Weebly vs. WordPress: Кой от тях да изберете?

Вие сте нов собственик на бизнес с търпението и времето, за да създадете свой собствен уебсайт? Вие ли сте компютърно здрав блогър, който се нуждае от по-добра платформа за управление на съдържанието? Вие сте интелигентен техник, който може да създава много сайтове за агенции или лица? Ако попадате в една от тези категории, смятаме, че Weebly или WordPress може да бъде просто решение за вас.


Та какъв е проблема? Изборът между хостван конструктор на уебсайтове или собствена хоствана система за управление на съдържанието (CMS) не трябва да се приема леко, особено ако създавате бизнес. Правилният избор може да ви спести време, пари и неудовлетвореност, ако знаете в какво се захващате предварително.

Въпреки че тези избори за изграждане на уебсайт ви дават сходни крайни резултати, има много съображения, които да включите във вашия бизнес план. Да, трябва да имате бизнес план за уебсайт, който определя вашите нужди и включва раздел за вашето онлайн присъствие, карта на сайта, архитектура на сайта и навигация (най-малко).

Първата стъпка при избора на хостван конструктор на уебсайтове в Weebly или самостоятелно хостван WordPress CMS е да прочетете всички отзиви, които можете да намерите. Преди да се вълнувате от всеки един продукт, имайте предвид, че повечето от тях включват безплатен стартов план или пробен период, така че да можете да видите интерфейса, да разгледате дизайните и да решите дали платформата отговаря на вашите нужди и отговаря ли на вашите умения и опит.

В този преглед сме подбрали два мощни, но различни продукти на уебсайта, които да ви помогнат да обгърнете главата си около различни опции в този клас. Преди да започнете, важно е да се отбележи, че платформите на уебсайтове са известни с преобразуването и трансформирането, тъй като технологичният напредък и клиентите дават ценна обратна връзка. Ще видим това да се случва до известна степен както с Weebly, така и с WordPress.

Обърнете внимание, че Weebly е в клас на самостоятелно създадени уебсайтове, докато Word-Press е CMS платформа с отворен код с отворен код. Когато сравняваме тези две, ще започнете да виждате разликите. Надяваме се да разберете по-добре кой продукт на уебсайта прави какво.

Contents

Популярност на Weebly и WordPress

Популярността на уебсайта често се решава на базата на броя на абонатите и посетителите на сайта. Това е малко подвеждащо по три причини.

Първо, освен ако дадена компания не се търгува публично, трудно е да се проследят тези цифри. Абонатите, които се регистрират, могат да отпаднат, да създадат няколко сайта или да изоставят сайтовете си напълно. Също така в началото абонаментите за уеб хостинг и имена на домейни се предлагат чрез различна компания от тази, която създава уебсайта, докато сега тази услуга обикновено се предлага. Това затруднява и проследяването.

Второ, номерата, рекламирани на страниците About за повечето от тези продукти на уебсайта, са надценени и обикновено не са точни. Зрителите могат да прочетат неправилно броя на „абонатите“ (потребителите), посетителите и реалните уебсайтове. Различните числа объркват тези в търсене на идеалното решение.

Трето, тъй като платформите за изграждане на уебсайтове се развиват и променят, за да отговорят на нуждите на бизнеса, тяхната популярност нараства или намалява и тези данни като цяло не се отразяват.

Докато четете, обърнете внимание, че популярността на платформа е впечатляваща, но не поставяйте прекалено голяма тежест върху тази конкретна категория, когато решите да създадете уебсайт срещу система за управление на съдържанието..

WordPress

Популярност на WordPress

Една от първите платформи за блогове, основана в Сан Франциско през 2003 г., тази версия на WordPress се определя като система за управление на съдържанието с отворен код (CMS), която се основава на PHP и MySQL.

WordPress прави 37,3 милиона самостоятелно хоствани сайтове (и това много повече в хостваните сайтове). В напълно самостоятелно хостваната услуга на WordPress, при която уебсайт на WordPress може да се съхранява на собствен сървър на потребителя, това представлява почти 25% от всички уебсайтове. Да, това е популярно!

Weebly

Популярност на Weebly

В Weebly, създателят на уебсайтове за влачене и пускане, основан в Силиконовата долина през 2006 г., е хоствана услуга, при която вашите данни се съхраняват на сървъра на Weebly. Weebly премина от 80 служители през 2014 г. до над 600 през 2016 г. Weebly твърди, че хората посещават над 30 милиона уебсайта Weebly всеки месец.

Ще трябва да се занимаваш с математиката на тази. Weebly редовно набира популярност и се нарежда много високо сред създателите на уебсайтове, които са домакини. Weebly също е популярен!

