BlueHost срещу A2 хостинг: Кой от тях трябва да използвате?

Има много уеб хостинг компании, от които да изберете за вашия уебсайт. Всъщност има толкова много планове и функции, че може да накара главата ви да се завърти. Поставете известна стабилност в процеса и използвайте това сравнение на главата, за да стесните избора си.


BlueHost е в уеб хостинг бизнеса от 1996 г., така че е добре утвърдена хостинг компания с над 2 милиона сайтове, хоствани на своите сървъри.

A2 хостингът е по-нов за индустрията, основан е през 2003 г. A2 хостингът е стартиран за първи път с разработчиците в ума и е един от първите, които предлагат PHP 5 и Ruby on Rails. Сега фокусът им е върху представянето.

BlueHost и A2 предоставят споделен хостинг, управляван хостинг на WordPress и VPS и специални сървърни планове и са базирани на Linux.

BlueHost спечели много награди, включително „Най-добър хостинг на достъпни цени“ и „Домакин с най-добра стойност“. A2 е носител на много награди „най-добър от“, няколко от тях доскоро миналата година.

Endurance International Group (EIG), компания, която притежава много хостинг компании, закупи BlueHost през 2010 г. EIG позволява на всяка от своите хостинг компании да работи под свое име.

Въпреки че EIG хостинг компаниите не са клонове една на друга, има достатъчно сходства, че ако имате проблеми с една EIG компания, може да намерите същите проблеми с друга.

A2 е частна собственост. Името на хостинга A2 в A2 идва от факта, че те са със седалище в Ан Арбър, Мичиган.

Сравнете ефективността на BlueHost и A2 хостинг

BlueHost срещу A2 хостинг: Времетраене и надеждност

Uptime. Въпреки че статистическите данни на BlueHost за ъптайм показват, че редовно са 99,9% или по-добри, те нямат гаранция за продължаване. A2 хостингът има 99,9% гаранция за продължаване. A2 хостингът ще възстанови 5% от месечната такса за всеки час вашият уебсайт не е достъпен поради повреда в оборудването или мрежата.

производителност. BlueHost изгражда свои собствени сървъри и използва 16-ядрени AMD Opterons. A2 хостингът използва Dell сървъри с четириядрени процесори, а фокусът върху производителността се вижда с използването на SSD съхранение.

Хостван Bluehost сайт, тестван на Pingdom, доведе до време за зареждане от 2.37s, по-бързо от 65% от тестваните сайтове. Сайтът с A2 доведе до време за бързо натоварване от 1,49 сек, по-бързо от 81% от тестваните сайтове.

надеждност. Центърът за данни за BlueHost се намира в Юта. Центърът за данни се захранва и охлажда с излишни източници, а дизеловите резервни копия са създадени за спешни случаи. BlueHost не огледално или излишно архивиране на данни, с изключение на облачните им планове. Архивирането се съхранява за максимум 30 дни.

A2 хостинг има центрове за данни в САЩ (Мичиган), Европа (Амстердам) и Азия (Сингапур). Центровете за данни имат излишна мощност и охлаждане и има дизелови генератори за резервно копие.

Центровете за данни се наблюдават на място за сигурност и надеждност. Те също имат четворна мрежова свързаност за излишно и надеждно обслужване.

мнение

Въпреки че надеждността на BlueHost е отлична и продължителността на работата е добра, липсата на гаранция за продължаване може да бъде проблем.
A2 хостингът има гаранция, а A2 хостингът натоварване и време за реакция бяха значително по-бързи от BlueHost.

Сравнете характеристиките на BlueHost и A2 хостинг

BlueHost срещу A2 хостинг: Основни характеристики

Забележка: Общ маркетингов термин, използван от уеб хостинг компаниите при описване на функции, е „неограничен“. Нищо не е наистина неограничено. Вместо това, термините се отнасят до това, което хостинг компаниите “считат за разумно използване.” Хостинг компаниите могат да издават предупреждения или да преустановят даден сайт, ако смятат, че е имало „прекомерна употреба“.

