Arvixe срещу A2 хостинг: Кой от тях трябва да използвате?

С толкова много функции и толкова много компании може да бъде трудно да вземете важното решение коя уеб хостинг компания да изберете за вашия уебсайт. Използвайте това сравнение едно към едно между Arvixe и A2 хостинг, за да ви помогне да стесните избора си.


Arvixe може да не е толкова добре познат като някои хостинг компании, но си спечели репутация на една от най-бързо развиващите се уеб хостинг компании в бранша. A2 хостингът беше пуснат за първи път с разработчиците, като основният им акцент беше върху производителността.

И двете компании започнаха в началото на 2000-те – Arvixe през 2004 и A2 хостинг през 2003. Arvixe и A2 хостинг предоставят споделен хостинг, управляван WordPress хостинг и VPS и специализирани сървърни планове. Arvixe има както опции за Linux, така и Windows, докато A2 хостингът е само за Linux.

Arvixe беше обявен от Inc.com за една от най-бързо развиващите се компании в САЩ и беше обявен за избор на редактор на PCMag през 2015 г. A2 хостинг спечели много награди за „най-доброто от“, включително „Най-добър уеб хостинг“ от няколко сайта през 2015 г..

Arvixe беше закупена от Endurance International Group (EIG) през 2014 г. Има много уеб хостинг компании под знамето на EIG, но всички работят под собствените си оригинални имена. Въпреки че EIG компаниите не са клонинги една на друга, те са достатъчно сходни, че ако имате проблеми с един, може да имате същите проблеми с друг.

A2 хостинг е частна собственост и със седалище в Ан Арбър, Мичиган. Името на компанията идва от „А“ в Ан Арбър.

Сравнете производителността на Arvixe и A2 хостинг

Пропуск и надеждност

Uptime. Arvixe има 99,9% гаранция с възстановяване на безплатен месец, ако месечната средна стойност падне под този процент. A2 хостинг има същата гаранция от 99,9%, като възстановяването на 5% от месечната такса за всеки час вашият уебсайт не е достъпен поради повреда в оборудването или мрежата.

производителност. Arvixe поставя голяма част от свързаните с сайта данни на SSD дискове, включително бази данни и имейл сървъри, за бързо изпълнение. A2 използва Dell сървъри с четириядрени процесори и всичките им планове използват SSD съхранение.

Хостваният уебсайт на Arvixe даде време за зареждане от 1,05 секунди, по-бързо от 89% от тестваните сайтове. Тест на сравнителен A2 сайт доведе до почти еднакво впечатляващо време за натоварване от 1.49s, по-бързо от 81% от тестваните сайтове.

надеждност. Arvixe има центрове за данни по целия свят – в Северна Америка (Далас, Тексас), Европа (Амстердам) и (Хонконг). Всички центрове за данни са напълно излишни, с множество възможности за захранване и охлаждане. Центровете за данни се наблюдават на място за сигурност и надеждност.

A2 хостингът също е глобален с центрове за данни в Мичиган, Амстердам и Сингапур. Центровете за данни се захранват и охлаждат с резерви и дизелови резервни копия и се наблюдават на място за сигурност и надеждност. Те също имат повече съкращения чрез четворна мрежова свързаност в техните центрове за данни.

мнение

Това е едно от редките сравнения, където и двете хостинг компании блестят. Всеки от тях ще осигури бързо и надеждно изпълнение.

Сравнете характеристиките на Arvixe и A2 хостинг

Основни функции

Забележка: Подвеждащ термин, който ще намерите, когато се обсъждат функции, е „неограничен“ – понякога наричан „неметриран“. Това не означава „използвайте колкото искате“. Вместо това, термините се отнасят до това, което хостинг компаниите „считат за разумно използване”, а хостинг компаниите ще санкционират сайтове, които смятат, че надхвърлят това – въпреки че повечето потребители никога няма да надхвърлят справедливото използване.

Регистрация на домейни. И двамата хостове са регистратори на домейни. Arvixe се различава от индустриалния стандарт – предлага безплатен домейн, стига да имате план. Arvixe предлага и безплатен трансфер, ако вече имате домейн другаде. A2 хостингът не предоставя безплатна регистрация на домейни и има такса за прехвърляне на домейн към тях отвсякъде.

Уебсайт строител. Arvixe предоставя RvSiteBuilder, WYSIWYG редактор, който има над 600 уеб шаблона. A2 хостинг няма интегриран конструктор на уебсайтове в нито един от плановете си, но въпреки това поддържа повечето от безплатните и търговски създатели на уебсайтове.

