Сравнение на квадратна зона и Wix: кой уебсайт строител да изберете?

Нещо, което може да осъзнаете, скоро след като решите да стартирате първия си уебсайт, е, че изборът на подходящия създател на уебсайт е по-важен и предизвикателен, отколкото първо сте мислили.


При толкова много налични опции, повечето от които на пръв поглед вероятно изглеждат еднакво, е трудно да се разбере коя да изберете. Не искате да изберете грешния, да губите време за изграждането на уебсайта си и в крайна сметка да разберете, че трябва да преминете към друг създател на уебсайт. Така че, не забравяйте да отделите време, за да разгледате първо всичките си опции.

Ако сте останали да се опитвате да избирате между Wix и Squarespace, ще стигнете до правилното място Ние знаем, че проучването и сравняването на вашите опции може да бъде доста досадно и отнема много време, така че ние свършихме усилената работа за вас.

Сравнение на квадратна област и Wix

В тази публикация ще намерите това, което трябва да знаете както за Squarespace, така и за Wix, за да вземете своето решение. Започнете от самото начало или скочете до секциите, които са най-подходящи за вас.

1. Общ преглед на Squarespace и Wix

За да ви дадем представа какво може и не може да ви предложи всеки създател на уебсайт, ето едно кратко сравнение на плюсовете и минусите на Squarespace и Wix:

Squarespace Builder на уебсайтове

ПРОФЕСИОНАЛИСТИCONS
Много професионални, висококачествени шаблони

Разширена платформа за блогове

Налични добри планове за електронна търговия

Вградено табло за аналитика

Чувствителни дизайни за мобилна оптимизация

Няма налична безплатна версия

Не е толкова лесно да персонализирате, колкото някои други създатели на уебсайтове

Ниският брой налични шаблони

Само едно ниво на навигация

Липсва интеграция само с PayPal – Stripe

Wix Website Builder

ПРОФЕСИОНАЛИСТИCONS
Лесен, интуитивен интерфейс

Не са необходими технически или дизайнерски познания

Големият брой професионално проектирани шаблони, от които да избирате

Отделен изглед за мобилна оптимизация

Обширен пазар на приложения за допълнителна функционалност

Не можете да превключите от избрания шаблон

Няма достъп до изходен код

Ограничени опции за блогови платформи

Лоша електронна търговия

Коя е най-добрата част от Squarespace и Wix?

Използването на Squarespace има много големи предимства, като например плановете му за електронна търговия и разширената платформа за блогове, така че е трудно да се мисли само за една причина, поради която трябва да го използвате. Но ако трябва да го стесните до най-добрата му характеристика, има една, която се откроява: модерните шаблони на Squarespace.

Повечето хора са съгласни, че изборът на Squarespace от висококачествени дизайни на шаблони е основна част от причината, поради която са го избрали пред други създатели на уебсайтове, защото можете да създадете красив, професионален, отзивчив уебсайт, дори без технически или дизайнерски познания.

Дизайнерските шаблони на Wix също са чудесна функция, но най-добрата част от Wix е, че е толкова лесна за използване. Това е обикновен конструктор на уебсайтове за плъзгане и пускане, който е по-лесен за персонализиране от Squarespace и не се нуждаете от технически или дизайнерски познания, за да го използвате.

И така, как да разберете кои силни страни са по-добри? Квадратното пространство или това на Wix? Е, всичко зависи от това какво търсите в създателя на уебсайт.

Например хората, които са нови за създаване на уебсайтове и просто искат нещо, което е просто и лесно за използване, обикновено предпочитат Wix. А хората, които искат професионален уебсайт, който да стартира малък онлайн магазин, са склонни да предпочитат Squarespace.

Колко лесно е да използвате Squarespace и Wix?

