Квадратно пространство срещу WordPress: Кое от тях да изберете?

Изборът на конструктор на уебсайтове е достатъчно трудна задача и сравняването на създателя на уебсайтове на Squarespace и собствения хост софтуер за WordPress (WordPress.org) добавя още едно ниво на сложност при избора на конструктор на уебсайт, съответно на хостван или самостоятелно хостван.


Хостван конструктор на уебсайтове е този, в който компанията управлява вашия сайт на своите компютри; самостоятелно хостван уебсайт строител предоставя софтуера за изграждане на вашия уебсайт, но трябва да се грижите за намирането на уеб хостинг услуга, за да стартирате вашия уебсайт.

Това усложнение разширява обичайните въпроси, за да си зададете въпроса за вашия уебсайт – какво искате от него и колко време и усилия сте готови да инвестирате в реализирането на тази мечта – и представя изцяло нов набор.

Сега, повече от всякога, е важно да бъдете честни със себе си колко сложен искате да бъде уебсайтът ви, колко практични можете да бъдете в създаването и поддръжката му, какъв е наистина бюджетът ви и дали можете да се придържате към тази сума в долара.

Нашият преглед на Squarespace спрямо WordPress.org ви превежда през този процес на вземане на решения, като подчертава приликите и разликите между хоствания Squarespace и самостоятелно хоствания WordPress.org, като ви показва какъв продукт е най-добър.

По пътя ви отговорите на въпросите ще ви помогнат при избора на най-добрия създател на уебсайт за вашия мечтан уебсайт.

Contents

Това не е игра с числа

Има две основни причини, поради които разглеждането на числата за Squarespace и WordPress.org всъщност не помага при избора между тях. Първо, Squarespace е продукт за уеб строители, който ви позволява да създавате красиви изглеждащи уеб сайтове.

WordPress.org е преди всичко система за управление на съдържанието, която, въпреки че все още можете да създавате изключително привлекателни уебсайтове, също така ви позволява да управлявате големи количества данни ефективно и ефикасно.

Така Squarespace и WordPress.org могат да задоволят различни нужди. Второ, номерата на WordPress.org издухват всички останали.

Squarespace има малко над 700,00 уебсайта в интернет (по време на писането); това означава 0,2% от всички уебсайтове там и 0,4% от топ 10 000 уебсайтове, както се определя от Quantcast.

Интересът тук е, че всички тези уебсайтове имат платени абонаменти, тъй като Squarespace няма безплатен план. За разлика от тях, WordPress.org има около 17 милиона уебсайтове за около 5% от целия Интернет.

От топ 10 000 уебсайта около 27% са създадени с WordPress.org и те са главно в областта на бизнеса и технологиите. Досега WordPress.org има най-много сайтове от всяка система за управление на съдържанието.

Нашата популярност на строителите на уебсайтове Популярност:

Числата са интересни и показват, че изумителен брой хора и фирми използват WordPress.org, а уважаван брой хора са изградили своите уебсайтове, използвайки Squarespace. Това е.

Създаване на красив уебсайт

Колко избор на шаблон ви трябва?

Ще преминем направо към броя на наличните шаблони:

 • Squarespace: 52 (общо)
 • WordPress.org: хиляди

Само при числа WordPress.org печели с ръце надолу. Шаблоните на WordPress.org, наречени теми, са разработени от персонала на компанията, от разработчиците на трети страни и от независимите дизайнери, които качват своите шаблони на сайта WordPress.org.

Някои основни теми са безплатни, докато много от тях имат прикачена цена, обикновено между 50 и 100 долара. Цената може да покрие допълнителни функции, поддръжка от разработчика или надстройки. Има теми за WordPress.org за всеки тип бизнес, индустрия и лични нужди.

Някои рецензенти предупреждават, че качеството на безплатните шаблони често липсва и разработчиците на тях нямат стимул да ги поддържат актуализирани или да коригират грешки в тях. Темите с по-висок клас за плащане обаче са изцяло професионални, сложни и сред най-добре изглеждащите уебсайтове, които някога ще видите.