Данни на Guide-Bulgaria.com. Arvixe предлага неограничени MySQL бази данни и поддържа PostgreSQL бази данни. A2 хостингът предлага неограничени бази данни на MySQL за всички, освен за най-ниското му ниво, което е ограничено до 5 бази данни. Той също така поддържа PostgreSQL.

Имейл акаунти. Arvixe предоставя неограничени имейл акаунти и препращане по имейл. А2, отново, е неограничен, с изключение на най-ниския си ред, който е ограничен до 25 акаунта. Неограничените акаунти са предимство, ако имате служители, тъй като позволява да се създават отделни акаунти за всеки един и всеки отдел във вашия бизнес, като продажби, поддръжка и информация, може да има отделен акаунт.

WordPress хостинг. И Arvixe, и A2 хостинг предлагат управлявани планове на WordPress. Повечето хостинг компании таксуват повече за управлявани планове на WordPress, отколкото за стандартен споделен план. Част от допълнителните разходи се дължат на управляваните планове на WordPress да бъдат поставени на оптимизирани сървъри с кеширане и допълнителна сигурност за повишаване на производителността и стабилността.

Друго предимство на управлявания хостинг на WordPress е, че автоматичното архивиране и актуализиране на вашите WordPress сайтове се прави за вас. Това ви освобождава от технологичните неща и ви позволява да се съсредоточите върху това, което е важно – вашето съдържание. Нито Arvixe, нито A2 хостинг такси допълнително за техните WordPress планове.

Решение за електронна търговия. Arvixe и A2 хостинг поддържат някои безплатни и търговски опции за електронна търговия, много с поддръжка 24/7 и автоматична инсталация.

Архивите. Arvixe ежедневно прави резервни копия на снимките на своите сървъри, използвайки R1Soft, който е достъпен от клиентите чрез контролния панел. Архивирането се хоства на отделен сървър за съкращаване. A2 осигурява сървърно навиване назад за всички освен най-ниските му нива. Server Rewind прави периодични автоматични снимки на вашия сайт и позволява възстановяване на файлове, бази данни или на целия сайт.

Хостинг сигурност. Arvixe сканира и активно действа срещу DDoS заплахи, както и осигурява защита срещу груби атаки. Arvixe плановете идват със SpamAssassin и Spamhaus филтриране за имейл.

A2 хостингът също се отнася сериозно към сигурността и сканира и проактивно действа срещу DDoS заплахи, злонамерен софтуер и вируси със своите Perpetual Security и HackScan – които се предоставят безплатно. Използва стандартна защита от спам, плюс Barracuda Advanced Spam Filtering за имейл. A2 предоставя и инструмента за защита на Patchman Enhanced, който сканира софтуера и приложенията, които се нуждаят от кръпка, и ви известява, когато приложенията са остарели..

Бизнес плановете на Arvixe имат безплатен SSL, стига да имате план с Arvixe, а частните SSL файлове са достъпни за закупуване. A2 предоставя безплатен споделен SSL за своите планове чрез cPanel, а частен SSL също може да бъде закупен.
Контролен панел. Arvixe и A2 хостинг използват индустриалния стандарт cPanel.

зелен. A2 може да се похвали със 100% отпечатък без въглерод и активно участва в засаждането на дървета и други екологични дейности в Ан Арбър.

Партньорски и риселърски програми. Партньорската програма на Arvixe плаща от 70 до 135 долара за реферал, в зависимост от броя на рефералите, които имате на месец. Arvixe също има реселърска програма за Linux и Windows. Партньорската програма на A2 хостинг предлага $ 10 само за регистрация, след това $ 85 за реферал. A2 има три SSD-базирани планове за дистрибутори.

Екстри. Arvixe се предлага с общо $ 200 рекламни кредити на Google и Yahoo. A2 има 50 долара кредити на Bing / Yahoo. Arvixe предлага „Приоритетна поддръжка“ за допълнителна месечна такса. A2 има само имейл и рекламно хостинг планове за месечни такси.

мнение.

И двете уеб хостинг компании предлагат широка гама от функции. Въпреки това „безплатният домейн на Arvixe, стига да имате план“, поддръжката както за Linux, така и за Windows, както и за интегрирания му конструктор на уебсайтове, дава на Arvixe леко предимство пред A2 хостинг в отдела за функции.

Сравнете уеб хостинг плановете и цените на Arvixe и A2 хостинг

Хостинг планове & Ценообразуване

Забележка: Цените за уеб хостинг постоянно се променят поради конкурентния характер на бизнеса, а промоционалните цени са често срещани. Цените за промоция често са ограничени до първия срок на обслужване, така че записването за по-дълъг срок ще доведе до по-големи спестявания.

Дори и без промоции, по-дългите условия на обслужване обикновено водят до ценови намаления за повечето хостинг компании. Цените по-долу отразяват цените към момента на това сравнение.

