Bluehost срещу DreamHost: Кой от тях трябва да използвате?

Без значение причината да искате уебсайт, намерете уеб хостинг компанията, която е подходяща
можете да бъдете озадачаващи, защото има толкова много планове с толкова много различни функции. Това
Сравнението между главата на BlueHost и DreamHost може да ви помогне да стесните избора си.


И BlueHost и DreamHost са в уеб хостинг бизнеса от 90-те години – BlueHost от 1996 г., а DreamHost от 1997 г. И двете са добре установени. BlueHost има повече от 2 милиона сайтове, хоствани на своите сървъри, докато DreamHost има над 1,5 милиона на своите сървъри.

BlueHost и DreamHost предоставят споделен хостинг, управляван хостинг на WordPress и VPS и специални планове за сървър – въпреки че VPS и специалните опции за сървър на BlueHost са последните допълнения.

BlueHost спечели редица награди за „най-доброто от“, включително „Най-добър хостинг на достъпни цени“ и „Най-добър“
Стойност домакин. ” DreamHost спечели своя дял от „най-добрите“ награди, включително PCMag „Най-добър бизнес домакин“ през 2014 и 2015 г..

През 2010 г. BlueHost беше купен от Endurance International Group (EIG), компания, която е собственик
множество хостинг компании, но позволява всяка от тях да работи под свое име. Дори
въпреки че EIG сайтовете не са клонове един на друг, има редица прилики между EIG
собственост на хостинг компании.

Трябва да сте наясно, че ако имате проблеми с една компания EIG, може да откриете същото
проблеми с друг. DreamHost е частна хостинг компания и е със седалище в
Калифорния.

Сравнете представянето на BlueHost с DreamHost

Contents

Пропуск и надеждност

Монитор за неработно време

Uptime. Въпреки че статистиките за ъптайм на BlueHost показват, че редовно е 99,9% или по-добре, те нямат гаранция за продължаване. От друга страна, DreamHost има 100% гаранция за продължаване на работа. Възстановяват се възстановявания за един ден хостинг за всеки час престой, след като се съобщава за бедата.

производителност. BlueHost изгражда свои собствени сървъри и използва 16-ядрени AMD Opterons. DreamHost също използва процесори AMD и на своите сървъри са инсталирани SSD дискове.

Тест на сайт, хостван на BlueHost, доведе до време за зареждане от 2.37s, по-бързо от 65% от тестваните сайтове на Pingdom. Сравнителен сайт на DreamHost доведе до време за зареждане от 2.10 секунди, по-бързо от 70% от тестваните сайтове.

надеждност. Центърът за данни за BlueHost се намира в Юта. Центърът за данни се захранва и охлажда с излишни източници, а дизеловите резервни копия са създадени за спешни случаи. BlueHost не огледално или излишно архивиране на данни, с изключение на облачните им планове. Архивирането се съхранява за максимум 30 дни.

DreamHost има два калифорнийски центъра за данни, един в Лос Анджелис и един в Ървайн. Плановете са
в процес на консолидиране на калифорнийските центрове за данни в център за данни DreamHost в Портланд.
Те имат и център за данни в Ашбърн, Вирджиния. Всички центрове за данни имат излишък в
във всички центрове за данни има мощност и охлаждане, резервни дизелови резерви и 24/7 сигурност.

Становище относно BlueHost срещу DreamHost

Въпреки че надеждността е отлична и продължителността на работата е добра, липсата на гаранция за продължаване
BlueHost може да предизвика безпокойство. DreamHost има една от най-добрите гаранции за ъптайм в бизнеса. DreamHost също има предимство във времето за натоварване и реакция – но само с малък запас.

BlueHost срещу DreamHost

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Забележка: Ще намерите „неограничен“ или „немериран“, използван от уеб хостинг компании, когато описват функции. Това е маркетингов термин и не означава “всичко, което можете да използвате.” Вместо това, термините се отнасят до това, което хостинг компаниите “считат за разумно използване.”

Регистрация на домейни. И двамата хостове са регистратори на домейни. И BlueHost, и DreamHost предоставят безплатна година за регистрация на домейни за нови акаунти.

Уебсайт строител. BlueHost осигурява плъзгане и пускане Weebly Basic, което е ограничено до 5 уеб страници. Basic е безплатен, а за допълнителна такса има надграждане до Weebly Premium. DreamHost не предлага създател на уебсайтове.

Данни на Guide-Bulgaria.com. И BlueHost и DreamHost предлагат неограничени бази данни MySQL.

Имейл акаунти. Както BlueHost, така и DreamHost предоставят неограничени имейл акаунти и изпращане на имейл.