Петдесет и две шаблона на квадратното пространство са разделени на две групи. Двадесет и шест шаблона са достъпни за обикновени уебсайтове и двадесет и шест за корични страници. Заглавните страници са единични страници, които могат да се използват за целеви страници или едностранични сайтове или блогове.

Всички шаблони са създадени от екипа на Squarespace и са проектирани за визуално изживяване, така че трябва да имате свои собствени пищни снимки, които да импортирате в тях или да сте подготвени за закупуване на стокови изображения. Рецензенти ентусиазират за висококачествения и изискан вид на шаблоните на Squarespace.

Представяне на дизайнера във вас

Може би не можете да намерите тема или шаблон, който да ви говори изцяло и искате да промените някои от тях. WordPress.org е платформа с отворен код, което означава, че техните кодове са отворени за всички, за да ги използват и персонализират. Въпреки това, главно разработчиците на теми и инструменти се възползват от това.

В зависимост от избраната тема можете бързо да промените стандартни функции, шрифтове, цветове и други елементи с разширени опции за стилизиране. По-напредналото персонализиране на темите изисква основни познания, поне за кодирането на HTML и CSS модификациите.

Квадратното пространство е много по-ограничено в своите възможности за персонализиране. Има мощен редактор за стилизиране, който ви позволява да променяте шрифтове, цветове, непрозрачност на изображението, фонови изображения и някои други елементи, без да е необходимо да знаете скрап от кодирането. Ако знаете малко за кодирането, функцията за програмисти на Squarespace ви позволява да редактирате CSS, за да персонализирате допълнително уебсайта си..

Изглежда добре на мобилни телефони

Повечето уебсайтове, които се гледат днес, се извършват на мобилно устройство, най-често мобилен телефон. Находчивите създатели на уебсайтове създават вид на своя уебсайт, подходящ за тези устройства. Squarespace прави това автоматично за вас, тъй като всичките им шаблони са мобилни.

Някои теми на WordPress.org предлагат удобен за мобилни устройства изглед, докато при други трябва да използвате плъгин, за да гарантирате, че уебсайтът ви работи подходящо на мобилно устройство. Може да питате дали изобщо трябва да се притеснявате за това, така че имайте предвид, че Google предпочита предпочитаните от мобилни устройства сайтове в резултатите от търсенето си за търсения, стартирани от мобилни устройства.

Нашият Take:

Наистина се свежда до контрол над удобството. Както WordPress.org, така и Squarespace създават красиви уеб сайтове; всичко е въпрос на това колко време и усилия искате да вложите в това и колко сте решени вашия уеб сайт да изглежда точно как си го представяте.

Хилядите теми и отвореното персонализиране на WordPress гарантират, че можете да имате уебсайта на мечтите си, ако желаете да работите за него или плащате на някой друг да го направи.

За сравнение, ограниченият брой теми и функции за персонализиране на Squarespace драстично намаляват възможностите ви за дизайн, но можете да създадете и да използвате своя добре изглеждащ уебсайт, без да знаете нищо за кодирането..

Кривата на обучение

интерфейс

Както в Squarespace, така и в WordPress, достъпът до вашия уебсайт, за да го създадете и поддържате, е от таблото за управление. Основната разлика е в това как изглежда всяко табло. Таблото за управление на Squarespace е чисто и елегантно, което отразява неговата потребителска база от хора, които не са технологични. Всичко е достъпно от това едно място.

WordPress.org предлага по-малко усъвършенствано табло, но всичко, което можете да направите на уебсайта си, включително промяна на кодирането, е достъпно от там.

Влачите и пускате

Плъзгането и пускането е най-лесният начин за изграждане на уеб сайт. Можете да позиционирате полета за текст, изображения, видео, графика и т.н. по този начин. Някои шаблони обаче са по-ограничителни от други относно това къде можете да поставите тези елементи.

