5 алтернативи на WordPress, които трябва да опитате

Безспорно WordPress е една от най-използваните системи за управление на съдържанието в света. Той е популярен, мощен и гъвкав, но основният въпрос е – подходящ ли е той за създаване на уебсайт за вас?


WordPress може да не е за всеки. Ако смятате, че WordPress не е чашата ви с чай, няма смисъл да използвате това.

WordPress Алтернативни опции

Ако четете тази публикация, предполагаме, че търсите алтернативи на WordPress.

Затова нека разберем 5 популярни алтернативи на WordPress. Ако обаче искате да опитате повече, 000webhost предлага още няколко алтернативи на WordPress.

1. Joomla

Joomla Control Panel

Няма да е грешно, ако кажем, че Joomla е един от най-големите конкуренти на WP. Той има най-голям пазарен дял в платформата на уебсайта след WordPress. Общността на Joomla е доста активна, тъй като има повече от 8 000 разширения на Joomla.

Това е безплатна CMS платформа, която беше лансирана през 2003 г. Тя е предназначена предимно за рамка на уеб приложения. Joomla е написан на PHP и използва OOP (обектно-ориентирано програмиране).

Ако говорим за функции, създаването на блогове в Joomla е изключително лесно. Просто трябва да копирате и поставите съдържанието си в платформата и да натиснете бутона „публикуване“.

Говорейки за гъвкавост, няма ограничение как искате да персонализирате вашия сайт в Joomla. От интеграцията в социалните мрежи до сложния шлюз за плащания, прилагането на различни функции е доста лесно с Joomla.

2. Drupal

Друпалска администрация

Drupal е една от най-добрите алтернативи на WordPress. Подобно на WordPress, тя е безплатна система за управление на съдържание с отворен код, която ви позволява лесно да създавате красив, гъвкав и професионален уебсайт.

Той е доста лесен за използване, не трябва да отнема много време на новодошлия да научи функционалността на тази платформа.

Ако обаче говорим за сигурността, Drupal е с една крачка пред WordPress. Платформата има изключително невероятни резултати от гледна точка на сигурността. Той има организиран процес за проверка, разследване и публикуване на различни проблеми със сигурността.
Можете лесно да поддържате параметрите на производителността и защитата направо от администраторската конзола.

Освен това Drupal има огромна активна общност, в която можете да намерите повече от 16 000 безплатни модула, които могат да се използват за търсене на поддръжка по различни въпроси като архивиране на база данни, CRM, добавяне на определена функция към вашия уеб сайт, интеграция на социални медии, SEO и т.н..

Говорейки за теми и шаблони, Drupal има огромна общност от дизайнери и разработчици, които създават отзивчиви, богати на функции шаблони. Можете да намерите множество доставчици на трети страни, предлагащи отзивчиви теми и плъгини. Освен това, всичките му теми са проектирани, като се имат предвид различните SEO аспекти.

Отделно от това, управлението на съдържанието на Joomla е парче торта. Дава ви множество възможности за управление на различни нива на разрешения, без да превключвате раздели.

Друго нещо, което го прави най-добрата алтернатива на WordPress е неговата мащабируемост, можете да започнете с 2 страници и да стигнете до 2000, без да правите нито една промяна.

Смятаме, че не трябва да забравяме тук да споменем, че някои от уебсайтовете с голям трафик в света като Наскар, Грами и Белият дом са избрали Drupal.

3. Umbraco

Umbraco

Umbraco е друга популярна CMS платформа, която беше лансирана през 2004 г. За краткото време тя се превърна в популярен избор за хиляди потребители по целия свят. В момента той разполага с повече от 85 000 инсталации.

Платформата е изградена по технологията на Microsoft.s.Net и се предпочита най-вече от организации с големи размери.

Umbraco се гордее с това, че е изключително лесен за използване и бърз. Дори потребителите, които не са разработчици и които не са дизайнери, могат да го използват за създаване на професионален уебсайт, без да използват помощ.

Освен това, това е удобна за SEO платформа, което означава, че можете лесно да внедрите различни инструменти на уебсайта си, за да подобрите SEO и да подобрите класирането на търсачките си..

Подобно на много популярна CMS платформа, Umbraco има активна общност от разработчици, които винаги са на разположение, за да отговорят на различните въпроси на новаците.

Отделно от това, Umbraco има и обширна система за поддръжка. Разполага с библиотека от над 100 видео урока, които можете да гледате, за да намерите бързите решения на различни проблеми.

Ако сте готови да похарчите няколко долара, Umbraco е платила и премиум поддръжка.

Някои от популярните потребители на Umbraco са asp.net и wired.co.uk.

4. Textpattern

textpattern admin

Textpattern е популярна платформа за блогове, пусната през 2003 г. Тя поддържа бърза, но стандартна процедура за инсталиране. Подобно на друга CMS платформа, ще бъдете помолени да поставите подробности за идентификационните данни на вашата база данни и да направите конфигурационен файл и да добавите потребителски данни. И вие сте готови да го използвате.

Textpattern се предлага с най-съвременния редактор, прави редактирането на различни функции сравнително лесно. Потребителите могат да редактират текст, изображения на статии, категории с едно щракване.

Освен това, той има и няколко страхотни функции, включително опция за включване / изключване за превключване на коментари, състояние на публикацията и т.н..

Ако обаче говорим за инсталиране на приставки, тя е напълно различна от тази на WordPress. Подобно на WordPress, и тук не получавате опцията да инсталирате плъгин от менюто. За да инсталирате приставка, трябва да копирате и поставите кода на приставката в Textpattern.

Въпреки че за начинаещите може да бъде малко трудно, но в същото време те могат да научат повече от него.

5. среда

Среден екран

Въпреки че е доста различен от WordPress, тъй като не е цялостна CMS платформа, но въпреки това е популярна платформа за онлайн публикуване на милиони любители и професионални блогъри по целия свят..

Първоначално Medium е стартиран, за да свърже хората с идеи, които имат значение за тях. С течение на времето обаче той се превърна в удобна за писане платформа за издатели.

Medium е напълно отзивчива платформа, което означава, че вашият блог ще изглежда красиво на всички размери и устройства на екрана. Подобно на WordPress, тук няма нужда да се притеснявате за плъгини и теми, защото няма такива.

Най-добрата част от Medium е, че позволява на потребителите да използват персонализиран домейн за издател, което означава, че можете да собствено име на домейн на носител без никакви затруднения.
На мястото на коментарите Medium има вътрешни бележки и отговори.

Обобщавайки

Въпреки че WP е най-преобладаващата CMS платформа, все още много хора са готови да знаят нейните алтернативи. Надявам се, че тази статия ви предлага нещо вълнуващо и полезно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map