Weebly vs. Squarespace 2020: Каква е разликата между най-добрите уебсайтове?

През 2020 г. всеки може да създаде уебсайт – и сами да го изгради. Някога царството на специализирани програмисти, уебсайтовете вече са в обхвата на малкия бизнес, изпълнителите и хобистите.


Днес разглеждаме две от най-големите имена, които заемат пространството за изграждане на уебсайтове „Направи си сам“ – Weebly и Squarespace. И двете са мощни платформи с възможност да ви създадат красив изглеждащ уебсайт само за няколко часа работа.

По отношение на своята привлекателност към клиентите, Squarespace напредва напред през последните години. Според Builtwith общият им пазарен дял в мрежата е 0,9%, докато Weebly захранва малко под 0,3%. И двамата бяха лансирани по едно и също време – Weebly през 2006 г., и Squarespace през 2004 година.

Weebly е може би малко по-известен, но едно е сигурно и това е, че и двамата растат. През 2018 г. Weebly е придобит от компанията за електронна търговия Square и изглежда, че развитието на онлайн магазина също ще бъде основният им фокус в бъдеще.

Така че всичко е добре и добре казвате, но как това ми помага да избера кой да използвам? По какво се различават? И кой е правилният за моите обстоятелства?

Днес ще разгледаме приликите и разликите между двете, за да видим кой е по-подходящ при какви обстоятелства. Преминаваме

 • планове & Ценообразуване
 • Лесно използване
 • Дизайн и персонализиране
 • Основни функции
 • Потребителска поддръжка
 • Ключови разлики
 • Коя платформа е подходяща за вас?

Така че, без допълнително обожание, нека се забием в него, нали??

Сравнете плановете и ценообразуването на уеб строителите

Сравнете планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Колко сте готови да платите за вашия уебсайт? $ 0? $ 50? $ 100? $ 200? Не всички имаме всички ресурси в света, с които да работим – затова в крайна сметка създаваме собствен уебсайт! Вижте колко бретон получавате за гърба си както с Weebly, така и с Squarespace.

Weebly

Weebly

Има пет основни опции, от които трябва да избирате с Weebly, с някои планове, фокусирани върху обикновени уебсайтове, а други върху електронната търговия.

Безплатно aka Limited. Основният ви безплатен акаунт ви предоставя строителя на Weebly, хостинг услуга, неограничени страници на уебсайтове, 500MB за съхранение и поддръжка за чат и имейл. Той идва с Weebly реклама на вашия сайт.

Свържете – $ 5 / месец. Основната разлика в безплатния план е фактът, че можете да свържете име на домейн към вашия сайт Weebly. Всичко останало е същото като в безплатния план.

Pro – 12 долара / месец. Профил добавя поддръжка по телефона, HD видео & аудио плейъри, страници, защитени с парола, функция за търсене на сайтове, до 100 членове и за основни магазини за електронна търговия до 25 продукта.

Бизнес – 25 долара / месец. Избирайки бизнес, вие също ще получите регистрация на членовете, SSL сигурност и за вашия eCommerce пакет неограничени продукти, 0% такса за транзакция от Weebly, собствен домейн за плащане, заедно с възможността да продавате цифрови стоки, управление на инвентара, доставка калкулатор и възможност за добавяне на талони.

Бизнес плюс – $ 38 / месец. Този план добавя автоматични имейли за изоставени колички и калкулатор на тарифите за доставка в реално време към вашия онлайн магазин.
Squarespace

Squarespace

Squarespace няма свободен план, но има четири други планове за избор. Всички планове идват с персонализиран домейн, неограничена честотна лента, както и за съхранение, вградени статистически данни за сайта и 24/7 поддръжка за потребители.

Лични – 12 долара / месец. Можете да избирате от 110 шаблона на сайта. Можете да настроите блог и галерии и до двама сътрудници на сайта.

Бизнес – 18 долара / месец. Тук можете да се сблъскате с неограничен брой сътрудници на сайта и вече имате достъп до платформата за разработчици на Squarespace и всички маркетингови функции (като лентата за съобщения и изскачащи съобщения). Освен това получавате професионален имейл акаунт от Google и получавате кредит в AdWords на стойност 100 долара. За електронната търговия вече е позволено да продавате неограничени артикули, но с 3% такса за продажби.