Регистрация на домейни. И двамата хостове са регистратори на домейни. BlueHost осигурява безплатна година на регистрация на домейни за нови акаунти; A2 хостинг не.

Уебсайт строител. BlueHost осигурява плъзгане и пускане Weebly Basic, което е ограничено до 5 уеб страници. Basic е безплатен, а за допълнителна такса има надграждане до Weebly Premium.

A2 хостинг няма интегриран конструктор на уебсайтове в нито един от плановете си, но въпреки това поддържа повечето от безплатните и търговски създатели на уебсайтове.

Данни на Guide-Bulgaria.com. BlueHost предлага неограничени бази данни MySQL. A2 хостингът ограничава най-ниското си ниво до 5 бази данни с неограничени бази данни на други нива и планове. A2 хостингът също поддържа PostgreSQL.

Имейл акаунти. BlueHost осигурява неограничени имейл акаунти и препращане по имейл. A2 хостингът ограничава най-ниското си ниво до 25 акаунта, като останалите нива може да имат неограничен брой.

WordPress хостинг. BlueHost и A2 хостинг предлагат управлявани планове на WordPress. Управляваният план на WordPress обикновено струва повече от стандартен споделен план, въпреки че A2 хостинг цени както споделени планове, така и управлявани планове на WordPress едни и същи.

Управляваните планове на WordPress обикновено се хостват на оптимизирани сървъри с такива функции като кеширане и допълнителна сигурност за повишаване на производителността и стабилността. Друго предимство на управлявания хостинг на WordPress е, че архивирането и актуализирането на вашите WordPress сайтове се извършва автоматично от хостинг компанията за вас, като ви освобождава да се съсредоточите върху това, което е важно за вас – вашето съдържание.

Решение за електронна търговия. BlueHost и A2 хостинг предоставят безплатни колички за пазаруване чрез своите контролни панели, като Magneto, ZenCart, PrestaShop и други. WP eCommerce приставки са достъпни от двата хоста за WordPress сайтове.

Архивите. BlueHost осигурява ежедневни, седмични и месечни резервни копия. Той също така предоставя SiteBackup Pro безплатно за споделения план Business Pro и допълнителна такса за други планове. SiteBackup Pro позволява архивиране и възстановяване на ниво файл.

A2 хостинг предлага Server Rewind, който прави периодични автоматични снимки на вашия сайт и позволява безплатно възстановяване на файлове, бази данни или на целия сайт, въпреки че не е достъпен за най-ниското ниво.

Хостинг сигурност. За да търсите, премахнете и забраните злонамерен софтуер, BlueHost предоставя основната услуга SiteLock безплатно на долните си нива, а SiteLock Pro безплатно на плановете си на по-високи нива. BlueHost заявява, че има вътрешни процеси за защита от DDoS.

A2 сканира и активно действа срещу DDoS заплахи, злонамерен софтуер и вируси с Perpetual Security и HackScan – предоставя се безплатно. Използва стандартна защита от спам, плюс Barracuda Advanced Spam Filtering за имейл.

A2 хостингът предоставя и Patchman Enhanced Security Tool, който сканира софтуера и приложенията, които се нуждаят от кръпка и ви уведомява, когато приложенията са остарели..

Всички планове на Bluehost имат безплатен споделен SSL сертификат. Най-горният споделен план на BlueHost идва с безплатен частен SSL сертификат. A2 хостингът предоставя безплатен споделен SSL за своите планове чрез cPanel, а частен SSL може да бъде закупен.

Контролен панел. BlueHost използва cPanel, но значително е променил интерфейса. A2 хостинг също използва индустриалния стандарт cPanel.