Всички шаблони на Squarespace имат тази възможност за плъзгане и пускане, така че можете да играете с оформлението, доколкото шаблонът ви позволява.

С WordPress.org всичко зависи от темата, която използвате; като цяло WordPress.org не е конструктор на уебсайтове за влачене и пускане. Някои от премиум темите имат функция за плъзгане и пускане, но вие плащате за това удобство.

Но това е WordPress и затова се обръщате към плъгини, за да решите проблема си. Предлага се подбор на плъгини за създаване на страници за плъзгане и пускане, с прегледи на смесен успех. Обикновено все още трябва да плащате за тях, но те са независими от темата.

WYSIWYG какво?

„Това, което виждате, е това, което получавате“ визуален редактор “е този, в който веднага виждате резултата от всички промени, които правите във вашия текст, изображения, графики или всеки друг елемент от вашата уеб страница. По този начин вие виждате как ще се гледа публикуваната ви уеб страница и можете да коригирате промяната си, ако е необходимо.

Squarespace има WYSIWYG редактор и затова можете щастливо да правите промени в съдържанието си и да ги преглеждате, всички на един и същ екран.

С WordPress е малко по-различно. За да видите промените, които правите, трябва да кликнете върху бутона Preview и да отидете на различен екран, за да видите променената уеб страница. След това се връщате на екрана за редактиране, за да прегледате промените си, повтаряйки това при необходимост.

Поддръжка

Както Squarespace, така и WordPress.org непрекъснато актуализират своите платформи, за да увеличат сигурността, да поправят грешки и, в случая на Squarespace, да подобрят производителността. Разликата между тях е колко сте наясно с това.

Squarespace прави всичко това зад кулисите и не е нужно да се притеснявате за нищо – всички промени, които правят, са предварително тествани и автоматично се вкарват в системата Squarespace.

WordPress.org е също толкова съвестен в извършването на такива промени, но тук наистина имате някакво участие. Получавате съобщение на таблото си за управление, когато промените са готови за използване и след това щракнете върху бутон, за да ги инсталирате.

Но това е само началото. Вашата тема и всички ваши приставки също трябва да бъдат актуализирани за тези промени и разработчиците на тези (особено ако са безплатни) може да не правят това вместо вас, за да можете да сте сами. Неприлагането на тези промени може да изложи вашия уебсайт на проблеми със сигурността или изпълнението.

Нашият Take:

Squarespace е по-лесният за използване строител на уебсайтове, с малка крива на обучение; влаченето и пускането наистина има значение. Въпреки че е възможно да създадете основен уебсайт в WordPress.org бързо, със сигурност няма да има същия уау фактор.

Характеристиките на всеки

Разглеждайки наборите от функции на Squarespace и WordPress.org подчертава техния произход. Squarespace е създаден от основата да бъде богата на функции цифрова издателска платформа, обхващаща голяма част от всичко, което може би някой иска да направи на уебсайт.

За разлика от това, WordPress.org се разви от много успешно приложение за блогове и отвори изходния си код за обществеността, насърчавайки разработчиците да напишат плъгини, необходими за еволюцията му, на всичко, което ви е необходимо – ние имаме-имам – създател на уебсайтове.

Гъвкавост на инструментите

Разликата във философията между Squarespace и WordPress.org се вижда в гъвкавостта на инструментите им за изграждане на уебсайтове.

Squarespace предоставя добър избор на вътрешни приложения и джаджи, които те изграждат, тестват и инсталират. Това са инструментите, които използвате, за да персонализирате вашия уебсайт, и те работят добре – но това са единствените инструменти, които можете да използвате.

WordPress.org също така ви предлага някои основни инструменти, но извън тях са достъпни десетките хиляди приставки (безплатни и срещу заплащане) за изграждане на вашия уебсайт. Това може да изглежда като неограничена свобода, но внимавайте: не всички приставки играят добре заедно и конфликт между тях или с вашата тема може да ви отнеме доста време, за да разберете.

Хостинг и сигурност

Именно тук най-очевидна е разликата между хоствани и самостоятелно хоствани.