Окончателно становище

Докато WordPress има повече абонати между техните хоствани и не хоствани платформи, Weebly е точно зад тях. Докато популярността има значение за някои, с тези две платформи сравняваме ябълки с портокали. Прекарвайте повече време, определяйки вашите нужди и съпоставяйки ги с правилната платформа и забравете за номерата.

Дизайн и персонализиране в сравнение

Сравнен дизайн и персонализиране

Когато сравнявате функциите за дизайн и персонализиране в тези две различни платформи, това се отнася до шаблоните за дизайн и опциите за вашия уебсайт, възможността за редактиране в HTML, интеграция на приложения и отзивчивостта на мобилните устройства.

Крайните резултати в използването на CMS срещу създател на уебсайт ще бъдат много сходни, но начинът, по който стигате до там, е много различен. Нека разгледаме по-подробно всяка платформа по отношение на възможностите за дизайн и персонализиране:

WordPress

WordPress Дизайн и персонализиране

Красотата на WordPress е възможността да работите в система с отворен код за масивна функционалност, персонализиране и сложно програмиране. Ще трябва да го инсталирате и тогава ще получите голямо разнообразие от приставки (като в 37 000 от тях) и инструменти, които да ви дадат много възможности за дизайн и персонализиране.

Можете да изберете от хиляди шаблони и теми или можете да създадете свои собствени. Имате пълен достъп до редактиране на HTML и CSS. Интегрирайте приложенията по избор и изберете или създайте тема, създадена за мобилни устройства. Можете лесно да разменяте теми.

Weebly

Weebly Дизайн и персонализиране

Weebly предлага стотици „теми“, които да се приведат в съответствие с всяко лично или бизнес образувание, а темите им отговарят на мобилните устройства. Weebly осигурява функционалност при привличане на очите, но опциите за дизайн и персонализиране ще ви помогнат да преодолеете всички недостатъци на дизайна и изглежда, че Weebly наскоро се модернизира.

Ще можете да се възползвате от редактора за плъзгане и пускане, за да персонализирате сайта си със съдържание, колони, изображения и видеоклипове, за да назовете няколко. Има много възможности за опции за интегриране на приложения и малко възможности за HTML код елемент. Размената на теми е проста.

Окончателно становище

И двете платформи за изграждане на уебсайтове предлагат универсален дизайн и персонализиране, но начинът, по който го постигате, е напълно различен. При WordPress небето е ограничението, но е по-добре да имате набор от умения за работа с него или търпение да го научите.

Има много ресурси, онлайн класове и опции за помощ. С Weebly почти всеки може да създаде основен уебсайт, подходящ за малък бизнес, електронна търговия, блогове и други. Кривата на обучение е много по-къса, но не можете да направите толкова много (а може и да не се налага).

Интерфейс / Лесна употреба в сравнение

Колко лесен за използване интерфейс

Интерфейсът се отнася до стила и функциите за редактиране на уебсайтовата програма, навигацията по сайта и опциите за архитектура на сайта. Когато сравняваме интерфейса между WordPress и Weebly, лекотата на използване зависи до голяма степен от нивото на умения на потребителя. Тези две платформи са различни животни, предназначени за различни видове разработчици на уебсайтове, въпреки че резултатът може да бъде подобен. Ето защо:

WordPress

WordPress интерфейс

Интерфейсът на WordPress предлага страници и публикации в редактор в стил на контейнер, в който поставяте елементи и след това визуализирате резултатите. С някои HTML познания можете ефективно да управлявате страниците и публикациите си и в крайна сметка да получите желаните от вас резултати.

Предимството на платформата с отворен код на WordPress е, че можете да променяте и променяте код. Това, което виждате на екрана, обикновено не е това, което получавате за резултати. Архитектурата на сайта и навигацията могат да бъдат планирани и проектирани по спецификации, но не и без техническо ноу-хау.

Weebly

Weebly Interface

Интерфейсът Weebly е интуитивно табло за проектиране и редактиране на страници и това, което виждате на екрана, е по-близо до това, което получавате на вашия уебсайт. Има много опции за помощ в рамките на интерфейса под формата на бутони, изскачащи прозорци и контролни списъци. Weebly използва контейнери за елементи на съдържанието, което представлява няколко ограничения. Навигацията и архитектурата на сайта до голяма степен зависят от темите на шаблона.

Окончателно становище

WordPress е функция, плъгин и богата на код платформа с отворен код за тези, които имат известен опит и искат да проектират доста сложен уебсайт. Ако сте техник или програмист, който иска опции в усъвършенстван интерфейс за пълна възможност за дизайн, WordPress с домакин, който е домакин, е подходящ за почти всеки бизнес уебсайт или блог.

