Arvixe vs. SiteGround: Кой трябва да използвате?

Може би най-важното решение, което можете да вземете по отношение на вашия уеб сайт, е да намерите правилната хостинг компания и план. Въпреки това, толкова много фирми, от които да избират. Можете да използвате това сравнение едно върху едно между Arvixe и SiteGround, за да ви помогне да стесните избора си.


SiteGround е още по-нов, създаден е през 2004 г., но хоства близо 500 000 сайта на своите сървъри. Arvixe и SiteGround предлагат споделен хостинг, управляван хостинг на WordPress и VPS и специални планове за сървър. Arvixe има както опции за Linux, така и Windows, докато SiteGround е само Linux.

Arvixe беше обявен за избор на редактор на PCMag през 2015 г. и беше обявен от Inc.com като една от най-бързо развиващите се компании в американския SiteGround спечели много награди за „най-доброто от“, но много от сайтове, които са създали за самореклама – нещо, което твърде често се среща с уеб хостинг компании. SiteGround спечели законни награди за време на работа и обслужване на клиенти.

Arvixe е закупен от Endurance International Group (EIG) през 2014 г. Има много уеб хостинг компании под знамето на EIG, но всички работят под собствените си оригинални имена. Докато EIG компаниите не са клонове една на друга, ако имате проблеми с един, те са достатъчно подобни, че може да имате същите проблеми с друг.

SiteGround е основана през 2004 г. и е частна компания с главно седалище в София, България, въпреки че има световно присъствие.

Сравнете производителността на Arvixe и SiteGround

Arvixe vs. SiteGround: Времетраене и надеждност

Uptime. Arvixe има 99,9% гаранция с възстановяване на безплатен месец, ако месечната средна стойност падне под този процент. SiteGround има подобна гаранция за продължителност от поне 99,9%. Ако сайтът падне между 99,9% и 99%, получавате един месец безплатно хостинг; за всеки 1% под 99%, получавате допълнителен месец безплатно.

производителност. Arvixe поставя голяма част от свързаните с уебсайта данни на SSD дискове, включително бази данни и имейл сървъри, за по-бързо изпълнение. SiteGround не седи само на една и съща технология от години.

Когато се въведат нови методи или по-бързи технологии, SiteGround ще актуализира своите центрове за данни – за всички свои потребители, а не само за новодошлите. SiteGround използва Supercache за всички свои планове, а не само за управляван хостинг на WordPress, както повечето компании.

Хостваният уебсайт на Arvixe даде време за зареждане от 1,05 секунди, по-бързо от 89% от тестваните сайтове. Тест на съпоставим SiteGround сайт доведе до време на зареждане от 1,2 секунди, по-бързо от 87% от тестваните сайтове.

надеждност. Arvixe има центрове за данни по целия свят – в Северна Америка (Далас, Тексас), Европа (Амстердам) и (Хонконг). Всички центрове за данни са напълно излишни, с множество възможности за захранване и охлаждане. Центровете за данни се наблюдават на място за сигурност и надеждност.

SiteGround също има центрове за данни по целия свят. Има центрове за данни в Чикаго, Лондон, Амстердам и Сингапур. Центровете за данни имат излишна мощност и охлаждане с резервни копия с дизелов двигател.

През 2015 г. споделените сървъри бяха модернизирани да използват Linux контейнери, които обединяват сървърите, за да ускорят достъпа и да осигурят по-голяма надеждност. Всичките им планове са преминали към SSD за съхранение, както и към бази данни MySQL.

мнение

Всяка една от тях ще осигури бързо и надеждно обслужване. И двете имат изключителни гаранции за продължаване и двете имат много бърз отговор и време за зареждане.

Сравнете характеристиките на Arvixe и SiteGround

Сравнете основните характеристики

Забележка: Докато всяка уеб хостинг компания използва „неограничен“ или „немерен“, когато описва функции, това е малко подвеждащо. Този маркетингов термин не означава „използвайте толкова, колкото искате“. Вместо това, термините се отнасят до това, което хостинг компаниите “считат за разумно използване.”

Хостинг компаниите ще санкционират сайтове, които смятат, че надхвърлят това, понякога без предупреждение – въпреки че повечето потребители никога няма да надхвърлят разумното използване.

Регистрация на домейни. И двамата хостове са регистратори на домейни. Arvixe се различава от индустриалния стандарт – предлага безплатен домейн, стига да имате план. Arvixe предлага и безплатен трансфер, ако вече имате домейн другаде. SiteGround предлага една безплатна година на регистрация на домейн.

Уебсайт строител. Arvixe предоставя RvSiteBuilder, богат на функции строител с WSYWIG редактор и над 600 уеб шаблона. SiteGround предлага Weebly Basic безплатно – въпреки че е ограничен в броя на страниците, които можете да създадете. Срещу допълнителна месечна такса можете да надстроите до по-богати на функции версии на Weebly.