зелен. DreamHost купува кредити за възобновяема енергия и оперира с неутрален въглероден отпечатък. A2 хостингът също има 100% отпечатък без въглерод и активно участва в засаждането на дървета и други екологични дейности в Ан Арбър.

Партньорски и риселърски програми. Партньорската програма на BlueHost плаща 65 долара за реферал. Партньорската програма на A2 хостинг плаща $ 85 за реферал. A2 също има програма за дистрибутор, която може да бъде маркирана с името на вашата компания.

Екстри. BlueHost има 150 долара рекламни кредити. BlueHost ще мигрира утвърден уебсайт, ако имате такъв на друго място, въпреки че начислява премия за услугата. A2 хостингът има $ 50 рекламен кредит на Bing / Yahoo.

мнение

Както BlueHost, така и A2 хостингът осигуряват добра гама от функции. И двете са зелени, и двамата използват cPanel, и двете имат атрактивни партньорски програми и двете предоставят функции за сигурност, за да запазят сайта си в безопасност.

BlueHost има леко предимство във функциите, като предлага безплатна година на регистрация на домейни и предоставя Weebly, създателя на уебсайта.

Сравнете уеб хостинг плановете и цените на BlueHost и A2 хостинг

Хостинг планове & Ценообразуване

Забележка: Агресивната конкуренция води до постоянни промени в ценообразуването и до голяма част от промоционалните цени. Промоционалните цени обикновено са ограничени до първия срок на обслужване, така че записването за по-дълъг срок се равнява на по-големи спестявания.

Дори и без промоции, по-дългите условия на обслужване обикновено водят до нарушаване на цените. Цените по-долу са посочени на уебсайтовете на хоста по време на това сравнение.

BlueHost. BlueHost предлага три споделени плана. Basic, с $ 3,95 на месец, позволява на един сайт, осигурява 50 GB място за съхранение и позволява неограничена честотна лента и имейл акаунти. Плюс това, при $ 6,95 на месец, позволява до 10 сайта и увеличава паметта до 150 GB.

CDN също е част от Плюс плана. Business Pro, с $ 14.95 на месец, предлага неограничен брой сайтове, както и неограничена честотна лента, съхранение и имейл акаунти. CDN, Private SSL, специализиран IP и Site Backup Pro са включени в този план от най-високо ниво.

Всички споделени планове BlueHost идват с безплатна регистрация на домейн за една година. BlueHost предлага три мащабируеми облачни плана за допълнителна такса, които отразяват вашите данни на три места за надеждност и по-бързо време за зареждане.

BlueHost има четири управлявани WordPress плана, които са базирани на VPS технологията. Най-малкият план, блогър, с $ 12.95 на месец, е ограничен до 100 милиона посещения, 30 GB хранилище и пет сайта. Най-добрият план, предприятие, има 240 GB място за съхранение, неограничена честотна лента, 30 сайта и е на цена от $ 85 на месец.

Двата средни нива са професионални на $ 37,50 и бизнес на $ 60 на месец. Професионалният слой позволява 300 милиона посетители и разполага с 60 GB място за съхранение. Бизнес ниво позволява 600 милиона посетители и има 120 GB хранилище.

Всички имат безплатен CDN и SiteLock (долните два нива имат SiteLock Pro, бизнесът има SiteLock Premium, а най-горният слой осигурява SiteLock Enterprise).

A2 хостинг. A2 предлага и три споделени плана. Lite позволява един сайт, пет бази данни и е на цена от 3,92 долара на месец. Плановете Swift и Turbo позволяват неограничени уеб сайтове и неограничени бази данни. Swift е $ 4.90 на месец, а Turbo е $ 9.31 на месец.

Всички имат неограничено SSD хранилище и неограничена честотна лента. A2 хостингът има CloudLinux, версия на операционната система Centos, която е по-бърза и заявява, че има по-малко клиенти на сървър от повечето.