Основна електронна търговия – 26 долара на месец. С основния план за електронна търговия на Squarespace получавате същото като бизнес плана, заедно с премахването на таксите за транзакции. Той също така включва десет шаблона за електронна търговия и допълнителни показатели за електронна търговия. Има клиентски акаунти за многократни купувачи, възможност за продажба в Instagram, печат на етикети с ShipStation, както и счетоводни опции с Xero – но ще трябва да се регистрирате в техните услуги, за да го получите.

Разширена електронна търговия – $ 40 / месец. Разширеният план за електронна търговия също има всичко в основния план, заедно с изоставено възстановяване на количката и разходи за доставка в реално време.

Както можете да видите, и двете платформи – що се отнася до ценообразуването и това, което получавате за вашия долар – са сравнително сходни. Ако искате безплатен сайт обаче, единствената ви възможност е да отидете с Weebly.

Колко лесно да използвате BlueHost срещу DreamHost

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Знаете ли защо iPhone беше толкова успешен? Това беше, защото софтуерът, който Apple постави, беше толкова лесен за използване, че всеки можеше да го използва. Хората го харесаха, защото нямаше чувството, че трябва да го научат. Кой създател на уебсайтове е по-интуитивен и лесен за използване? Weebly или Squarespace?

Weebly

Weebly

Weebly със сигурност е ветрец. Когато настройвате, ще имате избор от широк спектър от шаблони, където също така избирате цвета и темата на шрифта за вашия сайт. Интерфейсът на строителя е много добре организиран и интуитивен, така че не се опитвате да се чудите как по дяволите да направите проста операция.

Това е чист редактор на това, което виждате, какво получавате (WYSIWYG), което означава, че всеки път, когато правите промени в централния прозорец, така ще се появи на вашия действителен уебсайт. Тя също се влачи и пуска, така че просто позиционирате елементи там, където искате.

Това е невероятно просто и след няколко минути ще можете да навигирате с лекота. Процесът на изграждане е бърз и безболезнен, оставяйки ви да се съсредоточите върху самото съдържание.

Squarespace

Squarespace

Squarespace не е толкова лесно да се закачите като Weebly – но в крайна сметка ще стигнете до там с търпение. След като изберете шаблон, ще можете да добавяте елементи и персонализиране с не много големи проблеми. Най-добре е обаче да се придържате внимателно към дизайна на шаблона (поне за начало!), Или може да се почувствате разочаровани.

Той също е редактор на WYSIWYG, което прави лесно да се види как елементите ще работят на вашия уебсайт на живо. Това е влачене и пускане. Въпреки това, той има странен метод “сълза”, за да добавите елементи също, което може да бъде малко досадно на моменти.

Weebly без съмнение е по-лесно да се закачите от Squarespace. Ако това са най-важните функции за вас, тогава това е строителят, който трябва да погледнете. Квадратното пространство не е трудно по никакъв начин; това е просто по-малко интуитивно.

Сравнете наличните опции за дизайн и персонализиране

Дизайн и персонализиране

Сравнен дизайн и персонализиране

Как трябва да се нуждаете от персонализиране от вашата страница? Шаблонът ви ще го реже ли? Вижте как дизайнът и персонализирането се подреждат при нашите двама конкуренти.

Weebly

Weebly

Weebly има избор от 40 шаблона, за да избирате при регистрация. Те са доста привлекателни, но някои от тях изглеждат малко датирани и много от тях изглеждат много сходни по дизайн. Няма много персонализиране на дизайните, които можете да направите, освен стандартните промени в цвета и шрифта.

Уебсайтовете изглеждат добре, но със сигурност не биха “уау” никого. Като се има предвид, можете да закупите персонализирани теми от доставчици на трети страни, ако искате нещо повече, и можете да редактирате HTML темата и CSS кода на темата, за да я промените, ако и вие искате.

Има отзивчиви и редовни теми, от които можете да избирате, където имате възможност да промените изгледа си за мобилни устройства, когато сте избрали обикновена тема. Отзивчивите теми се настройват за мобилни устройства.