Squarespace хоства вашия уебсайт, което включва да се гарантира, че той работи на сървърите им и се грижи за сигурността, както физическа, така и цифрова. Squarespace гарантира, че техните шаблони са в крак с най-новите уеб стандарти, че уебсайтът ви не е хакнат и управлява платформата им, така че всички уебсайтове са разпространени в цялата им сървърна мрежа.

С WordPress.org вие носите отговорност за намирането на уеб хостинг услугата за вашия сайт. Трябва да се регистрирате за уеб хостинг акаунт, преди да изтеглите софтуера WordPress.org.

Повечето доставчици на уеб хостинг имат бутон за инсталиране с 1 клик за WordPress, което улеснява това. За съвети относно избора на най-добрата уеб хостинг услуга за вас, разгледайте нашите отзиви на такива доставчици.

Персонализиран домейн

Не е необходимо да имате потребителско име на домейн, ако изберете Squarespace за създател на уебсайта си, тъй като имате възможност да имате поддомен от типа Yoursitename.squarespace.com.

Ако обаче сте започнали да създавате страхотен уебсайт, трябва да помислите за персонализиран домейн, който се предлага безплатно с годишен план за Squarespace.

Вашата уеб хостинг услуга WordPress ще очаква да имате собствено име на домейн, но може да предложи отстъпка или дори безплатно име на домейн с определени планове.

SEO

За пореден път WordPress осигурява сериозна функционалност чрез използването на приставки, този път в областта на оптимизацията на търсачките. Ако SEO е приоритет за вашия бизнес, тогава помислете за най-модерните опции, които ви напомнят към кои ключови думи насочвате и гарантирате, че вашите страници са толкова оптимизирани..

SEO функциите на Squarespace са по-основни. Те ви позволяват да оптимизирате всички основи за цялостния си уебсайт и всяка страница, така че да бъдат лесно индексируеми от търсачките. Полезно допълнение е, че Squarespace автоматично създава карта на сайта, която да бъде изпратена до Google.

е-търговия

Разграничението между офертите за електронна търговия на WordPress и Squarespace може да се сведе до това дали се виждате начело на огромен мегамаркет или по-скромно предприятие в ъглови магазини.

Ако мечтаете да имате собствен онлайн хипермаркет, пълен с несметни разновидности на безчетни продукти, всички подредени и етикетирани и готови за изпращане до всички краища на света, тогава WordPress има приставки, които могат да направят това за вас.

Започнете с избора на тема, която е специално създадена за електронна търговия, и отидете от там, като изберете партньорски маркетинг, управление на инвентара, фактуриране и добавки за доставка и всеки процесор за плащане, който желаете.

За да настроите магазин в Squarespace, просто плъзнете и пуснете елемент от Block Product във вашия уебсайт Squarespace. Количката за пазаруване на Squarespace е напълно интегрирана в уебсайта както по отношение на външен вид, така и по функционалност; клиентите остават на вашия сайт по време на процеса на плащане, за да можете да контролирате цялото им пазаруване.

Въпреки това, бизнес плановете с по-ниска цена ограничават броя на продуктите, които можете да продавате в магазина си, и можете да използвате Stripe само като доставчик на платежни услуги.

Блог платформа

Въпреки че можете да създавате атрактивни и функционални блогове както в WordPress, така и в Squarespace, WordPress започна живота като много добре прегледана и широко използвана блог платформа.

Squarespace се справя отлично в предлагането на всички стандартни блогове със съдържание за блогове (изображение, видео, текст, аудио и др.) И има подкаст поддръжка, както и поддръжка на тагове и категории. Можете също да импортирате съществуващия си блог в Squarespace. Въпреки това, WordPress печели ръцете надолу с многобройните си функции за блогове, плюс това има всички видове приставки, които ги разширяват и добавят още много нови.

Управление на съдържанието

Още веднъж тук се отличава WordPress.org, тъй като произходът му е бил в управлението на съдържанието. Ако се занимавате с голямо количество съдържание, ревизирате съдържанието като част от екип или трябва да поддържате уебсайта заедно с други хора, тогава WordPress.org е най-добрият избор за вас.