A2 хостингът има три управлявани WordPress плана, на цена същите като неговите споделени хостинг планове. Lite е ограничен до един уебсайт и пет бази данни и е на цена от 3,92 долара на месец. Swift, с $ 4.90 на месец, и Turbo, при $ 9.31 на месец, предлагат неограничени уеб сайтове и бази данни.

Всички планове са базирани на SSD и имат кеширане, въпреки че Turbo Plan е оптимизирал кеширането. Всички те имат CDN и допълнителни опции за сигурност. Swift и Turbo също се предлагат със Rewind Server за архивиране.

VPS и специални планове: BlueHost има четири VPS плана. VPS слоевете на BlueHost са на цена от 14,99, 29,99, 44,99 и 55,99 долара на месец. Плановете на BlueHost VPS имат ограничения на честотната лента от 1 TB до 4 TB.

A2 хостингът има три неуправляеми и три управлявани VPS плана, всички със SSD дискове. Неуправляемите са $ 5, 10 и 15 долара на месец и имат 2 TB надбавки за честотна лента. Те осигуряват съответно 20 GB, 30 GB и 50 GB място за съхранение.

Управляваните VPS слоеве от A2 хостинг са на цена $ 32.99, $ 46.19 и $ 65.99 на месец. Те имат 75, 100 и 150 GB памет и 2, 3 и 4 TB честотна лента.

BlueHost има три специални нива, позволяващи 3, 4 и 5 IP, съответно на цена от $ 74.99, $ 99.99 и $ 124.99 на месец. A2 хостингът има три неуправляеми и три управлявани специализирани нива на сървъра.

Неуправляемите са на цена от 99,59, 165,99 долара и 248,99 долара на месец. Управляваните нива са $ 141.09, $ 207.49 и $ 290.49 на месец.

Гарантирано връщане на парите: BlueHost има стандартната 30-дневна гаранция. A2 хостинг има 30-дневно пълно възстановяване и прогнозно възстановяване след 30 дни. Ако имате безплатна регистрация на домейн в BlueHost, такса за регистрация на домейн ще бъде удържана от възстановяване на сумата и вие ще запазите името на домейна.

мнение

Споделеният хостинг на BlueHost е малко по-висок от плановете на A2 хостинг, но има повече функции. Цените и характеристиките на A2 хостинг за управляваните планове на WordPress го правят привлекателен избор за потребителите на WordPress.

A2 хостингът предоставя на клиентите по-голям избор в VPS и специализирани планове, като предоставя неуправляеми и управлявани опции.

Сравнете колко лесно да използвате BlueHost и A2 хостинг

Лесно използване

Контролен панел. BlueHost използва cPanel, но с модифициран интерфейс, така че редовните потребители на cPanel ще трябва да направят някои корекции. A2 хостинг използва обикновения, отраслов стандарт, cPanel.

Инсталиране с едно щракване. BlueHost използва инсталатора на MOJO Marketplace с едно кликване за лесно инсталиране на почти сто приложения. A2 осигурява инсталиране на приложение с едно щракване на стотици приложения чрез Softaculous.

Навигация в уебсайта. И сайтовете на BlueHost и A2 хостинг предоставят цялата информация, която ви е необходима, за да изберете план. И двамата имат удобни сравнителни диаграми за сравняване на нивата в своите планове. И двете са чисти и удобни за използване. A2 има удобна функция – връзки към изскачащи прозорци за много от условията и опциите, показани в нейните класации.

мнение

И двете имат стотици приложения, които могат да бъдат инсталирани с едно щракване, и двете имат лесна навигация по уебсайтове, и двете използват cPanel – въпреки че BlueHost е модифициран. Повечето потребители ще бъдат доволни от лекотата на използване на която и да е от тези хостинг компании.

Сравнете поддръжката на BlueHost и A2 хостинг

BlueHost срещу A2 хостинг: Техническа поддръжка и клиенти

Въз основа на отзивите на клиентите, това е една област, в която BlueHost се нуждае от подобрение. Поддръжката на A2 хостинг постоянно се оценява високо, а персоналът му за поддръжка се счита за дружелюбен и знаещ.