Строител на уебсайтове на Squarespace ви позволява да създавате професионално изглеждащ уебсайт без никакви технически познания, но това не е най-лесният конструктор на уебсайтове за използване. Основният проблем е, че въпреки че не е необходимо да знаете как да кодирате, ако просто използвате шаблоните такива, каквито са, ще трябва да знаете как да кодирате, ако искате да персонализирате нещо.

Разбира се, има уроци за начинаещи, които могат да ви помогнат, но ако изграждането на уебсайта ви включва много персонализиране и ако все още се мъчите да използвате Squarespace след безплатния пробен период, вероятно е по-добре да преминете към нещо по-лесно, като Wix.

Wix уебсайт е една от най-простите онлайн програми за създаване на уебсайт и е невероятно лесна за използване. Не отнема много време да научите основите, така че ще можете да създадете професионално изглеждащ уебсайт за нула време. Не се нуждаете от технически познания, за да използвате простия си интерфейс за плъзгане и пускане.

Ако искате нещо малко по-усъвършенствано, тогава може да предпочитате Squarespace. Но по отношение на лекотата на използване, Wix очевидно е по-добрият вариант.

Кой трябва да използва Squarespace и Wix?

Squarespace е чудесна опция за търговски предприятия, както малки и големи частни уебсайтове, така и малки предприятия, които искат онлайн магазин. Той е особено полезен за страници на събития, ресторанти и рекламни послания (например фотографи, художници, дизайнери, музиканти и т.н.). Платформата за блогове е известна с това, че е втората най-добра след WordPress, така че е и чудесен вариант за блогърите. Това не е за среден или голям бизнес, който търси силно адаптивни платформа.

Wix е чудесен вариант за начинаещи, фрийлансъри и малки фирми. Той е особено полезен за творци, които искат да създадат онлайн портфолио, хобисти и малки фирми, които не се нуждаят от онлайн магазин. Разбира се, все още можете да използвате Wix за създаване на онлайн магазин, но няма да извлечете толкова много от него, колкото с Squarespace, който има по-модерни планове за електронна търговия.

Колко мащабируеми са Squarespace и Wix?

Всички планове на Squarespace включват неограничена честотна лента и съхранение. Ако искате да продавате цифрови продукти (например електронни книги, аудио файлове и др.), Ограничението за размер на файла е 300MB, като аудио файловете са ограничени до 160MB, а качването на файлове е ограничено до 20MB. Вашият уебсайт е ограничен до 20 страници в личен план или 1000 страници за всички останали планове. Ако планирате да добавите голям обем информация на уебсайта си, Squarespace препоръчва да използвате блог вместо страници.

За разлика от Squarespace, Wix не включва неограничено пространство за съхранение, тъй като най-голямото количество предлага 20 GB в плана за електронна търговия и VIP план; той обаче включва неограничени страници във всички Премиум планове. Той също така включва неограничена честотна лента, но само за неограничен план и VIP план.

Какъв вид репутация имат квадратното пространство и Wix?

И Squarespace и Wix имат солидна репутация и най-вече положителни отзиви в бизнес общността и сред потребителите, но те са добре известни с различни неща. Въпреки че Squarespace си спечели репутация за зашеметяващите си дизайни и за кривата на обучение, която потребителите изпитват в началото, Wix си спечели репутация за запазването на вашите данни и за това, че е невероятно лесен за използване.

Дали Squarespace и Wix имат гаранция за връщане на пари?

Изпробвайте 14-дневния безплатен пробен период, преди да решите план, защото Squarespace няма гаранция за връщане на пари. Те предполагат, че безплатният пробен период ще ви даде достатъчно време да го изпробвате и да решите дали искате да продължите да го използвате или не.

За разлика от Squarespace, Wix има гаранция за връщане на пари за всички Премиум планове. Ако се притеснявате да не разполагате с достатъчно време, за да го изпробвате първо, Wix може да е по-добрият вариант, тъй като няма свободен срок за безплатен план на Wix. Но ако сте решили да използвате Squarespace, не забравяйте да се възползвате максимално от безплатната пробна версия.

