BlueHost срещу Arvixe: Кой трябва да използвате?

Опитът да изберете правилната уеб хостинг компания е важно решение – но може да бъде объркващо с всички опции и планове там. Намалете избора си с това сравнение между Bluehost и Arvixe.


И Bluehost, и Arvixe са дългогодишни уеб хостинг компании. BlueHost се занимава с бизнес от 1996 г. Arvixe е основана през 2003 г. BlueHost е добре утвърдена с повече от 2 милиона сайтове, хоствани на своите сървъри. Arvixe не е толкова добре познат, но е бързо развиваща се уеб хостинг компания.

Bluehost и Arvixe предоставят споделен хостинг, хостинг на WordPress и VPS и специални сървърни планове. VPS и специалните опции за сървър на BlueHost са доста скорошни попълнения. BlueHost е базиран на Linux, докато Arvixe предоставя опции за Linux и Windows за всички свои планове.

Сравнение на Arvixe и Bluehost

BlueHost е обявен за „Най-добрият достъпен хостинг“ и „Хост с най-добра стойност“. Arvixe беше избор на редактор на PCMag през 2015 г. и бе обявен от Inc.com за една от най-бързо развиващите се компании в САЩ.

През 2010 г. BlueHost беше купен от Endurance International Group (EIG), а EIG закупи Arvixe през 2014 г. EIG притежава множество хостинг компании, но им позволява да работят под собствените си оригинални имена.

Компаниите EIG не са клонове една на друга. Между тях обаче има много прилики. Ако сте имали проблеми с една компания EIG, може да намерите същите проблеми с друга.

Сравнете представянето на Bluehost и Arvixe

Bluehost vs. Arvixe: Време и надеждност

Uptime. Въпреки че статистическите данни на BlueHost редовно показват, че тя е 99,9% или по-добра, те нямат гаранция за продължаване. Arvixe има 99,9% гаранция и те осигуряват възстановяване на безплатен месец, ако месечната средна стойност падне под този процент.

производителност. BlueHost изгражда свои собствени сървъри и използва 16-ядрени AMD Opterons. Arvixe сървърите използват най-новите Xeons, а клиентските данни се съхраняват на 15K raid десет диска. Базите данни и имейл сървърите на Arvixe са на SSD хранилище.

Тестването на сайт, хостван на BlueHost, даде време за зареждане от 2.37s, по-бързо от 65% от тестваните сайтове в Pingdom. Сравним сайт на Arvixe даде време за зареждане от 1,05 секунди, по-бързо от 89% от тестваните сайтове.

надеждност. Центърът за данни на BlueHost се намира в Юта. Центърът за данни се захранва и охлажда с излишни източници, а за спешни случаи са налични резервни дизелови резервни копия. BlueHost не огледално или излишно архивиране на данни, с изключение на облачните им планове, а архивирането се съхранява за максимум 30 дни.

Arvixe има центрове за данни в Северна Америка (Далас, Тексас), Европа (Амстердам) и (Хонконг). Всички центрове за данни са напълно излишни, с множество възможности за захранване и охлаждане. Центровете за данни се наблюдават на място за сигурност и надеждност.

мнение

Както за Bluehost, така и за Arvixe, надеждността е отлична, а продължителността на работата е добра. Липсата на гаранция за продължаване на времето за BlueHost може да бъде проблем. Тестовете показват, че сайтовете на Arvixe са значително по-бързи в пъти за реакция и зареждане.

Сравнете характеристиките на Bluehost и Arvixe

Сравнете основните характеристики

Забележка: “Неограничен” и “немерен” са популярни термини, използвани от уеб хостинг компании при описване на функции. Това обаче не означава „използвайте всичко, което искате“. Условията се отнасят до това, което хостинг компаниите „считат за разумно използване“.

Регистрация на домейни. И двамата хостове са регистратори на домейни. BlueHost също предоставя безплатна година за регистрация на домейни за нови акаунти. Arvixe предлага безплатен домейн, стига да имате план, и предлага безплатен трансфер, ако вече имате домейн.

Уебсайт строител. BlueHost осигурява плъзгане и пускане Weebly Basic, което е ограничено до 5 уеб страници. Basic е безплатен. За повече функции и страници се предлага надграждане до Weebly Premium срещу допълнително заплащане. Arvixe плановете идват с RvSiteBuilder, богат на функции строител с WSYWIG редактор и над 600 уеб шаблона.

Данни на Guide-Bulgaria.com. Bluehost и Arvixe предлагат неограничени бази данни MySQL. Arvixe също поддържа PostgreSQL бази данни.
Имейл акаунти. Bluehost и Arvixe предоставят неограничени имейл акаунти и препращане по имейл.