BlueHost и A2 хостинг имат телефон, имейл и чат на живо 24/7. И двамата имат форум и обширна база знания. A2 хостингът има активен блог.

мнение

Въпреки че BlueHost предоставя множество методи за контакт, отзивите на клиентите многократно се оплакват от поддръжка. A2 хостингът има едни и същи множество методи за контакт, но неговата поддръжка е високо ценена. A2 е изборът, ако поддръжката е висок приоритет за вас.

Сравнете потребителските отзиви на Bluehost и A2 хостинг

Отзиви на потребители

Забележка: Рецензиите обикновено се публикуват от тези, които имат силно мнение, така че повечето клиенти, които публикуват отзиви, са или силно отрицателни, или силно позитивни. Поради тази причина рецензиите не трябва да се използват като основен фактор при избора на домакин. Когато обаче непрекъснато се съобщава за нещо, може да се вземе предвид нещо.

Отрицателни отзиви за BlueHost и A2 хостинг

BlueHost. Отрицателните отзиви за BlueHost са изключително свързани с лоша поддръжка. Дългите чакания, грубостта и многократните билети за един и същ брой не са рядкост.

A2 хостинг. Има по-малко отрицателни отзиви от клиенти за A2, отколкото за повечето компании. Отрицателните, които са публикувани, обикновено са за лоши преживявания с поддръжка на клиенти.

Положителни отзиви за BlueHost и A2 хостинг

BlueHost. Повечето положителни отзиви от клиенти на Bluehost хвалят цените и функциите, предвидени в плановете.

A2 хостинг. A2 получава далеч повече положителни отзиви, отколкото отрицателни за поддръжка на клиенти. Клиентите също са впечатлени от скоростта на уебсайтовете на A2 и от броя на предлаганите функции за цената.

мнение

Като цяло A2 хостингът получава повече положителни отзиви от отрицателни отзиви.

Заключение за сравнение на BlueHost и A2 хостинг

BlueHost срещу A2 хостинг: Кой хостинг е най-подходящ за вас?

BlueHost и A2 хостинг имат функции, които биха се считали за плюсове и минуси.

Причини да изберете A2 хостинг през BlueHost:

 • SSD дискове по всичките му планове
 • Гаранция за връщане на пари по всяко време
 • Гаранция за ненавременна работа
 • Бързи сървъри
 • Поддръжка на PostgreSQL

Причини да изберете BlueHost над A2 хостинг:

 • Безплатно SiteLock
 • Още „неограничени” функции
 • Безплатно създаване на уебсайт

Въпреки че управляваните WordPress планове на BlueHost са по-скъпи от тези на някои други хостове, те са много популярни – както показва фактът, че над 1 милион WordPress сайтове са хоствани в BlueHost.

Същевременно цените на A2 хостинг, както и споделения хостинг за своите управлявани планове на WordPress, го правят много привлекателен за потребителите на WordPress. Както BlueHost, така и A2 хостингът имат конкурентни цени на VPS и специални възможности за сървър за тези с по-големи сайтове или по-голям трафик.

И двамата домакини имат и общи бюджетни планове, които са с пълно представяне. Създателят на разликата между тези две хостинг компании е по-добрият запис на A2 хостинг за обслужване и поддръжка на клиенти.

Има и други уеб хостинг компании, които трябва да разгледате. Ако нямате нищо против да похарчите няколко долара повече за бързо зареждане и време за реакция, както и за премиум функции, SiteGround ще си струва да проверите.

Друг хост с атрактивни управлявани планове на WordPress и една от най-дългите гаранции за връщане на пари е хостингът InMotion.

Имате ли въпроси относно BlueHost или A2 хостинг? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга като цяло? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map