Печелят ли награди?

Squarespace спечели 2015 Innovation By Design Awards за уеб дизайн и беше обявен от много от най-добрите компании, за които ще работи в NYC през 2015 г. Освен това спечели четири награди на 18-те Годишни награди Webby Awards в следните категории: Уеб услуги & Приложения, най-добър визуален дизайн – естетичен уебсайт, уеб услуги & Приложения (Глас на хората), Най-добра начална страница / Страница за добре дошли (Глас на хората).

2. Налични дизайни и шаблони

Ето бърз преглед на Дизайнерските функции и шаблони на квадратното пространство:

 • Над 40 шаблона и над 20 оформления на заглавната страница, от които да избирате
 • Чувствителни дизайни за мобилна оптимизация
 • Можете да превключвате на различен шаблон, когато искате, и да работите върху множество дизайни едновременно

Галерия за шаблони за примерни квадратчета

Шаблоните на Squarespace са не само красиви, професионално изглеждащи и отзивчиви, но и са съобразени с конкретни нужди. Налични са три различни типа: шаблони на уебсайтове, шаблони за съхранение и оформление на заглавната страница.

Шаблоните на уебсайтове на Squarespace се фокусират първо върху представянето на вашия бизнес или идея и второ върху представянето на вашите продукти. Шаблоните на магазините са специално разработени за онлайн магазини, но можете също да избирате от шаблоните на уебсайтове, ако сте на търговски план. Ако сте на план за заглавна страница, можете да избирате от над 20 оформления, създадени специално за титулни страници.

Ето бърз преглед на Дизайнерските функции и шаблони на Wix:

 • Над 510 шаблона за избор
 • Шаблоните не са отзивчиви, но Wix има отделна страница за редактиране на мобилни устройства
 • Не можете да преминете към друг шаблон, след като сте избрали такъв

Примерна галерия на шаблони за Wix

Wix предлага голямо разнообразие от професионално изглеждащи шаблони за различни индустрии, с категории и подкатегории, които да ви помогнат да намерите правилния. Например, ако щракнете върху категорията Бизнес, можете да изберете от следните подкатегории: Консултации & Коучинг, Услуги & Поддръжка, реклама & Маркетинг, Автомобили & Автомобили, недвижими имоти, финанси & Право, технологии & Приложения и домашни любимци & Животни.

Кое е по-добро за теб?

И така, кое е по-добре? Дизайните и шаблоните на квадратното пространство или на Wix?

Е, нека ги сравним Първо, Wix разполага с много повече шаблони от Squarespace, така че може да имате по-голям шанс да намерите идеалния шаблон с Wix. Но въпреки че няма толкова много опции, зашеметяващите шаблони на Squarespace е трудно да се игнорират. Докато Wix печели по отношение на количеството, Squarespace печели по отношение на качеството.

Второ, можете да имате отзивчиви дизайни, които автоматично се оптимизират за мобилни устройства, ако използвате Squarespace, докато не можете да използвате Wix, въпреки че можете да използвате отделната страница за мобилно редактиране на Wix. Затова си задайте въпроса: Искате ли да отделите по-малко време за оптимизация на мобилни устройства или искате разширени опции за редактиране на мобилни устройства, които ви дават повече контрол върху това, което виждат клиентите ви?

Трето, Squarespace ви позволява да променяте шаблони, така че можете да експериментирате, за да видите кой от тях работи най-добре. Но Wix не позволява това. За съжаление, ако промените шаблоните на Wix, ще загубите цялото си съдържание и ще трябва да започнете отново.

Wix и Squarespace имат своите предимства, но ако търсите най-добрите висококачествени дизайнерски функции и шаблони, които ще се открояват сред тълпата, тогава трябва да използвате Squarespace.