WordPress хостинг. BlueHost и DreamHost предлагат управлявани планове на WordPress.
Управляваните планове на WordPress обикновено струват повече от стандартен споделен план. Част от допълнителното
цената е, защото управляваните планове на WordPress обикновено се хостват на оптимизирани сървъри с такива
функции като кеширане и допълнителна сигурност за повишаване на производителността и стабилността.

Основното предимство на управлявания хостинг на WordPress е автоматичното архивиране и актуализиране на
вашите WordPress сайтове са направени за вас, което ви позволява да се съсредоточите върху това, което е важно – вашите сайтове. “
съдържание.

Решение за електронна търговия. И BlueHost, и DreamHost предоставят безплатни колички за пазаруване чрез своите контролни панели, като Magneto, ZenCart, PrestaShop и други. WP eCommerce приставки са достъпни от двата хоста за WordPress сайтове. DreamHost също поддържа реклама
Създател на сайтове за електронна търговия, Café Commerce – въпреки че не е безплатен.

Архивите. BlueHost осигурява ежедневни, седмични и месечни резервни копия, а също така предлага SiteBackup Pro срещу заплащане, въпреки че е безплатен с споделения план на Business Pro. SiteBackup Pro позволява архивиране и възстановяване на ниво файл.

Правилата на DreamHost забраняват архивирането на сайтове да се съхраняват на сървъра, така че създадените от потребителя резервни копия
трябва да бъдат изтеглени и премахнати от хост сървъра възможно най-скоро след като са направени. Данните за уебсайта и базите данни се архивират автоматично от DreamHost, но резервните копия не са гарантирани.

Хостинг сигурност. За да търсите, премахнете и забраните злонамерен софтуер, BlueHost предоставя основната услуга SiteLock безплатно на долните си нива, а SiteLock Pro безплатно на плановете си на по-високи нива. BlueHost заявява, че има вътрешни процеси за защита от DDoS. DreamHost използва Spamhaus за филтриране на електронна поща и осигурява DDoS защита чрез услугите на Arbor Networks.

Всички планове на Bluehost имат безплатен споделен SSL сертификат. Идва най-горният споделен план за BlueHost
с безплатен частен SSL сертификат. DreamHost предоставя SSL чрез Let’s Encrypt за своите планове.

Контролен панел. BlueHost използва cPanel, но значително е променил интерфейса. DreamHost използва патентован контролен панел, който е базиран на повече текст от интерфейса, базиран на иконата на cPanel.

зелен. DreamHost купува кредити за възобновяема енергия и заявява, че тя е неутрална.

Екстри. BlueHost има 150 долара рекламни кредити; BlueHost има 100 долара кредити. И двамата имат партньорски програми. BlueHost ще мигрира утвърден уебсайт, ако имате такъв на друго място, въпреки че начислява премия за услугата. DreamHost няма услуги за прехвърляне на уебсайтове.DreamHost също продава хранилище на облачните си сървъри срещу месечна такса, в зависимост от това колко съхранявате.

Становище относно основните характеристики на BlueHost срещу DreamHost

И двете хостинг компании предоставят добра гама от функции. Поради това, че DreamHost не използва cPanel, няма създател на уебсайтове, няма политики за миграция и не толкова стабилен резервен план, BlueHost получава кимване в функции.

Сравнете плановете за уеб хостинг и BlueHost срещу DreamHost

Хостинг планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Забележка: Агресивната конкуренция води до постоянни промени в ценообразуването и до голяма част от промоционалните цени. Промоционалните цени обикновено са ограничени до първия срок на обслужване, така че записването за по-дълъг срок се равнява на по-големи спестявания. Дори и без промоции, по-дългите условия на обслужване обикновено водят до нарушаване на цените. Цените по-долу са посочени на уебсайтовете на хоста по време на това сравнение.

BlueHost. BlueHost предлага три споделени плана. Основни разрешения един сайт осигурява 50 GB място за съхранение и позволява неограничена честотна лента и имейл акаунти, на промо цена от 3,95 долара на месец. Плюс това, при $ 6,95 на месец, увеличава броя на разрешените сайтове до 10, а съхранението до 150 GB. CDN също е част от Плюс плана. Бизнес Pro, с $ 14.95 на месец, предлага
неограничен брой сайтове, както и неограничена честотна лента, съхранение и имейл акаунти.

CDN, Private SSL, специализиран IP и Site Backup Pro са включени в този план от най-високо ниво. Всички
споделените BlueHost планове също идват с безплатна регистрация на домейн за една година. BlueHost оферти
три мащабируеми облачни планове за допълнителна такса, която отразява вашите данни на три места за
надеждност и по-бързо време за зареждане.