WordPress хостинг. Bluehost и Arvixe предлагат управлявани планове на WordPress. Управляваните планове на WordPress се хостват на оптимизирани сървъри, включващи кеширане и допълнителна сигурност за повишаване на производителността и стабилността.

Голямото предимство на управлявания хостинг на WordPress е, че архивирането на вашия сайт и актуализирането на WordPress и неговите плъгини се правят за вас, което ви позволява да се съсредоточите върху съдържанието на вашия сайт..

Управляваните WordPress планове обикновено струват повече от стандартен споделен план. Споделените хостинг и управлявани WordPress планове на Arvixe обаче са на цена същите.

Решение за електронна търговия. Bluehost предоставя безплатни колички за пазаруване чрез контролния си панел, като Magento, PrestaShop, ZenCart и други. Arvixe също така поддържа някои безплатни и комерсиални опции за електронна търговия, много с поддръжка 24/7 и автоматична инсталация.

Архивите. BlueHost създава ежедневни, седмични и месечни резервни копия. Те също предлагат SiteBackup Pro, който прави резервно копие и възстановяване на ниво файл, срещу допълнително заплащане. SiteBackup Pro е безплатен с споделения слой Business Pro.

Arvixe ежедневно прави резервни копия на снимките на своите сървъри. Независимо от правилата за архивиране, се препоръчва да се правят ръчни архиви и да се съхраняват извън сайта за допълнителна сигурност и надеждност.

Хостинг сигурност. За да се бори със зловредния софтуер, BlueHost предоставя основната услуга SiteLock безплатно на долните си нива, а SiteLock Pro безплатно в плановете си за по-високи нива. BlueHost има вътрешни процеси за защита от DDoS атаки.

Arvixe сканира и активно действа срещу DDoS заплахи, както и осигурява защита срещу груби атаки. Arvixe плановете идват със SpamAssassin и Spamhaus филтриране за имейл.

Всички планове на Bluehost имат безплатен споделен SSL сертификат. Най-споделеният план на BlueHost, Business Pro, предлага безплатен частен SSL сертификат.

Arvixe използва за предоставяне на безплатен споделен SSL за своите споделени хостинг планове за Linux, но изглежда, че безплатни SSL вече не са достъпни за Linux или Windows планове, с изключение на бизнес планове, които имат безплатен SSL, стига да имате план с Arvixe.

Контролен панел. Arvixe използва индустриалния стандарт cPanel. BlueHost също използва cPanel, но значително промени интерфейса.

Партньорски и риселърски програми. Arvixe има програма за дистрибутор. BlueHost също има реселърска програма, но си партнира с трети страни ResellerClub за услугата. Партньорската програма на BlueHost плаща 65 долара за реферал. Партньорската програма на Arvixe плаща от 70 до 135 долара за реферал, в зависимост от това колко препоръки правите на месец.

Екстри. BlueHost има 150 долара рекламни кредити; Arvixe идва с 200 долара рекламни кредити. И двамата ще мигрират установен уебсайт, ако имате друг другаде. BlueHost таксува премия за миграционната услуга, докато Arvixe предоставя една миграция безплатно.

мнение

И двете хостинг компании предлагат премиум функции, с много „неограничени” опции, на бюджетни цени за хостинг. Arvixe има предимство с по-здравия създател на уебсайтове, стандартен cPanel и поддръжка за PostgreSQL и Windows.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на Bluehost и Arvixe

Хостинг планове & Ценообразуване

Забележка: Поради огромната конкуренция, промоционалните цени са често срещана практика с уеб хостинг компаниите. Промо цените обикновено са ограничени до първия срок на обслужване, така че записването за по-дълъг срок ще доведе до по-големи спестявания. Дори и без промоции, записването за по-дълги условия на услугата обикновено се равнява на прекъсване на цените. Цените по-долу са посочени на уебсайтовете на хоста по време на това сравнение.

BlueHost

Споделен хостинг. BlueHost предлага три нива на споделени хостинг планове. Basic позволява един сайт, с 50 GB място за съхранение и неограничена честотна лента и имейл акаунти, за промоционалната цена от $ 3,95.

Плюс това, при $ 6,95 на месец, позволява до 10 сайта, а съхранението е повишено до 150 GB. CDN също е част от Плюс плана.

Business Pro, с $ 14.95 на месец, предлага неограничен брой сайтове, както и неограничена честотна лента, съхранение и имейл акаунти.

CDN, Private SSL, специализиран IP и Site Backup Pro са включени в този план от най-високо ниво. Плановете на BlueHost също се предлагат с безплатна регистрация на домейни за една година.

BlueHost предлага три мащабируеми облачни плана за допълнителна такса, които отразяват вашите данни на три места за надеждност и по-бързо зареждане.