Squarespace предлага същата функционалност за управление на съдържанието като всеки друг обикновен създател на уебсайтове, но не е проектиран да обработва голямо количество информация.

Приставки и приложения

Следващите номера отново за приставки и приложения:

Squarespace: 0         WordPress.org: десетки хиляди

Squarespace не е решение с отворен код, така че само екипът за разработка на Squarespace е отговорен за техните шаблони и инструменти. Недостатъкът е, че можете да използвате само това, което ви дават; обърната е, че всички инструменти са висококачествени, добре тествани и ще работят на платформата Squarespace. Не е нужно да се притеснявате от конфликти или сривове.

Като платформа с отворен код, WordPress.org разполага с библиотека с връзки към буквално десетки хиляди приложения от всякакъв вид. Освен това вие сте свободни да пишете и прилагате свои, дори да ги продавате (или да ги раздавате) чрез сайта им.

Горната страна е, че вероятно има поне едно, ако не много повече приложение за всичко, за което можете да мечтаете да правите, и това е недостатък. Лесно е да се увлечете и да създадете уебсайт, пълен с камбани и свирки, които могат да влошат работата му.

Друг недостатък е, че качеството на тези инструменти често е неизвестно, въпреки че четенето на потребителски отзиви за тях ще помогне.

Архивиране и експортиране

Хоствано срещу самостоятелно хостинг отново се играе по въпросите на архивирането и експортирането на вашия уебсайт. Squarespace редовно архивира вашия уебсайт, както в реално време, така и периодично.

Squarespace също предоставя инструменти, за да експортирате вашия сайт, а не всички създатели на уебсайтове предоставят тази опция. Не всичко може да бъде изнесено; например страници с продукти, страници с албуми, текстови, аудио и видео блокове няма да се срещат.

С WordPress архивирането и експортирането зависят единствено от правилата на вашата уеб хостинг услуга. Много доставчици на уеб хостинг услуги предлагат ограничени резервни услуги, но ние ви напомняме, че е по-безопасно да го считате за ваша отговорност да архивирате уебсайта си самостоятелно.

Статистика на уебсайтове

Вградените в Squarespace са аналитични данни, които дават в реално време статистически данни за вашия почасов, дневен, седмичен и месечен трафик, включително използването от хора с мобилни устройства. Можете също да поставите Google Analytics, за да закръгляте картината с информация за посетителите на уебсайта.

С WordPress сайт, добре, има множество приставки за статистика на уебсайта почти всичко, което може да искате да знаете.

Нашият Take:

Squarespace има добре заоблен и солиден набор от функции, които покриват повечето от всичко, от което се нуждае редовен уебсайт. Ако търсите всички видове функционалност и татковци за вашия уебсайт, тогава WordPress сайтът, чрез използването на приставки, е истинска пещера на съкровищата на Аладин.

И цената за всичко това

Цената, свързана с подреждането и функционирането на уебсайта Ви, е игра с числа, в която трябва да сте много наясно с бюджета си и да бъдете старателни да се придържате към него. Ще започнем с лесната за управление опция.

Цената на сайта на квадратното пространство

Squarespace има пет различни планове за избор, три за лични уебсайтове и два плана за електронна търговия. Няма безплатен план, но Squarespace предлага безплатен 14-дневен пробен период, така че можете да практикувате изграждането на една страница, офлайн уебсайт. За да вземете уебсайта си на живо, трябва да се регистрирате за план.

По време на писането, плановете варират от уебсайт с една страница за 7 долара на месец до неограничени страници за 26 долара на месец, за абонамент за месец на месец. Получавате повече функции с по-скъпите планове.

Двата конкретни плана за електронна търговия са за основен и по-утвърден магазин, въпреки че можете да продавате продукти във всички, освен най-основния личен план.