BlueHost има четири управлявани WordPress плана, базирани на VPS технология. Най-малкият план,
Blogger, с $ 12.95 на месец, е ограничен до 100 милиона посещения, 30 GB хранилище и пет сайта. Най-добрият план, предприятие, на цена от $ 85 на месец, има 240 GB място за съхранение, неограничена честотна лента и 30 сайта. Другите двама, професионални на $ 37,50 и бизнес на $ 60, падат между тях. Всички имат безплатен CDN и SiteLock (долните два нива имат SiteLock Pro, бизнесът има SiteLock
Премиум и най-високо ниво осигурява SiteLock Enterprise).

DreamHost. DreamHost опростява нещата с един споделен план, на цена 7,95 долара за срок от три години. Планът идва с неограничено всичко – неограничено съхранение, неограничен трафик, неограничен имейл акаунт и неограничен домейн. Безплатната регистрация на домейни за една година, както и безплатен SSL, идва заедно с плана. Специален IP е на разположение за $ 5,95 месечна такса.DreamHost също осигурява облачна опция, която е огледална на три места за съкращаване. Шестте силно мащабируеми нива варират от 4,50 долара на месец до 96 долара на месец.

DreamHost предлага един план на управляван хостинг на WordPress с 30 GB SSD памет и неограничен брой посетители на месец. WordPress се инсталира автоматично при напускане. Планът идва със специален IP и се хоства на VPS със SSD дискове. Планът е ограничен до един сайт и един
MySQL база данни и е на цена от 19,95 долара с годишен план.

VPS и специални планове: И BlueHost и DreamHost имат четири VPS плана. Стандартният VPS ред на BlueHost $ 14,99 на месец би бил подходящ за отделен или малък бизнес, който се нуждае от малко повече резултати, отколкото би позволил споделен план, но е твърде ограничен за много повече от това. Останалите три плана имат по-добри характеристики и са на цена от 29,99, 44,99 долара и 55,99 долара на месец. Плановете на BlueHost VPS имат ограничения на честотната лента от 1 TB до 4 TB.

Плановете за VPS на DreamHost включват SSD дискове, започвайки от $ 15 на месец и максимум от 120 USD на месец.
Предлагайки неограничена честотна лента и неограничени домейни, DreamHost VPS плановете са подходящи
малки и средни предприятия, които са прераснали споделен хостинг.

BlueHost има три специални нива, позволяващи 3, 4 и 5 IP, на цени от $ 74.99, $ 99.99 и
124,99 долара на месец, съответно. DreamHost има някои опции, започващи от $ 149 на
месец, като цените са в зависимост от избраната конфигурация. DreamHost позволява неограничен брой
брой IP адреси, както и неограничена ширина на честотната лента, на отделните й нива.

Гарантирано връщане на парите: BlueHost има стандартната 30-дневна гаранция. DreamHost разполага с 97-дневна гаранция за връщане на парите в 97 дни. Ако имате безплатна регистрация на домейн в BlueHost или DreamHost, те ще задържат такса за регистрация на домейн от всяко възстановяване и вие ще запазите името на домейна.

Становище относно ценообразуването на хостинг плановете

DreamHost има само един споделен план, който се сравнява с най-високото ниво на BlueHost в споделения хостинг на половин цена. В допълнение, DreamHost има най-добрата гаранция за връщане на пари в бранша.

Колко лесно да използвате BlueHost срещу DreamHost

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Контролен панел. BlueHost използва cPanel, но с модифициран интерфейс, така че редовните потребители на cPanel ще трябва да направят някои корекции. Собственият контролен панел на DreamHost има необходимите функции, но това, че не се основава на индустриалния стандарт cPanel, може да причини някои проблеми с потребителя.

Инсталиране с едно щракване. BlueHost използва инсталатора на MOJO Marketplace с едно кликване за лесно инсталиране на почти сто приложения. DreamHost има секция за инсталиране с едно щракване, макар че няма толкова много опции, колкото има MOJO Marketplace.

Навигация в уебсайта. И сайтовете на BlueHost и DreamHost предоставят необходимата информация, за да изберете план. И двамата имат полезни сравнителни диаграми за сравняване на нивата в плановете си. Но те са чисти и удобни за потребителя, обаче DreamHost затруднява намирането на някаква информация, без да се прибягва до Google или да се чете през уикита.

Становище относно лесното използване

Инсталаторът на BlueHost с едно кликване има още приложения. Нито използва обикновения cPanel, но BlueHost всъщност е cPanel с персонализиран интерфейс. Уебсайтът на BlueHost е малко повече
удобен за потребителя.