Данни на Guide-Bulgaria.com. Arvixe предлага неограничени MySQL бази данни и поддържа PostgreSQL бази данни. SiteGround предлага неограничени бази данни MySQL.

Имейл акаунти. Arvixe и SiteGround предоставят неограничени имейл акаунти и препращане по имейл. Неограничените сметки са предимство, ако сте голяма компания с много служители, тъй като позволява да се създават отделни сметки за всеки от тях. Освен това всеки отдел във вашия бизнес, като продажби, поддръжка и информация, може да има отделен акаунт.

WordPress хостинг. Както Arvixe, така и SiteGround предлагат управлявани планове на WordPress. Обикновено управляваните WordPress планове ще струват повече от стандартен споделен план. Част от допълнителните разходи е, защото управляваните планове на WordPress обикновено се поставят на оптимизирани сървъри с кеширане и допълнителна сигурност за повишаване на производителността и стабилността.

Друго предимство на управлявания хостинг на WordPress е, че автоматично се правят резервни копия на вашите WordPress сайтове, както и планиране и инсталиране на актуализации. Това ви позволява да се съсредоточите върху това, което е важно – вашето съдържание.

И Arvixe, и SiteGround са уникални по това, че не таксуват допълнително за своите WordPress планове.

Решение за електронна търговия. Arvixe и SiteGround поддържат някои безплатни и търговски опции за електронна търговия, много с поддръжка 24/7 и автоматична инсталация.

Архивите. Arvixe ежедневно прави резервни копия на снимките на своите сървъри, използвайки R1Soft, който е достъпен от клиентите чрез контролния панел. Архивирането се хоства на отделен сървър за съкращаване. SiteGround прави ежедневни архиви, които се съхраняват 30 дни.

Хостинг сигурност. Arvixe сканира и активно действа срещу DDoS заплахи, както и осигурява защита срещу груби атаки. Arvixe плановете идват със SpamAssassin и Spamhaus филтриране за имейл.

SiteGround предоставя SpamExperts през контролния панел. SiteGround също има персонализиран софтуер, който може да изолира акаунти, които имат проблеми, което поддържа вашия сайт защитен, дори ако лошият сайт е на същия споделен сървър. SiteGround следи сървърите в реално време и неговият софтуер може да реагира автоматично на повечето проблеми без човешка намеса.

Arvixe използва за предоставяне на споделен SSL за своите споделени планове за Linux, но сега изглежда, че споделените SSL вече не са достъпни за Linux или Windows PersonalClass. Бизнес плановете обаче имат безплатен SSL, стига да имате план с Arvixe, а частните SSL са достъпни за закупуване. SiteGround предоставя безплатен SSL сертификат за година за всички, освен най-ниските нива.

Контролен панел. Arvixe и SiteGround използват индустриалния стандарт cPanel.

Партньорски и риселърски програми. Партньорската програма на Arvixe плаща от 70 до 135 долара за реферал, в зависимост от броя на рефералите, които имате на месец. Arvixe също има реселърска програма за Linux и Windows. SiteGround разполага с дистрибуторска програма, която предоставя обемни отстъпки, а партньорската му програма плаща от 50 до 125 долара за реферал, също в зависимост от броя на рефералите на месец.

Екстри. Arvixe се предлага с общо $ 200 рекламни кредити на Google и Yahoo. Arvixe предлага „Приоритетна поддръжка“ за допълнителна месечна такса. SiteGround предлага акаунти само за имейл за малка месечна такса. SiteGround също поддържа Joomla и хостинг на Drupal.

мнение

И двете са пълнофункционални уеб хостинг компании. Поддръжката на Arvixe за PostgreSQL, нейният „безплатен домейн, стига да имате план“, поддръжка както за Linux, така и за Windows и по-добрия му уебсайт, дава на Arvixe леко предимство над SiteGround за функции.

Сравнете плановете за уеб хостинг и цените на Arvixe и SiteGround

Хостинг планове & Ценообразуване

Забележка: Уеб хостингът е конкурентна индустрия. В резултат на това има постоянни промени в ценообразуването и голяма част от промоционалните цени. Тъй като цените за промоция обикновено са ограничени до първия срок на услугата, регистрацията за дългосрочен план означава по-значителни спестявания. Дори и без промоции, по-дългите условия на обслужване обикновено водят до ценови паузи. Цените по-долу са актуални за времето на това сравнение.

Arvixe. Arvixe предлага четири споделени плана – два в PersonalClass и два в BusinessClass. За по-бързо натоварване и време за реакция за основната ви клиентска база имате възможност да изберете центрове за данни в САЩ, Европа или Азия при проверка.

