ИСТИНСКИЯТ лъжичка за създаване на професионално изглеждащ уебсайт

Имате приблизително седем секунди, за да убедите посетител, че си струва времето да останете на уебсайта си. Ако имате проблем с прескачането на трафик, независимо дали ви харесва или не, вероятно е време да хвърлите студен, сериозен поглед върху уебсайта си, тъй като САМОТО кара вашите посетители да се отправят към хълмовете веднага след кацане там.


Ваше копие ли е? Вашата графика ли е? Общият дизайн ли е? И трите ли са? Има само един начин да разберете.

Отстъпете и погледнете добре, за да можете отново да наклоните везните в своя полза. В крайна сметка, наистина ли искате да продължите да губите от конкурентите си? Ако не, продължете да четете.

Contents

Основи на уеб дизайна

Неудобната истина е, че вашият уебсайт е пряко отражение на качеството на бизнеса, услугата или отделния човек, който представлява. Основният дизайн на вашия сайт може веднага да даде съвет на посетител дали любител го е създал или професионалист.

Шрифтовете, дизайнът на оформлението на съдържанието и дори цветовите схеми могат да крещят, че зет ви, който е добре запознат със създаването на сайтове в Blogspot, е създал най-скорошния ви уебсайт. Ако искате да увеличите професионалното си присъствие в дигиталното пространство, ето няколко основни най-добри практики, върху които искате да се съсредоточите.

Поддържайте прости оформления

Не е необходимо да заседавате колкото се може повече колони или рамки в страница. Изглежда тромаво и непривлекателно. Едно просто оформление е по-вероятно да получи отговор и да не изисква от посетителите да превъртат в страни, за да видят цялата страница. Добър основен дизайн, от който да се започне, е оформление на три колони. За посетителите е лесно да сканират и бързо да намерят това, което търсят на вашия сайт.

Прегърнете лесни за четене шрифтове

Един от отличителните белези на професионално изглеждащ сайт е, че е лесен за разбиране. След като определите добър цвят за текста, погледнете вашия шрифтове и размери на шрифта. Проверете сайта си на различни устройства. Важно е да използвате шрифт, който ще показва същото за най-често използваните платформи.

Вашите посетители трябва да се насладят на преживяване, когато гледат вашия сайт през мобилни устройства, колкото на десктоп. Добър шрифт за използване е всеки серифен шрифт (онези с малките маркери на краищата на буквите) за по-голям текст, като заглавия. Sans serif шрифтове (без малките маркери) са едни от най-лесните за четене шрифтове на всеки дисплей.

Използвайте подходящи графични размери

Въпреки че е важно да използвате най-добрите графики, които отговарят на вашето съдържание, вие също трябва да ги държите малки за бързо и чисто зареждане. Не забравяйте, че колкото по-голямо е изображението, толкова по-бавна е страницата.

Съсредоточете се върху последователността на марката

Брандирането е отличителен белег на професионален уебсайт. Уверете се, че вашето лого и тагове са ясно видими на всяка страница. Това е основната основна стъпка за запознаване на посетителите както с вашата марка, така и с вашето послание.

Включете ясни условия

Уверете се, че вашият сайт включва политика за поверителност, условия за обслужване, както и всякакви други специални известия, за които смятате, че вашите посетители могат да се интересуват. Бъдете възможно най-прозрачни с това, което вашият сайт прави с информация за посетителите, дори ако изобщо не правите нищо.

Елементи на добрия уеб дизайн

Има много основни фактори, които имат всички общи професионални уебсайтове, и е много повече от просто да имат изчистен дизайн и добра графика. Използването на най-добрите дизайнерски практики ще доведе до създаване на сайт, който да угоди както на посетителите, така и на търсачките.

Съсредоточете се върху навигацията

Когато проектирате навигация, я поддържайте чиста и ясна. Основното, което вашите потребители ще искат от вашата навигация, е рамка, която им казва къде се намират и им дава лесна опция да се върнат към началната страница. Поставете менюто за навигация на общо място, например в горната или страничната лента.

