17 безплатни инструмента за тестване на скоростта на уебсайта, за да подобрите работата на вашия сайт

Като уеб администратор може би най-важната статистика, която срещате, е тази, която отразява нетърпението на обикновения потребител в Интернет: времето за зареждане на вашия уебсайт. По-малко от няколко секунди е всичко, което получавате.


В действителност, ако някоя от уеб страниците ви се зареди повече от три секунди, вероятно ще загубите бизнес, тъй като повечето хора просто ще натиснат бутона за заден ход или ще затворят раздела.

Тъй като създава негативно впечатление за вашия сайт, много от тези потребители вероятно няма да се притесняват да се върнат.

Скоростта на уебсайта също има значително влияние върху класирането на търсачките на вашия сайт, като Google използва пъти за зареждане на уеб страници като един от параметрите му за класиране при търсене. (Можете да прочетете повече за това в думите на Google тук.)

Така че, ако вашият сайт отнема повече време, отколкото обикновено, гигантът на търсачката ще класира по-бързи уеб страници пред вашия сайт. Както вероятно се досещате, това означава, че нямате полза от онлайн присъствието, за което сте работили толкова усилено!

Следователно, цялостната производителност на вашия сайт и способността за бързо рендиране е наложително не само за неговата използваемост, но и за успеха му. Въпреки че имате това предвид, добре е да използвате инструменти за тестване на скоростта, за да получите по-добра картина на всички проблеми със скоростта на сайта, които може да имате.

Инструментите за тестване ще ви информират за скоростта на вашия сайт, както и ще предоставят подробни данни и отчети за това как реално можете да решите тези проблеми. По дяволите, те са безплатни, така че защо не?

1. Google PageSpeed ​​Insights

Разработен от Google, PageSpeed ​​Insights е безплатен инструмент, който ви позволява да анализирате ефективността на вашия сайт както на настолни, така и на мобилни устройства. Оценява страницата ви с резултат от 0 до 100 точки. По-високата оценка, за предпочитане над 85, е индикация, че страницата се представя изключително добре.

Въпреки това, нищо по-ниско от това означава, че има място за подобрение. Въпреки че PageSpeed ​​Insights всъщност няма да ви осигури точното време за зареждане на страницата ви, това, което прави, е да генерира около 30 различни предложения относно това как можете да направите тази страница по-бърза.

2. WebPagetest

Друг безплатен онлайн инструмент, WebPageTest ви позволява да стартирате прости тестове, за да определите точните времена на зареждане на вашите уеб страници. Можете обаче да извършите и по-персонализиран тест, като конфигурирате разширени настройки, където можете да намерите опции за блокиране на съдържание, блокиране на видео, транзакции в много стъпки и други.

След като стартирате тест, изберете „Скорост на страницата“ и ще получите обща оценка, както и пълен списък с няколко предложения за подобряване на скоростта на вашия сайт. Друга особеност, която си струва да се спомене, е възможността да изберете няколко локации и различни браузъри, преди да започнете теста.

3. GTmetrix

с GTmetrix, можете да осигурите на посетителите си по-ефективно, по-бързо и като цяло подобрено потребителско изживяване. Безплатният онлайн инструмент ви показва скоростта на вашите уеб страници, но също така анализира различни начини за подобряване на скоростта и ефективността на вашия сайт. Можете също така да видите YSlow степен на вашия сайт.

Можете да се регистрирате за безплатен акаунт, за да получите достъп до някои от функциите на инструмента, които са достатъчни за повечето от вашите нужди за тестване на скоростта. Една чудесна функция е възможността да проследявате историята на вашите отчети за до пет различни уебсайтове. Но за да получите достъп до разширените функции, трябва да платите. Платените планове започват от 15 долара на месец, което е сделка, като се имат предвид резултатите, които получавате.

4. Pingdom

Pingdom е страхотна услуга за наблюдение на уебсайтове, мрежи и сървъри, която позволява на потребителите да провеждат безплатни тестове за скорост. Показва времето за зареждане на вашия сайт и ви предоставя множество отчети, като например степени на ефективност въз основа на различни важни фактори и разбивка на продължителността на всеки обект на вашата страница (например JavaScript библиотеки, изображения и таблици със стилове) отнема натоварване.