Всички нива на PersonalClass и BusinessClass предлагат неограничено пространство, честотна лента, имейли и бази данни. PersonalClass е $ 4 на месец, а BusinessClass е $ 22 на месец. PersonalClassPro е $ 7 на месец, а BusinessClassPro е $ 35 на месец. Pro подрежданията позволяват неограничен брой сайтове, докато обикновените нива позволяват само шест.

Разликата между PersonalClass и BusinessClass е, че BusinessClass има по-малко потребители на сървъра, което го прави основно споделен хостинг с VPS функции. Опцията ASP (Windows) работи с няколко долара повече за всеки план и ниво. Споделените планове на Arvixe предвиждат неограничени бази данни MySQL и PostgreSQL. Също така, BusinessClass плановете имат безплатен SSL сертификат, стига сайтът да бъде хостван с Arvixe.

Arvixe предлага два управлявани WordPress плана, при $ 4 и $ 7 на месец, същите като споделения хостинг. Неограничената честотна лента, неограниченото съхранение и неограниченият брой бази данни идват с всички планове. Планът за $ 4 е ограничен до 6 уебсайта, докато планът за $ 7 позволява неограничен брой.

Сайтовете на WordPress лесно се мащабират от споделени към VPS и специализиран хостинг, въпреки че цените на Arvixe се покачват за VPS или специализирани сървъри.

SiteGround. SiteGround предлага три споделени плана. Стартирането позволява един сайт, 10 GB място за съхранение и е на цена от 3,95 долара на месец. GrowBig, със $ 7.95 на месец, и GoGeek, при $ 14.95 на месец, предлагат неограничени уеб сайтове и съответно 20 GB и 30 GB хранилище..

Всички планове идват с безплатна година на регистрация на домейни, неограничен имейл акаунт, неограничен трафик, ежедневно архивиране и безплатен CDN. Плановете GrowBig и GoGeek добавят приоритетна техническа поддръжка и безплатен SSL за една година. Планът GoGeek добавя по-малко акаунти на сървър, PCI съответствие и Git.

Въпреки че SiteGround не брои посетителите спрямо използването на вашата честотна лента, той измерва използването на процесора и ще издава предупреждения за това, което смята за прекомерно използване на CPU ресурси.

SiteGround има три управлявани WordPress плана; Стартиране, което е ограничено до един сайт и 10 GB място за съхранение, GrowBig с 20 GB място за съхранение и GoGeek с 30 GB. Плановете GrowBig и GoGeek осигуряват неограничен брой сайтове, безплатен SSL за година и приоритетен статус на билети за поддръжка. Планът GoGeek добавя Git и има по-малко потребители на сървър.

И трите плана идват с безплатен домейн, безплатна CDN, поддръжка на WordPerfect и неограничен трафик. Както при споделените планове, SiteGround не ограничава броя на посетителите. Вместо това използването на процесора се измерва от SiteGround, а за прекомерно използване се издават предупреждения.

Управляваните планове на WordPress на SiteGround са на цена, същата като споделените им планове на $ 3,95, $ 7,95 и $ 14,95 на месец.

VPS и специални планове: Arvixe предлага два VPS ниво в Linux и Windows. Плановете на Arvixe са $ 40 и $ 70 на месец за опцията Linux. Двата подреждания на VPS на Windows са 60 и 100 долара на месец.

И четирите Arvixe планове имат неограничена честотна лента и те идват с безплатен SSL сертификат, стига да имате план. Четирите VPS планове на SiteGround се намират под облачен хостинг на сайта и са на цена от 60 до 140 долара на месец. Те са ограничени до 5 TB от честотна лента и 20 до 80 GB памет. Те са напълно управлявани и са на SSD дискове за скорост и надеждност.

В зависимост от конфигурацията, шестте отделни сървърни нива за Arvixe, посветени на един процесор, са на цена от $ 128,70 на месец до $ 227,50 на месец. За тези, които се нуждаят от повече производителност, Arvixe разполага с два мултипроцесорни нива на цена $ 357,30 на месец.

Arvixe също предлага облачни опции, започвайки от $ 108 на месец. Всички специални планове на Arvixe се управляват за вас. SiteGround има три специализирани плана от $ 229 до $ 429 на месец.

Гарантирано връщане на парите: 60-дневната гаранция за връщане на парите на Arvixe е по-добра от стандартната за индустрията. SiteGround има стандартната 30-дневна гаранция за индустрията. Ако имате безплатна регистрация на домейн в Arvixe или SiteGround, те ще задържат такса за регистрация на домейн от всяко възстановяване на сумата и вие ще запазите името на домейна.