Споделете информация за контакт

Колкото повече начини да покажете на потребителите, че могат да се свържат с вас, толкова повече комфорт ще имат при взаимодействие с вашата компания или организация онлайн. Добавете физическия си адрес, ако имате свързан със сайта. Също така е удобно за посетителите ви да имат формуляр за контакт, който да попълнят.

Увеличете максимално информацията за долния колонтитул

Футърът е чудесно място за поставяне на връзки и друга полезна информация за потребителите. Можете също да използвате долния колонтитул за дизайнерски елементи, които може да нямат място в оформлението по-нагоре на страницата. Много компании поставят физическата си информация за контакт в част от долния колонтитул.

Използвайте подходящи стилове за бутони

Очите на вашите потребители бързо ще научат дизайна на бутоните на вашия сайт и ще ги търсят като елемент от действието във вашия дизайн. Уверете се, че всички бутони, използвани за навигация, са съвместими на целия ви сайт.

Кажи кой си

Направете своята страница „Всичко за“ информационна и привлекателна. Проявете ентусиазъм. Не давайте само сухите факти. Това е мястото, където можете да кажете кой сте и каква е мисията на вашата компания или организация. Изображенията на хората, които участват, ще дадат на страницата още повече личност.

Прегърнете бялото пространство

Бялото пространство не трябва да бъде бяло. Това е по същество просто основна „стая за дишане“ на страница. Това е област, в която няма текст, изображения или графики. Това често срещате в професионално разработени сайтове с плосък дизайн.

Сайтът на Amazon е добър пример за това как работи. Всяка страница има огромно количество информация, която може да предаде, но въпреки това никоя от тях не е зашеметяваща поради интелигентното използване на бялото пространство.

Улеснявайте намирането на информация

Връщащите се посетители може да искат да намерят информацията, която са видели преди. Улеснете ги с функция за търсене. Използвайте безпроблемно поле за търсене, което се вписва във вашия дизайн. Най-честото местоположение е в горния десен ъгъл на сайта.

Уеб дизайн Най-добри практики за страхотен уебсайт

Не е тайна, че дизайнерските елементи се развиват през годините, но едно е сигурно: Не можете да сбъркате с елементарния дизайн на сайта. Професионалният уеб дизайн не се отнася само за плъзгачите или каквито и да са най-новите камбани и свирки. Тя се свежда до улесняване на навигацията и отзивчивостта както на сайта, така и на елементите в него.

Съсредоточете се върху последователността на страницата

Вашето оформление трябва да остане същото в целия ви сайт. Не размахвайте оформлението на страниците на изненадите на потребителите си. Добре е да преминете от три колони в една колона на страниците с призив за действие, но се уверете, че навигацията, колонтитулите и други елементи остават последователни, така че потребителите никога да не се чувстват „заседнали“ на страница.

Балансирайте използването на цвета

Важно е да коригирате цветовете в оформлението си, както и да изберете допълнителна палитра от цветове.

Организирайте съдържанието си в категории

Категориите са чудесни както за хората, така и за търсачките. Бъдете възможно най-организирани със съдържанието си. Също така е добра идея да поставите навигационен елемент в страничната лента, така че посетител, който иска да види конкретна категория продукти или информация, може да го направи с едно щракване.

Уверете се, че вашият сайт е достъпен за всички

Уверете се, че оптимизирате уебсайта си за всички посетители. Той трябва да поддържа функции за хора с увреждания, както и функции, показващи най-новите изображения с висока разделителна способност.

Пролет за SSL сертификата

Ако събирате информация за плащания, вземете SSL сертификат за вашия сайт. Това е кратък процес и помага да защитите посетителите си, когато правят транзакция на вашия сайт. И двете са непрофесионални и определено не са в сферата на добрите уеб практики да помолят някой да въведе информация за кредитната си карта в незащитена среда.

Тенденции в уеб дизайна

Тъй като има толкова много различни платформи за изграждане на уебсайт, спектърът от дизайни наистина се отвори. Плоските и полу-плоски дизайни стават все по-често срещани в професионални сайтове, както и при заредени сайтове, тъй като тези видове дизайни помагат да се отговори на нарастващото търсене на отзивчиви уебсайтове, които се адаптират към какъвто и да е тип устройство, което сайтът показва на.