Weebly е подходящ за начинаещи или дизайнери, които се нуждаят от бърз DIY уебсайт, който е лесен за създаване, лесен за управление и напълно хостван за вас.

Основни характеристики в сравнение

Сравнени ключови характеристики

Като собственик на бизнес или блогър има много ключови функции, за които ще искате да знаете повече. Независимо дали проектирате уебсайт отначало с WordPress или избирате бизнес шаблон от създателя на уебсайта Weebly, има зададени ключови функции, които повечето от вас ще се нуждаят.

Интересното е, че тези функции се различават между продуктите и ценовите планове. Ще намерите някои планове да включват функции, а други да използват допълнително ценообразуване за функции. Нека да разгледаме как WordPress и Weebly се различават в наборите от функции:

WordPress

Основни функции на WordPress

Инструменти за изграждане на уебсайтове. WordPress предлага голям контрол в изграждането на уебсайтове, тъй като дизайнерите имат възможност да работят с теми или да работят върху отворено платно за проектиране, персонализиране и управление на уебсайт. На двете страници и публикации WordPress има изключителна гъвкавост за тези, които не са заплашени.

Темите могат да бъдат модифицирани, навигацията може да се променя, да се добавят страници и да се редактира код, за да се получат желаните от вас резултати. Всички инструменти за изграждане на уебсайтове са достъпни и още, за тези, които имат набор от умения, да разберат как да ги използват.

Персонализиран домейн. С WordPress трябва да намерите източник, от който да закупите име на домейн и хостинг.

SEO. WordPress предлага луната за добавки за SEO и увеличени класирания, включително WordPress SEO от Yoast. Няма вградени автоматизирани функции. Ще трябва да го планирате.

е-търговия. WordPress предлага мощни приставки за електронна търговия за онлайн магазини: Wooommerce, iThemes Exchange, Easy Digital Downloads и др. Можете да добавите купони, касови бележки, колички за пазаруване и други компоненти, необходими за продажба на продукти.

Добавяне на блог. WordPress може да е излишен, освен ако не сте сериозен блогър и в този случай се обърнете към WordPress.com, създаден за блогове.

Интеграция на приложения. Няма ограничение за интеграцията на приложения в WordPress. Трябва да кажем повече?

Експорт на сайта. Поради платформата с отворен код в WordPress, можете да експортирате данни почти навсякъде, в някои формати, включително XML, база данни и други.

Weebly

Основни характеристики на Weebly

Инструменти за изграждане на уебсайтове. Weebly предлага основни елементи и минималистичен стил в богат набор от дизайнерски шаблони. Въпреки че няма да намерите набор от опции за персонализиране, както бихте използвали в платформата с отворен код, повечето потребители могат да намерят инструментите и да коригират страниците според нуждите им. Освен това е възможен някои HTML код.

Персонализиран домейн. Weebly предлага три плана за ценообразуване, всеки от които да включва подновяващо име на домейн за една година.

SEO. Weebly предлага широк набор от инструменти, необходими за подобряване на класирането при търсене, заедно с помощни файлове за това как да оптимизирате страниците си.

е-търговия. Weebly е предназначен за малки и средни магазини за електронна търговия с много възможности за интеграция. Ще намерите някои от вградените инструменти на електронната търговия на Weebly или можете да добавите функционалност за осигуряване на приходи и шлюз. За това може да се използва и някои HTML / CSS код.

Добавяне на блог. Weebly е друга платформа, предназначена за блогове. Редакторът за плъзгане и пускане е идеален за лесно управление на блога и ще имате контрол върху социалните медии.

Интеграция на приложения. Подобно на WordPress, Weebly разполага със собствен App Center или можете да свържете приложенията, които искате да интегрирате.

Експорт на сайта. Weebly предлага опростена функция за експортиране на сайт.

Окончателно становище

Наборите от функции както за WordPress, така и за Weebly са доста съвместими, въпреки че процесът, свързан с работата с тях, е напълно различен. Ако сте собственик на електронна търговия, WordPress има някои сериозни предимства и функционалност, от които може да се нуждаете. За блогърите и начинаещите DIY дизайнери Weebly е лесен за използване и доста здрав по отношение на функциите.