Управляван хостинг на WordPress. BlueHost има четири управлявани WordPress планове, базирани на VPS технология, така че има по-малко уебсайтове на сървър.

Най-малкият план, блогър, с $ 12.95 на месец, е ограничен до 100 милиона посещения, 30 GB хранилище и пет сайта.
Най-добрият план, предприятие, на цена от $ 85 на месец, има 240 GB място за съхранение, неограничена честотна лента и 30 сайта. Другите двама, професионални на $ 37,50 и бизнес на $ 60, падат между тях.

Всички планове имат безплатен CDN и SiteLock (долните два нива имат SiteLock Pro, бизнесът има SiteLock Premium, а най-горният слой осигурява SiteLock Enterprise).

Arvixe

Споделен хостинг. Arvixe предлага четири споделени плана – два в PersonalClass и два в BusinessClass. За по-бързо зареждане и време за реакция за вашата клиентела, имате възможност да изберете центрове за данни в САЩ, Европа или Азия при касата.

И личните, и бизнесът предлагат неограничено пространство, честотна лента, имейли и бази данни. PersonalClass е $ 4 на месец; BusinessClass е $ 22 на месец; PersonalClassPro е $ 7 на месец; и BusinessClassPro е $ 35 на месец.

Pro нивата позволяват неограничен брой сайтове, докато долните нива позволяват само шест.

Разликата между PersonalClass и BusinessClass е, че BusinessClass има по-малко потребители на сървъра – основно споделен хостинг с VPS функции.

Опцията ASP (Windows) работи с няколко долара повече за всеки план и ниво. Споделените планове на Arvixe предвиждат неограничени бази данни MySQL и PostgreSQL. Също така, BusinessClass плановете имат безплатен SSL сертификат, стига сайтът да бъде хостван с Arvixe.

Управляван хостинг на WordPress. Arvixe предлага управлявани WordPress планове, които започват от $ 4 на месец, същите като плановете за споделен хостинг. Неограничена честотна лента, неограничено място за съхранение и неограничен брой сайтове се предлага с всички планове.

Сайтовете на WordPress лесно се мащабират от споделени към VPS и специализиран хостинг, въпреки че цените на Arvixe се покачват за VPS или специализирани сървъри.

VPS и специални планове: BlueHost има четири VPS плана. Стандартното ниво на VPS на BlueHost $ 14,99 на месец ще бъде подходящо за отделен или малък бизнес, който се нуждае от малко повече резултати, отколкото би позволил споделен план.

Arvixe предлага по две в Linux и Windows. Плановете на Arvixe са $ 40 и $ 70 на месец за опцията Linux. Двата подреждания на VPS на Windows са 60 и 100 долара на месец.

Най-добрият VPS план на BlueHost е само $ 59,99 на месец, но той е ограничен до 4 TB честотна лента, докато и четирите Arvixe планове имат неограничена честотна лента и те идват с безплатен SSL сертификат, стига да имате план.

BlueHost има три специални нива, позволяващи съответно 3, 4 и 5 IP. Те са на цена от $ 74.99, $ 99.99 и $ 124.99 на месец. В зависимост от конфигурацията, шестте отделни сървърни нива на Arvixe за един процесор са на цена от $ 128,70 на месец до $ 227,50 на месец.

За тези, които се нуждаят от повече производителност, Arvixe разполага с два мултипроцесорни нива на цена $ 357,30 на месец. Arvixe също предлага облачни опции, започвайки от $ 108 на месец. Макар и по-скъпи от BlueHost, плановете на Arvixe се управляват изцяло.

Гаранция за връщане на парите: BlueHost има стандартната 30-дневна гаранция. Arvixe има по-дълга 60-дневна гаранция. Ако имате безплатна регистрация на домейн в BlueHost или Arvixe, те ще задържат такса за регистрация на домейн от всяко възстановяване, и вие ще запазите името на домейна.

мнение

Цените на Arvixe са по-високи от тези на BlueHost, но по-ниските подреждания имат повече функции от долните нива на BlueHost. Arvixe има по-дълга гаранция за връщане на пари и предлага Windows планове за тези, които се нуждаят от него.

Сравнете колко лесно се използват Bluehost и Arvixe

Лесно използване

Контролен панел. BlueHost използва cPanel, но с модифициран интерфейс, така че редовните потребители на cPanel ще трябва да направят някои корекции. Arvixe използва обикновения удобен за потребителя, базиран на икони cPanel.

Инсталиране с едно щракване. BlueHost използва инсталатора на MOJO Marketplace с едно кликване за лесно инсталиране на почти сто приложения. Arvixe използва Softaculous като инсталатор с едно щракване за стотици приложения.