Ако платите предварително за годишен абонамент, месечните разходи намаляват и получавате безплатен потребителски домейн. Не забравяйте, че хостингът е включен в тези разходи – месечната ви такса покрива всичко това.

WordPress сайт цена

Влязохме в подробности със Squarespace, за да подчертаем сравнението със сайта на WordPress. Цената на WordPress CMS е $ 0. Това е вярно; безплатна е, но това е само за софтуера.

Ето какво още трябва да похарчите:

 • Уеб хостинг услуга: месечни или годишни планове
 • Име на домейн: годишна цена; някои уеб хостинг услуги дават това безплатно с годишен план
 • Тема за WordPress: безплатно или срещу цена
 • Приставки: безплатни или срещу разходи
 • SEO плъгини: важно, ако класирането високо в търсачките е ключово за вашия бизнес
 • Вашето време: има $ стойност, свързана с това, ако вършите работата сами, особено ако
 • има крива на обучение
 • Услуги за разработване на уебсайтове на WordPress: такса за наемане на някой, който да стартира и работи на уебсайта Ви (незадължително)
 • Поддръжка: вашето време или $$, за да сте в крак с актуализации, отстраняване на проблеми и т.н.

Нашият Take:

Всичко зависи от това как гледате на това и колко технически сте специалисти в изграждането и поддържането на уебсайтове. Всеки месец изплащате известна сума в долара с Squarespace или ниска месечна хостинг такса и вашето собствено време, ако можете да направите своя уебсайт на WordPress.

От друга страна, ако смятате, че ви липсват всички технически умения, от които се нуждаете, и понякога може да наемете някого, има неизвестна сума от WordPress сайт или предвидими разходи за всеки месец с Squarespace.

Високо атрактивни уебсайтове

Както Squarespace, така и WordPress CMS имат потребители с висок профил с професионално проектирани уебсайтове и много потребители, които са създали свои собствени.

Уебсайтове на квадрат

Официалният уебсайт на Dixie Chicks.
http://www.dixiechicks.com/

мисля, че кафето използва уебсайта им като образователен сайт и като магазин.
http://www.thinkcoffee.com/

Металът и медът са блог, който използва красиви снимки в публикациите си.
http://www.metalandhoney.com/

Уебсайтове на WordPress

Ringling Bros. и Barnum и Bailey Circus използва голямо разнообразие от различни елементи на страницата.
https://www.ringling.com/

TechCrunch е технологичен блог.
http://techcrunch.com/

Cutest Paw е уебсайт от снимки на домашни любимци.
http://www.cutestpaw.com/

Помогнете, когато имате нужда

Неизбежно е, колкото и лесно да използвате създателя на уебсайт, понякога ще ви е необходима помощ. Има помощ както за WordPress.org, така и за проблемите на Squarespace, когато имате нужда от него, но по различни начини.

Squarespace има централизиран екип за поддръжка на клиенти, разположен в Съединените щати. Можете да стигнете до тях чрез 24/7 имейл или чат на живо от 15:00 до 20:00. EST – няма поддръжка по телефона. Squarespace се ангажира да отговаря на въпроси по имейл в рамките на един час след получаването им.

Екипът за поддръжка на Squarespace също е събрал обширна база от знания за стъпка по стъпка видео уроци, статии и екранни снимки, за да ви помогне. Можете също така да помолите други потребители на Squarespace за помощ във форума на общността.

Със сайта на WordPress, вашата поддръжка на клиенти е огромната общност на други потребители на WordPress.org, тъй като самият WordPress.org не предоставя никаква поддръжка.

Имайки предвид това, има огромен набор от статии, видеоклипове, често задавани въпроси, форуми, насоки и т.н., за да се ровят за помощ. Въпросът е (отнема много време) да намерите правилното място, за да потърсите полезния отговор на вашия въпрос.

Има и вашия доставчик на хостинг за проблеми с уеб хостинга, може би вашите разработчици за проблеми с вашите приставки или тема, или може би вашата поддръжка на WordPress сайт, ако сте наели някой, който да се грижи за вашия уебсайт. Подкрепата е там; просто е да намерите подходящия човек в точния момент.