3. Ценообразуване

Ето бърз преглед на различните планове, налични с Squarespace и Wix:

Преглед на Squarespace и плановете на Wix

Squarespace:

 • Безплатна версия (само 14-дневна безплатна пробна версия)
 • План на заглавната страница
 • Уебсайтове – Личен план и Бизнес план
 • Онлайн магазини – Основен план за електронна търговия и Разширен план за електронна търговия

Wix:

 • Безплатен план
 • Премиум планове – Свържете план за домейни, комбо план, неограничен план, план за електронна търговия, VIP план

Цени на квадратното пространство

Ценообразуването е важно да вземете предвид преди да вземете своето решение, така че нека разгледаме по-подробно всеки план.

Всички планове.

Всички планове на Squarespace включват неограничена честотна лента и съхранение, безплатен потребителски домейн (с годишна покупка), оптимизиран за мобилни устройства уебсайт, мощна анализа на уебсайтове и денонощна поддръжка на клиенти.

План на заглавната страница. Започвайки от $ 3 / месец.

Планът на заглавната страница на Squarespace е идеален за тези, които искат просто начална страница. Тя включва една страница с персонализирано оформление, двама сътрудници (включително собственика на сайта), вграден мобилен дизайн и безплатен потребителски домейн за една година.

Подробности за плана на покривната площ на квадратите

Личен план. $ 12 / месец годишно, или $ 16 на месец.

Личният план на Squarespace е чудесна опция за тези, които искат малък уебсайт и се нуждаят от повече от това, което може да предложи планът за титулна страница. С този план можете да добавите 20 страници, галерии и блогове. Имате достъп както до шаблоните на уебсайтове, така и до оформлението на заглавната страница. Можете също така да приемате дарения и да продавате неограничени продукти с 3% такса за транзакционни продажби.

Бизнес план. $ 18 / месец годишно, или $ 26 на месец.

Ако искате първо да се съсредоточите върху идеята или бизнеса си и второ върху представянето на продуктите си, тогава бизнес планът на Squarespace е за вас. Той е по-добър за бизнеса от Личния план, но е по-прост от Плановете за електронна търговия. Можете да добавяте неограничени страници, галерии и блогове и да имате сътрудници. Можете също така да продавате неограничени продукти с 2% такса за транзакционни продажби, както и да имате достъп до платформата за програмисти, кредит от Google AdWords на стойност 100 долара и безплатен професионален имейл от Google.

Подробности за бизнес плана на квадрат

Основен план за електронна търговия. $ 26 на месец, или $ 30 на месец.

Основният план за електронна търговия на Squarespace включва всичко в бизнес плана, с изключение на него, включва мощен анализ на търговията, печат на етикети чрез Shipstation, интегрирано счетоводство чрез Xero и без такси за транзакции. Също така ви дава достъп до разширени опции за инвентаризация, поръчки, данъци и отстъпки. Този план е чудесен вариант за тези, които планират да развиват бизнеса си.

Разширен план за електронна търговия. $ 40 / месец годишно или $ 46 на месец.

За по-големите онлайн магазини може да искате да надстроите до този план. В допълнение към основния план за електронна търговия на Squarespace, Разширеният план за електронна търговия включва автоматично възстановяване на касата и възстановяване в реално време на превозвача..

Цени на Wix

Сега, нека разгледаме по-отблизо всеки от плановете на Wix.

Подробности за плановете на Wix ценообразуване

Всички планове.

Всички планове на Wix включват неограничени страници и достъп до мобилния редактор. Всички първокласни планове на Wix включват Google Analytics, безплатен хостинг, премиум поддръжка, връзка с домейн, персонализиран фавикон и редактиране на мобилни устройства.

Безплатен план.

Безплатният план на Wix е чудесна опция, ако искате да изпробвате Wix преди да продължите или ако просто искате личен уебсайт, но не толкова, ако искате уеб сайт за професионален бизнес, тъй като Wix показва реклами на марката на вашия сайт и вашият URL адрес също е Wix-брандирана. Имате неограничен брой страници и пълен достъп до редактора и шаблоните на Wix, но ограничението за съхранение е 500MB, а ограничението на честотната лента е 1GB.