Поддръжка на BlueHost срещу DreamHost

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

Въз основа на отзивите на клиентите, това е една област, в която BlueHost липсва. DreamHost получава високи оценки от клиентите за обслужване и поддръжка, а персоналът му за поддръжка се счита за приятелски
и знаещи.

BlueHost има телефон, имейл и чат на живо 24/7. И BlueHost и DreamHost имат блог и
форум.

DreamHost има страница за контакт, на която изпращате въпроси по имейл. Има още възможности за поддръжка
от DreamHost, след като сте закупили от тях, но телефонът не е един от тях. DreamHost има уникална уики, която се актуализира според нуждите и има много информация, много като база от знания.

Становище относно поддръжката на потребителите

Нито един домакин не е идеален тук. BlueHost осигурява повече методи за контакт предварително, обаче, поддръжката на клиентите му не е високо оценена от клиентите. DreamHost има ограничени възможности за контакт, но клиентите високо оценяват обслужването на клиентите, което получават.

Отзиви на потребители за BlueHost срещу DreamHost

Отзиви на потребители

Сравнени потребителски отзиви

Забележка: Никога не трябва да използвате преглед като решаващ фактор при избора на уеб хост. Обикновено отзивите се публикуват от тези, които са страстни, така че повечето клиенти, които публикуват отзиви, са или силно отрицателни, или силно позитивни. Когато обаче непрекъснато се съобщава за нещо, може да се вземе предвид нещо.

Отрицателни отзиви за BlueHost и DreamHost

BlueHost. Отрицателните отзиви за BlueHost в голяма степен се отнасят до поддръжката. Дългите часове на чакане, грубостта и многократните билети за един и същ брой не са рядкост.

DreamHost. Не е изненадващо, че най-честото оплакване е липсата на поддръжка по телефона. Някои съобщават и за петна на чат поддръжка. Клиентите също са коментирали, че за компания, която има толкова силна гаранция за продължаване, има изненадващ брой оплаквания от прекъсване..

Положителни отзиви за BlueHost и DreamHost

BlueHost. Повечето положителни отзиви от клиенти на BlueHost хвалят цените и функциите, предвидени в плановете.

DreamHost. Поддръжката на клиенти от DreamHost получава по-голямата част от положителните коментари.DreamHost също получава похвали за почти неограничения си всичко споделен план за ниска цена.

Становище относно потребителски отзиви

Като цяло DreamHost получава повече положителни отзиви от своите клиенти, отколкото BlueHost. Въпреки това, BlueHost получава добри отзиви за почти всичко, с изключение на поддръжката на клиенти.

Заключение за сравнение на BlueHost и DreamHost

Кой хостинг е най-подходящ за вас?

Избор на най-добрата платформа

И BlueHost и DreamHost имат функции, които се харесват на тези, които търсят уеб хостинг компания.

Причини да изберете DreamHost над BlueHost:

 • Един споделен план с “неограничено” всичко
 • По-дълга гаранция за връщане на парите
 • 100% гаранция за ъптайм
 • Не е EIG компания

Причини да изберете BlueHost над DreamHost:

 • Повече опции в споделен хостинг
 • Безплатно SiteLock
 • Използва cPanel – макар и с модифициран интерфейс
 • Налични са повече приложения за инсталиране с едно щракване

Въпреки че плановете на WordHress, управлявани от BlueHost, са по-скъпи от тези на някои други
хостове, функциите в тях ги правят много популярни. Това е показано от факта, че повече от 1 милион WordPress сайтове са хоствани в BlueHost.

Ако сте със среден или по-голям размер, може да потърсите разумно или Bluehost, или DreamHost
ценови VPS или специални сървърни планове, въпреки че DreamHost може да се справи с по-големи бизнеси
неговата неограничена честотна лента.

Със своя еднопланов споделен хостинг, DreamHost е привлекателен за тези, които искат неограничен
всичко, без да се налага да решавате между нива. Въпреки това, той може да не е подходящ за
начинаещ, тъй като няма създател на уебсайтове и няма поддръжка по телефона.

И двете тези хостинг компании предлагат добри цени за размера на предлаганите от тях функции.

Това са само две от много компании, които предлагат уеб хостинг. Ако нямате нищо против да похарчите няколко
долара повече за бързо зареждане и време за реакция и премиум функции, SiteGround би струвало да проверите.

За хост, който е отличен избор за управляван WordPress и който има връщане на пари
Гарантирайте второ място само от DreamHost, може да искате да помислите за хостинг InMotion.

Имате ли въпроси относно BlueHost или DreamHost? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга като цяло? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map