Ето няколко основни неща, които трябва да имате предвид:

Плоският дизайн се зарежда най-бързо от всички

Много големи компании преминаха към плоски и полу-плоски дизайни, тъй като се зареждат по-бързо. Плоският дизайн е точно това, което звучи като Изглежда плосък, без триизмерни характеристики.

Други отличителни белези на плоския дизайн са свежи ръбове с минимално засенчване. Бързо зареждащият се сайт не само ще изглежда по-професионално, но и ще държи посетителите ви на страницата, докато не изпълнят желаното действие.

Уверете се, че вашият сайт е отзивчив

Това е нещо, което не можете да пренебрегнете. Когато определя къде се нарежда уебсайт, Google вече санкционира сайтове, които не са удобни за мобилни устройства. Така че, ако искате да се класирате добре, трябва да отидете на мобилен телефон. Задължително е да гарантирате, че дизайнът, който използвате, показва дисплеите по подходящ начин, в зависимост от устройството, използвано за достъп до вашия сайт.

Използвайте карти за навигация

Виждали ли сте Pinterest? Основа щифтовете си на дизайнерски елемент, обикновено наричан картички. Използването на карти с висококачествени изображения във вашата навигация създава професионална, чиста страница, която е привлекателна за посетителите.

Това е особено привлекателно за страници с продукти или услуги или когато имате много статии или съдържание, което искате да организирате. Използвайте ангажиращи изображения и ще имате място на картата, за да напишете заглавие и може би дори малко текст, за да привлечете щракване.

Занаятчийско печелившо съдържание

Професионален сайт не копае съдържание. Вместо това всяка дума на страницата е там с определена цел. Няма пълнител Няма пух. И със сигурност НЯМА пълнеж с ключови думи! Професионално изглеждащ сайт може да прехвърля части от информация без претоварване с информация. Направете равносметка на всеки блок съдържание на вашия сайт. Уверете се, че тя служи за цел.

Използвайте изображенията на героите в най-голяма степен

Професионално изглеждащ сайт ще каже на посетителите без несигурни изрази за какво всъщност става въпрос. Един от начините за лесно постигане на това е чрез използване на изображения на герои над сгъвката с текстови наслагвания, които обясняват самите основи на това, за което става въпрос за вашия сайт..

Не забравяйте видео

Видеоклиповете бързо се превръщат в образа на героя 2.0. Използването на видеоклип над фолиото, където традиционно поставяте звездно изображение, е отличен начин незабавно да привлечете вниманието на посетителите – и да го задържите.

Според проучване на Psychology Today, човешкият мозък може да обработва информация от видео 60 000 пъти по-бързо от четене на текст. Основното нещо, когато включвате видеоклип в началната си страница, е да изглежда така, сякаш е безпроблемна част от останалата част от дизайна на сайта. Ако търсите въздействие, както и дълготраен начин да направите страхотно първо впечатление, използвайте видео.

Прегърнете силата на видеото

Убедително проучване на списание Inc. установи, че над 90 процента от B2B клиентите използват онлайн видео за вземане на решения за покупка. Добавянето на видео към интериорни уеб страници и публикации в блогове за продукти и услуги е стратегическа методология, която плоските работи. Но не спирайте до там Добавете възможността посетителите да споделят тези видеоклипове с други хора за допълнителен удар.

Чести грешки в уеб дизайна

Може да сте платили топ долар за професионалист, който да разработи уебсайта си. За съжаление, няколко често срещани грешки в дизайна могат да изтеглят целия облик на уебсайта ви надолу. Ето няколко основни нарушители, които трябва да имате предвид.

Претоварване с информация на страниците

На началната ви страница не е необходимо да казвате всяко едно нещо, което правите всичко наведнъж. Всъщност сайт с всеки инч пространство на екрана, залепен с изображения и текст, е отличителният белег на любителя. Ако подавате твърде много информация, тя става преобладаваща и вероятността посетителят ви да напусне.