Arvixe. Arvixe разделя своите Linux споделени планове на PersonalClass на $ 4 на месец, PersonalClassPro на $ 7 на месец, BusinessClass на $ 22 на месец и BusinessClassPro на $ 35 на месец. Всички нива предлагат неограничено пространство, честотна лента, имейли и бази данни. Pro подрежданията позволяват неограничен брой сайтове, докато обикновените нива позволяват само шест. BusinessClass и BusinessClassPro имат по-малко потребители на сървъра, което го прави основно споделен хостинг с VPS функции.

Плановете на ASP (Windows) работят с няколко долара повече за всеки ред. Споделените планове на Arvixe предвиждат неограничени бази данни MySQL и PostgreSQL. Също така, BusinessClass плановете имат безплатен SSL сертификат, стига сайтът да бъде хостван с Arvixe.

Arvixe предлага два управлявани WordPress плана, при $ 4 и $ 7 на месец, същите като споделения хостинг. Неограничената честотна лента, неограниченото съхранение и неограниченият брой бази данни идват с всички планове. Планът за $ 4 е ограничен до 6 уебсайта, докато планът за $ 7 позволява неограничен брой.

A2 хостинг. A2 предлага три споделени плана: Lite, който позволява един сайт, пет бази данни и е на цена 3,92 долара на месец; Swift, който позволява неограничени уебсайтове и неограничени бази данни и е на цена от 4,90 долара на месец; и Turbo, който също има разрешени неограничени уебсайтове и бази данни и е на цена от 9,31 долара на месец. И трите имат неограничен SSD памет и неограничена честотна лента. A2 хостингът също има CloudLinux, версия на операционната система Centos, която е по-бърза и заявява, че има по-малко клиенти на сървър от повечето.

A2 предлага три управлявани WordPress плана. Lite е ограничен до един уебсайт и пет бази данни и е на цена от 3,92 долара на месец. Swift и Turbo предлагат неограничен брой уебсайтове и бази данни и са на цена съответно $ 4,90 и $ 9,31 на месец. Всички планове са базирани на SSD и имат кеширане, въпреки че Turbo Plan е оптимизирал кеширането. Всички те имат CDN и допълнителни опции за сигурност. Swift и Turbo също се предлагат със Rewind Server за архивиране.

VPS и специални планове: Arvixe предлага два VPS ниво в Linux и Windows. Плановете на Arvixe са $ 40 и $ 70 на месец за опцията Linux. Двата подреждания на VPS на Windows са 60 и 100 долара на месец. И четирите Arvixe планове имат неограничена честотна лента и те идват с безплатен SSL сертификат, стига да имате план. A2 хостингът предлага неуправляеми и управлявани VPS планове, с три нива във всяка. Всички са базирани на SSD, като неуправляваните варират от $ 5 до $ 15 на месец, а управляваните преминават от $ 32.99 до $ 65.99 на месец.

Шестте специални сървърни нива за един процесор от Arvixe са на цена от $ 128,70 на месец до $ 227,50 на месец. За тези, които се нуждаят от повече производителност, Arvixe разполага с два мултипроцесорни нива на цена $ 357,30 на месец. Arvixe също предлага облачни опции, започвайки от $ 108 на месец. Всички специални планове на Arvixe се управляват за вас. A2 хостингът отново има неуправлявани и управлявани специализирани сървърни планове. Неуправляемият започва от $ 99,59 на месец, а управляваният започва от $ 141,09 на месец.

Гарантирано връщане на парите: 60-дневната гаранция за връщане на парите на Arvixe е по-добра от стандартната за индустрията. A2 предлага „Гаранция за връщане на парите по всяко време.“ Първите 30 дни осигуряват пълно възстановяване, а след 30 дни възстановяването се преразглежда. Ако имате безплатна регистрация на домейн в Arvixe, такса за регистрация на домейн ще бъде удържана от възстановяване на сумата и вие ще запазите името на домейна.

мнение.

Тези две хостинг компании са на конкурентни цени, въпреки че ако имате нужда от Windows, Arvixe е вашият единствен избор между тези две. Плановете за VPS на A2 хостинг имат някои доста ограничени граници за съхранение и честотна лента, но за по-малък сайт или бизнес, които биха искали предимствата на VPS, ценообразуването е трудно да се преодолее.

Сравнете колко лесно да използвате Arvixe и A2 хостинг

Лесно използване

Контролен панел. Arvixe и A2 хостинг използват удобния за потребителя, базиран на икони интерфейс на индустриалния стандарт cPanel. Това прави прехвърлянето на вашия сайт по-малко трудно, ако решите да превключите хостинг компании в бъдеще.