Свържете план за домейни. $ 4 / месец за 2 години, $ 4,50 / месец годишно, или $ 7 на месец.

Планът за връзка с домейни е най-основният премиум план на Wix. Разликата между този план и Безплатния план е, че този ви позволява да прехвърлите текущия си домейн в Wix.

Комбо план. $ 8 / месец за 2 години, $ 8,50 / месец годишно, или $ 12 на месец.

Wix препоръчва плана Combo за лични проекти, а не за бизнес. Тя включва всичко в Connect Domain Plan, заедно с 2GB честотна лента, 3GB съхранение и безплатен домейн за една година. Освен това премахва рекламите на Wix.

Неограничен план. $ 11.50 / месец за 2 години, $ 12.50 / месец годишно, или $ 16 на месец.

Според Wix, неограниченият план е идеален за предприемачи и фрийлансъри, които не се нуждаят от онлайн магазин. В допълнение към всичко в Combo плана, той включва 10GB хранилище и неограничена честотна лента. Той също така включва две страхотни бизнес приложения: приложението за формиране на формуляри (стойност 48 долара) и приложението Booster на сайта (стойност от 60 долара).

План за електронна търговия. $ 15 / месец за 2 години, $ 16.50 / месец годишно или $ 20 месечно.

Планът за електронна търговия на Wix включва всичко в неограничения план, както и 10 GB честотна лента, 20 GB съхранение и онлайн магазин. Това е най-добрият план за малкия бизнес.

VIP план. $ 23 / месец за 2 години, $ 24.50 / месец годишно или $ 30 на месец.

Това е крайният план. VIP планът на Wix включва всичко в плана за електронна търговия, както и неограничен трафик, 20 имейл кампании на месец и професионален преглед на сайта.

Кое е по-добро за теб?

И така, кой предлага по-добри планове? Квадратура или Wix?

Отговорът на това ще се различава в зависимост от това, което конкретно искате да направите с вашия уебсайт. Но нека сравним най-важните точки.

Първо, очевидната разлика е, че Wix има безплатен план, а Squarespace не; това обаче не означава, че Wix е по-добрият вариант. Освен ако вашият уебсайт не е само за лична употреба, безплатният план на Wix не е чудесен избор, тъй като рекламите му с марка ще намалят уеб сайта на вашия професионален бизнес. От друга страна, квадратното пространство е без реклама.

Второ, там е действителната разлика в цените. Ако търсите най-евтината опция, Wix може да изглежда като най-добрият вариант. Но въпреки че Squarespace струва повече, той предлага отлични функции, които си заслужават допълнителните разходи.

Например, ако сравним бизнес плана на Squarespace (18 долара на месец годишно) с VIP плана на Wix ($ 24,50 на месец годишно), планът на Squarespace всъщност е по-евтин и включва още предимства.

Трето, Squarespace ви предлага повече честотна лента и съхранение от Wix. Въпреки че всички планове на Squarespace включват неограничена честотна лента и съхранение, Wix предлага само неограничена честотна лента и само на неограничен план и VIP план. Това може да не е най-добрият вариант, ако планирате да развиете бизнеса си.

Въз основа на тези точки Squarespace изглежда по-добрият вариант, ако искате уеб сайт за професионален бизнес с потенциал да се разраства. Но, отново, всичко зависи от това, от което се нуждаете. Например, можете да предпочетете Wix, ако се нуждаете от обикновен план за личен проект и нямате нужда от неограничена честотна лента и съхранение.

Независимо дали сте избрали Wix или Squarespace, по-добре е да разберете по-рано дали искате да се ангажирате с него или не, след което се придържайте към него. По-изгодно е по този начин.