Също така ви позволява да стартирате тестове от множество места и да проследявате историята на изпълнението, което е полезно. Ако обаче искате да следи ефективността, продължителността и скоростта на вашия сайт 24/7, трябва да закупите месечен план, започващ от $ 13,95 на месец.

5. Покажете бавно

Покажи бавно, уеб-базирана версия на приложение със сървър с отворен код, което върви със същото име и следи множество показатели за ефективността на уебсайта във времето. След като добавите URL адреса си, софтуерът следи публично вашия сайт, като редовно улавя резултати от четири от най-популярните инструменти за тестване на скоростта, които включват Dynatrace, YSlow, WebPagetest и PageSpeed ​​Insights.

Резултатите са в графики, които ще ви помогнат да разберете как различните промени на вашия сайт оказват влияние върху неговата ефективност. Трябва да се регистрирате, за да използвате този инструмент. Ако искате сайтът да запази измерванията ви частни, трябва да изтеглите и инсталирате инструмента на собствените си сървъри.

6. Нойстар

Докато другите инструменти ви предоставят няколко места за избор, преди да започнете теста, Neustar има малко по-различен подход. След като предоставите вашия URL адрес, инструментът тества скоростта на вашия сайт на четири различни места едновременно. Това ви позволява да видите точното време, необходимо за вашия сайт да се зареди на места като Сан Франциско; Вашингтон; Дъблин; и Сингапур.

Съответните времена на зареждане са в диаграма, така че трябва да идентифицирате файловете, които трябва да оптимизирате, за да подобрите времето за зареждане на сайта си. Освен това имате възможност да експортирате резултатите си в PDF, които можете да изтеглите и прегледате по-късно.

7. Въздействие на натоварване

Натоварване на въздействието е безплатен онлайн инструмент за тестване на производителността и тестване за вашите мобилни приложения, уеб приложения и уебсайтове. Той предоставя достатъчно данни за способността на вашия сайт да борави с трафика на уебсайта. Освен това той може да показва различни показатели като „заявка за секунда“ и „време на зареждане на типа съдържание“ в графика.

Можете дори да стартирате тестове от до 10 различни места едновременно и можете да добавите още местоположения при поискване. Въпреки че можете да получите достъп до повечето функции, като използвате безплатната пробна версия, трябва да се абонирате за един от първокласните планове, ако искате нещо по-усъвършенствано. Плановете започват от $ 89 / месец.

8. YSlow

Разработен от Yahoo, YSlow е безплатен плъгин за вашия браузър. Той е достъпен за различни популярни браузъри, като Opera, Firefox, Chrome и Safari. Инструментът анализира всяка уеб страница, която посещавате почти моментално. Въпреки че не ви предоставя точните времена на зареждане на вашата страница, тя ви дава до 20 различни степени на ефективност въз основа на набор от правила на Yahoo за високоефективни сайтове.

Това обаче не е всичко. Той също така показва статистически данни за страницата, обобщава компонентите на страницата, предоставя инструменти за анализ на ефективността и предлага различни предложения и съвети, които да ви помогнат да подобрите ефективността и скоростта на вашия сайт..

9. Анализатор на уеб страници

Може би един от най-старите инструменти за тестване на скоростта там (първата му версия излиза 2003 г.), Анализатор на уеб страници може да помогне на потребителите да подобрят работата на своя сайт. След като въведете URL адреса, мощният инструмент ще ви предостави описателен анализ на вашия сайт, като изчисли и обобщи всеки елемент от вашата уеб страница.

Инструментът взема под внимание тези характеристики и след това предлага ценни съвети как да подобрите времето за зареждане на вашия сайт. Той също така включва най-добрите техники и практики за оптимизация на сайтове в своите препоръки.

10.Набиране на страница

PageScoring е друг прост инструмент, който зарежда въведения URL адрес и предоставя подробно показване на продължителността, която всяко съдържание се е заредило. Той ще покаже не само общото време, но и няколко други процеси на предаване, които се случват, когато някой поиска сайт през уеб браузър, включително време за изтегляне, търсене на домейн, размер на страницата, време за връзка и други.