Сравнение на цените

Сравнени планове за ценообразуване

Друго привлекателно качество както в WordPress, така и в Weebly са опциите за ниски до без разходи. На пазара има някои скъпи строители на уебсайтове и ако имате някой да проектира уебсайт за вас, това може да струва малко богатство. Тези платформи са едни от най-разумните опции на пазара. Ето по-подробно разглеждане на цените за WordPress и Weebly:

WordPress

Цени за WordPress

WordPress е безплатен за инсталиране, но ще трябва да се абонирате за техния партньор Bluehost или друга страна за уеб хостинг и име на домейн. Ако имате нужда от теми и приставки, очаквайте допълнителни разходи, които могат да се добавят, въпреки че някои плъгини са безплатни.

Опцията за безплатно изграждане на вашия сайт е подобна на плановете за безплатни акаунти на строителите на уебсайтове „Направи си сам“, само че получавате инструментите, функционалността и персонализирането в CMS от висок клас.

Weebly

Weebly Цени

Weebly предлага абонаментно базирани цени в безплатен план или три разумни плана. Ще платите $ 8, 12 или 25 $ в зависимост от вашите нужди. Подобно на WordPress, можете да създадете акаунт безплатно, но с ограничени възможности. Плановете на Weebly са Starter, Pro и Business и включват безплатно име на домейн за една година. Можете да отидете с включен хостинг на Weebly или да изберете опцията Bluehost, препоръчана от WordPress.

Окончателно становище

Когато искате стойност, WordPress предоставя на дизайнерите магазин за бонбони безплатно, но имайте предвид, че някои от приставките могат да се добавят бързо и все още ще се нуждаете от уеб хост и име на домейн. Месечното ценообразуване на Weebly е конкурентоспособно сред останалите създатели на уебсайтове в неговия клас и можете да получите необходимите функции за всеки основен уебсайт или малък или среден магазин.

Трудно е да се сравнят двете, но основен сайт на всяка платформа е безплатен. Повечето такси за уеб хостинг са разумни от $ 3 до $ 10 на месец.

Потребителска поддръжка в сравнение

Сравнена поддръжка на потребители

Нивото на поддръжка на потребителите е доста сходно за WordPress и Weebly, което е характерно за арената на изграждането на уебсайтове. Ето фините отпечатъци в опциите за поддръжка на потребителите за всеки:

WordPress

Поддръжка за WordPress

Тъй като WordPress е безплатна програма, за поддръжка на потребителите разчитате на YouTube, форуми и онлайн съдържание. В мрежата има много ресурси и потребителите са разбрали почти всичко. Просто Google се нуждае от вашата поддръжка.

Weebly

Поддръжка на Weebly

Weebly въведе някои телефонна поддръжка и те предоставят функция за чат на живо през редовни американски часове през деня. Поддръжката на Weebly варира според плана, но включва имейл, чат на живо, поддръжка по телефона и база знания.

Окончателно становище

Направи сам строителите на уебсайтове не се славят с поддръжка. Замислена като самодостатъчни платформи, наистина добра поддръжка на потребителите е трудно да се получи. Трябва да сте открити и готови да потърсите помощ в потребителските форуми и бази от знания, за да получите това, от което се нуждаете. Отново, Google е невероятен ресурс за показване на резултати по точната задача, която се опитвате да изпълните, или за WordPress, или за Weebly.

Препоръки за използване на Weebly и WordPress

Препоръки

Докато както WordPress CMS, така и създателят на уебсайта Weebly може да задоволи нуждите на всеки, който се нуждае от уебсайт, всяка компания обявява определена аудитория за своята платформа.

WordPress

За кого се препоръчва WordPress?

WordPress изброява тези, които желаят да създадат красиви уебсайтове, блогове или приложения. Не е за начинаещи, освен ако не сте доста технични. Идеална за квалифицирани дизайнери и програмисти, тази платформа може да прави почти всичко, що се отнася до способностите на мрежата. WordPress използва приставки за многоезични опции.

Weebly

За кого е препоръчително Weebly?

Weebly споменава ресторант, учител, сайтове, малък бизнес и сайтове за снимки, за да създаде висококачествени уебсайтове, блогове или онлайн магазини. Проектиран за начинаещи, Weebly е подходящ за малки компании и до средни електронна търговия. В подобен случай WordPress използва приставки за многоезични опции.

Окончателно становище

Вземете всичко необходимо за уебсайт и повече с WordPress, но бъдете готови да научите въжетата (освен ако вече нямате опит). Очаквайте да отделите няколко дни до седмица, за да създадете сайт на WordPress. Вземете всичко необходимо без тонове екстри на Weebly и съставете уебсайта си след няколко дни (или по-малко). Лесно е да се настрои и да се управлява лесно.