Squarespace

Squarespace

Squarespace има около 110 теми за избор. Всяка от тях е супер гладка и професионално изглеждаща и всяка от тях е много различна от следващата. Те очевидно влагат много време и мислят да създадат тези шаблони.

Има огромен набор от възможности за стилизиране, за да се гарантира, че шаблонът ви не изглежда като всеки друг уебсайт на Squarespace също. Всъщност не само има само повече опции от Weebly, има и много повече опции от повечето строители на уебсайтове (с изключение на Wix). Различните страници в рамките на темите изглеждат и се държат различно, така че изглежда, че всичко е изработено много внимателно.

Всеки шаблон е напълно мобилен оптимизиран (отзивчив), така че не е нужно да се забърквате с втори редактор. Можете да редактирате CSS кода, но Squarespace препоръчва да го правите само за цветове, шрифтове и фонове. Можете също да добавите HTML и JavaScript елементи.

Squarespace наистина го нокти, когато става въпрос за професионална, модерна страница, която може да бъде оправена по ваш вкус. Ако дизайнът и красотата са това, което искате от даден сайт, тогава Squarespace печели този кръг, като Weebly влачи краката си зад. Вижте повече подробности на Преглед на квадратното пространство на WebsiteToolTester

Сравнете основните характеристики

Сравнете основните характеристики

Сравнени ключови характеристики

Необходим ли е вашият уебсайт да изпълнява определени функции? Пускате видеоклипове, дават ли ви статистика на сайта, предоставяте ли блог? Ако не е само за показване на статична информация и снимки, ще трябва да проверите и двата набора от платформи.

Weebly

Weebly

 • Персонализиран домейн. Получавате потребителски домейн с всеки план, с изключение на безплатната версия.
 • SEO (оптимизация за търсачки). Възможност за промяна на заглавия на страници и добавяне на мета-описания.
 • Изграждане на магазин за електронна търговия. Разширена платформа за електронна търговия в сравнение с други създатели на уебсайтове, включително гъвкави опции за доставка, купони и цифрово изтегляне.
 • Добавяне на блог. Включва страхотен двигател за блогове, който е много адаптивен с контроли за оформление, планирани публикации и управление на коментари.
 • Интеграции с приложения. Има много безплатни и платени приложения, от които да избирате, които да добавите към сайта си Weebly от библиотеката си. Те включват Schedulista за онлайн резервации, LiveChat и социални емисии за емисиите на каналите ви в социалните мрежи.
 • Архивиране и експортиране на сайтове. Можете да експортирате само .zip резервно копие на вашия сайт, но не и да го възстановите.

Squarespace

Squarespace

 • Персонализиран домейн. Всеки план се предлага с персонализиран домейн.
 • SEO (оптимизация за търсачки). Squarespace предлага да редактирате заглавия на страници, мета-описания и промяна на URL адреса.
 • Изграждане на магазин за електронна търговия. Комплектът за електронна търговия на Squarespace е мощен. Можете да настроите потребителски имейли за потвърждение на поръчката, да добавяте цифрови стоки и да партнирате вашия уебсайт с други системи за електронна търговия като Xero. Единственият (незначителен) недостатък е, че Stripe и Paypal са единствените шлюзове за плащане, от които можете да избирате.
 • Добавяне на блог. Платформата за блогове в Squarespace е доста напреднала и дава опции за насрочване на публикации.
 • Интеграции с приложения. Има модули за приложения, известни като „блокове“, които можете да добавите в OpenTable. В противен случай ще трябва да добавите HTML код. Няма магазин за приложения като този на Weebly.
 • Архивиране и експортиране на сайтове. Squarespace има функцията, която много строители на уебсайтове нямат – експорт! Можете да експортирате блога си Squarespace директно в WordPress, ако имате нужда от по-разширяваща се платформа. Това обаче не работи за редовното съдържание. Можете също така да импортирате блогове от WordPress, Tumblr и други блог платформи.

Ако все пак имате много различни приложения, които можете да избирате, Weebly е чудесна платформа за получаването им. Ако смятате, че някога ще мигрирате сайта си някъде другаде, тогава може да искате да изберете Squarespace. Освен всичко това, наборите от функции за двете платформи са приблизително наравно.