PageScoring е един от най-ефективните инструменти, когато става въпрос за измерване на ефективността на вашия сайт в реално време, защото предоставя на потребителите лесен и лесен за разбиране отчет за ефективността с минималистичен дизайн.

11. DareBoost

DareBoost е сравнително нов инструмент и предлага повече от 100 различни контролни точки при анализ на скоростта на вашия сайт. След това той оценява вашия сайт с оценка, която варира между 0 и 100. Можете да използвате инструмента за тестване на работата на вашия сайт както на десктоп, така и на мобилен телефон и той ще открие проблеми с качеството и времето за зареждане от до 10 различни места (в зависимост от това кои места ти избираш).

Резултатите са в доклад, който определените от вас приоритети ще се разделят. Можете дори да експортирате отчета си в PDF и да сравните ефективността на вашия сайт с други. Освен че предоставя препоръки за подобряване на скоростта на вашия сайт, инструментът предлага и качество на кода, достъпност и SEO съвети.

12. Оптимизация на различни страници

Разработен и поддържан от Патрик Секстън, Оптимизация на различни страници позволява на потребителите да тестват уеб страници за често срещани проблеми със скоростта. Отчетите на предоставения URL адрес се разделят на пет отделни секции, включително „използвани услуги“, „диаграма на ресурсите“, „намерени проблеми със скоростта на страницата“, както и „използване на JavaScript“.

Този инструмент обяснява какво можете да коригирате на вашия сайт с помощта на по-графичен подход, но също така включва документация за това как можете да оптимизирате вашия сайт с информативни уроци за използване на кеширането на браузъра, отлагане на критичния път на визуализация и други.

13. OctaGate SiteTimer

Този е прост, но полезен инструмент, който позволява на отделни потребители или собственици на уебсайтове да следят продължителността, необходима на потребителите да изтеглят една (или повече) страници на вашия сайт. След като предоставите URL адреса, който искате да тествате, той представя резултатите в лентова графика, която съдържа всички елементи на страницата и съдържа ценна информация като начални времена за изтегляне и продължителност.

Ако искате да откриете обекти с бавно зареждане на страницата, OctaGate SiteTimer може да ви помогне лесно да ги идентифицирате. След това можете от своя страна да оптимизирате тези конкретни обекти, за да подобрите скоростта на вашия сайт.

14. KeyCDN

KeyCDN е лек и невероятно бърз инструмент за тестване на скоростта, който предоставя подробна информация за ефективността на вашия сайт. Можете да избирате от 10 различни места по целия свят, а също така можете да изберете да направите резултатите си публични или частни. Инструментът също така осигурява визуална визуализация на уебсайта и разбивка на водопада, което ви позволява бързо да видите времето за зареждане, PPTP заявки, както и пълния размер на уебсайта.

15. Dotcom-монитор

с дотком-монитор, имате седем различни уеб браузъри и 23 различни места, от които да избирате, преди да започнете теста за скорост. Уникалното в този инструмент е, че ви позволява да стартирате всички географски тестове едновременно. Това от своя страна ви спестява време, тъй като повечето други инструменти ви позволяват да стартирате тест поотделно на всяко място.

Резултатите от теста са в доклад, който сайтът разделя на пет различни раздела, включително „производителност“, „грешки“, „обобщение“, „хост“ и „диаграма на водопада“.

16. WebToolHub

Един от най-основните инструменти за тестване на скоростта, WebToolHub ви позволява да проверявате вашия сайт за проблеми с зареждането и предоставя ценни данни, като средна скорост, размер на страницата, скорост на изтегляне и време за зареждане в табличен формат.

17. Zoomph

с Zoomph, можете да анализирате вашия сайт за повече от 400 често срещани причини за бавно зареждане пъти безплатно. Той ще сканира вашата уеб страница и ще представя данни, свързани с нейното изпълнение. За достъп до други функции обаче, като наблюдение и отчитане, трябва да се регистрирате за пробен акаунт.

Над теб

Както можете да видите, има цяла гама от онлайн инструменти за тестване на скоростта, от които можете да избирате, като всеки има свой набор от функции. Тестване на вашия сайт редовно може да ви помогне значително при решаването на всякакви проблеми със скоростта, с които може да се сблъскате. Трябва обаче да сте сигурни, че винаги използвате правилните инструменти!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map