4. Популярност

За да определите популярността на Wix и Squarespace, нека разгледаме числата:

Преглед на уебсайтовете Squarespace и Wix

Squarespace:

 • Squarespace е основана през 2003 г.
 • Той има над 500 000 хоствани сайта
 • Той има над 1 милион плащащи клиенти

Wix:

 • Wix е основана през 2006г
 • Той има над 87 милиона потребители
 • Той има 2,12 милиона плащащи клиенти

Също така е важно да се вземе предвид какво мислят потребителите за Wix и Squarespace, така че ето преглед на най-често срещаните точки, които вдигат:

Отзиви за квадратна зона и Wix

Squarespace:

 • Приятно използване на мощния редактор на Squarespace за създаване на атрактивни и сложни уебсайтове
 • Оценявам как качените изображения незабавно се мащабират по размер и как разработчиците имат достъп до CSS и HTML
 • Намерих го по-лесен за използване с предишен опит, но не е удобен за начинаещи
 • Давахте предимно положителни отзиви, но не и перфектни поради лошо обслужване на клиентите и прекалено много проблеми
 • Бих препоръчал на другите главно поради тези функции: мощни инструменти за електронна търговия, не се нуждаят от кодиране, красив дизайн и шаблони, гъвкави и мащабируеми – за всеки бизнес или размер

Wix:

 • Обича невероятно лесния за използване редактор за плъзгане и пускане
 • Наслаждаваше се на създаването на атрактивни уебсайтове без познания за кодиране
 • Наслади се на отличната поддръжка на клиенти, възможностите за дизайн и функциите за обработка на плащания
 • Критиците го намериха за толкова удобен за употреба, че го определиха като забавно за използване
 • Оплакванията бяха рядкост, до смяната на новия редактор, която се използва бавно и безсилно

Кое е по-добро за теб?

Популярността не означава непременно, че нещо е по-добро, но може да ви помогне да вземете своето решение. Само имайте предвид, че числата може да не са точни, тъй като те винаги се променят. Също така имайте предвид, че огромните 87 милиона потребители на Wix включват тези, които са се регистрирали за Безплатен план и тези, които не го използват активно.

Както Wix, така и Squarespace са спечелили доста популярност и положителни отзиви откакто започнаха. Въпреки че оплакванията са рядкост, важно е да вземете предвид отрицателната обратна връзка, тъй като може да срещнете същите проблеми, които имат и другите.

Основните проблеми, които хората са имали с Squarespace са, че той не е лесен за начинаещи и поддръжката на клиентите не е най-добрата. Тези два проблема в комбинация не вдъхват много увереност на начинаещите, защото може да се окажат, че се борят да използват Squarespace и не могат да намерят помощта, която им е необходима, когато се нуждаят от нея.

Основните проблеми, които хората са имали с Wix, се отнасят до промяната на новия редактор, която потребителите описват като бавна и смущаваща за използване, за разлика от стария редактор. Но въпреки че експертите също са били критични към него, те вярват, че Wix ще реши тези проблеми.

Въз основа на тези точки, както и положителните отзиви от потребителите, Squarespace изглежда по-популярен при тези, които вече имат известен технически опит и не се нуждаят от много помощ, докато Wix изглежда е по-популярен сред тези, които искат по-опростен и по-лесна платформа.

Така че, ако сте начинаещ, най-вероятно ще предпочетете Wix с лесния за използване интерфейс. И ако имате знания за кодиране или друг опит в изграждането на уебсайт, най-вероятно ще предпочетете Squarespace с неговите по-модерни опции.