Ключови разлики между Weebly и WordPress

Основни разлики между платформите

Въпреки че и двете платформи получават отлични отзиви (заедно с някои лоши) и имат невероятно следване, всяка програма има някои плюсове и минуси, които трябва да вземете предвид:

WordPress

Плюсовете и минусите на WordPress

Професионалисти

 • Класиран с висока популярност сред усъвършенстваните CMS
 • Мощна гъвкавост на дизайна, теми, приставки, джунджурии и SEO
 • Безплатно изтегляне на WordPress; плащате само за име на домейн и хостинг
 • Използва страници и публикации за управление на информация
 • Отличен за електронна търговия
 • Отличен за блогове
 • Онлайн общността за поддръжка е огромна
 • Може да разменя теми
 • Съдържание за износ
 • HTML / CSS приятелски
 • Лесно за програмисти

Против

 • Предварително проектираните, отзивчиви теми струват допълнително
 • Много приставки и добавки струват допълнително
 • Не е лесен редактор за плъзгане и пускане (въпреки че това може да се добави на)
 • Трудно за начинаещи без опит
 • Това, което виждате, всъщност не е това, което получавате
 • Ограничена поддръжка по телефона на самостоятелно хостваната платформа

Weebly

Плюсовете и минусите на Weebly

Професионалисти

 • Класиран с висока популярност заедно със Squarespace, Wix и други създатели на уебсайтове
 • Добра гъвкавост на дизайна, шаблони за теми и приставки
 • Добър SEO
 • Лесен редактор за плъзгане и пускане; обикновено това, което виждате, е това, което получавате
 • Наличен безплатен акаунт и разумни ценови планове с име на домейн
 • Чудесен за основна електронна търговия
 • Страхотно за блогове
 • Може да разменя теми
 • Съдържание за износ
 • HTML / CSS приятелски до известна степен
 • Лесно за начинаещи
 • Поддръжка по телефона при определени планове и голяма общност за поддръжка

Против

 • Темите на шаблоните са минималистични
 • Интерфейсът е до известна степен ограничен по отношение на дизайна и персонализирането (разчита на шаблони)
 • Без имейл услуга, създател на бюлетини или импортиране на блогове
 • Ограничен по отношение на усъвършенстваната функционалност, който програмист може да иска

Окончателно становище

Плюсовете и минусите на тези опции за изграждане на превъзходен уебсайт са малко трудни за сравнение, тъй като тези продукти са в различни класове. WordPress е CMS с висока платформа, базиран на платформа с отворен код, докато Weebly е прост хостващ конструктор на уебсайтове, направени от сам.

И двете обаче предлагат невероятни възможности, за да отговарят на почти всеки, който се нуждае от уебсайт. Решението досега трябва да е доста ясно, но нека го приключим.

Заключение: Коя платформа е подходяща за Вас Weebly или WordPress?

Избор на най-добрата платформа

Когато става въпрос за платформата, която сте избрали за изграждане на вашия бизнес уебсайт или вашия професионален имидж, WordPress или Weebly може да ви даде желаните резултати. Докато много потребители разглеждат функции, цени и възможности за персонализиране, в случай на тези различни набори от инструменти, бих разгледал моите набори от умения и опит в компютърна и свързана с Интернет среда.

WordPress

Причини да изберете WordPress

Ако имате ниво на опит, искате да направите всичко възможно, за да поддържате разширен уебсайт за електронна търговия или блогове и разбирате кодирането с отворен код за пълна гъвкавост, изберете WordPress.

Weebly

Причини да изберете Weebly

Ако сте собственик на малък бизнес или блогър с някои компютърни умения и искате бързо да проектирате уебсайт в лесен за използване интерфейс с много опции за електронна търговия, изберете Weebly. Можете да направите малко HTML код, ако трябва.

Алтернативи на WordPress и Weebly

Има много опции по отношение на CMS платформите и платформите за създаване на уебсайтове. Ето някои от най-класираните конкуренти:

Хоствани DIY уебсайтове: Wix, Squarespace

Самостоятелно хоствани CMS платформи: Drupal, Joomla, Magento

Има много уроци, видеоклипове и потребителски отзиви за тези програми. Отделете време, за да проучите и да намерите платформата, подходяща за вашите набори от умения и подходяща за нуждите на вашия уеб сайт. В случая с тези два продукта, WordPress и Weebly, решението изглежда доста просто, тъй като степента ви на компютърно изживяване е забележителна. Надяваме се, че този преглед ще ви помогне.

Читатели, ако имате въпроси, мисли или идеи, които бихме искали да чуем от вас. Признаваме, че тези платформи се променят и подобряват редовно и отваряме нова информация. Ако имате личен опит с WordPress или Weebly, моля, споделете ги с нас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map