Тъжно е да се каже, че много страници с продукти стават жертва на това. Огромната страница с продукти отнема възрасти и посетителите ще напуснат, ако са чакали повече от няколко секунди за появата на информацията. Проучване, публикувано от Shopify, установи, че магазините с тон продукти са насочили вниманието на посетителите за по-дълъг период, но реалните продажби са значително по-малко. Бързо зареждащите се страници, организирани по категории, са много по-полезни, за да оставите посетителите на вашия сайт да намерят желаната от тях информация, отколкото страниците, пълни до ръба със съдържание.

Фрустрираща навигация

Били ли сте някога на сайт, където информацията за контакт или връзките в социалните медии са почти невидими, защото са били скрити в долния ъгъл на страницата? Професионално изглеждащ сайт насърчава ангажираността и е прозрачен в политиките за поверителност, условията на обслужване и методите за контакт. Задължително е да вземете това предвид, когато настройвате менютата за вашия сайт.

Един от начините да включите чиста навигация, когато имате много опции в менюто, е да използвате меню за хамбургер. Този тип меню се подрежда, докато щракнете, и след това се отваря, за да разкрие опциите за навигация. Той е изключително чист, бързо зареждащ се и лесен за използване за посетители на различни устройства, включително настолни компютри, таблети и мобилни телефони.

Твърде много – или твърде малко – цвят

Спомняте ли си първите дни на уеб дизайна, когато беше обичайно да се прехвърля през уебсайт, който използваше всеки шестнадесетичен код от кода там? След като тази прищявка избледня, цветните схеми станаха норма за споменаване и някои от тях също не бяха много добре обмислени. Например, известно време беше модерно да се проектират страници със светлосив текст върху бял фон.

Тогава стана ясно, че това не е добър дизайн, тъй като беше невъзможно да се чете на настолен монитор и още по-лошо на мобилен екран. Използвайте ограничена палитра от шестнадесетични цвята и използвайте една до три контрастни комбинации за свеж вид, който е елегантен, а не боклучен.

Изображения с ниско качество

Едно нещо, което е равно на всички професионално изглеждащи уебсайтове е, че те използват висококачествени изображения. Важно е изображенията ви да останат остри и да не стават пикселирани. Твърдоцветните и бели фонове са склонни да показват повечето продукти в най-добрата си светлина. Ако решите да използвате изображения на герои, уверете се, че използвате изображение с по-висока разделителна способност, подходящо за пространството, което изображението ще запълни.

Блог на призрак

Професионален сайт е актуален. Ако решите да имате блог, трябва да го актуализирате редовно. Съдържанието трябва да се фокусира върху вашите продукти и неща, които засягат вашата индустрия. Можете също така да промотирате своя пощенски списък и специални оферти също тук.

Ако установите, че правилното време за актуализиране на блога ви е предизвикателство, използвайте талант в рамките на вашата компания или възлагайте задачата. Блог, който изведнъж замълчава, изглежда много непрофесионално.

Изскачащи прозорци

Избягвайте изскачащите прозорци, ако можете. Повечето хора не ги харесват. Всъщност мнозина ги намират за досадни. По-добре е да дадете на посетителите избор да кликнете върху реклама или да се присъедините към имейл списък в дизайн елемент в странична лента, вместо да засечете изскачащо поле пред лицата им при зареждане на страницата.

Банерни реклами

Ако вашият сайт има рекламни банери, време е да ги премахнете. Проучване на Solve Media установи, че уеб сърфистите са по-склонни да преживеят самолетна катастрофа или да спечелят награда в лотарията Mega Millions, отколкото да кликнат върху банерна реклама. Колкото повече реклами с банери има вашият сайт, толкова по-малко професионално изглежда сайтът.

Не забравяйте, че уебсайтът ви е първият начин, по който много хора ще ви „срещнат“ и ще се запознаят и да се доверят на вашата марка. Уверете се, че вашият сайт използва най-добрите практики: лесна навигация, безпроблемни реклами и видеоклипове, висококачествени изображения и уникално съдържание.

Дръжте сайта си актуализиран и не се привързвайте твърде много към една идея за дизайн. Тъй като технологията се движи напред за елементите на уеб дизайна, придвижете се с нея, за да останете пред кривата, така че вашият уебсайт да е този, използван като пример за правилно уеб дизайн.

Кой е най-непрофесионалният елемент, който сте виждали на уебсайт?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map