Нашият Take:

Достатъчно уверени ли сте, за да го направите сами или бихте предпочели да имате поддръжка на клиенти в края на кутия за телефон / имейл / чат на живо?

Препоръчани потребители

Досега вече сте разбрали разликите между хостваните и самостоятелно създадените уебсайтове.
И двамата строители на уебсайтове заявяват, че всеки може лесно да използва своите продукти.

Но извън въпроса за техническите възможности, има някои други важни проблеми, които трябва да се вземат предвид при избора между Squarespace и WordPress CMS.

Шаблоните на Squarespace са тежки за снимки и графики. Категориите шаблони, които представя Squarespace включват музиканти, ресторанти и сватби, всички визуално интензивни.

Ако планирате да създадете текстово базиран уебсайт, ограниченият избор на шаблони на Squarespace не е най-подходящото за вас и не забравяйте, че има ограничено персонализиране. WordPress.org има много по-голямо разнообразие от оформления и дизайни на шаблони.

Вашият избор може да се свежда до това колко контрол искате над вашия уебсайт. Контрол върху дизайна; контрол над това кой го е домакин; контрол върху това колко голям става и какво можете да вложите в него. В този случай WordPress.org е пътят.

Ако удобството ви е повече проблем – изградете уебсайта бързо и лесно и не се притеснявайте отново за това – тогава Squarespace е ваш избор.

Ако се съмнявате в дизайнерската си способност или, обратно, знаете, че имате твърде много идеи и трябва да бъдете ограничени, структурата на Squarespace ще ви подхожда.

Освен това, ако се наслаждавате на свободата и знаете, че можете да се придържате към бюджета си и да не прекалявате с плъгините, WordPress.org е вашата детска площадка.

Основни разлики

Ако все още сте разкъсани между Squarespace и WordPress.org, ето обобщение на основните разлики, както плюсовете, така и минусите, между двата съставителя на уебсайтове.

Squarespace

 • Цена на база all inclusive
 • Всичко в едно; всичко се грижи
 • Кохерентна и контролирана
 • Влачите и пускате
 • Ограничена функционалност
 • Ограничена персонализация
 • Ограничен избор на шаблони, наклонени към визуален дизайн
 • Няма кодиране
 • 24/7 поддръжка
 • Предвидими разходи

WordPress CMS

 • Софтуерът е безплатен; хостингът струва пари и всичко извън това безплатно или срещу заплащане
 • Приставки за смесване и съвпадение; изграждащи блокове
 • Крива на обучение
 • Кодирането на знания е сериозно предимство
 • Разходите, които не са непременно предвидими
 • Обширна функционалност чрез приставки
 • Напълно персонализируем чрез отворен код
 • Плъзгане и пускане зависи от темата или приставката
 • Подкрепа от връстници; може да е трудно да намерите отговорите, от които се нуждаете

Направете своя избор

Досега може би излъчвате и всички възпламенявате от вълнение от свободата и контрола, които WordPress.org ви дава при изграждането на вашия уебсайт, и сте готови да поемете всички отговорности, които идват с използването на WordPress.org. Или може би сте повече от сигурни, че удобството и предсказуемостта са за вас и обичате всички функции на Squarespace.

Или може би сте някъде по средата Знаете, че не сте човек на WordPress.org, но все още не сте сигурни в Squarespace, ние можем да ви помогнем и по-нататък. Прочетете нашия сравнителен преглед на Wix срещу Squarespace или Wix срещу Weebly, два други много популярни хоствани уеб разработчици, които ви предлагат повечето от същите функции и функционалност като Squarespace, но са малко по-различни, всеки по свой начин.

Ако сте Squarespace или WordPress CMS потребител, ще се радваме да чуем от вас за вашите преживявания. Или може би имате въпроси или мисли за хоствани спрямо самостоятелно хоствани уеб строители, които бихте искали да управлявате от нас. Изпратете ги.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map