5. Основни характеристики и поддръжка на клиенти

За да ви дадем представа за разликата между основните функции на Squarespace и Wix, ето бърз преглед:

Основни функции на уебсайтовете

SquarespaceWIX
 • Модерни шаблони
 • Стил редактор
 • Вградени мобилни уебсайтове
 • Превключване на шаблони
 • Приспособими оформления на съдържанието
 • Image Manager
 • CDN включен
 • Отзивчив товарач за зареждане на изображения
 • Интеграция на Гети изображения
 • Image SEO
 • Галерия блокове
 • Видео в Галерии
 • Аудио колекции
 • Социално свързани
 • Лесно внасяне
 • Персонализиран редактор WYSIWYG
 • Автоматично отзивчиви дизайни
 • Редактиране на цял екран
 • Събиране на потребителски данни
 • Контрол на сайта
 • Интуитивен редактор за плъзгане и пускане
 • Приятелски за мобилни устройства
 • Безплатен хостинг
 • Персонализиран домейн
 • Над 500 шаблона, създадени от дизайнера
 • Повече от 40 уникални галерии
 • 3D ефекти Parallax
 • Неограничени уеб страници
 • HTML код за вграждане
 • Facebook приложения
 • Персонализирана пощенска кутия на Google
 • Частни и защитени уеб страници

Сравняване на функциите на Wix и Squarespace и поддръжка на клиенти

SquarespaceWIX
Настройка – Изграждането на уебсайт на Squarespace е просто. Просто трябва да добавите вашето име и имейл адрес.Настройка – Получаването на уебсайт на Wix също е просто. Можете да използвате своя имейл адрес или социален акаунт (Facebook или Google).
Персонализирано име на домейн – Всички планове включват безплатен потребителски домейн за първата година.Персонализирано име на домейн – предлага се само с Premium планове.
Сигурност на уебсайтове – съвместим с PCI и SSL. Всички данни се съхраняват на защитените сървъри на Squarespace.Сигурност на уебсайтове – съвместим с PCI и SSL. Уебсайтовете се съхраняват на защитените сървъри на Wix. TRUSTe сертифициран. Съответства на рамката на ЕС и САЩ и Швейцария за безопасно пристанище.
Оптимизация за мобилни устройства – Шаблоните автоматично реагират и работят на всяко мобилно устройство.Мобилна оптимизация – не се оптимизира автоматично за мобилни устройства, но има специална страница за редактиране на мобилни устройства.
SEO – SEO-приятелски. Налични са маркиране и XHTML. Можете да персонализирате URL адреса на всяка страница.SEO – Ограничен SEO. Можете да оптимизирате заглавия на страници, мета описания и маркери alt.
Интеграция на шлюз – само шлюз за плащане Stripe.Интеграция на шлюз – PayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (само за Латинска Америка) или опцията за офлайн плащане.
Интеграция на социалните медии – Тя се интегрира с широк спектър от възможности за социални медии.Интеграция на социални медии – Тя има социална лента и различни приложения.
Електронна търговия – Всички планове включват онлайн магазин и ви позволяват да продавате неограничени продукти. Плановете за уебсайтове имат такси за транзакции за продажби, но плановете за електронна търговия няма.Електронна търговия – Планът за електронна търговия включва онлайн магазин; обаче не препоръчваме да използвате Wix, ако искате да продавате онлайн. Основният проблем е, че има само една опция за фиксирана тарифа за доставка. Ако все пак искате да използвате Wix, опитайте допълнително приложение като Ecwid, за да увеличите функционалността.
Блог – Платформата за блогове е доста изчерпателна. Можете да планирате публикации и да импортирате съдържание на блогове от Blogger, Tumblr, Squarespace 5 и WordPress.Блог – Платформата за блогове е основна и не е SEO-приятелска. Можете да планирате публикации, но не можете да импортирате съдържание в блога.
Уеб хостинг – Всички планове включват напълно управляван облачен хостинг.Уеб хостинг – Wix също хоства на своите сървъри.
Приложения и джаджи – Полезни блокове за неща като OpenTable и BandsInTown. За всичко останало, което не е включено, можете да добавите кода си. Можете също да използвате допълнителни функции, като например джаджи за галерия и джаджи за социални медии.Приложения и джаджи – Пазарът на приложения за Wix разполага с над 260 приложения и джунджурии.
Дълбочина на навигация – само едно ниво на дълбочина.Дълбочината на навигация – Максимум две нива.
Осигуряване на приходи – Добавете Google AdSense, AdWords, Увертюра или банерни реклами.Осигуряване на приходи – Добавете Google AdSense, рекламни банери или партньорски връзки.
Инструмент за бюлетин – Трябва да се свържете с акаунт в MailChimp.Инструмент за бюлетини – Можете да използвате ShoutOut на Wix.
Форма за контакт – Наличен персонализиращ конструктор на формуляр за контакт.Форма за контакт – Предлага се опростен конструктор на формуляри за контакти.
Форум – Можете да добавите Muut форум чрез HTML код.Форум – Можете да използвате приложение.
HTML редактор – наличен е редактор на HTML код.HTML редактор – Можете да използвате приложение.
Защита с парола – Можете да защитите всяка страница на уебсайта с индивидуална парола.Защита с парола – Можете също да защитите всяка страница на уебсайта с индивидуална парола.
Пространство за съхранение – Неограничено за всички планове.Място за съхранение – 500MB до 20GB, в зависимост от това кой план имате.
Статистика за посетителите – Използвайте приложението Squarespace Analytics или настройте Google Analytics.Статистика за посетителите – приложението Web-Stats е достъпно в Безплатен план. Google Analytics е наличен в Premium Plans.
Няколко езика – Можете да въведете всички езици в редактора, но интерфейсът е само на английски.Няколко езика – Текстът на уебсайта може да бъде въведен на всички съвместими с UTF8 езици. Редакторът е достъпен на 15 езика.
Поддръжка на клиенти – Без поддръжка по телефона. Поддръжката по имейл се предлага с едночасов обрат. Чатът на живо е достъпен 24/7, но понякога има дълги опашки. Обширна база от знания, инструкции, видео уроци и Q&Предлага се и раздел. Веднъж месечно се провеждат индивидуални семинари с екипа в NYC.Поддръжка на клиенти – Без поддръжка за чат на живо. На разположение е обширна база знания, ръководства, видео уроци, форуми и 24-часов център за помощ. Поддръжката по телефона е налична от понеделник до петък между 6 и 17 ч. Тихоокеанско стандартно време. VIP планът ви дава достъп до VIP екип, който ще отговаря на вашите обаждания.