Инсталиране с едно щракване. И Arvixe, и A2 хостинг използват Softaculous като инсталатор с едно щракване за стотици приложения.

Навигация в уебсайта. И сайтовете на Arvixe, и A2 хостинг са добре разработени. И двете имат удобни сравнителни диаграми за сравняване на нива в своите планове, като диаграмите на A2 имат полезна изскачаща функция за термини, използвани в диаграмите.

мнение.

Тези две хостинг компании са почти идентични по лесна употреба и удобство за ползване.

Сравнете поддръжката на Arvixe и A2 хостинг

Техническа и клиентска поддръжка

Arvixe имаше изключителна репутация за поддръжка на клиенти. След закупуването на EIG, нарастват оплакванията на клиентите за обслужване и поддръжка. Въпреки това, тя все още е над средното ниво на поддръжка на клиенти. Клиентите постоянно високо A2 хостинг за знания и дружелюбност на обслужващия и обслужващия персонал.

Arvixe и A2 хостинг имат телефон, имейл и чат на живо 24/7. И двамата имат обширна база знания с уроци и видеоклипове, и двете имат активен блог. И двамата имат присъствие в социалните медии с акаунти във Facebook, Google +, Twitter и LinkedIn.

мнение.

До 2014 г. всяка една от тези компании би била еднакво впечатляваща за поддръжка и обслужване. Днес обаче A2 хостингът има леко предимство в този отдел.

Сравнете потребителските отзиви за Arvixe и A2 хостинг

Отзиви на потребители

Забележка: Никога не използвайте отзиви от потребителите, за да решите кой хост да изберете. През повечето време отзивите са или силно отрицателни, или силно позитивни, защото коментарите обикновено са от страстни клиенти. Ако обаче последователно се появи нещо, може да е нещо за разглеждане.

Отрицателни отзиви за Arvixe и A2 хостинг

Arvixe. Доскоро имаше малко отрицателни отзиви за Arvixe. От 2014 г. обаче има оплаквания от лошо обслужване на клиентите и дълги срокове на чакане.

A2 хостинг. Има по-малко отрицателни отзиви от клиенти за A2, отколкото повечето компании, но тези, които са отрицателни, обикновено са за лоши преживявания с поддръжката на клиенти.

Положителни отзиви за Arvixe и A2 хостинг

Arvixe. Arvixe получава висока оценка за своето бюджетно ценообразуване и изобилие от функции. Потребителите на Windows с удоволствие намират хостинг на достъпна цена.

A2 хостинг. A2 получава далеч повече положителни отзиви от отрицателни от своите клиенти – често касаещи поддръжка на клиенти. Клиентите също са впечатлени от скоростта и броя на функциите за цената, открита при A2.

Становище относно потребителски отзиви

Като цяло и двете тези хостинг компании са добре приети от клиентите. Поради скорошните оплаквания за поддръжка за Arvixe, A2 хостингът получава кимване тук.

Заключение за сравнение на хостинг на Arvixe и A2

заключение

Arvixe и A2 хостинг имат своите плюсове и минуси, които ги отличават един от друг.

Причини да изберете A2 хостинг през Arvixe:

  • Ако има значение за вас, това не е собственост на EIG
  • SSD на всички планове
  • Гаранция за връщане на пари по всяко време

Причини да изберете Arvixe над A2 хостинг:

  • Безплатна регистрация на домейн, стига да се хоства план
  • Опции за сървър на Windows за всички планове
  • Интегриран конструктор на уебсайтове

Пълнофункционалните управлявани планове на WordPress на Arvixe със същата цена като споделения хостинг са плюс за потребителите на WordPress, въпреки че управляваните планове на WordPress на A2 хостинг са на конкурентни цени. Плановете за VPS на A2 хостинг са с атрактивни цени, но малко ограничени в съхранението и честотната лента. Ако тепърва започвате или имате по-малък сайт, плановете биха били подходящи.

И Arvixe, и A2 хостингът са бързи и надеждни и двете от тези хостинг компании предлагат добри цени за броя функции, които предоставят. Почти единственото нещо, което ги разделя е фактът, че Arvixe предлага безплатен домейн за живота на акаунта и има създател на уебсайт.

Въпреки че това са две привлекателни опции, има и други уеб хостинг компании, които бихте могли да помислите. Друг хост, който би се харесал на потребителите на WordPress, е хостингът InMotion. Друг хост с бързи сървъри и премиум функции (макар и на цена малко по-висок) е SiteGround.

Имате ли въпроси за Arvixe или A2 хостинг? Какви са вашите преживявания с уеб хостинга като цяло? Оставете вашите коментари и ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me