Сравнение с поддръжка на клиенти

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

Някои хора се нуждаят от много помощ, а други не. В коя категория попадате? И как да обичате да получавате вашата подкрепа?

Weebly

Weebly

Weebly предлага:

 • Поддръжка по телефона
 • Поддръжка по имейл
 • Чат на живо
 • База от знания
 • Видео уроци

Squarespace

Squarespace

Квадратното пространство има:

 • Поддръжка по имейл, с 1 час обрат
 • Чат на живо
 • База от знания
 • Висококачествени видео уроци

Както можете да видите, и двете платформи са сравнително сравними при предлагането на широк спектър от поддръжка. Като цяло поддръжката на Squarespace е много по-бърза и отговорите обикновено са по-близки до решението от Weebly.

Ключови разлики между квадратното пространство & Weebly

Основни разлики между платформите

Тези два различни създатели на уебсайтове са почти наравно във всички области, не само колко пространство в мрежата заемат и колко инвестиционни долара получават!

Ключовите разлики, които можем да видим, са:

 • Квадратното пространство няма свободен план
 • Weebly е по-малко гъвкав от Squarespace
 • Squarespace има повече теми за избор
 • Weebly предлага телефонна поддръжка за своите клиенти (Pro план и по-високи)
 • Weebly има по-голям набор от приложения за уебсайтове, от които да избирате
 • Squarespace има специална платформа за програмисти
 • Squarespace предлага Xero и ShipStation интеграция за планове за електронна търговия
 • Изглежда, че Weebly се фокусира главно върху електронната търговия, след като беше превзета от Square

Препоръки за използване на строителите на уебсайтове

Препоръки

Squarespace и Weebly са много здрави платформи за изграждане на уебсайтове, които могат да произведат професионално изглеждащи уеб страници за минимално количество време. И двамата имат много солидни планове за електронна търговия, за които малките предприятия могат да се възползват. И двете могат да бъдат интелигентен избор за лични страници, блогове, хобисти, портфейли и малки фирми.

И така, коя е препоръчителната платформа? Е, всичко зависи от това, което търсите.

Weebly

Weebly

Weebly е най-добрият избор, ако искате безплатен уебсайт – всъщност това е единственият избор тук!

Освен това е чудесно за онези, които нямат технически познания и просто искат да изтеглят собствения си сайт онлайн възможно най-лесно – определено е по-лесен за използване от Squarespace.

Ако наистина харесвате да имате поддръжка по телефона, тогава Weebly е и най-добрият ви залог.

Squarespace

Squarespace

Squarespace е строителят, който трябва да избере дали искате по-дизайнерски вид на вашия уебсайт. Функциите и шаблоните се фокусират върху красив, функционален дизайн, където взаимодействието на елементите е ключова характеристика.

Той също е интелигентен избор, когато не знаете колко голям ще се развива бизнесът ви. Много фирми, които започват с Squarespace и растат извън обхвата на платформата, мигрират с успех към WordPress.

Заключение за сравнение

Коя платформа е подходяща за вас – квадратна зона или Weebly?

Избор на най-добрата платформа

Когато всичко се свежда до него – и ако не търсите конкретна функция от създателя на уебсайт, въпросът, който трябва да си зададете, когато избирате между Weebly и Squarespace, е следният:

Искам ли платформата, която е по-лесна за използване, или искам платформа, която ще ми осигури по-дизайнерски уебсайт?

Ако отговорът ви е първият, тогава вероятно ще предпочетете Weebly, а ако е вторият, тогава вероятно ще предпочитате Squarespace.

Можете също така да искате да разгледате някои други съставители на уебсайтове за сравнение, например, Squarespace vs. Wix, който има подобен Безплатен план да се конкурира с Weebly и споменатия по-рано WordPress срещу Squarespace, за тези, които се нуждаят от силно персонализиран сайт.

Избраният от вас създател на уебсайт е изключително личен избор, така че се уверете, че той е най-подходящият за вас. Изпробвайте безплатния план на Weebly или започнете с 14-дневна безплатна пробна версия на Squarespace, за да ги оразмерите сами.

Някакви въпроси или мисли за коя софтуерна платформа смятате, че е по-добра? Може би сме пропуснали нова нова функция в любимата ви платформа? Не забравяйте да ни уведомите в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map