мнение

Потребителите на WordPress ще намерят цените на хоста или привлекателни. Въпреки това, най-горният слой на SiteGround, който е еквивалентен на най-горния слой на Arvixe, е два пъти по-висок от цената. Ако имате нужда от Windows, Arvixe е вашият единствен избор между тези два, тъй като SiteGround няма никакви планове за Windows. Цените и функциите на Arvixe са по-добри от предложенията на SiteGround във VPS и специални опции за сървър.

Сравнете колко лесни за използване Arvixe и SiteGround

Лесно използване

Контролен панел. И Arvixe, и SiteGround използват удобния за потребителя, базиран на икони интерфейс на cPanel, който е индустриалният стандарт по причина.

Инсталиране с едно щракване. И Arvixe, и SiteGround използват Softaculous като инсталатор с едно щракване за стотици приложения.

Навигация в уебсайта. И двете сайтове на Arvixe и SiteGround са добре изложени. И двамата имат удобни сравнителни диаграми за сравняване на нивата в своите планове.

мнение

Тези две хостинг компании са почти идентични по отношение на лекотата на използване, като и двете са много лесни за използване.

Сравнете поддръжката на Arvixe и SiteGround

SiteGround vs. Arvixe: Техническа поддръжка и клиенти

Доскоро Arvixe имаше изключително звездна репутация за поддръжка на клиенти. След закупуването на EIG, нарастват оплакванията на клиентите за обслужване и поддръжка. Въпреки това, тя все още е над средното ниво на поддръжка на клиенти.

Въз основа на отзивите на клиентите, SiteGround има отлична поддръжка. SiteGround казва, че времето за изчакване на билетите за поддръжка е само 10 минути.

Arvixe и SiteGround имат телефон, имейл и чат на живо 24/7. И двамата имат обширна база знания с уроци и видеоклипове, и двете имат активен блог.

мнение

До 2014 г. всяка една от тези компании би била еднакво впечатляваща за поддръжка и обслужване. Днес SiteGround, базиран на отзиви на клиенти, има предимство в този отдел.

Сравнете потребителските отзиви за Arvixe и SiteGround

Отзиви на потребители

Забележка: Прегледът никога не трябва да бъде това, което решава кой хост да изберем. Рецензиите обикновено се публикуват от онези, които се чувстват много силно, което означава, че отзивите са или силно отрицателни, или силно положителни. Когато обаче постоянно се споменава нещо, може да се обърне внимание на нещо.

Отрицателни отзиви за Arvixe и SiteGround

Arvixe. Доскоро имаше малко отрицателни отзиви за Arvixe. Напоследък обаче отзивите се оплакват от лошо обслужване на клиентите и дълги времена на чакане.

SiteGround. Повечето отрицателни отзиви на SiteGround се оплакват от някои от техните правила. Има недоволство от начина на управление на автоматичното обновяване, както и липсата на предупреждение преди изключване на сайт за пренастройване на CPU.

Положителни отзиви за Arvixe и SiteGround

Arvixe. Arvixe получава висока оценка от своите клиенти за всички функции, достъпни при бюджетното ценообразуване. Потребителите на Windows с удоволствие намират хостинг на достъпна цена.

SiteGround. Положителните отзиви от клиентите на SiteGround последователно споменават скоростта и полезността на поддръжката и надеждността на сървърите на SiteGround.

мнение

Като цяло и двете тези хостинг компании са добре приети от клиентите. Поради скорошните оплаквания за поддръжка за Arvixe, SiteGround получава повече положителни отзиви.

Заключение за сравнение на Arvixe и SiteGround

Заключение: кой хостинг е най-подходящ за вас?

Arvixe и SiteGround имат функции, които ги разделят един от друг.

Причини за избор на SiteGround над Arvixe:

 • Прехвърлете уебсайт безплатно от друг хост
 • Хостинг сигурност
 • Всички планове използват кеширане
 • Безплатно CDN

Причини да изберете Arvixe над SiteGround:

 • Безплатна регистрация на домейн, стига да се хоства план
 • Предварително инсталиран WordPress
 • Опции за сървър на Windows за всички планове

Пълнофункционалните управлявани планове на WordPress на Arvixe на цена като същата като споделения хостинг е плюс за потребителите на WordPress. Цените на Arvixe също го правят по-добър избор за по-големи сайтове или такива, които имат значителен брой посетители.

Споделените планове на SiteGround са с атрактивни цени, но малко ограничени в съхранението и честотната лента. Ако тепърва започвате или имате по-малък сайт, плановете биха били подходящи.

И двете хостинг компании предлагат добри цени за броя функции, които предоставят.

Това са само две от многото опции за уеб хостинг, които имате на разположение. Друг хост, който би се харесал на потребителите на WordPress, е InMotion хостинг, поради отличните си управлявани планове за WordPress.

Имате ли въпроси относно Arvixe или SiteGround? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга като цяло? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map