6. Заключение и препоръки

Ако сте чели тази публикация от началото до края, вероятно вече се навеждате повече към Wix или Squarespace, но ето нашите последни препоръки:

Препоръчваме Squarespace за хора, които искат да създават зашеметяващи уебсайтове, които не се нуждаят от много персонализиране, специално за портфейли, страници със събития, артисти, дизайнери и малки фирми. Плановете за електронна търговия са доста скъпи, но ако искате прост, на разумна цена професионален уебсайт, тогава планът за титулната страница или личният план е чудесна опция.

Препоръчваме Wix за хора, които искат да създадат първия си уебсайт, но нямат технически или дизайнерски познания. Изберете Wix, ако искате създателя на уебсайт толкова лесен за използване, че да е по-забавно, отколкото да разочарова. Ако търсите нещо по-модерно или с повече инструменти за електронна търговия, опитайте Squarespace или разгледайте други опции.

Но както продължаваме да казваме, изборът на създател на уебсайт е важно решение и всичко зависи от вашите конкретни нужди. Така че, използвайте тази публикация като ръководство, но не приемайте думата ни за нея. Също така може да ви е интересно да прочетете нашето сравнение на създателя на уебсайтове Squarespace и софтуера на WordPress.

Силно препоръчваме да опитате безплатната пробна версия на Squarespace и безплатния план на Wix, преди да вземете някакви решения. Проучете, експериментирайте и разберете коя е най-подходящата за вас.

Надяваме се, че сте намерили тази публикация полезна и късмет с изграждането на уебсайта ви!

Предпочитате ли Wix или Squarespace? Имате ли други причини да изберете една от друга? Ще се радваме да ги чуем, така че моля, споделете ги в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map