Навигация в уебсайта. И сайтовете на BlueHost и Arvixe предоставят данните, които са ви необходими за избор на план, с полезни сравнителни диаграми за сравняване на нивата в техните планове. И двамата са чисти, несъкрушени и удобни за ползване.

мнение

И Bluehost, и Arvixe имат инсталатори с едно кликване, използват cPanel (макар и модифициран в случая на BlueHost) и имат удобни за потребителя уебсайтове. И двете са лесни за използване и са еднакво лесни за използване.

Сравнете подкрепата на Bluehost и Arvixe

Техническа и клиентска поддръжка

Въз основа на отзивите на клиентите, това е една област, в която BlueHost липсва. Arvixe имаше звездна репутация за поддръжка на клиенти. Въпреки това, откупувайки EIG, обслужването на клиентите е пострадало, според прегледите на клиентите. Все още е над средното ниво.

Bluehost и Arvixe имат имейл и чат на живо 24/7. Телефонната поддръжка на BluHost също е 24/7, докато телефонната услуга на Arvixe е ограничена до работно време от понеделник до петък. И двете имат обширна база знания с уроци и видеоклипове. BlueHost има блог и форум; Arvixe има активен блог.

мнение

И Bluehost, и Arvixe предоставят множество методи за контакт. Въпреки че репутацията на Arvixe е пострадала напоследък, тя все още получава повече положителни отзиви за обслужване и поддръжка на клиенти от BlueHost.

Сравнете потребителските отзиви на Bluehost и Arvixe

Отзиви на потребители

Забележка: Обикновено отзивите се публикуват от тези, които са страстни, така че повечето клиенти, които публикуват отзиви, са или силно отрицателни, или силно позитивни. Поради тази причина никога не трябва да използвате отзивите на клиентите като основна причина за избора на хост. Ако обаче има често оплакване от много потребители, може да се обърне внимание на нещо.

Отрицателни отзиви за Bluehost и Arvixe

BlueHost. Отрицателните отзиви за BlueHost са почти всички свързани с поддръжката. Дългите часове на чакане, като се налага да създавате многократни билети за един и същ проблем и дори грубост, са често срещани оплаквания.

Arvixe. Доскоро имаше малко отрицателни отзиви за Arvixe. Напоследък някои отзиви са загрижени за лошо обслужване на клиентите и дълги времена на чакане.

Положителни отзиви за Bluehost и Arvixe

BlueHost. Повечето положителни отзиви от клиенти на Bluehost се отнасят до щастието с предоставените цени и функции на плана.

Arvixe. Arvixe получава високи оценки от своите клиенти за предоставяне на толкова много функции на такава бюджетна цена. Потребителите на Windows с удоволствие намират хостинг за тях на достъпна цена.

мнение

Като цяло, дори при скорошни отрицателни отзиви за поддръжка на клиенти, Arvixe получава високи оценки от своите клиенти. BlueHost също, с изключение на голям брой оплаквания за поддръжка на клиенти, е много харесван.

Заключение за сравнение на BlueHost и Arvixe

BlueHost срещу Arvixe: Кой хостинг е най-подходящ за вас?

И Bluehost и Arvixe имат предимства, които ги правят привлекателни.

Причини да изберете Arvixe над BlueHost:

 • Безплатна регистрация на домейн, стига да се хоства план
 • Предварително инсталиран WordPress
 • Опции за сървър на Windows за всички планове
 • По-дълга гаранция за връщане на парите

Причини да изберете BlueHost над Arvixe:

 • По-ниски цени за първия срок на обслужване за няколко нива на споделен хостинг
 • Безплатно SiteLock
 • По-ниско VPN и специално ценообразуване на сървъра

Въпреки че управляваните планове за WordPress на BlueHost са по-скъпи от някои други, функциите ги правят много популярни, както се вижда от факта, че повече от 1 милион WordPress сайтове са хоствани в BlueHost.

Въпреки това Arvixe със своите бюджетни цени си струва да проверите дали сте потребител на WordPress. Ако сте със среден или по-голям размер, може да погледнете VPS на BlueHost или планове за посветен сървър.

И двете компании са пострадали при прегледи на клиенти, включващи поддръжка на клиенти, което би могло да предизвика безпокойство. И двете от тези хостинг компании предлагат пълноценни планове на отлични цени.

Това са много други уеб хостинг компании, които бихте могли да помислите. За тези, които нямат нищо против да харчите малко повече за бързо зареждане и време за реакция, както и за най-добрите функции, проверяването на SiteGround си заслужава вашето време.

За хостинг компания, която е отличен избор за управляван WordPress и която има една от най-добрите гаранции за връщане на пари в бранша, може да помислите за хостинг InMotion.

Имате ли въпроси относно BlueHost или Arvixe? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга като цяло? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map