

През 2008-2009 г. Network Solutions беше обвинен в работа с фронт на домейна. Те ще задържат търсените домейни, като временно поемат собствеността, така че не можете да регистрирате името другаде, след като извършите търсене в мрежови решения. Хората, известни като „дегустатори на домейни“, биха се абонирали за тази информация и щом мрежовите решения се отпишат след четири дни, хората незабавно ще закупят домейна и ще го предложат за продажба на по-висока цена. Докладите за тези видове практики прекратяват след изкупуването от Web.com през 2011 г..

Становище относно поддръжката на потребителите

Нито един домакин не е идеален тук. BlueHost може да има леко предимство, поради чата на живо и поради съмненията, породени от съмнителните практики на Network Solutions в миналото.

Отзиви на потребители за BlueHost и мрежови решения

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Отзивите никога не трябва да се използват като решаващ фактор при избора на уеб хост. Тъй като рецензиите обикновено се публикуват от страстните, повечето отзиви са или силно отрицателни, или силно положителни. Въпреки това, когато същото нещо получи последователен коментар, може да е нещо за разглеждане.

Отрицателни отзиви за BlueHost и мрежови решения

BlueHost. Отзивите на BlueHost за поддръжка на клиенти са изключително негативни. Оплакванията включват дълги времена на чакане, грубост и многократни билети за един и същ брой.

Мрежови решения. Трудно е да се намери уеб хост, който да има повече отрицателни отзиви от мрежовите решения. От лошо обслужване до затруднение при създаването на уебсайт, Network Solutions получава ниски оценки от клиентите. Почти всеки аспект на компанията е имал оплаквания.

Положителни отзиви за BlueHost и мрежови решения

BlueHost. Повечето положителни отзиви от клиенти на BlueHost хвалят цените и функциите, предвидени в плановете.

Мрежови решения. Положителните отзиви на клиентите са малко и далеч между тях. Има само две отзиви от клиенти на уебсайта на Network Solutions и един от тези сайтове изглежда се хоства на друго място по това време.

Становище относно потребителски отзиви

Както беше отбелязано, отзивите на клиентите са само един показател за качеството на уеб хостинга. Въпреки това, големият брой отрицателни отзиви, които мрежовите решения получават от клиентите, би трябвало да бъде червен флаг.

Заключение за сравнение на BlueHost и мрежови решения

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

Има функции както от BlueHost, така и от мрежови решения, които ги отделят един от друг.

Причини за избор на мрежови решения през BlueHost:

  • Не е собственост на EIG (притеснение, ако сте имали проблеми с EIG в миналото)
  • Linux и Windows споделят хостинг планове

Причини да изберете BlueHost през мрежови решения:

  • Безплатно SiteLock
  • Използва cPanel – макар и с модифициран интерфейс
  • Налични са повече приложения за инсталиране с едно щракване
  • Специализирани планове за сървър за тези, които се нуждаят от такъв
  • Много по-ниски такси за подновяване на регистрацията на домейни

Мрежовите решения посочват, че е насочена към малкия бизнес. Той предлага ниски цени за първия месец, но те бързо се покачват.

Планираните WordPress планове, управлявани от BlueHost, може да са по-скъпи от тези на някои други хостове, но предлаганите функции изглеждат много популярни – както показва фактът, че над 1 милион WordPress сайтове са хоствани в BlueHost.

За малки и средни предприятия, VPS и специализирани планове на BlueHost биха били привлекателни.

Не предлагането на специални опции за сървър може да ограничи привлекателността на мрежовите решения за по-големи фирми.

Нито една компания няма поддръжка на клиенти в стерлинги, така че ако това е важно съображение, може да искате да потърсите другаде.

Ако искате хост с бързо натоварване и време за реакция и премиум функции – и нямате нищо против да плащате малко повече от бюджетната цена на хост SiteGround, ще си струва да разгледате.

За потребителите на WordPress, InMotion хостинг е хостинг компания с отлични функции и една от най-добрите гаранции за връщане на пари в бизнеса.

Имате ли въпроси относно BlueHost или Network Solutions? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга като цяло? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me